Találatok a következő kifejezésre: 10 hete de még nem (30 db)

10 hete szültem, de még nem jött meg. Nem tudok szoptatni, nagyon kevés a tejem. Mikor jön meg?

Legjobb válasz: a szoptatást próbáld meg többször egy nap akár minden fél órában és még lehet hogy beindul, én 4 hónapig fejtem mert nem tudott szopiznia nagyobbik lányom és 10 hónapos volt mikor elõszõr megjött

a szoptatást próbáld meg többször egy nap akár minden fél órában és még lehet hogy beindul, én 4 hónapig fejtem mert nem tudott szopiznia nagyobbik lányom és 10 hónapos volt mikor elõszõr megjött
Szerintem azért menj vissza a dokihoz. Nekem azt mondta a 6 hetes kontrollon, hogy mivel nem szoptatok, 2-3 hét múlva spontán meg kell jönnie. Most 9 hetes a lányom és már megjött. Szóval menj vissza szerintem, bár ne izgulj, mert még épphogy kimentél az idõbõl. 2 hós kislány anyukája.

Mire számíthatok anyagilag? Babát várok (kb. pár hete), de még orvosnál nem voltam. Ausztriában dolgozok 10 hónapja. Ha valaki jártas ilyen dolgokban, segítsen! Kíváncsi vagyok! Neten kerestem, de nem találtam konkrét infót!

Legjobb válasz: Ezen az oldalon mindent megtalálsz: www.igr.at A kezdõlapon válszthatod, hogy magyarul vagy németül szeretnéd olvasni, szóval itt minden érthetöen, magyarul le van írva.

Ezen az oldalon mindent megtalálsz: http://www.igr.at A kezdõlapon válszthatod, hogy magyarul vagy németül szeretnéd olvasni, szóval itt minden érthetöen, magyarul le van írva.
kint is laksz, vagy kijársz?
Szia!Én is ausztriában dolgoztam a terhességem elõtt!Ha van munkavállalásid meg ott van fizetve a a betegbiztosításod ha a doki kiír akkor kapod a táppénzt!Engem 8.héttõl kiírtak mert volt egy vetélésem így veszélyeztetett lettem.Nekem szabad munkavállalásim van meg állandó lakcímem kint így onnan kapom majd a gyest is.
A kérdező hozzászólása: Nekem is van bejelentett lakcímem is, igaz nem élünk életvitelszerûen ausztriában(csak a munkanapokon tartózkodunk itt).Elég ha magyar orvoshoz megyek vagy kint is szükséges? Mikor jelentsem be a munkahelyemen?

Hízni szeretnék kb 10 kilót. Szerintetek jó ez az étrend? Már két hete így eszem (persze nem minden nap ugyan ezt, de ez az alap) de még nem híztam egy dekát sem 23/L 168cm/43kg

eggeli: 2 szelet nutellás kenyér

Legjobb válasz: nasizz közben magvakat, ilyesmiket.és sportolj is,hogy ne hájból legyél. egyébként nagyon irigyellek!hogy csinálod,hogy akármennyit ehetsz,mégsem hízol????:O

nasizz közben magvakat, ilyesmiket.és sportolj is, hogy ne hájból legyél. egyébként nagyon irigyellek!hogy csinálod, hogy akármennyit ehetsz, mégsem hízol????:O
A kérdező hozzászólása: fogalmam nincs de már nagyon idegesít. hidd el nem olyan jó
A kérdező hozzászólása: ja és egyébként kung-fu-zok
Kivizsgálás volt: lehet pajzsmirigy-probléma és cukorbetegség. Megjegyzem, amit csinálsz, lassú öngyilkosság. Ennyi finomított cukortól tartósan fogyasztva kinéz egy jó kis cukorbetegség, meg Isten tudja, még mi (rák, reflux stb.), persze nem azonnal, hosszú távon. Ha egészséges vagy, dietetikustól kérj normális étrendet.
A kérdező hozzászólása: nincs semmi bajom már kivizsgáltak. am nem fogok több 10ezer ft kiadni arra h vki megmondja h mit egyek, ez baromság.írtam h nem minden nap ezt eszem. pl van olyan nap h egyáltalán nem eszem édességet, sõt volt már több olyan nap is mert egyszerûen nem kívántam


CSAK Gyömölcsöt ennék 2 hétig de nem birom ki. ha ebedre eszem valami mast, ami igen van zsirja meg hus vagy sajt meg ilyenek, de csak ebedre tudni fogok fogyni ebben a 2 hetben 5-10 kilot?

nem vagyok magyar perdon a helyesiras es fogalmazas

Legjobb válasz: Azt ugye tudod, hogy a gyümölcsöknek elég nagy a cukor tartalma és ugyanúgy hizlal nagy mennyiségben mint a chips?

