Találatok a következő kifejezésre: 10 hetes 4,5 kg (4 db)

10-11 hetesen csak 4.5 kg Rottweiler nagyon fejletlen?

Szerintetek is túl kicsi a kutyus?

Legjobb válasz: Ha nem sovány, akkor nincs gond, viszont a pedigrét felejtsd el, meg a házikosztot is, ne told tele szénhidráttal, semmi értelme, meg gondolom a hús sem színhús, hanem zsíros inas maradék, attól nem lesz jobb neki. Keress valami rendes tápot, Brit, Josera, vagy hasonló, mert azokban hús is van nem, csak mûanyag meg gabona, ha meg tényleg húst akarsz neki adni meg zöldséget, akkor olvass utána a BARF etetési módnak, ne csak úgy össze-vissza fõzöcskézz neki.

Ha nem sovány, akkor nincs gond, viszont a pedigrét felejtsd el, meg a házikosztot is, ne told tele szénhidráttal, semmi értelme, meg gondolom a hús sem színhús, hanem zsíros inas maradék, attól nem lesz jobb neki. Keress valami rendes tápot, Brit, Josera, vagy hasonló, mert azokban hús is van nem, csak mûanyag meg gabona, ha meg tényleg húst akarsz neki adni meg zöldséget, akkor olvass utána a BARF etetési módnak, ne csak úgy össze-vissza fõzöcskézz neki.
Megint kinek van olyan jó kedve, hogy lepontoz mindenkit? Nyilván mi mind összebeszéltünk, azért állítjuk ugyanazt. Kevés a súlya, sz.a.r. a kaja amit kap, a kalcium árt, mintsem használ és vagy irdatlan csenevész kiskutya, vagy nem roti, vagy nem 10-11 hetes. De ezekbõl levonva egy biztos, nem tenyésztõtõl van, tehát akármi lehet.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Az én véleményem szerint ez a növekedési táblázat nagyon nem illik a rottweilerhez. 3 hónaposan 15-17kg... ez még egy bernáthegyinek, angol masztiffnak, kaukázusinak is becsületére válik, nem egy feleakkora kutyának. 12 hónaposan is soknak találom a 47kg-os tömeget, mi lesz akkor 3-4 éves korára? 60kg? Egy jól kondicionált rottweilernek szukában 36-42, kanban 38-45kg között kell lennie. Erre +3-5kg rámegy általában a kissé gyengébb kondícióban lévõ kultúrtartásban élõ, kevésbé mozgatott vagy kissé több táplálékot kapott kutyáknál. Így kb. kijön az, hogy egy kan max. 50kg. Az 50kg feletti kanok már rossz kondícióban lévõ túlsúlyos kutyák. Nem egy ismerõsöm van, akik hasonló karakterisztikájú kutyákat tartanak, van aki tenyészti is (argentin dog, cane corso) és bár igaz, hogy õk komoly kutyákat tartanak, nem hizlalják el és heti 25-40km-t is futtatják, de a kan kutyák még a 45kg-ot sem érik el, a szukák pedig max 40kg-osak.
Utolsó, mint írtam a németjuhászom 12 hetesen 13 kg volt. Most 10 hónapos és bõven 40 kg felett van. Egyáltalán nem kövér, vékony, inas, amilyennek lennie kell. Egy roti azért jóval nagyobb mint egy németjuhász. Bár igaz, hogy az enyém extra nagy méretû, a felmenõi is azok voltak.
Tudom, ezen a fórumon mindenkinek extra méretû kutyája van.
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sziasztok! Nagyon köszönöm a válaszotokat.Majd teszek fel képet is. Hát a tenyészetben ez volt az elsõ alom, a szülei rotik, csak azok szüleit nem tudom! Hát igen Pedigrevel elkurtam, de azért vettem a másik fajtát is, A kálciumot minimálisat adtam, 1 tabi/nap, meg szin hust fõztem füszerek nélkül fél puhára+ répa, rizs, meg néha buza /kenyér.Ezeket olvastam hogy szüksége van rostokra is. azt hittem hogy igy evvel a három komboval talán teljes értékû a kaja amit adok neki. Rendszeresség röl meg annyit hogy késõbb az 1 majd a 2 adagolást azt tudom biztositani, most volt egy kis gixer.Persze tudom hogy most kellene maximalisan "felépiteni" az ebet! Amúgy állitólag 8 hetesen kaptam és hogy azelõtt lett leválasztva (õk már elkezdték huskonzervel etetni, gondoltam az én fõztömben több az egészséges dolog mint az olcsó konzervekben meg plus a két fajta széraz). Ha már akkor 8 kilósnak kellett volna lennie akkor ez tényleg gáz!!Mert olyan pici volt szegény hogy csak na.Azóta meg nõtt (számomra sokat)
