Találatok a következő kifejezésre: 10 hete de még (54 db)

Mire számíthatok anyagilag? Babát várok (kb. pár hete), de még orvosnál nem voltam. Ausztriában dolgozok 10 hónapja. Ha valaki jártas ilyen dolgokban, segítsen! Kíváncsi vagyok! Neten kerestem, de nem találtam konkrét infót!

Legjobb válasz: Ezen az oldalon mindent megtalálsz: www.igr.at A kezdõlapon válszthatod, hogy magyarul vagy németül szeretnéd olvasni, szóval itt minden érthetöen, magyarul le van írva.

Ezen az oldalon mindent megtalálsz: http://www.igr.at A kezdõlapon válszthatod, hogy magyarul vagy németül szeretnéd olvasni, szóval itt minden érthetöen, magyarul le van írva.
kint is laksz, vagy kijársz?
Szia!Én is ausztriában dolgoztam a terhességem elõtt!Ha van munkavállalásid meg ott van fizetve a a betegbiztosításod ha a doki kiír akkor kapod a táppénzt!Engem 8.héttõl kiírtak mert volt egy vetélésem így veszélyeztetett lettem.Nekem szabad munkavállalásim van meg állandó lakcímem kint így onnan kapom majd a gyest is.
A kérdező hozzászólása: Nekem is van bejelentett lakcímem is, igaz nem élünk életvitelszerûen ausztriában(csak a munkanapokon tartózkodunk itt).Elég ha magyar orvoshoz megyek vagy kint is szükséges? Mikor jelentsem be a munkahelyemen?

En sehogy sem ertem most h van? 40 hetbol all a terhesseg, de visszont 9 honap de 40 het az 10 honapnak felel meg, en most 20 hetes terhess vagyok akkor az 5 honapos vagy hogy van?

Legjobb válasz: Hetekben számold. 9 hónap a terhesség tényének nyilvánvalóvá válásától, egyébként 10 holdhónap. Senki nem számolja amúgy hónapokban.

Hetekben számold. 9 hónap a terhesség tényének nyilvánvalóvá válásától, egyébként 10 holdhónap. Senki nem számolja amúgy hónapokban.
Terhesség idejét az utolsó menstruáció kezdõ dátumától számolják. Ezért jön még a 36 hét 9 hónaphoz 4 hét, így lesz 40 hét a terhesség teljes hossza.
9 HOLDHÓNAP! a terhességet holdhónapban mérik.
Alap matematika: 40 hét az NEM 10 hónapnak felel meg, ugyanis a februáron kívül egyik hónap sem 4 hétbõl áll, hanem 4 és fél hétbõl. Sima számítás: 9 hónap nagyjából 273 nap. 40 hét meg pontosan 280 nap. A hónapokat meg számold utolsó mensi szerint: ha január 1-én volt az utolsó akkor február 1-én vagy 1 hónapos, április 1-én 3 hónapos, június elsején 5 hónapos, stb.
Jóég, elsõ vagyok, 9 holdhónapot akartam írni. :D Újszülött baba a mentségem.
Vegyél már elõ egy naptárt.... Örök hiba, nem érte miért nem értitek. Nálatok egy hónap 4 hét? Mert nálunk kicsit több... (kivéve a februárt, ami pont 28 nap, ha nem épp 29) Szóval a terhesség 9 hónap, nem 10!!! Nem számolják már el évezredek óta, ne izgulj....
Akkor számoljunk eszerint: 10 hónap = 40 hét, akkor 12 hónap 48 hét, nem igaz? Akkor vajon miért áll egy év 52 hétbõl? Vagy idén szilveszter hamarabb lesz, mint télapó? Én tudom, hogy kö[email protected] vagyok, de muszáj megkérdeznem, miért nem gondolkodtok egy kicsit? Minden nap legalább 3-4 ember megkérdezi, és biztos vagyok benne, hogy ezek a kismamák PONTOSAN tudják, hogy ha 12 hónap 52 hétbõl áll, akkor nyilván nem az utolsó két hónap sikerül 6 hetesre, hanem a hónapok állnak többõl, mint 4 hét. És mégis megkérdezik. MIért?

