Találatok a következő kifejezésre: 10 év házasság után (13 db)

Most én vagyok hisztis, vagy értentő ha kissé csalódott vagyok, hogy 10 év házasság után is úgy érzem néha, alig ismer a férjem?

Ma volt a szülinapom. Nem egy kreatív pali, de azért én lmondtam neki, hogy minek örülnék, persze nem olyan direkt módon, de elég gyakran tettem rá célzást. Semmi extra egy parfüm lett volna, meg mondjuk egy vacsi kettesben. Erre ma úgy kezdte, hogy bocsi van egy kis gondja, ő rendelt tortát, de az csak péntekre lesz kész( ???) és kaptan tőle olyan cuccot ami kb fél éve tetszett még nekem, de azóta mindenki olyat hord és direkt mondtam is, hogy így már nem tetszik, már nem annyira egyedi. Meg egy telefon dokkolót amibe ha beledugom a telcsim akkor hangosabban csörög, így milyen jó nem kell mindehova vinnem a lakásba! Majd egy óra múlva lelépett találkozni a haverjával, mert csak most ér rá. Komolyan nem azért, de nem lehetne legalább az ember szülinapja olyan amilyet elképzelt? Nem lehet elvárni egy férfitól akivel 10 év alatt nem töltöttem 2 hétnél többet külön, hogy ennél jobb jusson az eszébe? Lehet hogy túlreagálom tudom... De ez most sz.rul esett...

Legjobb válasz: És tök kedves, hogy, amikor féléve mondtad az izére, hogy tetszik, megjegyezte. Honnan sejthette volna, h azóta már nem. Nekem holnap lesz a szülinapom, remélem valami kütyüt kapok.:)

