Találatok a következő kifejezésre: 10 hónapos nem (481 db)

10 hónapos Német juhászomat milyen táppal etessem? Meddig etessem Juniorral? Junior után mire váltsak? Mit adjak még mellé?

Junior tápokba 580 ft/kg érdekelne,felnőttbe 380 ft/kg körüli.Kérlek írjatok pontos típust,ne csak gyártókat.Pl. Josera Junior.

Legjobb válasz: Nekem is Németjuhász kutyusom van, 9 hetes. 10 hónapos kutya már majdnem felnõttnek minõsül, s 9-10 hónapos korig ajánlják a juniort, utána lehet felnõtt tápot is venni neki. Mi a Dog show-ot adjuk neki itt egy kép róla: http://kepfeltoltes.hu/120320/DSCF1194_www.kepfeltoltes.hu_... Itt pedig egy online kutya tápos oldal, nézz körbe, itt is vannak jó és közép kategóriás termékek. http://tapfutar.hu/kutya/tapok/medium.html

Nekem is Németjuhász kutyusom van, 9 hetes. 10 hónapos kutya már majdnem felnõttnek minõsül, s 9-10 hónapos korig ajánlják a juniort, utána lehet felnõtt tápot is venni neki. Mi a Dog show-ot adjuk neki itt egy kép róla: http://kepfeltoltes.hu/120320/DSCF1194_www.kepfeltoltes.hu_... Itt pedig egy online kutya tápos oldal, nézz körbe, itt is vannak jó és közép kategóriás termékek. http://tapfutar.hu/kutya/tapok/medium.html
Ha szuka, átállhatsz. De, ha kan, az még bõven növekedik, fejlõdik. Neki még nem kellene leállni a juniorral.
Brit premium junior L szerintem ha úgy döntesz, hogy még adsz neki egy darabig kölyöktápot, ha áttérsz felnõttre akkor brit premium adult L, vagy a brit premium aktív kutyáknak, ha sokat mozogtok (nem tudom ennek most mi a neve) josera agilo, josera pure lamb & rice. Ne a kg árat nézd, mert a /napi költség teljesen mást mutat, kerülhet egy tápnak kg-ja 400Ft-ba, de lehet abból a napi adag 300Ft-ra fog kijönni, és kerülhet egy kg táp 6-700Ft-ba és abból a napi adag meg mondjuk lehet csak 200Ft lesz vagy kevesebb.

Lányom 10 hónapos. Nem szeretnék fogamzásgátlót szedni. Lehet szoptatás alatt a kúpot használni?

Olvastam,van fogamzásgátló kúp is.

Legjobb válasz: Én azt használom. Rá van írva a használati útmutatásra, hogy szoptatás alatt lehet használni, és elvileg akárhányszor felteheted. Nem kell feliratni. Pharmatex vagy Pathentex néven fut. Mi évekig használtuk, nem lettem terhes. Ami nem igaz: 10 perccel aktus elõtt kell felhelyezni. Nekem 10 perc után simán egyben kiesett, kell vagy fél óra mire elolvad. Szóval ez kellemetlen. Tényleg megváltoztatja a hüvely ph-ját, szóval aki gombára hajlamos, az kaphat tõle. Ez is le van írva az útmutatóban.

Én azt használom. Rá van írva a használati útmutatásra, hogy szoptatás alatt lehet használni, és elvileg akárhányszor felteheted. Nem kell feliratni. Pharmatex vagy Pathentex néven fut. Mi évekig használtuk, nem lettem terhes. Ami nem igaz: 10 perccel aktus elõtt kell felhelyezni. Nekem 10 perc után simán egyben kiesett, kell vagy fél óra mire elolvad. Szóval ez kellemetlen. Tényleg megváltoztatja a hüvely ph-ját, szóval aki gombára hajlamos, az kaphat tõle. Ez is le van írva az útmutatóban.
Én is azt használom évek óta, és simán kapsz a gyógyszertárban.Tisztító hatása is van, mert véd a fertõzésektõl.Nekem a Patentex vált be, a másiktól viszkettem.Én is használom és még szoptatok.
Biztosan csak orvosírja fel, ha együttlét elõtt felhelyezed elpusztítja a beáramló spermákat. Azthiszem lehet használni tartósan, persze nem kétnaponta, mert kikészíti a hüvelyi ph-t, de nem hormonokkal dolgozik. Irasd fel a dokiddal, bár nem tudom szoptatás alatt lehet-e.
A kérdező hozzászólása: Kicsit tartok a következö terheségtöl, mert nehéz a lányomal.Rá van írva, hogy mennyire biztonsa´gos?? Pl.mint az óvszerre....