Azt ugye tudod, hogy a gyümölcsöknek elég nagy a cukor tartalma és ugyanúgy hizlal nagy mennyiségben mint a chips?
Normál ember nem visz be sok kalóriát gyümölcsbõl, mondjuk ha csak azt eszik, akkor megtörténhet, én a fehérje és egyéb fontos dolgok hiányán aggódnék. Oké, hogy rövid táv, de nem jobb nem megfosztani a testet az esszenciális tápanyagoktól? Jobb is, ha nem bírod ki és eszel zsírt, húst, sajtot... Egy napig még oké, ha valaki gyümölcsöt eszik, de 2 hét az már elég erõs. Ha egyoldalúan akarnék táplálkozni, tuti nem cukrot választanék hozzá, bármilyen aranyos flavonidok és mifenék is vannak mellécsomagolva. Naponta kell nekem a gyümölcs, de az étkezésem gerince alapvetõen más... Igaz, van, akik jobbára gyümölcsön élnek, de egyrészt remélhetõleg tudják, mit csinálnak (ha összehasonlítod a gyümölcs összetételét a tested igényeivel, nem igazán passzolnak, de azért durván szénhidrátdús étrenden is lehet élni), s nem hiszem, hogy fogyás céljából tennék, mert ha fogyókúrás mennyiségû gyümölcsöt eszel, akkor jöhet a tápanyaghiány, bár bizonyos dolgokból valószínûleg mindenképpen, a gyümölcsben sincs meg minden... Fenének kell rohanni. Étkezz normálisan (mármint egészségesen), mozogj, majd lemennek a kilók, ha azonnal kéne, akkor gondolkodtál volna elõre.

10-e körül kell a Mensszesz megjönnie és még nem jött meg. Várjak még? Mert volt már h késett napokat. De már egy hete késik. és 17 éves vagyok? Mit tegyek? Van barátom.

Legjobb válasz: Kísérted a sorsot? :) Szerintem csinálj egy tesztet még a héten, pár száz forint, ennyit csak meg ér a nyugalmad?!?

Kísérted a sorsot? :) Szerintem csinálj egy tesztet még a héten, pár száz forint, ennyit csak meg ér a nyugalmad?!?
pedig itt csak az lehet h elgépeltél valamit
Vagy a másik fél hazudik.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ha a számlatörténetedben látod, hogy levonták a számládról, és ott a másik fél jó számlaszámát látod, ráadásul az OTP is azt igazolja, hogy átment a pénz neki (az OTP konkrétan látja hiszen a másik számla is nála van), akkor a kedvezményezettnek is látnia kell a számláján és csak két eset lehetséges: 1. A kedvezményezett megkapta, de szándékosan letagadja. 2. A kedvezményezett megkapta, de letagadja, mert rosszul nézte meg a számláját. Ha vissza akarod kérni, akkor szerintem több ezer forintért megkíséreli visszaszedni a pénzt az OTP, de ahhoz a kedvezményezett hozzájárulása kell hogy a számlájáról visszavegyék. A számlatörténetedbõl nyomtassátok ki azt a részt ahol látszik hogy elutaltad, vagy ha az OTP írásban igazolta, akkor azt küldd el neki és azzal reklamáljon õ az OTP-nél.
vagy az illetõ rossz sz.számot adott meg... a pénzt valaki más kapta
A kérdező hozzászólása: A mûtét utáni hétben szerintem jobban terhelte, azért aggaszt a dolog.
Nekem egyszer azt mondta egy állatorvos, hogy a legtöbb 4 lábú állat addig nem terheli a lábát, ameddig akár egy kicsit is érzékeny neki. De szerintem ezt a kérdést az állatorvosotoknak kéne feltenned, õ valószínûleg jobban tudja, mi a normális egy ilyen mûtét után.
hívd fel az állatorvost és kérdezd meg tõle õ biztos tudni fogja
A mi kutyánknak eltört az egyik hátsó lába. Három lábon közlekedett és annyira hozzászokott hogy többet nem használta azt a lábát. Ha nagyon gyorsan futott akkor néha néha. Teljesen elsorvadtak rajta az izmok úgyhogy szerintem nem is tudta volna már használni. Ezt csak azért írom hogy figyeljetek oda. Lehet szüksége lesz valamiféle "gyógytornára". Esetleg valahogy rá kell kényszeríteni hogy használja azt a lábát is, de csak azután ha már meggyõzõdtetek (állatorvossal), hogy nem a fájdalom miatt nem használja.
A kérdező hozzászólása: Igen. Még csak két hét telt el a mûtét óta, úgyhogy még gondolom gyógyúl neki. Elég komoly mûtét volt. De azért nagyon idegesít. A doki azt mondta, hogy embernél egy ilyen mûtét után hetekig fel sem kel. Ha nem javúl neki elviszem dokihoz.