És tök kedves, hogy, amikor féléve mondtad az izére, hogy tetszik, megjegyezte. Honnan sejthette volna, h azóta már nem. Nekem holnap lesz a szülinapom, remélem valami kütyüt kapok.:)
Szerintem nem reagálod túl. Az még mondjuk hihetõ, hogy nem vette a célzást, az én férjem se nagyon szokta. ha csak nem mondom meg konkrétan, hogy mit akarok akkor esélytelen. De az, hogy elmegy otthonról kártyázni a szülinapodon szerintem nagyon durva. A minimum lenne egy vacsi, iszogatás, mozi, vagy film otthon kettesben. Én azért szóvá tenném, mert ha nem szép lassan elindul a házasságotok a lejtõn és nehezebb lesz visszafordítani.
Ket dolgot szeretnek elmondani mint pasi nekem mi jott le ebbol. Az egyik a tipikus "jelzolampa" effekt. Szerintem egy no ne gondolja magat jelzolampanak, mert a jelekbol a tobbseg nem ert. A masik dolog viszont hogy nagyon bunko dolog volt az hogy ilyenkor lelepett a haverhoz. Szerintem ezzel kapcsolatba se "jeleket adj" hanem ulj le es mondd el hogy teged ez mennyire megbantott. Jovore pedig jobb ha konkretan elmondom mi az amit biztosan nem szeretnel, es mi az amerre nezelodjon. Ettol az eddig tetszett mar nem tetszik dologtol lehet hogy fraszt kapnek :)
Hát attól a telefonos akármitõl én is kiakadtam volna.Ilyen ajándék egy nõnek, feleségnek szülinapra!!! A tortáért nem problémáznék, pasiból van, nem tudta hogy elõre meg kell rendelni, bár lehet készen is kapni jókat! De virág járt volna, meg az, hogy veled tölti ezt a napot! Az már mindennek a teteje, hogy elment a haverjával!
Nekem is szarul esett volna a helyedbe, ha ennyire átlátszó módón adják a tudtomra, hogy elfelejtették a "nagy" napomat:DD Szerencsétlen pasi, ne morogj már, bizti elfelejtette, tudod milyenek a pasik..nem ászok ha dátumról van szó, mondjuk én sem vagyok az, sosem tudom megjegyezni az évfordulókat:D
túl reagálod. már csak azért is mert a pasik nem értik a direkt beszédet, és te ezt tudtad is. "de azért én lmondtam neki, hogy minek örülnék, persze nem olyan direkt módon, de elég gyakran tettem rá célzást."
Talán az a baj, hogy nem szánja rád azt az idõt, amire szükséged lenne.
*sosem tudom megjegyezni az évfordulókat, bár krónikásnak lettem kinevezve, de sosem jegyeztem meg:D
Ezt most túlreagálod, igen.
... mondjuk õ nagyon nem egy menõs típus ha én nem szerveznék meg valamit akkor Nem mennénk soha sehova.... De azért hogy a születésnapodon a haverjaihoz menjen, azt nagyon is jól megtudta szervezni! Lehet, hogy csak veled nem képes szervezni semmit, mert tojik rád? Nagyon úgy néz ki....
kedves kérdezõ, nagyon együtt érzek veled, persze, sajna volt olyan is, hogy megkérdeztem mit akar a párom szülinapja, egyszerûen azt mondta, semmit, csak hogy veled legyek, mire a nagy napon jött a hiszti, hogy legalább már egy sütit süthettél volna /dehát õ mondta, hogy nem kell semmi!/. Persze ez más eset, mert te megmondtad, hogy akarsz valamit. igen, elég szerencsétlenek a pasasok ilyen téren, folyton hangoztatják mennyire ismerik a nõket, aztán kiderül, hogy 10 év alatt se jutnak odáig, hogy alapvetõ, már-már sztereotip dolgokkal tisztába legyenek, mint pl hogy egy nõt boldoggá tesz, bármilyen pici ajándék, ha a férfi veszi a fáradságot rá... Sztem ne haragudj rá, annyira értetlenek. Én is már elõre közlöm mit akarok, nem bízom az õ ösztöneiben, mert az náluk ki van kapcsolva. Nem romantikus, mert nem az, de istenem. AZ élet nem egy leányregény és kész...
Elõször is boldog szülinapot! :) ne vedd a szivedre, az én párom sem érti a célzásokat. Idén az én szülinapomon nem is volt torta, mert este mikor hazajött azt mondta, azt hittem megcsinálod magadnak :) hát igen, nem volt kedvem saját magamnak tortát késziteni. Virágot nem is emlékszek mikor kaptam tõle utoljára. Viszont én mindig nézem õt, a kivánságait, minden nap frissen fõzött étel várja és még éjfélkor is ha van valami extra kivánsága teljesitem neki. Nem vagyunk egyformák, de ettõl függetlenül a kapcsolatban minden rendben van, szeretjük egymást.
Hát ez a telefonos kütyü pont olyan, mint amikor egy pasi plüssmacit kap szívecskés ruhában a szülinapjára. A legnagyobb ajándék mindig az együtt töltött idõ, itt cseszte el a legjobban.
"akivel 10 év alatt nem töltöttem 2 hétnél többet külön" Együtt töltött idõ? Mirõl beszélünk? "nem megy a gondolatolvasás" Hát nem, nem megy, pedig én is 8 éve vagyok együtt a barátnõmmel, és nem megy, csak neki már van annyi esze, hogy konkrétan megmondja, ha vágyik valamire, vagy ha már célozgatni kezd, addig csinálja, amíg egyértelmûen rá nem kérdezek... Az bezzeg semmi, hogy azt megjegyezte, fél éve mit szerettél volna...
27-es vagyok, a 30-asnak abszolút igaza van, tényleg nem értem én sem (pedig nõ vagyok), hogy ha már valamit szóvá teszel, miért nem teszed konkrétan. És köszönöm a 0-ra lepontozást, gondoltam, hogy nem fog tetszeni a véleményem. Mûhisztizzél tovább, amíg meg nem unja a férjed.
Szerintem minden pasi érti a célzásokat, nem olyan hülyék ezek. Nekem az exem egybõl kivette a hangomon, ha valami nem volt rendben, viszont azt már képtelen volt megjegyezni, hogy milyen csokit szeretek. Ez csak annyit jelent, hogy az érdekli, ami a saját érdekében történik, az viszont már nem annyira, hogy te mit szeretnél igazán: Ezt csak kevesen veszik észre, de szerintem ezért van olyan sok rossz kapcsolat, meg házasság, mert az emberek nem figyelnek egymásra, így nem is csoda, hogy rosszul érzik magukat a kapcsolatban. Persze ez csak egy szülinap, de ha ennyire nem érti a célzást, akkor valószínû, nem hülye, csak nem érdekli. Amúgy meg nem célozgatni kell, hanem konkrétan megmondani, mit szeretnél, bár kétlem, hogy akkor is figyelt volna rád.