Mivel mozgassam le 10 hónapos Német juhászkutyámat? Mikre érdemes megtanítanom? Abony közelében jó kutyasuli?

Ül,fekszik,ott marad és idejön megy neki.Illetve sétával nagyon hosszadalmas lefárasztanom,amire se időm,se energiám.kb. 1,5-2 óra sétával fárad le.

Legjobb válasz: Kerékpár! Az én német juhászom 7 hónapos és kb 20-30perc intenzív futás és egész este csönd van. Ne húzzon hanem bicaj mellet jöjjön és valószínûleg ez lesz az elsõ csak szépen lassan indulj! Jó futkosást!

Kerékpár! Az én német juhászom 7 hónapos és kb 20-30perc intenzív futás és egész este csönd van. Ne húzzon hanem bicaj mellet jöjjön és valószínûleg ez lesz az elsõ csak szépen lassan indulj! Jó futkosást!
7 hónaposan még nem kellene kerékpárral futtatni. Ha nincs a kutyádra napi 2 órád, ugyan miért pont egy munkakutyát vettél?
7 hónaposan nem igazán szabadna még futtatni de 10 hónaposan se igazán. Nekem 5 hónapos a Német juhászom de neki nem elég a napi 2 óra lehet , hogy nem ártana kutyásokat keresned mert 2 kutya jobban letudja fárasztani egymást.
Kedves kommentáló! Mivel az én kutyám is igen aktív ezért kell lefárasztani. Egy kis futás jót tesz neki ezt sok ember tanácsára és szakkönyvekben is leírják. A futást követõen érdemes sétára vinni én sepiciel közben nevelem oktatom elsõsorban pozitív megerõsítéssel. A sétát követõen roppant tanulékony és igen engedelmes, és hidd el sokszor megvan a 3 óra foglalkozás is, amit néha kevésnek is tartok, de a nap csak 24 órából áll. Ilyen korban a legfogékonyabbak. Viszont a kérdezõnek nem válaszoltál ezért kíváncsian várom én is a tanácsaidat, hátha több tapasztalatot is tudsz mivel minden kutyus más ahogy a gazdik is.
nekem ez vált be : 8 hónapos korától tanítgattam bicaj mellett sétálni, rövid 5-600métereken kocogni, a bicaj JOBB OLDALÁN !!! persze alap parancsszavak , ÁLLJ vagy MARAD -BALRA-JOBB-lassan, STB. azóta eltelt 2 év. napi szinten de legalább heti 50 km-t futtatom , 15-25 km egyszer, és 6-8-10 km heti 2-3 X. persze városban is ( városban csak pórázon ), sõt sokszor komoly forgalomban, bicajosok, emberek , autók között ( ezért kell a parancsszavak megtanítása!) nem vagyok híve a hámnak, mert piszok erõvel húznak és nehezen kontrollálható! a fixre csatolt folytó vált be a legjobban, persze városon kívül egybõl leveszem a pórázt és szabadon futtatom, de még akkor is kontrol alatt kell tartani !!! nem szabad futtatni vadászatok közelében ( kilõhetik a vadászok ) de remek a folyók melleti töltés ( mert közben inni, sõt fürödni is tud a kutya), és bicajjal , könnyen járható. ( fix elsõ villás bicaj nem javasolt , mert a könyök és a csukló megfájdul ) kell még láthatósági nyakörv, vagy mellény a kutyára !! így látják az autósok is! jók a világítósok, de ki a fene futtatna sötétben ?? a lényeg : megtanítani a kutyát a bicaj mellett menni, sétálni, figyelni a kutya állapotát, elsõsorban a lábát ! tilos futtani friss aszfalton , mert megsérül ( lejön a talpáról a külsõ védõréteg ), és vágott kövön sem javasolt ! figyelni kell a körmeit , nehogy beszakadjon ! lassan, mértékletesen kell kezdeni, és nagy melegben nem futtatunk ! mindíg vigyél magaddal vizet a kutyának, és , ha lehet engedd közben úszni ! 40kg felett nem nagyon bírják a hosszabb futást , de símán elhúznak egy kamiont is rövid távon, egy 60-80 kg-os embert pedig kis erõfeszítéssel is leránthatnak a bicajról, ezért is kell figyelni, gyakorolni ! futtatás elõtt célszerû wc-tetni, mert gáz ha beránt az árokba a város közepén, sõt balesetveszélyes is ! ezért nem árt megtanítani, hol-mikor wc-zen ! ideges -feszült kutya hamar lenyugszik ha fárad !! de veszélyes is lehet amikor belendül a futásba, és egyenesen áthúz az útkeresztezõdésen ! mivel nem nagyon ismerik a kreszt !!! tehát, javasolt gyakorolni-gyakorolni, és gyakorolni, mert akkor lesz eredmény !!!

