Találatok a következő kifejezésre: 10 év és 1 (52 db)

Két gyermekem között 2 év és 1 hónap és 10nap lesz, nem tudom hogy mit csináljak mert szeptember 20. -án lejár a gyedem, de már október 1-vel igényelhetem a tgyást a szülési szabadságot. Most akkor arra a 10 napra megigényeljem a gyest?

Kérem aki hasonló cip?ben volt adjon tanácsot.

Legjobb válasz: Nem akarom meghagyni másnak, csak lehet akkor még nyilvántartásba vagyok és nem kell kétszer intézni mindent a oep-nél.

A kérdező hozzászólása: Nem akarom meghagyni másnak, csak lehet akkor még nyilvántartásba vagyok és nem kell kétszer intézni mindent a oep-nél.
Én inkább szabadságra mennék a helyedben arra a 10 napra.
Én nem voltam ilyen helyzetbe, de megigényelném. Az a kis pénz is pénz és miért hagynád meg másnak????
Én nem voltam ilyen helyzetben, de én a helyedben megigényelném arra a pár napra is. Inkább ide, mint oda ;)

10 év együttlét és 1 közös gyermek után illik nagy esküvőt szervezni és fehér ruhát viselni?

Legjobb válasz: A hagymányok alapján már kissé visszatetszõnek tarthatják egyesek ... de 10 év és egy gyerek után már nem mindegy? Ha "fussa" (hogy Hofi mestert idézzem), miért ne? Igazából talán ennyi idõn után lenne inkább illendõ elismerni a korábbi 10 évet a násznépnek!

A hagymányok alapján már kissé visszatetszõnek tarthatják egyesek ... de 10 év és egy gyerek után már nem mindegy? Ha "fussa" (hogy Hofi mestert idézzem), miért ne? Igazából talán ennyi idõn után lenne inkább illendõ elismerni a korábbi 10 évet a násznépnek!
sztem igen:Dhat miert ne?mindenki viselhet feher ruhat az eskuvojen
Hát PERSZE!!! Mindenkinek kijár, hogy teljesüljön az álma!! Ez a Ti napotok, a Ti élményetek és ha minden jól megy, akkor ez az egyetlen nap amikor Te lehetsz az a bizonyos KIRÁLYLÁNY:) ) Nézz be ide:www.vickyszalon.atw.hu
IGEN! Egyébként szerintem ez nem illem kérdése! Ha Ti így akarjátok mit törõdtek azzal hogy mi illik és mi nem vagy éppen ki mit gondol a dologról? Egy ismerõsöm is így házasodott, a ceremónián a kislánya nyújtotta át nekik a gyûrût, gyönyörûségesen megható volt, utána meg jött az "ereszdelahajamat" dínom-dánom lakodalom! Szupi volt!

Ha valaki itthon csinálja a fősulit államilag támogatotton, akkor tudtommal kell egy itthon maradási szerződés ami 10 évet jelent, és ha netán nem végzi el, hanem 1. , 2. év után otthagyja akkor is érvényes a 10 év, vagy csak ha elvégzi?

Legjobb válasz: Kezdjük ott, hogy el lehet menni külföldre. A lényeg, hogy annyi évet kell itthon (nem is egészen évet, hanem munkanapot) ledolgoznod, ahányat te fõsulira/egyetemre jártál. Az elsõ félév után, ha otthagyod az iskolát, nincs semmilyen kötelezettséged az állam felé (osztatlan képzésen 2 félév).

Kezdjük ott, hogy el lehet menni külföldre. A lényeg, hogy annyi évet kell itthon (nem is egészen évet, hanem munkanapot) ledolgoznod, ahányat te fõsulira/egyetemre jártál. Az elsõ félév után, ha otthagyod az iskolát, nincs semmilyen kötelezettséged az állam felé (osztatlan képzésen 2 félév).

Most melyik a lejobb: processzor: alaplap: memeória 1 memória 2 merevlemez optikai maghajtó videókártya monitor és op rendszer? és hol tudom megvásárolni online? Nyugodtan írjatok mert ezekre gyűjtötten össze 10 év alatt sokat

Legjobb válasz: ha 10 évig gyûjtögetted, akkor NE számítógépbe fektesd a pénzedet, mert 2 év alatt a felét sem fogja érni, mint amikor megvetted. ennyi az elhasználódási ideje. De nemcsak eszmei értékben, hanem fizikailag is tönkremennek a chipek, mert alapból így tervezik õket, a lecserélésre.

ha 10 évig gyûjtögetted, akkor NE számítógépbe fektesd a pénzedet, mert 2 év alatt a felét sem fogja érni, mint amikor megvetted. ennyi az elhasználódási ideje. De nemcsak eszmei értékben, hanem fizikailag is tönkremennek a chipek, mert alapból így tervezik õket, a lecserélésre.

10 éve epilepsziával kezelnek és nemrég kiderült hogy aorta bilentyü szükületem erre kaphatok rokantsági nyugdijat annélkül hogy lenne munkaviszonyom mert pályakezdö vagyok 1 éve fejeztem be a tanulmányaimat?

Legjobb válasz: Ha jól tudom, a munkaképesség csökkenést kell ilyenkor megállapítani. Például az aorta bill. szûkületnek is vannak fokozatai kezdve attól, ami semmi panaszt nem okoz, egészen addig, hogy a beteg ki sem bír kelni az ágyból és ott is fuldoklik. (Mellesleg, "trükközni" se nagyon lehet, mert szívUH-val nagyon jól látszik a szûkület mértéke.) Az epilepsziánál sem mindegy, hogy szeded a gyógyszert és 1 éve nem volt rohamod, vagy gyógyszerek mellett is napi 30 van... (Az pedig csak zárójelben jegyzem meg, hogy nagyon káros, "élõsködõ" mentalitás, ha valaki fiatalon rokkantnyugdíjas akar lenni.)

