Találatok a következő kifejezésre: 10 hónapos 3 (96 db)

Anyukák, front, telihold, vagy mi a manó van mostanság, mert 10 hónaposom 3 napja csak nyüszög, semmi nem jó, alig alszik, éjszaka többször kel?

Imádom,de már az idegbaj kerülget,az állandó nyivákolásától. Ne haragudjatok,hogy így írom, de szó szerint semmi nem jó, nem jó játszani,sétálni, babakocsizni...

Legjobb válasz: Szerintem front van, mert az én babum is nyûgös fõleg ma. Egyik nap 30fok, másik nap 18, vasárnap megint 30, nem csoda a nyûglõdés, nálunk szinte minden frontnál ez van. 4és fél hós baba anyukája

Szerintem front van, mert az én babum is nyûgös fõleg ma. Egyik nap 30fok, másik nap 18, vasárnap megint 30, nem csoda a nyûglõdés, nálunk szinte minden frontnál ez van. 4és fél hós baba anyukája
jön a hétvégére a melegront, lehet hogy ezt érzik a babák
14 hónaposom 3-4 napja egyfolytában "vonyít".Kész vagyok:((( Remélem hamar abbahagyja...mert ez senkinek sem jó:(
Hidegfront-melegfront váltakozik napról-napra!Az én fiam is kész van teljesen pár napja!Õt a fogak nem viselik meg de a frontok...áááá az kész katasztrófa!16 hós
nálunk is ez a helyzet 2 napja meg van örülve, ja és mellé fogzik is!!!!!!:) 8 hónapos babuci Kitartás mindenkinek

Amikor már nagyobb a baba 9-10 hónapos, akkor is minden új ételt 2-3 napig kóstoltani kell vele?

Legjobb válasz: Én már fél éves kora óta nem kóstoltatok vele mindent 2-3 napig. Délelõtt adok neki újat, ha estére nincs semmi gond, akkor oké. Eddig semmi baj nem volt, most 10 hónapos

Én már fél éves kora óta nem kóstoltatok vele mindent 2-3 napig. Délelõtt adok neki újat, ha estére nincs semmi gond, akkor oké. Eddig semmi baj nem volt, most 10 hónapos
Én sem kóstoltatok vele már semmit. (9, 5 hós.) Ahogy az elsõ hsz. írta délelõtt kapja az újat, hogy ha esetleg bántaná a pociját akkor ne éjszaka fájjon. Mondjuk alapjáraton hasfájós (szeles) úgyhogy azért arra figyelek hogy ne kapjon puffasztó ételt.
Én annak idején úgy csináltam, de utólag rájöttem, hogy nem kellett volna, mert egyre több ételt ehet már és ha mindenbõl 3 napig eszik sosem érünk a lista végére....

Mit tegyek 10 hónapos Yorki keverék kiskutyám folyamatosan bent végzi a házban (szőnyeg vagy ahol kedve van) szükségleteit. Egyszerűen semmiből nem ért, es 2-3 óránál tovább nem bírja tartani!?

Legjobb válasz: Vigyétek le sûrûbben és ha egyáltalán nem érti,érdemes lenne kivizsgáltatni,mivel 10 hónaposan már illene tudnia.Lehet valami vesebaja van.