Ez az Espiro babakocsi jó lenne egy 10 hónaposnak? Nem tolnám naponta km-eket, de buszozni kell vele, az utak vacakok nálunk.

http://babaszafari.hu/spd/Esp12ME02/Espiro_Metro_sport_babak..

Legjobb válasz: a súlya jó!!!Sajnos a mi masszívabb az nehezebb is...tehát buszozni nem annyira jók... nekem hasonlóm van(abc desing primo)nagyon masszív de 10 kiló fölött van+ 14 kiló a gyerek+ a bevásárolmány...majd beszarok míg felcipelem a lépcsõn,de a vacak utat bírja.

a súlya jó!!!Sajnos a mi masszívabb az nehezebb is...tehát buszozni nem annyira jók... nekem hasonlóm van(abc desing primo)nagyon masszív de 10 kiló fölött van+ 14 kiló a gyerek+ a bevásárolmány...majd beszarok míg felcipelem a lépcsõn, de a vacak utat bírja.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!
Nem csak használtak közt tudsz válogatni, újak is vannak.
http://baba-mama.vatera.hu/babakocsi_babahordozo/babakocsi/s.. Ez csak egy példa. Itt lehet csemegézni. Ez a kocsi pl. hasonló kaliber, mint amit Te mutattál és töredéke az ára.
A kérdező hozzászólása: Dorka! Leírnád a nevüket, vagy linkelnél?
Ilyen típusú babakocsiból, mint ez láttam párat kb. negyed ennyibe került...
1.vagyok... az enyém 50 volt :) 8 hónapos kora óta napi szinten nyûjük :) most 2.5 éves múlt... így nem érzem drágának, mert nagyon szeretem és nagyon ki tudom/tudtam használni... bocsi az offért
Szerintem szép is, jó is, de nagyon drága.
Nekem elég gagyinak tûnik. Ha ilyet akarsz, akkor vehetsz ilyet 10 ezerért is, vagy még olcsóbban. Ennek döbbenetes ára van...
A kérdező hozzászólása: Egyébként úgy gondoltam, hogy kinézem újonnan és megveszem használtan :-)

A 10 hónapos német juhászkutyám megitta a fehérje shakemet. Lehet tõle valami baja?

arra gondolok ,hogy nincs e benne valami összetétel ami neki nem jó? vanília ízû volt. de nagyon ízlett neki. és nagyon komolyan rákapott.

