Találatok a következő kifejezésre: 10 hetes és még (88 db)

Van egy bolognese kutyám, hogy udom hamar szobatisztaságra tanítani, mert már 10 hetes, és még mindig?

SEGÍTSETEK!!

Legjobb válasz: 10 hetes még nagyon kicsi. Több hónap is eltelhet, mire egy kutyus teljes biztonsággal szobatiszta lesz.

10 hetes még nagyon kicsi. Több hónap is eltelhet, mire egy kutyus teljes biztonsággal szobatiszta lesz.
A kérdező hozzászólása: Jó, demhogy csináljam! ?
Kb 1-1, 5 óránként leviszed pisilni.És kaja után is.Ha kint pisilt, akkor baromira megdicséred, esetleg vmi fini falatot (sajt darab, sonka) adsz neki, ezt így össze fogja kötni.De ne számíts rá, hogy ez 2-3 napon belül menni fog. Nálunk 3 hónapba telt.
Bizony, több hónap, míg teljesen szobatiszta lesz.Ébredés után és etetés után azonnal ki kell vinni, mert ilyenkor biztos, hogy kell nekik.Ezen kívül pedig amilyen gyakran tudod, de jó ha van egy rendszer, mert könnyebben rááll.Belenyomni a nózit, utólag leszidni nem szabad, nincs ėrtelme.Ha éppen a dolgát végezi a lakásba, lehet leszidni, hogy nem jó és vinni ki, vagy szobapelusra tenni.Ez utóbbi egy átmeneti megoldás a szobatisztaság felé, ha nem tudod kellõ gyakorisággal kivinni.
A kérdező hozzászólása: Köszi!
sok kutyának alvás után kell pisilni... egyébként, nekem most 7 hónapos a bolognese kutyám, és mát több hónapja szobatiszta, de még néha elõfordul egy-két baleset... :/

A kisfiam ma 10 hetes és még nem múlt el a vérzésem. Az orvos nem talált semmit a hüvelyi UH-n, de nagyon ráncolta a homlokát. Azt mondta, egy hónap múlva csináljunk egy rákszűrést. Má si volt így?

Hogy ilyen sokáig vérezgetett? Ja, császárral szültem.

Legjobb válasz: azt nem tudom pontosan meddig véreztem,talán 2 hetet,de volt néha utána pecsételõs,aztán 12 hetes volt a gyermekem mikor megjött az elsõ mesim

azt nem tudom pontosan meddig véreztem, talán 2 hetet, de volt néha utána pecsételõs, aztán 12 hetes volt a gyermekem mikor megjött az elsõ mesim
Én is ennyi ideig véreztem és csak ekkor csinálták meg a 6 hetesemet! semmi gond nem volt csupán egy kicsit hosszabban és lassabban tisztulam! Szoptatsz? Ha nem lehet ez is az oka, mert lassabban húzódik vissza a méhed! Én fejtem, lehet, hogy e miatt volt lassabb!!

Az rossz ha a kutyám 10 hetes és még mindig nem tudja a nevét?

Már egy hete nálunk van, folyamatosan mondogatom neki a nevét, de meg se hallja, arra se néz. Kb mikor fogja megtanulni? :S

Legjobb válasz: Ja és egyébként elsõ válaszoló: mit akarsz ezzel?? :o

Ja és egyébként elsõ válaszoló: mit akarsz ezzel?? :o
Ne folyamatosan mondogasd, csak ha biztosan Rád figyel. Én úgy szoktam a nevüket tanítani, hogy etetéskor kezemben a tányér és mondom a kutya nevét. Ha odajön és figyel rám, akkor megint mondom és úgy teszem elé. Ha kimondod a nevét és odajön, akkor adj neki egy kis jutalomfalatot. Meglátod, hamar meg fogja tanulni.
Tök egyszerû: fogd az egyik étkezésnél a kiszámolt adagját, ülj le, és mond ki a nevét, majd adj neki egy szem tápot. Ez így csináld végig az egész tál kajával szemenként. Elõször bõven elég, ha azt tudja, hogy a neve=figyel, mert jön a kaja. Ráérsz késõbb tudatosítani benne, hogy az csak annyit jelent, hogy rád kell figyelnie. Szerintem 3 kézbõl adogatott étkezés után magabiztosan fel fog figyelni amikor a nevét mondjátok, bármit is csinál éppen.
Az még nem baj. Idõvel megtanulja. SZoktatni kell. :)
egy hét alatt nem szokja meg. Ne aggódj, csak mondogasd neki továbbra is, és légy türelemmel, meg fogja tanulni.
kistesó szóraozott bocs :$
Dehogy, kell neki 1-2 hónap, õ még nagyon pici. De annak kifejezetten örülök, hogy végre nem azt olvasom, hogy a 6 hetes kutyám... jó idõben került hozzátok, biztos nem lesz nála gond a tanulással:) Sok boldogságot hozzá:)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, nagyon aranyosak vagytok :)