A kérdező hozzászólása: Én soha de soha nem pontozok ezen az oldalon sorry, inkább te hisztizel emiatt:) fogalmam sincs ki pontozott le. Amúgy már le is nyugodtam túltettem magam rajta, ilyen és kész. Amúgy rendes ember jó apa, szeret engem tudom. Csak míg én képes vagyok kitalálni minden gondolatát ezek szerint a pasiknak még az együtt töltött évek sem könnyítik meg a dolgot. Amúgy hazaért korán már õ fektette le a gyerekeket.
engem is lepontoztak nyugi... gondolom az olyan alfahímek voltak, akik pont magukra ismertek néhányunk leírásából :) ez is annyira tipikus, hogy nem vallják be, ha valamit rosszul csinálnak. Pl ajándékozásban nem egy nagy ászok, de fájna elismerniük.
áh nem kell feltételezgetni.. észre vettem már hogy az oldalra mindig rászabadul egy ilyen piros kezes troll, akinek tök mindegy mi a válasz, tök mindegy milyen kategória akkor se hasznos szerinte a válasz
"engem is lepontoztak nyugi... gondolom az olyan alfahímek voltak, akik pont magukra ismertek néhányunk leírásából :) ez is annyira tipikus, hogy nem vallják be, ha valamit rosszul csinálnak. Pl ajándékozásban nem egy nagy ászok, de fájna elismerniük." Pedig én pont a férfiak mellett álltam ki :-) Sebaj, attól még a véleményem nem változott :-)
Felejtsd el a férfival való kommunikálás esetén az "utalást"... Az indirekt utalások nem mûködnek, a direkt utalások nem mûködnek, MONDD MEG EGY AZ EGYBEN, NE UTALGASS!!! Ez így mûködik. Szerintem fõleg az a zavaró, hogy mással tölti a napot.
Ûgy látszik ez van, nekem is csak akkor van jó szülinapom, ha éppen besokallok és szakítok. Nem tudom mire jó ez én tökre élvezem, ha szülinapra készülõdhetek.
1, nem írtam, hogy az egész üveget meg fogom inni 2, egy kis bor fogyasztása nem világvége...nem a hányásomba fetrengve fogok feküdni a nappaliban "dögleni a tv elõtt"- kádat kellene suvickolnom este miután lefektettem a gyereket, hogy minta háziasszony-és anya legyek?
A kérdező hozzászólása: Szóval a pasiknak ennyire nem megy " gondolatolvasás" ? Mert kb ezt mondtam neki, jaj elfogyott a parfümöm, de nem baj, legalább van egy ötletem, hogy mit szeretnék szülinapomra. De akkor azt kellet volna mondanom: vegyél parfümöt szülinapomra! A vacsi azért necces mert a gyerkõcöket le kellene passzolni, de legalább a szülinapomon nem én akarok kuncsorogni valamelyik nagyinál , mert nem én akarom megszervezni. Jó majd holnapra úgyis kiheverem, csak néha ha ilyen történik elgondolkodom, hogy tényleg ennyire bonyolultak vagyunk mi nõk? Én már a nézésébõl tudom mit akar, ezt õ is megjegyezte már. De valyon nki ennyire nehéz kiismerni engem? Persze lehetek mindíg dirket és egyenes is, de abban meg nincsen semmi romantika... Ami meg kell egy nõnek a boldogsághoz :) vagy pedig nem kellene annyi amcsi filmet nézni :)
Nekem a haverozás esett volna a rosszul, arra allergiás vagyok. Viszont az ajándékok szerintem aranyosak:) Én egy (szép) kis csokrit kaptam, õ pedig tusfürdõt, mert azt használja csak:)
A kérdező hozzászólása: Jó mondjuk a haveros talit én szúrtam el, mert megkérdezte mit szólnék, én meg úgy voltam vele, ha már úgysem megyünk sehova akkor tökmindegy . Ezért ezt utólag nem fogom a szemére vetni, de persze azért arra számítottam, hogy nemet mond, és otthon marad velünk :) nkem meg a gyerekek a fejemen táncoltak extra rosszcsontok voltak:)
Az én párom is kb. ugyanennyire ért a célozgatásból. Azt hiszem tényleg csak direkt kommunikáció útján lehet velük "tárgyalni", hogy mit szeretnénk mondani. Viszont a maga módján (legalábbis az én párom) nagyon is figyelmes. Egyszer egy évig megjegyezte, hogy szeretnék gyapjú mamuszt, és megvette a szülinapomra. Ahogy neked is megjegyezte azt a másik dolgot, amit egy féléve mondtál, hogy szeretnéd. Szerintem ha szeretted volna azt az idõt vele kettesben tölteni, akkor mondd el neki. Mondd el, hogy több idõre van szükséged vele ketten, egy kis romantikus vacsorára, mint régen. Szeretnéd, hogy ne neked legyen gondod a gyerekek elpasszolásával stb. Talán a maga módján szegény õ is próbálkozik, csak hát nehéz a kommunikáció. Nem?
Legközelebb légy konkrét!:)
A kérdező hozzászólása: Hát igen lehet hogy inkább magamban csalódtam, hogy azt gonoltam, már ismer annyira, hogy tudja néha csak célozgatok mert nõbõl vagyok :) mondjuk õ nagyon nem egy menõs típus ha én nem szerveznék meg valamit akkor Nem mennénk soha sehova. Amúgy õ is figyelmes, ha kerek perec mondok ki valamit azt zokszó nélkül megcsinálja :) . Akkor jövõre direkt leszek és azt fogom kérni szülinapomra, hogy vegye észre a " jelzõlámpát" és szervezzen nekem gyerekmentes napot :)
10 Nekem az ilyen nem ajándék, ha nekem kéne megmondanom, hogy mit akarok. Az ajándék azért ajándék, hogy az ajándékozóra bízom. Rosszabb vagy mint egy 9 éves kölök:D
Én a múltkor azt mondtam a páromnak, hogy szeretném, ha adna nekem egy szál virágot romantikusan, és eljönne értem a suliba. El is jött, olyan aranyos volt, várt a suliban, és hozta a kis virágot, nekem! Magától nem jutott volna persze eszébe, hogy virágot adjon nekem, több év alatt egyszer kaptam ezen kívül virágot tõle, de annyira szeret mégis. És mikor elmondtam neki, hogy jól esne egy virág, olyan tiszta szívbõl, szeretetbõl hozta nekem, hogy igenis romantikus volt. Nem olyan amerikaias romantika, hanem inkább olyan magyar-féle, de romantika! Szerintem az is romantikus, ha elmondod, és utána látod, hogy csillog a szeme, mikor várja az örömöd, mikor átadja!
:(
O! Isten éltessen sokáig!:)
Hát, képzeld, nekem holnap van a születésnapom, de õ elutazott két hétre. Én itt vagyok a 8 hónapos gyerekkel vidéken (miatta költöztünk ide) család, barátok nélkül. Szóval a 25. születésnapomat az egész napos gürizés után este a tv elõtt fogom tölteni valószínûleg egy üveg bor társaságában... én sem így képzeltem :(
8 hónapos gyerek mellett egy üveg bort fogsz vedelni dögölvén a TV elõtt. Gratulálok!
Ez tetszett: "Én már a nézésébõl tudom mit akar, " Istenkém, mit is akarhat egy pasi? Enni, vagy dugni. Ezeket azért elég könnyû kitalálni...

