Találatok a következő kifejezésre: 10 hónapja már csak (19 db)

Nagyon lassan fog eltelni a 9 hónap? Még csak 10 hetes vagyok, de már nagyon türelmetlen, úgy szeretném már ha itt lenne az idő!

Legjobb válasz: Én pont az ellenkezõjét érzem sokszor. Olyan gyorsan röpülnek a hetek, de lehet, hogy azért is érzem így mert még dolgozom. Boldog babavárást neked! Meglátod gyorsan el fognak telni a hónapok és lesz egy gyönyörû babád! 27 hetes kismami

Én pont az ellenkezõjét érzem sokszor. Olyan gyorsan röpülnek a hetek, de lehet, hogy azért is érzem így mert még dolgozom. Boldog babavárást neked! Meglátod gyorsan el fognak telni a hónapok és lesz egy gyönyörû babád! 27 hetes kismami
A terhességem alatt én is így éreztem, de amióta megszültem, annyira rohan az idõ, hogy nem is tudom hova lesz. Ráadásul a terhességre visszagondolva most úgy tûnik, mitha most derült volna ki, hogy babás vagyok. Így utólag nagyon gyorsan elmúlt. De közben én is türelmetlen voltam és lassúnak éreztem minden egyes hetet, erre is emlékszem. Próbálj most foglalkozni minden olyasmivel amire eddig nem volt idõd. Barátok, lakáscsinosítás, kirándulás, kikapcsolódás és persze a babaholmik beszerzése. Így legalább addig gyorsabban megy az idõ, amíg benne vagy egyik-másik tevékenységben. És ne siettesd az idõt, élvezd ki a babavárás minden csodálatos pillanatát!
En is igy ereztem a 4-ik honap elejeig, aztan mostmar nyugodt vagyok es turelmes.Kitartast! 18 hetes kismami
Pont fordítva. El fog rohanni , hogy még kiélvezni is alig tudod. Én "most" tudtam meg, hogy terhes vagyok, és mindjárt szülök, hihetetlen gyorsan elment az idõ... EGyik hét a másik után, van, amelyik abszolut ki is esett, mintha nem is lett volna... Ne félj, mindennek megvan az ideje:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, nagyon aranyosak vagytok! Boldog Babavárást nektek!
Használd ki az idõt, pihenj sokat, ha lehet, találkozz a barátaiddal, legyetek együtt sokat a pároddal! :-) Én már 32 hetes vagyok, és szinte röpülnek a hetek.. Már egyre többet gondolok a szülésre. A hányinger és rosszullét el fog múlni, tarts ki még egy kicsit, utána sokkal jobb lesz!!
Ne csüggedj, pár hét múlva remélhetõleg elmúlik a hányinger és nemsokára már a babát mozgását is érezni fogod.
A kérdező hozzászólása: A hányinger és a hányás tölti ki a napom...:(
szia nemtudom te hogy viseled, de én a 15.-16.hétig hánytam, meg a szokásos rosszullétek.azt hittem sose lesz vége, mintha megállt volnna az idõ.aztán ahogy ezek a rosszullétek elmultak egyszer csak azt veszem észre, hogy jé , már 25hetes vagyok :D repül az idõ boldog babavárást
szia! mi is 10 hetesek vagyunk én is ugyanigy érzek mint te! de nekem is sokan azt mondják hogy ugy elrepül ez az idõ hogy észre se fogjuk venni és már a szülõszobán vagyunk!na ott majd mennyire szeretnénk hogy két fájás között vége legyen ! de megéri! végre megláthatjuk a babócánkat akit 9 hónapig a szivünk alatt hordunk! könnyû szülést kivánok mindenkinek aki már a terhesség vége felé jár a többieknek pedig boldog babavárást ! üdv
Szerintem meg borzasztó gyorsan, észre sem veszed és máris a finisben leszel! Én legalábbis így vagyok! 32 hetes kismama.
szia :) . nagyon nagyon hamar elszalad az idõ és minden hét tartogat majd valami újat, addig nem tapasztaltat. :) hol kellemes, hol kellemetlen jellegek ezek, mint a gyomorégés, vagy kellemesként, mikor uh-ra mész és láthatod a babád, vagy mikor elõször mozdul meg érezhetõen. én most vagyok 31 hetes, és éppen most mondtam páromnak, hogy úristen, mindjárt szülök, pedig még csak nemrég estem teherbe :) ))). aztán mikor elkezdesz vásárolni a babának, rájössz, hogy húúú még ez sincs, az sincs :) )), meg mehetsz 16-dik héttõl 4d ultrahangra (elõtte is lehet, de innentõl érdemes), hát az valami leírhatatlan! :) nagyon sok boldog óra vár még rád :) , boldog babavárást :) .
Kitartás.Én a 32.héten járok, szinte elrepült az idõ. Az elsõ uh om csak a 12. héten volt, gondolhatod mennyire vártam, de eljött az idõ, éppugy mint ahogy a vége is nagyon hamar el fog jönni. Próbáltam úgy felfogni, mintha nem is lennék terhes.

