Találatok a következő kifejezésre: 10 hónapos mellett, ha (3 db)

10 hónapos a kisfiam. A bútorok mellett lépeget ill. ha fogjuk a kezét. Kell-e már "igazi" cipőt vásárolnom neki? ha igen, akkor milyet ajánlotok? Mely dolgokra figyeljek?

Legjobb válasz: Én csak akkor vettem a kisfiamnak, amikor már elindult, tehát önállóan ment. A fiam 10,5 hónaposan indult el, 11 hónaposan vettem neki a cipõt, mert akkor már az utcán is stabilan tudott sétálni. Elõre semmiképp ne vedd meg a cipõcskét, mert ilyen picinek még elég gyorsan nõ a babák lába. Arra figyelj, hogy ha a babádnak semmi probléma nincs a lábával, akkor ne legyen a cipõben haránt emelõ. Vehetsz suplinált cipõt (szamos, vagy supi, de ez sem életbe vágóan fontos. Az elsõ cipõcske legyen jó minõségû, lehetõleg bõr cipõ. Mi nagyon szeretjük az Elefanten cipõket, ezeknek a belsejük is bõr. Kisfiam elsõ cipõje ilyen volt, ma már 3 éves, de minden szezonra ezt veszem neki.

Én csak akkor vettem a kisfiamnak, amikor már elindult, tehát önállóan ment. A fiam 10, 5 hónaposan indult el, 11 hónaposan vettem neki a cipõt, mert akkor már az utcán is stabilan tudott sétálni. Elõre semmiképp ne vedd meg a cipõcskét, mert ilyen picinek még elég gyorsan nõ a babák lába. Arra figyelj, hogy ha a babádnak semmi probléma nincs a lábával, akkor ne legyen a cipõben haránt emelõ. Vehetsz suplinált cipõt (szamos, vagy supi, de ez sem életbe vágóan fontos. Az elsõ cipõcske legyen jó minõségû, lehetõleg bõr cipõ. Mi nagyon szeretjük az Elefanten cipõket, ezeknek a belsejük is bõr. Kisfiam elsõ cipõje ilyen volt, ma már 3 éves, de minden szezonra ezt veszem neki.
Otthonra nem kell.Ha elindul magától, otthonra akkor sem kell, csak ha lúdtalpas már most vagy bármi ilyesmi.Kézen fogva nem szabad lépegetettni egyébként. Olyan cipõ kell majd, ami rendesen tartja a bokáját és minõségi, nem kínai boltos.
Ne fogd a kezét!!! Ha nem tud egyedül menni, akkor nem megy és kész. Majd mehet vele a nevelési tanácsadóba fejlesztésre. Mivel még nem tud járni, inkább arra figyelj, hogy ne fázzon a lába és azért homokozóba le tudd tenni, tehát legyen normális talpa is. De ez még azért nem olyan igazi cipõ is, amint amiben majd járni fog. Muszáj, hogy egyedül tanuljon meg járni, ne kézen fogva.
Az én kislányom pár nap múlva lesz 10 hónapos, egy ideje már õ is megy ha fogjuk a kezét.Miért ne mehetne így? Szerintem elõször minden gyerek kézen fogva megy.Én épp most készülök neki cipõt venni.Bent nem adom majd rá, de ha elmegyünk akkor majd igen, már nincs olyan meleg, hogy csak zokniban legyen.Valami jó minõségû cipõt fogok venni, interneten utána tudsz nézni milyenek vannak.
A kérdező hozzászólása: Nem tanítom járni, de néha lép így néhányat.Nem ez volt a kérdés lényege, ne haragudjatok.
Szia! Enyém is már lépeget kapaszkodva és már van cipõje, hogyha olyan helyre megyünk le tudjam õt tenni és ott azért ne zokniban lépegessen. Itthon csak zokni van rajta. Neki ez még nem az "igazi" cipõje, mert még ugye nem megy önállóan, de azért mégis csak kell valami addig is a lábára.
Bentre nem kell neki cipõ, a legjobb, ha mezitláb (vagy zokniban) tanul meg járni, így tud a legjobban kialakulni az egészséges talpboltozat. Ha kint leteszed, ahol kell cipõ, akkor lehetõleg puhatalpú cipõt vegyél, ami még véletlenül sem szupinált, vagy bokatartós stb, ez egészséges babáknál kifejezetten káros lehet. A kézen fogva vezetgetés is valóban káros, fõleg egy 10 hónaposnál. Akkor tudnak helyesen fejlõdni az izmai és az egyensúlyérzéke, ha önállóan tanul járni, stabil dolgokba (pl bútorokba) kapaszkodva. Persze ha alkalmanként pár percre megfogod a kezét és úgy "járatod" az még önmagában nem lenne baj, csak az a gond, hogy ezt a babák ugye élvezik, és ha megszokták, akkor kikövetelik. Valamint ebben a korban még nagyon nem kellene járásra ösztönözni, nem szabad lerövidíteni a mászós idõszakot, mert az késõbb még sok problémához (pl. tanulási nehézségek) vezethet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. :) A babám alkalmanként jár kézen fogva.Egyébként mászik és a bútorok mentén közlekedik, néha-néha elengedi és imbolyog.Én nem tanítom járni.Szerencsére õ nem követeli a kézen fogva mászkálást, jól elközlekedik a maga módján. :)
A nagyobbat kell megnevelni!
A kérdező hozzászólása: Abban a pillanatban hogyan jó kezelni egy ilyen helyzetet?
A kérdező hozzászólása: A nagyobbat amióta 2 évesen elkezdõdött a hisztikorszak...már kikészíti az egész családot...van, hogy már a zuhany alá kell tenni. A szépszó és beszélgetés nem elég.
A kérdező hozzászólása: ja és persze ott voltam velük, egy játékért nyúltam oldalra és eközben történt ez egyáltalán nem számítottam rá, hogy ez fog történni, teljesen nyugis volt mindkettõ teljesen ideg vagyok

10 hónapos babám mellett, ha most terhes vagyok (nem vetetem el) van lehetőségem valamilyen otthonba menni?

Vagy így nem vesznek be? Vagy ahhoz mi kell? Nincs jövedelmem, nincs lakásom, nincs semmim:( Anyámnál nem szeretnék lenni, mert iszik. Másra meg nem tapadhatok.

Legjobb válasz: www.golyahiregyesulet.hu Itt talán választ és segítséget kapsz. Keresd föl õket!

http://www.golyahiregyesulet.hu Itt talán választ és segítséget kapsz. Keresd föl õket!
szia tényleg nagyon sajnálom a helyzeted. igen szerintem az otthonba bevesznek. irt be a googléba hogy anyaotthon. a férjeddel miért nemakarsz eggyüt élni? már nemszereted? mert könyebb lene ha õ is keresne. te hogy fogod egymagad igy eltartani ha gyesen leszel?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!