Vigyétek le sûrûbben és ha egyáltalán nem érti, érdemes lenne kivizsgáltatni, mivel 10 hónaposan már illene tudnia.Lehet valami vesebaja van.
nehogy már bilire kelljen szoktatni egy kutyát (hacsak nem beteg) gondolom akkor õk nem is sétálnak soha, mert akkor erre nem lenne szükség. próbáltad szidni? sztem hülyeség, hogy nem szabad. ha a szép szóból nem ért, elõbbutóbb muszáj. lent pedig ha pisi vagy kaki van jutalomfalat dicséret rögtön. a yorki egy értelmes kutya, nem hiszem el, hogy nem fogja föl.
Akkor elképzelhetõ, hogy mostanság kezd el nagyfiúsodni. Elképzelhetõ, hogy jelölget a lakásban és nincs semmi gond vele. Azért egy orvosi kivizsgálás tényleg nem ártana. A szõnyeget pedig célszerû lenne felszedni, mert ha nem sikerül kipucolni rendesen, akkor folyamatosan érzi rajta a szagot, és arra jelölget. Erre kutyapelenka, meg kutyabili nem ér semmit. És a pisilés utáni szídás sem.
Próbáld ki a macskabilit!Nekem 2 kutyám van és õk azt használják.
Egyrészt nem ártana egy orvosi kivizsgálás, másrészt viszont az orrbelenyomással, szidással, orrkoppintással maximum azt érheted el, hogy felnyalja, felegye a saját végtermékét a lakásból. Szobatisztaságra gyakori sétával, kinti eredményért alapos dicsérettel és a benti balesetek szó és szagnyom nélküli feltakarításával lehet szoktatni egy kutyát. Ha csak 3-4 hónapja kezdõdött, és elõtte teljesen szobatiszta volt, akkor lehet sima jelölgetés, ami neveléssel oldható meg, vagy történhetett olyan változás az életében, ami kizökkentette a rendes kerékvágásból (költözés, új kutya, gazdi új munkája miatti hosszabb távollét, új párkapcsolat, bármi) - persze ezeket csak akkor érdemes végiggondolni, ha orvosilag mindent rendben találnak.
Szerintem köldöksérv mûtétnél nem tudnak megsérteni semmit, mert.
A kérdező hozzászólása: Mondjuk Májusban volt egy mûtéte köldöksérves volt úgy vettük még, nem lehet hogy ott megsértettek valamit ?
A kérdező hozzászólása: kan kb 3-4 hónapja.. azért nem vittem még el mert mindenki akit kérdeztem hogy a meleg miatt nem iszik eszik annyit ... de betegnek meg nem látszik annyira hiperaktív hálisten lese lehet nyugtatni :)
Szuka vagy kan? Mióta van ez?
Beteg lehet, biztos, hogy ki kell vizsgálni.
hát akkor muszáj kivizsgáltatni
A kérdező hozzászólása: 3 óránként viszem le mindig legalább 20 percet sétálunk.. wc-zik ami nagyon aggaszt alig iszik eszik... es rengeteget wczik gondoltam énis valami betegségre... belenyomtam orrát leszidtam rá lett koppintva fejére semmibõl meghuzza magát tudja rosszat csinalt de nem tudja tovább tartani..
Nagyon nem mások hülyeségeire kell hallgatni.Melegben nem lehet beteg a kutya? Mielõbb vidd el!


Karácsonyi ajándékötletek egy 3 és fél évesnek, és egy 10 hónaposnak?

Ti mit vesztek a gyerekeknek? Van nekem is egy két ötletem de várom a tiéteket is.

Legjobb válasz: Most lehet, hogy nem leszek népszerû, de én így gondolom, elõre is bocsi. Már most jönnek ezek a kérdések, hogy mit vegyek a gyerekemnek Télapóra, Karácsonyra... Te gyereked te ismered. Azt sem tudjuk, hogy milyen nemûek, milyen játékai vannak, mivel szeretnek játszani, mi érdekli õket stb. Szerintem egy 10 hónapos túl sok mindent nem ért ezekbõl az ünnepekbõl, úgyhogy én egy valamit vennék, hogy õ is tudjon azzal játszani, hogy kibontja a kis ajándékát. Könyörgöm, ne errõl szóljanak már ezek az ünnepek, hogy mennyit költünk ilyenkor tök felesleges dolgokra. Én a gyerekkoromból arra emlékszem vissza, hogy milyen illatok voltak, hogy díszítettük a fát, amikor megérkezett a Jézuska megszólalt a híres csengõ, nem pedig, hogy miket kaptam. Sok gyerek azt sem tudja, hogy mi az a Karácsony, csak annyit tud belõle, hogy olyankor kaphat jó ajándékokat, biztos, hogy erre kell nevelni õket?

