Találatok a következő kifejezésre: 10 hetes és pár (13 db)

10 hetes babám az utóbbi egy héten kevesebbet eszik. Nem baj? És miután szopizott, kapja a pótlást, az első pár kortyot mindig kiköpi.

Eddig 700 gramm körül evett egy nap, most már csak 600. Tegnap 5360 gramm volt a súlya (múlt héten 5190). Ha úgy számoljuk hogy a kilót beszorozzuk 150-el és az a napi adag akkor már 800 körül kellene ennie.

Legjobb válasz: Ne aggódj ilyeneken,és dobd ki a mérleget az ablakon,mert csak megõrülsz tõle. Hetente olyan 100-120 gramm körül kell növekedniük fél éves korukig.A te babád 170 grammot gyarapodott.Ez bõven elég.Ne etesd túl,emrt nem tesz jót neki. Az én lányom 3 hónaposan(13 hetesen) volt 5330g. Teljesen természetes,h ilyenkor lelassul a súlygyarapodásuk.

Ne aggódj ilyeneken, és dobd ki a mérleget az ablakon, mert csak megõrülsz tõle. Hetente olyan 100-120 gramm körül kell növekedniük fél éves korukig.A te babád 170 grammot gyarapodott.Ez bõven elég.Ne etesd túl, emrt nem tesz jót neki. Az én lányom 3 hónaposan(13 hetesen) volt 5330g. Teljesen természetes, h ilyenkor lelassul a súlygyarapodásuk.

10 hetes terhes vagyok és tegnap szeretkeztünk a párommal, aztán kimentem pisilni és a vizeletemben észre vettem ilyen fehérje féleséget. Ez normális? Nagyon megijedtem.

Legjobb válasz: Bocsánat az indiszkrét kérdésért, de a párod hová élvezett el? Mert elképzelhetõ, hogy pont kifolyt belõled, amikor pisilni mentél, és az tûnt "fehérje féleségnek."

Bocsánat az indiszkrét kérdésért, de a párod hová élvezett el? Mert elképzelhetõ, hogy pont kifolyt belõled, amikor pisilni mentél, és az tûnt "fehérje féleségnek."
A kérdező hozzászólása: Bennem ment el és én is erre gondoltam, mármint, hogy az folyt ki belõlem...
akkor szerintem az sperma volt. nem kell megijedni :)
Elsõ vagyok. Akkor nyugi. Biztos az volt. :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat :) )
Gyerekek sok mindent látnak ami valós. Felnõtten ezt már nem látjuk. Lehet nem tudomást venni róla de attól még valós. Egy házszentelés, és el kell felejteni a továbbiakban.
Bocs, ez teljesen máshová ment! :) sorry

2, 5 hetes kisfiam pár napja reggelente 6 és 10 között állandóan azt mutataja, hogy éhes és nagyon sír, ha nem teszem cicire. Szopizik valamennyit majd bealszik. Ha leteszem 15 perc múlva minden kezdődik előről. Mért van ez?

Legjobb válasz: Nem lehet, hogy fáj a hasa, mert túleszi magát? Ez elég gyakori probléma. Nyöszörög, mert valami baja van - melege van vagy fáradt és nem tud elaludni - ilyenkor többnyire megszoptatjuk a babát, mert azt hisszük, hogy éhes és ettõl természetesen egy kicsit megnyugszik, de rövid idõ múlva felébred,, akkor újra megetetjük és a végén tényleg megfájdul a hasa. Próbáld meg és 1-1,5 órán belül ne etesd meg. Ha nyûgös, próbáld meg másképpen megnyugtatni. Lehet, hogy melege van ebben a nagy hõségben - ez most nagyon sok babát megvisel, sokkal nyûgösebbek, mint általában. Lehet, hogy egyszerûen csak álmos és szegény nem tud még mást, ami megnyugtatná, csak a szopi van neki, ezért tûnhet úgy, hogy mindig enni kér, pedig nem éhes, csak szeretne aludni vagy megnyugodni. Hátha sikerül találni valami más módot a megnyugtatására.

