Találatok a következő kifejezésre: 10 éves akaratos. Sokszor kiabálni (1 db)

10 éves kisfiam akaratos. Sokszor kiabálni kell vele hogy valamit megcsináljon. Egyedüli gyerek, barátja csak az iskolában akad. Állandóan Thomas-sal játszik. Állomásokat épít, mozdonyai vannak. Osztálytársai kinevették. Most volt 3-as. Nem ciki ez?

Legjobb válasz: Miért lenne ez ciki nem értem. Az, hogy kinevették? Vedd ki az iskolából és válassz neki másikat, ha ez neki nem jó. Miért nevették ki, mert állomásokat épít? Lehet hogy építész vagy tervezõ lesz nagykorában, nem? De el lehet vinni pszichológushoz aki megállapítja hogy van e valami probléma. Nem is értem hogy lehet olyat kérdezni, hogy ciki-e. Ha akaratos, ha nem, miért kell vele kiabálni hogy valamit megcsináljon?? Szerintem próbáld más úton rávenni, rávezetni! Pl. rendet kell raknia a szobájában, de nem akar. Akkor, mondd neki, ha megcsinálja, te nagyon boldog leszel. Vagy hogy segítesz neki. Vagy hogy játszol vele thomasost, ha aztán elpakolja. Ha nem teszi, emlékeztetni hogy megállapodtatok. Szövetséget kötni, kis szabályokat csinálni, amit te is, õ is betartotok! Miért a kiabálás a jó módszer? Ez neked se lenne jó ha valaki folyton csak kiabálna veled, hogy csináld ezt meg azt, és csak azért csinálod meg a végén mert halálra rémülsz!

Miért lenne ez ciki nem értem. Az, hogy kinevették? Vedd ki az iskolából és válassz neki másikat, ha ez neki nem jó. Miért nevették ki, mert állomásokat épít? Lehet hogy építész vagy tervezõ lesz nagykorában, nem? De el lehet vinni pszichológushoz aki megállapítja hogy van e valami probléma. Nem is értem hogy lehet olyat kérdezni, hogy ciki-e. Ha akaratos, ha nem, miért kell vele kiabálni hogy valamit megcsináljon?? Szerintem próbáld más úton rávenni, rávezetni! Pl. rendet kell raknia a szobájában, de nem akar. Akkor, mondd neki, ha megcsinálja, te nagyon boldog leszel. Vagy hogy segítesz neki. Vagy hogy játszol vele thomasost, ha aztán elpakolja. Ha nem teszi, emlékeztetni hogy megállapodtatok. Szövetséget kötni, kis szabályokat csinálni, amit te is, õ is betartotok! Miért a kiabálás a jó módszer? Ez neked se lenne jó ha valaki folyton csak kiabálna veled, hogy csináld ezt meg azt, és csak azért csinálod meg a végén mert halálra rémülsz!
Vegyél neki Thomas DVD-t, majd megenyhül. Kinevetik?... Hát enyhénszólva igazuk van. Szerintem egy ilyen "gagyi" termékkel, dvd-vel max.:8 éves korig játszanak a gyerekek. Valamint az nem lehet, hogy divathullám az iskolában a gagyiság.
Ne nevettessetek már!!!Má' hogy lenne ciki? Én 17 éves vagyok, és én is imádom Thomast a gõzmozdonyt, és igenis 15 éves koromig legoztam, meg hasonló kézségfejlesztõ játékokat toltam, aztán jött a sz.gép...Szerintem örüljél neki, hogy a fiad érdeklõdik az építés és a kézség/kreativitásfejlesztés felé.
Így van, õ egy gyerek! És te vagy a ciki anya! Miért kiabálsz vele, azt akarod, h lelki sérült legyen???? Mert így az lesz!!! Én tudom, hidd el!!!
4 éves korom óta az akartam lenni, kinevettek nagyon sokan, mert ugye minden gyerek akar pl tüzoltó lenni, vagy nõgyógyász, én mindíg is mozdonyvezetõ... és az lettem... és utólag becsülik a kitartásom! HAJRÁ GYEREK!
Nem ciki. De lehet vasutas lesz, az már neccesebb.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ki az aki soha nem vágott még a fenekére a gyermekének?