Most lehet, hogy nem leszek népszerû, de én így gondolom, elõre is bocsi. Már most jönnek ezek a kérdések, hogy mit vegyek a gyerekemnek Télapóra, Karácsonyra... Te gyereked te ismered. Azt sem tudjuk, hogy milyen nemûek, milyen játékai vannak, mivel szeretnek játszani, mi érdekli õket stb. Szerintem egy 10 hónapos túl sok mindent nem ért ezekbõl az ünnepekbõl, úgyhogy én egy valamit vennék, hogy õ is tudjon azzal játszani, hogy kibontja a kis ajándékát. Könyörgöm, ne errõl szóljanak már ezek az ünnepek, hogy mennyit költünk ilyenkor tök felesleges dolgokra. Én a gyerekkoromból arra emlékszem vissza, hogy milyen illatok voltak, hogy díszítettük a fát, amikor megérkezett a Jézuska megszólalt a híres csengõ, nem pedig, hogy miket kaptam. Sok gyerek azt sem tudja, hogy mi az a Karácsony, csak annyit tud belõle, hogy olyankor kaphat jó ajándékokat, biztos, hogy erre kell nevelni õket?
Kb. 20 000 ft értékben írtál ajándékot, ha most ilyeneket veszel, mi lesz 6 évesen. Teljesen felesleges.
egyet értek az elsövel. Hogy a kukában nem tudsz kitalálni a kölykeidnek megfelelö ajándékot. a nagyobbik lányom 2 éves és kb 10 ajándékot tudnék most ebben a pillanatban venni neki, amit szeretne biztosan, és neki való. a kisebbik 6 hós lesz karácsonykor de már neki is van ötlete, mert a nagy nem volt elárasztva minden játékkal.
A kérdező hozzászólása: Az én ötleteim eddig: - zhu zhu pets hörcsök kezdõ szett + még hozzá legalább egy tartozék - mini szupermarket vagy piactér (jateknet.hu-n jók vannak) - fisher price tanuló távirányító Azt nem írtam hogy a 3, 5 éves kislány, a a 10 pedig kisfiú! :)
Legóóót. Óriási mennyiségben :)
Van társasjáték már ennyi idõsnek, a lányom most múlt 3 és nagyon élvezi. 4 játék van egyben, sajnos a címét nem tudom. A lényege mindegyiknek nagyjából ugyanaz, színes kockával kell dobni és arra a színre lépni, amit dobott. Jó ötlet még szerintem a mágneses rajztábla is, az egyik felére rajzolni lehet a másikra mágneses betüket rendezgetni. Gyöngyfûzõ is lekötheti a hideg hónapokban.
A gyerekeim imádják Bogyó és Babócát és napokban láttam ilyen társasjátékot. Azt hiszem a játék lényege a ki nevet a végén játékon alapul, tehát egyszerû, ha a gyerkõc tud már számolgatni, jó móka lehet. Én a 4, 5 éves lányomnak veszem. Tavaly a kicsi 11 hónapos volt karácsonykor, tanuló focilabdát kapott Szerintem a hörcsögös tök jó ajándék, mert késõbb lehet bõvíteni, gyûjtögetni hozzá. Nálunk a Little Pet Shop ilyen, azt gyûjtögeti a lányom 3 éves kor óta, már csomó figurája és házikója van, és mindig örül neki.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! A gyurmaszett jó ötlet, a lányom szülinapjára kapott tõlünk tortakészítõ szettet. És nagyon szereti.:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm kedves utolsó válaszoló én is nézegetem vaterán és tesz-veszen, persze ha ott találok ott fogom meg venni. Tényleg köszi, hogy te legalább ötletek írtál!!!
A kérdező hozzászólása: Közösen vesszük õket a családdal. Amúgy a távirányító 3700-3800 ft, a piactér 10000-20000-ig, a hörcsög pedig kb. 6000 ft + 3000 kiegészítõ Nem kapják meg az összeset
Utolsó vagyok, én használtan veszem a játékokat mikulásra, karácsonyra, teszveszen, vaterán.
Lányom poni mániás, így én ezekben gondolkodom My little pony vonat Sellõ palota sellõ ponykkal Aqabeads Minap láttam a tescoban Polly pocket hamipipõkèt, arany hajat, Csipkerózsikát.... Van mèg 3 házikó amit vadászok, mert még nincs meg a ponyknak. Néztem én is ezt a zhuzhu hörcsögöt, igazából ahoz hogy egy pályát ki tudj rakni kell 3-4 szett, ami 15-20 ezer 1 szettel semmire sem megy a gyerek.
A kérdező hozzászólása: Jaaajjjjj neeeee már. Ez komoly.... most ez lesz! Írtam már 3 féle játékot és csak ÖTLETEK VÁROK. Hátha lesz köztük olyan ami tetszene a lányomnak is vagy a kisfiamnak. Eddig szinte mindig válaszoltam én is hasonló kérdésekre, ajándékokkal kapcsolatban, és volt aki jó ötletnek találta az enyémet és volt hogy én találtam jó ötletnek az övét. Nem értem mi ebben a rossz. És mért kell egybõl ilyen válaszokat írni.
A kérdező hozzászólása: Na akkor kezdõdik! Igen én ismerem a gyermekeim, ezért nem azt kérdem hogy mondjátok meg mit vegyek, hanem ötleteket. A kicsi nem érti az biztos, de eddig olyan játékokat írtam amivel mind a ketten tudnak játszani! A lányom tudja a mi a karácsony lényege, járunk templomba tehát ezt a részét is ismeri.És mindig mesélünk neki róla! Tényleg nem csak az ajándékokról, de jó látni amikor örül neki. Könyveket is szokott kapni azokat is nagyon szereti és a kifestõket is! Nem foglak lepontozni, de ezúton kérek mindenkit hogy csak az válaszoljon aki ajándék ötleteket tud adni. Köszi.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek az ötleteket! Társasa van kétféle. kirakója is!Szeret azokkal is játszani. Legon is gondolkozom.

