Találatok a következő kifejezésre: 10 hónapos mellett, (14 db)

Mikor fog egyedül elindulni? Kisfiam 7, 5 hónapos állt fel és rá 1 hétre szépen lépegetett a bútorok mellett! Mostmár a fal mellett szépen közlekedik és 10 hónapos!

Legjobb válasz: Szió!! Kisfiam is így csinálta, mint a tiéd. 10 hónaposan 4 lépést megtett egyedül, de többet nem, mert.Igazán 11 hónaposan kezdett járni, 1 évesen pedig már szaladt:) és azóta is, utól sem érem, most mult 15 hónapos... Üdv:Ancsy és Gergõ

Szió!! Kisfiam is így csinálta, mint a tiéd. 10 hónaposan 4 lépést megtett egyedül, de többet nem, mert.Igazán 11 hónaposan kezdett járni, 1 évesen pedig már szaladt:) és azóta is, utól sem érem, most mult 15 hónapos... Üdv:Ancsy és Gergõ
Szia! Nálunk is így volt, most 1 éves a lányom és tegnap indult el.
1 évesen már ment.
Nekünk 3 hónap telt el a kettõ között.
Nálunk 6 hónaposan felállt, 1 évesen indult el.

10 hónapos baba mellett Ti milyen napirendet tartotok?

Kezdek kiborulni és kétségbeesni. Kb. 6 hónapos koráig a fiamnak minden rendben volt, tudtam egy ésszerű napirendet tartani, de azóta valami megváltozott. Össze-vissza alszik (van hogy 4x fél órát, van hogy egyszer 2-3 órát), össze-vissza eszik, hiába szeretném tartani a napi 5x-i étkezést (van hogy hisztizik az etetőszékben folyamatosan, az ölemben is, nem kell neki az addig már szépen evett főzelék vagy gyümölcs, sőt néha még a tápszer sem -sajnos már nincs tejem- ha játékkal akarom lekötni, kidobál mindent a székből), egész nap visít, keveset játszik el egyedül, ha együtt játszunk is jobbára az ölemben akar lenni (pedig sosem volt ölben, sem kendőben rajtam, mindeig jól elvolt egyedül). Már kúszik, ül, van 3 foga (gondolom a fogzás miatt is nyűgös, de 4 hónapja folyamatosan???) És egyszerűen nem tudok mellette haladni a házi teendőkkel, takarítás, főzés, mosogatás, egyebek. Valahol mindig elcsúszik a nap. És estére ott tartot nagyjából ahol reggel, szalad a lakás, nincs vacsora ha hazajön Apa és én meg nem érzem magam nőnek, csak egy fáradt anyának... Úgy érzem semmire sincs időm és kevés a nap 24 órája. És nemsokára terveznénk a tesót, de így mindig elbizonytalanodok, hogy valamit rosszul csinálok. Ti milyen napirendet tartotok kb ilyen korú baba vagy több gyerek mellett? Hogyan csináljátok, hogy a gyerek/ek is rendben legyen/ek, a háztartás is menjen és még Nők is vagytok mellette? Elmesélnétek egy napotokat? Nagy segítség lenne, köszönöm.

Legjobb válasz: Szia, A fiam csütörtökön lesz 10 hónapos, nálunk így néz ki egy nap: Reggel fél 8-kor kel, reggeli, játék. fél 10 körül tízórai, kb 10-tõl 3/4 12-ig alvás. Ebéd, játék, fél 2-2-tõl 4-ig alvás. Mostanában 5 körül megyünk sétálni, mert ekkor van némi nyûglõdés és ez a sétával áthidalható. 7-kor fürdés, vacsora, fél 8-kor alvás. Reggelig alszik, nem kel éjszaka. Nekem szerencsém van a fiammal, születése óta nyugis, mosolygós baba. Kitartást kívánok neked, nem lehet könnyû.

