Találatok a következő kifejezésre: 10 éves minden északa bepisil (1 db)

10 éves kislányom minden északa bepisil mit lehetne tenni?

voltunk már orvosnálde nem találtak semmi olyant ami arra utalna hogy bepisil

Legjobb válasz: és az orvos nem ajánlott pszihológust? a bepisilés egy ekkora gyereknél ha nincs fizikai probléma akkor lelki probléma. ö már elég nagy hogy tudja hogy szégyen és rossz ßerzßes pisiben lenni, aludni. hogy érez a bepisilés után a gyerek. velemi is megtörtént kb 12 évesen hogy egyszer bepisiltem és a mai napig emlkészem mekkora szégyenben voltam, pedig nem szidtak le. de ha mindenapos probléma akkor elég komoly lelki oka lehet.

és az orvos nem ajánlott pszihológust? a bepisilés egy ekkora gyereknél ha nincs fizikai probléma akkor lelki probléma. ö már elég nagy hogy tudja hogy szégyen és rossz ßerzßes pisiben lenni, aludni. hogy érez a bepisilés után a gyerek. velemi is megtörtént kb 12 évesen hogy egyszer bepisiltem és a mai napig emlkészem mekkora szégyenben voltam, pedig nem szidtak le. de ha mindenapos probléma akkor elég komoly lelki oka lehet.
Pelenka :D
Sziasztok.Én 3napja folyamatosan ezt álmodom hogy bepisilek és tényleg bepisilek:Sén 16 éves vagyok.az elsõ 2nap felkeltem de ma nem:Smit lehet tenni?:Smi történik velem?:S
10 éves kislánynál ez egyfajta maszturbáció következménye is lehet. A vizelet visszatartását összeköti a puncijának izgatásával szerzett jó érzéssel, aztán az elélvezés pillanatában nem tudja visszatartani a vizeletet és bepisil. Egy doktornõ írt errõl valahol.
az öcsémmel volt ugyanez és mióta elment a volt ofõje semmi baja nem pisil már be nem hogy õ is fél a suliban valamelyik tanárától?
Minden rendben van a családban (jó viszony a családtagok között, anyagiak) és a suliban? Pl. nem bántják a gyerekek? Próbálj meg vele õszintén beszélgetni, hogy valami nem nyomja-e a lelkét, nem biztos, hogy rögtön meg tudja mondani, mert lehet, hogy benne sem tudatosult még. Visszatérõ álmokból esetleg lehet következtetéseket levonni. Én 10 éves koromig minden éjjel bepisiltem, pelenkában aludtam, és egy iskolaváltás megoldotta (a volt ofõm "terrorizált" kisiskolásként). A gyógyszeres, "felületi" kezelés ezt nem oldotta volna meg.
én aztmondom mindenképpen költsd fel éjszaka kb mikor bepisil hátha magátol is felkel. mert én pl mikorm 7 éves lehettem bár én nemindig pisiltem be de mikor beis pisiltem akkor azt álmodtam hogy pisilnem kell és mentem a wc-re. és bumm. szoval lehet hogy csak ez kellene. bár már felnött vagyok de erre nagyon emlékszem
Szia!az én öcsikémnél volt ilyen gond. Egyszerûen olyan mélyen aludt, hogy nem ébredt fel arra, hogy pisilni kell. Azt mondta a doki, hogy meg kell figyelni, kb mikor pisikél és akkor elõtte felébreszteni és kikísérni wc-re.Egy idõ után hozzászokik és megy magátol, felébred és nem lesz gond. Így is lett, azóta sincs semmi baj. Minden jót!Hidd el ez be fog válni!:)
Én is azt vallom, hogy ha nem szervi elváltozás vagy baj az oka, akkor csakis lelki, az viszont igen rendesen. Minél elõbb vigyétek pszichológushoz!!
Mi a Nocutil orrspray-t 5-ml.est használtuk.Este kellett 1-1.befujást alkalmazni és egész éjjel nem volt gond.Ha nincs semmi szervi elváltozás akkor a gyerek orvos felírja.Igaz nekünk is a korházban mondták egy ultrahangos vizsgálat alatt mikor felvetettem a problémánkat: mért nem ezt használjuk? De hát mi sem tudtunk errõl semmit.Probáljátok ki.
Hogyhogy orrspray? Bepisilésre?
Erre létezik orrspray.A gyermek orvos is felírhatja.Pár hónap esetleg fél egy év és már el is lehet hagyni.
Én magam is ilyen gyerek voltam, kb ekkora voltam, amikor pszcihológushoz vittek, egy gónap után el is múlt az évekig tartó probléma.
el kell menni wc re alvás elõtt "-.- és nem kéne litereket meginni alvás elött azt csókolom....

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mit csináljak a hugommal?

Mit tehetnék a 8 éves hugommal ? Szinte minden este nekem esik , "támad" de közben vigyorog. Csak velem. Rengeteget birkózunk sokszor csak játékból , de van amikor bedurvul és dühöng. Amikor Õ unatkozik akkor is cseszeget. De nem üt hanem hablatyol és idióta kérdéseket tesz fel nekem.
12/L

19

Lehetséges, hogy enyhe autista a fiam? Ezek nála autisztikus tünetek? Mi a teendőm?