Angliai kismamák, nektek a 12. Heti uh-n mar meg tudtak mondani a baba nemét? Most leszek hetfon 10 hetes es mar nem birok magammal az elso ultfahangos vizsbalatig.

Legjobb válasz: Nem mondjak itt meg a 12 hetesen..Mivel tul korai..:) De en,ahogy vizsgaltak a babamat a 13.heten (verzes miatt extra uh..) akkor lattam a 3 csikot,en akkor mar tudtam hogy kislany!:) (persze senki nem hitt nekem...).A 21.heten a 20 hetes genetikain mondtak meg a nemet. 26hkm

Nem mondjak itt meg a 12 hetesen..Mivel tul korai..:) De en, ahogy vizsgaltak a babamat a 13.heten (verzes miatt extra uh..) akkor lattam a 3 csikot, en akkor mar tudtam hogy kislany!:) (persze senki nem hitt nekem...).A 21.heten a 20 hetes genetikain mondtak meg a nemet. 26hkm
Nem mondják meg. Angliában a 20 hetes UH-on nézik csak.

Az orvos szerint ez normális más vélemények? Tehät az en pici länyom 10 hetes es a nappalal meg az ejszakäval eggyütt alszik 4-5 oräkat azt mondta az orvos ez normälis.

kint elünk nemetbe volt kint anyukäm segiteni es mondta itt valami nincs rendben mert nagyon sokat sirt a länyom es neha alig lehet megvigasztalni, elege hasfäjos is de itt csak ränezz az orvos es minden renben, mär mondta anyum ha haza megyünk akkor kivizsgältatjuk a regi gyermekorvosunkkal,volt mär igy valaki?

Legjobb válasz: Tuti vmi nem stimm, 4-5 óra állati kevés egy ilyen kicsinek, összesen inkább 4-5 órát kéne fent lennie. Ha van ott olyan hogy Infacol, akkor próbáljátok meg, újszülöttnek is adható, segít, hogy távozzanak a pukik, egy nagyon jó szer szerintem, meg kicsit tornáztasd nagyon finoman a lábait, felváltva a pci felé tolni-húzni. Hátha a hasa miatt van. Ha ezek sem segítenek, akkor legyél erõszakos a dokival, mert lehet vmi más van...