Szia, A fiam csütörtökön lesz 10 hónapos, nálunk így néz ki egy nap: Reggel fél 8-kor kel, reggeli, játék. fél 10 körül tízórai, kb 10-tõl 3/4 12-ig alvás. Ebéd, játék, fél 2-2-tõl 4-ig alvás. Mostanában 5 körül megyünk sétálni, mert ekkor van némi nyûglõdés és ez a sétával áthidalható. 7-kor fürdés, vacsora, fél 8-kor alvás. Reggelig alszik, nem kel éjszaka. Nekem szerencsém van a fiammal, születése óta nyugis, mosolygós baba. Kitartást kívánok neked, nem lehet könnyû.
Nálunk inkább most kezd normalizálódni a helyzet. (jövõ héten 10 hónapos) Takarítva nálunk csak hétvégén van mert a gyerek csak kint alszik nappal, nekem meg ott kell vele lenni nehogy a macskák melléfeküdjenek. A fõtt kajáról pedig leszoktam. Ja éjjel 5-6-szor ébred kb 3 hónapos kora óta, általában hasfájás, fogak miatt. De mostanában egész jó a napirend: 5 körül reggeli (szopi), általában fél-egy órára még visszaalszik, fél 9 körül tízórai, valamikor délelõtt alszik fél-egy órát kint (addig kertészkedek), délben ebéd, kicsit késõbb szopi (az estit elõrehoztuk hogy ne ébredjen hasfájás miatt, mert általában a tejemtõl fáj neki), kora délután alvás, fél 4 uzsonna, 7 vacsi, fél 8 vagy 8 fürdés, utána alvás. Inkább csak anyarobotnak érzem magam, nõnek kevésbé, de folyamatosan változnak a babák, a napirendjük is alakulgat, remélem hogy a 6. fog után lesz egy kis szünet és végre lesz 1-2 jobb éjszakánk. Ja az etetõszékbõl õ is mindent kidobál, egy játék jött be, veszek magamhoz egy plusz kanalat, és az "elõbukkan" a baba elõtt hol itt, hol ott. Úgy csinálom hogy a kezemet ne lássa. Mosolyogva várja hogy hol bukkan elõ a kanál megint, közben automatikusan tátja a száját és eszik. Néha megkapja a kanalat, eldobja, majd játszok vele tovább.
Mi reggel 6-7 orakkor kelunk. Akkor csinalok neki reggelit, kozbe bekapcsolom neki a mesejet( lehet hogy korai, de nagyon szereti), addig en gyorsan rendet rakok( agyazas, porszivozas stb) ha evett, akkor elmegyunk bevasarolni. Ez ido alatt altalaba elalszik 1-1, 5 orara. Ez az ido pont eleg hogy odarakjam az ebedet, elmosogassak, mossak. Ha felkel akkor megebedel, utanna mar tudok vele jatszani, setalni. Szerintem amig dolgod van probald lekotni vmivel ( sokszor amig foztem, o kipakolta majd visszapakolta a szekrenybe az edenyeket. Igy tudok figyelni ra is es en is haladok. A mesenezes is nagyon bevalt.
A kérdező hozzászólása: Kedv es utolsó, köszi a választ, nem írtad hogy mennyi idõs a babád? Nekem a védõnõ azt mondta hogy kifejezetten káros a tv-nézés 2 éves kor alatt. Vagy ez túlaggódás? Azt szoktam, hogy mindig más sorrendben adok neki valami háztartási cuccot, mert valamiért a játékaival nem is foglalkozik (lehet kevés van, kb. 15 de sztem nem lenne jobban lekötve velük ha több lenne), és azzal el szokott lenni percekig, de utána jön a visítás. Furcsa mert eddig kifejezetten "büszke " voltam rá, hogy nem hordoztam magamon, nem volt folyton ölben, szépen elvolt egyedül akár 30-40 percig. Most meg péár hete teljesen anyás. Vagy ez a normális?
2. vagyok. Lehet hogy a szeparációs szorongás miatt anyásabb, van olyan baba akitõl az anyukája wc-re sem tud kimenni mert sír a gyerek. Szóval normális, elvileg hamar elmúlik.

10 hónapos a kisfiam. A bútorok mellett lépeget ill. ha fogjuk a kezét. Kell-e már "igazi" cipőt vásárolnom neki? ha igen, akkor milyet ajánlotok? Mely dolgokra figyeljek?