Legjobb válasz: Hát max fosik egy hatalmasat.Semmi olyan nincs benne,amire szüksége lenne...még embernek se adnám,de az a saját döntésed.A kutyádnak nem tesz jót,de egyszeri alkalomtól a fosáson kívül nem lesz baja. De ha megállapítottad,hogy ízlik neki,és láttad,hogy issza,miért nem vetted el tõle?

Hát max fosik egy hatalmasat.Semmi olyan nincs benne, amire szüksége lenne...még embernek se adnám, de az a saját döntésed.A kutyádnak nem tesz jót, de egyszeri alkalomtól a fosáson kívül nem lesz baja. De ha megállapítottad, hogy ízlik neki, és láttad, hogy issza, miért nem vetted el tõle?
A kérdező hozzászólása: késõn vettem már észre. én cuccaimhoz nem szokott nyúlni a tápját sem bántja megvárja még elé teszem, de ennek meg neki esett
semmi baja nem lesz tõle.
semmi, a tápjában is van fehérje, és az sem úgy mond szilárd kaja hanem csak táp, de ebbõl tudod mi jön le ? hogy ezek a termékek nagyon fel vannak nyomva édesítõ szerrel, (gondolom aszpartám).

Van egy amstaffom 10 honapos, nem tudom miert nem eszik, épphogy valamit?

nem tudom miert nem eszik, szombaton volt feregtelenitve de mar azelött is 2 napppal mar nem nagyon evett, meg azota sem, nem tudom, hogy ez csak egy idöszak?

Legjobb válasz: elsõnek a helyesírási szótárt lapozgasd kezedbe utána pedig keress egy állatorvost... ha lenne egy gyereked aki nem eszik mondjuk 2 napja feljönnél gyakorikérdésre és feltennéd a kérdést vagy elvinnéd orvoshoz?! .... milyen emberek vannak :S

