Találatok a következő kifejezésre: 10 éves akaratos. Sokszor kiabálni kell (1 db)

10 éves kisfiam akaratos. Sokszor kiabálni kell vele hogy valamit megcsináljon. Egyedüli gyerek, barátja csak az iskolában akad. Állandóan Thomas-sal játszik. Állomásokat épít, mozdonyai vannak. Osztálytársai kinevették. Most volt 3-as. Nem ciki ez?

Legjobb válasz: Miért lenne ez ciki nem értem. Az, hogy kinevették? Vedd ki az iskolából és válassz neki másikat, ha ez neki nem jó. Miért nevették ki, mert állomásokat épít? Lehet hogy építész vagy tervezõ lesz nagykorában, nem? De el lehet vinni pszichológushoz aki megállapítja hogy van e valami probléma. Nem is értem hogy lehet olyat kérdezni, hogy ciki-e. Ha akaratos, ha nem, miért kell vele kiabálni hogy valamit megcsináljon?? Szerintem próbáld más úton rávenni, rávezetni! Pl. rendet kell raknia a szobájában, de nem akar. Akkor, mondd neki, ha megcsinálja, te nagyon boldog leszel. Vagy hogy segítesz neki. Vagy hogy játszol vele thomasost, ha aztán elpakolja. Ha nem teszi, emlékeztetni hogy megállapodtatok. Szövetséget kötni, kis szabályokat csinálni, amit te is, õ is betartotok! Miért a kiabálás a jó módszer? Ez neked se lenne jó ha valaki folyton csak kiabálna veled, hogy csináld ezt meg azt, és csak azért csinálod meg a végén mert halálra rémülsz!

Miért lenne ez ciki nem értem. Az, hogy kinevették? Vedd ki az iskolából és válassz neki másikat, ha ez neki nem jó. Miért nevették ki, mert állomásokat épít? Lehet hogy építész vagy tervezõ lesz nagykorában, nem? De el lehet vinni pszichológushoz aki megállapítja hogy van e valami probléma. Nem is értem hogy lehet olyat kérdezni, hogy ciki-e. Ha akaratos, ha nem, miért kell vele kiabálni hogy valamit megcsináljon?? Szerintem próbáld más úton rávenni, rávezetni! Pl. rendet kell raknia a szobájában, de nem akar. Akkor, mondd neki, ha megcsinálja, te nagyon boldog leszel. Vagy hogy segítesz neki. Vagy hogy játszol vele thomasost, ha aztán elpakolja. Ha nem teszi, emlékeztetni hogy megállapodtatok. Szövetséget kötni, kis szabályokat csinálni, amit te is, õ is betartotok! Miért a kiabálás a jó módszer? Ez neked se lenne jó ha valaki folyton csak kiabálna veled, hogy csináld ezt meg azt, és csak azért csinálod meg a végén mert halálra rémülsz!
Vegyél neki Thomas DVD-t, majd megenyhül. Kinevetik?... Hát enyhénszólva igazuk van. Szerintem egy ilyen "gagyi" termékkel, dvd-vel max.:8 éves korig játszanak a gyerekek. Valamint az nem lehet, hogy divathullám az iskolában a gagyiság.
Ne nevettessetek már!!!Má' hogy lenne ciki? Én 17 éves vagyok, és én is imádom Thomast a gõzmozdonyt, és igenis 15 éves koromig legoztam, meg hasonló kézségfejlesztõ játékokat toltam, aztán jött a sz.gép...Szerintem örüljél neki, hogy a fiad érdeklõdik az építés és a kézség/kreativitásfejlesztés felé.
Így van, õ egy gyerek! És te vagy a ciki anya! Miért kiabálsz vele, azt akarod, h lelki sérült legyen???? Mert így az lesz!!! Én tudom, hidd el!!!
4 éves korom óta az akartam lenni, kinevettek nagyon sokan, mert ugye minden gyerek akar pl tüzoltó lenni, vagy nõgyógyász, én mindíg is mozdonyvezetõ... és az lettem... és utólag becsülik a kitartásom! HAJRÁ GYEREK!
Nem ciki. De lehet vasutas lesz, az már neccesebb.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Miért nem kapnak a neveletlen fiatalok egy-két pofont?