Megkésett a beszédfejlődése: 2,5 évesen még nem tud szavakat összekapcsolni. Sok szót mond (70-80), ha valamit viszont nem tud kimondani, akkor néha el is keseredik. Szóval ő mondaná, de nem tudja.
Társaságban visszahúzódó, félénk, itthon viszont rosszcsont.
Néha jár lábujjhegyen!
Szereti a számokat, 10-ig megszámol bármit.
Van néhány rituáléja, ami ha nem úgy van,ahogy ő akarja, hatalmas hisztiben tör ki.
Nagyon érzékeny, ha rákiabálunk fájdalmas zokogásba tör ki.
Egyebekben normálisnak tűnik.

16

Mit tudok tenni, hogy kisfiam megszokja a gyerekek jelenlétét, társaságát?

Nem szeret gyerekek, főleg kisgyerekek között lenni. Ha túl közel mennek hozzá, akkor sír vagy üt. Próbáltuk már a bölcsit, de ott azt mondták, hogy várjunk még ezzel. A játszótéren csak sír, nem akar ott maradni. Felnőttek társaságát kedveli, velük játszik, "beszélget". Van valakinek valami ötlete?

5

Kinőheti a gyerek a fóbiáit?

Kislányom lassan 10 éves lesz és egyszerűen retteg az elsüllyedt hajók látványától. A titanic-tól pedig egyszerűen frászt kap. Tudom viccesnek hangzik de nem az. A másik fóbiája pedig az eiffel torony. Volt egy kép róla a lakásban és le kellett venni, mert félt tőle. Megkérdeztem egy pszichológus ismerősömet, szerinte majd kinövi a gyerek. Van esetleg hasonló helyzetű anyuka aki tudna valamit tanácsolni?

8

Kisfiam 13 éves, és azzal idegelt mostanában, hogy az egyik osztálytársával jár, aki szintén fiú. Mit tegyek?

Sajnos igaznak bizonyult. Már láttamn is őket együtt kéz a kézben, és elbeszélgettem mindkettejükkel.
De most nem tudom merre lépjek tovább. Szóljak a másik gyerek szüleinek? Vagy talán a tiltás lenne a jó? mert ha eltiltom, talán megoldódik a baj, viszont nem akarok neki/k lelki sérülést okozni. Mit tegyek? tanácstalan vagyok. Ilyen helyzettel még nem találkoztam, és titkon reméltem hogy soha nem is fogok.

38N

90

Mi a teendő, ha párom fia "szerencsejáték-függő"lett? A tünetek:-Igen rossz tanulmányi eredmény, folyamatos pénzéhség, agresszivitás, sosincs itthon.

6

A "repkedés" tipikus autisztikus jel? 2 és fél éves kislányom gyakran "repked" ha tetszik neki valami, aggódom. Ezenkívül nagyon nehezen kommunikál másokkal, főleg a korabeliekkel.

8

3 éves fiammal mi történhetett? Hiperaktív lenne?

28 hónapos volt amikor megszületett a kishuga,szülés előtt 1 nappal bekellett feküdnöm,de végre elindult kifelé a pici igy összesen csak 6 napot voltam távol,sokat beszéltünk telefonon,a terhességbe is bevontam,mégis attól a naptól kezdve mint akit elvágtak,21hónapos kora óta egyik napról a másikra szoba és ágytista lett éjjel nappal saját magától,nem is szoktatam csak szólt mindig.nos mióta megvan a kistesó,rendszeint bekakil elbújik akárhová és ott végzi el a dolgát majd le tagadja hogy kakilt.Kértem szépen,könyörögtem,mondtam hogy elkeseredtem és szomorú leszek ha nem kakil a bilibe,általában ilyenkor aznap úgy tesz mit akit érdekel utána megint a gatyusba megy.:(Kiabál,hisztizik,elbújik ha jön valaki ismeretlen bár általában 5 perc és feloldódik,nagyon sokat néz mesét vagy egyedül játszik velem nem is akar,a hugit nagyon szereti állandóan puszilgatja,ölelgeti,simogatja.Senkinek nem engedi hogy megnézze agy fel vegye rajtunk kívűl olyankor képes meglökni az embert,agresszívan viselkedik,"hülyén"ejti a szavakat és felhúzza az ajkát köpködve beszél holott szépen érthetően beszélt eddig.Szófogadatlan is a tetejében,teljesen el vagyok keseredve,pedig bevonom mindenbe pelust csatol krémez eteti itatja már úgy hogy fogja a cumisüveget,meg hasonlók,De már nem tudom mit tehetnék,legszivesebben sirva fakadnék :(Volt esetleg valaki hasonló helyzetben?Mit tettél?mi ilyenkor a teendő?a a védőnő szerint kinövi a pszihologus azt mondta hogy vele még nem kell foglalkozni hátha leszokik ezekről....na de már 5hónapos a hugi.ő pedig április 28-án lesz 3 éves.

7

Tudnátok segíteni? Mit tegyek? A kisfiam legújabb szokása, hogy mindenkinek köszön, hogy szia szívem. ( két éves, és a férjemtől szokta hallani, mikor nekem mondja ) és nem tudom neki megmagyarázni, hogy nem szabad.

Nem merek utcára menni! Segítséget, és komoly válaszokat várok!

23

Az öcsém 6 éves és fürdéskor játszani szokott a kukijával, piszkálja és erre persze feláll neki. Mi erre a megoldás, hogy ne csinálja többé?

10

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!