elsõnek a helyesírási szótárt lapozgasd kezedbe utána pedig keress egy állatorvost... ha lenne egy gyereked aki nem eszik mondjuk 2 napja feljönnél gyakorikérdésre és feltennéd a kérdést vagy elvinnéd orvoshoz?! .... milyen emberek vannak :S
Csatlakoznék az elõttem szólóhoz.Az ilyen [email protected] tápoktól csak tönkremegy a kutya szervezete.Semmilyen olyan anyagot nem tartalmaz, amire szüksége van.Fõleg 10 hónapos korban...képzelem szegénynek milyen lehet a testfelépítése. Én is a Brit Prémium tápot javasolnám, közép áron van és az elõttem szólót annyiban helyesbíteném, hogy Fressnapf-ban és Alphazoo-ban szinte biztos, hogy lehet kapni, de nálunk pl. kérésre hoznak az állateledelesbe is. 15kg egy zsák és nálunk ez 7ezer ft-ba kerül.Szerintem bõven jó áron van.Neten sehol nem találtam még ilyen olcsón. Ha többet is megengedhetsz magadnak, akkor javaslom az Acana tápot.Drágább, de szinte tökéletes az összetétele.Mi nemrég váltottunk Acanára.Teljesen meg vagyok vele elégedve.
A kérdező hozzászólása: figyelj nekem nincsa anyi penzem ra am nagyon szep a felepitese es nem kap 10 20 000 forintos kajat neki jo ez az 5 000 is ozt szep
külsõre lehet, hogy szép.bár ezt is kétlem.de a gyomra és a szervezete nem az ilyen olcsó szarokkal való tömésre lett kitalálva, mint ahogy egyik kutyáé se! és ha ezt 5ezerért veszed, akkor már nincs +2ezer ft-od egy normális tápra, amiben nagyjából az van amire szüksége van?? Ha lenne egy gyereked, akkor õt is az olcsó szarral etetnéd?Ha meg nincs pénzed gyerekre/kutyára, akkor miért van? Gyereket se vállal az ember, ha nincs pénze a kajára/pelenkára/kellékekre stb.... Az agyam megáll.
Gondolj már bele, hogy mi lehet egy olyan 10-15 kilós tápba, ami csak 5000Ft. Ha ilyen alap dologra nincs pénzed, hogy rendes kajával etesd, akkor ne tartsd kutyát! Vagy vegyél magadhoz kisebb testût. Az én kutyám igaz 7 kilós de Brit prémiumot kap, amibõl 8kiló elég neki úgy 2 hónapra é azt hiszem 5000ft volt. Szóval nem nagy a kutyám, de ki tudom fizetni neki a jó tápot... neked kéne elgondolkodni sztem.
Utánam válaszolónak: Mi nem találtunk a boltokban és mások azt mondták, hogy nem is lehet kapni. :) De az jó, ha valahol kérésre hoznak a boltba! :) Egyébként komolyan látom a kutyánkon, hogy hízott kicsit, aminek nagyon örülök! És amúgy én is ezt akartam kérdezni, hogy ha kutyára nincs pénze valakinek, hogy etesse, mi volna ha gyereke lenne..?!?! Te jó ég...ajánlom a kérdezõnek, hogy egye õ a Tesco-s tápot. ^^
A kérdező hozzászólása: tudjatok mi nem a teszkosat adom hanem azt a maxosat es azt rendes üzletekbe lehet kapni meg am szerintem jol meg van vele ugy hogy en azzal fogom etettni am nem kene egy gyereket kutyahoz hasonlitani mert nem ugyan az
A kérdező hozzászólása: jo nem fogok it vitatkozni ezen azt adok neki amivan am erdekes mert az öszes ismerösöm ijet ad neki ozt semi gond mar majdnem 10 eves neki a kutya ozt semi baja ugy hogy marad ez ha valami baja lesz madj hivok orvost enyi
gratulálok...te is egy felelõs, szeretõ gazdi vagy. és falnak megyek ha ma még 1 olyan kérdezõi választ kapok h "az ismerõseimnek is ez meg az van és nagyon jó.." Akkor talán kérdezd meg a mindentudó ismerõseidet, h mi a kutya baja és ne itt pocsékold az idõdet ránk.Biztos sok orvosi diplomás ismerõsöd van.
A kérdező hozzászólása: nefelj mar meg oldotam a problemat am el hiheted szeretem a kutyamat attol hogy nem koltok kutya kajara anyit azert meg jo bannok vele
Tescosat??!?!?! Hát ne csodálkozz, ha ilyen a kutya. A Csepi meg Pedigree és társai mind hulladék, [email protected]! Én -és sokan mások- a Brit Prémium tápot ajánlom! Boltban sehol nem lehet kapni, rendelni kell. De megéri, mert sokkal több húst tartalmaz és imádják a kutyák. Lehet, hogy kicsivel drágább de hidd el, hogy a kutyád étvágya és egészsége érdekében megéri.
A kérdező hozzászólása: hat a neve max mix crock ezt az egyik kutyas üzletböl vezsem neki sajntos sonkas ezt adom most neki de ez nagyon tetcik am elöte anyum vett neki tesco sat de azt nem ette
A kérdező hozzászólása: jovan vannak okosok megint eszik de nem sokat nem anyit amenyit szokot
Pedig pont most kéne sokat egyen, hogy kijöjjön belõle a féreg, ha van. Nem tudom, mennyi pénzed van, de én 1-2 napig fõznék neki színhúst, fõtt rizset, mert azt minden kutya szereti, és attól jobban kaksizik, különben bennemaradnak a férgek.
Egyáltalán hogyan eteted? Ha egész nap elõtte van a kaja meg a víz, akkor ne csodálkozz... Fõzz neki valami husit, annak jó erõs és hívogató az illata. Ha arra sem kap rá, akkor orvos! De ezzel nem kellett volna ennyit várnod. Az én kutyám ha egy napig nem enne, másnapra fõznék neki, mert egy egészséges és vidám kutya igen is szereti a hasát.
A kérdező hozzászólása: Hat köszonöm a valaszokat am ra jötem hogy mi a gond a kutya kaja valami miat nem tetcik neki vettem mast ozt most jo mar eszik rendesen mondjuk ra de lehet hogy meg probalom azt a husos olgot vagy a rizsa sat köszönöm :D
Csak vigyázz azzal, ha mindig új tápot veszel neki, ahogy megunja a régit, akkor válogatós kényes lesz! Nem hülye a kutya, ha látja hogy mindig veszel neki másikat, akkor direkt fog koplalni, hátha kap finomabbat.
A kérdező hozzászólása: en ugy csinalim hogy 2 fajtat veszek ozt keverem meg am mindi egyformat szokot kapni csak most ep ojan nem volt az üzletbe
Akkor az úgy jó. Simán lehet, hogy csak a frontot érezte, gondolom nálatok is szakad a hó, pedig 2 napja 15 fok volt. Lehet hogy ezért volt kedvetlen, meg étvágytalan.
A kérdező hozzászólása: nem tudom am it meg nem nagyon hul de most mar eszik de szerintem a kutyakaja volt rosz
és amúgy milyen táppal etetsz?
Attól, hogy szereted, még nem biztos, hogy oda is figyelsz rá kellõen. Ez pontosan olyan, mint az a szituáció, amikor a gazdi csak védeni akarja a kicsi kutyáját és felkapja... holott ezzel ront a legtöbbet! Értem én, hogy eteted rendesen, de ha rossz táppal, akkor a gyomrának és a szervezetének teszel rosszat. Az más tészta, hogy ennek ellenére tanítod és játszol vele...