Ha jól tudom, a munkaképesség csökkenést kell ilyenkor megállapítani. Például az aorta bill. szûkületnek is vannak fokozatai kezdve attól, ami semmi panaszt nem okoz, egészen addig, hogy a beteg ki sem bír kelni az ágyból és ott is fuldoklik. (Mellesleg, "trükközni" se nagyon lehet, mert szívUH-val nagyon jól látszik a szûkület mértéke.) Az epilepsziánál sem mindegy, hogy szeded a gyógyszert és 1 éve nem volt rohamod, vagy gyógyszerek mellett is napi 30 van... (Az pedig csak zárójelben jegyzem meg, hogy nagyon káros, "élõsködõ" mentalitás, ha valaki fiatalon rokkantnyugdíjas akar lenni.)

1 év kihagyással de 10 éven keresztül szedtem fog. gátlót. Többször volt felfázásom, időnként gombás fertőzés is és azalatt az 1 év kihagyás alatt egyszer sajnos "esemény utáni tabletta" is volt. Teherbe eshetek így?

Az orvosom szerint ha fél évig nem esem teherbe menjek vissza és kivizsgál de én már most aggódom, 3 hónap sikertelen próbálkozás után, hogy nem lehetséges. Azt se tudom megítélni, bár h?mér?z?m, hogy van-e peteérésem.

Legjobb válasz: Az UH-on biztos kiderült volna, ha látható gond van. Viszont, elõször gyõzõdj meg arról, hogy van-e peteérésed! Szerintem, használj ovulációs tesztet, az a legbiztosabb. És figyeld a petefészekszurkálást és a tojásfehérjeszerû nyálkát, akkor van peteérés. Itt sokat okosodhatsz: www.babatervezok.otthona. net De a 3 hónap hónap egyáltalán nem sok idõ, ovutesztelj a következõ hónapokban, aztán ha nem sikerül, az orvosod kivizsgál majd. Addig is ezen ne görcsölj, szeressétek egymást! ;)

Az UH-on biztos kiderült volna, ha látható gond van. Viszont, elõször gyõzõdj meg arról, hogy van-e peteérésed! Szerintem, használj ovulációs tesztet, az a legbiztosabb. És figyeld a petefészekszurkálást és a tojásfehérjeszerû nyálkát, akkor van peteérés. Itt sokat okosodhatsz: http://www.babatervezok.otthona. net De a 3 hónap hónap egyáltalán nem sok idõ, ovutesztelj a következõ hónapokban, aztán ha nem sikerül, az orvosod kivizsgál majd. Addig is ezen ne görcsölj, szeressétek egymást! ;)
Szia ne aggódj!Én 7 évig szedtem fog.gátlót.Folyton gombás fertõzésem van:S jah és van bõven túlsúlyom is sajna....DE most már lassan 35 hetes vagyok!Úgy hogy ne aggódj! Puszi
Kitartás!!!Én is 10 évig szedtem a gyógyszert és ahogy abbahagytam nem jött rögtön össze.10 hónap múlva lett kétcsíkos a teszt! 30 hetes kismami

Miért döntöttetek úgy, hogy 5-8-10 év együttélés, és 1-2 gyermek születése után összeházasodtok?

Legjobb válasz: Mind a 2 elõttem szóló, szánalmas, ki ráz a hideg az ilyen anyagias undorító emberektõl! Ezért tart ma itt a világ, mert az ilyen mentalitás az elfogadott és sajnos követendõ! 9 éve azért vettem feleségül,(2év után) mert Õ volt az igazi ! Mert szerettük egymást, mert a szüleim is házasságban éltek, és az õ szülei is. Mert az a minimum, ha egy ffi.nak komolyak a szándékai, és egy életre szólnak, h. fel tegye a kérdést - leszel a feleségem ? - 40/F