Hy!? A baratnommel mar 10 honapja jarunk es arra ogndoltam hogy mar itt az ideje az elso alkalomhoz. Csak kicsit felek. Mert nagyon szeretem es nem akarok neki fajdolmat okozni.

Csajok elmondanatok hogy nektek mijen volt az elso alkalom esetleg hogy mit csinaljak vagy ne csinaljak hogy jo legyen?

Legjobb válasz: Angol nyelvtan 1 Magyar nyelvtan 1

Angol nyelvtan 1 Magyar nyelvtan 1
A kérdező hozzászólása: koszonom szepen megfogadom a tanacsokat..... meg 1 kerdes.... borotvaljam le? +sikositot vegyek vagy...van az ovszerbe? nem tudom...
Nem ez volt a kérdés :P
Angol nyelvtan 1 Magyar nyelvtan 1 A válasz 34%-ban hasznosnak tûnik. Hát basz**on meg az aki erre negatívot nyom. Angol nyelvtan 1 Oka: Hy ..ilyen nem létezik csak Hi Magyar nyelvtan 1 Oka: mijen ... milyen az LY.
nem muszáj orgazmusig nyalni (nekem spec orgazmus után egy napig "hozzámneérj" szindrómám van), de nem árt a nyalás és ujjazás, óvatosan, lassan, elõször egy, majd két, és utána 3 ujjal, gyengéden. érzékien, finoman. azután lassan told be a farkad, de tényleg. tolsz egy kicsit, megállsz, vársz, mikor jelzi, hogy mehet, akkor megint. nálam ez egész jól sült el, kb 1-2 percig fájt, utána már nem. csak figyelj rá, a visszajelzéseire, stb. mondjuk, én összeszorítottam a fogam, és nem kértem, hogy hagyja abba az illetõ, de így utólag visszagondolva igazán nem is volt olyan hûdemilyen fájdalmas. nem hazudok, fájni fájt, de elviselhetõ, és sokkal jobb, ha egybõl, nem hagyod abba fél perc után, hanm végigviszitek a dolgot. ha sokáig fáj neki, ilyen 5+ percig, akkor viszont tényleg hagyjátok abba. röviden ennyi, amit tudok tanácsolni.
Ami a legfontosabb, hogy várd meg amíg õ is akarja. Attól még, hogy te úgy érzed itt az ideje, nem biztos, hogy ezzel õ is így van. Figyelj oda rá, legyél gyengéd és ne túl durva vagy túl heves. Izgasd fel eléggé, úgy kevésbé fog neki fájni, vagy lehet, hogy egyáltalán nem is fog. A lényeg, hogy figyelj a reakcióira. Nekem például nem fájt és nem is véreztem. Velem 2 hete történt meg.
olvass utána ne kapkodd el nyald ki elõtte orgazmusig aztán......
Csak finoman mintha lovat basznál.
Bízd rám, a második meg már könnyebben fog menni neki.
Szerintem borotváld le és vegyél és ne sporolj vele :)

10 hónapja szoptatok, már csak napi 3-4 alkalommal (5-6 óránként) - teherbe eshetek-e úgy hogy még nem jött meg, de már nem védekezünk?

Legjobb válasz: Igen!a szoptatásnak nincs köze ehhez. igaz lehet számolgatni, meg azt hiszem megvan, hogy hány szoptatás kell napi szinten, akkor nem, de szerintemnem érdemes ezzel játszani, fõleg, ha nem akarsz babát.