Még csak a 10. hét végefelé járok, de akkorára fel van puffadva a hasam, hogy mindenki észreveszi rajtam, s legalább 4-5 hónapos terhesnek nézek ki. Mitől van ez? S el fog múlni valamikor? Van ellene valami megoldás?

Legjobb válasz: Ez a terhességgel jár, ne félj. Nekem is 10 hetesen kezdett "nõni" a hasam, de most 20 hetesen is ugyanakkora, mérni szoktam. Valószínû, akkor még én is felfujódva voltam, most meg a baba tölti inkább ki.-) Lehet olyan ételeket kerülni, ami fúj, ez mindenkinél más (nálam a hagyma és a párolt káposzta), és vehetsz be Espumisant, azt szabad terhesen. De igazán egyénenként változó, nagyobb bajod ne legyen, fõleg ha nem okoz fájdalmat:-)

Ez a terhességgel jár, ne félj. Nekem is 10 hetesen kezdett "nõni" a hasam, de most 20 hetesen is ugyanakkora, mérni szoktam. Valószínû, akkor még én is felfujódva voltam, most meg a baba tölti inkább ki.-) Lehet olyan ételeket kerülni, ami fúj, ez mindenkinél más (nálam a hagyma és a párolt káposzta), és vehetsz be Espumisant, azt szabad terhesen. De igazán egyénenként változó, nagyobb bajod ne legyen, fõleg ha nem okoz fájdalmat:-)
Én is fel voltam fúfódva, és most is nagyjából akkora a pocim, mint a 10-11. héten.A rendes babapocak nekem a 17.-18. héten kezdett látszani.Kerülheted a puffasztó ételeket, de nekem nem nagyon vált be.
Én 4 hetesen látványos pocakot növesztettem már. Semmi baj, most 36 hetes vagyok, hááát iszonyú nagy a hasam:)
Szia En meg csak a 7 het vegen jarok, de ugyan ez a problemam, borzalmas nagy a pocakom, es termeszetesen nem a babatol, hanem h fel vagyok puffadva.Nekem azt mondtak sokan, h ez a terhesseggel jar , es van akinel jobban kijon ez a "problema".De szerintem ez legyen az egesz 9 honap alatt a legnagyobb gondunk. Egeszsegess babavarast kivanok

CSAK Gyömölcsöt ennék 2 hétig de nem birom ki. ha ebedre eszem valami mast, ami igen van zsirja meg hus vagy sajt meg ilyenek, de csak ebedre tudni fogok fogyni ebben a 2 hetben 5-10 kilot?

nem vagyok magyar perdon a helyesiras es fogalmazas

Legjobb válasz: Azt ugye tudod, hogy a gyümölcsöknek elég nagy a cukor tartalma és ugyanúgy hizlal nagy mennyiségben mint a chips?

Azt ugye tudod, hogy a gyümölcsöknek elég nagy a cukor tartalma és ugyanúgy hizlal nagy mennyiségben mint a chips?
Normál ember nem visz be sok kalóriát gyümölcsbõl, mondjuk ha csak azt eszik, akkor megtörténhet, én a fehérje és egyéb fontos dolgok hiányán aggódnék. Oké, hogy rövid táv, de nem jobb nem megfosztani a testet az esszenciális tápanyagoktól? Jobb is, ha nem bírod ki és eszel zsírt, húst, sajtot... Egy napig még oké, ha valaki gyümölcsöt eszik, de 2 hét az már elég erõs. Ha egyoldalúan akarnék táplálkozni, tuti nem cukrot választanék hozzá, bármilyen aranyos flavonidok és mifenék is vannak mellécsomagolva. Naponta kell nekem a gyümölcs, de az étkezésem gerince alapvetõen más... Igaz, van, akik jobbára gyümölcsön élnek, de egyrészt remélhetõleg tudják, mit csinálnak (ha összehasonlítod a gyümölcs összetételét a tested igényeivel, nem igazán passzolnak, de azért durván szénhidrátdús étrenden is lehet élni), s nem hiszem, hogy fogyás céljából tennék, mert ha fogyókúrás mennyiségû gyümölcsöt eszel, akkor jöhet a tápanyaghiány, bár bizonyos dolgokból valószínûleg mindenképpen, a gyümölcsben sincs meg minden... Fenének kell rohanni. Étkezz normálisan (mármint egészségesen), mozogj, majd lemennek a kilók, ha azonnal kéne, akkor gondolkodtál volna elõre.

