Találatok a következő kifejezésre: 10 éves akaratos (1 db)

10 éves kisfiam akaratos. Sokszor kiabálni kell vele hogy valamit megcsináljon. Egyedüli gyerek, barátja csak az iskolában akad. Állandóan Thomas-sal játszik. Állomásokat épít, mozdonyai vannak. Osztálytársai kinevették. Most volt 3-as. Nem ciki ez?

Legjobb válasz: Miért lenne ez ciki nem értem. Az, hogy kinevették? Vedd ki az iskolából és válassz neki másikat, ha ez neki nem jó. Miért nevették ki, mert állomásokat épít? Lehet hogy építész vagy tervezõ lesz nagykorában, nem? De el lehet vinni pszichológushoz aki megállapítja hogy van e valami probléma. Nem is értem hogy lehet olyat kérdezni, hogy ciki-e. Ha akaratos, ha nem, miért kell vele kiabálni hogy valamit megcsináljon?? Szerintem próbáld más úton rávenni, rávezetni! Pl. rendet kell raknia a szobájában, de nem akar. Akkor, mondd neki, ha megcsinálja, te nagyon boldog leszel. Vagy hogy segítesz neki. Vagy hogy játszol vele thomasost, ha aztán elpakolja. Ha nem teszi, emlékeztetni hogy megállapodtatok. Szövetséget kötni, kis szabályokat csinálni, amit te is, õ is betartotok! Miért a kiabálás a jó módszer? Ez neked se lenne jó ha valaki folyton csak kiabálna veled, hogy csináld ezt meg azt, és csak azért csinálod meg a végén mert halálra rémülsz!

Miért lenne ez ciki nem értem. Az, hogy kinevették? Vedd ki az iskolából és válassz neki másikat, ha ez neki nem jó. Miért nevették ki, mert állomásokat épít? Lehet hogy építész vagy tervezõ lesz nagykorában, nem? De el lehet vinni pszichológushoz aki megállapítja hogy van e valami probléma. Nem is értem hogy lehet olyat kérdezni, hogy ciki-e. Ha akaratos, ha nem, miért kell vele kiabálni hogy valamit megcsináljon?? Szerintem próbáld más úton rávenni, rávezetni! Pl. rendet kell raknia a szobájában, de nem akar. Akkor, mondd neki, ha megcsinálja, te nagyon boldog leszel. Vagy hogy segítesz neki. Vagy hogy játszol vele thomasost, ha aztán elpakolja. Ha nem teszi, emlékeztetni hogy megállapodtatok. Szövetséget kötni, kis szabályokat csinálni, amit te is, õ is betartotok! Miért a kiabálás a jó módszer? Ez neked se lenne jó ha valaki folyton csak kiabálna veled, hogy csináld ezt meg azt, és csak azért csinálod meg a végén mert halálra rémülsz!
Vegyél neki Thomas DVD-t, majd megenyhül. Kinevetik?... Hát enyhénszólva igazuk van. Szerintem egy ilyen "gagyi" termékkel, dvd-vel max.:8 éves korig játszanak a gyerekek. Valamint az nem lehet, hogy divathullám az iskolában a gagyiság.
Ne nevettessetek már!!!Má' hogy lenne ciki? Én 17 éves vagyok, és én is imádom Thomast a gõzmozdonyt, és igenis 15 éves koromig legoztam, meg hasonló kézségfejlesztõ játékokat toltam, aztán jött a sz.gép...Szerintem örüljél neki, hogy a fiad érdeklõdik az építés és a kézség/kreativitásfejlesztés felé.
Így van, õ egy gyerek! És te vagy a ciki anya! Miért kiabálsz vele, azt akarod, h lelki sérült legyen???? Mert így az lesz!!! Én tudom, hidd el!!!
4 éves korom óta az akartam lenni, kinevettek nagyon sokan, mert ugye minden gyerek akar pl tüzoltó lenni, vagy nõgyógyász, én mindíg is mozdonyvezetõ... és az lettem... és utólag becsülik a kitartásom! HAJRÁ GYEREK!
Nem ciki. De lehet vasutas lesz, az már neccesebb.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

TSMT torna sokáig kimaradt, visszaugrás van, Várható javulás?

4,5 éves kisfiam kb. fél éve tornázik. A 2. tréningnél tartunk.
Múlt hónappban sok egészségügyi probléma volt (nála is é s nálam is) ezért sokszor kimaradt a torna.

Hetek alatt szinte a kiinduló pontra érkeztünk vissza :(
Újra kezelhetetlen, nem lehet kompromisszumot kötni, nem tudja uralni a dühkitöréseit (ezt eddig már olyan ügyesen csinálta)

Szerintetek van esély, hogy rövid időn belül visszatérjen az amit eddig elértünk, vagy újra kellkezdeni az elmúlt fél évet?

4

19hónapos a lányomkb 11kg és 82cm. Az a problémám hogy semmit nem akar megenni. Amikor leülünk enni és megkapja az első falatot nem rágja össze és tartogatja a szájába. Ilyenkor mit lehet tenni? A testsúlya és hossza miatt is aggódom szerintem kevés.

5

Elvihetnek így gyermekotthonba?

Nagymamámmal élek már egy éve. Anyám ki lett zárva a gyámságból, apám valószínűleg nem fogadna be. Egy éve füvezek, es néha tolok szintetikát is. Ez a füvezés az elmúlt hétben mindennapossá vált, és a tanárok is kezdik észrevenni. Ha ez kitudódik, a nagymamám kidob itthonról. Ezért a drogozás dologért elvehetnek a családomtól?