Mind a 2 elõttem szóló, szánalmas, ki ráz a hideg az ilyen anyagias undorító emberektõl! Ezért tart ma itt a világ, mert az ilyen mentalitás az elfogadott és sajnos követendõ! 9 éve azért vettem feleségül, (2év után) mert Õ volt az igazi ! Mert szerettük egymást, mert a szüleim is házasságban éltek, és az õ szülei is. Mert az a minimum, ha egy ffi.nak komolyak a szándékai, és egy életre szólnak, h. fel tegye a kérdést - leszel a feleségem ? - 40/F
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy nem értem, hogy mitõl félnek annyira az emberek? Legyártanak 1-2 gyereket, de nem házasodnak össze.... könyörgöm, a gyerekvállalás ezerszer nagyobb felelõsség, és elkötelezettség mint a házasság.
Mi 1 gyerek és 10 év után házasodtunk össze. Az oka egyszerû.A férjem a repülõtéren dolgozik, és jár neki az ingyenes repülõjegy.Nekem csak akkor jár ha felesége leszek.Akkor legyen.Összekötjük a kellemest a hasznossal.Így most évente elmegyünk szép országokba "ingyenes repülõjeggyel".. 10 év után már annyira összeszoktunk, hogy nekünk már nem volt fontos a fehér ruha, meg a lagzi (nem is volt , csak 2 tanús esküvõnk) Amúgy semmi nem változott.Ma is szeretjük egymást, csak annyi, hogy ma már az igazat mondom amikor azt mondom, hogy " õ a férjem" (10 év alatt mindig így mutattam be a páromat) 38/N
Több, mint 10 éve élek együtt a párommal, mindig is szerettem volna esküvõt, nem az anyagiak miatt, nem a papír miatt, hanem magunk miatt, azért, amit egy esküvõ jelent egy nõnek. De õ nem, mert az õ szülei elváltak, rossz házasságuk volt, és csak pénz kidobásnak tartja, anélkül is élhetünk együtt, lehet gyerekünk. Ettõl függetlenül elvenne, mert nekem fontos, csak sajnos nem tudjuk elõteremteni rá a pénzt, a szüleinkkel nem vagyunk olyan kapcsolatban, hogy kifizessék helyettünk. Ha csak a legszûkebb lenne a vendégség, nem egy oltári nagy buli, arra sem lenne pénzünk, mert ezt az összeget inkább egy új lakásba fordítottuk. Nem tudom, hogy lesz-e valaha olyan, hogy megengedhetjük magunknak, de ha igen, akkor nem azért fogjuk megtenni, hogy ilyen-olyan támogatást kapjunk, hanem mert az egyikünknek fontos, így a másikunknak is az.
Mi 10 év után egy 3 éves gyerekkel házasodtunk össze. Elõtte azért nem, mert nem volt rá pénzünk.Egy apró lakásban éltünk amit kinõttünk, szerettünk volna picit nagyobbat, de természetesen ekkor sem volt pénzünk. Nem volt más választásunk mint a fészekrakó hitel+szocpol kombináció. Ehhez viszont össze kellett házasodnunk. Nem gondolnám, hogy anyagias, undorító emberek lennénk, csak mert az apró, egészségtelen lakásunkból egy kicsit jobba vágytunk és ennek érdekében házasodtunk össze.
Esküvõi fotós vagyok, évente több tucat esküvõn fotózok. Több olyan párt is fotóztam, akik hosszú együttlét után, nagy gyerekekkel tartottak esküvõt, gyakran nem is kis esküvõt, mert most már tudják, hogy ötökké együtt maradnak, mert akkor nem volt pénzük, mert voltak egy esküvõn és nagyon tetszett nekik......Az esküvõ egy szép dolog, egy ünnep, amire készülni kell, ami összehozza a rokonokat, barátokat, aki szeret bulizni, annak egy nagy buli. A mai elhidegült társasalomban különösen szükség van az ilyen ünnepi alkalmakra, na és természetesen egy esküvõi fotósra!
A második válaszoló vagyok. Egy percig sem láttam rajtuk, hogy félnének az elkötelezettségtõl két gyerek és huszon év után. Egyszerûen csak nem volt számukra annyira fontos. Õk a papír nélkül is boldogok voltak, aztán most úgy döntöttek, hogy buliznak egyet, és akkor már össze is házasodtak. Elõtte is boldogok voltak együtt 23 évig, és azóta is boldogok, a házasság nem rontott/hozott helyre semmit. Buliztunk egy jót velük. És azóta is élik világukat, csak mostmár van egy gyûrû az ujjukon, ennyi változott. Nem tartom õket undorítónak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat! Várok még! Vagy ilyen kevesen házasodnak össze, ennyi év után?
Barátaink 40 évesen 23 év (nem vicc!!) együttlét és 2 gyerek után tartottak óriási lakodalmat pár éve egy kastélyban. Õk azzal indokolták, hogy most értek abba az életszakaszba, és anyagi biztonságba, amikor ezt megengedhették maguknak. Nem volt nekik olyan fontos a papír, amíg meg nem tudtak volna olyan esküvõt tartani amilyet igazán szeretnének, inkább nem házasodtak össze.
Mérhetetlenül lenézem azt az embert, aki saját önzésébõl nem akarja megadni azt a lelki és jogi biztonságot a gyerekének, hogy hivatalosan is családban nõhet fel. A papír a gyerek miatt (is) fontos, és aki legyárt x gyereket, miközben nem meri elkötelezni magát a gyereke másik szülõje mellett, az önzésbõl (magának) csinál gyereket. Bárki lepontozhat, ismerõseimet látva, tapasztalatból mondom. Ma elválni csak néhány óra munka és vagyonszerzõdés mellett nem is rizikó, de aki a kezdet kezdetén nem házasodik, ritkán teszi meg késõbb. A másik félben sokszor kimondatlan a bizonytalanság, a gyerekben pedig biztosan az, hiszen neki a szülei örök egység, ahogy nõ, és felfogja a világot, nem érti, miért tagadják meg ezt a világ elõtt. Ez akkor is így van, ha azzal mentegetitek magatokat, hogy nem fontos a papír. Akkor miért is mondanátok, hogy a "férjem", ha nem az. Nem, valójában szégyellitek, hogy nem vettek el titeket/ nem mentek hozzátok, és ezzel magyarázzátok a bizonyítványt. Nálunk egy percig sem volt kérdéses, hogy összeházasodunk-e. Azért tettük, mert úgy éreztük, összetartozunk. Kevés pénzbõl jó hangulatú lagzink volt, a sok burzsuj a milliós rongyrázós esküvõk után is a miénket emlegeti, mint etalont. A házasság a család alapja, a bizalom egyfajta kifejezõdése. Aki fél tõle, az nem szereti a másikat igazán, és jobb, ha a gyerekcsinálás elõtt keres mást.

Van olyan iskola pesten ahol 1 év alatt leteheted az erettsegit? 18 elmultam es megvan a 9-10 evem is es lehet levelezo is.

Legjobb válasz: Én olyat tudok, ahol egy nap alatt leteheted az érettségit, az nem jó? Úgy hívják, hogy Ecseri piac, vagy Józsefvárosi piac.

Én olyat tudok, ahol egy nap alatt leteheted az érettségit, az nem jó? Úgy hívják, hogy Ecseri piac, vagy Józsefvárosi piac.
Bármelyik iskola engedélyezi ezt - különbözeti vizsgát teszel a hiányzó tantárgyakból és akár azonnal mehetsz érettségizni.
A kérdező hozzászólása: http://www.infoblokk.hu/oktatasok.html hasonló iskolákra gondolok ami itt van nem tudom mennyire igaz és jó és ehhez hasonlót ha tudna vki mondani az jó lenne:\\

Miért nincs ma az országban 1 értelmes, kormányozni képes párt sem? Mi lesz ezzel az országgal 5-10 év múlva, ha mindenki éhen hal és menekül? Felosztják a közeli szláv államok közt?