Legjobb válasz: Én csak akkor vettem a kisfiamnak, amikor már elindult, tehát önállóan ment. A fiam 10,5 hónaposan indult el, 11 hónaposan vettem neki a cipõt, mert akkor már az utcán is stabilan tudott sétálni. Elõre semmiképp ne vedd meg a cipõcskét, mert ilyen picinek még elég gyorsan nõ a babák lába. Arra figyelj, hogy ha a babádnak semmi probléma nincs a lábával, akkor ne legyen a cipõben haránt emelõ. Vehetsz suplinált cipõt (szamos, vagy supi, de ez sem életbe vágóan fontos. Az elsõ cipõcske legyen jó minõségû, lehetõleg bõr cipõ. Mi nagyon szeretjük az Elefanten cipõket, ezeknek a belsejük is bõr. Kisfiam elsõ cipõje ilyen volt, ma már 3 éves, de minden szezonra ezt veszem neki.

Én csak akkor vettem a kisfiamnak, amikor már elindult, tehát önállóan ment. A fiam 10, 5 hónaposan indult el, 11 hónaposan vettem neki a cipõt, mert akkor már az utcán is stabilan tudott sétálni. Elõre semmiképp ne vedd meg a cipõcskét, mert ilyen picinek még elég gyorsan nõ a babák lába. Arra figyelj, hogy ha a babádnak semmi probléma nincs a lábával, akkor ne legyen a cipõben haránt emelõ. Vehetsz suplinált cipõt (szamos, vagy supi, de ez sem életbe vágóan fontos. Az elsõ cipõcske legyen jó minõségû, lehetõleg bõr cipõ. Mi nagyon szeretjük az Elefanten cipõket, ezeknek a belsejük is bõr. Kisfiam elsõ cipõje ilyen volt, ma már 3 éves, de minden szezonra ezt veszem neki.
Otthonra nem kell.Ha elindul magától, otthonra akkor sem kell, csak ha lúdtalpas már most vagy bármi ilyesmi.Kézen fogva nem szabad lépegetettni egyébként. Olyan cipõ kell majd, ami rendesen tartja a bokáját és minõségi, nem kínai boltos.
Ne fogd a kezét!!! Ha nem tud egyedül menni, akkor nem megy és kész. Majd mehet vele a nevelési tanácsadóba fejlesztésre. Mivel még nem tud járni, inkább arra figyelj, hogy ne fázzon a lába és azért homokozóba le tudd tenni, tehát legyen normális talpa is. De ez még azért nem olyan igazi cipõ is, amint amiben majd járni fog. Muszáj, hogy egyedül tanuljon meg járni, ne kézen fogva.
Az én kislányom pár nap múlva lesz 10 hónapos, egy ideje már õ is megy ha fogjuk a kezét.Miért ne mehetne így? Szerintem elõször minden gyerek kézen fogva megy.Én épp most készülök neki cipõt venni.Bent nem adom majd rá, de ha elmegyünk akkor majd igen, már nincs olyan meleg, hogy csak zokniban legyen.Valami jó minõségû cipõt fogok venni, interneten utána tudsz nézni milyenek vannak.
A kérdező hozzászólása: Nem tanítom járni, de néha lép így néhányat.Nem ez volt a kérdés lényege, ne haragudjatok.
Szia! Enyém is már lépeget kapaszkodva és már van cipõje, hogyha olyan helyre megyünk le tudjam õt tenni és ott azért ne zokniban lépegessen. Itthon csak zokni van rajta. Neki ez még nem az "igazi" cipõje, mert még ugye nem megy önállóan, de azért mégis csak kell valami addig is a lábára.
Bentre nem kell neki cipõ, a legjobb, ha mezitláb (vagy zokniban) tanul meg járni, így tud a legjobban kialakulni az egészséges talpboltozat. Ha kint leteszed, ahol kell cipõ, akkor lehetõleg puhatalpú cipõt vegyél, ami még véletlenül sem szupinált, vagy bokatartós stb, ez egészséges babáknál kifejezetten káros lehet. A kézen fogva vezetgetés is valóban káros, fõleg egy 10 hónaposnál. Akkor tudnak helyesen fejlõdni az izmai és az egyensúlyérzéke, ha önállóan tanul járni, stabil dolgokba (pl bútorokba) kapaszkodva. Persze ha alkalmanként pár percre megfogod a kezét és úgy "járatod" az még önmagában nem lenne baj, csak az a gond, hogy ezt a babák ugye élvezik, és ha megszokták, akkor kikövetelik. Valamint ebben a korban még nagyon nem kellene járásra ösztönözni, nem szabad lerövidíteni a mászós idõszakot, mert az késõbb még sok problémához (pl. tanulási nehézségek) vezethet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. :) A babám alkalmanként jár kézen fogva.Egyébként mászik és a bútorok mentén közlekedik, néha-néha elengedi és imbolyog.Én nem tanítom járni.Szerencsére õ nem követeli a kézen fogva mászkálást, jól elközlekedik a maga módján. :)