10 év házasság után úgy néz ki el kell válnunk. A ház amely az ő nevén volt már a házasságkötés előtt is, de főként az én jobb fizetésemből újítgattuk fel. Közös tulajdonnak számít vagy csak az övé marad? Az értéke azóta megötszöröződött.

Az értéke azóta megötszöröz?dött. Nekem is van egy fél házam még a házasság el?ttr?l, de azon nem újítottunk semmit sem közösen;ez is esetleg felez?dik (ill negyede) ?t illeti? Ezenkívül másfél éve vettünk egy autót, ami bár az én nemvemen van, de a hitele már most több, mint az értéke;ez is osztozkodás tárgyát képezi gondolom, de mi van, ha egyikünk sem szeretné a hitelt tovább fizetni? azóta megötszöröz?dött. Természetesen a kislányunk tovább bonyolítja az egész hercehurcát, szegény szenved a feleségem butasága miatt.

Legjobb válasz: Szia! A ház, ami az õ nevén van , az övén is marad. Nem v szik figyelembe, hogy ki mit hogyan mikor újított fel benne , még akkor sem ha számlád van róla.Ha a Te házad (amit magaddal hoztál) csakis a te neveden van (tehát a feleséged nem a haszonélvezõje), akkor az értelemszerûen nálad marad.Az autó azé lesz, aki a tulajdonosa , remélhetõleg a karbantartója is Te vagy. Ha nem, érdemes eladni.A kislány pedig tudod, hogy 99%ban hova fog kerülni...

Szia! A ház, ami az õ nevén van , az övén is marad. Nem v szik figyelembe, hogy ki mit hogyan mikor újított fel benne , még akkor sem ha számlád van róla.Ha a Te házad (amit magaddal hoztál) csakis a te neveden van (tehát a feleséged nem a haszonélvezõje), akkor az értelemszerûen nálad marad.Az autó azé lesz, aki a tulajdonosa , remélhetõleg a karbantartója is Te vagy. Ha nem, érdemes eladni.A kislány pedig tudod, hogy 99%ban hova fog kerülni...
Most attól, hogy számokkal jössz meg értéknövelõ beruházásokkal nem ugyanazt írtad le?? Ráadásul utánanézhetnél, hogy az ingatlan is (ha házasság elõtt) került a nevére , ugyanúgy nem számít közös vagyonnak. És ha már értékkövetésrõl írsz. Hogyan, mi módon lehet bebizonyítani, hogy ki mennyit költött rá? Remélem a kérdezõ minden számlát és kimutatást jól könyvelt!!!
Jut eszembe, ha a kedves kérdezõ mondjuk egy 5 millás házba belefeccölt 20 millát 10 év alatt(ekkor jön létre az ötszörös ár), közben megélt a családjával, akkor szívesen hozzámegyek a válása után :-)
..de akinek ennyi pénze van, miért is vesz hitelre kocsit?Esküvõ storno:-)))
5 év együttélés után minden közös! tanúkkal bizonyított élettársi kapcsolatra, és házasságra ugyan az vonatkozik.

Lehet 10-20 év házasság után is kiegyensúlyozott, boldog, rendszeres nemi életet élni a pároddal?

Sztem lehet, de kíváncsi vagyok más véleményekre is. :)

Legjobb válasz: A nagyszüleim most már a 70-80-as éveikben járnak, de kb. 10 évvel ezelõtt még aktív szexuális életük volt. Most is csak azért nincs már, mert nagypapám amint lefekszik az ágyba el is alszik, ezt biztos forrásból tudom, hisz nagyim mesélte :)

Az én szüleim 30 éve vannak együtt és 25 éve házasok, két gyermekük született, és a mai napig élnek rendszeresen szexuális életet, heti 2-3 szor. Tõlük tudom:)
Az én szüleim 28 éve házasok, de már nincs köztük szexuális kapcsolat.
A nagyszüleim most már a 70-80-as éveikben járnak, de kb. 10 évvel ezelõtt még aktív szexuális életük volt. Most is csak azért nincs már, mert nagypapám amint lefekszik az ágyba el is alszik, ezt biztos forrásból tudom, hisz nagyim mesélte :)
Amint azt már írtam, a nagyszüleim 47 éve boldog házasságban élnek, ami manapság sajnos ritkának számít.
Mi 16 éve vagyunk együtt, van egy fiunk is, aki már kamasz, de a szex szinte mindennapos!Imádom a férjemet, Õ a legjobb pasi a világon, és Õ is rajong értem, látom, érzem a mozdulatain, a simogatásán.
A nagyszüleim 47 éve házasok, csak néha-néha szoktak veszekedni, akkor se nagyon. Boldogan élnek.
Miért ne lehetne? Jártál te már szocotthonban? :D
A szüleim több mint 20 éve házasok, és egy rövid - talán fél vagy egy év hosszú - idõszakot leszámítva boldogan élnek együtt.
A kérdező hozzászólása: Nem így értem, hanem magát a szexuális életet. Enyém szüleim is látszólag boldogan élnek, holott tudom, hogy sokszor hónapokig nem mennek egymás közelébe úgy.... Sok házasságról tudok, ahol a gyerek születésével a szexuális vágy igencsak visszaesik. A heti 2-3-4-bõl már csak havi 2-3 lesz, vagy annyi se.
09:15-ös de irigyellek!! Mi 7 éve vagyunk együtt de max heti 1 van, az sem tul szenvedélyes..

10-20 év házasság után szoktatok csókolózni?

Legjobb válasz: 8 év után mi igen =), és mást is

8 év után mi igen =), és mást is
A kérdező hozzászólása: Én igényelném a csókot 20 év után is
Igen! Szoktunk csókolózni, persze már nem úgy mint tini korunkban, és nem is annyira sûrûn, de szoktunk. (10 év házasság)
nálunk én nem szeretek csókolózni. Hogy miért, nem tudom. Néha igen, de inkább rövid csókokat. Igaz ez az elejétõl fogva így van.
A kérdező hozzászólása: A szex nagyon jó nálunk is, de a férjem nem csókol meg közben, azt hiszem ez nagy baj.
Ez talán egyénfüggõ, van olyan pasi, aki már pár hónap után sem kezdeményez csókolózást szextõl független szituban, "csak úgy", mert nem szereti, csak az elején megerõlteti magát, hogy bevágódjon. Ennyi erõvel lehet olyan is, akivel meg 20 év után sincs gond.
18 év után ugyanolyan szenvedéllyel, bár néha titokban mert van 3gyerkõc:)
12.46-os vagyok megint.Csók is mindig van, sõt néha úgy csókolózunk mint az udvarlás elején:) ...A csókkal fejezzük ki mindig, hogy még mindig oda vagyunk egymásért...
9 év után? IGEN! Sõt sokkal aktívabb a párom, mint régebben, pedig csak jövõre lesz 30 éves:)
A kérdező hozzászólása: A szex az természetes, de a csók?
az én szüleim, 20on akárhányadik házassági évforduló után, azt nemtom h szex közben mitszoktak csinálni, de azt látom h napközben szoktak szájrapuszit adni. nemállnak le csókolózni, de köszönésné szájrapuszi, vagy csakúgy, az elõszokott fordulni.

