Találatok a következő kifejezésre: 10 hónapja már csak napi (7 db)

10 hónapja szoptatok, már csak napi 3-4 alkalommal (5-6 óránként) - teherbe eshetek-e úgy hogy még nem jött meg, de már nem védekezünk?

Legjobb válasz: Igen!a szoptatásnak nincs köze ehhez. igaz lehet számolgatni, meg azt hiszem megvan, hogy hány szoptatás kell napi szinten, akkor nem, de szerintemnem érdemes ezzel játszani, fõleg, ha nem akarsz babát.

Igen!a szoptatásnak nincs köze ehhez. igaz lehet számolgatni, meg azt hiszem megvan, hogy hány szoptatás kell napi szinten, akkor nem, de szerintemnem érdemes ezzel játszani, fõleg, ha nem akarsz babát.
igen azt mondják szoptatás alatt nem lehetsz terhes de elég sok tesó született így már. amúgy meg hogy nem jött meg még lehet éppen most érik a petéd pár nap múlva meg már várja a hímivarsjetet, ha nem jön mensi lesz belöle. szoval a mensi egy érett petesejt ami elötte akár meg is tud termékenyülni.
Akkor jelent vizsonylag nagy védettséget a szoptatás, ha 6 hónapos még nincs a baba, kizárólag szopik, nem telik el 5-6 óránál több két szopi közt. Nálatok már bármikor bármi lehet. Én is így estem teherbe, amikor 9 hónapos volt a lányom, még napi 2-3 alkalommal szopizott...
szia nekem mind a kettõ csöppöm után 11 hónap telet el amikor jött a másidik illetve a harmadik szerintem szervezet függvénye mert hiába akartam volna korábban õket nem jöttek össze
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek!
Nem, 10-16 naponkénti kaki már nem normális. Kérj tanácsot gyerekorvostól.
Ha kizárólag szoptatod ( és semmi mást nem kap ), akkor bizony két hét is eltelhet kaki nélkül. Az anyatej nagyon jól hasznosul sokszor nincs mit kikakilni. Az én fiam is a kizárólagos szoptatás idõszakában 10-12 naponként kakilt.
A széklet nem más mint hasznosíthatatlan salakanyag, a szervezet szemete, a kizárólag szoptatott babáknál az anyatejbõl nem mindig képzõdik annyi salakanyag hogy gyakran kakiljon egy baba! Aki hülyeségeket ír az elõbb olvasson utána!
Az én dokim azt mondta, hogy 4 napnál tovább nem szabad várni. Tudja egyáltalán ezt a gyerekdokitok???? Ha nem, minél elõbb vidd el a babát!!!
Az én babám is szokott 10 naponta kakilni, jól használja fel az anyatejet, de szerintem a 16 nap túl sok! Én 20 csepp espumizant szoktam adni kajcsi elött fél órával és 3-4 órán belül jön a kaki vagy meleg mecsek baby teát. Ha erre sem jön a kaki, akkor tuti orvoshoz vinném.
Szia! Ez nem normális még akkor sem ha anyatejes, nekem a védõnõ azt mondta, hogy három napig várjak és ha nincs akkor hõmérõzzem meg. Ilyen sokat nem szabd várni. Ha a hõérõ sem segít akkor vidd le a gyerekorvoshoz lehet, hogy felír valamit. tymy
Sajnos nekünk is elõ szokott fordulni, hogy nincs kaki, de én 4-5 napnál tovább nem várok.Szoktam neki adni laveolacot/glukóz szirup/és attól olyan mennyiségû kaksi jön ki belõle 4-5 órán belûl, hogy bennem megdõlt ez a hasznosítási duma. Én is olvastam sokat errõl, de hogyha ennyi mennyiség kijön, akkor vajon mi igaz belõle? Sztem vegyél te is, nekünk van itthon nagy kiszerlés/1L/alig kell neki adni, és csak cukor. a kamilla tea is csak akkor használ, hogyha teli rakod cukorral.
Csak úgy magadtól NE ADJ NEKI Laevolac szirupot, mint elõttem írták, az tömény CUKOR!!!Még én is lefosnám a bokámat attól a szertõl.Inkább vidd el dokihoz, és tõle kérj tanácsot.2 gyerekes anyuka
A doki is mondta, hogy 4-5 nap után szabad neki adni belõle.5ml 10 vízzel.
Egy nappal hamarabb jön meg a vérzésed, amúgy olvasd el betegtájékoztatót.
így a köv. mensid elõbb fog megjönni! Bajod nem lehet belõle!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gyors válaszokat!:)

Mitől lehet ez? Fogamzásgátlót szedek 10 hónapja, de most csak 6 nap szünetet tartottam a 7 helyett a két levél között, de egy szem sem maradt ki.

