Találatok a következő kifejezésre: 10 dkg hany (16 db)

Nem értem a kémia házit! A) hány db proton illetve neutron van a 3, 5g 7tömegszámú, 3as rendszámú Li atomban? B) hány db neutron van 11, 6g 58tömegszámú, 26 os rendszámú Fe atomban? C) Hány db elektront tartalmaz 10 dkg trícium?

Nincs még könyvem így nem tudom azt segítségül használni, kérlek ha magyarázattal együtt írjátok le, köszönöm!

Legjobb válasz: C) A trícium 3-as tömegszámú hidrogén. 1 db tríciumatomban 1 proton, 1 elektron és 2 neutron van. 10 dkg=100 g A tömegszám 3, így 6*10^23 db trícium tömege 3 g --> 100/3 *6*10^23 db atom van 10 dkg tríciumban, 1 elektron per atom, ezért 100/3 *6*10^23 db= 200*10^23 db=2*10^23 db elektron. -KA-

C) A trícium 3-as tömegszámú hidrogén. 1 db tríciumatomban 1 proton, 1 elektron és 2 neutron van. 10 dkg=100 g A tömegszám 3, így 6*10^23 db trícium tömege 3 g --> 100/3 *6*10^23 db atom van 10 dkg tríciumban, 1 elektron per atom, ezért 100/3 *6*10^23 db= 200*10^23 db=2*10^23 db elektron. -KA-
Csak nem egy ötödik kerületi gimnázium tanulója vagy? :D
"Csak nem egy ötödik kerületi gimnázium tanulója vagy?" Nem. :) -KA-
A kérdező hozzászólása: URAMISTEN , NAGYON NAGYON NAGYON KÖSZÖNÖM!! EL SEM TUDOD KÉPZELNI MENNYIT SEGÍTETTÉL !!! :') már valamennyire felfogom és értem, ami részben neked köszönhetõ! köszi :)
Nagyon szívesen, máskor is! :) -KA-

Hány púpos evőkanál 30 dkg cukor, illetve 10 dkg liszt?

Legjobb válasz: 30 dkg cukor kb. 15 evõkanál, 10 dkg liszt pedig 5 púpos evõkanál.

30 dkg cukor kb. 15 evõkanál, 10 dkg liszt pedig 5 púpos evõkanál.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.
Elsõ vagyok. Itt egy link, a végén van egy táblázat, nagyon hasznos, én is e szerint méricskélek, még eddig minden jól sikerült. http://hu.wikibooks.org/wiki/Szak%C3%A1csk%C3%B6nyv/Alapok/J..
A kérdező hozzászólása: Köszi, végül az elsõ válasz szerint csináltam, és jó lett.

10 dkg az hány gramm? Matek..

fontos lenne... köszi a válaszokat.

Legjobb válasz: nem mind1 hány éves vagyok? :D

A kérdező hozzászólása: nem mind1 hány éves vagyok? :D
hány éves vagy?
100g
1000000
A kérdező hozzászólása: -.-
A kérdező hozzászólása: kössz a többieknek...(:
gugliii XDDDDDD istenem...
Tudom, hogy ez az oldal azért jött létre, hogy ha valaki nem tud valamit, nem tudja hol tud utánanézni, vagy egyszerûen lusta megkeresni a NETEN, akkor az ide felteszi a kérdését. DE KÖNYÖRGÖM, AKI MÁR MEGTANULT ÍRNI-OLVASNI, SZÁMÍTÓGÉPET HASZNÁLNI, AZ NEM TUDJA HOGY MENNYI A GRAMM ÉS DEKAGRAMM KÖZÖTT MI A KÜLÖNBSÉG???? Szerintem általános iskola alsós tananyag... Hja, és az illetõ boltba se menjen, mert kegyetlenül beéghet vagy durván megszivatják... de ahogy látom egyre jobban butulunk: https://www.google.hu/search?source=ig&rlz=1G1SVED_HUHU403&q..


Az édesítõre valószínûleg rá van írva, mi mennyinek felel meg.
A kérdező hozzászólása: Köszi, idáig én is eljutottam. Az van rajta, hogy egy kanálnyi cukor = egy kanálnyi édesítõvel. Éppen azt akartam elkerülni, hogy mondjuk 20 dkg cukrot kanalanként mérjek ki. Azt gondoltam, létezik súlymértékben átváltás. De ha nem, akkor marad a kanalazós módszer. Köszönöm!
Mérj le egy kanál cukrot és egy kanál édesítõt, utána már ki tudod számolni, hogy mennyivel kell helyettesíteni a 20 dkg cukrot.
A kérdező hozzászólása: Logikus megoldás, köszönöm. Kellemetlen, hogy nem jutott eszembe, pedig nem is vagyok "szõke".
Nem tudom hogy egyre gondolunk-e, de egyszer sütöttem bnõm mindenre allergiás kisfiának tortát, a nevét az édesítõ szernek nem tudom, de úgy nézett ki mint a kristály cukor, nagyon ízben sem tért el, én abból ugyan annyit használtam.Tehát a receptben 5dkg cukor volt, abból a cukor szerûbõl is 5dkg-ot használtam.

Hány kalória van 10 dkg töltött káposztában?

