Találatok a következő kifejezésre: 10 éves akaratos. Sokszor kiabálni kell (1 db)

10 éves kisfiam akaratos. Sokszor kiabálni kell vele hogy valamit megcsináljon. Egyedüli gyerek, barátja csak az iskolában akad. Állandóan Thomas-sal játszik. Állomásokat épít, mozdonyai vannak. Osztálytársai kinevették. Most volt 3-as. Nem ciki ez?

Legjobb válasz: Miért lenne ez ciki nem értem. Az, hogy kinevették? Vedd ki az iskolából és válassz neki másikat, ha ez neki nem jó. Miért nevették ki, mert állomásokat épít? Lehet hogy építész vagy tervezõ lesz nagykorában, nem? De el lehet vinni pszichológushoz aki megállapítja hogy van e valami probléma. Nem is értem hogy lehet olyat kérdezni, hogy ciki-e. Ha akaratos, ha nem, miért kell vele kiabálni hogy valamit megcsináljon?? Szerintem próbáld más úton rávenni, rávezetni! Pl. rendet kell raknia a szobájában, de nem akar. Akkor, mondd neki, ha megcsinálja, te nagyon boldog leszel. Vagy hogy segítesz neki. Vagy hogy játszol vele thomasost, ha aztán elpakolja. Ha nem teszi, emlékeztetni hogy megállapodtatok. Szövetséget kötni, kis szabályokat csinálni, amit te is, õ is betartotok! Miért a kiabálás a jó módszer? Ez neked se lenne jó ha valaki folyton csak kiabálna veled, hogy csináld ezt meg azt, és csak azért csinálod meg a végén mert halálra rémülsz!

Miért lenne ez ciki nem értem. Az, hogy kinevették? Vedd ki az iskolából és válassz neki másikat, ha ez neki nem jó. Miért nevették ki, mert állomásokat épít? Lehet hogy építész vagy tervezõ lesz nagykorában, nem? De el lehet vinni pszichológushoz aki megállapítja hogy van e valami probléma. Nem is értem hogy lehet olyat kérdezni, hogy ciki-e. Ha akaratos, ha nem, miért kell vele kiabálni hogy valamit megcsináljon?? Szerintem próbáld más úton rávenni, rávezetni! Pl. rendet kell raknia a szobájában, de nem akar. Akkor, mondd neki, ha megcsinálja, te nagyon boldog leszel. Vagy hogy segítesz neki. Vagy hogy játszol vele thomasost, ha aztán elpakolja. Ha nem teszi, emlékeztetni hogy megállapodtatok. Szövetséget kötni, kis szabályokat csinálni, amit te is, õ is betartotok! Miért a kiabálás a jó módszer? Ez neked se lenne jó ha valaki folyton csak kiabálna veled, hogy csináld ezt meg azt, és csak azért csinálod meg a végén mert halálra rémülsz!
Vegyél neki Thomas DVD-t, majd megenyhül. Kinevetik?... Hát enyhénszólva igazuk van. Szerintem egy ilyen "gagyi" termékkel, dvd-vel max.:8 éves korig játszanak a gyerekek. Valamint az nem lehet, hogy divathullám az iskolában a gagyiság.
Ne nevettessetek már!!!Má' hogy lenne ciki? Én 17 éves vagyok, és én is imádom Thomast a gõzmozdonyt, és igenis 15 éves koromig legoztam, meg hasonló kézségfejlesztõ játékokat toltam, aztán jött a sz.gép...Szerintem örüljél neki, hogy a fiad érdeklõdik az építés és a kézség/kreativitásfejlesztés felé.
Így van, õ egy gyerek! És te vagy a ciki anya! Miért kiabálsz vele, azt akarod, h lelki sérült legyen???? Mert így az lesz!!! Én tudom, hidd el!!!
4 éves korom óta az akartam lenni, kinevettek nagyon sokan, mert ugye minden gyerek akar pl tüzoltó lenni, vagy nõgyógyász, én mindíg is mozdonyvezetõ... és az lettem... és utólag becsülik a kitartásom! HAJRÁ GYEREK!
Nem ciki. De lehet vasutas lesz, az már neccesebb.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Kétségbe vagyok esve hol rontottam el? Bővebben lent

4éves gyerekem nem hallgat a szóra dühösködik pukkad ha beküldöm büntetésbe püföli az ajtót ilyen dührohamot kap vagy nem is tudom! Már szinte kiabálnom kell hogy meghallja de akkor is pár perc és mintha nem is mondtam volna semmit! Irigykedik és mostanában a kistestvérét is bántja! NAgyon elvagyok keseredve! Hol rontottam el? és a legfontosabb kérdés mit tegyek?? Én ezt nem akarom csinálni nem akarok kiabálni utálom ilyenkor magam! SEgitsetek anyukák mi történik velünk? Különbség nincs téve a gyerekek között kicsit nehéz mert veszekednek nem hadják egymást játszani és együtt sem tudnak játszani nagyon ritka de akkor is csak ugy ha ott vagyok velük!