Ma vettem be a 12. szemet a 21-b?l,és ma jelentkezett nálam pecsétel? barnás vérzés. Olyan érzésem van mintha meg akarna jönni. Mióta szedem,szabályos volt a ciklusom,csak most van vele probléma. Mit tegyek? Mi lehet az összefüggés a kett? között?

Legjobb válasz: Gyenge a hatása, menj vele orvoshoz.

Gyenge a hatása, menj vele orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: Írattam másik gyógyszert, de nem ezért. Remélem az beválik, még sosem történt velem ilyen, hogy egy nappal hamarabb kezdtem el szedni, mint ahogy kéne, de elvileg nem kéne, hogy ebbõl baj legyen. Köszi a választ.

1 hete hétfőn kezdtem el szedni a lindynette 20 fog. Gátlót amikor megjött. És már 10. napja, hogy menstruálok, de változó a mennyiség... Valamikor több, valamikor sokkal kevesebb? Ez miért van? Mikor fog beállni rendesen? Csak az első hónap ilyen?

Legjobb válasz: nálam is ez volt, 18napig kb megvolt:S:S, most vagyok az elsõ szünetben, ma jött meg rendesen, de elõtte is barnáztam 3 napot.elvileg ez az elsõ néhány hónapban normális, ha 3. után is van, akkor tabiváltás.addig sajnos nincs mit tenni!ez azért van, mert a hormonok "hatnak".

nálam is ez volt, 18napig kb megvolt:S:S, most vagyok az elsõ szünetben, ma jött meg rendesen, de elõtte is barnáztam 3 napot.elvileg ez az elsõ néhány hónapban normális, ha 3. után is van, akkor tabiváltás.addig sajnos nincs mit tenni!ez azért van, mert a hormonok "hatnak".

Már 2 hónapja nem szedek fogamzásgátlót. Kb 10-11 napja voltam együtt a férjemmel. Volt egy olyan női megérzésem, hogy terhes vagyok, de ma vettem egy tesztet és az negatív volt. Lehet, hogy a hormonszintem nem elég magas még? Vagy csak bebeszélem?

Legjobb válasz: hát elvileg 3hónapnak kéne eltelni, hogy terherbe essél a fogamzásgátló abbahagyása után.de ha nagyon szeretnéd tudni, akkor az együtt lét után 21.napon vegyél terhességi tesztet, mivel akkor mutatható ki hogy az vagy e!

hát elvileg 3hónapnak kéne eltelni, hogy terherbe essél a fogamzásgátló abbahagyása után.de ha nagyon szeretnéd tudni, akkor az együtt lét után 21.napon vegyél terhességi tesztet, mivel akkor mutatható ki hogy az vagy e!
Fogamzásgátlója válogatja, hogy mennyi idõnek kell eltelnie az abbahagyása után ahhoz, hogy bátran bevállalhassatok egy kicsit. Én 6 évig szedtem. Az abbahagyása után, még abban a hónapban terhes lettem, és ezt nem találta problémának az orvos. Ami a teszetet illeti, nekem csak az 5. héten mutatott poz. eredményt.
Én is hasonló helyzetben vagyok a fogamzásgátlóval kapcsolatban. Melyiket szedted?
Az elsõ terhességem elõtt Tri Regolt szedtem 9 évig. 1 év kellett hogy terhes legyek. A második terhességem elõtt Yadine-t szedtem 5 évig, 9 hónap kellett hogy terhes legyek.Most 36 hetes kismama vagyok.

Már 3 hónapja nem szoptatok, ha fejtem is csak 10-20ml jött le. De ha megnyomom a mellem még mindig jön egy kis tej. Ez normális? Barátnőm említette a napokban hogy még mindig milyen duzzadt a mellem, mintha még mindig szoptatnák.

Legjobb válasz: Normális. A szervezeted átállt. Ha egy fél év után is lesz tejed, vagy ha hamar szeretnétek babát, akkor a Mastodynon cseppek segítenek majd. (a Bromokriptint nem ajánlom). De ha még mindig fejed hogy akarod, hogy teljesen elapadjon?

Normális. A szervezeted átállt. Ha egy fél év után is lesz tejed, vagy ha hamar szeretnétek babát, akkor a Mastodynon cseppek segítenek majd. (a Bromokriptint nem ajánlom). De ha még mindig fejed hogy akarod, hogy teljesen elapadjon?
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen.Nem nem fejem, szeretném ha már elapadna!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!