5

Fehérváron melyik Gastrós doktorhoz vigyem a fiamat aki némi kenőpénzért végre kiadja az emelt családihoz a papíromat?

Minden lelet papír erdemény arra utal h dyspepsiája,
van a fiamnak, de a doktornőnk nem állítja ki a papírt csak még azt próbáljuk meg meg amazt ... Ha a cigóknak a nagy semmire kiállítják a papírt nekünk mért nem? Irjatok lécci fehérvári gasatrós orvosokat h melyiknél próbálkozzam Negatív válaszolók kíméljetek

5

A 12 éves 5. osztályos gyerekemmel, magatartásproblémái vannak az iskolában az osztályfőnöke behívatott Elfogják küldeni az iskolából?

túl vagyunk az ofőnökin,szaktanárin a sorozatos magatartásproblémák miatt,lökdösődések miatt
kudarc kudarc hátán hová vigyem??már annyi mindent próbáltam

7

Fütyi-probléma!? Tanács, segítség kellene.

Másfél évesemnek egy mm-nyit sem jön vissza a bőr, hiába próbálom húzni, nem is nagyon engedi. Nem fújódik pisinél, nem váladékozik. De aggódom, gyerekorvosunk nem erőlteti, azt mondja, hogy ha már szobatiszta, és akkor sem jön vissza, majd menjünk gyereksebészetre. Félek, nehogy körülmetélés legyen a vége...

13

Túlteheti magát egy gyerek a szexuális zaklatáson és nyíltszíni megaláztatáson?

Egy 12 éves kislányt jó tanulmányai miatt 6osztályos gimnáziumba küldtek. Hetedikes, vagyis 13 éves korában a menő lányok csoportja iskola után arra kényszerítette, hogy mutassa be milyen maszturbálni. Az osztálytermet a lányok bezárták, a lány nem tudott kijutni, így félelmében megtette. Ezek után a lányok mindenféle pletykákat találtak ki róla és terjesztették (a legdurvábbak: krétával maszturbál, kutyákkal létesít szexuális kapcsolatot) addig addig ment ez, míg a lány maga is elhitte hogy undorító lény. Mikor az ügy kipattant az osztályfőnök a zaklatók mellett állt ki és eltussolta az ügyet. A lányt kivették az iskolából, és normál általános iskolában fejezte be tanulmányait. De addigra a kedves,cserfes, kissé eleven lányból egy antiszociális, "tüskés" páncélú személy lett, hamar kiközösítette az utolsó osztálya is. Középiskolában próbált nyitni, próbálta magát szerethetőnek érezni. 18 éves koráig összesen 16 férfival feküdt le. Rendszeresen alkoholizált, rászokott a cigire. Gyakoriak voltak a hangulatingadozásai, tehetségesen felöltötte a "minden rendben" maszkot, de belül továbbra is undorító szörnyszülöttként érezte magát.
Lehet belőle értékes ember?

16

Szerintetek, hogy lehet ezt bírni 19 évesen? :O

Néhány éve voltam kint Los Angelesben 1 évet egy fantasztikus családnál mint cserediák,nagyon megkedveltem őket akkor 3 gyerekük volt most már 4-en vannak testvérek (a legkisebb 10 hónapos van egy 3 és fél éves egy 12 és egy 19) a szülők 4 hónapja meghaltak,most tudtam meg a napokban nagyon szomorú lettem,és felvettem a kapcsolatot egy ottani osztálytársammal.Õ mesélte,hogy a 19 éves lány lett a kicsik gyámja...HOGY?Hogy bíztak rá egy 19 éves lányra aki egyedül álló 3 kisgyereket?? Úgy hallottam,hogy Amerikában nagyon oda figyelnek az örökbefogadásra akkor ez,hogy lehetséges?Kerestem a lányt,de elköltözött Los Angelesből (azt tudom,hogy eléggé gazdagok voltak és több házuk is volt) ha jól tudom valami kis városba költöztek Nevadában.Én is most töltöm a 19-et de elképzelni sem tudom,hogy hogy bírnék el 3 gyerekkel főleg egy hiszti korszakban lévővel,egy kiskamasszal és egy babával...Annyira sajnálom szegény lányt,a szülei nagyon elfoglaltak voltak mindig de imádták a családjukat...Nagyon szeretnék neki segíteni első kérdés hogy tudnám megtalálni,kerestem facebookon nincs fiókja,próbálkoztam a régi telefon számával de az már nem él...
Mivel jövőre az USA-ba fogok járni egyetemre jó lenne vele felvenni a kapcsolatot,segíteni neki és nem is leszek tőle messze ha tényleg ott él ahol mondják.
Szerintetek meddig fogja bírni?
Hogy lehet ezt egyedül?:O :(

19

Kezelhetetlen (dacos, hisztis) kétéves?

Kétéves lányommal mostanában rémálom elindulni valahova. Főleg ha sietni kell. A kezemet soha nem akarta megfogni, de szinte mindig másfelé akar menni, mint amerre kellene. Ha fölveszem ordít, hogy hagyjam békén, ha leteszem a másik irányba megy. Ez akkor probléma, ha célirányos az utunk. Ja, ha meg elege van egyszerűen csak lefekszik az úton. Aztán felkel és a másik irányba megy. Ugye boltból hazafelé nagy csomagokkal ez nagyon kellemetlen.

11

Akinek a gyermekének autista, aspergeres vagy bármi hasonló diagnózisa van már, milyen tüneteik voltak 2, 5 évesen?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!