Ugy néz ki válunk a férjemmel, 2 év házasság, 10 év együttlét után. Újépítésű lakásunk van, hitelre+ 2 gyerekre a megelőlegező szocpol?

A lakás indulórészletét+ a berendezést kb.3 millio én és a szüleim álltuk. A törleszt?részletet én fizetem. Ezt igazolni is tudom. A férjem mégse érti miért nem kapna a lakásból válás esetén. Igaza van?A papírokon fele-fele arányban vagyunk, mint tulajdonosok. A hitelnél ? adóstársként van feltüntetve.Iratathatok vele alá papírt most, hogy lemond a lakásról, vagy a válásig még meggondolhatja magát? Költözzek vagy maradjak? Vagy ? költözzön és várjam meg a 3 évet? Nem tudom mi lenne a megoldás. Le tudom e védeni magam valahogy akárhogy is alakul a jövöre nézve???? Nem tudom mi legyen, a szocpollal ilyenkor mi van (azt olvastam vissza kell fizetni 30 napon belül válás esetén)? Vagy költözzön el a férjem, és várjam meg a szocpollal a 8 évet? Ha nincs gyerek akkor mi van???

Legjobb válasz: Szerintem ebben a kérdésben ügyvéddel konzultálj.Õ kompetensebb a témában mint itt bárki.Nehogy félreinformáljanak,és hátrányod származzon belõle.

Szerintem ebben a kérdésben ügyvéddel konzultálj.Õ kompetensebb a témában mint itt bárki.Nehogy félreinformáljanak, és hátrányod származzon belõle.
Igaza van az elöttem szólónak. Sok-sok millió a tét... ne kockáztass. Inkább fizesd ki az ügyvédnek azt a "pár" ezret, de az valóban igaz tanács lesz!
Szia! Bármiben is egyeztek meg a férjeddel, ügyvéd elõtt kell megállapodást kötni! A hitellel+szocpollal kapcsolatos fizetési kötelezettséggel kapcsolatban a banknak is bele kell egyezni, ha pl. ki akarnátok vonni a férjet, mint hitelfelveveõt/adóstársat. De mindenképpen ügyvéd által írt megállapodás legyen a kezedben. Amikor a megelõlegezõ kölcsönszerzõdést kötöttétek, kötelezettséget vállaltatok arra, hogy amennyiben elváltok, a válás jogerõre emelkedésétõl számítva 60 napon belül bejelentitek a banknak. (olvasd át a szerzõdést). Sajnos ilyen esetben az összeget vissza kell fizetni kamatostól a bankon keresztül a Magyar Államnak. Tehát a bank egyfajta hitellé alakítja, kiszámítja a havi törlsztõrészletet stb és úgy kell törleszteni, mint egy hitelt, feltéve, ha nem egy összegben fizetitek vissza. A banknak történõ bejelentést követõ hónap elsõ napjától elvileg már törleszteni kell. Mindenesetre ne csak ügyvédhez fordulj, de keresd fel a bankot is, mond el hogy mi a helyzet, õk is segítenek.
szerintem ezért nem kell összeházasodni...

Miért temetik a házasságunkat azért mert 10 év együttlét után még nincs gyerekünk? Miért gondolja bárki hogy beleszólhat két ember döntésébe?

Nem ez a legnagyobb problémám, de miután már ezredjére megkérdezték kicsit zavar. 10 éve vagyunk együtt a férjemmel. Elég fiatalon összejöttünk, mindketten 20 évesek voltunk. Eddig más dolgok voltak fontosak mindkettőnknek nem a gyerek téma. Mostanában már kicsit többet beszélünk róla, de még 2-3 évet mindenképpen várni akarunk. Akkor sem leszek "öreg", egyébként is csak egy gyerek tervezünk, szóval akár 35 körül is szülhetek. Jó ideje kérdezgetik ismerősök, rokonok hogy mikor jön már a baba. Az normális érdeklődés annyira nem zavar (bár tizedjére ugyanattól már kicsit), de vannak akik konkrétan vájkálnak a magánéletünkben: Nincs e valami szervi oka, biztos hogy együtt akarunk e megöregedni. Ezek szerintem azért már elég tolakodóak. Régebben még el is lehetett intézni azzal hogy majd később, még fiatalok vagyunk, sok a tervünk, de mióta 3 éve összeházasodtunk, már tényleg "természetellenesnek" vélik, hogy nincs gyerekünk, miközben nagyjából elkészült a házunk is. Miért akar mindenki beleszólni más életébe? Tényleg olyan nagy bűn, hogy gyerek nélkül is jól érezzük magunkat még most is?

Legjobb válasz: Nem kell törõdni az ilyen beszólókkal, ha ez a fõ szórakozásuk, aztán otthon még órákig beszélhetnek róla a hátatok mögött egészségükre :) Nekünk szinte napra pontosan a 8. évfordulónkra született a kisfiunk, elõtte mi is megkaptuk a kérdéseket, sõt én azt is, hogy az elõzõ kapcsolatában a férjem tudott gyereket vállalni, velem nem. Ezt igaz csak egyszer. Azt válaszoltam, hogy biztos õt jobban szerette mint engem... azóta sem kérdez ez a rokonom semmit tõlem :D Légy határozott, kemény aztán leszállnak rólad!