10 hónaposan át kell állni a 3-as tápszerekre? A kisfiam 10.5 hónapos, és a védőnő azt mondta, hogy ha szereti a 2-est akkor ne váltsak.

Igaza van? Akkor miért találták ki a 3-ast? Jobban hizlal a 2-es (a kisfiam elég vékonyka, lehet hogy ezért mondta)?

Legjobb válasz: Inkább adj neki tápszer helyett rendes ételeket,akkor majd hízni is fog.

Inkább adj neki tápszer helyett rendes ételeket, akkor majd hízni is fog.
10 hónapos babának még kell a napi 0, 5l.tej adag! Ha nem kel fel éjszaka enni, mert éhes a babád, akkor még elég neki a 2-es tápszer! Az enyém már 8, 5 hónaposan nem lakott jól a 2-es tápszerrel, ezért Sinlac-al kevertem, és 9 hónaposan kapta a 3-ast!
Az én lányom 13hós koráig itta a 2-t, arról váltottunk tejre. Nekem nem mondta a doki, hogy váltsak így maradtunk annál.

10 hónapos, anyatejes babám 3-4x ébred éjjel, meddig tarthat ez?

lehet már csak kényelemböl ébred, mert szopizni akar? próbálom visszafekteni, simogatni, de bepipul, nem alszik vissza.

Legjobb válasz: pont tiz honaposan dontottem el, amikor mar orankent kelt enni, es biztos voltam benne hogy nem ehes, hogy nem adok enni, nem kap cicit, max egy keves vizet, ekkor a fogai sem jottek. Elso nap 3 oran keresztul tiltakozott, aztan visszaaludt, reggel kelt fel, masodik nap 2 oran keresztul, harmadik nap mar csak fel ora, negyedik nap nem is kelt fel. Azota neha megebred, de jonnek a fogai ujra.

