Találatok a következő kifejezésre: 10 éves akaratos. Sokszor kiabálni (1 db)

10 éves kisfiam akaratos. Sokszor kiabálni kell vele hogy valamit megcsináljon. Egyedüli gyerek, barátja csak az iskolában akad. Állandóan Thomas-sal játszik. Állomásokat épít, mozdonyai vannak. Osztálytársai kinevették. Most volt 3-as. Nem ciki ez?

Legjobb válasz: Miért lenne ez ciki nem értem. Az, hogy kinevették? Vedd ki az iskolából és válassz neki másikat, ha ez neki nem jó. Miért nevették ki, mert állomásokat épít? Lehet hogy építész vagy tervezõ lesz nagykorában, nem? De el lehet vinni pszichológushoz aki megállapítja hogy van e valami probléma. Nem is értem hogy lehet olyat kérdezni, hogy ciki-e. Ha akaratos, ha nem, miért kell vele kiabálni hogy valamit megcsináljon?? Szerintem próbáld más úton rávenni, rávezetni! Pl. rendet kell raknia a szobájában, de nem akar. Akkor, mondd neki, ha megcsinálja, te nagyon boldog leszel. Vagy hogy segítesz neki. Vagy hogy játszol vele thomasost, ha aztán elpakolja. Ha nem teszi, emlékeztetni hogy megállapodtatok. Szövetséget kötni, kis szabályokat csinálni, amit te is, õ is betartotok! Miért a kiabálás a jó módszer? Ez neked se lenne jó ha valaki folyton csak kiabálna veled, hogy csináld ezt meg azt, és csak azért csinálod meg a végén mert halálra rémülsz!

Miért lenne ez ciki nem értem. Az, hogy kinevették? Vedd ki az iskolából és válassz neki másikat, ha ez neki nem jó. Miért nevették ki, mert állomásokat épít? Lehet hogy építész vagy tervezõ lesz nagykorában, nem? De el lehet vinni pszichológushoz aki megállapítja hogy van e valami probléma. Nem is értem hogy lehet olyat kérdezni, hogy ciki-e. Ha akaratos, ha nem, miért kell vele kiabálni hogy valamit megcsináljon?? Szerintem próbáld más úton rávenni, rávezetni! Pl. rendet kell raknia a szobájában, de nem akar. Akkor, mondd neki, ha megcsinálja, te nagyon boldog leszel. Vagy hogy segítesz neki. Vagy hogy játszol vele thomasost, ha aztán elpakolja. Ha nem teszi, emlékeztetni hogy megállapodtatok. Szövetséget kötni, kis szabályokat csinálni, amit te is, õ is betartotok! Miért a kiabálás a jó módszer? Ez neked se lenne jó ha valaki folyton csak kiabálna veled, hogy csináld ezt meg azt, és csak azért csinálod meg a végén mert halálra rémülsz!
Vegyél neki Thomas DVD-t, majd megenyhül. Kinevetik?... Hát enyhénszólva igazuk van. Szerintem egy ilyen "gagyi" termékkel, dvd-vel max.:8 éves korig játszanak a gyerekek. Valamint az nem lehet, hogy divathullám az iskolában a gagyiság.
Ne nevettessetek már!!!Má' hogy lenne ciki? Én 17 éves vagyok, és én is imádom Thomast a gõzmozdonyt, és igenis 15 éves koromig legoztam, meg hasonló kézségfejlesztõ játékokat toltam, aztán jött a sz.gép...Szerintem örüljél neki, hogy a fiad érdeklõdik az építés és a kézség/kreativitásfejlesztés felé.
Így van, õ egy gyerek! És te vagy a ciki anya! Miért kiabálsz vele, azt akarod, h lelki sérült legyen???? Mert így az lesz!!! Én tudom, hidd el!!!
4 éves korom óta az akartam lenni, kinevettek nagyon sokan, mert ugye minden gyerek akar pl tüzoltó lenni, vagy nõgyógyász, én mindíg is mozdonyvezetõ... és az lettem... és utólag becsülik a kitartásom! HAJRÁ GYEREK!
Nem ciki. De lehet vasutas lesz, az már neccesebb.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hol tudom a neten megnézni az eltűnt gyerekek listáját képekkel?

3

Akinek a gyermeke autista vagy hiperaktív, milyen volt babakorban?

5

Nekem a 2, 5 éves kisfiam verekszik, de szinte álandóan. Hogy tudnám leszoktatni róla?