Kisfiam 4 éves és van,hogy kap a fenekére nagyot, csak olyan figyelemfelkeltőt, nem gondolnám, hogy ez akkora bűn, mint mostanában ezt egyesek felfújják.

17

Hogyan lehet motiválni valakit, akinek semmi motivációja sincs?

Tapasztalatokra, ötletekre lennék kíváncsi, igaz nem gyerekkel, hanem a 18 éves öcsémmel kapcsolatban. Nem csinálta meg az érettségit, semmilyen szakma sem érdekli, alig lehet kimozdítani otthonról. Pénzt mindig adnak neki a szüleink, így az nem motiválja. A szüleinkre egyébként már rég nem hallgat, az én véleményemet elfogadja, de alig lehet kimozdítani otthonról. Emiatt már a barátaival sem találkozik.

9

Ha a gyereked minimálisan se tud vigyázni a holmijaira mit teszel?

Ha van, vagy volna olyan gyereked, aki minden nadrágját kiszakítja, a kabátja gombjait leszaggatja, a pulcsijai cipzárját tönkreteszi, az egyéb felszerelései is mocskosak folyton, stb... akkor mit lehet tenni? Nyilván ezerszer elmondtam már neki hogy nem szabad de semmit nem ér. Mindene mindig szakadt és piszkos pedig lány.

6

Önkéntes segítőt kisiskolás mellé hogy lehet találni?

A húgom egyedül nevel 3 gyereket, mert meghalt a férje. Tudja valaki honnan lehetne szerezni valakit, aki az apja halála miatt fejlődésben visszamaradt 7 éves gyerekével tudna foglalkozni??? Önkéntes kéne, mert nehéz anyagi helyzetben van.
Köszi előre is!!!

5

Az autista gyermek, igényli hogy játszanak vele? Ez tényleg a jele lenne?

Most járunk orvoshoz, első vizsgálat alapján van autisztikus tünete. pl hogy bölcsiben nem nagyon akar játszani a többi gyerekkel, de ha hozzánk jön el kisgyerek, akkor itt jól elvannak. nagyon szeret bújócskázni, fogócskázni, építőkockázni. De ha magában játszik, akkor nem tudja magát úgy elfoglalni, inkább csak kóborol a lakásban. Egyébként az apukája ilyen természet, csendes visszahúzódó, gyerekként is olyan volt. De a dokinak ezt hiába mondom.

11

15 éves lesz a lányom az nagyon önző vissza felesel és nem igazán bírok vele szerintem levegőnek nézz tuna valaki segíteni ebbe?

9

A beszédfejlődés szempontjából miért fontos, hogy felveszi és tartja-e a szemkontaktust, miközben beszélek hozzá?

Tudom, hogy fontos, csak pontosan azt nem, hogy miért.
Talán a szájról leolvasva könnyebben képzi ő is a szavakat?

4

Budapesten hol van az a központ ahol megállapítják egy gyerekről hogy hiperaktív-e vagy sem?

2

Miért üvölt mindig mindenért 4 éves fiam születése óta?

elegem van, már nem bírom cérnával. mindig sír, hisztizik, dühöng, bőg állandó jelleggeé, az egész család megőrül tőle. Nem lehet rá hatni, próbáltunk sokmindent.

33

Vélemények róluk?

Az olyanokról beszélek,akik már 9-10 évesen létesítettek nemi kontaktust,és nagynak érzik tőle magukat...
Továbbá az olyanok,már 3-4éves kiscigánygyerekek,akik még jóformán beszélni nem tudnak,de már elsajátították a vulgáris szavak széleskörű használatát...
Továbbá gondolok itt olyanokra,akik bandákban járnak,lopnak,meglátnak valakit az utcán és máris belékötnek a pénzt követelve,vagy szimplán agyonverik.
Vélemények?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!