Igen!a szoptatásnak nincs köze ehhez. igaz lehet számolgatni, meg azt hiszem megvan, hogy hány szoptatás kell napi szinten, akkor nem, de szerintemnem érdemes ezzel játszani, fõleg, ha nem akarsz babát.
igen azt mondják szoptatás alatt nem lehetsz terhes de elég sok tesó született így már. amúgy meg hogy nem jött meg még lehet éppen most érik a petéd pár nap múlva meg már várja a hímivarsjetet, ha nem jön mensi lesz belöle. szoval a mensi egy érett petesejt ami elötte akár meg is tud termékenyülni.
Akkor jelent vizsonylag nagy védettséget a szoptatás, ha 6 hónapos még nincs a baba, kizárólag szopik, nem telik el 5-6 óránál több két szopi közt. Nálatok már bármikor bármi lehet. Én is így estem teherbe, amikor 9 hónapos volt a lányom, még napi 2-3 alkalommal szopizott...
szia nekem mind a kettõ csöppöm után 11 hónap telet el amikor jött a másidik illetve a harmadik szerintem szervezet függvénye mert hiába akartam volna korábban õket nem jöttek össze
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek!
Egyél sokat! Most erre mit mondjunk? Egyél olyan ételeket, amiket kívánsz.
A pár hónap alatti nagy fogyás akár rossz jel is lehet, ha nincsen kifejezett oka. Menj orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: A nagy fogyás még 2008-ban volt, azóta csak állandósult ez a testtömeg...

Hány órát alszik nektek éjjel 15-16 hónap körüli babátok? Nekem egyre kevesebbet, valamiért 12, 11, 10, 9, 8 órára csökkent, most már csak 8-at akar.

Legjobb válasz: Az én lányom kb este 8tól reggel fél7-7ig, de rengeteget forgolódik van hogy kel is éjjel.

Az én lányom kb este 8tól reggel fél7-7ig, de rengeteget forgolódik van hogy kel is éjjel.
A fiam 14, 5 hónapos, este 3/4 8-tól reggel 8-ig alszik.
Mennyit alszik napközben?
A kérdező hozzászólása: 1 órát, néha másfelet
Ennyi idõsen 12 órát aludt éjjel!
15 hós a kisfiam este 10 - tõl reggel 10 - ig alszik. Napközben egyszer alszik, kb 2.5 - 3 órát.

Miért nem tudok elmenni? 19 éves lány vagyok, barátommal 10 hónapja vagyunk együtt, ő az első fiúm, már sokszor lefeküdtünk, és éreztem hogy most nagyon jó, de csak mp-ig tartott, ahogy jött, elmúlt :/

Élvezem, meg nedves vagyok, de ennyi...barátom elmegy mindig, és jól csinálja..biztos velem van a baj :(

Legjobb válasz: ez attol is függhet, hogy mennyire ismered a saját testedet. Ha az önkielégitéseid alat el tudtál menni akkor esetleg azt tudnám modnani ,hogy probáld kézbe venni az irányítást és ugy szeretkezni, hogy neked a legjobb legyen.

ez attol is függhet, hogy mennyire ismered a saját testedet. Ha az önkielégitéseid alat el tudtál menni akkor esetleg azt tudnám modnani , hogy probáld kézbe venni az irányítást és ugy szeretkezni, hogy neked a legjobb legyen.
mert be van zárva a kappu kulcsra
Volt olyan barátom akivel mindig elmentem, a jelenleginél meg még egyszer sem, vagyis éreztem valamit, de nem azt amit a volt barátomnál, nem tudom mi az oka. 20/L
A kérdező hozzászólása: hát..köszönöm a válaszokat :/ :)
ma 20:10 neked is azt tudom tanácsolni, ami kissé idiótán hangzik de hatásos. Nekem is volt olyan barátnöm akinek ilyen problémája volt és én ugy oldottam meg, hogy leitattam eléggé. :D Szánom bánom , hogy ilyen aljas votlam , de az alkohol felszabadította a gátlásokat és elmondása szeritn az votl addig élete legjobb szeretkezése, mert ittas állapotban ö is és a szervezete is másképp ált a dolgokhoz. Ha ez sem segít akkor viszont jo lenen ha rosovshoz fordulnál mert hátha valami komoylan mentális problémád van.
A kérdező hozzászólása: nem történt olyasmi, ami miatt feszült lennék, de hogy nem megy, ez zavar, de persze próbálok nem arra koncentrálni, hogy sikerüljön, mert tudom ha rágörcsölök, akkor nem megy..de hát..semmi..:/
Nem tudod elengedni Magadat. Mivel eddig egyszer sem sikerült, most már egyre jobban is görcsölsz ezen. Ne ezzel foglalkozzál, lazulj el.
ma 19:58 nem lehet, hogy fesüzltek vagytok? vagy csak te? Valami felzaklatott, vagy valami ami történt veled, csak nem beszélsz róla és ez benned fészkelödik és ezért nem tudsz teljesen ellazulni? Esetleg tulságosan "ráizgulsz" hogy minden forgatokönyv szeritn menjen, aztán valami nem ugy lesz és ez kizökkenthet a nyugalomból? Bármi ilyesmi esetleg nem létezik? :/
A kérdező hozzászólása: amikor kézbe vettem az irányítást, akkor volt ez a pár mp-es dolog..:/
Mentális probléma ám...csak éppen nõbõl van. Kedves uraim, lehet ez nektek mentális probléma :D, de egy nõt a legkisebb dolog is meg tud zavarni. Pl. ha rágörcsöl, hogy most orgazmus vagy nem orgazmus. Kedves kérdezõ, neked csak azt tudom tanácsolni, hogy ne foglalkozz ezzel, élvezd, ami van, próbálgasd mi élvezetes(ebb), aztán lehet, hogy egyszer vagy többször lesz pár mp-nél több is. Egyébként egy átlag orgazmus is pár mp-ig tart. ;)