S. O. S! Nektek is sokat van babahordozóban a kicsi napközben? Nekem sajna abban alszik, 10 hónapos! Nem lehet baja a gerincének? Ha nem lenne kényelmes akkor is jót aludna benne?

Legjobb válasz: Ha elaludt rakd át a kiságyba! Az utazáshoz van kitalálva nem napi 2-3 x i alvásra! Éjjel sem abban alszik:) akkor csak tud a kiságyban is aludni!

Ha elaludt rakd át a kiságyba! Az utazáshoz van kitalálva nem napi 2-3 x i alvásra! Éjjel sem abban alszik:) akkor csak tud a kiságyban is aludni!
Próbáld meg ágyhoz szoktatni. Szerintem sem a legegészségesebb a babahordóban lennie. Tényleg csak szállításhoz van kitalálva. Vagy vegyél neki pihenõszéket. Annak valamivel jobb a kialakítása, de én még abban sem tartom a gyereket sokat.
És mindig abban aludt? Mert valóban nem jó a gerincének...
nem lesz baja, csak az a baj, hogy nem fér bele örökké a babád.Ha kinövi, akkor bajban leszel.szerintem szép lassan kezdd el átszoktatni és akkor mire oda kerül a sor, vígan túl leszel rajt.Szerintem jobb, mint ha kicsi lesz neki és egyik percrõl a másikra megvonod tõle.
Semmi baja nem lesz a gerincének.
Autós hordozó vagy hordozókendõ? Autósban napi 1 óránál több nem jó a gerincének, kendõben korlátlanul hagyhatod (amíg bírod :) ha jól van megkötve.
Nem egészséges állandóan abban altatni! Fõleg egy 10 hós babát, aki már lassan ki is növi!
Sokáig nem fog mûködni, mihamarabb szoktasd át, mert csak rosszabb lesz késõbb....
Nem lesz baja, hadd aludjon benne.Jobb mintha most az átszoktatással megzavarnád az alvását.
Sajnos lesz baja a gerincének. Sem a csigolyái sem az izomzata nem fejlett még, hogy ilyen pózban aludjon. Nem véletlen mondják, hogy az utazás idejére, max napi 1-2 órára legyen benne.

Mikor hagyta abba a szopast a gyereketek? 10 honaposan nem korai meg hogy elvalassza magat a lanyom vagy lehet a fogzas miatt nem akar szopni?

