Találatok a következő kifejezésre: 10 éves lehetnek (19 db)

Érdemes 10 éves Audi TT-t vásárloni? Milyen hibái lehetnek? Alkatrészek mennyire drágák? Ill. mennyire nehéz alkatrészhez jutni? 18 éves vagyok. Első autóm lenne.

Ilyesmire gondoltam:

Legjobb válasz: mivel ez nagy teljesítményû kocsinak számít, ami azt hiszem, hogy 170 LE fölöttiekre vonatkozik, ezért van rá egy elég komoly adó amúgy szerintem nagyon vagány kocsi

mivel ez nagy teljesítményû kocsinak számít, ami azt hiszem, hogy 170 LE fölöttiekre vonatkozik, ezért van rá egy elég komoly adó amúgy szerintem nagyon vagány kocsi
Megéri szerintem ilyet venni, jó autók, csak akkor van baj, ha többen mentek, illetve mondjuk barátnõd van és mentek utazni, nagyon kicsi a csomagtér, de ha ezek nem zavarnak, akkor nagyon jó vétel. És jó, mert kevés kilométert futott példányokat könnyû kifogni az elöbb felsoroltak miatt. Az alkatrészek viszont amúgy elég drágák és kicsit ritkák is, mivel nem sok ilyen autó szaladgál az utakon.
Nem hiszem, hogy 2 német tulaj, csak 160 ezer km-t rakott bele.
Audi ráadásul sportautó, a fenntartása nem 2 ft. A hibái meg attól is függnek, hogy az elõzõ tulaj(ok) hogyan bántak vele. Ilyen autót csak nagyon alapos átvizsgáltatás után vennék.
én elsõ autónak semmiképp nem választanám. a tanulópénz ezen drága. nem kell feltétlenül neked okozni a hibát, hogy bajod legyen belõle. nõvérembe belerohantak hátulról, õ meg elfogadta a 40.000 forintot, amit ajánlottak érte. na most ez nem fedezte a javítást, neki ez volt a tanulópénz, de ez egy kis peugeot volt, nem egy audi tt. ráérsz szerintem még ilyen autóra. amúgy nagyon alapos utánanézéssel lehet venni ilyet, de gyatyafelkötõ-mutatvány lesz a fenntartása is.
A kérdező hozzászólása: mennyibe kerül a fenntartása éves szinten? Elég óvatosan vezetek baleset szerintem nem lesz, legalábbis nem én okoznám. Mennyibe kerülne az egész kocsi átfestése fehérre?
A kérdező hozzászólása: Nagyon megtetszett ez az autó. Dolgoznék is suli mellett, szóval valamennyi pénzem lenne. Az átvizsgáltatás hogy megy? Ha át szeretném festetni az autót fehér színûre, az mennyibe kerülne?
Audi prémium márka persze hogy drága az alkatrész hozzá nem is kicsit+ az egyéb költségek szerintem ezt 18 évesen nagyon megszívnád nem fogod tudni fenntartani.
vedd meg nyugodtan, nem minden esetben számit az hogy hány éves, karbantartástól függ.Én 1 ével ezelõtt vettem meg a nissan skyline r33--omat amire 3 évig sóhajtoztam, 3 milláért és 15 éves.

10 éves kutyának lehetnek még kölykei?

10 éves a skótjuhászunk, és pár hónapja befogadtunk egy németjuhászt (nem tudom mennyi id?s), nagyon jól kijönnek egymással, lehet még kölyke egy ilyen id?s kutyának? egyáltalán milyen kutyák lennének ebb?l? keverékek tudom de hogy néznének ki?

Legjobb válasz: Lehetne, mert még tüzel, de azt csak észreveszitek, hogy tüzel-e? De nem jó, ha lesz kiskutya, mert ahhoz már öreg. Nagy a rizikó, lehet túl sem élné. Elvileg max 7 éves koráig szülhetnek a kutyák. Valamelyiket ivartalanítani kéne. De amúgy nem lennének csúnyák a keverékek ebbõl a párosításból, de ha nem akarod kockáztatni a kutyád életét a szüléssel, akkor inkább nem hagyod!

