Találatok a következő kifejezésre: 10 éves mosógépem, (6 db)

Hány kg körül lehet egy kb.10 éves mosógép?

Legjobb válasz: Megegyezik egy 40 éves férfi súlyával.

Megegyezik egy 40 éves férfi súlyával.
...hogy születhetnek egy ember "agyában" ilyen kérdések., .....????
A kérdező hozzászólása: Csak leakarjuk adni a méhbe a tönkre ment gépünket..és a csóka kérdezte, hogy hány kg lehet?!
Így nem lehet meghatározni, mert lehet, hogy 70, de lehet 110 Kg. is.Ha keverõtárcsás, akkor úgy 20Kg. körüli. Ilyenkor miért nem írtok pontos típust, hogy valóban tudjunk válaszolni?? Ez olyan, mintha megkérdeznéd, hogy egy emberre mekkora ruha kell? A fémhulladéktelepen kötelezõ mérlegnek lennie!! A hulladék mosógép hulladékára függ még attól, hogy öntöttvas, vagy beton súly van-e benne.
15.23-as vagyok. Én a kormeghatározáson akadtam ki..... /nem mindegy hány éves?---/
Márkájátol függ, ha miele akkor95-100kg másfajta csak könnyebb! Akár sokkal könnyebb.

10 éves a mosógépem, és ugyan mos, de minden fehér szürke lesz, és a foltokat semmivel nem tudom kimosni a gépben, csak ha kézzel állok neki. Dobjam ki a mosógépem?

Persze akkor minden fehér is lesz. Próbáltam már vízk?oldással (20%-os ecet) szinte mindeféle mosóporral, Vanish adalékkal és másokkal. Egyszer?en nem mos tisztára. Nem tudom, mit tehetnék,van valakinek valami jó ötlete?

Legjobb válasz: Attól lesz szürke a ruha, mert még mindig vízköves a mosógéped. És szerintem egy 10 éves vízkõlerakódást nem is nagyon lehet leszedni. Esetleg próbálj Calgont, ha azt még nem próbáltad. Anyósoméknak is ezt csinálja a mosógépük, de õt nem érdekli :-S Hiába magyarázom, hogy nem ártana újat venni, nem hat. Lehet, hogy neked is ez lenne a legjobb megoldás.

Attól lesz szürke a ruha, mert még mindig vízköves a mosógéped. És szerintem egy 10 éves vízkõlerakódást nem is nagyon lehet leszedni. Esetleg próbálj Calgont, ha azt még nem próbáltad. Anyósoméknak is ezt csinálja a mosógépük, de õt nem érdekli :-S Hiába magyarázom, hogy nem ártana újat venni, nem hat. Lehet, hogy neked is ez lenne a legjobb megoldás.
Anyukám mosógépe is ezt csinálta. Aztán - most már minden-mindegy alapon - átmostuk 2 liter 20%-os ecettel fõzõprogramon, utána belenyomtunk egy üveg Express vízkõoldót. Ráindítottuk megint a fõzõprogramot aztán hagytuk, hogy éjszaka ázzon. Ne tudd meg, reggelre mi jött ki belõle. :) A mosószer- és öblítõadagolót is kimostuk kék Cif-el (kellett hozzá egy hajlékony üvegmosókefe, hogy mindenhol kipucoljuk). Jó nagy meló volt. :) ... de most legalább megint szépen mos.
Ecet+fõzõmosás az hülyeség :-) Az ecet 9a-95 C¤-on lebomlik. Vegyél 3 liter express vízkõoldót, öntsd bele és hagyd egy kicsit ázni (2-3 órát) utána nyomass be egy fõzõmosást, majd állitsd meg amikor már a dobot teleengedte vízzel. Hagyd úgy egy éjszakát, majd reggel kapcsold be kifõzi és tiszta lesz :-)

Hogyan találhatok alkatrészeket egy 10-11 éves mosógéphez?

Tönkre ment a Fagor Select FE-536 típusú mosógépem nyitó kilincse, és az érdekelne főként, hogy találhatok-e rá új ajtót, és hogy azt hogyan..

Legjobb válasz: Az Orczi Háztartásigép alkatrészboltban árulnak ilyesmit. http://www.orczy.com/

Az Orczi Háztartásigép alkatrészboltban árulnak ilyesmit. http://www.orczy.com/


Érdemes megcsináltatnom 10 éves Whirlpool mosógépemet, vagy inkább egy újat vegyek? Vélemények? Bővebben lent.