Mitől lehet ez? Fogamzásgátlót szedek 10 hónapja, de most csak 6 nap szünetet tartottam a 7 helyett a két levél között, de egy szem sem maradt ki.

Ma vettem be a 12. szemet a 21-b?l,és ma jelentkezett nálam pecsétel? barnás vérzés. Olyan érzésem van mintha meg akarna jönni. Mióta szedem,szabályos volt a ciklusom,csak most van vele probléma. Mit tegyek? Mi lehet az összefüggés a kett? között?

Legjobb válasz: Gyenge a hatása, menj vele orvoshoz.

Gyenge a hatása, menj vele orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: Írattam másik gyógyszert, de nem ezért. Remélem az beválik, még sosem történt velem ilyen, hogy egy nappal hamarabb kezdtem el szedni, mint ahogy kéne, de elvileg nem kéne, hogy ebbõl baj legyen. Köszi a választ.

Babám betöltötte a 10 hónapot. Elkezdtem adni neki a tehéntejet. Mikor adhatom már csak azt?

Múlt héten úgy csináltam hogy a reggeli tápszerbe 0,5-0,8 dl tehéntejet tettem. Nem lett semmi baja t?le. Most a héten teszek az éjszakai tápiba is. Ha elfogy a tápszer akkor csak úgy adhatok már neki a tejet. Bolti tejet vettem 2,8-as. Csak azért vagyok bizonytalan mert a véd?n? rémísztgetett hogy attól hogy rögtön nem jön ki az allergia akkor egy id? után telít?dhet és olyan rohama lesz hogy meg is halhat. Ezért vagyok inkább el?vigyázatos vele. Bár másoknál azt olvastam hogy csak úgy adták egy kis kóstoltatás után.

Legjobb válasz: Lehet, hogy nem látsz rajta allergiát, de a szervezetét,veséjét attól nagyon terheli szegénynek.

