Találatok a következő kifejezésre: 10 éves akaratos. Sokszor (1 db)

10 éves kisfiam akaratos. Sokszor kiabálni kell vele hogy valamit megcsináljon. Egyedüli gyerek, barátja csak az iskolában akad. Állandóan Thomas-sal játszik. Állomásokat épít, mozdonyai vannak. Osztálytársai kinevették. Most volt 3-as. Nem ciki ez?

Legjobb válasz: Miért lenne ez ciki nem értem. Az, hogy kinevették? Vedd ki az iskolából és válassz neki másikat, ha ez neki nem jó. Miért nevették ki, mert állomásokat épít? Lehet hogy építész vagy tervezõ lesz nagykorában, nem? De el lehet vinni pszichológushoz aki megállapítja hogy van e valami probléma. Nem is értem hogy lehet olyat kérdezni, hogy ciki-e. Ha akaratos, ha nem, miért kell vele kiabálni hogy valamit megcsináljon?? Szerintem próbáld más úton rávenni, rávezetni! Pl. rendet kell raknia a szobájában, de nem akar. Akkor, mondd neki, ha megcsinálja, te nagyon boldog leszel. Vagy hogy segítesz neki. Vagy hogy játszol vele thomasost, ha aztán elpakolja. Ha nem teszi, emlékeztetni hogy megállapodtatok. Szövetséget kötni, kis szabályokat csinálni, amit te is, õ is betartotok! Miért a kiabálás a jó módszer? Ez neked se lenne jó ha valaki folyton csak kiabálna veled, hogy csináld ezt meg azt, és csak azért csinálod meg a végén mert halálra rémülsz!

Miért lenne ez ciki nem értem. Az, hogy kinevették? Vedd ki az iskolából és válassz neki másikat, ha ez neki nem jó. Miért nevették ki, mert állomásokat épít? Lehet hogy építész vagy tervezõ lesz nagykorában, nem? De el lehet vinni pszichológushoz aki megállapítja hogy van e valami probléma. Nem is értem hogy lehet olyat kérdezni, hogy ciki-e. Ha akaratos, ha nem, miért kell vele kiabálni hogy valamit megcsináljon?? Szerintem próbáld más úton rávenni, rávezetni! Pl. rendet kell raknia a szobájában, de nem akar. Akkor, mondd neki, ha megcsinálja, te nagyon boldog leszel. Vagy hogy segítesz neki. Vagy hogy játszol vele thomasost, ha aztán elpakolja. Ha nem teszi, emlékeztetni hogy megállapodtatok. Szövetséget kötni, kis szabályokat csinálni, amit te is, õ is betartotok! Miért a kiabálás a jó módszer? Ez neked se lenne jó ha valaki folyton csak kiabálna veled, hogy csináld ezt meg azt, és csak azért csinálod meg a végén mert halálra rémülsz!
Vegyél neki Thomas DVD-t, majd megenyhül. Kinevetik?... Hát enyhénszólva igazuk van. Szerintem egy ilyen "gagyi" termékkel, dvd-vel max.:8 éves korig játszanak a gyerekek. Valamint az nem lehet, hogy divathullám az iskolában a gagyiság.
Ne nevettessetek már!!!Má' hogy lenne ciki? Én 17 éves vagyok, és én is imádom Thomast a gõzmozdonyt, és igenis 15 éves koromig legoztam, meg hasonló kézségfejlesztõ játékokat toltam, aztán jött a sz.gép...Szerintem örüljél neki, hogy a fiad érdeklõdik az építés és a kézség/kreativitásfejlesztés felé.
Így van, õ egy gyerek! És te vagy a ciki anya! Miért kiabálsz vele, azt akarod, h lelki sérült legyen???? Mert így az lesz!!! Én tudom, hidd el!!!
4 éves korom óta az akartam lenni, kinevettek nagyon sokan, mert ugye minden gyerek akar pl tüzoltó lenni, vagy nõgyógyász, én mindíg is mozdonyvezetõ... és az lettem... és utólag becsülik a kitartásom! HAJRÁ GYEREK!
Nem ciki. De lehet vasutas lesz, az már neccesebb.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Munkatársam 3 éves lánya rendszeresen kiszalad az úttestre söt elöfordult hogy hisztirohamot kapott és kifeküdt az útra. Mit tanácsoltok?

A 3 éves lány rendszerint kitépi magát anyukája kezeiböl és nevetve szalad ki az utestre sokszor hisztirohamot kap és hanyat kifekszik az útestre. Anyukája büntiszékbe ülteti 3 percre de a kislány folytatja tovább ugyanugy tovább!! Ti mit csinálnátok a kislányal?? Válaszokat szeretnék kapni! Ne engem kritizázicokat várokat!

8

4 éves lányom néha kiakaszt. Hogy neveljem helyesen? Hogy tudom majd Õt ösztönözni a tanulásra, ha iskolás lesz? "Mi" lesz így belőle? Örökölhette a viselkedését? Kinőheti ezt valamikor?