Lehetne, mert még tüzel, de azt csak észreveszitek, hogy tüzel-e? De nem jó, ha lesz kiskutya, mert ahhoz már öreg. Nagy a rizikó, lehet túl sem élné. Elvileg max 7 éves koráig szülhetnek a kutyák. Valamelyiket ivartalanítani kéne. De amúgy nem lennének csúnyák a keverékek ebbõl a párosításból, de ha nem akarod kockáztatni a kutyád életét a szüléssel, akkor inkább nem hagyod!
Kutyafüggõ, de ha még tüzel, akkor lehetnek kiskutyák. Nekünk egyszer egy 12 éves kutyánknak is születtek kölykei, igaz, csak ketten, és õk sem éltek sokáig... :( Az biztos, hogy nagyon egyedi külsejük lenne a kiskutyáknak! :)
Mivel anno mindkettõ egyszerre volt divatfajta, rengeteg skót-német keveréket láttam. Többnyire a német juhász színezetét öröklik a skót juhéász szõrméretével, a fejük pedig inkább skótos. A 10 éves kutyának meg kb annyira biztonságos a szülés, mint egy 70 éves embernek, szóval nem kockáztatnám. Ha még tüzel akkor ivartalanítani kéne. Ennyi idõs korban már a tenyészõk is ivartalanítanak, mert elletni már tilos a tenyésztési szabályzat szerint, meg amúgy se ajánlatos, viszont megelõzhetõ vele egy idõskori daganat a méhében, ami sajnos egyre gyakoribb.
Ennyi idõsen már ne fialtasd.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, azt hiszem akkor jobb ha elkülönitem õket, nem akarom hogy baj legyen.
Évente 2x tüzelnek, de akkor vagy 3 hétig. Ezt csak azért írom, hogy teljesen nem kell õket elkülöníteni, csak amikor tüzel.
Mi az allatorvostol kertunk tanacsot (a doktorno a baratnonk).6 eves golden retrieverunk van, eleg sokat szenvedett a diszplasiatol, egy nagyon tehetseges szellemgyogyasz ketszeri kezeles utan úgy rendbe hozta, hogy most mar ha egesznapos túran vagyunk vele, akkor sem santit, (pedig abba hagytuk a gyogyszeres kezelest ) ennek ellenere ovott az allatorvos , hogy kolykei legyenek, mert a súlytoblet esetleg rontana az allapotan. Szerinte elvileg meg 8 eves korig lehetnenek kolykei.

10 éves fiamnak hasi ultrahangon, 16x8mm hasi nyirokcsomó gyulladást észleltek. Ez mitõl van? Vagy esetleg mivel lehet kezelni? Kórházban 2 nap diétát kapott, semmi mást. Milyen vizsgálatok lehetnek még? Köszönettel:Bartos Péterné

Legjobb válasz: Nyirokcsomó gyulladás fertõzések során és után lehetséges még egy ideig. Érdemes és kell is kontroll, hogy a gyulladás elmúlik-e es a nyirokcsomó visszatér-e eredeti állapotába. Gondolom kontroll lesz. Ott is kérdezzen rá ujra mitol lehetett (faggassa az orvost ne zavarja, ha barki kelletlenul valaszolna). J a es pl. mutetek utan is lehet gyulladt a nyirokcsomo (de gondolom nem volt hasi mutetje most..).

Nyirokcsomó gyulladás fertõzések során és után lehetséges még egy ideig. Érdemes és kell is kontroll, hogy a gyulladás elmúlik-e es a nyirokcsomó visszatér-e eredeti állapotába. Gondolom kontroll lesz. Ott is kérdezzen rá ujra mitol lehetett (faggassa az orvost ne zavarja, ha barki kelletlenul valaszolna). J a es pl. mutetek utan is lehet gyulladt a nyirokcsomo (de gondolom nem volt hasi mutetje most..).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tájékoztatást! Lesz még controll is.

Több mint 10 éves filmek hogy lehetnek 1080p-ben?

PL. a Gyűrűk Ura 1-2-3. részét hogyhogy meg lehet találni blu-ray 1080p-ben? Volt technológia rá régen is? Vagy utómunka? Ha utómunka, akkor hogyan történik? (részletes válaszokat kérek, köszönöm :))

Legjobb válasz: A régebben a filmek filmszalagra készítették és ha jó minõségû fotóanyaggal dolgoztak és a eredeti negatívok is megvannak és azokat megfelelõen tárolták akkor a 70x48 mm analóg képkockát bármilyen felbontásban is szkennelhetik. Csak tárhely, idõ és pénz kérdése a digitális retusállasnak. A hangokkal is hasonló a helyzet. Régebben is külön vették fel beszédet és zajokat így azokat újra lehet keverni vágni.