Még fiatal vagy(15), de az osztályba pont feljött a téma, hogy hogyan lehetnek ilyen elvakult szülök, hogy a 'nem emelek kezet a gyerekre' nevelési módszert folytatják? Pl. az osztály normálisabbik része bevallotta, hogy kapott, egy egy apai pofont, és tök normálisak tisztelettudóak, a lányok is tök normális nem olyanok mint a mai dísz ribancok. Az osztály másik része másképp reagált a dologra idézem: 'Csak merne megütni az apám, feljelenteném.' Ezek elmondták, hogy soha nem ütötték meg őket. Ezek azok aki ilyen mai köznyelven páwák, és a csajokon is a fél osztály már végigment. Tök felelőtlenek és parasztok. Voltak az egyik ilyen parasztnál, mert közös projectmunkát kaptunk, és aztláttam, hogy úgy beszél a szüleivel mint a kutyákkal , és még a szülők mamuszkodtak és megalázták magukat a gyerek elött. Ezen felűl rengeteg ilyen példát láttam. Nagyon ritkán találkoztam olyannal, hogy ahol nem volt fenyítés ott a gyerek vagy drogos, vagy iszik.

9

Szerintetek könnyű testi sértésnek minősül az alábbi eset? A 3, 5 éves kisfiam minden nap véres karmolásokkal (az arcán és a szeme környékén) jön haza az óvodából.

Az agresszív kisfiú minden előzmény nélkül karmol. Szerintetek vetessek látleletet a sérüléseiről?

14

Mikor lesz már a számlán az ápolási dij?

2

Lehet, hogy Asperger-szindrómás vagyok? Anyával megosszam ezt a gyanúmat?

17 éves, gimnazista lány vagyok. Kiskoromtól kezdve érzékelem, hogy valamiben "más" vagyok, de soha nem vittek semmilyen vizsgálatra, így diagnózisom nincs semmiről. Szeptembertől azonban osztálytársam lett egy Asperger-szindrómás fiú, és mivel érdekelt a dolog, sokat utánaolvastam ennek a szindrómának. Ahogy olvastam a tüneteket, kicsit megállt bennem az ütő, mert nagyon sok dologban magamra ismertem.

Az óvodában soha nem játszottam senkivel, féltem a gyerekektől és az óvónéniktől is. Nem szóltam senkihez, elvonultam egy sarokba és ott játszottam. Nagycsoportban végül lett egy kislány, akivel néha beszélgettem, játszottam kicsit. Általános iskolában kicsit javult a helyzet, de így is én voltam a legvisszahúzódóbb gyerek az osztályban. Mindentől és mindenkitől féltem. Középiskolában viszonylag normalizálódott a helyzet, de még mindig nagyon félénk vagyok, szinte soha nem kezdeményezek (beszélgetést, barátkozást), csak akkor válaszolok, ha valaki kezdeményez. Félek közeledni az emberekhez, de egyre jobban érzem magam társaságban. De így is sokszor feszélyezettnek érzem magam, és gyakran nem tudom, hogy egy adott szituációban mit kellene éreznem, gondolnom. Még mindig rettenetesen szorongok az új helyzetektől, vagy ha idegennel kell beszélnem. Még a háziorvoshoz sem merek egyedül elmenni, anyának el kell kísérnie, különben nem mennék el.
Attól függetlenül, hogy nem beszéltem és nem játszottam, 4 évesen olvasni tudtam és nyomtatott betűkkel írtam. Az intelligenciámat átlagon felülinek mondanám, a tanulással soha nem voltak különösebb gondjaim, néhány tárgyból (nyelvek, matematika) kiemelkedek a korosztályomból, versenyeket nyerek és 2 felsőfokú nyelvvizsgám van. Magyarból viszont pl. a gyengébbek közé tartozom, sokszor nem is értem meg, miről szólnak a versek.
A mozgásfejlődésem is elég "érdekesen" alakult: sokáig jellemző volt rám a kezekkel "repülés", csapkodás, hogy ha izgatott vagyok, akkor még most, 17 évesen is előfordul. Néha észre sem veszem, csak anyukám szól rám, hogy miért csapkodok. Néha nagyon erős késztetést érzek, hogy csak úgy hirtelen elkezdjek futni, rohanni, akármerre, akár lakáson belül is. Kisebb koromban többször egyszerűen nekifutottam a falnak...
A ritmusérzékemmel gond van, alsós koromban többféle hangszerrel próbálkoztam, de már az alapoknál is csak kudarcélményem volt, utáltam. Táncolni egyáltalán nem tudok, egyszerűbb lépéseket sem tudok megcsinálni, vagy nagyon esetlenül nézek ki. Már előre rettegek a szalagavatótól.
Jellemző rám, hogy túlzottan ragaszkodok bizonyos dolgokhoz. 8 éves vagyok, amikor másik lakásba költöztünk, az nekem óriási trauma volt. A polcon a játékaimnak mindig ugyanolyan sorrendben, elrendezésben kellett lenniük, este az ágyamban is a plüssállatoknak. Ha anyukám törölgetett, és a polcon az egyik állatkát rossz sorrendben rakta vissza, ordítottam.
Nagyon ragaszkodom tárgyakhoz is, a kiskori játékaimat, kedvenc ruháimat nem engedem kidobni, zsákokban állnak a szekrényben. Rettegek a gondolattól, hogy meg kell válnom tőlük, pedig amúgy évek óta rájuk se nézek.
Ami az étkezést illeti, nagyon válogatós vagyok, rengeteg dologra rámondom, hogy nem szeretem, pedig még nem is kóstoltam. A legtöbb gyümölccsel, húsfélével így vagyok: még soha nem ettem, de szinte undorodom tőlük. Kiskoromban alig volt párféle kaja, amit megettem, szinte vajaskenyéren és teán éltem.
Soha nem akartam felnőni, utálom a korommal járó változásokat, mindig gyerek akartam maradni.
Eddig még nem voltam szerelmes, és egy fiú sem közeledett felém, pedig amúgy szép lánynak tartanak, még modellügynök is felkeresett, hogy fotózhat-e (nem nagyképűségből mondom, csak furcsa, hogy minden osztálytársam fiúzik, én meg nem érdeklek senkit.)