Nem lehet, hogy fáj a hasa, mert túleszi magát? Ez elég gyakori probléma. Nyöszörög, mert valami baja van - melege van vagy fáradt és nem tud elaludni - ilyenkor többnyire megszoptatjuk a babát, mert azt hisszük, hogy éhes és ettõl természetesen egy kicsit megnyugszik, de rövid idõ múlva felébred, , akkor újra megetetjük és a végén tényleg megfájdul a hasa. Próbáld meg és 1-1, 5 órán belül ne etesd meg. Ha nyûgös, próbáld meg másképpen megnyugtatni. Lehet, hogy melege van ebben a nagy hõségben - ez most nagyon sok babát megvisel, sokkal nyûgösebbek, mint általában. Lehet, hogy egyszerûen csak álmos és szegény nem tud még mást, ami megnyugtatná, csak a szopi van neki, ezért tûnhet úgy, hogy mindig enni kér, pedig nem éhes, csak szeretne aludni vagy megnyugodni. Hátha sikerül találni valami más módot a megnyugtatására.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Elõször én is erre gondoltam, de 10 körül (mikor már többször szopott valamennyit) egyszer csak elalszik és 3 órát fel sem ébred. Mindha ekkora lakna jól... A tejem pedig jó és van elég, ez csupán a reggeli órákra jellemzõ.


Kezeddel szépen eltávolítod az ebgyereket és közlöd vele, hogy nem!.
Kutyát eltolod, lábad elveszed, rászólsz, hogy nem. És hagyd magára egy idõre. Egy kölyöknek az a legnagyobb büntetés, ha a gazdi nem foglalkozik vele. Nevelõ célzatú nyaklevessel nem sokra mész. Ha kicsit ütsz játéknak veszi, ha nagyot, akkor fájni fog. Egy kutyát nem így kell nevelni. Én nem hiszek abban, hogy erõszakkal kell fegyelmezni egy kutyát. Határozottnak kell lenni, és következetesnek.
Én picit rácsaptam újsággal a popójára. Elolvastam a kutyapszichós könyvet, sose akartam bántani. Kipróbáltam az összes humánus módszert, kitartóan és következetesen. Semmi haszna nem volt. Ez a figyelmen kívül hagyás dolog..neki az is jutalom, ha a nadrágot rágja, miközben te rá se hederítesz. Le lehet pontozni, de mióta párszor megsuhintottam, sokkal normálisabb lett, mostmár öröm az együttélés, mert eleinte hihetetlenül vad volt tényleg. Amúgy egy bullterrierrõl van szó. És tárt karokkal üdvözlök mindenkit nálam, aki megneveli figyelem megvonással, szerintem õt lehetetlen.
Azért szerintem ne a suhintásokkal startoljon, hanem elõbb próbálja meg a humánosabb megoldásokat, és ha végképp nem marad semmi megoldás, akkor dorgáljon. Nem tudom hogy benti vagy kinti kutyus-e, de ha rosszalkodik, akkor leszeded magadról, rászólsz hogy NEM és elhagyod a helyiséget, amíg le nem csillapodik. De ebben a néhány percben rá se nézz, vedd totál levegõnek és úgy hagyd magára. Hamar rá fog jönni, hogy ha rosszalkodik akkor egyedül marad.
ja persze, én is így gondolom :) mi is kipróbáltuk õket és hát az erõszakot is ellenzem, de szerintem a kis rosszaság másból nem nagyon tanul :) mármint a mienk. meg azért van különbség harapdálás és harapdálás között is. például aki ilyet javasol, hogy told arrébb és mondd, hogy nem, az tuti nem a mi kutyusunk féle õrjöngõ támadásra gondol :D nehéz lenne félretolni olyankor, mivel a levegõben pörög és közben tépi le a nadrágunkat..node, ez már csak a múlt..remélem:)
értem, akkor jó :) hát nézd, minden kutya más egyéniség, nem válhat be mindenkinél ugyan az. Nem lehet amúgy hogy nem volt anno kellõképp lefárasztva és ezért pörgött annyira? Tehát hogy volt agyi fárasztás is, sétáltatás meg ilyenek.
hát most 10 hetes..8-9 hetes kora közt volt ez a kritikus idõszak, szóval séta nem volt, még mindig nincs sajnos, de már csak 2 hét..lakásban fárasztjuk, amennyire tudjuk :) játékokkal meg tanítgatással
A kérdező hozzászólása: Ha ennyivel ellehetne rendezni, hogy arrébb tolom meg nem figyelek rá meg ilyesmi. Róla azt kell tudni, hogy örök mozgó. lépni nem lehet tõle hiába minden nap sétáltatom addig ameddig látom, hogy nincs már elfáradva teljesen. Nappal minimális az az idõ amikor nincs vele senki mert a munka, iskola minimális idõbe fedi egymást és csak akkor van egyedül. akkor is szaladgál ha unatkozik a játékaival játszik. de a nap nagy részét valamelyik családtaggal tölti. szaladgál ugrál mindent bejár. nagyon pörgõs kutya. és lépni nem lehet tõle sokszor ha valami miatt ott kellene hagyni 2 percre.