Érdeklödni szeretnék aki tudja. Elsö gyermekemet várom ma voltam uh-n és az mondták 5 hetes vagyok de embriót még nem láttak ezt az eredményt kaptam TAS GS:8*10 mm vitalitása :nem ábrázolható. Lehet ebböl még embrió? 2 hét múlva ujra uh.

Legjobb válasz: Szia ! Én 6/4 naposan voltam orvosnál,és nem látszott csak a petezsák. Két hét múlva viszont már ott lüktetett a pici szivecskéje! Minden jót kívánok Nektek! 20 hetes kismama

Szia ! Én 6/4 naposan voltam orvosnál, és nem látszott csak a petezsák. Két hét múlva viszont már ott lüktetett a pici szivecskéje! Minden jót kívánok Nektek! 20 hetes kismama
Szia! 5 hetes "baba" még nem látszik az UH-on. Én is ekkor voltam a dokimnál, és azt mondta, elõ sem veszi az UH-t, mert semmit sem mutatna, viszont, tapintással ellenõrzött. Azt mondta, igen, puha (vagy talán lágy?) a méh, itt terhesség van, majd mosolyogva gratulált. Következõ vizsgálaton már UH-gal és fényképpel kezdtünk. Sok sikert! Egy 14 hetes kismama
Szia! Én 5 hetes 4 naposan voltam elõször nekem is csak petezsák és szikhólyag látszott, két hét mulva pedig már szivhang is volt. Elõször a petezsák volt 11 mm, másodszor pedig már a baba volt 13 mm.

10 hete születtek labrador-foxi keverék kölykeim, öten.3 hete elvittek egyet, de a több 4 nem kell senkinek. Mit tudok még tenni?

Adjatok vmi ötletet hogy hogy hirdessem ?ket vagy mi, mert kiplakátoltam, felraktam hirdetési oldalakra, de semmi. Egyre többet esznek. :(

Legjobb válasz: Minek pároztattad a kutyaid,ha ugyse tudsz mit kezdeni a kölykökkel? MEHETNEK A MENHELYRE biztos örülni fognak