A régebben a filmek filmszalagra készítették és ha jó minõségû fotóanyaggal dolgoztak és a eredeti negatívok is megvannak és azokat megfelelõen tárolták akkor a 70x48 mm analóg képkockát bármilyen felbontásban is szkennelhetik. Csak tárhely, idõ és pénz kérdése a digitális retusállasnak. A hangokkal is hasonló a helyzet. Régebben is külön vették fel beszédet és zajokat így azokat újra lehet keverni vágni.
Van egy teóriám, de ne vedd készpénznek mert nem olvastam pontosan utána. Én úgy tudom, hogy a mozivászonra 2048×1080 pixel felbontásban vetítik a filmeket. Na már most ha az eredeti kópia ilyen méretû, akkor a FULL HD vagyis az 1920x1080 pixel felbontás még mindig picit kisebb. Sõt úgy tudom, hogy van már 4096x2160-as felbontás is már mozikra!
Ja és ugye, a hétköznapi otthonokba vagy technológiai korlátból vagy marketing szempontból ezt csak lassan csepegtetik. Ezt szintén csak tipp! :)
Rövid válasz: konvertálással. Elõzõ kicsit részletesebben leírta, így szerencsére nekem már nem kell azzal szenvednem. Meg az eredetileg 2D-s filmeket is konvertálással "varázsolják" utólag 3D-be. #1 "Sõt úgy tudom, hogy van már 4096x2160-as felbontás is már mozikra!" Már 4k tv-k is vannak, furcsa is lenne, ha a mozikba nem lett volna ekkora felbontás.
Ne kövezzetek meg én csak teljesen laikusként próbáltam érdemit hozzászólni a témához, mint írtam! :)
A kérdező hozzászólása: értem, köszönöm a válaszokat :)
végignézted? (csókoltatom a szüleidet) nézd meg újra, most már fel tudod dolgozni talán...
El kell hinni, hogy ilyesmi (reméljük) nem létezik. Én sem nézek már ilyeneket, kiskoromban azt hittem vagányság, de meguntam, hogy 20 évesen, nem szeretek/merek egyedül aludni a kolis szobába...stb Én mindig azt mondtam magamban, hogy jó, nem érdekel nem félek, ha meg akar valaki ölni megfog anélkül is :D
A kérdező hozzászólása: Kösz a válaszokat az 1. válaszoló tanácsát megpróbálom :D a 2. válaszoló tanácsát már megpróbáltam féligmeddig sikerült

Milyen okai lehetnek, ha 5-10 éves házasságban a feleség kiábrádul a férjéből?

Nem akarok konkrét dolgokat leírni kívácsi vagyok a veleményetekre.

Legjobb válasz: általánosan az okok a figyelmetlenség, megszokás, elhanyagoltság szokott lenni, meg az unalmassá válás és a monotonitás persze nem utolsó sorban a szexuális élet lanyhulása.

általánosan az okok a figyelmetlenség, megszokás, elhanyagoltság szokott lenni, meg az unalmassá válás és a monotonitás persze nem utolsó sorban a szexuális élet lanyhulása.
jah, és a túl korai házasság! ez lemaradt.
Úgy gondolom, hogy megesik az ilyen és ennek komoly okai vannak. Voltam ebben a helyzetben, éreztem nem egyszer hogy jó lenne kilépni a kapcsolatból, de ennyi év távlatából jó döntésnek tûnik az is hogy nem tettem meg. Nekem sikerült elfogadnom a páromat olyannak amilyen és már nem szeretném hogy megváltozzon. Azóta illúziókat sem kergetek feleslegesen.
En több éve élek házasságban a férjemmel.Most már elmondhatom, hogy igen kiábrándultam a férjembõl. Az okaim, egyáltalán nem érdekelte a családja, mindig õ legyen a középpont, mindig panaszkodott, a flörtöléshez nagyon ért és még ráadásul ki sem kérhettem magamnak, arra törekedett, hogy féltékennyé tegyen.Soha nem éreztette velem azt, hogy mennyire megteszek mindent a házasságunkért.A gyerekeimet ellenem próbálta nevelni, hogy a hülyeségeit leplezze, soha nem állt ki mellettem, mindenki mondanivalója érdekes és igaz, csak az enyémek nem.Sorolhatnám, sorolhatnám de már nem is látom értelmét.Ja és a testvérei nagyon be tudták folyásolni a mai napig!
Velem is elõfordult.Ugy éreztem nincs szüksége rám, átnézett rajtam mintha egymás melett élnénk nem egymással, erre jöt az hogy nem volt sex jóideig.Sikerült helyrehozni, ehhez mindketten kelletünk meg jópár beszélgetés.
4., mennyi idõ után házasodtatok össze? Megváltozott, vagy mindig is ilyen volt, csak a rózsaszín köd idõszakában házasodtatok?
Pl. nem válik be, mint apa. Kiderül, hogy épp olyan, mint az apja, csak eddig a szerelem erejébõl merítve álcázta. Amíg szeret, kedves, segítõkész, utána lesz.r.
elsõ férjemrõl menet közben derült ki hogy töketlen, férfiatlan.Nem fizikailag.Hanem nem állt ki értem a gyerekéért, nem tudott semmit elintézni megcsinálni vész esetén lefagyott és hagyta hogy én intézek mindent.én ettõl ábrándultam ki belõle.

Ha 10 évesen jött meg először, alacsonyabb lehetek az átlagnál?

14/L

Legjobb válasz: Nem jellemzõ az összefüggés a kettõ közt.