S O S 10 hetes kisbabám szopizás közben pár perc elteltével fájdalmasan felsír, és nem lehet megynyugtatni, annyira ordít, mikor próbálom visszatenni a cicit a szájába. Mitől lehet? Folyt.

Elkezd fintorogni, aztán rugdal, megfeszül és csak sír. De nem úgy, mint mikor a hasa fáj. Aztán a nagy sírástól mindig jön vissza tej.

Legjobb válasz: Biztosan levegõt nyel. Büfiztesd meg és folytasd a szoptatást. A büfiztetés: magad elé tartod két kézzel a hónaljánál fogva, hátul ujjaiddal a fejét tartod, balra-jobbra néhányszor meghintáztatod.Így a gyomor és a nyelõcsõ természetes kanyarulatait követve hamar felbüfizi a levegõt. (Hasznosabb, mint vállra fektetni és hátat paskolni.)

Biztosan levegõt nyel. Büfiztesd meg és folytasd a szoptatást. A büfiztetés: magad elé tartod két kézzel a hónaljánál fogva, hátul ujjaiddal a fejét tartod, balra-jobbra néhányszor meghintáztatod.Így a gyomor és a nyelõcsõ természetes kanyarulatait követve hamar felbüfizi a levegõt. (Hasznosabb, mint vállra fektetni és hátat paskolni.)
Nem lehet, hogy valami kényelmetlen neki? Én pl. egyszer úgy fogtam meg, hogy a füle visszahajlott és úgy feküdt rajta, nyugtalan is volt, de csak késõbb vettem észre... A másik lehetséges ok, hogy nem úgy jön a tej, ahogy szeretné, túl sok vagy túl kevés, esetleg a melled túlságosan tele van és túl kemény a mellbimbó körül, és nem tudja jól bekapni. Nálunk volt mindkét eset.
Én azt csináltam, hogy sétálva tettem mellre és amikor megnyugodott akkor lefeküdtem és szoptattam tovább. De mondjuk nekem ritkán csinálták ezt. De az is lehet tényleg, hogy büfiztetni kell szopizás közben.
A kérdező hozzászólása: Akkor valaki mondja meg nagyon kérem, hogy lehet ezen segíteni!!!!!!Nagyon kimerítõ ez.
Az én fiam is ezt csinálja, 11hetes.Kb.2 hete szenvedek vele, mert tudom, nem lakott jól, de üvölt a cicin.Cumi, séta, és olyan 20 perc múlva tudom visszatenni enni.És nem a büfi, mert azzal nincs gondunk.
A kérdező hozzászólása: Hát akkor nem vagyok egyedül. Van, hogy 20 perc után kezdi, de van, hogy 2 perc múlva, akkor még éhes is marad.
Bocsi az offért!De az én kislányom is 10 hetes és ugyanezt szokta csinálni!Úgy kifeszül, mint egy íjj!De nem minden eteténél!Én olyankor már nem is erõltetem az evést!Megpróbálom megnyugtatni és majd fél, háromnegyed óra múlva megkínálom megint cicivel!Akkor már majdnem mindig el is fogadja és nem ordít fel közben!De hogy mitõl lehet azt nem tudom, de sem a doki, sem a védõnõ nem tudott rá mit mondani...:(((
A kérdező hozzászólása: A mellkasát nyomja felfelé, a fejét hátra.
Homorítva feszül meg?
az is lehet, hogy nem tud elég ügyesen szopizni. Nekünk ugyanez volt, azzal a különbséggel, hogy csak a bal mellemen csinálta ezt, a jobbon nem. Hónapokkal késõbb derült ki, mikor 4, 5 hónaposan még nem forgott csak az egyik irányba és elvittük dévényeshez, hogy azon az oldalon azért nem tudott szopizni, mert le voltak tapadva az izmai, így szegényke hiába erõlködött, elfáradt hamar, fárasztó volt neki, így könnyebb volt csak a jobb cicit elfogadni. Mi is azzal magyaráztuk addig, hogy biztos kevesebb a tejem, csak az volt a furcsa, hogy a mellszívó meg simán leszívott belõle egy csomó tejet, ugyanúgy, mint a másikból...