Nem kell törõdni az ilyen beszólókkal, ha ez a fõ szórakozásuk, aztán otthon még órákig beszélhetnek róla a hátatok mögött egészségükre :) Nekünk szinte napra pontosan a 8. évfordulónkra született a kisfiunk, elõtte mi is megkaptuk a kérdéseket, sõt én azt is, hogy az elõzõ kapcsolatában a férjem tudott gyereket vállalni, velem nem. Ezt igaz csak egyszer. Azt válaszoltam, hogy biztos õt jobban szerette mint engem... azóta sem kérdez ez a rokonom semmit tõlem :D Légy határozott, kemény aztán leszállnak rólad!
Magánügy, hogy ki miért nem vállal gyereket. Nálunk meddõség miatt nem jött sokáig a baba, én is kaptam a tolakodó kérdéseket. MOSOLYOGVA, kedvesen, de határozottan ilyeneket válaszoltam: - Ez rám és a férjemre tartozik, ugye megérted hogy nem szeretnék róla beszélni? - Akkor lesz gyerekünk, ha itt lesz az ideje. Vagy kérdéssel válaszoltam: és neked mikor lesz? Ha volt már gyereke, akkor: és nálatok mikor jön a következõ? Ha volt már neki kettõ, és meglepõdött azon hogy miért kérdezem mikor jön a harmadik, amikor nálam még egy sincs, azt válaszoltam hogy mindegy a gyerekek száma, ahogy õ furcsállja hogy ezt kérdezem, én is furcsálltam, hogy az elsõ gyerek jövetelére kérdez rá.
én sosem teszek fel ilyen kérdéseket, mert azt gondolom, h nincs közöm hozzá és olyat sosem kérdezek, amire én se szeretnék válaszolni. de ettõl függetlenül bennem is felmerül, h az elkötelezõdés hiánya vajon közös döntés-e (mert akkor ok) vagy valami problémát jelez. Van egy pár, a srác 36, a lány, 30, 11 éve együtt vannak és azóta semmi sem változott. azt leszámítva, h külön élnek, de nem együtt hozták össze, a nagyi átengedte a házát és beköltözött a srác régi szobájába, szóval ez se az az építgetjük a közös jövõt, mert van rá igényünk. a srác nem kérte meg a kezét, nem vette feleségül, nem akar gyereket (a lány minderre igent mondana - tõle tudom) arra hivatkozva, h "még élni akar". szerintem is mindnenki úgy él, ahogy akar, de az õ esetükben azért néha elgondolkozom, h vajon a lány is így akar-e vagy csak elfogadja a srác döntéseit. Mert szerintem is igaz, amit Woody Allen mond az Annie Hall-ban: "egy kapcsolat olyan, mint a cápa - ha nem halad elõre, elpusztul". nem kérdezek rá, mert nem akarok indiszkrét lenni és annyira kíváncsi se vagyok, mint mások, de nekem is fura, ha egy kapcsolat semmennyit sem halad. és most hozzáteszem, nem a kérdezõérõl beszélek, ott azért más a helyzet.
Sajnos sok embernek az a legnagyobb öröme, hogy piszkál másokat, turkál a magánéletükben és nem lehet öket lerázni. A pokolba kivánom az efféléket. Én is szeretném tudni a megoldást az ilyen problémára.
Ne foglalkozz velük. Mi 8 éve vagyunk együtt a férjemmel. Én 20, õ 22 volt mikor összejöttünk. 4 éve házasok vagyunk és gyerek még nincs. Még az sem biztos, hogy lesz. Egyáltalán nem foglalkoztat minket a gyerek téma. Mintha kötelezõ lenne egy párnak az esküvõ után gyereket vállalnia.... Nálunk is vannak olyan ismerõsök, rokonok akik feszt kérdezgetik, nem jön még a baba? Nehezen jöhet...ha esélyt sem adunk rá. :D De teljesen mindegy. A lényeg, hogy mindenki akkor vállaljon gyereket amikor úgy érzi eljött az ideje és készen áll rá...ezt szeretné.
Nem kell foglalkozni a rosszalló megjegyzésekkel. A Ti döntésetek mikor vállaltok gyereket, nem az övé. Még éljétek ki magatokat kettesben ameddig szeretnétek, 35 évesen szülni pedig egyáltalán nem késõ.
Én is hasonló cipõben járok. Mikor még nem voltunk házasok állandóan azt hallgattam mikor lesz esküvõ. 7, 5 év után összeházasodtunk tavaly nyáron.( mi is fiatalon jöttünk össze, és elsõ volt a ház és mindenképp akartunk elõtte együtt élni is) Úgy éreztük itt az ideje a házasságnak. Na alig hogy túl vagyunk most állandóan a gyerek témát hallgatom, olyan emberektõl akinek semmi köze hozzá. Nem értik meg hogy 25 évesen még nem akarok gyereket.Nem akartam soha a semmire szülni és sikerült is egy jó alapot létre hoznunk, de ha még nem érezzük magunkat elég érettnek akkor miért szüljek? Nem értik hogy én magánrendelésre akarok menni, õssejtet akarok levetetni és én akarok dokit választani nem akihez épp kerülök. De ezt nem is akarom idegeneknek elmagyarázni. Már megfogadtam ha legközelebb valaki megkérdezi tényleg azt fogom mondani hogy KÖZÖD? És nem érdekel hogy bunkó vagyok.
Én erre mindig azt válaszoltam: Ne akarunk gyereket. Semmi többet nem mondtam, ez általában sokkolta a kérdezõt, így bedugult, és soha többé nem kérdezgetett.
Lehet, hogy nem értik, mi tart össze benneteket, ha a gyerek nem. Mert õket lefoglalják a hétköznapi problémák, így nem kell soha belegondolniuk, hogy tényleg élvezik-e az életet.
4. vagyok törõdik a srác a lány érzéseivel, külsõ szemlélõként ez egy kimondottan szép kapcsolat, illenek is egymáshoz, szeretik is egymást. kölcsösnösen. épp ezért folyik néha a találgatás a hátuk mögött (akármennyire csúnya dolog is), h vajon miért nem kötelezik el magukat egymás mellett mégse. tényleg szép kapcsolat az övék, némi furcsaságokkal: még a szentestét is baráti társaságban töltik, a 11 év alatt még sose utaztak el kettesben. úgy élnek, mint amikor megismerkedtek. a lány nem adja fel magát, mert neki egyetlen vágya és célja van az életben: hogy ezzel a sráccal legyen. ami másnak talán szomorú (nekem nem menne), de én rengeteg ilyen embert ismerek, fõleg nõben. szóval csak azért írtam le a történetet, h õszintén elmondjam: tényleg van olyan, amikor egy "idegen" akaratlanul elgondolkodik azon, h vajon egy pár élete miért úgy alakul, ahogy. pedig tényleg semmi köze hozzá, csak hát az ember azért morfondírozgat az élet dolgain.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Nem szoktam annyira foglalkozni ezekkel az ismerõsökkel, csak amikor egyébként is van más gondom pl. a munkában akkor kicsit felhúz.. 4es Amit te írsz valóban teljesen más, ott a lánnyal vannak alapvetõen gondok amiért homlokegyenest hátat fordít a vágyainak egy férfiért, aki nem igazán törõdhet az érzéseivel. De ez is az õ dolga. Mi szeretnénk majd gyereket, ez nem kérdés. Egyébként teljesen igazad van abban, hogy egy kapcsolatban fejlõdni kell, ahogy a saját életünkbe is, mert egyébként egy idõ után unalmas az egész. Csak a fejlõdés nem egyenlõ a gyerekkel. Ismerek olyanokat akik egyáltalán nem akarnak gyereket, mégis boldogok együtt, vannak céljaik.
25/N