Tuti vmi nem stimm, 4-5 óra állati kevés egy ilyen kicsinek, összesen inkább 4-5 órát kéne fent lennie. Ha van ott olyan hogy Infacol, akkor próbáljátok meg, újszülöttnek is adható, segít, hogy távozzanak a pukik, egy nagyon jó szer szerintem, meg kicsit tornáztasd nagyon finoman a lábait, felváltva a pci felé tolni-húzni. Hátha a hasa miatt van. Ha ezek sem segítenek, akkor legyél erõszakos a dokival, mert lehet vmi más van...
Ha lenyomod az ` és utánna az A-t akkor ír á-t a billenytyüzeted. èn is németországba élek, én megvagyok elégedve a dokimmal, ö mindig oda figyelt a gyerekemre, de pl a szoszéd csaj aki német átjütt a mi orvosunkhoz a gyerekével, mert az ö dokiját sem tartotta túl jónak. váltsál dokit és ennyi. 4-5 óra tényleg kevés, de ha pl néha félórákat még közben alszik akkor azért lehet van az együttesen több is. Mit mondott a védönö? Öt is felhívhatod még simán. habár 6 hétig jön csak, de mondta akármikor hívhatom, még rátok emlékszik is tuti. Magyarországon még ennyit sem csinálnak, vagy beskatujázzák, hogy kell neki antibiotikum, meg ez meg az. Az én dokim pl sima hasmenéssel nem foglalkozik, ad rá olyan szert ami nem gyógyszer, meg elmondja mit tegyek, de antibiotikum egy bakteriális fertözésre adott csak (ott tutik voltak a tünetek). Ha nem vagy elégedett keress másik orvost, mi egy aprócksa feluban élünk 4 gyerekorvos van csak a faluban.
Hát hallani olyanokat hogy kevés egyik-másik babának az alvásigénye, de ennyire? Anyatejes vagy tápszeres? Elég neki a tejci? A kezedben sem alszik jobban? Vagy babakocsiban? Az egy dolog hogy hasfájós, de attól még szerintem kevés ez a 4-5 óra. A helyedben nem hagynám annyiban. Megnézetném orvossal, legfeljebb megnyugodsz hogy tényleg egészséges csak ilyen kicsi az alvásigénye.
Próbáld meg magadra kötni hordozókendõvel. Akkor lehet, hogy megnyugszik. Ilyen kicsiknek kell még a sok testközelség. Meg ez egy ördögi kör: ha sokat sír, sok levegõt nyel, fájni fog a hasa, és megint csak sírni fog. Próbálhatod hasra fektetni, vagy a hasát az óramutató járásának megfelelõen körbe simizni.
a lányom 2ésfél, még most is éjjel 10-12 óra és még nappal 2. a fiam igazi kis örökmozgó pici kortól, de õ most 4 évesen is éjjel 9, nappal 2 órát alszik. egy ekkora gyerek mint a tiéd szinte folyton alszik még, de minimum napi 12 óra kell neki. ha nem alszik eleget a fejlõdése is megállhat. lehet kevés neki a hami, fáj a hasa vagy ne adj isten tényleg baja van. sztem ne várj arra h majd ha hazajöttök, ott keress másik dokit, esetleg olyat kai kifejezetten alvásproblémákkal foglalkozik
jobb kezét elõnyben részesíti ezzel nincs semmi baj meglesz a másik is.
Nekem a balt találta meg elõször, majd két- három hét is kellett, mire rájött hogy van egy másik is:) én azért abba is tettem játékot, massziroztam neki, hogy észtrevegye. Valószinû ezek nélkül is rátalált volna:)
így müködik nics gond
A kérdező hozzászólása: köszi, akkor megnyugodtam

Kislanyom 10 hetes es mostanaban naponta 2-3 alkalommal amikor ebren van es nyugodt egyszeruen osszerezzen mintha valaki megijesztette volna es azutan keservesen elkezd sirni. Miert ijed meg a kisbabam?

Massal is elofordult mar vagy nalunk van valami gond?

Legjobb válasz: Az én lányom is csinálta ha háton feküdt és meghallott akár egy icipici zajt is.Azt mondta a doki , hogy reflex ki fogja nõlni , most 3,5 hós és már nem tapasztalom nála.

Az én lányom is csinálta ha háton feküdt és meghallott akár egy icipici zajt is.Azt mondta a doki , hogy reflex ki fogja nõlni , most 3, 5 hós és már nem tapasztalom nála.

Ma voltam uh-on és nagyon elbizonytalanítottak. Naptári számítás szerint 8 hetes terhes vagyok, uh vizsgálat alapján 4-5 hetes, 10 mm-es petezsákkal, melyben életjel még nem látható. Ez egyértelműen rossz jel?

Legjobb válasz: Szia Eppen az elobb irtam vkinek,h nalam az volt,amikor kiderult,h babas vagyok akkor az orvos Uh-n megnezett es nem latott mast csak petezsakot/nem volt szivhang/ akkor O azt mondta,h 5 hetes a baba. Aztan most voltam nala hetfon /5 het telt el/ es nem 10 hetes mint ahogy kene a naptar szeritn hanem csak 9 hetes.Vszinu,h mivel ossze vissza volt a menszesz hol 28 hol 37 napra ,es volt h ki is maradt ,ezert O is a naptarra tudott hagyatkozni amig a babat meg nem latta hetfon es a meretebol mondta , h 9 hetes. Szerintem ne aggodj,ha nagyon bizol az orvosodban akkor varj,gondolom visszarendelt,ha viszont annyira nem vagy benne biztos keress fel masik orvost.En tudok ajanlani neked ha erdekel. Es nyugi nem lesz semmi baj.