10 hetesen 6 kg és 60 cm a babám. Már pár hete nem adom neki az espumisánt, mert elmúlt hála az égnek minden görcs és egészséges jókedvű és jóevő baba. Visszatérhet a hasfájás?

Csak anyatejet kap és az étkezésemre viszont még mindg nagyon odafigyelek. Nincs tejtermék,cukor,fehérliszt,tojás... A kérdésem az,hogy ebb?l is engedhetek már és ehetek végre fagyit,sajtokat,tojásos nokedlit meg amit megkívánok (persze nem halomszám és ész nélkül), vagy azért még mindíg vigyáznom kell? Ha elnötte a gyerek a hasfájást,az visszatérhet?

Legjobb válasz: Szerintem nyugodtan egyél,de hogy bebiztosítsd magad igyál édeskömény teát ez az anyatejen keresztül neki is jót tesz,megnyugtatja a pocit és neked is jót tesz én is ittam,valamint adhatsz a babónak is ha megissza,ez mégiscsak természetes anyag.

Szerintem nyugodtan egyél, de hogy bebiztosítsd magad igyál édeskömény teát ez az anyatejen keresztül neki is jót tesz, megnyugtatja a pocit és neked is jót tesz én is ittam, valamint adhatsz a babónak is ha megissza, ez mégiscsak természetes anyag.
Szia! Mecsek tejszaporító teát ittam, amikor ilyen idõs volt a picim. Van benne ánizs, édeskömény, belekerül az anyatejbe és nagyon enyhén hajtja a szelet, így nem lesz semmi gond. Edd amit megkívánsz, mert a tejcsi úgy lesz finom!!!
3 hónap körül kinövik a hasfájást a babák az irodalom szerint. Szerintem már nem fog visszajönni. Lányom is 9 hetes, már rég nem fájt a hasa, vagy ha igen, akkor is kicsit csak, közel sem úgy, mint az elején. Én gyümölcsöt nem eszem meg semmi fõzeléket, illetve hüvelyesbõl levest, de fagyit vagonszámra, a gyümi helyett:-)Tejet nem iszom, tojást sem eszem, de fehér lisztet igen. EGyél, nyugodtan, de javaslom, lassan és fokozatosan kezd el, egyszerre egy olyan dologgal, amit eddig nem ettél.

5 hetes a kislányom, és pár napja egyszerűen képtelen egy egészségeset aludni.10-15 perc nyugtalan alvás után rendszerint fölébred, és onnantól sír. Mi lehet ennek az oka?

Látszólag annyira fáradt. Csak anyatejet eszik, és a születési súlyához képest már 1300 gr-al többet nyom, tehát éhezni biztosan nem éhezik.

Legjobb válasz: A legtöbb ilyen problémának az ordugulás az oka...õk ugynis csak az orrukon vesznek levegõt...Lehet, hogy csak náthás...vagy az lesz...de lehet más gond is...nézesd meg egy fül-orr-gégésszel, ha nem javul..

