Találatok a következő kifejezésre: 10 éve párkapcsolatban, (5 db)

Igen, én!
Voltam úgy 6-7 évet, már nem is emlékszem. Az illetõnek csak társ kellett a hobbijaihoz, programokhoz, meg némi összebújás. Hát én ebbe beleuntam, annál is inkább mert ha pár hetet egyfolytában együtt voltunk, akkor mindig veszekedtünk. Többet ilyet nem játszok senkivel, akkor még túl fiatal voltam. Pár hónap elég eldönteni, hogy akarunk-e együttélni, vagy sem. És nekem nem az eljegyzés, meg esküvõ, meg egyéb külsõséges puccparádé a lényeg. Hanem maga az együttélés, együtt lakás...
"És nekem nem az eljegyzés, meg esküvõ, meg egyéb külsõséges puccparádé a lényeg." Azért ne tegyünk már közéjük egyenlõség jelet... Bocs az off-ért.
Volt ilyen, egyikünk sem akart elkötelezõdni és feladni a függetlenségét. Nem is ezért lett vége.
Szerintem az szörnyû lehet.... Mondjuk ne is lennék 10 évig együtt olyannal, aki nem akarna velem közös életet... El sem tudom ezt képzelni, mert nála úgy alakult, hogy egyszerûen csak amikor átmentem hozzá, akkor éjszaka nyilván már nem volt kedvem elindulni, meg õ is mondta, hogy minek is mennék ilyenkor akárhova. Így ott aludtam, egyre gyakrabban. Ha már viszont ott alszom, akkor ugye elõször fogkefém és saját törülközõm lett, aztán 1-1 váltás fehérnemû is, majd 1-1 váltás ruha, atán már azt vettem észre, hogy gyakorlatilag ott lakom. Szóval nem érte, hogy hogy lehet 10 évig kihúzni...

10 éve élek párkapcsolatban, élettársi viszonyban. Háztartásbeli vagyok, egy kislányom van. A neten megismerkedtem egy kedves, tündéri férfival. Összeköltöznék vele. A lányomat magammal vihetem?

van e jogom ahhoz,h a lányomat magammal vihessem?Elengedné velem,v számítsak a legrosszabbra?

Legjobb válasz: A Kedvesed tud errõl?(Mmint akivel együtt élsz.)Van papírotok arról,h élettársak vagytok?HA van papírotok,akkor az ugyan úgy mûködik mint egy válás,ha nincs,akkor meg kell egyezned a jelenlegi élettársaddal,h most ki visz mit,mert 10 év alatt rengeteg közös holmi összegyûlik,aminek a fele a tiéd.Tehát le kellene ülni és nyíltan beszélni a pároddal.Illetve remélem az új pali tud a gyerekrõl...mert nem egy olyan egygyermekes ismerõsöm van,aki most a gyermek miatt nem talál párt,mert a pasik nem bírják a gyereket.

A Kedvesed tud errõl?(Mmint akivel együtt élsz.)Van papírotok arról, h élettársak vagytok?HA van papírotok, akkor az ugyan úgy mûködik mint egy válás, ha nincs, akkor meg kell egyezned a jelenlegi élettársaddal, h most ki visz mit, mert 10 év alatt rengeteg közös holmi összegyûlik, aminek a fele a tiéd.Tehát le kellene ülni és nyíltan beszélni a pároddal.Illetve remélem az új pali tud a gyerekrõl...mert nem egy olyan egygyermekes ismerõsöm van, aki most a gyermek miatt nem talál párt, mert a pasik nem bírják a gyereket.
bátor vagy! egy 10 ées biztos párkapcsolatot eldobsz egy olyan férfiért akivel neten ismerkedtél meg?? ha igy érzed akkor viszont beszéld meg a párddal nem ismerem a párod nem tom mit fog hozzá szolni mit fog tenni de valoszinû nem fogja azt mondani h amit akarsz vidd. mindenesetre a gyerekre még ebben a nehéz idõszakban is figyelj oda!! mert a gyerek nem tehet semmirõl
Szerintem viheted a gyereked magaddal. Viszont ha a mostani párod a vérszerinti apa és szereti a gyereket, akkor ezt nem fogja mosolyogva végignézni. Akkor nagy esélyed lesz arra, hogy gyermekelhelyezési pert indít ellened, hogy a gyerekét visszakapja. Nagyon vacak lehet a mostani kapcsolatod, ha bátran belevágsz ebbe. Egy gyereket csak okkal szakítja el az ember a vérszerinti apától.
Hello.Hasonlo cipõben járok, 4 év után társam aki 25 éves be ujjitott egy 23 évesel.Én 42 vagyok, van 1 1 éves kislányunk.Vele feküdtem vele keltem, most az ujj fiatal berrel teszi ezt.Aminek nem örülök 2 honapja ismerik 1 mást ez nem egészséges sztem!Társam azt mondja hova tegye a gyereket?Most ez ellen harcolok épp.Jol gondold meg mit lépsz

10 év sok egy párkapcsolatban?

nõ 23 férfi 33

Legjobb válasz: Itt már nem sok hiszen egy 23 éves nõnek is sokszor a családalapítás jár a fejében.