Szia Eppen az elobb irtam vkinek, h nalam az volt, amikor kiderult, h babas vagyok akkor az orvos Uh-n megnezett es nem latott mast csak petezsakot/nem volt szivhang/ akkor O azt mondta, h 5 hetes a baba. Aztan most voltam nala hetfon /5 het telt el/ es nem 10 hetes mint ahogy kene a naptar szeritn hanem csak 9 hetes.Vszinu, h mivel ossze vissza volt a menszesz hol 28 hol 37 napra , es volt h ki is maradt , ezert O is a naptarra tudott hagyatkozni amig a babat meg nem latta hetfon es a meretebol mondta , h 9 hetes. Szerintem ne aggodj, ha nagyon bizol az orvosodban akkor varj, gondolom visszarendelt, ha viszont annyira nem vagy benne biztos keress fel masik orvost.En tudok ajanlani neked ha erdekel. Es nyugi nem lesz semmi baj.
Szia...nem jelent feltetlenul rosszat....gondolj arra, hogy lehet kesobb volt a peteeresed mint ahogyan a "nagykonyvek" megirjak es a foggantatas is kesobb lehetett.Akkor meg logikus lenne, hogy ennyi idos legyen. Amugy egy "igazi" 8 hetes terhessegben latszik mar szivveres is....
Szia! Elöször is nyugodj meg, lehet hogy nem akkor fogant a baba mint ahogy Te gondolod. Persze más a helyzet ha 1oo %ig biztos vagy a dologban. Sajnos nekem volt egy terhességem ahol a 8. héten csak a petezsákot látták és a végén müszeres befejezés lett a vége. Drukkolok, hogy Nálad ne igy legyen. Az orvosod biztos visszarendelt egy késõbbi idõpontban.
Szia! Szerintem nincs tul nagy baj! Én is hasonlóan jártam. A védõnõ szerint már 8 hetes voltam, és mikor az elsõ ultrahangon voltam nem találtak szívhangot, és visszarendelt 2 héttel késõbb. Akkor már mindent rendben talált. Úgy tudom, hogy a szívmûködés a 7-8. héten indul meg, vagy legalábbis akkor hallható. Nyugodj meg! és Gratula a babához!

10 hetes kiskutya: eddig minden rendben volt, szót fogadott, jött a pórázon, ha hívtuk odajött hozzánk, de egy ideje sétálás közben lecövekel és nem akar tovább jönni, hiába hívjuk nem jön oda hozzánk, sőt még elszalad. Mi lehet vele?

Legjobb válasz: Nem érte valami trauma? Egyébként 10 hetesen még nem kéne utcán sétáltatni, míg nincsenek meg az oltásai. Hogyan hívjátok? 10 hetes még nagyon pici, nem "fogad szót", csak a reflexeinek engedelmeskedik. Ha leguggoltok és kedvesen, magas hangon hívogatjátok, vagy lehajolva távolodtok tõle, oda fog menni. Hacsak nem ijesztettétek meg valamivel, akár véletlenül is.

Nem érte valami trauma? Egyébként 10 hetesen még nem kéne utcán sétáltatni, míg nincsenek meg az oltásai. Hogyan hívjátok? 10 hetes még nagyon pici, nem "fogad szót", csak a reflexeinek engedelmeskedik. Ha leguggoltok és kedvesen, magas hangon hívogatjátok, vagy lehajolva távolodtok tõle, oda fog menni. Hacsak nem ijesztettétek meg valamivel, akár véletlenül is.
Lehet, hogy épp az egyik félénk idõszakát éli meg, amikor minden hirtelen félelmetessé válik számára, valamikor pont ebben az idõszakban van egy. Kérdés, hogy 10 hetesen tényleg miért sétál már. Enyém 13 hetesen mehetett elõször utcára, legutolsó oltása után. Most egy erõsebb inger olyan traumát is okozhat. amit nehéz késõbb kikezelni. Egyébként valami különsen csábító jutalomfalattal próbálnám a helyetekben. Pl. Brit Care- Let's bite szárított husi falatok. Neten lehet rendelni fõként, de mi Fressnapfban vettünk.
A kérdező hozzászólása: Oltásokat már kapott, ezért is merjük kivinni fõleg csendesebb helyekre, ahol nincs nagy a mozgás és nincs se más ember, se állat. A sétálást jól tûri, tûrte póráz élkül is jött mellettünk mindig, korához képest nagyon okos és általában hallgat mindenre, amit mondunk, de most valahogy nagyon makacs lett.
Valamitõl megijedhetett, legyetek vele türelmesek, semmiképp ne húzzátok, amikor lecövekel, mert azzal nem értek el semmit. Azt próbáltátok már, hogy egyszerûen otthagyjátok és elindultok? A legtöbb kiskutya ilyenkor el fogja kezdeni követni a falkáját. Ezt csak teljesen forgalommentes helyen ajánlom. Jó módszer lehet az is, ha valami játékkal vagy jutalomfalattal csalogatjátok. Esetleg egy ismerõst meg lehet kérni, akinek van egy jól szocializált felnõtt kutyája, hogy menjen el veletek sétálni, a másik kutyát úgyis követni fogja a kicsi. Én is így csináltam eleinte a két 12 hetes kiskutyámnál, az anyjukat elengedtem, a kicsik meg követték pórázon.
Minden kutya az elején egy tündérbogár, aztán kinyílik a csipája:) A mi kutyánk is áldott jó volt az elsõ két hétben, utána kezdett el próbálkozni.
Egyetértek az elõttem szólókkal. Szerintem is megijedhetett mivel ezt a korszakát éli.. olyan inger érte ami miatt változott. Nagyon óvatosan és türelmesen kell bánni vele most. A mi kutyánkat amikor még pici volt egyszer megfürdettük..a feje picit lemerült a víz alá, de csak egy pillanatra és azóta nem nagyon lehet fürdetni. Már 8 éves és retteg a víztõl. :/ Legyetek nagyon türelmesek.