Van egy 10 éves felültöltős mosógépem, ami az utóbbi hetekben mintha kezdené megadni magát. Nem centrifugáz rendesen, kiveszem a ruhákat, mindegy, hogy teli vagy fél program, tiszta víz, már olyan is előfordult, hogy a víz csöpögött szó szerint némelyik ruhából. Továbbá ha mosóport használok gél helyett, miután a ruhák a megszáradtak, szó szerint hullik a mosópor belőlük. Nemrégiben a kislányomra adtam rá a ruháját, és tiszta mosópor lett a nyaka meg a haja...!! És ami a legfontosabb, egyáltalán nem mos szépen, hiába próbáltam ezer féle mosóport, mindig marad folt a ruhán, olyan "pici" foltok is, ami egyébként nem egy bor vagy zsír folthoz hasonló, hanem sokkal könnyebben eltávolítható. NEm tudom, hogy érdemes e megcsináltatni, vagy beruházni egy újra. vélemények?

Legjobb válasz: Az hogy por van a ruhában nem a gép hibája. Vagy rosz a mosópor vagy nem melegít a gép vagy túl sokat teszel bele.Ne az adagolóba tedd hanem egy mosás adagát vízben feloldva a dobba.

Az hogy por van a ruhában nem a gép hibája. Vagy rosz a mosópor vagy nem melegít a gép vagy túl sokat teszel bele.Ne az adagolóba tedd hanem egy mosás adagát vízben feloldva a dobba.
Szia! Én most hívtam ki a napokban egy ismerõs mosógépszerelõt, mert nekünk is 9 éves a mosógépünk és nem mûködött már rendesen. Kérdeztem tõle, hogy újat vegyünk, vagy érdemes csináltatni. Õ azt mondta, hogy az új gépek a 100e.Ft alatti kategóriában olyan 2-3 évig bírják, mert már úgy csinálják õket, hogy nem tudnak hozzányúlni a szerelõk sem. Ha régebbi géped van, akkor olcsóbb csináltatni, mert nincs olyan része az idõsebb mosógépeknek, amit ne lehetne megjavítani. Ebben a mai világban én ezt elképzelhetõnek tartom és hiszek neki. A nagymamámnak legalább 30 éves a mosógépe, a mai napig gond nélkül mûködik.
Elég jó márkának számít, és túl sok a rossz tapasztalatom az új mosógépek terén. Sajnos az anyagismeret olyannyira fejlett, hogy már addig mûködnek, amíg a garancia tart. Tisztelet a kivételnek...
Az én whirlpool mosógépem pont 20 éves és két éve ékszíjat cserélték rajta, mert nem centrifugált rendesen, azóta semmi baj. Szerintem inkább javíttatni kell, mert a mostani gépek -családi tapasztalat- sajnos 2-3 évnél nem bírják tovább.
Azért az durva lenne, ha 10 évente ki kéne dobni egy mosógépet. Nekem majdnem 30 éves Hajdúm van, és semmi baj vele. Bár az is igaz, hogy a mai gépeket már nem hosszú távra tervezik..
Nekem is felültöltõs Zanussim van. A szerelõ szerint kb. fél évente célszerû egy tisztítást végezni rajta. Ez nemcsak a nagy progi elindítását takarja, hanem a szûrõk stb-k tisztítását is. Esetenként nálam is elõfordult már 1x, 2x hogy nem centrizett, de a következõ adag mosásnál már jól viselkedett, és mindent megcsinált, ahogy kellett. Nem kell bele annyi mosószer, mint ameddig az adagolón berajzolták, és öblítõ sem.
A por alapú mosopórról teljesen leálltam az elözõ kommentekben leirtak miatt. Nekem két mosógépem van. Egy 10évs Zanussi felültöltõs, meg egy 1 éves Samsung elöltöltõs de, csak a folyékony mosóporral mûködnek jól(már nem kísérletezem). Szóval a Zanussit már kiakartam dobni, mert minden évbe bedöglött.Annyit költöttem rá hogy már egy ujj mosógépet tudtam volna venni. Az utolsó javításkor azt mondta a szerelõ:most már ne dobjam ki mert minden ujj benne. Hát azóta nem is romlott el. Egyébként nincs szerencsém a mosógépekkel azért is vásároltam még egyet. Én a helyedben megnézetném egy szerelõvel nehogy egy betegebb példányt fogjak ki.
az én whirlpoolom 8 éves fölül nyitós az ujjabb fajta aminek az adagoló már a tetején van egyszer zajosan centrizett majd le is ált és elkattogott a stop - ig és vizes volt minden ráraktam vizszivattyuzásra és nem nagyon sikerült neki csak lassan kicsavartam elöl ilyen lenyitható kör nél van a kicsavarhatõ szûrõ kicsavartam és a mai napig semmi baja a gépnek és nagyon sokat használom. a tiédnek is ez a baja szerintem
A fenti hiba egyike sem a géptõl származik. Alaposan át kellene tisztítani a teljes mosószer adagoló és leszívó rendszert.Például mikor tisztítottad utoljára a mosószer-fiókot és a szivattyú-szûrõt?De nálad ezeken kívül ajánlott lenne a be és kifolyó gumicsöveket is leszedni és átmosni. Szerintem ha alaposan kitakaríttatod a gépet és helyes mértékben használod a mosóport minden hibátlan lesz.
A kérdező hozzászólása: régóta használok mosóport az elmúlt másfél hétben vettem gélt, ezidáig semmi gond nem volt vele, nem volt poros tõle minden. emiatt vettem gélt, mert már elég volt hogy tiszta fehér tõle minden.
Próbálj kevesebb mosószert használni.Nálam is elõfordult ugyanez, ha több mosóport tettem. Túl habos lesz benn a víz, s mikor a vízpompa ki kellene szivattyúzza a vizet, nem sikerül, mert szinte tiszta hab. Bekapcsol a centrifuga, s hiába forgatja ruhákat, ha a vízpompa nem tudja kiszívni a vizet. Ezért marad a ruha mosóporos és vizes a végén. Próbáld kevesebb mosóporral, és meglátod helyrejön. Egy decinél többet nem kell tenni. Még biztosabb siker érdekében, járasd egyszer a gépet ruha nélkül, maximális hõfokon, hogy ha le van rakódva a dobban a mosópor, tisztítsa ki.