Itt már nem sok hiszen egy 23 éves nõnek is sokszor a családalapítás jár a fejében.
férfi 20, nõ 29 :-)
Szerintem se gáz. Én 24 a párom 39 éves és nagyon jól megvagyunk. :)
sztem nem, mi 22 és 36 vagyunk és fel se merült még h gáz lenne
Nem sok.
20év múlva számítani fog szerinted? Ekkor ennyi leszel te is meg õ is. 43 53
*esetben bocsi :D
ebben az eseben nem
A kérdező hozzászólása: * mármint 10 év korkülönbség
nem sok


10 évvel ezelőtt is ilyen nehéz volt párkapcsolatot kialakítani?

Igazság szerint arra gondolok, hogy akkor is ennyi "feltételnek" kellett megfelelni, mint manapság.

Legjobb válasz: Igen, mert mindenkinek csak igényei vannak, de hogy mit nyújt cserébe az háttérbe szorul sokszor.

Igen, mert mindenkinek csak igényei vannak, de hogy mit nyújt cserébe az háttérbe szorul sokszor.
Miért lett volna könnyebb? :o Most lehet neten ismerkedni, 10 éve csak élõben lehetett. Most a kevésbé ügyeseknek is lehetõségük van párt találni, elég pár kattintás :D Szóval szerintem most könnyebb.
"Másrészt a rendszerváltás óta a pénz a minden. Sok esetben a férfiak is elõször megnézik az anyagi hátteret aztán eldöntik, hogy vonzó-e a nõ vagy sem! Aztán jöhet csak a többi kérdés. " Ezt ugye nem gondolod komolyan? Egy férfi nézi meg, hogy a nõnek milye van? Mai világban a nõknek többnyire semmije nincs!!!! Ezért keres autóval, lakással ellátott férfit.
én speciel mivel 10 évvel ezelõtt sokkal fiatalabb voltam így a 'feltétel' is kevesebb volt aminek meg kellett volna felelni. most, 10 évvel késõbb az biztos hogy nálam több feltételnek kell megfelelni. :)
Igen. De egyet ne felejts: "A szeretet szabadságon alapul, nem szükségen és elvárásokon." (Osho)
A kérdező hozzászólása: 23 éves vagyok. Utolsó Nekem szólt a kérdés?
Bocs de neked miért baj ez? Csak úgy ingyen kéne nulla munkával? Hát az úgy nem megy!
Szerintem nehezebb párt találni, de én más problémákat látok ezzel kapcsolatban. Én csak a velem egykorúakról (30éves) tudok nyilatkozni. 10-15 évvel ezelõtt az embernek, akik akkor középiskolások, fõsulisok voltak, sokkal több lehetõség volt az ismerkedésre, mivel más volt a környezete. Egyrészt az iskola, ahol több száz fiatal tanult, így nagyobb volt a tere az embernek arra, hogy körbenézzen társkeresés céljából. Energikusabb volt, gondolok itt arra, hogy a fiatal bulizott heti egyszer- kétszer, ami szintén jó esélyt adott arra, hogy a magához való embert megtalálja. Nyitottabbak is voltunk mindenre. A mai harminc- harmincöt éves generációnak rendszerint kialakult barátiköre van, ahova új arcok csak nagyon ritkán jönnek. A munkahelyen sincsenek annyian, vagy aki lenne, az jó eséllyel házas és családja van. Nem tudom te hány éves vagy, de ha te is az én generációmhoz tartozol, szerintem ezek lehetnek a nehézségek okai. Persze az elõttem szólókkal is egyetértek, de azért öszetettebb téma ez, hogy csak az "emberek mások, mint régen" -re lehessen fogni.
Szerintem most sokkal könnyebb ismerkedni. Az is igaz, hogy sokkal könnyebb melléfogni is. Több a lehetõség a mellébeszélésre a ködösítésre. De: ne követelj a másiktól többet, mint önmagadtól!. Ez lehet talán a mérce.
10 éve ugye 2000-et írtunk pont. Szerintem ilyen téren azóta nem sok változott. Ha mondjuk 30 évvel ezelõtti dolgokról beszélnénk, akkor talán igen. De még 20 éve, szóval a 90-es évek elején is már nagyjából a maihoz hasonló volt a helyzet, azóta is csak kis változások történtek. De mivel 20 éve még csak 3 éves voltam, errõl nem tudok egészen magabiztosan nyilatkozni.
10 éve nem volt Beken (- Viktória: és engem ki ken be? -Edzõ: majd Dévid Beken), aki diktálta a divatot a kisfiúknak. De nem elhanyagolható szempont, hogy 10 éve vatta új volt a kocsim, ma már 10 éves :(
Olyan szempontból talán, hogy akkor nem volt ennyi "önmegvalósító, önzõ trendi" na és persze "felvilágosult" emberke. Nagyon kevesen fogják fel, hogy: Ha szeretet ADSZ, akkor szeretet kapsz. De legyen az õ bajuk.
13.50 nem ez volt a kérdés. a feltételekrõl van szó:)
milyen feltételekre gondolsz? mindenkinek a saját értékrendjéhez, személyiségéhez kell párt választani.van aki magasra teszi a mércét van aki nem annyira. ez mindig is így volt.
Igen neked szólt. Az emberi kapcsolatokkal mindig dolgozni kell. Olyan nincs hogy csak ülsz és veszed el a jót amit ad...