Mi kell 10 év együttélés/házasság után egy férjnek, milyen legyen a nő? Kedves férfiak, férjek?

10 éve vagyunk együtt ebb?l 4 éve házasok.Van egy 2,5 éves kislányunk és egy 6 hónapos kisfiunk.A férjem teljesen passzív velem szemben.A gyerekekkel sokat foglalkozik, jó apa.Viszont engem teljesen elhanyagol, szex terén is (még vissza is utasít néha), próbálok vele beszélgetni is de sokszor úgy látom nem érdekli mit mondok.Szerintem jól tartom magam, igyekszek fitt lenni 2 gyerek után is.Mindig azt mondja fáradt, álmos.Igaz sokat dolgozik, meg a stressz sem kevés rajtunk de azért a kett?nk kapcsolatának ezeket ki kellene bírni.Nekem sem könny? a két gyerk?ccel segítség nélkül....A gyerekek már 7-fél 8 körül alszanak mégsem velem tölti az estéket, hanem tv, laptop, vagy épp a "m?helyébe" kütyüzik valamit.Én még szerelmes vagyok!Miért nem figyel rám?Miért nem érdeklem?Mi kell nektek férfiaknak? :(

Legjobb válasz: Lényegében teljesen egyet tudok érteni MadameViciouse válaszával. Talán kiegészíteném a jó nagy röhögésekkel, hülyéskedéssel. Nálunk ezek elmaradhatatlanok. Még stressz mellett is. Passzivitásra nehéz tanácsot adni...talán egy kis vidám kacérkodással fel tudod rázni. Viselkedj dögösen, kapd el akár a konyhában egy-egy pillanatra...csak úgy játékból. Tudod nem csak neked kell érezned, hogy nõ vagy...neki is, hogy pasi. Márpedig minden pasis férfit egy nõ tud igazán pasissá tenni. Ha nem egy másik nõ van a dolog mögött, talán semmi sincs veszve. Sok sikert! :)