A legtöbb ilyen problémának az ordugulás az oka...õk ugynis csak az orrukon vesznek levegõt...Lehet, hogy csak náthás...vagy az lesz...de lehet más gond is...nézesd meg egy fül-orr-gégésszel, ha nem javul..
Ugyanigy vagyunk mi is az 5 hetes kisfiammal, õ s több mint 1 kg-ot hizott. Én is keresem a sirás okát. Néha a hasa fáj.
Nekem már 5 hos a babám, de volt ilyen problémánk.Mérd meg mennyit eszik a babád.Lehet nem tud eleget vagy nem laktato ami van a cicibe.Nálunk így derült ki.Amíg nem mértem meg nem is gondoltam rá, mert kínálgattam a babám de nem kért, majd mikor a védönm tanácsára megmértem kiderült tényleg kevés amit eszik.Én éreztem, hogy lenne még böven amit ki tudna szopizni, de nehezebben jött és õ a fáradságtól nem tudta kiszívni.Kiprobáltam a tápszer két napig csak evett és aludt azóta nincs ilyen problémánk.Mérd meg azzal nem vesztes semmit hátha nektek is ez a baj.
Azt elfelejtettem, hogy az én babám is hízott 20-25 dekát hetente.Amikor kiderült hogy éhségtõl nem tud aludni 23 dekát hízott
Az én babám is ezt csinálta és megfigyeltem, hogy saját magát ébreszti fel az akaratlan kézmozgásaival, amikor még nincs a mély álom periódusában. Pont itt javasolta egy anyuka / hála neki érte /, hogy bugyoláljam be. Azóta úgy altatom, hogy egy puha babaplédbe "bepólyázom", az ölembe veszem, pár percig ringatom és mikor elaludt visszateszem a kiságyba. Így a kezecskéivel nem tud kapálózni és 3-4 órát is alszik. Egyébként azt gondoltam, hogy az én babám biztos nem tûri, hogy így bebugyolálják, de nem..., már elsõ alkalommal szó nélkül tûrte, sõt tetszett neki. Ha nálatok is ez a gond nagyon tudom ajánlani ezt a módszert.

10 hetes terhes vok, és letört az egyik fogam. Pár nap múlva megyek fogorvoshoz, mit tud ilyenkor csinálni?

Azt tudom,hogy a helyi érzéstelenít? nem árt pl ha húzni kell, de mi a helyzet a töméssel, gyökérkezeléssel? Azt lehet terhesen? Mert rtg-ezni nem szabad úgy tudom.

Legjobb válasz: ha szükséges, lehet röntgenezni is, gondolj csak egy autóbalesetre, de nyilván, ha nem létszükség, akkor megpróbálják kikerülni. Tömni, gyökérkezelni is lehet terhesség alatt, injekcióból is van olyan, amit kaphatsz, csak szólj, hogy babát vársz.

ha szükséges, lehet röntgenezni is, gondolj csak egy autóbalesetre, de nyilván, ha nem létszükség, akkor megpróbálják kikerülni. Tömni, gyökérkezelni is lehet terhesség alatt, injekcióból is van olyan, amit kaphatsz, csak szólj, hogy babát vársz.
Pont ugyanazt csinálja, mint ha nem lennél terhes. :) De ez inkább fogászati kérdés. Attól függ mit csinál, hogy mennyi tört le, milyen állapotban van a fogad. De a rtg-en kívül bármit lehet. :)
Szia, Én 15 hetes terhes vagyok és ma 2 órára megyek fogorvoshoz, mert nekem is letört a fogam, amint visszaérek elmondom mi volt :)
A kérdező hozzászólása: Köszi, várom :) . Nekem elég nagy darab tört le, és még emellé van 1-2 lyukas fogam. Tudom, ha muszáj a rtg (baleset) akkor lehet, de nekem ez nem olyan sürgõs, fájni nem fáj (még) szerencsére..
szia!!22hetes vagyok és nekem is volt 2nagyon durván letört fogam.persze el is mentem fogorvoshoz 8hetesen, de akkor azt mondta kezelést csak a 2.trimeszterben fog csinálni(gondolom az érzéstelenítõ miatt).és vissza is mentem a 2.trimiben.múlt héten húzta ki a két letört fogat, vagyis gyökeret mert már annyira le voltak törve.Úgyhogy elmehetsz a dokihoz megmutatni, rákérdezel mit javasol!amúgy én kaptam injekciós érzéstelenítést és nem fájt amikor kihúzta!de lehet a tiédet még meg lehet menteni, attól függ mennyire van letörve. szóval fel a fejjel és kérdezz rá mindenképp!! 22hkm
15hetes terhes vagyok, és 2hete megfájdult a fogam, elmentem ügyeletre elkezdték a gyökérkezelést, majd még kétszer voltam (ma utoljára).Szóval a gyökérkezeléssel sincs semmi probléma! Még egyszer kell mennem az egyik fogamat betömni!
A fogorvosnál minden rendben volt, én most nem kaptam érzéstelenítést, mert nem volt érzékeny a letört fog, szépen felépítette, talált még egy pici lyukat az egyik fogon, a jövõ héten megyek vissza hozzá, azt mondta, h nyugodtan kérhetek érzéstelenítést, m nincs hatással a babára! Ne izgulj minden rendben lesz :)
Az elsõ 12 hétben semmilyen érzéstelenítõt nem kaphatsz, mert még nem alakult ki teljesen a placenta, mi szûri a "mérgeket". A második trimeszterben már adható.