Lehet, hogy nem látsz rajta allergiát, de a szervezetét, veséjét attól nagyon terheli szegénynek.
Komolyan kell ezt venni, bár sose találkozzatok vele. Az én fiam 5 évesen kapott a tejtõl olyan fulladással járó rohamot amit senkinek se kívánnék.
Kedves anyuka! Csak összehasonlításként írok valamit, aztán úgyis azt csinálsz, amit akarsz. Egy pohárnyi anyatejben van kb. 5 mg nátrium. Egy pohárnyi tehéntejben van 120 mg!!! 24-szeres mennyiség. Tisztában vagy te azzal, hogy mennyire megterheli ez a babád veséjét??? Arról nem is beszélve, hogy a csapból is az folyik, egy éves kor alatt nem ajánlott, mert azon kívül, hogy túl sok benne a nátrium, túl sok benne a fehérje (ami késõbb hozzásegítheti mindenféle allergia kialakulásához - és nem csak a tejallergiáról, hanem a pollenallergiáról is van szó), de semmi olyan vitamin- és ásványi anyagot nem tartalmaz - különösen vasat -, ami a babád szervezetének elengedhetetlenül szükséges, viszont a tápszerben ezek benne vannak. Így adj neki tejet!
A védõnõd azt nem mondta, hogy semmiképp ne adj 1 éves kor alatt tejet?
az én gyerekorvosom elég felvilágosult, tisztában van a mai " hozzátáplálási trendekkel", csak úgy mint az régiekkel. Mindig okosakat mondott, egyetértettem vele. Épp tegnap kérdezte hogy az 1 éves fiam kapott e már tejet, mert semmiképpen ne adjak még neki!!
És tényleg, nem bántásképp, de miért adod már neki a tehéntejet?Védõnõ, orvos javaslatára?Mert egy éves kor után szokták csak javasolni. Nem tudtam válaszolni, csak kíváncsi vagyok miért kezdted el adni neki.
Megint egy jól lepontozós okostojás, aki mindent jobban tud. Ennyi primitív embert. Tudod mit? Itasd a gyerekedet ahogy és amivel akarod. Minek teszed fel a kérdést, ha úgyis jobban tudod? 1. voltam
A szakemberek 2 éves korig javasolják a reggel-este tápszert! Elég normálatlan vagy, hogy tehéntejet adsz 10 hós babának! Spórolsz a tápszeren, vagy mi?
Tehéntejet???NEM SZABAD!!!!Min.2 korig felejtsd el!!!!!Más tejterméket is csak egy év felett.Ma már nem olyanok a tejtermékek mint régen.Tele vannak minden vacakkal.DE tudom, mégis fontos.ÉN csak tudom, van a családban tejallergiás.Ne akard tudni milyen komoly betegség ez!!!A védõnõk nem rendelkeznek semmilyen használható információval!!!
A védõnõ ostobaságokat beszélt. Az enyémeknek már 4-5 hónaposan adtam tehéntejet, és egyiknek sem lett tõle semmi baja. Nyugodtan adj neki csak tejet. Elõször egy keveset. Ha allergiás lenne rá, akkor azt észreveszed úgyis. De elég ritka, hogy az legyen, meghalni pedig még senki nem halt a tejivásba.
Szia Nem értem miért nem lehet értelmesen válaszolni. Az én kislányom lassan egy éves lesz, de még nem adtam neki tejet. Sok allergiás ismerösöm van, láttam hogy milyen az. Csak féltem. De vhol én is úgy gondolkozom ahogy te, mi is felnöttünk vhogy, de hát azóta sokat változott a világ. Az én babám az elejétöl tápszeres. Nem is tudom, vhol probálok középutat találni a sok okosság között. Nehéz ügy és persze sosem lehetek biztos hogy jól döntöttem. De minden anya probálja a legjobbat a babájának, ahogy szerintem te is. De talán a tejjel várj még egy picit.
A 20:54es valóban egy szemellenzõs, korlátolt egyén. És hasonlítsa a saját gyerekét a baromfiakhoz, de az enyémet ne! Én rákérdeztem erre a gyermekorvosunknál és a következõket mondta: a 30 évvel ezelõtti tej nem volt tele ennyi hormonnal, meg vegyszerrel. És ebbe a házitej is beletartozik, mert ugyan a bciból jött ki egyenesen, de nem tudhatja senki, hogy a fû, amit legelt, milyen vegyszeres, szennyezett talajban nõtt. És ne jöjjön itt nekem senki a saját biokertem-dumával, mert a talajvíz, meg az es is szuperul hozza-viszi ám a vegyszereket.