10 hete szültem, de még nem jött meg. Nem tudok szoptatni, nagyon kevés a tejem. Mikor jön meg?

Legjobb válasz: a szoptatást próbáld meg többször egy nap akár minden fél órában és még lehet hogy beindul, én 4 hónapig fejtem mert nem tudott szopiznia nagyobbik lányom és 10 hónapos volt mikor elõszõr megjött

a szoptatást próbáld meg többször egy nap akár minden fél órában és még lehet hogy beindul, én 4 hónapig fejtem mert nem tudott szopiznia nagyobbik lányom és 10 hónapos volt mikor elõszõr megjött
Szerintem azért menj vissza a dokihoz. Nekem azt mondta a 6 hetes kontrollon, hogy mivel nem szoptatok, 2-3 hét múlva spontán meg kell jönnie. Most 9 hetes a lányom és már megjött. Szóval menj vissza szerintem, bár ne izgulj, mert még épphogy kimentél az idõbõl. 2 hós kislány anyukája.

10 hete születtek labrador-foxi keverék kölykeim, öten.3 hete elvittek egyet, de a több 4 nem kell senkinek. Mit tudok még tenni?

Adjatok vmi ötletet hogy hogy hirdessem ?ket vagy mi, mert kiplakátoltam, felraktam hirdetési oldalakra, de semmi. Egyre többet esznek. :(

Legjobb válasz: Minek pároztattad a kutyaid,ha ugyse tudsz mit kezdeni a kölykökkel? MEHETNEK A MENHELYRE biztos örülni fognak

