Találatok a következő kifejezésre: 10 éves akaratos (1 db)

10 éves kisfiam akaratos. Sokszor kiabálni kell vele hogy valamit megcsináljon. Egyedüli gyerek, barátja csak az iskolában akad. Állandóan Thomas-sal játszik. Állomásokat épít, mozdonyai vannak. Osztálytársai kinevették. Most volt 3-as. Nem ciki ez?

Legjobb válasz: Miért lenne ez ciki nem értem. Az, hogy kinevették? Vedd ki az iskolából és válassz neki másikat, ha ez neki nem jó. Miért nevették ki, mert állomásokat épít? Lehet hogy építész vagy tervezõ lesz nagykorában, nem? De el lehet vinni pszichológushoz aki megállapítja hogy van e valami probléma. Nem is értem hogy lehet olyat kérdezni, hogy ciki-e. Ha akaratos, ha nem, miért kell vele kiabálni hogy valamit megcsináljon?? Szerintem próbáld más úton rávenni, rávezetni! Pl. rendet kell raknia a szobájában, de nem akar. Akkor, mondd neki, ha megcsinálja, te nagyon boldog leszel. Vagy hogy segítesz neki. Vagy hogy játszol vele thomasost, ha aztán elpakolja. Ha nem teszi, emlékeztetni hogy megállapodtatok. Szövetséget kötni, kis szabályokat csinálni, amit te is, õ is betartotok! Miért a kiabálás a jó módszer? Ez neked se lenne jó ha valaki folyton csak kiabálna veled, hogy csináld ezt meg azt, és csak azért csinálod meg a végén mert halálra rémülsz!

Miért lenne ez ciki nem értem. Az, hogy kinevették? Vedd ki az iskolából és válassz neki másikat, ha ez neki nem jó. Miért nevették ki, mert állomásokat épít? Lehet hogy építész vagy tervezõ lesz nagykorában, nem? De el lehet vinni pszichológushoz aki megállapítja hogy van e valami probléma. Nem is értem hogy lehet olyat kérdezni, hogy ciki-e. Ha akaratos, ha nem, miért kell vele kiabálni hogy valamit megcsináljon?? Szerintem próbáld más úton rávenni, rávezetni! Pl. rendet kell raknia a szobájában, de nem akar. Akkor, mondd neki, ha megcsinálja, te nagyon boldog leszel. Vagy hogy segítesz neki. Vagy hogy játszol vele thomasost, ha aztán elpakolja. Ha nem teszi, emlékeztetni hogy megállapodtatok. Szövetséget kötni, kis szabályokat csinálni, amit te is, õ is betartotok! Miért a kiabálás a jó módszer? Ez neked se lenne jó ha valaki folyton csak kiabálna veled, hogy csináld ezt meg azt, és csak azért csinálod meg a végén mert halálra rémülsz!
Vegyél neki Thomas DVD-t, majd megenyhül. Kinevetik?... Hát enyhénszólva igazuk van. Szerintem egy ilyen "gagyi" termékkel, dvd-vel max.:8 éves korig játszanak a gyerekek. Valamint az nem lehet, hogy divathullám az iskolában a gagyiság.
Ne nevettessetek már!!!Má' hogy lenne ciki? Én 17 éves vagyok, és én is imádom Thomast a gõzmozdonyt, és igenis 15 éves koromig legoztam, meg hasonló kézségfejlesztõ játékokat toltam, aztán jött a sz.gép...Szerintem örüljél neki, hogy a fiad érdeklõdik az építés és a kézség/kreativitásfejlesztés felé.
Így van, õ egy gyerek! És te vagy a ciki anya! Miért kiabálsz vele, azt akarod, h lelki sérült legyen???? Mert így az lesz!!! Én tudom, hidd el!!!
4 éves korom óta az akartam lenni, kinevettek nagyon sokan, mert ugye minden gyerek akar pl tüzoltó lenni, vagy nõgyógyász, én mindíg is mozdonyvezetõ... és az lettem... és utólag becsülik a kitartásom! HAJRÁ GYEREK!
Nem ciki. De lehet vasutas lesz, az már neccesebb.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ismertek olyan HRG-s szakembert aki Budapesten tart foglalkozást? BHRG alapítványon kívül, mert nekik a fiam korcsoportjának alvásidőben/munkaidőben tartanak csak.

3

Budapesten melyik suliban foglalkoznak SNI-s gyerekekkel?

Kislányom SNI-s és jelenleg olyan suliba jár ahol nem foglalkoznak ilyen gyerekekkel.Járhat rendes iskolába de igényelné a segítséget.Át kellene vinnem egy olyan iskolába ahol jobban oda figyelnek rá.Budapesten hol van ilyen suli?Esetleg a XI ker környékén?
Köszi a válaszokat!

5

Barat csalad gyereke lopott tolunk penzt, hogyan oldanad meg?