Milyen ötletekkel lehet megújítani egy 10 éve tartó párkapcsolatot?

Legjobb válasz: Ötletem volna, de az nem ebbe a rovatba való!

Ötletem volna, de az nem ebbe a rovatba való!
Elmenni társaságba, programokra, az mindkettõtöket megújít, és ott úgy nézni rá, mint elõször, és udvarolni. Morgolódást, mint írták, elhagyni, nõket önmagukat dicsérni, férfiak tetteit megdicsérni. Rendesen felöltözni, megborotválkozni, párunkra boci szemeket mereszteni. Találkozni a régi barátokkal, akikkel megismerkedésünkkor együtt voltunk. "hiába fürdeted önmagadban, csak másban moshatod meg arcodat"
Közös élmények, közös cél, közös érdeklõdés, esetleg eltérõ vélemények. Ez kell a régi és a z új kapcsolathoz is.
A kapcsolatot fenyegetõ egyik legnagyobb veszély a megszokás, elszürkülés. Kezdetben mindenki a legjobbat hozza ki magából, úgy külsejében mint viselkedésében. Az összeköltözést/házasságot követõ években azonban már nem fordítanak kellõ figyelmet egymásra a felek, elhnyagolják magukat, Ilyenkor jön a mackónadrág, othonka, szõrös lábszár, elhanyagolt frizura, plusz kilók. És persze ott vannak a napi gondok, a rosszkedv, a morgás, a veszekedés. Pedig igaz a mondás, nem elég megszerezni, meg is kell tartani!! Nem szabad senkinek elhagyni magát. Oda kell figyelni arra, hogy a 20 évesen vonzó nõ ne legyen 4, . ui
Féklbemaradt az elõzõ válasz. Szóval oda kell figyelni hogy a 20 écvesen vonzó nõ 40 évesen se legyen egy elhízott, lenõtt hajú "családanya", a férfi ne növesszen sörhasat. A munka ne menjen a családi élet rovására. legyenek kettesben -gyerekek nélkül - eltöltött programok. Ne maradjon el a beszélgetés!!! megértés, odaadsás, elfogadás, tolerancia, hûség, bizalom.... Állandó odafigyelés. És ha már beszûkült a dolog, ujdonságokat csempészni a kapcsolatba. Új frizura, diéta, váratlan apró meglepetés, utazás kettesben, nagy beszélgetés gyertyafény, egy kellemes vacsi közben. Eddig ismeretlen oldalunk megmutatása. (ha van ilyen. )
Magam csodálkoztam el a legjobban, hogy micsoda hatással járt pusztán abbahagyni az állandó morgolódást valamiért (ami amúgy jogosan borít ki). Aznap egyszerûen hagytam a csudába, nem foglalkoztam ilyesmivel, inkább lazán, humorosan fogtam fel a dolgot. Kedvesre, mosolygósra "vettem a figurát" (na, azért nem volt olyan nehéz), és láss csudát, a férjem is! Estére egész elolvadt a régi feleségétõl... De én is jól éreztem magam! Azóta szándékosan törekszem erre. Ajánlom mindenkinek!
utazás, váratlan ajándék, éttermi vacsi, élmnyfürdõ mindenképpen közös program, kezdj festeni és von be a tervezésbe a párodat is, vagy írj valamit, vagy a kertben újítsatok ha nincs rendezzétek át a szobát, új függöny, másik szõnyeg, kerti hinta, valami , amit közösen néztek ki, menjetek el a kIkába, vagy ilyen helyre nézelõdni, majd jön az ötlet. és a szexben is lehet újítani, szexi cucc, ami mindekettõtöknek tetszik, más helyszín, esetleg szerelmi játék, szexshopban van mindenféle ha máshol nem a neten együtt nézzétek meg.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Nem viccnek szánom, saját tapasztalat: Azzal, ha nem látjuk egymát éjjel-nappal, nem vagyunk együtt sülve-fõve. Olyan mukahelyen dolgoztam, ami gyakori - 2-3 havonkénti - külföldi utazással járt. Ha az a bizonyos pohár megtelni készült, észre sem vettük, mert az asszony csomagolt (nagyobb érzéke volt hozzá), én meg eluataztam 5-7 napra. Amikor visszaérkeztem, egy picit új emberekként találkoztunk. Akkor jöttünk rá erre, amikor munkahelyet változtattam, és a nap 10 órás távollétet lezámítva, sülve-fõve gyütt voltunk. Akkor kezdett ez a "Majdnem ráuntam" feloldódni, amikor a feleségem került kiküldetéssel járó beosztásba.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!