Találatok a következő kifejezésre: 10 éves minden északa bepisil mit (1 db)

10 éves kislányom minden északa bepisil mit lehetne tenni?

voltunk már orvosnálde nem találtak semmi olyant ami arra utalna hogy bepisil

Legjobb válasz: és az orvos nem ajánlott pszihológust? a bepisilés egy ekkora gyereknél ha nincs fizikai probléma akkor lelki probléma. ö már elég nagy hogy tudja hogy szégyen és rossz ßerzßes pisiben lenni, aludni. hogy érez a bepisilés után a gyerek. velemi is megtörtént kb 12 évesen hogy egyszer bepisiltem és a mai napig emlkészem mekkora szégyenben voltam, pedig nem szidtak le. de ha mindenapos probléma akkor elég komoly lelki oka lehet.

és az orvos nem ajánlott pszihológust? a bepisilés egy ekkora gyereknél ha nincs fizikai probléma akkor lelki probléma. ö már elég nagy hogy tudja hogy szégyen és rossz ßerzßes pisiben lenni, aludni. hogy érez a bepisilés után a gyerek. velemi is megtörtént kb 12 évesen hogy egyszer bepisiltem és a mai napig emlkészem mekkora szégyenben voltam, pedig nem szidtak le. de ha mindenapos probléma akkor elég komoly lelki oka lehet.
Pelenka :D
Sziasztok.Én 3napja folyamatosan ezt álmodom hogy bepisilek és tényleg bepisilek:Sén 16 éves vagyok.az elsõ 2nap felkeltem de ma nem:Smit lehet tenni?:Smi történik velem?:S
10 éves kislánynál ez egyfajta maszturbáció következménye is lehet. A vizelet visszatartását összeköti a puncijának izgatásával szerzett jó érzéssel, aztán az elélvezés pillanatában nem tudja visszatartani a vizeletet és bepisil. Egy doktornõ írt errõl valahol.
az öcsémmel volt ugyanez és mióta elment a volt ofõje semmi baja nem pisil már be nem hogy õ is fél a suliban valamelyik tanárától?
Minden rendben van a családban (jó viszony a családtagok között, anyagiak) és a suliban? Pl. nem bántják a gyerekek? Próbálj meg vele õszintén beszélgetni, hogy valami nem nyomja-e a lelkét, nem biztos, hogy rögtön meg tudja mondani, mert lehet, hogy benne sem tudatosult még. Visszatérõ álmokból esetleg lehet következtetéseket levonni. Én 10 éves koromig minden éjjel bepisiltem, pelenkában aludtam, és egy iskolaváltás megoldotta (a volt ofõm "terrorizált" kisiskolásként). A gyógyszeres, "felületi" kezelés ezt nem oldotta volna meg.
én aztmondom mindenképpen költsd fel éjszaka kb mikor bepisil hátha magátol is felkel. mert én pl mikorm 7 éves lehettem bár én nemindig pisiltem be de mikor beis pisiltem akkor azt álmodtam hogy pisilnem kell és mentem a wc-re. és bumm. szoval lehet hogy csak ez kellene. bár már felnött vagyok de erre nagyon emlékszem
Szia!az én öcsikémnél volt ilyen gond. Egyszerûen olyan mélyen aludt, hogy nem ébredt fel arra, hogy pisilni kell. Azt mondta a doki, hogy meg kell figyelni, kb mikor pisikél és akkor elõtte felébreszteni és kikísérni wc-re.Egy idõ után hozzászokik és megy magátol, felébred és nem lesz gond. Így is lett, azóta sincs semmi baj. Minden jót!Hidd el ez be fog válni!:)
Én is azt vallom, hogy ha nem szervi elváltozás vagy baj az oka, akkor csakis lelki, az viszont igen rendesen. Minél elõbb vigyétek pszichológushoz!!
Mi a Nocutil orrspray-t 5-ml.est használtuk.Este kellett 1-1.befujást alkalmazni és egész éjjel nem volt gond.Ha nincs semmi szervi elváltozás akkor a gyerek orvos felírja.Igaz nekünk is a korházban mondták egy ultrahangos vizsgálat alatt mikor felvetettem a problémánkat: mért nem ezt használjuk? De hát mi sem tudtunk errõl semmit.Probáljátok ki.
Hogyhogy orrspray? Bepisilésre?
Erre létezik orrspray.A gyermek orvos is felírhatja.Pár hónap esetleg fél egy év és már el is lehet hagyni.
Én magam is ilyen gyerek voltam, kb ekkora voltam, amikor pszcihológushoz vittek, egy gónap után el is múlt az évekig tartó probléma.
el kell menni wc re alvás elõtt "-.- és nem kéne litereket meginni alvás elött azt csókolom....