Minek pároztattad a kutyaid, ha ugyse tudsz mit kezdeni a kölykökkel? MEHETNEK A MENHELYRE biztos örülni fognak
Szia! Ha ingyen adod Õket akkor segítek reklámozni. Küldj fotót és adatokat mailben!
A Dunaharaszti piacon is próbálkozhatsz...
Tanulj a hibádból amiért nem ivartalanítottál idõben, és tedd meg ezt minél hamarabb. A kölyköknek meg keress olyan gazdát, ahol jó helyük lesz, és kísérd figyelemmel további életüket! Tele van a net ivartalanítással kapcsolatos infokkal, na meg hogy miért ne szaporíts, vagy miért fontos az odafigyelés tüzelési idõszakban... ha lesz idõd olvasgasd, és add tovább minden ismerõsödnek, ha már egy alom megszületendõ kölyköt mentesz meg vele, sokat tettél. A már megtörtént dolgokat nem tudod visszacsinálni, de élheted tovább úgy az életed, hogy odafigyelsz ezekre a dolgokra, és mondd el mindenkinek a saját tapasztalatodból milyen fontos az ivartalanítás!
Jobb híjján megér egy próbát.
Ezért szokták a hobbykutyákat ivartalanítani. Lehetett volna még akkor is miután vemhesült. Vagy legalább abortáltatni.
Az elõre gondolkodás alatt azt értette az elõbbi válaszoló, hogy ha nem akarok kiskutyákat, akkor a) olyan helyen tartom a tüzelõ szukákmat, hogy SEHOGY ne férjen hozzá kan b) idõben ivartalaníttatom A kérdésedre válaszolva: vidd ki õket piacra, vagy vásárba egy jó nagy INGYEN KUTYUSOK táblával. Szerencsés esetben jó helyre kerülnek.
Sajnálom a kutyáid, de nem vigasztalhatlak semmivel. Nagyon nehéz lesz "megszabadulnod" tõlük. Elõbb kellett volna gondolkodni.
A kérdező hozzászólása: Gyáli piacra érdemes kivinni? Ha jól tudom ott szoktak kutyákat árulni vagy ajándékozni.
küldesz fotót?
Nagyon helyesen teszed! Az én gyönyörû, fajtatiszta(küllembíró vagyok, meg tudom állapítani)bullterrier szukám már 1 évesen ivartalanított, és köszöni, jól van.
A kérdező hozzászólása: Ma elvittek egy kutyus:) Hétvégén viszem õket a gyáli piacra. Egyet ugye megtartunk, így már csak 2 kutyusnak kell gazdi. Remélem sikerül. Az orvossal egyeztettem már idõpontot ivartalanító mûtétre!
Pedig sajnos jó esélyük van, hogy menhelyre, rosszabb esetben gyepire kerülnek(tudod, ott 14 nap az élet, leadottaknak sokszor annyi sem, nem beszélve a fertõzésekrõl, amik a kiskutyákat fenyegetik ott). Ahogy idõsödnek, egyre kevesebb lesz az esélyük, hogy valaki beléjük szeressen.
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget. Ezek után mindeképpen ivartalaníttatom õt. Nem szeretném ha a kicsik menhelyre kerülnének, úgy döntöttünk a párommal hogy egy kutyust megtartunk, õt még el tudjuk becsületesen látni. Így már "csak" 3 kutyusnak kéne gazdi.
A piac valószínûleg az egyetlen esély a hirdetések mellett. Sajnálom a kicsiket, remélem jó helyre kerülhetnek. Menhelyre bekerülni sincs esélyük, hisz mindegyik teltházzal üzemel és várólistára tudod csak felvetetni õket. Egyébként is a menhelyek elsõsorban mentenek(balesetes, kidobott, altatásra váró, utcán élõ) állatokat. Õket fogják elõre venni érthetõ okokból. A véletlen almokat az államilag finanszírozott gyepmesteri telepeken lehet leadni, ahol nem megfelelõek a körülmények általában az ellátásukra és helyhiány miatt altathatnak. A véletlen maximum egyszer fordulhat elõ, ezért a kicsik és a mama érdekében is ivartalanítani kéne a mamát szerintem is.
A kérdező hozzászólása: Gondolhatod hogy nem direkt pároztattam, és csak a labrador az enyém! A foxit csak tippeljük hogy az volt az apa...
A kérdező hozzászólása: Sikerült elajándékozni az összes kutyust, nekem úgy tûnt hogy szeretõ családokba.

Ez elotti honapban 10-en betegedtem meg, az elottiben meg 15-en es mar ha jol szamoltam egy hetet kesett. Faj a mellem, nehanyszor ram jon a gorcsoles, de el is mulott?

Vedekeztunk ovszerrel de volt hogy megszakitassal. Szerintetek?

Legjobb válasz: õõõ... jól értem, hogy a menstruációt nevezed megbetegedésnek? ... szerintem nem vagy terhes, ennyi késés még belefér, és tünetei is vannak, de ha ideges vagy (és amúgy az idegességtõl is késhet) vegyél gyorstesztet (700-800 Ft patika)

õõõ... jól értem, hogy a menstruációt nevezed megbetegedésnek? ... szerintem nem vagy terhes, ennyi késés még belefér, és tünetei is vannak, de ha ideges vagy (és amúgy az idegességtõl is késhet) vegyél gyorstesztet (700-800 Ft patika)
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszod ! Remelem igazad van! Ma megyek venni! Akkor ez meg nem sok tenyleg?! Tunetei nincsenek csak a hiszti..meg pattanasaim is kijottek, a mellem meg csak oldalt faj....

Ez mi? Két hónapon belül négyszer jön meg a menstruációm, 10 nap kihagyással. Voltam nőgyógyásznál, kivizsgált, de nem talált semmit. Aztán felíratott fogamzásgátlót és szedem, az első naptól, de még mindig megvan - egy hete.