Baratsagban allunk egy csaladdal, idonkent osszejarunk (olyan surun, ahogy csak lehet), hol nalunk, hol naluk, grillezunk, kirandulunk, kajalunk, vagy csak dumalunk. Ket gyermekuk van, egy 16 eves lany es egy 11 eves fiu. Tegnap nalunk vacsoraztunk. Korabban parom elmeselte, hogy egyszer jo par ezer forint eltunt tole, es hogy senki mas nem lehetett, csak a fiu, de nem tudta bizonyitani, es azt mondta, lehet megis o teved es elhagyta. Nem is mergeskedtem miatta sokaig. Tegnap pakolasztam, mielott jottek volna, kicsit rendbe szedtem a szobakat. Nekunk egy kozel 2 eves kislanyunk van. Ahogy pakolasztam, talaltam a szamitogepen nehany ezer forintot. Kosza gondolat futott at az agyamon, en ezt a penzt elol hagyom, lehetoseget hagyva a sracnak, letesztelem 2 ezer forintos es egy 5 ezer forintost elol hagytam, a szamitogep mellett a nyomtaton egy talcan, amire meg apro penzt is tettem, osszegongyolve hagytam ott a penzt. Arra gondoltam, ha ez eltunik, eleg valoszinu, hogy az a masik osszeg is miatta tunt el, de azt semmikepp nem hoznam fel. A fiu tobbszor maradt hosszabb idore a szobaban szamitogepezni. Parom is tudott a penzrol.
Ma reggel kerdezi a parom, hogy hol van a penz, de egyikunk se vette el onnan, lanyunk felugyelet nelkul nem tartozkodott egyedul a szobaban, es a nyomtato tetejet nem eri el, valamint ha o lett volna, megtalalom valahol.
Nem akarok osszeveszni veluk, nem akarok haragudni a gyerekre sem. Hogyan oldanad meg a helyzetet, hogyan vezessem fel a gyereknek? Eloszor vele szeretnek beszelni, es ha becsuletesen visszaadja, nem akarom megemliteni a szuleinek, hogy rosszul erezzek magukat e miatt.
Soha tobbet nem hagyok elol penzt, csak arra voltam kivancsi, hogy van e esely ra, hogy az a masik osszeg miatta tunt el. Most mar tudom, viszont valahogy szeretnek "segiteni" neki, orrara koppintani, mielott egy boltban kapjak el, hogy lopott.
Hogyan tudnam rendezni a helyzetet?

14

ADHD-s gyermek későbbi sorsát mennyire befolyásolja az időben megkezdett fejlesztés, vagy ennek hiánya?

Elégséges az elfogadás és magától is beérik a gyerek,vagy teljesen más felnőtté válik ha időben fejlesztve volt(idegrendszerfejlesztő mozgásterápiákra gondolok elsősorban) ???

Régebben is voltak ilyen gyerekek,akik sok nehézség árán felnőttek fejlesztés nélkül,majd nagyon sokan közülük könnyedén érvényesülnek a felnőtt életükben,visszaemlegetve a nehézkes gyermekkort.

3

Mit gondoltok erről a videóról?

http://www.youtube.com/watch?v=SWRHxh6XepM

1

Segítene valaki? A fiam figyelemzavaros-hiperaktív-és diszlexiás

A kisfiam szakvéleményét szeretném ha megnézné egy szakember, tudom sokan látogatják ezeket a fórumokat...
Õszinte vélemény szeretnék mire számíthatunk,légyszíves ne ködösítsetek..
heti 5-ször jár fejlesztésre.
1-szer a nev.tan által biztosított alapozó mozgásterápia(bár 2 "járna".. )
2-szer magánúton hordom alapozó mozgásterápiára
1-szer grafomotoros
1-szer diszlexia

januárban készült a szakvizsgálat,a nevelési tanácsadóban,
2. hónapja jár magánterápiára,mert a nev.tan-os önmagában semmit nem ér :(
de ez a 2 hónap alatt javulást érzünk,és nem csak mi,a tanító néni is (I.osztályos-7,és fél éves)

Mi a tapasztalat a terápiákkal teljesen rendbe hozható az éretlen idegrendszere?

a szakvélemények: (szándékosan eltakartam,a személyes adatokat,és nev.tan helyét)


Előre is köszönöm ha valaki segíteni tud!

Még egy valami eszembe jutott.. van egy 3 éves kislányom,aki rendkívül nyugodt,jó természetű gyerek,de abban a pillanatban ahogy haza jön a kisfiam a suliból,"felveszi" az ő viselkedését (hiperaktív,gondolom nem kell le írnom mit csinál..rendszeres dühkitörésekkel,és hisztivel)
Mit tegyek hogy a lányom megmaradjon nyugodt természetűnek?

20

Miért van ennyi autista kisgyerek?

Újabban sok szülőtől hallom, hogy a 3 év körüli gyerekeknél tömegesen diagnosztizálnak autizmust. Ez lenne a valós helyzet?

14

Debrecenben tudnátok ajánlani gyakorlott gyógypedagógust?

0

Izomtónus zavar esetén mire számíthatok?

A babám ezzel született, +erősen hypoton. 1 hónapos kora óta tornára járunk. Most 7 hónapos. Olyanok válaszát várom, akik végigmentek ezen az úton? Megtanult szépen járni a gyermekük, lett e később bármilyen hátránya ebből? Értelmi fejlődéssel hogy alakult a kortársaihoz képest? Minden érdekel a témával kapcsolatban. Válaszukat előre is köszönöm!

2

Olyan kreatív játékokra lenne szükségem, amikkel lehet játszani szellemileg fogyatékos gyerekekkel/felnőtekkel?

A hétvégén önkénteskedni megyünk egy barátnőmmel, egy ilyen otthonba ahol szellemileg fogatékosok éknek, és egész nap nekünk kell velük lenni. Jó dolgok kellenének, hogy azt érezhessék ők is ugyan olyanok mint mi. :) Ekőre is köszönöm aki tud segíteni nekem :))

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!