8

Hogyan fejlődik/fejlődött megkésett beszédfejlődésű/beszédészlelési zavarral küzdő gyereked?

Beszédészlelési zavart állapítottak meg a 4 évesemnél. Nem újkeletű, már 2 éve tudjuk, de most már papírunk is van róla. 1 éve járunk fejlesztésekre (TSMT, HRG, logopédia, kognitív fejlesztés). Lassú a fejlődés. Minden szalmaszálba kapaszkodunk.
Kíváncsi lennék, hogy Te és a gyerekőcöd, aki hasonló problémával szembesült, hogy küzdött meg a mindennapokkal, milyen volt a fejlődése, mikorra sikerült utólérnie a korosztályát.

8

Az idöjárás hatással van a gyerek viselkedésére?

A lányom 3és fél éves elmult.Az elmult npokban nem akar nagyon enni.Inni szerencsére iszik bár nem sokat.Van kköze z idöváltozáshoz annak hogy nem iszik?Enni is nem mindent eszik meg pl csináltam paradicsomos husgombocot azt frissibe nem ette meg nem kellett neki másnap meg megette.lehetséges hogy azt hitte fözeléket kap mert elötte való nap meg lencse fözelék volt?A viselkedése is elég fura mindenért hisztizik ha valamit nem lehet neki és ráverek a kezére hisztizik.Mit tegyek lehetséges hogy most van igazán a dackorban?

5

Szülők! Ti elvernétek kamasz fiatokat, ha engedélyezve lenne? Elméleti kérdés, amolyan közvélemény kutatás.

15-18 éves kor között
Mondjuk ha végképp nem boldogulnál velük? Szép szó nem használna, egy nyakasért kiröhögne? Tiltani sem lehetne? Ésszerű ötlet lenne elverni? És mi számítana verésnek? Mint a kisgyereket elfenekelni, vagy valami komolyabb nyakas, vagy durvább, fájdalmasabb? Pl?
Én is ebbe a korosztályba vagyok, nem sok gond van velem, de van akivel igen, a haverok közül. bukik, iszik, csavarog, nem megy haza 2-3 napig. (józanodik)

11

Tudnátok könyvet ajánlani, amit esetleg érdemes lenne elolvasnom enyhe autista gyermek mellett?

Nevelési tanácsok vagy bármi, aminek hasznát veszem, a beszédindítás különösen érdekelne!

6

Mit lehetne csinálni ebben az esetben a gyerkőccel? (olvasás-probléma)

Én egy 20 éves egyetemista lány vagyok, aki a barátjával és az ő családjával él. Egy lakásban vagyunk mi, az édesanyja, illetve a testvére és neki a gyermeke (K., 8 éves, 1. osztályos)
A helyzet a következő: a testvére elvált a férjétől, a gyermeket így egyedül, vagyis hát a családjával és a párjával neveli. A párjával nem túl rég óta, kb. fél éve van együtt, K. elfogadta őt, és nagyon szereti is. Iskolába viszi, hozza onnan, ha az édesanya dolgozik és nem tud érte menni.
A problémák ott kezdődtek, amikor az édesanya elvált, és külföldre ment dolgozni pár hónapra, majd hazajött, újra elment, majd végül hazajött és nem ment többet. A barátom elmondása szerint K. azután, hogy hazajött az anyja, rossz lett: nem mindig fogadott szót, sokat rosszalkodott (kiscsoportos ovis volt). Ha nem volt otthon az édesanya, K.-nak nagyon hiányzott, sokszor sírva aludt el, és csak az édesanyától kapott plüssel volt hajlandó elaludni.
Most az édesanya rengeteget dolgozik, elviszi reggel a suliba a gyermeket és utána 8-9 körül ér haza este. Majdnem a hét minden napján ez a felállás. Ha nem, akkor elmennek valahová, együtt vannak. De olyan is előfordul, hogy hazaér az anya, lefürdeti K.-t, lefekteti aludni, aztán ő elmegy bulizni/a párjánál aludni, és reggel az ébresztéshez érkezik. Eközben pedig felébred K. az éjjel folyamán, és kimegy a konyhába, esetlegesen megkérdezi, hogy hol az anya, mondjuk, hogy nem tudjuk (mert nem tudjuk, mikor hova megy, vagy hogy elment egyáltalán, legalábbis a barátom és én), ő pedig leül és sír.
Ami kimaradhatott, az édesanya roppant türelmetlen, csúnyán beszél, ha nem bírja kivárni, hogy K. megcsináljon valamit, vagy későn ébreszti fel őt és nem eszi meg időben a reggelit és késésben vannak. Volt olyan, hogy felébresztette, bekapcsolta neki a mesét, vitt reggelit, ő pedig leült a konyhában kávézni, cigizni, telefonálni/sms-ezni. Aztán mire bement (kb. fél óra) nem ette meg K. a reggelijét, és nem is öltözött fel, aztán amikor már a cipőt vette, ilyesmiket lehetett hallani "nem igaz, hogy belebambul a k_ rva tv-be ez a k_ rva gyerek, b_ zdmeg", stbstb.
kb. 2 hetente hétvégét K. az édesapjával és az édesapja párjával tölti.
Ez egy kis háttérkörülmény, ami sokat segíthet...