mai 20:45ös idióta degenerált!!!! hogy képzeled ezt? mi az elmaradott abban, hha 1 baba 7 hónaposan mászik? nem késõi, hanem teljesen általános dolog, sõõõt, van, aki ennél késõbb mászik. akár anyatejes, akár tápszeres... a fiam tápszeres, 2éves, 2 náthával... 1 évesen stabilan ment, beszél, korához képest fejlett és nem utolsósorban hihetetlen okos és értelmes. a tesóm babája anyatejes, 1200 betegséggel eddig, nem beszél, mindent a fiamnál min. 1 hónappal késõbb kezdett. úgyhogy ne általánosíts és ne beszélj ökörséget. itt tanácsot kérõ anyukák vannak, akiknek erre semmi szükségük nincs!!!! primitív barom!!!
Ennek a 66%-osnak ez a mániája, hogy a tápszeres babák le vannak maradva mozgásfejlõdésben (idióta, sajnos ezt kell mondjam....) Milyen érdekes, hogy a tápszeres kisfiam 4 hónaposan átfordult, 5 hónaposan kúszott, 7 hónaposan ült, és most 8 hónaposan már vígan feláll, lépked a bútorok mellett, mászik.... Míg a szomszéd anyatejes kisfiú "csak" 9 hónaposan ült, "csak" 10 hónaposan kezdett el mászni, és akkor még olyan messze volt a felállástól, mint Makó Jeruzsálemtõl....
Állatorvos csak az állatokhoz ért.....
Nem semmi az a stílus amivel itt írtok! Legalább annyira le lett hurrogva a kérdezõ, mintha azt írta volna, hogy 3 hetes babájának akar adni tehéntejet. Én nem hiszem, hogy azon a 2 hónapon már bármi is múlna. Akkor ennyi erõvel tejpépet se lehet adni a gyereknek, mert annak is nagy része tej. Nemdebár? Vagy ne is adjunk zöldséget, mert szennyezett a föld amiben termelik.
nem, a tejpép nagyrésze tápszer.
A kérdező hozzászólása: hát tényleg nem semmi az a stílus amit írtok. látszik hogy nõbõl vagytok. csak a furkálódás megy. és ezt nevelitek majd a gyereketekbe is ? köszönöm a pár normális hozzászólónak hogy megértette a kérdésem lényegét. csak hogy mindenki megnyugodjon, várok 1, 5 hónapot a tehéntejjel...
egy-egy ilyen kimenetelü vitából, ha ez monjduk egy olyan társaságban zajlik le, ahol ugye személyesen ott vannak a résztvevõk, megkockáztatom, hogy még verekedés is kitört volna!
Kedves kérdezõ! Szerintem ha még két hónapig nem kap tehéntejet, nem marad le semmirõl.Lehet hülyeség ez a sok mai divat a táplálással kapcsolatban, mégis azért jobb félni mint megijedni alapon hagyd még azt a két hónapot.
Még annyit, hogy nektek csak a lepontozás megy, de nagyon. Egyre jobban utálom már ezt az oldalt. El se hiszem, hogy ennyi rosszmájú ember van itt. Ja tudom, most jön majd a szöveg, hogy akkor mehetek is innen. Megyek is. Na viszlát!
Én tejet nem adnék 1 éves kora alatt. Állatorvosnak üzenem, hogy jó nagy marha, bõgjön csak hozzá. 11 hónapos a lányom! 6 hetesen kitolta magát, 3 hónaposan forgott, 5 hónaposan már felült, 6 hónaposan mászott. Most meg úgy szalad, hogy nem gyõzök utána menni. Ráadásul a formabedobót és a karikatornyot is rendeltetésszerûen használja. A védõnõm szerint másfél!!! éves gyerek szintjén van. Szóval hol van elmaradva??? Tehát ha nem lett volna teje az asszonynak, akkor inkább éhen halasztottad volna a gyerekeidet? Szép mondhatom férfiak jellemzõ... Tápos gyerek anyja!
Te jó ég, miket állítasz, hogy lehet így leírni egy tápszeres babát, undorító, és egyáltalán nem általános, hogy a tápszeres baba mozgásban le lenne maradva, ha meg anyatejes akkor rendellenessége van, csak mert késõbb mászik. Ezt honnan vetted.És ne hasonlítsd már a tápszeres csirkét egy kisbabához.
Ez a komment kit minõsít?