pont tiz honaposan dontottem el, amikor mar orankent kelt enni, es biztos voltam benne hogy nem ehes, hogy nem adok enni, nem kap cicit, max egy keves vizet, ekkor a fogai sem jottek. Elso nap 3 oran keresztul tiltakozott, aztan visszaaludt, reggel kelt fel, masodik nap 2 oran keresztul, harmadik nap mar csak fel ora, negyedik nap nem is kelt fel. Azota neha megebred, de jonnek a fogai ujra.
elso vagyok: hozzateszem egy percig sem hagytam sirni a kisagyban, vegig a kezemben volt amikor tiltakozott, kimentunk a masik sotet szobaba, magyaraztam hogy alszanak a jatekok, aztan jott a sotet konyha ott is minden aludt. Szerintem megertette, villanyt sehol nem kapcsoltam, csak a haloban ejjelifenyt. Aztan meg nehanyszor mutogatta, hogy menjunk ki, ujra elmondtam hogy minden alszik, a kedvenc jatekait is elsoroltam, hogy mind alszik, igy beletorodott. Aztan beletettem a kisagyba, o probalt elaludni, de mivel a cicit szokta meg, ido kellett hozza, hogy megtanuljon nelkule elaludni
A kérdező hozzászólása: biztos nem éhes, én nem bánnám, ha fel kell éjjel kelnem, pl. egyszer, de , hogy 3-4 szer? még nem próbáltam leszoktatni, párszor vissza fektetem, de bemérgesedik és már ül is fel, de már nekiállok és megpróbálom a dolgot! amúgy sem tervezek már túl sokáig szoptatni, lassan leválasztom. köszönöm a válaszokat! elfogadok jó tanácsokat :)
Bocsánat elõre is, nem akarok senkit bántani ezzel. De nekem 2 éves a lányom, 1 évesen magától hagyta abba a cicizést. El nem tudnám azt képzelni, hogy õ most cicizzen. Már olyan furának tartanám, én egy két évest, aki már mindent ehet simán elválasztanám, és a 10 hónaposat meg leszoktatnám az éjszakázásról. Nekem ez már túlzás. A gyermeknek kell illeszkednie a családhoz egy idõ után (ezt fõleg az éjszakázásra, és az evésre értem), persze szép fokozatosan, de elsõ az, hogy megtanulja éjszaka alszunk, más az éjszaka, más a nappal.
Lehet hogy éhes? Lefekvés elött adj inkább tápszert neki.
Egy 10 hósnál ez már szokás. Hogyan próbáltad már leszoktatni? Vagy próbáltad egyáltalán? Én korán kezdtem leszoktatni, 4 hónaposan már csak egyszer kelt fel.
Van olyan baba aki átalussza az éjszakát elsõre, van olyan akinek idõ kell. Én kislányom 2éves 2szer éjszaka és cicire alszik vissza, majd elhagyja-tudom-amikor megérett rá, ahogy a napközbenieket is magától elhagyja. Tudom hogy fárasztó, mert én még egy éjszakát sem aludtam át, de hidd el mindennek eljön az ideje :) Amikor jött a foga, kb 10szer keltem, és ugyanez, ha nyûgös, vagy beteg. (Apa is ilyen volt) Amúgy szerintem az anyatejes babák közt több az ébredõs. Barátnõm babája is 2.5éves õ is kel cicizni. Teát, vizet nem fogadja el. Nem szomjas, csak az összebújás végett van ez.
Csak kényelembõl ébred igen. Addig, amig hagyod, nagyon sokáig ezt fogja csinálni és szórakozik tovább. Ha bepipul, hagyd ott, majd megnyugszik, de ha folyton "õ gyõz" akkor nem mostanában lesz nyugodt éjszakád.
A kérdező hozzászólása: hát ez jól hangzik :) csak még a 2 éves kislányom is velünk alszik és nem tudom nem-e ébredne rá a sírásra...
Tápszeres a lányom mégis sokszor ébred éjjel, eszik is, aztán megnyugszik és alszik 2-3 órát maximum. sajnos tanácstalan vagyok, mert fogzik állandóan, nem hagyom sírni, mert tudom, nem jókedvébõl ébred :( Remélem nem tart sokáig. A helyedben pótolnám vízzel- teával, lehet ráun majd.

10 hónapos fiammal rettenetesen szenvedünk fogzás miatt 3 hónapos kora óta, más is volt így?

Ömlik az orra,nyála, fáj a füle, tekergeti, ütögeti, mindent rágni akar de csak megnyomja vele az inyét,kaparja a száját, rosszkedvű, nyűgös, rengetegszer kel sírva minden éjjel, az egész inye bedagadva stb. Rengetegszer kellet már Nurofent adni neki, fenistil cseppeket különben elaludni se tudna, semmilyen gél vagy egyéb csepp nem javít a halyzeten, néhány napos könnyebbség után mindíg kezdődik a hetekig tartó szenvedés...

Legjobb válasz: Segíteni sajnos nem tudok. Kíváncsian várom a válaszokat. Az én fiam 9 hónapos és mi is nagyon megszenvedünk a fogzással. Már próbáltam a Dentinoxot, Dologélt, Viburcol kúpot, Chamomillát, de egyik sem vált be.