Minek pároztattad a kutyaid, ha ugyse tudsz mit kezdeni a kölykökkel? MEHETNEK A MENHELYRE biztos örülni fognak
Szia! Ha ingyen adod Õket akkor segítek reklámozni. Küldj fotót és adatokat mailben!
A Dunaharaszti piacon is próbálkozhatsz...
Tanulj a hibádból amiért nem ivartalanítottál idõben, és tedd meg ezt minél hamarabb. A kölyköknek meg keress olyan gazdát, ahol jó helyük lesz, és kísérd figyelemmel további életüket! Tele van a net ivartalanítással kapcsolatos infokkal, na meg hogy miért ne szaporíts, vagy miért fontos az odafigyelés tüzelési idõszakban... ha lesz idõd olvasgasd, és add tovább minden ismerõsödnek, ha már egy alom megszületendõ kölyköt mentesz meg vele, sokat tettél. A már megtörtént dolgokat nem tudod visszacsinálni, de élheted tovább úgy az életed, hogy odafigyelsz ezekre a dolgokra, és mondd el mindenkinek a saját tapasztalatodból milyen fontos az ivartalanítás!
Jobb híjján megér egy próbát.
Ezért szokták a hobbykutyákat ivartalanítani. Lehetett volna még akkor is miután vemhesült. Vagy legalább abortáltatni.
Az elõre gondolkodás alatt azt értette az elõbbi válaszoló, hogy ha nem akarok kiskutyákat, akkor a) olyan helyen tartom a tüzelõ szukákmat, hogy SEHOGY ne férjen hozzá kan b) idõben ivartalaníttatom A kérdésedre válaszolva: vidd ki õket piacra, vagy vásárba egy jó nagy INGYEN KUTYUSOK táblával. Szerencsés esetben jó helyre kerülnek.
Sajnálom a kutyáid, de nem vigasztalhatlak semmivel. Nagyon nehéz lesz "megszabadulnod" tõlük. Elõbb kellett volna gondolkodni.
A kérdező hozzászólása: Gyáli piacra érdemes kivinni? Ha jól tudom ott szoktak kutyákat árulni vagy ajándékozni.
küldesz fotót?
Nagyon helyesen teszed! Az én gyönyörû, fajtatiszta(küllembíró vagyok, meg tudom állapítani)bullterrier szukám már 1 évesen ivartalanított, és köszöni, jól van.
A kérdező hozzászólása: Ma elvittek egy kutyus:) Hétvégén viszem õket a gyáli piacra. Egyet ugye megtartunk, így már csak 2 kutyusnak kell gazdi. Remélem sikerül. Az orvossal egyeztettem már idõpontot ivartalanító mûtétre!
Pedig sajnos jó esélyük van, hogy menhelyre, rosszabb esetben gyepire kerülnek(tudod, ott 14 nap az élet, leadottaknak sokszor annyi sem, nem beszélve a fertõzésekrõl, amik a kiskutyákat fenyegetik ott). Ahogy idõsödnek, egyre kevesebb lesz az esélyük, hogy valaki beléjük szeressen.
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget. Ezek után mindeképpen ivartalaníttatom õt. Nem szeretném ha a kicsik menhelyre kerülnének, úgy döntöttünk a párommal hogy egy kutyust megtartunk, õt még el tudjuk becsületesen látni. Így már "csak" 3 kutyusnak kéne gazdi.
A piac valószínûleg az egyetlen esély a hirdetések mellett. Sajnálom a kicsiket, remélem jó helyre kerülhetnek. Menhelyre bekerülni sincs esélyük, hisz mindegyik teltházzal üzemel és várólistára tudod csak felvetetni õket. Egyébként is a menhelyek elsõsorban mentenek(balesetes, kidobott, altatásra váró, utcán élõ) állatokat. Õket fogják elõre venni érthetõ okokból. A véletlen almokat az államilag finanszírozott gyepmesteri telepeken lehet leadni, ahol nem megfelelõek a körülmények általában az ellátásukra és helyhiány miatt altathatnak. A véletlen maximum egyszer fordulhat elõ, ezért a kicsik és a mama érdekében is ivartalanítani kéne a mamát szerintem is.
A kérdező hozzászólása: Gondolhatod hogy nem direkt pároztattam, és csak a labrador az enyém! A foxit csak tippeljük hogy az volt az apa...
A kérdező hozzászólása: Sikerült elajándékozni az összes kutyust, nekem úgy tûnt hogy szeretõ családokba.

Mi a véleményetek a RETZ-ről? Nagyon ideges vagyok, mert most 10 hete, hogy befizettem az egész összeget egy elég drága ágyra, de még mindig nem érkezett meg! A telefont nem veszik fel, az üzletben meg hárítanak. Ilyenkor mit tudok tenni?

Legjobb válasz: Úgy tudom csõdeljárás alatt van a cég. Járj a nyakukra, fenyegesd õket ezzel-azzal, mert aztán a végén nem lesz ágyad. Kérdezz utána, ki a gyártó, hátha ott tudsz valamit intézni.