Már többen megjegyezték (vagy a hátam mögött, vagy a szemembe) hogy milyen fura vagyok, de nem tudom, pontosan mire gondolnak. Társaságban igyekszem a normáknak megfelelően viselkedni, a jelek szerint mégis látnak rajtam valamit. Anya soha nem mondott erről semmit, csak mindig próbált rávenni, hogy barátkozzak többet, mozduljak ki, ismerkedjek (legszívesebben itthon vagyok, egyedül - olvasok, rajzolok, tanulok, barkácsolok).

Leginkább azokat a szülőket kérdezném, akiknek Aspergeres a gyerekük - a leírt dolgok alapján van esély, hogy én is az vagyok? Mert pont ezekről a tünetekről olvastam... Nem tudom, változtatna-e valamit az életemen, ha ez most 17 évesen kiderülne, de legalább tudnám, miért érzem magam másnak, amióta csak az eszemet tudom.

Megköszönöm, ha valaki végigolvassa hosszú irományomat!

17/L

15

Mi van ha a nővérem "nagyra van" a gyerekeire?

Mindig azt mondja: Milyen édesek, aranyosak. Amikor egyáltalán nem aranyosak. Az anyámnak azt mondták: disznó!

Amikor meg számítógépeztek az én gépemen, egy idő után golyóstollal meg fém pénzel összekarcolták a számítógépem Tft monitorát.
A húgom azt mondta nem látta, takarítani ment és akkor csinálták...?

27

Hogy tanithatnám meg a islányomnak hogyan kel pohárból egyedül inni?

A kislányom 3 éves és már 4 hónapja iszik pohárból.De az a baj hogy sajnos nem engedi a kezébe tenni a poharat.Amikor cumisüvegböl ivott akkor sikerült megtanitanom egyedül inni.Sajnos a kislányom corpus callosum hiánnyal született és emiatt nehezebben tanul meg mindent és persze késöbb is tanul meg mindent.És mivel már 3 éves elkéne kezdenem már pohárból tanuitani egedül inni.mert már kényelmetlen hogy én itatom öt.Igy vgyok a kanállal is sajnos még azt se hajlandó megfogni ellöki a kezemet ha csak a közelébe teszem a kanalat csak akkor eszik ha én adom neki.Mit tegyek?