Segíteni sajnos nem tudok. Kíváncsian várom a válaszokat. Az én fiam 9 hónapos és mi is nagyon megszenvedünk a fogzással. Már próbáltam a Dentinoxot, Dologélt, Viburcol kúpot, Chamomillát, de egyik sem vált be.
Amikor kibújik a fogacska, megnyugszik kicsit? Elvileg meg kellene... Én elvinném fül-orr gégészetre, hogy tutira kizárjam, hogy nincs más a háttérben. A nurofennel meg óvatosan bánnék, inkább homeopátiás szert keresnék!

3 vagy 5 pontos babakocsi? Kaptunk két könnyebb babakocsit is, de mind a kettő csak 3 pontos, aránylag régebbiek. Baj ez, vagy inkább vagyünk egy újat 5 pontos övvel? 10 hónapos lányzó használja.

Legjobb válasz: Szia 9 hós lányom kocsija is 3 pontos. eddig még nem volt semmi gondunk ebbõl, én csak emiatt nem vennék új kocsit. Persze ha úgy álltok anyagilag, akkor nyugodtan, hisz biztos nem véletlenül találták ki az 5pontost. De nekünk eddig bevált a 3 pontos is...

Szia 9 hós lányom kocsija is 3 pontos. eddig még nem volt semmi gondunk ebbõl, én csak emiatt nem vennék új kocsit. Persze ha úgy álltok anyagilag, akkor nyugodtan, hisz biztos nem véletlenül találták ki az 5pontost. De nekünk eddig bevált a 3 pontos is...
Az újakban 5 pontos van, de a 3 pontos biztonsági öv is meg tudja védeni a babát a babakocsiból való kieséstõl. Szerintem fölösleges megvenni emiatt egy újat, hiszen nem fogsz száguldozni a kocsival, hogy annyira védeni kellene a babát.
3 pontosnál is az a lényeg h a válla felett induljon a 2 felsõ öv h ne boruljon elõre.onnantól meg sztem mindegy h a derékrésznél ott van-e az a plusz "2pont".

3. baba? Kisfiam 10 hónapos a nagy most megy oviba szeptemberbe úgy néz ki jön a baba nem terveztük, de ab. kizárva mi lesz 3 picivel adjon valaki tanácsot.

Legjobb válasz: nem lesz könnyû dolgod, de csomó mindent megörököl a testvérektõl és több lesz az adóalap csökkentés is. anyagilag annyira nem fog megviselni titeket. szabadidõd, ha eddig volt is, most nem lesz, rohanhatsz 3 féle majd :))

nem lesz könnyû dolgod, de csomó mindent megörököl a testvérektõl és több lesz az adóalap csökkentés is. anyagilag annyira nem fog megviselni titeket. szabadidõd, ha eddig volt is, most nem lesz, rohanhatsz 3 féle majd :) )
Megis mi lenne? Felnevelitek. Ahol elfer ketto, ott harom is.
a nehézségeket és anyagi vonzatokat #2 vázolta, de ugyanakkor nálunk a harmadik érkezésével lett hihetetlen boldog és vidám a család! És a testvérek egymást is nevelik. - Bár elég sok dolgunk volt- az a pár év, amíg 3 kicsi volt a legboldogabb idõszak is volt egyben.
Nekem egy éves volt a kisebbik fiam, és szeptemberben ment a nagy oviba, mikor kiderült, hogy jön a 3.baba.... MOndjuk eszünkbe sem jutott, hogy ne szülessen meg. Az ovikezdés a nagynak elég rossz volt- mondván, a kisöcsi otthon van anyával, és még ráadásul anya hasában van mégegy... szóval a kiscsoport elég rossz élmény maradt neki- de õ ilyen kis félõs mimóza gyerek egyébként is. És mivel mind fiu- elég egyszerû velük még most. Jó lesz együtt a három kicsivel majd meglátod!! Hamar összenõnek - én is ezt vettem észre, a 3. már szinte észrevétlenül nõl. Egyébként 3hete múlt egy éves és csak pislogok, hogy hol, mikor hogy történt ez, és hol van az az egy év?? nem is emkékszek.... De iszonyat jól elvannak mindhárman együtt. 4éven belül születtek õk is. gratulálok, a nagy is fiu nálatok is? a pocaklakónak tudnia a nemét? vagy még korai a terhesség?
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat azért most már kicsit megnyugodtam :) 5 hetes vagyok és két fiam van
Igen, adhatod.
Természetesen adhatod. Én is ekkortól adtam.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!