Az MSZP=MSZMP már megmutatta mit tud. Akármennyi darabra hullik és akárhogy hívják. 1 kormányozni képes ember sincs köztük, és bűnözőkkel van teli. A FIDESZ-KDNP most megmutatta mit tud. Ha el is hisszük, milyen jó az ország gazdasági állapota, ez emberek ezreinek életébe kerül, mert egyre több a munkanélküli és hajléktalan. Ki marad még? Az LMP, aki szétszakadt, és aktivitási szintje lelkes egyetemisták gagyi flashmobja? Van egy 228 oldalas programja, amit kb 22 oldalba lehetne összesűríteni? Vagy a JOBBIK, aki pedzegeti a cigányok demográfiai kontrollját, meg világháborús propagandákat idéző cikkjeik vannak? (Igaz, valós problémákat is érintenek témáik, és nekik van a legjobb kommunikációjuk, legkidolgozottab programjuk, legaktívabb összetételük. Gyakorlatilag a fideszben ami jó, azt a Jobbiktól lopja.) Esetleg törpepártok, mint: Az SZDSZ, aki szerint fontosabb az szdsz jövője, mint az országé? JESZ=MDF, ami elméleti szinten ragadt le, mert nincs aktivitása? Kalózpárt, akiknek nem csak a demokráciája, de az elvrendszere is likvid és inaktív? Miép, Humanista párt, stb léteznek még? Munkáspárt 2006?! Esetleg leírhatjátok kire szavaztok és miért.

Legjobb válasz: > Miért nincs ma az országban 1 értelmes, > kormányozni képes párt sem? Ha vannak is olyanok, akik képesek lennének normálisan kormányozni ezt az országot, a közelébe sem kerülnek a parlamentnek. > Esetleg leírhatjátok kire szavaztok és miért. Sz*rok rá, hogy ki van a húsosfazéknál.