Már kisebb korában elkezdődött nála, akkor is a haját húzta a gyerekenek, harap, karmol. Mára már odáig fajult a dolog, h nem merek vele a játszótérre menni, mert minden gyereket csak bánt. Nálunk otthon nincs verekedés, a családban nem lát ilyesmit, nagyon nyugodt emberek vagyunk, teljes harmóniában, úgyhoyg nem értem, h miért teszi ezt?! Érthetetlenül állok a dolgok előtt. Az sem igaz, h nem foglalkozom vele. Egész nap énekelünk, mondókázunk, rajzolunk, gyúrmázunk stb. szóval lekötöm. Mindent megteszek, h okosodjon, elmondom neki, h ezt ezért meg azért nem szabad stb. Bólogat, aztán kezdődik elölről minden. Már lassan senki nem áll velünk szóba! Imádom a kisfiamat, nem verhetem egész nap! Sőt nem is használ!

5

Hétfőn kezdek egy tanfolyamot a munkaügyi központon keresztül, gyermekemet pedig nem hajlandóak délután 4-ig az oviba tartani, megtehetik ezt?

Igazából én már 2hete szóltam az egyik ovónőnek megyek tanfolyam felvételire utána szeretném ha nem ebéd után jönne haza a fiam, de már akkor mondta ezt nem fogják engedni...
Lényeg hogy a fiam hiperaktiv és nem alszik ebéd után, viszont másként nem tudom megoldani a tanulást csak ha ott tartják, nem értem nem képesek a nem alvó gyerket addig valamivel lefoglalni? Van erre bármilyen törvény ami ezt szabályozza egy önkormányzati óvodában? Hétfő reggel beszélek a település polgármesterével mert már röhejes amit a vezető ovónő megenged magának! Azt mondta nekem pénteken anyáknapi ünnepség után mikor mondtam nekik hogy maradni kéne a gyerkőcnek idézem: " az óvoda nem gyermek megörző...." Komolyan ezt megtehetik????? Jogszabályi dolgokat aki ismeri linkelje sajnos nem találtam semmit arról meddig kötelesek az oviba tartani a gyerekem... Ha dolgozni mennék is ugyanezt a hidegzuhanyt kaptam volna tutira :( Köszi a válaszokat!

34

Mit lehet tenni, ha csak a bugyiba kakil?

Kisfiam 3 éves, szobatiszta kb 3 hónapja. De a kaki mindig az esti pelusba ment. Én ugyan nem csináltam ebből ügyet, de a férjem igen. Oviba jár február óta. Eleinte ott is gond volt a wc, mert nem akart ráülni, de kb. 1 hónap múlva megtört a jég, és elmegy wc-re. Kaki este itthon a pelusba.
Viszont most a hétvégén mind a két nap délelőtt kakilt be. Attól félek, ha most erre szokik rá, akkor haza fogják küldeni az oviból. Így is elég mérgesek voltak, hogy nem akart wc-zni.
Nem tudom hogy lehetne erről leszoktatni, már mondtam neki, hogy így nem mehet oviba, de szerintem nem érti. Amúgy is egy kicsit el van maradva a kortársaihoz képest.
Tegnap a férjem elverte, hogy bekakilt, ezt sem tudom neki megmagyarázni, hogy ettől nem lesz jobb.
Nem tudom mit fogok csinálni,ha hazaküldik, már dolgozom.

10

Akinek a TSMT I. nem hozott átütő sikert, annak a TSMT II. mennyit javított a gyerkőc állapotán?

1

A hiperaktív gyerekeket miért nem képesek a szüleik megnevelni?

25

Autista ill. hiperaktív gyerekek szülei, ti hallottatok már a GAP szindrómáról, és a hozzá kapcsolódó diétáról?

Esetleg valaki kipróbálta már? Tapasztalt javulást?

6

Szelektív mutizmus gyanúja – bölcsödeváltás kérdés – van közöttetek hasonló gonddal küzdő szülők? kérem, hogy csak érintettek válaszoljanak.

Van egy nagyon helyes, értelmes, két és fél éves kislányunk. Többé-kevésbé szépen együttműködik velünk, a korának megfelelő a dacossága, hisztije, nem mondanám kezelhetetlennek, ámbár vannak helyzetek, amikor a hajam tépem. Érdeklődő, mosolygós, szeret kirakózni, formabedobózni, könyvet olvasni, igényli a társaságunkat, élményt oszt meg (limitáltan ugyan, de legalább megteszi), szereti, ha mesét mondunk neki, szépen irka-firkál, cserfes, beszédes, mindent kommentál. Velünk és szűkebb-tágabb családdal. Társaságban visszahúzódó, inkább csendes. Az is igaz, hogy időről-időre kontrollvizsgálatokra visszük, mivel mindannak ellenére, hogy milyen normálisnak tűnik, és ha csak ezt a fenti leírást látnám más gyermekéről, én is azt mondanám, hogy teljesen átlagos a kislány, mégis vannak autisztikus vonásai (nem sok, de van), amiket folyamatosan felülvizsgálnak a megfelelő helyen, TSMT-zünk is. Nemrégiben mindenféle kórházi és egyéb vizsgálatokat megjárva a területi szakértői bizottsághoz is eljutottunk, ahol szakvéleményt állítottak ki, hogy integrált bölcsibe jogosult, és fejlesztést kapjon. Amúgy négy hónapja kezdett normális bölcsödében, amikor kezdett, még nem volt kezünkben a megfelelő papír.