Úgy tudom csõdeljárás alatt van a cég. Járj a nyakukra, fenyegesd õket ezzel-azzal, mert aztán a végén nem lesz ágyad. Kérdezz utána, ki a gyártó, hátha ott tudsz valamit intézni.
A kérdező hozzászólása: Tegnap voltam harmadjára, megmondtam, hogyha keddig nem érkezik meg, akkor feljelentem õket. Befizetem egy összegben és átvágnak? Nem tûröm!
Mi ezért nem fizetünk soha ki elõre semmit. Max ha elõleget kérnek, akkor azt. :/ Egyébként, sajnos ez nem csak veled van így. A retz nagyon sok embert így megvárakoztat, van, akinek fél év után szállították ki azt, amit megvett/megrendelt náluk...
Néha nem árt érdeklõdni a cégekrõl megrendelés elõtt! Az alábbi néhány írásban nem sok jót mondanak róluk: http://homar.blog.hu/search?searchterm=retz&searchmode=OR&su..
Kedves Fórumozó! Válaszomat más fórumokon történt hozzászólások idézésével kezdem: "Mi is pórul jártunk a Retz bútorral. Remélem mindenki tanul az esetünkbõl. 4 hónapja rendeltünk tõlük, és mind a mai napig nem kaptuk meg a megrendelt termékünket. Mindig hitegettek, hogy majd megjön, vagy épp azt találták ki , hogy fent van a csepeli raktárba a héten meghozzák stb... Nekünk szerencsére nem volt probléma a visszafizetéssel." "Több mint 4 hónap után mi is visszakaptuk a nem kis elõleget szó nélkül, de legalább egy elnézést kérhettek volna. Most örülnöm kéne, hogy VÉGE mégsem igazi az öröm, mert kezdhetjük elõröl az egész herce-hurcát minden bizodalom nélkül. Azért még elhintették, hogy 2 hét múlva ha jön a kamion fenntartjuk-e az elõvásárlási szándékunkat. Röhej!" "Ma adtam le a lemondó nyilatkozatot, még meg sem próbáltak meggyõzni hogy a bútor megfog érkezni. Elfogadták a lemondó nyilatkozatot és vagy a pénzt kapjuk meg vagy a bútort. De szerintem az eladók már tudhatnak valamit!" "A mai nap miután letelt a 2 hét várakozási idõ, visszakaptuk a 4 hónappal ezelõtt befizetett elõlegünket. Szó nélkül ideadták, szerencsére simán ment. Senkit sem bíztatok, hogy vásároljon a Retz-ben..." "Mi is ma adtuk be 16hét után a lemondó nyilatkozatot. Még a Retz Trendtõl rendeltünk, utána lett Retz Holding most már a pecséten Retz Castrum szerepel. Ez már nagyon gáz!!!!70%-os kiárusítás !Rákérdeztünk.h ogy bezár a bolt? Az eladó csak annyit mondott , hogy õket nem tájékoztatják errõl.2 hét leteltével bemegyünk a pénzünkért ha nem adják oda kihívjuk a rendõrséget. Ezt a tippet a NVF-nál adták csalás vádja miatt, mivel nem kis pénzrõl van szó! Ez a szomorú valóság." Fórumokon többen megírták, hogy mivel a levélben garantálták a befizetéstõl számított 9 napos szállítási határidõt, szeptemberben befizették a teljes vételárat, még mai is várják bútort. Idézek az egyik fórumozótól, hogy õ pl. milyen okok miatt fizette be a teljes árat elõre. „ Sziasztok! Mi még július végén rendeltünk a Retz-tõl kanapét, és bútorokat, nem kis összegben. A szállítási határidõ lejárta elõtt két nappal kaptuk azt a bizonyos 9 munkanapos levelet. Mi is elég naivan befizettük a teljes összeget, mert akkor már majdnem két hónapja bútor nélkül voltunk, két kisgyerekkel... Ez szeptember elején volt. A bútorunk 1/3-át aztán meg is kaptuk, kb. 2 hét múlva. A többit azóta sem. Idõközben nagy nehezen, sok-sok hitegetés, és hazugság után visszakaptuk a pénzünket. „ Még sokat felsorolhatnék, de ez rajtad nem segít. Kérdésedre a megoldás: Lemondó nyilatkozat A boltban mindenképp vetesd át, aláírással, pecséttel. Elõjönnek a nem lehet készpénzben fizetni szöveggel, de azért próbáld kisajtolni belõlük. Az utalás csak a legvégsõ legyen. Tisztelt Retz Kft. Cím 2011. …………. ...