> Miért nincs ma az országban 1 értelmes, > kormányozni képes párt sem? Ha vannak is olyanok, akik képesek lennének normálisan kormányozni ezt az országot, a közelébe sem kerülnek a parlamentnek. > Esetleg leírhatjátok kire szavaztok és miért. Sz*rok rá, hogy ki van a húsosfazéknál.
Ezt a kérdést nagyon sokan feltették már legtöbbször magukban.Én is. Ha meggondoljuk milyen fajta emberekböl és hogyan termelödnek ki a politikusok máris tudjuk az okát miért néz ki így a parlament ahogy.Ahelyett hogy a haza mindenekelött szlogan állna a középpontban anyagi és hatalmi érdekek csatározása folyik, és a pénz hatalma a nyertes.Minden országnak olyan kormánya van amit megérdemel ha egy nép türi hogy rákényszerítsenek egy olyan uralmat amivel nincs kibékülve és nem tesz semmit az egy birkanyáj.Ha egy országban nincs összefogás a haza érdekében , csak a széthúzás a fejetlenség és a rossz szervezés uralkodik minden vonalon akkor nem lehet csodálkozni hogy az emberek a maradék hitüket is elvesztik, ahogy te is , meg sokan mások akik öngyilkosok , disszidensek, nem szavazók, hontalanok, sorstalanok stb. lettek.A messiást várni a legkönnyebb de az vagy jön vagy nem, de amint látod itt nagyon csekély esély van arra , hogy valakinek is sansza lesz országmentésre.A szerencsétlen Orbán kormány legalább próbálkozik a lehetöségei szerint, a sok birka pedig egyik pillanatról a másikra várja a csodát.
Miért gondolja mindenki, hogy a rossz kormányzás miatt fog éhenhalni mindenki? Az emberek jelentõs része az aktuális kormánypárttól függetlenül élheti életét. Teljesen mindegy hogy Fidesz vagy MSZP....Mindenki saját sorsának kovácsa (bizonyos szélsõséges eseteket kivéve), ne a pártokra kenjük, hogy miattuk élünk olyan rosszul...
elkúrtuk.nem kicsit, nagyon.ki merem jelenteni hogy tisztogatással kellett volna kezdeni a rendszerváltást követõen.Csurka István például felakasztatta volna a kommunista politikusokat.az összeset, kivétel nélkül. elmaradt volna az állami vagyon magánosítása ill. külföldi kézre játszása, nem lett volna szabadrablás.nem éreznék a politikusok sebezhetetlennek, érinthetetlennek magukat.jobb életünk lenne.az elmúlt évtized végére a menekülés maradt.mára meg, a félelem a jobboktól.
Miért nincs ma az országban 1 értelmes, kormányozni képes párt sem? Tehát:mindenki hülye, csak te nem.
Kérdezõ! Szeretnélek megdicsérni, vagy valami jót ajándékozni neked, mert a válaszod elején olyan jót nevettem amilyet ritkán. Mivel a birkanyáj mellé ált. szamár is van, akartam kérdezni a birkákat, (akiket te nevezel annak) beveszitek a kérdezõt szamárnak? s a birkák kórusban: Beeeeee. Hanem aztán nagyon fekete lett gondolataidnak menete. Szánom sorsodat.nekem is van, vagy majdnem lett., de elõbb nézzük a közügyet: Hogy egyetértesz-e vagy sem, az már a te dolgod, én már hozzászoktam, hogy azonos dologról a vélemény más, más. Ha pl. a vörösiszap az elõzõ korm. idején történt volna , kötve hiszem hogy akkora segítséget nyújtott volna az a kormány, mint a mostani tette. azt azonban mindenki hallotta amit az egyik fõnök mondott: az nem ártalmas.Ekkor már emberek bõre égett le az iszaptól Maga a tény, hogy ez megtörténhetett talán nem a FIDESZ bûne. Vagy ezt is a nyakukba varrod? Saját bajom: Ha ez akorm nem jön segítségünkre, és még Isten is, akkor most én is hajléktalan lennék, mert a Bank a mi fejünk fölül is eladta a volna a házat. Bár rendesen fizettük a részletet mégis két év múltán 1 Mill.-el több volt a fizetnivaló Hogy ez nem történhetett meg azért volt lehetséges, mert ez a korm. nem bólogató jános és Isten segítségével el tudtuk adni azt aföldet ami már úgyse kell. Aztán még 1 mill.-t valahonnan összekapart a tesóm.Az egyik válaszoló írta : nem szorítottak a fejemhez pisztolyt a kölcsön felvételekor. Most se minõsíthetem, de azért magamban hadd tudjam milyen ember Azt se mondtam annaka....(...tangnak) én csak haszonélvezõ vagyok de épp úgy utcára kerültem volna mintha tulaj lennék. Az izgalmakat az mszmp=mszp-nek köszönhetem , a kimenekedést Isten után a FIDESZ-nek.
"Csökkenni fog az élelmiszerek ÁFÁ-ja, mit szólsz hozzá?" Azt, hogy ez rohadtul nem érdekli azokat, akiknek nincs munkájuk meg lakásuk. Gondolod ezeket csak az aktuális kormányzópárt érdekli akkor??
Kérdezõ sok mindenben igazad van, amiket leírtál azok valós problémák, viszont ezek a dolgok nem a Fidesz alatt keletkeztek.ha az ember lecsúszik, nincs munkája, ne adj isten hitele is van, akkor majdhogynem lehetetlen visszakapaszkodni.Viszont én ezért nem a Fideszt hibáztatom.És most nagyon kemény dolgot fogok írni:Ha a jobbik kerülne hatalomra akkor szankciókkal sújtana az EU, csökkennének a támogatások, az is lehet hogy kitennék a szûrünket az EU-ból.Akkor pedig, hogyan tovább?Erre is tud megoldást a Jobbik?
A kérdező hozzászólása: "" Egyértelmüen Jobbikos a kérdezö, amint kiderült." Egyértelmûen funkcionális analfabéta vagy, mint kiderült. "Kérdezõ a többség még hisz a Fideszben. " A propagandafelmérésekben már nem hiszek. Ha nem propaganda, akkor sem. Meg kíváncsi vagyok hol volt ez a hit 2010 elõtt, és miért... "a Jobbik nem fog 2/3-ot kapni, te álomvilágban élsz :) " Isten, te vagy az? "Csökkenni fog az élelmiszerek ÁFÁ-ja, mit szólsz hozzá?" Azt, hogy ez rohadtul nem érdekli azokat, akiknek nincs munkájuk meg lakásuk. És ahhoz mit szólsz, hogy Európában nálunk a legmagasabb az adó? És ahhoz, hogy naponta Magyarországon 7en követnek el öngyilkosságot? Ezek túlnyomó része délkeleten történik a szegényebb régiókban. Ráadásul többségében fiatalok, 20-25 közötti korosztály. Jövõt kellene adni a fiataloknak, nem családvállalásra buzdítani a fideszes nagycsaládokat. Ez arisztokráciai szociáldarwinizmus. "Vakon elkötelezett vagy " Melyik párt mellett is? A