Na szóval a probléma ott kezdődik, hogy bölcsibe jár. Ez egy normál bölcsi, vagyis nem kap semmiféle plusz fejlesztést itt, mire is, hiszen ez nem ilyen bölcsi, ezzel nincs is bajom. Azzal már viszont igen, hogy miközben négy hónapja jár, ez idő alatt nem szólt még meg egy kukkot sem. Sem a gondozókhoz, sem a gyerekekhez. Amikor érte megyek és tudja, hogy elhozom onnan, azonnal megered a nyelve. Innen tudják a gondozónők, hogy tud beszélni, eddig úgy véltem, hogy nem is hiszik el, mert még nem hallották. Ez nem is lenne még probléma, mert mondhatjuk azt, hogy nem régóta jár, majd megszokja. Innentől kezdtünk el gyanakodni. Ugyanis, ahogy említettem, otthon és a szűkebb-tágabb családi környezetében egyaránt beszédes, bizonyos emberekkel szemben pedig csak feloldódás után, és vannak helyzetek, amikor egyáltalán nem beszél, ilyenkor teljes a leblokkolás, ilyen esetben mozdulatlanná is képes válni (megtörtént már boltban, játszótéren, játszóházban). Mivel velünk nagyon is közlékeny, így nem nagyon foglalkoztunk ezzel a dologgal, bár kétségkívül furcsálltuk, elég volt nekünk az, hogy autisztikus, erre a nem-beszélésre azt mondták, hogy visszahúzódás, gátlásosság, majd feloldódik. A legutóbbi kontrollon azonban az orvosokban felmerült a gyanú a szelektív mutizmusra. Ez azt jelenti, hogy tud beszélni a gyermek, de bizonyos helyzetekben nagyon blokkolttá válik, gyakorlatilag képtelenné válik a beszédre, szociális fóbia lehet a hátterében, szorongás, miegyéb. Legalábbis ezt mondták.

Most kétségek között vagyok, mert egyes szakértők véleménye az, hogy amíg nem biztos a diagnózis (és még nem biztos), addig ne vigyük át az integráltba, maradjon a normál bölcsödébe, ahol ugye nem kap fejlesztést és átlagos gyermekekkel van. Más szakértők véleménye az, hogy pusztán azzal, hogy gyerektársaságban van, nem oldódik meg a háttérben megbújó szociális éretlenség, segítség kell neki, vigyem át az integrált bölcsibe, ahol egyébként 8 átlagos és 2 valamiféle gonddal rendelkező gyermek lenne. Én is erre hajazok, mindenképpen jónak találnám, ha foglalkoznának vele, nem mellékesen kisebb a létszám, hátha ez is segítene a feloldódásban, azonban a másik problémám az, hogy ha valóban szelektív mutizmusról van szó, akkor nem ártunk-e mégis azzal, hogy úgymond beszéltetni próbálják, nem fordul-e még rosszabbra ez a beszéd dolog.

Ha a Ti gyermeketekről lenne szó, átvinnétek a fejlesztő bölcsibe (már helye is van), hogy foglalkozzanak vele? Szerintem ebben a normál bölcsiben csak lézeng, nagyon nem vesz részt semmiben, de elfoglalja magát, amennyire tudja. Szülői értekezlet még nem volt, általában nem panaszkodnak rá, gondolom, mert sok vizet nem zavar.

Van közöttetek valaki, aki a gyermekével hasonló dolgokon ment keresztül? Nálatok hogyan zajlottak a dolgok? Szerintetek ez „csak” az autisztikusságból fakadó szociális éretlenség vagy valóban lehet szelektív mutizmus?

Köszönöm, hogy elolvastátok.

7

Helyi közlekedésnél értelmetlen a 90%-os kedvezmény?

Teljesen logikátlannak tartom azt, hogy csak gyerekkel együtt utazva érvényes a kedvezmény. Hiszen az oviba elviszem busszal, de visszafele értelemszerűen nélküle jövök..Ebben az esetben viszont értelmét veszti a kedvezmény, mert oda ugyebár a teljes árú bérlet kellene. Vagy csak én értettem félre valamit? :O

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!