-én rendeltem Önöktõl ………….. rendelésszám alatt bútorokat. A megrendelõlap alapján határidõnek kb. ...... hetet adtak meg, ami 2011 …………….……...-án lejárt. Mivel a szerzõdést nem teljesítették, a szállítási határidõt nem tartották be, ezért a mai napon LEMONDOK a ……………......… számon megrendelt bútorokról. A megrendelés napján befizetett ………..………......…..-ot, azaz …………………………….. Forintotk kérem készpénzben részemre kifizetni (bizonylatszám: ……………..…………., elõleg számla száma: ……………………………..). Amennyiben nem áll módjukban, készpénzben visszafizetni az elõleget, akkor a ……………………………. számú, ………………………...... elnevezésû bankszámlámra szíveskedjenek átutalni. Helység, idö. Átvétel helye, és idõpontja: "2011. február 22 és szeptember 22 között az Indexben megírt tényfeltáró cikken kívül más média nem foglalkozott a Retz Bútor Kft fizetésképtelenségével (illetve az Index cikkét hozták le). 7 hónapig senki nem merte bevállalni a nyilvánosság, a lakosság, a vásárlók elõtt, hogy negatív tartalmú tényeket közöljön a Retz Bútor Kft-rõl. 7 hónapig sikerült elérni valakiknek, valahogyan és valamekkora befolyással, hogy a média hallgasson a Retz Bútor Kft felszámolásáról. Sajnos ez a „sika-mika” még ma is tart, ennek vagy az áldozata. Nem a RETZ-nek vagy az áldozata, hanem az országos korrupciónak." "Miért fontos momentum, hogy szeptember 22-ig nem értesültem a Retz Bútor Kft fizetésképtelenségérõl? Ha tudtam volna, hogy a Retz Bútor Kft fizetésképtelen: nem kötök a Retz Trend Kft-vel nyáron szerzõdést, nem fizetem be az elõleget, nem dühöngök a szeptemberi levelük miatt, a szállítási határidõ leteltével nem írtam volna lemondó nyilatkozatot, novemberben nem kellett volna bemennem azért az üzletbe, hogy visszaadják az elõleget, és karácsonykor nem lennék konyhabútor nélkül. Szeptember 22-én megjelent Index cikknek mit köszönhetek? Azt, hogy nem fizettem be elõre a teljes vételárat és legalább a pénzem visszakaptam." "A hatóságoknak egyszerû lenne a dolguk. Felvennék a kapcsolatot a Retz beszállítóival, és 2 dolgot megvizsgálnának: 1. Igaz-e, hogy a gyárak csak akkor adnak árut a Retz-nek, ha azt azonnal kifizeti? 2. Ezek a gyárak milyen határidõvel gyártanak? Ezeknek a kérdéseknek a válaszai megadnák a válaszokat a Retz Bútor, vagy Retz Trend, vagy Retz Holding vagy Retz „akármi” nevû cégek körüli problémákra, hazugságokra. Szeretném már tudni a választ a hatóságoktól, hogy a Retz „akármi” a megrendelt, leelõlegezett bútorom helyett 4-5 hónap után mért az elõleget adja vissza, miért nem teljesíti a szerzõdést? Miért teheti meg, hogy büntetlenül 4-5 hónapig az én pénzemet használja és közben a szerzõdést nem teljesíti? Hogyan teheti meg büntetlenül, hogy teljesítés nélkül pénzt csal ki? A bank nem én vagyok! 4-5 HÓNAP UTÁN ÉN ÖRÜLJEK ANNAK, HOGY VISSZAKAPTAM AZ ELÕLEGEMET? Nem az akarom tudni, hogy a Retz „akármi” milyen közleményt ad ki saját magáról. Ideje lenne már a hatóságoknak is bekapcsolódni az ügybe! Talán illene már tenniük valamit!" "Az éppen hatalmon lévõ kormány politikusai megtehetnék, hogy új és szigorú törvényekkel megvédjék a lakosságot, hogy gazdasági bûncselekmények áldozativá ne váljanak. Sajnos, amíg számtalan korrupciós ügyben folyamatosan újra és újra bebizonyosodik, hogy gyakran a politikusok is érintettek, illetve politikai érdekeltségek vannak a háttérben; ne várjuk, hogy saját maguk ellen törvényt fognak hozni." "A Retz Holding Kft a „Retz botránya” után nem fog tudni sikeres vállalkozást mûködtetni, mint ahogyan a Retz Trend Kft-nek sem sikerült a Retz Bútor Kft bukása után. Miért? Mert sokkal kevesebb az esélyük erre, mint