semmi mellett elkötelezett vagyok? "Alszol és valami meseszép álmod van." Ez szerintem pont rátok igaz, itt is látszik, mekkora birkák szavaznak a FIDESZre, szövegértés 0, logika 0... Otthon ültök a kényelmes meleg szobátokban, semmi gond az életetekben, de ha 1 hónapot kellene a híd alatt tölteni vagy minimálbér mellett 10-12 órás melóval, nyafognátok. Mind egyformák vagytok, addig nyafogtok, amíg nektek nem jó valami, fideszbácsi betömi a szátokat, a többséget megnyerte, a többi meg dögöjjön éhen. "Mond csak: Nem vetted még észre, hogy bármit csinál a mostani kormány az ellenzék mindent rosszal." Mondd csak, nem vetted még észre, hogy folyamatosan nõ a munkanélküliek száma? Hogy az ígért 1millió új munkahely helyett százezres elbocsátások vannak? Ti tényleg nagyon ostobák vagytok, elhisztek mindent amit a propagandacsatornákon nyomatnak. Nem, a közmunka nem megélhetés, és a regisztrálatlan munkanélkülivé válás sem a munkanélküliség valódi csökkentése. Ja csak ugye ezt nem szereti mondogatni Orbán, mert féligazságokkal jól lehet manipulálni a népet. Csökkentették a munkanélküli járadék idejét, a rokkantsági juttatásokat, elvették a rendfenntartóktól a beígért nyugdíjkorhatárt, az oktatást kiváltsággá akarták tenni, közben folyamatosan hülyének nézték a diákokat is, mondtak valamit, és mást csináltak. A hülye is látja, hogy ez a kormány populista, és olyan dolgokat ígérget, amit a hülye nép hallani akar. Aki eddig gazdag volt, méggazdagabb lesz, aki szegény, mégszegényebb. Ha 10milliót spórolnék 1 évben, én is könnyen mondanám, hogy havi 47ezerbõl meg lehet élni. Többek közt ezért sem volt elszámoltatás, mert tudják õk is, hogy nyakig benne vannak ugyanabban, amiben Gyurcsány. "Ha te is szereted hazádat legalább annyira, mint én (és kevesebbet iszol), a köv.szavazáson te is a FIDESZ-re szavazol" Egyrészt nem vagyok nacionalista, másrészt semmi közöm ahhoz, ha alkoholista vagy. --- Szóval írhatnék 1000 oldalt is, ti akkor se értenétek, csak láttok 1 beszédet meg hallotok valami hírt és meg vagytok gyõzve. Az, hogy utánanézni a dolgoknak, már fárasztó és bonyolult. Ti is tipikusan azok vagytok, akik elég gazdagok ahhoz, hogy pénzért taníttassák a gyereket, meg a nagypapit eltartsátok, mert semmit nem éreztek az intézkedésekbõl. Az, aki 20 éve van lebénulva és még azt a kicsi pénzt is elvonják tõle, vagy egyedül neveli a gyerekét, munkanélküli, hajléktalan, tehát pont a legrászorulóbbak, azokat sújtják büntetéssel. Nem ezt kellene csinálni, hanem normálisan ellenõrizni, ki jogosult rá, mert az egészséges cigánygyerek ugyanúgy megkapja a szellemi fogyatékos kedvezményt, meg a rokkantnyugdíjat, ha nem is jogosult rá. Nem megszorítás, csak bankadó, meg telefonadó, amit ráterhelnek az ügyfélre. Ááá mi nem tehetünk róla. A FIDESZ és a JOBBIK közt csupán annyi a különbség, hogy az utóbbinak van programja, és ki meri mondani a mit gondol. Ez az ország még 4-8 évig recesszióban lesz, az biztos.
Kérdezõ! Csak két félét tudok gondolni rólad 1. Vakon elkötelezett vagy 2. Alszol és valami meseszép álmod van. Én nem akarlak felébreszteni, mert félek bûnt követnék el azzal. "aludj édes, álmodjál, senki sincs már ébren..." Csak a FIDESZ Merem remélni: Legalább annyira ébren van, mint én.És résen is van. Mond csak: Nem vetted még észre, hogy bármit csinál a mostani kormány az ellenzék mindent rosszal. Nem gyanús ez neked? Nem szoktam jósolni, de most azt gondolom: Ha te is szereted hazádat legalább annyira, mint én (és kevesebbet iszol), a köv.szavazáson te is aFIDESZ-re szavazol
Kérdezõ a többség még hisz a Fideszben. http://www.hirado.hu/Hirek/2013/02/23/17/Szazadveg_kedvezo_v.. a Jobbik nem fog 2/3-ot kapni, te álomvilágban élsz :) Csökkenni fog az élelmiszerek ÁFÁ-ja, mit szólsz hozzá?
"Az LMP, aki szétszakadt, és aktivitási szintje lelkes egyetemisták gagyi flashmobja? Van egy 228 oldalas programja, amit kb 22 oldalba lehetne összesûríteni?" Nekik legalább van programjuk, amit tudnak mutogatni...
A kérdező hozzászólása: "viszont ezek a dolgok nem a Fidesz alatt keletkeztek." Viszont nem is oldotta meg õket. Szemtelenségnek tartom új munkahelyeket igérgetni, miközben ellenkezõleg történik, az embereknek mégkevesebbõl kell megélniük. Nagyszerû, ha az állam ügyei helyreállnak, csak épp ez emberéletekbe kerül. "ha az ember lecsúszik, nincs munkája, ne adj isten hitele is van, akkor majdhogynem lehetetlen visszakapaszkodni." Nem visszakapaszkodásról beszéltem, életbenmaradásról. Ezek az emberek ellehetetlenednek, ezért utcára kerülnek, vagy az éhezés miatti betegségekbe halnak bele. "Ha a jobbik kerülne hatalomra akkor szankciókkal sújtana az EU, csökkennének a támogatások, az is lehet hogy kitennék a szûrünket az EU-ból.Akkor pedig, hogyan tovább?Erre is tud megoldást a Jobbik?" Állításuk szerint keletre nyitnának inkább. Csak ha õk kerülnének hatalomra, akkor itt a multik élete rémálom lenne, és nem ömlene ki az országból a sok pénz. Helyette a termelésen akarnak javítani, ami Orbánnak most jutott eszébe 2 év után. Ebbõl is látszik, hogy nincs programjuk, szociális analfabéták, és az összes ötletüket a Jobbiktól nyúlják. Csak ha a õk kerülnének hatalomra, akkor a kisebbség élete is kérdésessé válna. Bíró Miklós: A vörösiszapnak semmi köze ahhoz, hogy a kormány évek óta semmit nem tesz a munkahelyteremtésért. Eleve úgy kezdték, hogy nyugdíjasok vissza a munkába, de a munkahelyük beintett (leépítések), így még kevesebb esélye lett nekik is, meg a pálykezdõknek. Aztán rájöttek, hogy ez hülyeség volt, ezért mindenkit kötelezõen nyugdíjba küldenek (pontosabban lehet választani, hogy kb ugyanazért a pénzért otthon ülsz, vagy dolgozol), és "támogatják" a pályakezdõket: start kártya. Aki meg dolgozott már valahol, az éhen is dögölhet, 1 év munkaviszony után is csak 90napra jár mukanéküli segély. Érveket amúgy sem vártam, a férebeszélés, személyeskedés nektek mindig megy, agondolkodás már kevésbé. Istent hagyjuk ki a dologból. De már eleve nem lehet értelmes ember, aki több ezer éves, bukott ideológiákat követ. Azt valóban elismerem, hogy tett is valamit a Fidesz az adókárosultakéárt. Kár, hogy ezt is a Jobbik programjából nyúlta. 