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogyan kell bánni fogyatékos gyerekekkel?

Holnap megyek egy táborba segítőnek, ahol fogyatékos gyereknek kell segíteni? Hogy kell velük viselkedni? Mit tanácsoltok?

3

Úgy érzem, rosszul nevelem a gyerekem, és tönkreteszem. Hová forduljak?

Alapból váratlan terhességből született a most majdnem 2 éves lányom,én soha nem akartam gyereket,mert én szeretetlenségben voltam nevelve,úgy éreztem,nem tudnék mit adni egy gyereknek. De hát így jött ki,felelőtlenek voltunk a férjemmel,és terhes lettem,és végül nem is szakítottam meg. Igyekszem szeretetet adni a lányomnak,még mindig cicizik,bár engem ez már nagyon megterhel,konkrétan utálom,ha cicizik,de ő csak ettől nyugszik meg. Ezt is én csesztem el,a legegyszerűbb volt minden sírásnál cicire tenni,hogy megnyugodjon.(persze megnéztem,hogy minden más rendben van-e) Szóval nincs is más megküzdési stratégiája. Amúgy nekem sincs,én állandóan zabálok,bulimiás vagyok. Sokszor megölelgetem,éreztetem,hogy szeretem,de baromi hamar elveszítem a türelmem,ha valami rosszaságot csinál. Pl kiönt valamit,leveszi magáról a pelust és odapisil,kakil valahová,ledob valami törékenyt.Megpróbálja elérni a vegyszereket,és késeket,már nem tudom,hová pakoljam őket,hogy ne kelljen nekem is minden alkalommal létrára másznom.Néha az a gonosz gondolat támad bennem,hogy akkor csak hadd csinálja,ha meghal,legalább nem lesz több gondom.Erről mindről tudja,hogy nem szabad,és nem tudom,hogy szoktassam le róla,leginkább kiabálok vele,de minimum undorító,gyűlölködő stílusban magyarázom neki,hogy mit csinált rosszul,néha le is bénázom,bár utólag igyekszem korrigálni,hogy nem ő béna,csak amit csinált,az volt bénázás,vagy ilyesmi.Ha rossz napom van,alapból nehezen viselem el. Kevésszer ugyan,de már ütöttem meg,a kezét olyan 3-4-szer,hirtelen felindulásból. Meg ha megüt engem,akkor is visszaütöm ugyanott,ahol ő engem. Ezt is rosszul csinálom? Inkább sírást kéne imitálnom,és mondani,hogy fáj? A játszótéren néha ütögeti a gyerekeket,de nem tudom biztosan,hogy bántás,vagy játék,hiszen én is szoktam néha játékból dobolni a hasán például. Ezen ő nevet,de én utálom,ha ő engem akárcsak játékból megüt. Amúgy inkább dühből üt meg,mert nem teljesül valami,amit akar.Most már elhatároztam,hogy játékból sem fogom paskolgatni. Sok mindent megengedek neki,de ő még ezeket a határokat is folyton túllépi,amiket egyszerűen nem tudok tolerálni.Nem tudom,hogy szóljak rá,hogy meg is értse,és nem tegye többet. Az is baj,hogy ha túl engedelmes,az sem jó,nem akarom azt sem,hogy azonnal behódoljon.Félek,hogy a sok kiabálás,és néhány ütés és rossz szó miatt rossznak hiszi majd magát,aztán felnőtt korában ő lesz majd a hírekben,mint ámokfutó,aki kinyírta az osztálytársait,meg a tanárait. Hozzáteszem,magamat utálom eléggé,depressziós fajta vagyok,időnként halálvággyal,de sokféle kezelés után sem változtam sokat. Nem akarom,hogy a gyerekem agresszív legyen,persze azt sem,hogy őt nyomják el. Szinte semmilyen problémát nem tudok úgy kezelni,hogy utána ne érezzem magam szar anyának,amivel persze a kedves férjem is egyetért. Néha itthagynám őket,de nem tudom,mivel teszek rosszabbat a gyerekemnek.

