Találatok a következő kifejezésre: 10 éve lézeres (2 db)

Aki régebben -10 év, vagy még több- látásjavító lézeres szemműtéten esett át annak megmaradt a 100%-os jó látása?

Kérdésem oka: Múltkor mondta egyik kollégan?m, h újra meg kell a szemét m?teni, mert ismét rövidlátási bajai vannak... Kb. 12 éve csináltatta meg - pályaalkalmassági okokból kifolyólag. Én meglep?dtem, mert a reklámokban mindig azt írták (legalább is amit én olvastam) hogy "ez egy életre szól"!

Legjobb válasz: Nagybátyámnak megmaradt, õ kb 13-14 éve csináltatta meg de külföldön.

Nagybátyámnak megmaradt, õ kb 13-14 éve csináltatta meg de külföldön.
Apukám rövidlátó volt és megcsináltatta. Most egy szemével közelre nem lát jól, másikkal meg távolra.. És ez szerintem nem is volt 10 éve (7-8 kb). Mondjuk neki nagyon erõs volt a szemüvege, azt a szintet még közel sem éri el, szerencsére.
Nekem 14 évvel ezelõtt csinálták Pesten a Bécsi úti klinikán, akkor még csak itt mûtöttek az országban. Mindkét szemem -6, 25 volt. A balt sikerült tökéletesre csinálni, a jobb szememnél -0, 5 maradt. Azóta is ugyanez a helyzet, semmilyen problémám nincs. Életem legjobb döntése volt, hogy megcsináltattam.
12 éve mûtöttek -8 dioptriával, és most sem kell szemüveg. De nyilván, ha elkezdõdik az idõskori látásromlás, akkor majd megint kelleni fog. Állítólag 40 év fölött már bármikor elkezdõdhet, különösen a számítógéppel foglalkozóknál.

10 éve volt lézeres szemműtétem. Sajnos 100%-an nem javult meg a szemem. Van lehetőség korrekciós műtétre?

Legjobb válasz: Igen, általában van. Menj el, s ott megvizsgálják, megmondják.

Igen, általában van. Menj el, s ott megvizsgálják, megmondják.
Van, de nem túl hamar csináltattad a mûtétet? - úgy értem, akkor az optimális, ha a dioptriaszámod már min. 2 éve nem változott.
A kérdező hozzászólása: már nem emlékszem rá, hogy romlott-e, mert nagyon rég volt. azt tudom, hogy nagyon be voltam indulva, és alig vártam, hogy 18 legyek, és megcsináltathassam. lehetséges, hogy igazad van, ezért kérdezem, hogy lehet e még egy mûtét.
Igen, ha még mindig minden OK a szemeddel, megcsinálják újra, csak megint ki kell fizetni :(
Nekem 6 éve tökéletesre sikerült a két szemem megmûteni, de pár hónapja olyan mintha elkezdett volna visszaromlani.Illetve olyasmi érzésem van, ha ideges vagyok rosszabbul látok.Ez elég rosszul érint, mert az új munkahelyemen életek múlhatnak a látásomon.Viszont anno azt mondták csak másfél-2 dioptria felett mûtenek, annyira +nem romolhatott el.Mostanság visszamegyek egy kontrollra.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!