12. old - devizahitelesek. Errõl beszélek, de fogadnék rá, hogy egyik párt programját se olvastad el a választások elõtt. "Nekik legalább van programjuk, amit tudnak mutogatni..." Ez a Fideszrõl is elmondható. Csak ugye sokan nem tudják, hogy a mennyiség nem egyenlõ a minõséggel. Csak 1 olyan program készült 2010ben, ami kidolgozott és részleteket tartalmaz, ez pedig a Jobbiké. Össze lehet hasonlítani pl az említett hiteldolgot, vagy a kisebbségi politikát, a gazdasági elképzeléseket, szociális segítséget, stb. Az más kérdés, hogy tartalmilag (legalább) vitatható, valamint mögöttes ideológiája aggasztó. Elég szomorú, hogy ma Magyarországon egyik párt sem üti meg még ezt a szintet sem rajtuk kívül. Mondom ezt úgy, hogy se nacionalista, se keresztény nem vagyok - ennyit az elfogultságról. Csak a birka tömeg általában nem azt nézi, mi a hiteles, vagy minõségi munka, hanem hogy ki hazudozik a szája íze szerint, vagy elég valami ideológiai képzet is, pl jobboldali, szocialista, zöldpárt... Látom ez a vita meddõ lesz itt. Megmaradtunk azon a szinten, hogy a Fidesz a legkisebb rossz, és kész. Még egy újabb 2/3ra is van esélyük, bár ebben nem hiszek, sokan most belõlük is kiábrándultak, de emgszokásból majd rájuk szavaznak. A Jobbikban szinte biztos vagyok, hogy erõsödni fog. Valószínûleg nem éri el a 2/3ot, de még messze van az a 2 év. Elég valószínûnek tartom, hogy ezalatt 1 épképzláb ötletû párt sem fog alakulni.
"Istent haggyuk ki a dologból." Hát látod ez öreg hiba nálad.Jól kimosták agyadat az "elvtársak", és még sok másét is akkor...Lehet, hogy ez az ország baja is, mert ahonnan elûzik, onnan elmenekül az Isten. Mi bizony imádkoztunk azért, hogy mentsen meg minket a hajléktalanságtól. Már úgy volt, hogy megveszik a földet, mikor jobb üzletre hivatkozva visszamondták a vételt..."Jó akarója" mindenkinek van, s az nem is lakik messze tõlünk. Az ördög nem alszik. Azok is az mszp-re szavaztak mindkétszer.Azért a reményt nem veszítettük el egészen. Valamennyi idõ után telefonáltak, hogy mégis megveszik 5 Mill.-ért Kár, hogy nem olvastad, vagy csak elfelejtetted már Arany János Toldiját: "Akinek a földön már senkije sincsen, ne féljen, felfogja ügyét a Jó Isten" Írnék még többet a hitbenjárásról, de nem teszem, mert tudom a Róla való beszéd a hitetlennek olyan, mint ördögnek a tömjénfüst. Ha valamit gondoltál felekezetemrõl, talán tévedtél: református vagyok. Még annyit írok neked - lásd jó indulatomat - amit magamnak is tanácsolok: Ne aggódj! Azzal semmit se segítesz, se magadon, se országon. Kapcsolódj ki Kedden este 19:55-kor egy jó film lesz a DUNA TV-n.Azt is megláthatod ekkor, hogy az emberi aljasság, határtalan. A film Jókai Mór Mire megvénülünk regényébõl készült.
A kérdező hozzászólása: "Hát látod ez öreg hiba nálad.Jól kimosták agyadat az "elvtársak"" Inkább a te agyad mosták ki a szektások. Most jön a szentfazék szöveg, innen fúj a szél. Idõvel kiderül mindig, ha valaki idióta, akkor nagy eséllyel istenhívõ vagy szabadoselvû. Jó lenne már végre 1 olyan réteg is ebbe az országba, aki agyra is szokott gyúrni és kapcsolatban áll a valósággal.
"Inkább a tr agyadat mosták ki a szektások." Te oda se figyelsz, hogy mit olvasol. Református vagyok az pedig nem szekta. Az nem érv ha valaki nem akar elhinni valamit csak azért, mert neki nem tetszik. Angol mondás:"Nem akarom elhinni tehát nem hiszem."
A kérdezõ a saját igazát szajkózza és kiossza azokat akik netán más véleményen vannak .Mi a francnak kérdezget?Nyisson egy blogot és ott okoskodjon .
A kérdező hozzászólása: Akkor keresd meg a szekta fogalmát. Jobb esetben nem a tetszés kérdése a hit, de mint a politika itt is így mûködik nálatok... Ha olyan okos a válaszoló, írhatna érveket is. Ja, hogy ahhoz kell háttérismeret?
"Látom ez a vita meddõ lesz itt." Ezt sajna én is így látom. csak sajnállak, mert a köv. szavazáskor cudarul fogod érezni magad.
Egyértelmüen Jobbikos a kérdezö, amint kiderült.Ezért megkérdezem hogyan képzeli épp ésszel hogy európa hagyna a Jobbik által kormányzott Magyarországot érvényesülni? Egy rossz beszólás miatt már hörög az egész liberális baloldal európaszerte és amint látjuk ök vannak fölényben , söt amerikai támogatást is élveznek.Érdekelne a vélemény.
A kérdező hozzászólása: " És te ezek közül vársz valami emberséges vezetést." Azt azért ne állítsuk már, hogy a magyarok 100%a kommunista. "Amit az elõzõ elnökök csináltak azok után még azokat várod vissza?" Ezt kitõl hallottad? Hazudott neked. "Állítom neked nagyon sokan, velem együtt azért szavaztak a FIDESZ-re, mert az elõzõk meggyûlöltették magukat " Sok ember most így járt a te pártoddal. Te ezektõl vártál emberséges vezetést, akik 1 egyenes mondatot nem tudtak mondani a választások elõtt? Tényleg jól végzik a dolgukat, százasával bocsátják el az embereket, a munkanélküliség és a hajléktalanság folyamatosan nõ, de nem errõl volt szó. Évértékelés ide vagy oda, még midnig nem mernek semmit mondani, csak ígérgetnek tízezer új céget, meg ilyenek. Tényleg sokkal jobb nincstelenné tenni valakit vagy öngyilkosságba kergetni, mint felakasztani. Igazán megérdemli a magyar nép, hogy az életével fizessen az állam stabilitásáért, aki bemutat nekik, mikor rokkantságról, katonai szolgálatról vagy egészségügyrõl van szó... Namármost ha kilõttük a 2 népgyilkos