Hogy töltitek a napot egy 10 hónapos, eleven kisgyerek mellett?

... aki ha ébren van, állandóan megy mindenfele és persze sokat esik, bukik, tör, dobál. Néha azt veszem észre, hogy telnek a napok és semmire sem jutok. Örülök, ha neki elkészítem, megf?zöm az ételeit (tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora), és magunknak megf?zök. A mosással, takarítással, elpakolással örökösen le vagyok maradva. A sétálásra is csak estefelé a sötétben jut már egy kis id?, de az is feleannyi, mint régen. (Segítségem csak akkor van, ha itthon a férjem, de ? meg munka mellett tanul is, vagy ha elviszem egyszer-egyszer a kisfiamat az anyukámhoz, de ez utóbbi bonyolultabb, mert messze van.)

Legjobb válasz: Az én fiam 8 hónapos,szintén mászkál össze-vissza.Tör,zúz mindent ami az útjába kerül.Mosásnál illetve teregetésnél viszem magammal."Segít"kipakolni a szennyest és a mosógépbõl a ruhákat.Amig felmosok beteszem a hintába,és énekelek neki.Persze így csak ott tudok felmosni ahonnan látom õt.Ha a konyhában van dolgom,és nem alszik viszem magammal,a konyhaszekrény alsó polcára csak mûanyag edényeket tettem,azt pakolja ki. De amúgy tényleg nehéz,de majd kialakul.Kitartást!

Az én fiam 8 hónapos, szintén mászkál össze-vissza.Tör, zúz mindent ami az útjába kerül.Mosásnál illetve teregetésnél viszem magammal."Segít"kipakolni a szennyest és a mosógépbõl a ruhákat.Amig felmosok beteszem a hintába, és énekelek neki.Persze így csak ott tudok felmosni ahonnan látom õt.Ha a konyhában van dolgom, és nem alszik viszem magammal, a konyhaszekrény alsó polcára csak mûanyag edényeket tettem, azt pakolja ki. De amúgy tényleg nehéz, de majd kialakul.Kitartást!

Milyen jövedelem kiegészítést lehetne találni egy 10 hónapos baba mellett?

GYED-en vagyok bejelentett munkahellyel, de sajnos kevés a GYED-em. A lányom egy éves koráig nem tudok dolgozni, és utána sem szeretném bölcsődébe adni, mert kiszámoltuk, hogy nem járnánk jobban mert a fizetésem elég kevés, a beosztásom miatt sose látnám a gyereket, a bevitel és a hazahozatal is körülményes lenne, a bölcsőde díjáról nem is beszélve :( nálunk elkérnek havi szinten 30 ezer körüli összeget gondozónői díjra. Éhezni nem éhezünk, de vannak nehéz hónapok, és nem tudom, mit lehetne legálisan itthon csinálni, amiből befolyna pár ezer forint plussz havi szinten. Oriflame-et elkezdtem de a környékünkön senkit sem érdekel, nincs ilyesmire keret. Mit lehetne még csinálni? Régen volt olyan, hogy postán kiküldtek dolgokat, amit mondjuk össze kellett rakni, vagy csomagolni, majd visszapostázni. Ma még létezik ilyen?