Legjobb válasz: ha megvizsgált az orvos, nagy baj nem lehet. nekem is volt ilyen tini koromban. ne parázz. ha nincs ciszta, mioma, stb, akkor nem lehet nagy gebasz. hány éves vagy?

ha megvizsgált az orvos, nagy baj nem lehet. nekem is volt ilyen tini koromban. ne parázz. ha nincs ciszta, mioma, stb, akkor nem lehet nagy gebasz. hány éves vagy?
Eleinte, mikor még nem állt be a ciklus, elõfordulhatnak furcsaságok. Mindenesetre azért a helyedben elmennék még egy másik orvoshoz is.
Nekem is ez volt a problémám, szülés után nem állt be és én is nagyon sokat véreztem. Meg hangulat ingadozásaim voltak emiatt, és elmentem dokihoz nem talált semmi rendellenességet. Egyik barátnõm szedte a Premens tablettát (homeopátiás) és gondoltam mondom a dokinak és rábólintott hogy akkor szedjem 3 hónapig. Most fejeztem be és nekem is bevált. Barátnõm azért szedte mert fél éven belül 2szer jött meg neki, én azért szedtem mert nekem meg 2 hetente. A betegtájékoztatóban benne van hogy nem csak a menstruációs zavarokat hozza helyre de hangulatingadozás stb. jó. Próbáld meg megbeszélni a dokiddal, hátha jobb mint a fogamzásgátló tabletta.

Volt abortuszom szeptember 10 en . Alitolag ra 6 hetre meg kellene jonnie de meg semmi tesztek negativak. Medig varjak?

Legjobb válasz: Nekem március 2.-án volt missed ab.-om, és legközelebb május 1-jén jött meg. Szóval két hónapra rá.

Nekem március 2.-án volt missed ab.-om, és legközelebb május 1-jén jött meg. Szóval két hónapra rá.
Majd helyreáll, de ugy tudom 6 hétig az együttlét sem jánlott, tehát ha betartottad, terhes nem lehetsz.
A kérdező hozzászólása: csak az a baj hogy oktober van es oktober 24.. 6het mar elmult es semmi nincs.
a szervezeted nem számolja pontosan a 6 hetet, de mint emlitettem, ha nem szexeltél, mig nem ajánlott, akkor hogy lennél terhes????
A kérdező hozzászólása: ertelmes kerdes volt.. szerinted nem sexeltem a ferjemel?
Hát ugy tudom 6 hétig nem ajánlott.ha mégis megtettétek akkor ha nem védekeztetek, igen lehetszt terhes is akár.
A kérdező hozzászólása: nem lettem terhes megjott

40. hétben vagyok, reggel óta vannak fájásaim, kb.10 percesek. Hol erősebb hol gyengébb, de még van hogy egy kimarad így van hogy 20 perces. Erős folyás, pisiléskor pici vér. Estére lehet Baba?

Legjobb válasz: Szerintem fogd a cuccod -és irány a kórház!De jó Neked,bár már én is itt tartanék! Remélem könnyû szülésed lesz,boldog babázást. (ha ma nem is ,de holnapra biztos!)