Tudom, függ az elkészítés módjától, de "csak" nagyjából érdekelne! Keresgéltem neten, de nem tudtam eligazodni rajta, mert csak 1 adagra írják a kalóriaszámot, de azt nem írják, hogy nekik egy adag hány dekagramm...

Legjobb válasz: 510

510

10 dkg répában kb hány mg A vitamin van?

Legjobb válasz: http://hu.wikipedia.org/wiki/S%C3%A1rgar%C3%A9pa

A kérdező hozzászólása: kösszi:)

Hány kalóriát tartalmaz 10 dkg búzadara?

Legjobb válasz: 349 http://www.vital.hu/?q=/node/5067

Itt meg tudod nézni: http://www.kcal.hu/kcal.php
én egyszer megettem ennyit magában és híztam 150kg-ot

10 dkg elkészített, tehát olajban kisütött hasábburgonya kb. hány kalóriát tartalmaz?

NÉztem már neten is, de nem tudom, hogy a kisütöttre, vagy a még el nem készítettre írják, ugyanis 150 kalória körülre írják, amit én keveslek.

Legjobb válasz: 370kcal

370kcal
google: kalóriatáblázat készétel

10 dkg főtt tésztába hány g ch van?

Legjobb válasz: Legtöbb tésztában kb.75 gr

Legtöbb tésztában kb.75 gr
A kérdező hozzászólása: Az a nyers tészta ch tartalma / 10 dkg Kiszámoltam a fõttet: 10 dkg fõtt tészta kb 28 g ch
Kedves Kérdezõ, Beavatnál, hogyan lehet kiszámítani a különbséget?
A kérdező hozzászólása: Lemértem digitális mérlegen a nyers tézstából 1 dkg-ot, az most nálam 20 db tészta volt. A fõtt tésztából is kiszámoltam 20 db-ot és azt is megmértem, ez volt 2, 6 dkg. Így jött ki az 1 dkg fõtt tésztára 2, 8g ch.
Köszönöm.
Csak megjegyzem, nem kioktatás, hogy ételnél sosem mérünk fõtt mennyiséget. A natúr, fõzés elõtti száraz mennyiség kell mind a kalória-bevitel, mind a részletes tápanyag-igény kiszámolásához.
A kérdező hozzászólása: Én most fõtt tésztát számoltam ki a nyersbõl, pont olyan pontos így is.

Hany kaloriat tartalmaz egy szelet (kb.10 dkg) gorogdinnye?

Imadom a gorogdinnyet, es ma sikerult szereznem. Ha eszem belole, az ugye nem fogja hatraltatni a fogyokuramat? Egy honap alatt 52 kg-rol fogytam le 48 kg-ra, es meg 2 kg-ot akarnek. Tudom, hogy a gorogdinnye vizhajto, de hizlal?

Legjobb válasz: 1 cm hájréteg?????? XD dobj már egy képet amúgy leírhatnád a napi menüdet....ja és a "kimegyek a tópartra/parkba/erdõszélre" program ingyen van, ma is elkezdheted

1 cm hájréteg?????? XD dobj már egy képet amúgy leírhatnád a napi menüdet....ja és a "kimegyek a tópartra/parkba/erdõszélre" program ingyen van, ma is elkezdheted
48 kg?????? hány éves vagy te és hány cm? mert ez pont ideális egy 150 cm-es 14 éves kislánynak
A kérdező hozzászólása: Napi 2 ora mozgas, es kb egy almat es par kanal levest ettem egy nap. Es persze rengeteg folyadek, hogy vizbol menjen a fogyas.
Kb. 30kcal!!!!!Hogyan sikerült lefogynod 4kg-ot 1 hónap alatt?Max. hány kcal-t ettél és mennyit mozogtál?
inkább hízz pár kilót ...és sportolj, ha feszesedni akarsz, de a kép alapján, fogynod tuti nem kell ;)
Remélem, hogy csak az eszedet játszod... Az még mindig jobb lenne, mert ha ezt komolyan gondolod akkor meg kellene látogatnod egy pszichiátert. Ez nem vicc.
LoL. ez ugye csak vicc???xD
A kérdező hozzászólása: http://kepfeltoltes.hu/100521/F_nyk_p_9305_www.kepfeltoltes... Hahah, de rusnya... Nemtudom, valamiert rohadtul utalom magam :D meg a hajas hasamat.
A kérdező hozzászólása: Hahah, inkabb nem irom le. =D Igazabol nem vagyok vekony, a hasamon kb. egy cm-es hajreteg van, ami nagyon zavar. Jovo honaptol fogok kondiba jarni, futogep, stb.
Hát ezt nem értem.Én 2 héten keresztül minden egyes nap 1db almát és 1 szelet szezámmagos kenyeret ettem meg.Rendszeresen tornáztam.Napi 1-2 kávét ittam meg.És 2 hét alatt 14 kilót fogytam le.Tudom ez se jó módszer de tartom a súlyomat.Megemeltem a kalória bevitelemet 1700 kca-ra.Jó szinte te is ugyan ezt csináltad és ezt nem értem hogy lehet hogy csak 4 kg-ot fogytál 1 hónap alatt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!