A kérdező hozzászólása: A képek : [link] [link] [link]
Láttad te ennek a kutyának a szüleit?
Iszonyat aranyos, nekem nagyon tetszik, de biztos, hogy nem fajtatiszta. Nézd meg ezt a kölyköt...A kora is kb. annyi, mint a tiednek [link] Még a fejük is teljesen más.Ettõl függetlenül szeresd nagyon, de ne várd, hogy roti legyen belõle.
A kérdező hozzászólása: Köszi a Válaszokat! Hátigen sajnos a Szülei vérvonala nem stimmel, vagyis valamelyik nem tiszta, láttam de csak képen, tudom hülye voltam és elkapkodtam a vásárlást, de ennek igy kellett lennie valamiért! De már úgy megszerettem hogy most már mindegy!
Azért annyira nem lõttem félre a számokkal - de a Te kutyád tuti nem rottweiler....mostmár megnéznék róla egy képet.... [link] (a gyengébbek, vagy inkább lusták kedvéért: 1 lbs = 0, 45 kg)
több verziót és ezek kombinációit is el tudom képzelni: A, simán lehet, hogy 5 hetesen kaptad, fejletlen bébiként. B, nyomokban sem látott soha rottweilert a kutyád.. lehet mondjuk egy black and tan tacskó keverék. végül is színe kb stimmel kölyök korban, mást meg úgyse látsz belõle C, beteg és visszamaradott szaporított kölyök, akinek nem lesz hosszú élete. Ja és ha szeretnéd, hogy valaha megnõjön, ne etesd önkényesen kalciummal, mert szépen megszilárdulnak a csontjai és lesz egy amorf törpe kutyád.
Ahány hetes, annyi kg-nak kéne lennie kb. az én németjuhászom 12 hetesen 13 kg volt, tehát ez helytálló.
De egyébként ha már most nincs idõd rendesen megetetni sem, akkor a késõbbiekben mit akarsz vele kezdeni?
A kálciumot felejtsd el, hacsak nem orvos írta fel.Több kárt csinál, mint hasznot. A pedigree egy nagy 0 márka, semmi nincs benne, amitõl fejlõdne a kutya. A búza, kenyér meg ilyenekre nincs szüksége, a rizst is hanyagold és max húst kapjon.Ne legyen se fûszeres, se sós, nem tesz jót neki.Natúr nyers húst nyugodtan adhatsz neki (kivéve disznót, azt meg kell fõzni) Tápból meg valami értelmeset kellene adni neki, pl. Brit, Brit Care, Acana...stb. A boltokban kapható minõségtelen vackokat felejtsd el, semmi nincs benne, csak pénzkidobás.
Igen, eléggé kicsinek számít. Az enyém 8 hetesen volt 7 kg. Nem pedigreevel kellene etetni, hanem josera kids-el. Kenyér meg búza tök felesleges neki. A kalciumot ne add neki, ha a kids-el fogsz etetni, mert felesleges, de egyébként sem ajánlott adni nekik, fõleg nem olyat, amirõl fogalmad sincs, hogy mennyit kellene kapnia... Valószínûleg szaporítótól van, tehát alapjáraton nem te rontod el, hanem szegény silánynak született.
Ha egyáltalán rottweilered van.... :oP Neki most 10-14 kilónak kéne lennie alaphangon. Szerinted elképzelhetõ ennyi különbség fajtán belül csak a márfajta táplálástól? Segítek: nem. Ez a kutya, látatlanba, nem rottweiler...
Vagy nem 10 hetes.
Kevés szerintem, 8kg körül kellene lennie. Azért túlozni sem kell, a 10-14kg egy 10 hetes rotinak sok, ez inkább az óriás testûekre jellemzõ, hogy 10 hetesen ilyen tömegük van.
Ne haragudj, de a border kölyköm (aki 1 éves korára 14 kiló) volt 4 kiló 8 hetesen és 5, 5 10 hetesen....szerinted? Még ha 6 hetes, akkor is 6 kiló körül kéne lennie.... ez sehogy se jön össze.
A 10-14kg akkor is sok lenne. Még a 10 hagyján, az belefér, de a 12-14 már nagyon sok. A 10 hetes komondorom volt 13kg, de egy komondor 1, 5x nagyobb mint egy rottweiler.
10-11 kg-nak kéne lennie kb. Igen, szerintem borzasztóan kicsi.
nagyon cuki lesz csivavának :)