Lényegében teljesen egyet tudok érteni MadameViciouse válaszával. Talán kiegészíteném a jó nagy röhögésekkel, hülyéskedéssel. Nálunk ezek elmaradhatatlanok. Még stressz mellett is. Passzivitásra nehéz tanácsot adni...talán egy kis vidám kacérkodással fel tudod rázni. Viselkedj dögösen, kapd el akár a konyhában egy-egy pillanatra...csak úgy játékból. Tudod nem csak neked kell érezned, hogy nõ vagy...neki is, hogy pasi. Márpedig minden pasis férfit egy nõ tud igazán pasissá tenni. Ha nem egy másik nõ van a dolog mögött, talán semmi sincs veszve. Sok sikert! :)
Ha meg megcsalod te vagy a hibás én 6 év után voltam így a férjemmel és hát megcsaltam azóta boldog vagyok 1 éve talán mondod neki ha megcsallak mert nem foglalkozol velem akkor
Szex, kaja, levegõ, pihenés és újság a nagydologhoz.A sorrenden lehet változtatni. Te megadod neki ami tõled telik, anya vagy, mellette próbálsz nõ maradni, megértõnek tûnsz. Talán egyszerûen csak beleunt az egészbe, vagy feltûnt egy másik nõ. Esetleg munkahelyi stressz, fáradtság. Próbálj errõl komolyabban kérdezõsködni, mert igazán csak Õ tudhatja mi a baj.
a szex stressz oldó
Tíz év után már nagyon unalmas ugyanazzal a nõvel szeretkezni. Már egy év után is. De néha a szükség mégis erõt vesz az emberen, vagy egyszerûen csak a nyugalom végett, mert egy kielégített asszony azért nagyon kedves tud lenni. Tíz év után (és kilenc és fél évet visszamenõleg is) nyugalomra van szüksége a férfiembernek. A jó házasság titka az "élni és élni hagyni".
Három év házassággal a hátam mögött azt tudom mondani, hogy az utolsónak nincs igaza. Az én feleségem még most is az az alacsony, formás, nagymellû, nagy fenekû, huncut szemû nõ, ahogyan megismertem. Kézzel, szájjal, puncival egyaránt úgy kicsavar, hogy mozdulni sem bírok utána, és ami a legjobb benne, hogy látszik, hogy õ is élvezi. Lehet, hogy pár év múlva már nem így lesz hanem úgy ahogyan az utolsó írta, de a szex terén nekem még most is õ az etalon, pedig volt már azért pár nõvel dolgom, és más téren is megállja a helyét. (Nem legenda, hogy az ápolónõk, asszisztensnõk, védõnõk - vagyis eü. dolgozók - valami isteniek az ágyban!)

Házasság után változott a nevem. Tavaly csináltattam útlevelet 10 évre. Utazhatok a régi nevemen?

Utána jártam és mivel névváltozás történt, így újból ki kell fizetnem az illetéket az útlevelemre, ami 10.000 Ft felett van már. Szerintetek ha érvényes, akkor utazhatok a régi nevemen, vagy pórul járhatok a reptéren?

Legjobb válasz: Majdnem mindenhova mehetsz személyivel is... Egyébként kétlem hogy gondod lenne belõle.Meg se nézik szinte,hacsak nem amerikába mész.

Majdnem mindenhova mehetsz személyivel is... Egyébként kétlem hogy gondod lenne belõle.Meg se nézik szinte, hacsak nem amerikába mész.
Ha a jegyedet arra a névre veszed, ami az útleveledben szerepel, akkor nem lesz gond.
Én úgy tudom, hogy ha házasságkötés miatt változott a név, akkor minden hivatalos irat cseréje illetékmentes. Válásnál pl. már nem.
A kérdező hozzászólása: Egyiptomba nem elég a személyi... és megkérdeztem, sajnos nem illetékmentes.
Én voltam Egyiptomban és hát elég tüzetesen megnézik az ottaniak, de itthon sem csak átfutottak rajta, csináltass csak 5 évre, és én nem kockáztatnék...Vagy hívd fel a repteret vagy az utazási irodát esetleg a hivatalt, biztos van valami információs vonaluk és ott talán többet tudnak mondani.
Én egy hónapja csináltattam meg az útlevelemet, viszont jövõhónapban esküvõ de a nászút miatt hamarabb meg kellett csináltatnom mert le volt járva már..ott megkérdeztem, hogy fontos -e majd az új nevemet bejelentenem és új okmányt kérnem..ott azt mondták nem, mivel úgyis rajta van a chip amin az ujjlenyomatom van.

10 év boldog házasság után kiszerettem a férjemből. Ez csak az eltelt idő miatt lehet besokalltam? Vagy már visszafordíthatatlan szokott ez lenni?

Legjobb válasz: Olyan nincs, hogy valaki egy életen keresztül folyamatosan szívbõl szeressen. Szerintem próbálj továbbra is közel maradni hozzá, legyen minél több közös programotok. Ha tényleg egymásnak vagytok teremtve újra meg fogod szeretni:) Ha pedig nem, akkor sajnos már menthetetlen a dolog...

Olyan nincs, hogy valaki egy életen keresztül folyamatosan szívbõl szeressen. Szerintem próbálj továbbra is közel maradni hozzá, legyen minél több közös programotok. Ha tényleg egymásnak vagytok teremtve újra meg fogod szeretni:) Ha pedig nem, akkor sajnos már menthetetlen a dolog...
Tölthetnél egy kis idõt egyedül. Menj el kikapcsolódni pár napra, és gondold végig az érzéseidet, mi lehet a probléma és hogyan tovább. Menj vissza hozzá és ha mellette döntöttél, akkor maradj mellette. Próbálj kis változatosságot vinni a kapcsolatba és beszéld meg vele mi a probléma, mit csináljon másképp.
Nem tudom van -e gyereketek de tudom, hogy az idõ a sok munka a gondok is befojásolják a kapcsolatokat.Szerintem pont az a megoldás erre, hogy pár napot ketten legyetek.Akár othon is ha nem megoldható másként mondjuk az még jobb ha el is tudnátok menni.Csak ketten.Akár két nap is.Mikor csak kettõtökkel tudtok foglalkozni.Akkor minden kiderûlne.Szerintem helyre fog ez álni.ÉN nagyon drukkolok.Annyi baj gond van néha eltompulnak mellettük a szerelem dolgai.Próbáld meg szerintem ez minenképp megoldás meglátod mit érzel.
Szerintem sem lehet egyszerõen kiszeretni. A párkapcsolat döntések sorozata, hogy szeretnél-e vele lenni, kitartasz-e mellette, harcolsz-e érte és az érzéseitekért. Ha egyébként jó vele és boldogok vagytok akkor érdemes küzdeni de egy kis idõre szerintem is el kéne távolodj nemcsak térben gondolatban, próbáld meg kivülrõl nézni lehet rájössz nem is miatta érezted igy hanem más dolgokkal van bajod. Csábítsd el ismét!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!