3 éves koráig semmi baj nem volt Vele,fürdésnél egyedül mosta meg mindenét, ügyesen megtörölközött,a játékait ügyesen eltette ha kértem,felöltözött szépen... Betöltötte a 3-at tavaly nyáron (július elején),nyár végén pedig már nyavajgós lett,folyton durcázott valamin.
Néha nagyon ügyes tud lenni,néha azonban a falnak megyek tőle. Ha rászólok,van hogy csapkod,besértődik,sír.
Próbáltam a büntetést- a kiszabott bünti hallatán sírni kezdett,a jutalmazást (piros és fekete ponttal jelöltük hányszor volt ügyes és buta),ha kiabáltam azt sem érdekelte,csak megsértődött és sírt. Ha kértem valamit,nem csinálta. Ha öltözni kell,akkor nyögve-nyelősen áll neki,és képes hosszú perceket várni egy-egy ruhadarab felvételekor...
Az oviban a verseket,énekeket szépen megtanulja,az óvónő nem panaszkodott rá,csak az egyik ismerősünk dolgozott ott egy ideig,és mondta,hogy ott is többször bevágta a kisasszony a durcát.
Van egy 2 évvel idősebb nővére,Vele ilyen soha nem volt. Soha nem szoktam felhozni a nővérét,hogy Õ ügyesebb lenne.
Volt hogy már megkérdeztem Tőle,hogy mit szeretne,mit csináljak,hogy ügyes legyen? Azt mondta,hogy "ha segíthet a főzésben,akkor ügyes lesz". - miután egy ideig arany gyerek volt,"segíthetett a főzésben",utána megint vissza állt minden a régibe. Hiába hoztam fel a főzést,nem érdekelte. Mostanában ha megdícsérem,mert egész nap nem volt vele gond,1-2x kellett rászólni,akkor másnaptól megint kiakaszt.
Sokat volt mindig is ölelve,szeretgetve,amikor 2 évesen kistestvére született sem lett vele baj.
A családból az apai nagyapja olyan,hogy ha szóltunk neki valami hülyeségéért normálisan,akkor bevágta a durcát. Örökölhette,vagy láthatta és "átvette" a kislány?

Csúnya ilyet mondani,de én nem nézem ki a lányomból,hogy a z iskolában tudna majd teljesíteni egy alap szinten. Hogy tudom majd ösztönözni? Nem lenne ostoba,csak olyan "belecarok" -nak tűnik.

10

Mit csináljak, kihez forduljak? Dühkitörés.

3 éves lányom, ha túl van fáradva és valamit nem engedek neki pl. akkor dühkitörést kap, de olyat, hogy közben reszket, sivalkodik, szerintem nem is tud magáról.

1

A fiam az iskolában egy másik fiú "kukacát" nyalogatta Mit tegyek?

A gyerek most 8 éves elsős, elmondása szerint a másik fiú látott otthon ilyen filmet és kipróbálták amit látott a másik.Ez féléve volt az uszodai zuhanyzás után.
Viszont ő megbeszélte a másikkal hogy minden úszáskor legyen.Tehát többször volt ez a dolog.
Mit tegyek.

18

6 éves fiam majdnem megfojtotta testvérét? Milyen büntetést találjak ki?

Arra lettem figyelmes, hogy a kiscsoportos korú tesója szabályosan fuldokolva veszi a levegőt, azt hittem valamit lenyelt, de aztán mire magához tért a köhögésből mondta hogy szorította a nyakát a tesója. Vörös is a nyaka. Szépen játszottak, aztán valamiben tán nem egyeztek. Akármit is mondtok, lehet rosszul tettem de nagyon elvertem a kezét és a fenekét dühömben,kirángattam a fürdőbe, lezuhanyoztam és vacsora nélkül kell feküdnie. Nem jöhet ki a szobából. Tesója ágyneműjét kihordtam a kisszobába, nem aludhat vele.
Tudom nem szabadott volna indulatból cselekednem, elég birkatürelmű vagyok, nálunk a büntisarok a büntetés. De most azt hittem megkattanok, amikor megtudtam, hogy folytogatta.
Szerintetek mi lenne részemről a helyes ilyen esteben, ami remélem nem következik be többet, és ezek után?

38

Növérem kislánya 4 éves és rendszeresen megveri a játszótéren a társait. Mit csináljunk vele?

A kicsi lány nevetve megrugdossa a társait meghúzza a hajukat fülüket és a homokot beleszórja a szemükbe hajukba. Ha rászólunk nagyon nagy hisztit csap nem lehet leállitani még hideg zuhanyal sem. Mit csinálnátok a kislányal?

4

Prekop Csilláról vélemények? Járt nála valaki autista kisgyermekkel a Vadaskertben?

Jövő héten megyünk a kislányommal hozzá. Milyen , milyen hosszú stb "vizsgálatra " számíthatok? És ha megállapítják az autizmust, hogyan tovább?

7

Segítség! Létezik gyerekkorban pánikroham? (bővebben lent)

9,5 éves fiam alvászavaros,hiperaktív és figyelemzavaros,emellett a pszichológus szerint szorongó alkat.Kb fél évente jelentkezik a következő tüneteggyüttes:fáj a hasa,összeesik,leveri a víz,fázik,szédü,teljesen elhagyja magát.Ez kb 15-20 perc.SEmmi előzmény és amilyen hirtelen jön,utána is olyan,mint ha mi sem történt volna.Mostanában már csak fél évente egyszer fordul elő,talán.Hat éves kora óta tart.Mindenféle vizsgálattal a szervi okokat kizárták.ÉN a pánikroham tüneteit találtam hasonlónak.Na de egy alig több mint kilenc éves gyereknél?Ennyire kicsi gyerekkorban?Én már teljesen el vagyok keseredve...Tud valaki segíteni?Köszönöm!

5

Beteg gyermek utáni gyes-nél, lehet 8 órában dolgozni?

4 éves, tartósan beteg gyermekemre kapom az emelt családit, és a gyest. 6 órában dolgozom, de most visszavennének 8 órásra.

3

Hogyan szoktassam le a gyereket az ujj szopásról?

13

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!