elõdjüknek. Persze ezt õk is tudják. A bútorkereskedés, lehet, hogy csak a látszat fenntartására szolgál. " „A Retz Trend Kft-re szót és idõt sem érdemes vesztegetni, mert hazug és arcátlan cég. Miután velük mi is megjártuk, bútorgyártó hazai vállalkozástól rendeltük meg a bútor elkészítését. Ma már egy kicsit annak is örülök, hogy mégsem a Retz-tõl vásárolunk. Nem érdemlik meg a vevõt és a bizalmat. Bizalom nélkül pedig nincs sikeres vállalkozás.” „Kedves mindenki! Régóta olvasgatom a Retzel foglalkozó fórumokat. Bútorosként tudom, hogy mi van a Retz hátterében. Aki teheti, az nyugodtan terjessze az érdeklõdõ fórumokon a leírást, minél több emberhez jusson el az infó. Reméljük ezzel is tehetünk azért valamit, hogy minél kevesebben veszítsék el a pénzüket. Elsõ rész: Az alapok Amit mindenképp fontos tudni, hogy a Retz egy lengyel gyártó a BRW (black red white) bútorait forgalmazza. http://www.brw.com.pl/pl Ennek a gyártónak magyar országon két hivatalos forgalmazója !!!VOLT!!! Az egyik a Retz, a másik a Balla Bútor (http://ballabutor.hu/). Érdemes megnézni a Balla oldalon, hogy már csak õ maradt egyedül mint hivatalosan elismert forgalmazó. Ez év elején a lengyel gyártó tárgyalásokat kezdeményezett az országban, hogy lehetõség szerint kikerülhesse a forgalmazókat, és maga vethesse meg a lábát a magyar bútorpiacon. Ez a törekvése az év közepére alábbhagyott. Nem sikerült áttörést elérnie a piacon, mert 2 másik nagy külföldi bútorgyár is képviseltetni kezdte magát 2011-ben (http://www.forte.com.pl/ , http://www.formaideale.rs /). Második rész: Mikor, és miért kezdõdtek a gondok 2011 év elején már hallani lehetett mindenfélét a Retz helyzetérõl bútoros körökben. Mostanra mindenki tudja, hogy ezt a lengyel gyártó is megérezte. A kifizetések késni kezdtek. Sajnos a gyártó még ekkor is hatalmas potenciát látott a Retz üzlethálózatban (hatalmas gyönyörû üzletek, elképesztõ reklámhadjárat, az ország minden táján meglévõ rengetek üzlet). Ennek következtében a gyár nem függesztette fel a Retz kiszolgálását, csak áttért a készpénzes (magyarul azonnal fizetendõ) árukiadásra. És a hangsúly az árukiadáson van! Ugyanis nem a Lengyel gyár hozza ide a bútorboltokba az árut, hanem a Retz hozza el a gyártótól. A gondok ekkor kezdõdtek. Mivel a gyár csak akkor ad árut a Retznek, ha azt azonnal kifizeti. Ahogy fogyott a pénz, úgy oldották meg a szállításokat, hogy az elvett elõlegekbõl fizették a korábbi rendeléseket. Íme egy példa: Marika néni megrendel egy bútort szeptember elsején. Elkérnek tõle 30.000 Ft elõleget, és elküldik azzal, hogy 4-6 hét múlva érkezik a bútor, menjen haza és várja a telefont. Az elvett elõlegbõl viszont nem az õ bútorát hozzák el (vagy abba fektetik bele) hanem a nyáron rendelõ Erzsike néni 2-4 vagy több hete !!!már csúszásban lévõ!!! kanapéját fizetik ki és hozzák be az országba. Mindenképp megjegyezném, hogy ezt más bútorosok is így csinálják, csak van egy óriási különbség. Mégpedig az hogy a legtöbb helyen nincs csúszás, és van pénze a boltnak finanszírozni a megrendeléseket, még akkor is, ha nincs újabb és újabb megrendelõ, aki elõleget fizet. Harmadik rész: A meglévõ probléma El is jutottunk 2011 nyár végére. Egyre kevesebb a Retznél a megrendelõ ezért nincs pénz behozni a korábbiak rendeléseit. Ekkor fordul a vezetés a bútoros körökben ismert legaljasabb húzáshoz. Teljesítés nélkül elkéri a teljes vételárat mindenféle válságra és egyebekre hivatkozva. Itt szeretném megjegyezni, hogy érdemes utánanézni a lengyel gyárnak. A BRW Európa 4. vagy 5. legnagyobb bútorgyártója. A valóságban