2

Mikor lesz számlán a megelölegezett gyerektartás?

1

Mit kezdtek a családotok fegyelmezetlen gyerek tagjaival ha nlatok vendégeskednek? Hol a határ? Többi lejjebb.

Sóginő amúgy tündéri kislánya 4 éves. Túlmozgásos, látszólag hiperaktív kis zsarnok, ártatlan tündérarc mögött. Mamának simán nemet mond, ha megkéri valamire, amikor kedve tartja, mama ezen mosolyog csak. Nálam járnak, kajamaradékot kikotorja a szájából, felkeni a konyhapultra-mama mosolyog. Ami megtetszik neki elveszi, fiókokat nyitogatja- mama illemből halkan rászól és mosolyog. Gyereknek szokása kergetni, húzni-vonni a kutyákat- náluk, de nem nálam. Egyikük nagyon beteg, a szoba közepén fekszik, külön szóltam, csendre van szüksége. Gyerek felhőtlenül kergeti a macskákat, dobog, rohangál. Egy percig nem fogta be a száját, akkor sem, amikor mi beszéltünk, akkor sem, ha megkértem rá. Láthatóan azt hiszi, ő a világ közepe. Az anyukájának biztosan és meg is tudom érteni, de nekem nem ő a világ közepe, nem én vagyok az anyja. Gyereket megkérem, üljön le, csituljon kicsit, nem használ. Anyuka ismét mosolyog, újságolja, hogy pl a boltokban sem lehet kezelnia kicsit, besétál a kassza mögé, stb. Hangosín visít ha tiltás van- már megtanulta, hoyg ezzel elér bármit. Kérdezem büntetés? (Nem, nem fizikaira gondolok) Anyuka válasza: náluk az nincs. Ekkor még mindig nem értette, hogy haza kéne menniük, este van, kutya beteg, napom kimerítő volt... Elmondtam végül világosan, hogy nekem ez sok, amit az elmúlt rémes napjaim után nem lehet csodálni. Anyuka mosolyog: pedig még egy órája vagyunk csak itt. Innentől elkezdtem nagyon-nagyon csúnyán nézni a gyerekre, miközben a remegő, földön fekvő kutya mellett álltam tök idegesen- ekkor kezdtek lassacskán felöltözni azzal, hogy akkor ők mennek. Szerencsére- a következő az lett volna, hogy kidobom mindkettőt. A gyerek félig megevett kajáit ezek után a többi közé visszarakva találtam, az ételmaradványokat mindenhol, amerre a kicsi járkált. mama végül közölte, nincs valami jó természetem.... Nem mondhattam rá, hogy az lehet, viszont agyam van. SEGÍTSÉG! (Azok az anyukák, akik azt hiszik, a saját gyerekük automatikusan mindenki másnak is a legaranyosabb a világon, kíméljenek, én sem kényszerítem másra a saját kattanásaimat). Köszi. Ps: család egyébként kedves és jóindulatú, ez az összes gond velük.

25

Mit tegyek a 3 éves verekedős gyerekkel?

Óvodapedagógusként dolgozom, kis csoportban. Van egy három éves kisfiú. A társaival általában rendes,csak mindig az kell neki ami éppen a másik gyereknél van. Ha rászólok rugdosódik, csapkod, csúnyán beszél,és csúnyákat mutogat. A családi háttere nem a legjobb. A kolléganőim azt mondják, hogy csak velem teszi ezt, és ne hagyjam magam. Próbálok vele szépen beszélni, magyarázni neki, hogy ez nem szép dolog, de tudomást sem vesz rólam. Alapból nem vagyok egy veszekedős típus, meg ha az óvodában is azt kapja amit otthon, azzal mi változik. Ha én is megkezdek rá veszekedni és esetleg a kezére csapok attól nem fog megjavulni. Ja és ne félelemből tiszteljen, hanem szeretetből.Ez az én véleményem, de lehet rosszul gondolom. Teljesen tanácstalan vagyok, csak ez év februárjától dolgozom, még nincs nagy gyakorlatom. SEGÍTSETEK MIT TEGYEK??!!!

7

Mikor lesz Számlán ebben a hónapban az ápolási dij?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!