40+1 hetesen reggel 6-tól voltak 10 perces fájásaim.Nekem aznap mindenképp be kellett már mennem a kórházba.Nálunk így van, ha lejár az idõ menni kell.Volt, hogy elmúltak a fájások, össze visszaságok is voltak, de du.-nra rendezõdött és 17:45-re meg lett a babám.Úgyhogy simán lehet neked is ma már!Drukkolok!!!
Szerintem fogd a cuccod -és irány a kórház!De jó Neked, bár már én is itt tartanék! Remélem könnyû szülésed lesz, boldog babázást. (ha ma nem is , de holnapra biztos!)
miért nem vagy már úton a kórházba????
A vér az gyanús. Nekem azt mondta a doki, ha vért látok, irány a kórház. Nem ijesztgetni akarlak, de jobb lenne rákérdezni.
Lehet útközben már 5 percesek lesznek! Nem mindenkinek 15 perc ám a kórház! És a vér szerinted miért jött? Nem lehet hogy a nyákdugó? Jobb ha megnézik! Kórház!
Jaj menj!! :) ) Majd mesélj mi volt, és boldog babázást!! :)
szia, a 40.hétben lennék -akár vaklármára is bemennék a kórházba, küldjenek inkább haza. Habár lehet nem fognak!! Sok sikert)) és boldog babázást!!
Irány a kórház!!!!!!
5 perces fájásoknál kell menni a kórházba.
Nekem is így volt 40+2-nél, mire beértem a kórházba már semmi sem volt. Aztán 2 nap múlva éjjel 5 perces fájásaim lettek a semmibõl. 3 óra múlva már babáztam. :) Remélem neked viszont megszületik még ma!
Azóta már lehet, hogy... :) ))) Írj majd!
Vajon megvan már a baba? :) Remélem ír a kérdezõ, ha kicsit kipihente már magát.. :) De jó neki! :)
TELJES SZÍVEMBÕL GRATULÁLOK NEKTEK!!!! :) Jó egészséget és boldog életet kívánok a picinek és a szüleinek is!!Olyan jó hallani, mikor egy pici élet útra kel...:)
Nagyon-nagyon gratulálok! Sok boldogságot és egészséget a kiscsajhoz, jaj biztos annyira jó! :) GRATULÁLOK! :$ 23 hetes kismama!
Gratulálok, legyetek nagyon boldogok!
Teljes szívembõl gratulálok nektek nagyon sok boldogságot a kislányotokhoz :-)) . 18+3 hetes kismama
Könnyû szülést Neked!!
biztos úton van már a kórházba....vagy már ott van)) Gondolunk Rád/tok!!! Ha majd lesz idõd , írd ám meg hogy is volt))
Az hogy virgonc vagy nem azt jelenti hogy 1 óra múlva is az leszel!!!szorítok én is neked, könnyû szülést, majd írj, mert amint látod sokan várni fogjuk!!!
A vérzés akár a nyákdugó és némi tágulásos vérzés is lehet.(engem így túlhordással hazaengedtek) Ha rendszerezõdik irány a kórház, nálad kérdezõ most még az a baj, hogy hol erõs hol gyenge(nem azt jelenti, hogy nem indult el a folyamat, de sajna benne van a pakliban), és írod is van benne hézag. Pici türelemre intenélek, sokkal rosszabb, ha esetleg egy túlbuzgó orvos rásegít feleslegesen. Telefonon konzultálj a szülészettel, persze, ha nem órákra van a kh tõletek, és hamar bejuttok. Várd ki az 5perces fájásokat, de minimum a nagyonagyonnagyon kellemetlenekig várj. Kicsit feküdj le, pihenj, mert lehet, sokáig nem lesz nyugtod. Igen lehet estére babázol, de lehet még pár napig játszik veled a természet. Könnyû és szép szülést
Én is gondolok majd rád!! Könnyû szülést!!
Gondolni fogok rad!!! :) sok szerencset!
Jesszus, simán lehet baba estére! :-) Én is indulnék a kórházba, kitartást, könnyû szülést és jó babázást kívánok! Feltétlenül írd meg, mi történt! =)
Én is kényelmesen készülõdtem az ilyen 10-15-7 stb perces fájások között, de nekem mondta a szülésznõ, hogy menjünk. És még vérezni sem véreztem. Amint beültünk a kocsiba, akkor lett pont 5 percesek, de még utána kb. 3 óra hosszáig én is virgonckodtam, beszélgettem a fájások között, mégsem küldtek haza. Pedig a kocsiban azt hittem hiába megyünk, mert annyira nem is fájt.... Könnyû szülést! Szerintem holnapra már baba lesz, ha nem még ma :o))
Hát valóban ez baba gyanús! :) )) Sok erõt kívánok!
A kérdező hozzászólása: Azért nem, mert felhívtam a szülésznõt, és azt mondta várjam az 5 perceseket, meg túl virgonc a hangom:) úgyhogy kicsit sétálok még meg ilyenek aztán megyünk!köszi Lányok, ha nem jelentkezek estig, akkor action van!Én is minden jót kívánok Nektek!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Mindenkinek!Hajrá Csajok!:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!