6

Mit tehet az a lány, akit molesztál az édesanyja élettársa, de senki sem hisz neki?

A lány egyszer azt hazudta, hogy a férfi megerőszakolta, mert nem tetszett neki, hogy új jövevény került a családba, de miután kiderült az igazság, a férfi tényleg zaklatni kezte, mert a lánynak már senki egy szavát sem hiszi el, aki segíthetne.

5

Mi számít egy óvodás (4-5 éves) gyereknél viselkedészavarnak, ami miatt érdemes felkeresni a nevelési tanácsadót?

Ha pl. nappalra szobatiszta, de előfordul egy családi esemény miatt (egy távol élő rokon érkezése, aki pozitív, és negatív értelemben is felkavarja a család életét), hogy 2-3 hétig bemegy a kaki eleje, és az oviban rendetlenkedik (nem verekszik, nem agresszív, csak pl. sokat nyüzsög, amíg mondókáznak, vagy csoportos foglalkozás van). És egyszer-egyszer éjjel is bepisil ez idő alatt. Érdemes szakemberhez fordulni emiatt, ha egyébként sosincs gond vele, vagy nem?

7

ADHD-s a gyereked? Olvastad ezt a cikket?

http://boldognapot.hu/blog/elarulta-a-betegseg-kitalaloja-ho..

3

Òvoda váltás? Győri anyukák válaszoljatok.

Autista kisfiam nemrég kapott diagnòzist.Enyhe értelmi fogyatékossàg is tàrsul hozzà.Jelenleg hagyomànyos òvodàba jàr,de ùgy érzem jò lenne,ha speciàlis intézmènybe kapnà meg a fejlesztést.Nem bìzom a jelenlegi pedagògusaiban,nincs hozzàértésük,igazàbòl nem is foglalkoznak vele.Szeptembertől kapnà a heti 2 autista specifikus fejlesztést,de szerintem kevés lesz.Szerintetek meglépjem ès vegyem ki az ovibòl ès irassam be màshovà?Tudnàtok nekem intézményt ajànlani?
Köszönöm a vàlaszokat!

1

Szigorúbbak a 3-4 gyermekes anyukák, mint akiknek csak 1 van?

Úgyértem a többgyermekes anyukák hamarabb kiosztanak pl. egy taslit a gyereknek?

12

Egy babán lehet látni, hogy autista? Vannak ennek jelei baba korba is? Pl mi?

nem hiszem azt, hogy autista a gyerekem ,csak egyszeűen érdekelnek ezek a dolgok .

7

Van egy 14 éves fiam többször voltam vele Pszichiátrián, de igazából sehol sem tudtak rajta segíteni. Lassan napi rendszeressé válnak a dühkitörései. Mit tegyek hova vigyem ahol teljesen kivizsgálják? Valamilyen helyet keresek ahol tudnának segíteni?

31

Két éves gyermek dühkitörésére megoldás?

A következő a helyzet: két éves az öcsém, általában elvan magában, játszik, beszél. Azonban az utóbbi időben majdhogynem minden ok nélkül csillapíthatatlan dührohamba kezd, csapkod, visít, kezelhetetlen. Hozzászólni aligha lehet, folyamatosan azt hajtogatja hogy nem nem nem, lassan édesanyámban is kárt tesz a csapkodásával, nem beszélve arról hogy torka szakadtából visít. Már lassan napi rendszerességgel csinálja ezt és már kezd minket az őrületbe kergetni. Mit lehet tenni ilyen esetben?

13

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!