10 hetesen kell-e félnem a diabétesz vizsgálat eredményétől ha néha-néha lecsúszik pár chips és csoki? Szerintetek?

Mostanában inkább a chips-t kívánom(abból is a sósat) és nem az édeset.Nem iszom édesít?szeres italokat inkább gyümileveket és ásványvizet.

Legjobb válasz: nem a chips vagy a csoki mennyisege dont a terheleses vizsgalaton, akkor nem ehetsz majd egyiket se, ha hajlamos vagy a cukorbetegsegre, akkor ugy is az lesz az eredmeny, ha csak gyumolcsot eszel nasinak

nem a chips vagy a csoki mennyisege dont a terheleses vizsgalaton, akkor nem ehetsz majd egyiket se, ha hajlamos vagy a cukorbetegsegre, akkor ugy is az lesz az eredmeny, ha csak gyumolcsot eszel nasinak
Elsõ vagyok!! Ne félj, ezzel az erõvel, végigparázhatnád a terhességed, mert mindig vagy ezt hallottad, vagy valaki köhögött, stb. Nyugi, minden rendben lesz.Élvezd ezt a szép állapotot!! Viszont annyi, hogy a sok nasizás közepette arra azért figyelj, hogy ne hízz nagyon sokat.
Mármint a cukorterheléses vizsgálatra gondolsz? Mert akkor nem. Vérvételre éhgyomorral kell menni, elõzõ este meg azért ne egyél meg 5 tábla csokit. Ha nem erre gondoltál akkor bocsi.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat:) Igazából attól félek a legjobban hogy cukorbeteg leszek a terhesség alatt.Az apukám anyukája cukorbeteg, senki más a családban.
tök mindegy mit eszel, sajnos benne vagyok a témában. Egy egészséges szervezetben szinte állandó a cukorszint, ha 5 tábla csokit, 1 kg szõlõcukrot eszel is meg, bármit soha semmilyen körülmények között nem mehet x érték fölé. Ha kicsit feljebb megy az már csökkent glukóz-tolerancia (diéta kell) illetve ha bizonyos határ fölé, akkor kialakult cukorbetegség.
elso vagyok, nekem anyukam cukorbeteg, nekem semmi bajom es a terhesseg alatt sem volt baj a cukrommal
Hopp!!!! masodik, nem elso, bocsi es meg annyit, hogy baratnom csaladjaban senki sem volt cukorbeteg, o megis beteg volt terhesseg alatt
Én a tehesség alatt lettem cukros szurtam magam megszültem két három hónap mulva elmúlt.ne idegeskedj!

10 hetes vagyok és pár napja színtelen de kellemetlen szagú folyásom van. Mitől lehet? Kell e emiatt aggódnom?

Holnap megyek orvoshoz.

Legjobb válasz: Ha holnap més orvoshoz,akkor majd ö megmondja.valószínü,hogy összeszedte´l valymi kis fertözést.

Ha holnap més orvoshoz, akkor majd ö megmondja.valószínü, hogy összeszedte´l valymi kis fertözést.
Igen, felfáztál, vagy idegen wc stb.Ha nem muszáj a doki biztos nem ír kúpot így az elején, de õ fogja látni mire van szükséged. Meg szerintem már nem is aktuális a válaszom.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!