A mostani probléma pedig, ami miatt ide írtam az a tanulással kapcsolatos.
A házi feladatokat felügyelet mellett megcsinálja, de régebben olyan is volt, hogy csak ült fölötte, és semmit nem volt hajlandó csinálni. Előfordult, hogy ezért verést is kapott, de olyan is volt, hogy nem volt kedve házit írni (édesanyjával csinálta volna), így levitte K.-t a játszótérre az anyja.
Suliban megcsinálja, gondolom ott közösen csinálják.
A mumus viszont az olvasás. Nagyon nehezen megy neki, sokszor félre is olvas dolgokat, és nem is szeret olvasni. Egy kb. fél oldalas mesét olvasott fel nekem, kértem, hogy még egyszer olvassa fel, most, hogy már elolvasta egyszer, könnyebben fog menni. Nem akarta, és utána a többi házi feladatát sem csinálta meg, csak bambult maga elé, nem szólalt meg, aztán sírni kezdett. (ez kb. 10 perc lefolyása, utána a mamája átvette a házi-írást)
Ez volt egy példa, hogy milyen szinten nem szeret olvasni. Ráadásul sehogy nem lehet rávenni őt az olvasásra.
Mesélte nekem, hogy ő olvas a legrosszabbul az osztályból, erre mondtam neki, hogy akkor menjünk és olvassunk valamit, hogy jobban menjen neki. Azt mondta, hogy nem.
Még az is gond, hogy sokszor nem érti, mit olvasott. Legalábbis amikor nekem olvasott, azt vettem észre, hogy rákérdeztem valamire, és nem tudta, csak találgatott.
Év végén azt mondta, hogy amikor az iskolában hangosan kellett olvasnia, kinevették az osztálytársai.

Elküldték őt a suliból a nevelésibe is az olvasás miatt, ahol felméréseket csináltak, hallásvizsgálat, szavakat mondjon adott betűkkel, stb. Az utolsó előtti alkalommal a nevelésiben a nő K. előtt mondta az édesanyának, hogy mik a bajok K.-val, milyen problémái vannak (nem tudom miket mondott a nő). K. sírt, hogy nem akar menni az utolsó alkalommal... mondhatni, ez nem lepett meg, miután előtte lettek felsorolva a problémák... pedagógusnak készülök, de ilyet a pedagógia szinte tilt, hogy ilyen módon a gyermek lelkébe gázoljunk, de nem ez a probléma ami miatt írok. Szóval azt nem tudom, hogy a nevelésiben mi történt, miket mondott még utolsó alkalommal a nő.

A kérdésem pedig az lenne, hogy mit lehetne csinálni, hogy K. többet olvasson, gyakorolja azt?

Nekem semmi ötletem nincs, merthogy az édesanya szerint csak a háborús történetek érdekelnék, azt viszont még annyira sem értené, mint a meséket.
Ami még fontos lehet, az édesanya nem látja át a vele kapcsolatos problémákat, azokat amiket leírtam, abból egyedül az olvasás problémája, illetve a nevelésiben történteket látja, hogy ezek gondok. Ezeken kívül viszont van még rengeteg gond az édesanyával, de az már nem ide tartozik. Vagyis valamilyen szinten igen, mert az, hogy ő rendetlen, kupi van a szobájukban stb. a gyermek belső egyensúlyának nem tesz jót, de most nem tartozik ide.

Tehát a kérésem az lenne, hogy tanácsokat adjatok nekem/nekünk, hogy hogyan lehetne akár a nyár folyamán felhozni egy kicsit K.-t az olvasás terén.

7

Székesfehérváron hol van elfogadható áron TSMT-re lehetőség? Elfogadható ár ami nem alkalmankénti 10. 000 Ft. , hanem amit egy kis fizetésű család elbír.

1

Lehet összefüggés? 11 hónapos babám nem mászik, értelmes okos gyerek, forog de nem mászik. Lusta? Vagy diszlexiás?

21

Van itt olyan anyuka aki sérült gyermeket nevel? Születési károsult, vagy veleszületett rendellenességgel született.

4

8 hónapos babánál lenne már jele az autizmusnak? Akiknek később diagnosztizálták, volt bármi jele ilyen idős korban?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!