Nem jellemzõ az összefüggés a kettõ közt.
Szerintem nincs köze a menstruációnak a testmagassághoz.
Az valószínû, hogy a korai menatruáció összefüggésben van a korai testmagasság növekedéssel, de a lányok 17 éves korukig nõnek kb.
igen van össze függés valószínûleg hamarabb meg fogsz állni a növekedésben .
A kérdező hozzászólása: Annyit még hozzá tennék hogy 1 hónapja volt nálunk.
vissza
ha nem esett semmi baja, és nem fogadta be valaki más akkor vissza
A kérdező hozzászólása: Mi arra gyanakszunk hogy elcsalták!!:(
Vagy pedig rátalált a régi gazdija.
A kérdező hozzászólása: Az is lehet!!

Mi a baj azzal, ha 10-15 éves lányok, fiúk is szeretnének már párt maguknak, ők nem lehetnek szerelmesek vagy mi?

Én ilyen fiú vagyok, jó lenne már egy barátnő. Mindenki csak támad, hogy taknyos vagyok még ehhez. -.-

Legjobb válasz: Miért baj az, hogy a 25 éves Petike általános iskolába akar járni? Azért mert azt hamarabb kell elvégezni. Ugyan ez a szitu a kérdéseddel is csak fordítva! 10-en 1-2 évesen még ne ezen járjon már az eszetek könyörgök.. Milyen egy romlott világ lett ez, vicc..

Miért baj az, hogy a 25 éves Petike általános iskolába akar járni? Azért mert azt hamarabb kell elvégezni. Ugyan ez a szitu a kérdéseddel is csak fordítva! 10-en 1-2 évesen még ne ezen járjon már az eszetek könyörgök.. Milyen egy romlott világ lett ez, vicc..
Persze, hogy támadnak. Igazuk is van. Ez az oldal a példa rá... Minden Veled egykorú azzal tömi ezt az oldalt, hogy szexel már össze-vissza, terhes-e, hogy kell csinálni ezt, mit jelent az, mi lesz ekkor, miért történt ez, miért nézett rá egy másik csajra, miért nem szól hozzám, ha összefutunk az utcán, szerelmes-e belém, ha nekem jött, stb. Beállsz Te is a sorba, és idegesíted majd a népet a szerelmi bánataiddal, vagy a baromságaiddal és félelmeiddel, hogy húha, apa leszek-e mert megcsókoltam.
Már az óvodások is szoktak szerelmesek lenni, nem is a szerelemmel van a baj. De ami férfi és nõ között történik, ahhoz egy kölyöknek semmi köze. Érj meg elõbb rá lelkileg. Csak azért mert feláll neked, még nem vagy képes érett módon szexuális életet élni.
Ilyenkor hol vannak a szülõk? Szomorú , hogy ennyi idõsen már gykznak.
10 évesen még legóznod kéne, nem kapcsolat után kajtatni. Röhej.
Nekem is ilyenkor lett "barátom" és 6 éve együtt vagyunk (10 évesen szeretünk egymásba) és mindenki azt mondta inkább tanuljunk igen akkor még 5-ösök vannak most meg kettesek és hármasok.Akkor most ki tanuljon?akinek ötöse vagy akinek 2-ese?Nem értem:S Ha valaki azt mondaná hogy nem vagy érett az oké de hogy tanuljál inkább...marhaság.És nem kis $zaros mert te is voltál gondolom ennyi idõs és nem 16 évesen születtél...Lelehet pontozzni de a véleményem még mindig ez...
nem mert a kis $zarosok azt se tudják mi az
Már ne is haragudj, de egy 10 évesnek mégis mit kellene mondani? Hiszen 90%-uk még nem tanult meg hibátlanul írni és olvasni sem...
Nem! Tiltja a törvény!:o Egyébként lehetsz szerelmes lehet barátnõd senki nem tiltja csak az szánalmas hogy itt hírdetgetik magukat. Egy 14 éves csak nem lehet ennyire elkeseredett hogy itt hírdesse magát. Egyébként meg tény hogy ennyi idõsen a tanuláson kellene inkább gondolkodni de azt senki nem mondja hogy a kettõ nem zárja ki egymást ha megoldod a kettõt együtt, remek viszont h a tanulás rovására megy nem a legjobb.
13 évesen akartam én is elõször, magával ezzel nincs gond. Hány szerelmem volt...Igaz alig beszéltem velük. :D Szerintem ez természetes, de az is, hogy ez még valóban korai. Az érettség hiánya nem azt jelenti, hogy hülye vagy, hanem hogy sok mindent még gyerekesen látsz, nem tudod megfelelõen mérlegelni a dolgokat. Én olyan 15 éves kortól normálisnak tartom.
De bölcs már valaki 16 évesen

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!