Legjobb válasz: Nem korai, teljesen ügyesek voltatok, ha eddig szopizott!! Szerintem nem a fogzás, legalábbis nálunk nem volt ilyen jelenség egyszer se... (3 gyerek)

Nem korai, teljesen ügyesek voltatok, ha eddig szopizott!! Szerintem nem a fogzás, legalábbis nálunk nem volt ilyen jelenség egyszer se... (3 gyerek)
az én fiam 13hónaposan hagyta abba magától.
kíváncsi lennék miért pontoztak le több válaszadót is, hiszen õszintén a kérdésre válaszoltak??!! ugyanúgy a 8 hónaposat is és a 21 hónaposat is! ezt tényleg nem értem!!
6 hónapos koráig, ha szopott, az tökéletesen jó... vannak babák, akiket még 3 évesen is alig lehet lepattintani a cicirõl. örülj neki, hogy nem kell ezen görcsölni...
23 hosan szinten, es szerintem sem korai az elvalas
nálunk teljesen magától 8 hónaposan hagyta el. próbáltam szopatni de nem akart így nem is eröltettem. szerencsére így a "kényszerû" leszoktatással járó sírást elkerültük.
A lányom 11 hónaposan egyik napról a márikra leszokott a cicirõl, pedig elõtte 6-7-szer szopott naponta. Inkább nekem volt rossz, mert majd szét durrant a mellem. Nem korai, örülj neki, tényleg nem kell erõszakkal leválasztani. Én inkáb azért aggódtam, mert nem ivott sem tápszert, sem babatejet, tejet pedig nem adhatok neki.
Szia. 23 hósan, de fokozatosan. Nálunk azért tartott sokáig, mert tejérzékeny volt és tápszert és egyéb alternatív tejféleségeket nem itta-ette. Aztán kinõtte és azóta a kakaó a favorit:)
21 hónaposan
8 hósan választotta le magát szinte egyik napról a másikra. Kicsit cikis volt, mert még nagyon kezdetleges stádiumban volt a hozzátáplálásunk és a tápszer se kellett neki, de megoldódott :)

Baj ha 10 hónaposan nem tud még ülni?

Eldől mint egy zsák. Normál időre született 3300 grammal.

Legjobb válasz: Nem feltétlenül, de én elvinném szakemberhez. Kúszik, mászik?