Megnézi a védőnő? 10 hetes babás vagyok és kedden megyek védőnőhöz, szerintetek megnézi a babám szívhangját? Még 2 van UH-ig és nagyon félek, így egy kicsit megnyugodnék.

Legjobb válasz: Nem hiszem, mert még nagyon pici és nem valószínû, hogy megtalálja. Az én dokim pl-mivel a rendelõjében nincs UH-csak a 16. hét után néz szívhangot. A védõnõm asszem már 14 hetesen megnézte, és meg is találta, de szerintem azért a 10 hetesen még nagyon pici. Ilyenkor még minden nap nagyon sokat számít. És ha nem találja meg a szívhangot, attól csak még idegesebb lennél. Nyugi, biztos minden rendben van. Jó babavárást.

Nem hiszem, mert még nagyon pici és nem valószínû, hogy megtalálja. Az én dokim pl-mivel a rendelõjében nincs UH-csak a 16. hét után néz szívhangot. A védõnõm asszem már 14 hetesen megnézte, és meg is találta, de szerintem azért a 10 hetesen még nagyon pici. Ilyenkor még minden nap nagyon sokat számít. És ha nem találja meg a szívhangot, attól csak még idegesebb lennél. Nyugi, biztos minden rendben van. Jó babavárást.
Szia! Nekem még sosem nézte meg a védõnõm a szívhangját a babának. Próbáld meg megkérni, hogy nézze meg, hogy megnyugodj, egyébként szerintem nem valószínû, de ne aggódj, nincsen, nem lesz semmi baj a babáddal. :) 31 Hkm
Nálunk a 20. hét után nézi a védõnõ a szívhangot, 10 hetesen nem hiszem, hogy megtalálná.
szia.legkorábban a 16.héten szokták nézni.És öszinte leszek jobb is mert valoszinû minden rendben van a cseppeddel de még olyan kicsi hogy nem találja meg mit csinálsz?tuti kikészülnél.tudom nagyon nehéz ésn is rágodom..de nyugi minden rendben vele.16hkm
Nálunk csak a 18. héttõl nézi a védõnõ. Megkértem elõbb is, de azt mondta rá, hogy nem biztos, hogy megtalálná, és csak feleslegesen idegeskednék miatta.Amúgy még akkor is nehezen találta meg, mert azt hitte lejjebb van... Ne aggódj, az a 2 hét gyorsan el fog tellni, mindannyian aggódtunk szerintem az elején, szóval megértelek, de egészen biztosan minden rendben van a babáddal!
Nekem a doki 11 hetesen megtalálta (nem ultrahanggal, csak ilyen régi szívhanghallgató készülékkel), viszont a védõnõ 13 hetesen nem. A doki azt mondta, hogy ez gyakorlat kérdése. Mondjuk a védõnõ megkérdezte, hogy akarom-e, hogy meghallgassuk, de azt is hozzátette, hogy nem ígéri, hogy meglesz.
Az én védõnõmnél senki nem nézi korábban, már a 12. héten keresgélte és meg is találta. 10. héten kizárt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!