10 hetes babám (4, 5 kg) tápszeres. Mennyi folyadékot kell adnom Neki ebben a nagy melegben?

Legjobb válasz: Szia!Két etetéskor többször rálehet kínálni pár korty vízet vagy teát.Ezt a tanácsot a gyermekorvosom mondta meg a babád fogja tudni,hogy mennyi folyadékra van szüksége.Véleményem szerint is többször kínáld rá nehogy egyszerre több mennyiségrt ígyon és kijöjjön belõle.Sok sikert.

Szia!Két etetéskor többször rálehet kínálni pár korty vízet vagy teát.Ezt a tanácsot a gyermekorvosom mondta meg a babád fogja tudni, hogy mennyi folyadékra van szüksége.Véleményem szerint is többször kínáld rá nehogy egyszerre több mennyiségrt ígyon és kijöjjön belõle.Sok sikert.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Kínálom is rendszeresen és van úgy , hogy kortyonként egész nap elfogyaszt 2-2, 5 dl folyadékot. Remélem ez nem túl sok/kevés. Végülis a székletével nincs gond, nem "higítja" fel ez a mennyiség.
Szia!Az elsõ válaszadó vagyok ne aggódj tökéletesen elég a folyadék mennyiség amit adól.
Az én babám még csak 3 hetes lesz, de ha fennt van, mert nem alszik, akkor óránként cicit kér, ami elég fárasztó. Ennek ellenére sokszor nyûgös, kérne még, akkor szoktam neki vizet adni. Õ még nem iszik ilyen sokat, csak 4-5 kiskanállal, néha többet, de a kutacsa nincs ilyenkor beesve már. Kell nekik a folyadék, mert az anyatej zsíros. Szerintem ártani nem tudsz vele, ha eszik rendesen, és gyarapszik:-)Iszik amennyit kíván.
Szia! Mi is 10 hetesek vagyunk (tápszeresek), mi kb. 5-10 ml-ert iszunk vízbõl egy nap max. Szóval ne izgul, szerintem õk tudják mennyi kell nekik.

Most vagyok 27 + 4 hetes kismama ( 163 cm magas és 87, 8 kg-al kezdtem a terhességet) híztam 10, 5 kg-ot, vagyis most vagyok 98, 3 kg ( reggel) kell diétáznom? ( nem vagyok cukros)

Legjobb válasz: Én 31+4 hetes vagyok. 165 cm és 76,4rõl kezdtem. Most járok 86,1nél, de egy hónapja egy dekát se híztam. Nem eszem kevesebbet, se többet, Picúr fejlõdik rendesen, sõt a szonográfus szerint még meg is haladja a korát minimum 1 héttel, jó kis húsba van. A védõnõ szerint ideális a súlyom. Eszek sok gyümit, rengeteget vizet iszok. Szerencsére nem vizesedek.

Én 31+4 hetes vagyok. 165 cm és 76, 4rõl kezdtem. Most járok 86, 1nél, de egy hónapja egy dekát se híztam. Nem eszem kevesebbet, se többet, Picúr fejlõdik rendesen, sõt a szonográfus szerint még meg is haladja a korát minimum 1 héttel, jó kis húsba van. A védõnõ szerint ideális a súlyom. Eszek sok gyümit, rengeteget vizet iszok. Szerencsére nem vizesedek.
Én most csak 22 hetes vagyok, de én is 163cm és én 89kg-val kezdtem a terhességet. Eddig rám csak 3kg jött fel, de én nagyon vizesedem. :( A doki épp múlt héten mondta, hogy azért nem kéne 12kg-nál többet híznom. Hát nem tudom, mert csodálkozom saját magamon is, hogy nem híztam többet, hiszen nagyon hajlamos vagyok rá. Az elmúlt évben 10kg ugrott fel rám, amióta abbahagytam a gyógyszert. Még messze a vége nekem is. Én mondjuk nem diétázom meg semmi, egyszerûen nem is bírok sokat enni. Édességet nem nagyon szeretem, így az sem veszélyes. Azért picit vigyázz te is, próbálj meg nem fehér kenyeret meg ilyesmiket enni.
van aki 20 kilót is hízik a terhesség alatt (régieket olvasd vissza) amint szült egy csomó lemegy , aztán a szoptatás során újból egy csomó. aztán jöhet a torna. egyél egészségeset, többször keveset. ha valamit kívánsz edd meg, de túlzásba nem kell esni. amúgy van ilyen terhes torna, sztem járhatnál arra is, nekem sokat segített a szülésnél is, nem megerõltetõ és formában tart.

33+4 hetes kismama vagyok, eddig 10, 5 kg hiztam, ti mennyinel tartotkok? Meg mennyire kilora szamithatok, mert mar nem szeretnek hizni sokat?

Legjobb válasz: Én anno 34 hétre szültem és akkor én 18 kg-nál tartottam.Nem tudom mi lett volna ha kihúzom 40 hétig!!!! :):):):) Most próbálok jobban odafigyelni,hogy csak annyit hízzak,amennyi feltétlenül kell.Remélem kordában tudom tartani,3éves gyerek mellett nem lehet annyira eltespedni,mint,akinek még nincs gyereke.

Én anno 34 hétre szültem és akkor én 18 kg-nál tartottam.Nem tudom mi lett volna ha kihúzom 40 hétig!!!! :) :) :) :) Most próbálok jobban odafigyelni, hogy csak annyit hízzak, amennyi feltétlenül kell.Remélem kordában tudom tartani, 3éves gyerek mellett nem lehet annyira eltespedni, mint, akinek még nincs gyereke.
Én még a kiinduló súlyomnál vagyok. Eleinte fogytam 4 kg-t, és most vagyok az eredetinél. 31 hetes
Én 34+3hetes vagyok, és én is 10 kilónál tartok. Kb 2 hete tartom a súlyom. Nem is tudnék enni ebben a nagy melegben.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!