Nem feltétlenül, de én elvinném szakemberhez. Kúszik, mászik?
Szerintem nincs ez így rendben. Vidd el szakemberhez!
Szerintem is fordulj szakemberhez. 10 hónaposan azért már tudni kellene megülnie.
Baj, fordulj mihamarabb neurológushoz.
Az én fiam 10 hónaposan kezdett önállóan járni. Ezért én kicsit aggódnék, de valójában nem tudom, mikor "kell" ülniük.
Szerintem is fordulj orvoshoz!!! Nem értem a hozzászólásokat miért kell 0%-osra lepontozni?? Azért mert azt tanácsoljuk vigye orvoshoz??
Igen, már kéne ülnie, a Bethesdában volt egy nagyon jó neurológus profasszony, õt kéne megkeresnetek. Igen le van maradva a babád.
Miket csinál egyébként?
Védõnõt nem kérdezted? Gyerekorvost? Nekem az ikreim 10 hónaposak, kúsznak, és az egyik épp szombaton ült meg egyedül, eddig úgy ült, hogy vagy a jobb kezére támaszkodott, vagy maga elé tette mindkettõt, és azokra. Tied nem csinál hasonlót?
Hát...Elvileg 9 hós koráig meg kéne tanulnia.De miket tud egyébként? Mekkora?
Beszéld meg a gyerekorvossal, mert a babák általában már szoktak ilyenkor ülni, de nem biztos, hogy baj van. A mi lányunk 10 hónapos elmúlt pár nappal, amikor elkezdett mászni és mászásból ült ki. Még utána legalább 1 hónapig támaszkodott az egyik kezével, tehát kb. 11 és fél hónapos volt, amikor teljesen stabilan ült. Azóta már jár és semmi baja nincs.
A kérdező hozzászólása: Kúszik, mászik.
Már lassan mennie is kellene, az enyémek már mentek 10 hónaposan, szüléssel minden rendben volt, nem lépett fel oxigénhiány milyen apgar értéket kapott születés után? Értelmileg minden rendben van vele?
Elõzõ vagyok mindenképpen szakemberhez kell fordulni vele!
Nekem most lesz a fiam tíz hónapos 21-én.nem tud még ülni se mászni.kúszik csak.járunk tornára és azt mondták, elõször masszon és utánna üljön.nem lehet erõltetni, így is egy kicsit görbe a hatgerince.de nekünk nagy a baba és ezért meg hát lusta.nem kell megijedni ha nincs más gond.késõbb érõek.
A kérdező hozzászólása: 9/10-es volt az apgar, oxigénhiányról nem tudok. 4, 5 óra alatt született, egyböl felsírt. Értelmileg minden rendben. Pl. hallgat a nevére, játszik, pápázik stb.
11-es vagyok. Én is izgultam mindig, hogy meg fogja-e idõre csinálni a különbözõ mozgásokat, ezért amit csak találtam elolvastam ezzel kapcsolatban. Én sehol nem találtam semmit arra vonatkozóan, hogy ülni mikor "kell". Minden másra (fej emelése, forgás, kúszás, mászás, kapaszkodva lépegetés) találtam konkrét hónapot, ameddig el kell kezdeni, de az ülésre nem. Sok baba csak mászás után ül fel, van amelyik csak állásból ül le. Ismerek olyat is, aki már hónapok óta ül, de még nem kúszik és nem mászik. 10 hónaposan gyakorlatilag a kúszás a követelmény (9 hónapos korig), a mászással kicsit elõrébb is van, mert az ráérne 11 hónapos korig. Ez alapján szerintem nem valószínû, hogy bármi baja lenne, de úgyis látja havonta orvos és védõnõ, ha aggódsz beszéld meg velük.
Az én fiam is 10, 5 hónapos korában ült fel elõször, aztán hamar elkezdett mászni. Most 16 hónapos, azóta is nagyrészt mászik, kanapét figva lépeget. Voltam vele mindenhol, látta sok szakember, és azt mondták, ne aggódjak, csak enyhén hypoton. És tényleg, csinál õ majd szépen mindent, a maga idejében, nem szabad siettetni, erõsödnie kell.
Miket nem írnak itt... 1 éves korig kell felülnie. Mivel sokszor mászás, sõt felállás után ül csak. 10 hónaposan már nem baj, ha ülteted, támaszd ki, szokja meg, egyensúlyozzon. De ha baj van a doki úgyis mond valamit. :)

Milyen tápot adjak 10 hónapos Német juhászkutyámnak, amit lehetőleg a Tápfutárnál lehet kapni?

Legjobb válasz: Nem teljesen értek hozzá, valamennyire konyítom az etetés témát. Szerintem mindenképp még kölyöktápot hozass a futárral. Orijen, Acana, ezek elfogadhatók. Ha van olyan köztük, hogy active, akkor hozathatsz olyat is. Dupla fehérje tartalommal rendelkezik, ami a nagyobb mozgásigényû kutyáknak, munkakutyáknak jó.

Nem teljesen értek hozzá, valamennyire konyítom az etetés témát. Szerintem mindenképp még kölyöktápot hozass a futárral. Orijen, Acana, ezek elfogadhatók. Ha van olyan köztük, hogy active, akkor hozathatsz olyat is. Dupla fehérje tartalommal rendelkezik, ami a nagyobb mozgásigényû kutyáknak, munkakutyáknak jó.
Én a helyedben biztos h a Royal Canin German Shepherd Juniort adnám az tûnik a legjobbnak és is royallal etetek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!