A kérdező hozzászólása: saját döntésre adtam neki tehéntejet. egyébként azért mert úgy gondoltam ha nekem annak idején semmi bajom nem lett tõle, meg gondolom nektek se akik mindenféle választ írnak. és lett tõle bajunk ? nem. tudom hogy a csapból is az folyik hogy ne adjunk tehéntejet. de azt nem gondoltátok hogy ez csak reklámfogás a tápszergyártók részérõl ? sokminden nem úgy van mint mikor mi születtünk. sokminden a pénzrõl szól. én próbálom úgy csinálni hogy ha nekem ez jó volt akkor nagy bajt nem csinálhatok. nem a pénz miatt nem adok. egyébként 1 doboz tápszer mondjuk 1600 Ft ami kitart kb. 2 hétig. ha tejet veszek az kb. 2100 Ft. én úgy gondolom hogy a tej jobb mint a tejpor !!! és köszönöm a sok gúnyos hangvételû választ. igazán sokat segítettetek !
Én voltam az utolsó válaszoló. Én is 34 évvel ezelõtt feles tejet kaptam anyatej híján, egyféle tápszert lehetett kapni anno, attól meg sugárban hánytam. És nekem "csak" annyi bajom lett, hogy tinikorom óta olyan vashiányos vérszegény vagyok, amit nem tudnak kikezelni. Az öcsém is túl korán lett hozzátáplálva ugyanezen okok miatt, õ meg lisztérzékeny és súlyos pollenallergiás (most 30 éves). Szóval ha ennyien írjuk, a csapból is az folyik, hogy ne, a védõnõd is mondta, hogy ne, de te mégis adsz neki, akkor egyáltalán mi a frásznak kérdezel? Add neki, aztán legfeljebb lesz valami baja. Ha szerencséd van, nem lesz. Azt jó napot.
Ja, és gondolod, hogy azért van millió fajta tápszer, minden vitaminnal és ásványi anyaggal dúsítva, amire szüksége van a babáknak, mert annyira rosszat akarnak a babáknak??? Arról nem is beszélve, hogy a 30 X évvel ezelõtti tejnek semmi köze a mai tejhez... Ááááhh... fölösleges itt koptatni a billentyûzetet... aki fafejû, az az is marad...
Te jó ég, inkább a gyerekeden spórolsz, mint, hogy egészséges legyen, szerinted a tápszerrel ártani akarnak a babának?Ténylag fafej vagy......
a fafejért boccs, csak felmérgelt ez a felfogás.
ostoba.....
A kérdező hozzászólása: az utolsó 5 válasz írója saját magát minõsíti.
Te is magad, ahelyett, hogy az interneten spórolnál, a gyereked helyett
Így van! Igaza van az utolsónak. Egyébként meg ha ennyire önfejû, és makacs vagy, hogy mindenkivel szemben kockáztatod a gyereked egészségét, akkor mi a fenének jössz ide, és még reklámozod is? Inkább akkor hallgass magadnak, és tutira nem fogsz megbotránkoztatni senkit.
A kérdező hozzászólása: okostojások ! tanuljatok meg olvasni ! nem spórolok. pont azt írtam le hogy a tápszer 2 hétre még olcsóbb is. én csak a saját nézetemet írtam le. képzeljétek nem fogom adni a tehéntejet 1 éves koráig. nem kioktatást vártam hanem tapasztalatokat. parasztok vagytok !
Kedves Anyukák! Teljesen meg vagyok rökönyödve attól a "hangnemtõl", amit használtok (tisztelet a kivételnek!). Úgy gondolom, a kérdés írója (nem tudván, hogy mitévõ legyen), csak TANÁCSÉRT FORDULT ide (HOZZÁTOK), hogy segítségetekkel dönthessen arról, mi is lenne jó az õ gyermekének. E helyett csak szapultátok... Mélységesen szégyellem magam mindegyikõtök helyett is!!! Az én kislányom 10 hónapos, még nem adtam neki tejet, 1 éves koráig nem is szeretnék, utána meg majd meglátjuk!
"Most a héten teszek az éjszakai tápiba is. Ha elfogy a tápszer akkor csak úgy adhatok már neki a tejet." "Saját döntésre adtam neki tehéntejet. Tudom hogy a csapból is az folyik hogy ne adjunk tehéntejet. De azt nem gondoltátok hogy ez csak reklámfogás a tápszergyártók részérõl?" "Parasztok vagytok!" Kedves utolsó, aki annyira védelmezed a kérdezõt! Fenti sorok teljesen úgy hangzanak, mintha egy kétségbeesett, és mások véleményére szomjazó, és teljesen tanácstalan anyuka szavai lettek volna, ugye? Ha-ha-ha...