Legjobb válasz: Régen se volt ilyen, csak pénzt húztak le ilyen címen

Régen se volt ilyen, csak pénzt húztak le ilyen címen
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, hogy átrakták ide a kérdést, itt egy anyuka se fogja megtalálni, aki tudna segíteni, hogy mondjuk õ mit "dolgozott" ilyen korú gyermek mellett.
"Oriflame-et elkezdtem de a környékünkön senkit sem érdekel, nincs ilyesmire keret." Jó irányban próbálkoztál, csak nem volt megfelelõ támogatásod, valamint igen, elképzelhetõ, hogy a környékeden nincs ilyenre keret. Keress másik hálózatépítõ céget, nálatok piacképes termékkel, hátha jó támogatást is kapsz, és soha nem kell visszamenned dolgozni. A postás, regisztrációs díjas dolgokat felejtsd el, az mind átverés.
Kedves kérdezõ, mihez értesz?milyen tudásod van?Így látatlanban nehéz bármit mondani... Van otthon végezhetõ távmunka, de érteni is kell valamihez, sõt, komoly szaktudásra van szükség (szakfordítás, programozás stb.)
Legálisan nem dolgozhatsz GYED mellett, mert vagy a munkabért (részmunkaidõ, másodállás esetén is) vagy a GYEDet kapod. Viszont pl. vállalhatsz vasalást, ha van valakinek rá igénye, vagy gyerekmegõrzést a tiéddel. Persze csak feketén. A távmunka/otthon végezhetõ munka is munka, bár elég ritka a valós munka.
3-assal értek egyet, az oriflame-nek rosszul álltál neki, bár az nem csoda, hogy ezzel és az avonnal torkig vannak az emberek. Nem a te hibád, hogy úgy álltál neki, hogy nem tudtad mit csinálj, mert nem segített senki. Nem úgy kell odamenni az emberekhez, hogy itt egy katalógus válogass.

Főiskola mellett végezhető 10 hónapos okj-s tanfolyam?

Továbbá azt olvastam, hogy az első okj-s szaka ingyenes. Ez akkor is így van, ha mellette főiskolán tanulok? (Az is államilag támogatott)

Legjobb válasz: mindkettõ igen

mindkettõ igen
A nagyobbat kell megnevelni!
A kérdező hozzászólása: Abban a pillanatban hogyan jó kezelni egy ilyen helyzetet?
A kérdező hozzászólása: A nagyobbat amióta 2 évesen elkezdõdött a hisztikorszak...már kikészíti az egész családot...van, hogy már a zuhany alá kell tenni. A szépszó és beszélgetés nem elég.
A kérdező hozzászólása: ja és persze ott voltam velük, egy játékért nyúltam oldalra és eközben történt ez egyáltalán nem számítottam rá, hogy ez fog történni, teljesen nyugis volt mindkettõ teljesen ideg vagyok

Kislányom 10 hónapos múlt, naponta 4x150 ml tápszert eszik még a szilárd kaja mellett, normális ez így?

Eszik éjszaka, újra elkezdett felébredni, és kell neki, eszik délel?tt, azon alszik el, eszik délután és este lefekvés el?tt.

Legjobb válasz: A babák minimum 1 éves koráig kell 500-600 ml tejalapú táplálék ami anyatej vagy tápszer(és véletlen sem tehéntej!!)Úgyhogy szerintem ne aggódj,ha kell neki akkor adj!Én inkább az éjszakait gondolnám meg!Azt mondják ha újra el kezd kelni éjszaka a baba az éhség miatt az azért van mert nappal nem eszi meg azt a kalóriáját amire szüksége van és ezt éjszaka pótolja!Miket eszik,és mikor??? Bár én még nemtudok tapasztalatot mondani mert az enyém még csak 7 hós de próbáld meg esetleg azt,hogy fürcsi elõtt valami húsos fõzi(vagy tejpép) és fürcsi után tápszer és akkor hátha bírja megint az éjjelt! Remélem tudtam segíteni!

A babák minimum 1 éves koráig kell 500-600 ml tejalapú táplálék ami anyatej vagy tápszer(és véletlen sem tehéntej!!)Úgyhogy szerintem ne aggódj, ha kell neki akkor adj!Én inkább az éjszakait gondolnám meg!Azt mondják ha újra el kezd kelni éjszaka a baba az éhség miatt az azért van mert nappal nem eszi meg azt a kalóriáját amire szüksége van és ezt éjszaka pótolja!Miket eszik, és mikor??? Bár én még nemtudok tapasztalatot mondani mert az enyém még csak 7 hós de próbáld meg esetleg azt, hogy fürcsi elõtt valami húsos fõzi(vagy tejpép) és fürcsi után tápszer és akkor hátha bírja megint az éjjelt! Remélem tudtam segíteni!