szó sincs nehézkes gyártásról vagy hiányzó alapanyagokról. A gyár hatalmas kapacitással, és még nagyobb raktárkészlettel rendelkezik. A válság igazából csak annyit eredményezett, hogy még olcsóbb bútorokat kezdtek gyártani, amibõl még nagyobb mennyiséget rendeltek Európa szerte. A gond itt csak azzal van, hogy a kifizetések mellett is csak a bútorok töredékét sikerült behozniuk a megrendelõknek. Még azok közül is, akik kifizették a teljes vételárat, vannak, akik a mai napig sem kaptak bútort. A Retz pénze elfogyott. Hihetetlen mennyiségû energiát és pénzt fordítanak a reklámra, melyben 50+10% meg 70% kedvezményt ígérnek. Sajnos ennek a mai napig sokan bedõlnek. El tudják képzelni… 70% kedvezmény? Még így is annyiba kerül a bútor, mint a Balla Bútornál „csak” 30% kedvezménnyel. ………Ha tanácsolnom kellene akkor azt mondanám, hogy mindenkinek azonnal be kell mennie az üzletekbe, és maradéktalanul vissza kell követelnie az elõleget, vagy a teljes vételárat. Sajnos nem segít a fogyasztóvédelemmel való fenyegetõzés sem, mert már tudják és látják a véget. Tisztában van a vezetõség azzal, hogy mire a fogyasztóvédelem megindul addigra már a cég csõdöt jelent és nem lesz kin behajtani a követeléseket. Határozottan kell fellépni, de ne felejtsük el, hogy az eladók csak alkalmazottak! Sajnos rajtuk csattan a leginkább a kialakult helyzet. Azért ezt mindenki tartsa észben. Ne fogadjanak el semmiféle ultimátumot, és ne fogadják el a „szerzõdésre” való hivatkozásukat. Sajnos még így sem fogja mindenki visszakapni a pénzét. Ez sajnos egyszerû matematika. Reméljük, többen lesznek azok, akik a pénzükhöz juthatnak. „ Nincs más megoldás: Lemondó nyilatkozat - azonnal Sok sikert! Üdvözlettel
CSALÁS VÁDJÁVAL tegyél feljelentést! Jó lenne, ha már valaki tényleg meg merné tenni! A rendõrségen tett feljelentés híre már biztosan elég szaftos lenne a médiának, hogy leközöljék. Pl.: Figyelem! A Retz folyamatos akciókkal hirdeti magát, közben a rendõrség nyomozást kezdett a sorozatos bejelentések miatt!!!! Hamis ígéretekkel a teljes vételárat kicsalja a vásárlóktól, és nem szállítja le a bútort!!!! Stb. Legalább már nem lenne több átvert vásárló. Nem is beszélve arról, hogy lejáratja a hazai bútoripart.
A választ itt van: A Retz Holding Kft tulajdonosa kilépett a cégbõl. Aki még nem kérte vissza a pénzét, szerintem nagyon iparkodjon. A se pénz, se bútor forgatókönyv egyre közelebb van. Az új külföldi tulajdonos: TANSA TRADING LTD [Kft. társasági tag] Ciprusi Köztársaság, Hatályos: 2011.12.15 –tõl. Gratulálok a Retz-nek. Ismét „jelesre” vizsgázott.
Azt gondolom, hogy azért fogynak a Retz vásárlói hozzászólások, mert fogynak a vásárlók - ahogyan a Retz Bútoráruház üzletek is. Nem a múlton, nem a jelenen, hanem a jövõn van a hangsúly: Egy bezárt üzlet nem fog se garanciális, se bármilyen késõbb felmerülõ problémát, javítást vagy utánrendelést elintézni. Nem hiszem, hogy felhõtlenül boldog lehet az, aki mégis megkapta a bútorát - az elõzõek okán.
„Az OFE bejelentéssel élt a Gazdasági Versenyhivatalnál a Retz Trend Kft vállalkozással szemben tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat (megtévesztõ mulasztás) feltételezett elkövetése miatt…Szeptemberben megkerestük a céget a problémával kapcsolatban, azonban nem reagált a megkeresésre, így bejelentéssel éltünk a GVH. Felé. A GVH nem indított eljárást.” (Részlet az OFE 2011. évi gazdálkodásukról szóló Közhasznúsági jelentésükbõl) „A GVH nem indított eljárást.” Még az a szerencse, hogy a Retznél minden rendben van. OFE: Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!