Kedves Kerdezo! Szerintem is jobb ha megvarod amig 1 eves lesz a kicsid, kitudja lehet, hogy sokat szamit meg ez az ido is.Kb ennyi idos volt a fiam amikor kerdezte a ferjem, hogy adhatunk-e mar tejet neki.Viszont az orvos csak 1 eves kor utan tanacsolta igy nem adunk neki. Minden jot nektek! Viszont az allat orvos apukahoz lenne nehany szavam: Azonkivul, hogy ostobasagokat irtal rengeteg anyukat megbantottal a valaszoddal. Az en kisfiam 4 honapos koraig csak anyatejes volt majd megjott a menstruaciom ami megvaltoztatta az anyatej izet ami miatt nem kellett neki tovabb pedig lefejtem, felforraltam de nem akarta elfogadni. Ezek utan kerdem:Mit tettem volna a tapszer vasarlason kivul???Tejet adtam volna egy 4 honapos babanak? Es kepzeld a mozgas-fejlodessel kapcsolatban is hulyeseget irtal. Az en fiam nem surgetett el semmit viszont az orvos azt mondta, hogy ritka az olyan gyerek mint aki annyira a nagykonyv szerint csinalt mindent mint az enyem. 5, 5 honaposan mar javaba forgott, 7 honaposan mar felult magatol, 8 honaposan kuszott, 9 honaposan maszott es 1 hetre ra kapaszkodva felallt. Most 11 honapos es kapaszkodva vegig jarkalja a lakast de meg onalloan nem megy.Na es?Miert kellene 11 honaposan mennie?En is csak 13 honaposan mentem es egyszer mindenki megtanul jarni, hogy mikor az tok mindegy.Viszont mar rengeteg szot mond es a legtobbet tudatosan. Sok kerdesnel lattam meg az "ertelmes" valaszaidat.Van allatok resz is itt a gyakorin ha allat orvos vagy miert nem oda mesz? Szerintem anno mikor a gyerekeid kicsik voltak nem te voltal otthon a gyerekekkel hanem a feleseged. Ezert nem is ertem miert osztod az eszt itt az anyukakn
Egy nappal hamarabb jön meg a vérzésed, amúgy olvasd el betegtájékoztatót.
így a köv. mensid elõbb fog megjönni! Bajod nem lehet belõle!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gyors válaszokat!:)
Nem, 10-16 naponkénti kaki már nem normális. Kérj tanácsot gyerekorvostól.
Ha kizárólag szoptatod ( és semmi mást nem kap ), akkor bizony két hét is eltelhet kaki nélkül. Az anyatej nagyon jól hasznosul sokszor nincs mit kikakilni. Az én fiam is a kizárólagos szoptatás idõszakában 10-12 naponként kakilt.
A széklet nem más mint hasznosíthatatlan salakanyag, a szervezet szemete, a kizárólag szoptatott babáknál az anyatejbõl nem mindig képzõdik annyi salakanyag hogy gyakran kakiljon egy baba! Aki hülyeségeket ír az elõbb olvasson utána!
Az én dokim azt mondta, hogy 4 napnál tovább nem szabad várni. Tudja egyáltalán ezt a gyerekdokitok???? Ha nem, minél elõbb vidd el a babát!!!
Az én babám is szokott 10 naponta kakilni, jól használja fel az anyatejet, de szerintem a 16 nap túl sok! Én 20 csepp espumizant szoktam adni kajcsi elött fél órával és 3-4 órán belül jön a kaki vagy meleg mecsek baby teát. Ha erre sem jön a kaki, akkor tuti orvoshoz vinném.
Szia! Ez nem normális még akkor sem ha anyatejes, nekem a védõnõ azt mondta, hogy három napig várjak és ha nincs akkor hõmérõzzem meg. Ilyen sokat nem szabd várni. Ha a hõérõ sem segít akkor vidd le a gyerekorvoshoz lehet, hogy felír valamit. tymy
Sajnos nekünk is elõ szokott fordulni, hogy nincs kaki, de én 4-5 napnál tovább nem várok.Szoktam neki adni laveolacot/glukóz szirup/és attól olyan mennyiségû kaksi jön ki belõle 4-5 órán belûl, hogy bennem megdõlt ez a hasznosítási duma. Én is olvastam sokat errõl, de hogyha ennyi mennyiség kijön, akkor vajon mi igaz belõle? Sztem vegyél te is, nekünk van itthon nagy kiszerlés/1L/alig kell neki adni, és csak cukor. a kamilla tea is csak akkor használ, hogyha teli rakod cukorral.
Csak úgy magadtól NE ADJ NEKI Laevolac szirupot, mint elõttem írták, az tömény CUKOR!!!Még én is lefosnám a bokámat attól a szertõl.Inkább vidd el dokihoz, és tõle kérj tanácsot.2 gyerekes anyuka
A doki is mondta, hogy 4-5 nap után szabad neki adni belõle.5ml 10 vízzel.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!