Whirlpool AWT 2050 mosógépem mellett újabban kis víztócsa van, ha lejár a program. Szerelőt kell hívnom? Mi lehet a baj? Kb.10 éves, eddig nem volt baj vele.

Legjobb válasz: Valahol kikopott a szimmering és szivárog a víz. Pld a szívattyúnál az van legalacsonyabban.Ha kevés víz van akkor nem csõ elrepedés van vagy nem az üst szimmeringje rossz.10éves gépnél ez nem rendkívüli.

Valahol kikopott a szimmering és szivárog a víz. Pld a szívattyúnál az van legalacsonyabban.Ha kevés víz van akkor nem csõ elrepedés van vagy nem az üst szimmeringje rossz.10éves gépnél ez nem rendkívüli.
".Kis tócsa van elõtte, mire lejár" Nem a szûrõ van kilazulva?
Hogy mi a szimering? Tulajdonképpen egy gumigyûrû, amit tömítésre használnak. Általában olyan forgó tengelyeken alkalmazzák, melyek folyadékkal töltött berendezésekbe, alkatrészekbe vannak beépítve. És ne feledd: A Goodle a jó barátod! :)
Igen, tipikus wh betegség. Nem biztos, hogy gazdaságos a javítása, mert pl megjavítja, és fél év múlva újra folyik. WH terméket csak, és kizárólag beépíthetõt szabad venni. A többi a kukába való:( Ugyanilyen wh gépünk volt, csak nekünk a dob szakadt ki mosás közbe. Kijött a wh hivatalos szerelõje, és õ annyit mondott, hogy ha mosógépet akarunk, akkor a wh-t elfelejtjük.
A kérdező hozzászólása: Bármelyik lehet, nagyon köszönöm az ötleteket. Mivel én végképp nem értek hozzá (alapból sem a mûszaki dolgokhoz), mindenképpen hívnom kell egy szerelõt.Nem lakik valamelyikõtök Szolnok környékén?
Én is hasonlóra gondoltam..hogy kinyúlt az "o" gyûrûje és becsavarásnál mellément. Öreg wh-nak "szokása", hogy a dobbelsõ és a tetõ/betöltõnyílás közti csatlakozó gumi/mûanyagnál ereszt. Én a réginken kilazítottam azt a nagy drót-bilincset, jól bekentem alatta szilikonos tömítõvel.és úgy visszaraktam, és nem ereszt.
A kérdező hozzászólása: Még nem figyeltem meg, hogy mikor ereszt, ha beindítom a gépet, magára hagyom.Kis tócsa van elõtte, mire lejár a program.Majd megfigyelem.S keresek egy szerelõt.Remélem, javítható.S hátha nem kerül olyan sokba. Köszönöm a segítséget.
Javíttatsd, ha lehet ! Ez még nem elektronikus vezérlésû.Ha a mai gépet nézed, mára-10év-már 2-t elfogyasztottál volna. Be kelene határolnod, hol ereszt, és mikor.Mikor tölti a vizet, amikor mos, vagy mikor centriz? Esetleg mindig?
Ha nem javítható, akkor sajnos venned kell másikat. De semmiképp ne wh-t.
A kérdező hozzászólása: Bocs, mi az a "szimmering" ? (Magyar szakos vagyok:) )
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm, bár nem vidítottatok fel...Kis víz van, igen, és mûködik is normálisan a gép, azzal nincs baj.Most nem tudok újat venni, úgyhogy tovább kell használnom.Van ennek veszélye?Ha nem érdemes javíttatni, mit tehetnék egyebet..
Sajna.... "sz"-nek sz, csak Szeged.
A kérdező hozzászólása: bocs elöltöltõs:) :)
Sok minden okozhatja. Legjobb esetben elkopott egy rossz helyre érõ csõ, rosszabb esetben kiment a szimering (nem tudom hogy kell leírni). Érdemes megcsináltatni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!