Melyik az a rovaríró termék, amit 10 hónapos kisfiam mellett is nyugodt lelkiismerettel használhatok?

Most költöztünk kertes házba,ami 3 évig lakatlan volt,úgyhogy van itt hangya és pók b?ven.Ráadásul tegnap levertem az asztalról a sósmogyorós tálkát,és csak ma reggel vettem észre,hogy nem takarítottam fel rendesen.Egyetlen egy szem mogyira jött vagy 70 hangya...A pókokkal meg az a bajom,hogy semmilyen állattól nem félek,de a póktól szabályosan pánikrohamot kapok!!!!!!És nem tudom,hogy melyik az a termék,amit biztonsággal használhatnék a pici mellett.Ma megyek vásárolni,szóval,amire a legtöbben szavaztok,azt veszem meg!!

Legjobb válasz: A pókokkal szerintem egy jó nagy nagytakarítás végez (én felporszívóznám õket). A hangya nehezebb eset, vegyél hangyacsapdát (Raid stb.) és tedd a vonulási útjukra, szekrény, bútor mögé, ahol a baba nem éri el semmiképpen. A csalétket elviszik a bolyba, megeszi az összes hangya, és mind elpusztul. Én is utálom a pókokat és a hangyákat is, és ha a gyerekem környezetérõl van szó, nincs kímélet...

A pókokkal szerintem egy jó nagy nagytakarítás végez (én felporszívóznám õket). A hangya nehezebb eset, vegyél hangyacsapdát (Raid stb.) és tedd a vonulási útjukra, szekrény, bútor mögé, ahol a baba nem éri el semmiképpen. A csalétket elviszik a bolyba, megeszi az összes hangya, és mind elpusztul. Én is utálom a pókokat és a hangyákat is, és ha a gyerekem környezetérõl van szó, nincs kímélet...
Szerintem igazából egyik sem, mind vegyszert tartalmaz.
Pókra passzolok.Hangyára?Egy befõttesüveg tetejét megtöltöm cukros vízzel és leteszem a földre.Megtalálják és belefulladnak:) Rovarítót nem használok, mert tutira megtalálja a 14 hónaposom.A 10 hónapos is rálelne.
Még a sütõport is szokták mondani. Egy próbát megér, a mieink nem szerették:(
Szia! Biokill a rovarírtó neve. Nálunk a cserebogarat, hangyát, pókot szúnyogot is kiírtotta. Gazdaboltban lehet venni, nagyon jó áron van, elég nagy kiszerelésben 1300 Ft körül mozog az ára. Sok sikert az írtáshoz. Én is pókfóbiás vagyok, szóval megértelek.

Kisfiam 10 honapos. Van 8 foga, és hátul az inyén van valami lila folt, nem a foga mellett, hanem kettövel odébb. mi lehet, olyasmi mintha vérrög lenne. Vigyem hétfön orvoshoz? Vagy mi lhet?

Legjobb válasz: Nálunk az elsõ fogánál lilult, akkor mondta a doktornéni. A fiamnak egyébként össze-vissza jöttek a fogai, szerintem ne aggódj, ha mégis megnyugtatásra van szükséged, menj orvoshoz vele.

Nálunk az elsõ fogánál lilult, akkor mondta a doktornéni. A fiamnak egyébként össze-vissza jöttek a fogai, szerintem ne aggódj, ha mégis megnyugtatásra van szükséged, menj orvoshoz vele.
Valószínû új fog jön, és ott bevérzett egy kicsit az ínye.
Az már rágófog lesz szerintem. Várj pár napot hátha áttöri, de ha úgy látod nagyon fáj neki vidd orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: és van olyan hogy nem sorba jönne a foga?én nem is tudtam, hogy be is lilulhat neki.biztos hogy fogtol lehet ilyen?nagyon megijedtem
Gondolom, ha 8 foga van, akkor a metszõfogai már kijöttek, ezután a rágófogak jönnek. Azért kettõvel arrébb jön, mert a szemfog bújik ki utoljára.
A kérdező hozzászólása: igen?ezt nem is tudtam, hogy a szemfog jön ki utoljára


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!