pártot, akkor ki marad? A JOBBIK? Mert más nem hiszem hogy képes most kormányozni. "Egyébként miért is bukott meg, a világon mindenütt?" Egyrészt nem bukott meg, 4 államban is kommunizmus van, kicsit nézz utána, másrészt meg a kereszténység régebb óta "megbukott" eszme, nem értem miért kell erõltetni egy olyan eszmét, amiért embermilliókat gyilkoltak le koncepciós perekben meg területfoglalásért. És akkor nem beszéltünk azokról a vallási törvényekrõl, amik értelmében különbözõ embereket kellett szintén meggyilkolni puszta nemi identitásuk vagy egyéb másokat nem sértõ dolgok miatt. Úgy látszik a legordasabb eszmék mindig is népszerûek voltak, mert minél nagyobb marhaság mellett tesszük le a véleményünket, annál egyedibbnek érezzük magunkat, és van álláspontunk, amit védeni kell. Nem baj, úgyis ez lesz, az emberek szépen kiábrándulnak majd a FIDESZBÕL is és így van esélye a JOBBIKnak 2/3ra.
Gyurcsány meg a kommunizmus is jobb volt. Még egymást sem tudják vezetni, nemhogy az országot. Váltogatják a vezetõiket, mint más a ruháit. Egyébként miért is bukott meg, a világon mindenütt?
*jobbiktól
A kérdező hozzászólása: "Miért nincs ma az országban 1 értelmes, kormányozni képes párt sem? Tehát:mindenki hülye, csak te nem." Tehát ha nem fekete a tehén, vagy fehér, akkor csak lila lehet és háromlábú... Látom te sem a logikáddal keresed a kenyered.
Ezen én is gondolkoztam már, de valahogy úgy gondolom, hogy ennyi légy nem tévedhet. Tehát nem hiszem, hogy politikusnak mindenhol a legalját kaparták össze, hanem a rendszer miatt lett szr az egész. Kívülállóként én is azt szeretném, ha megalakulna egy lelkes, értelmes csapat, akik megoldást nyújtanának rengeteg problémára, és tisztán, érthetõen kormányoznának. De ha lenne is ilyen, mi történne? Elõször is biztos, hogy a jelenlegi hatalom a sárba tiporná õket, hiszen náluk van minden pénz, média, úgy alakítanák róluk a képet, ahogy akarnák. Ha viszont mégis elég erõsek lennének, akkor átvennék a hatalmat. Ez eddig oké, de nem tudhatjuk, hogy ez a hatalom mennyire darálná be õket. Hasonlóan a régi börtönkísérlethez, amikor egyszerû egyetemisták zártak össze rabként és õrként, mindenféle szabály nélkül, tehát azt csináltak, amit akartak. Az elején még nyitva voltak az ajtók, együtt ettek, beszélgettek, emberségesek voltak. Nem sokkal késõbb pedig be kellett szüntetni a kísérletet, mert annyira kegyetlenek lettek az õrök az elítéltekkel, annyi konfliktus volt. Pedig a foglyok nem bûnözõk voltak, hanem egyetemi társaik. Ezzel azt akarom mondani, hogy nem tudhatod, hogy te mit csinálnál azokban a körökben. Nem tudhatod, hogy milyen hatások érik õket, milyen háttérben mûködõ erõk (például külföldi nyomás) irányítják a dolgokat. Nem összeesküvésre célzok, hanem érdekekre, pénzre, vagy akár bûnözésre. Mégsem mondhatom, hogy a rendszerrel van a baj, mert ha úgy mûködne, ahogyan ki lett találva, akkor jól mûködne. Itt magával az emberiséggel van a baj. Lehet, hogy kicsit túlfilozofáltam, igazából könnyebb azt mondani, hogy hozzá nem értõ pénzéhes söpredék mind, meg szoktam is mondani, csak ez nem old meg semmilyen problémát. Meg az sem, amit leírtam. Azt pedig nem szabad elfogadni, hogy ez így van és kész, tehát jó lenne, ha valaki megcáfolna.
A kérdező hozzászólása: "Miért gondolja mindenki, hogy a rossz kormányzás miatt fog éhenhalni mindenki? Az emberek jelentõs része az aktuális kormánypárttól függetlenül élheti életét. " Egyre jobb. Kezdem már sejteni, hol van itt a baj. "Ahelyett hogy a haza mindenekelött szlogan állna a középpontban" Ez nem igaz, a fidesz pontosan ezt csinálja. A nemzet rovására. "A szerencsétlen Orbán kormány legalább próbálkozik a lehetöségei szerint, a sok birka pedig egyik pillanatról a másikra várja a csodát." Ezt csinálta az MSZP is, és ezt csinálná bármelyik párt. De szívesen várom az ötleteket, szerinted egy nincstelen, átlagtól különbözõ gondolkodású embernek mennyi esélye van és hogyan építhet saját pártot. "az elmúlt évtized végére a menekülés maradt.mára meg, a félelem a jobboktól." Abban többnyire biztos vagyok, hogy a JOBBIK sikeresebb lenne az ország helyrerakásában, mint a FIDESZ. Csak nagyobb árat is fizetnénk érte. 2/3os többségben elég valószínû, hogy a kisebbség számára az élet közel lehetetlenné válna. Habár a nagy demokratáknak örülniük kellene, hisz a demokrácia a többség uralma. Csak én nem akarnék olyan országban élni, ahol újból kötelezõvé válna nacionalistának és kereszténynek lenni. Õk pl képesek lennének kormányzásra, csak az emberi jogok erõsen csorbulnának.
A kérdező hozzászólása: "Kívülállóként én is azt szeretném, ha megalakulna egy lelkes, értelmes csapat, akik megoldást nyújtanának rengeteg problémára, és tisztán, érthetõen kormányoznának." Én pl a lelkességet láttam az LMPben, de sem a beállítottságuk, sem a kormányzási képességük miatt nem hiszem õket jó megoldásnak. A JESZben látom a lelkességet is, és a haladó gondlkodást, de õk meg annyira inaktívak, és kevesen vannak, (a kettõ lehet hogy egymásból következik), hogy kormányzásra alkalmatlanok. "Mégsem mondhatom, hogy a rendszerrel van a baj, mert ha úgy mûködne, ahogyan ki lett találva, akkor jól mûködne. Itt magával az emberiséggel van a baj. " Ezzel egyetértek, akármilyen rendszert alakítanánk ki, nem ismerek olyan rendszert, ami ne lenne korrumpálható. Mert ha így nézzük akkor gyakorlatilag szavazhatnék egy elviekben jó, de egyébként életképtelen törpepártra akár 200 évig is, soha nem jutnának hatalomra, mert a demokrácia lényege a populizmus. Eltelt xezer év az emberiség születése óta, és még midnig ott tartunk, hogy emberek tömege hiszi azt, hogy lakik valaki a felhõk közt, meg mindenki saját sorsának kovácsa, meg a haza mindenek elõtt, stb... Ezért az ilyen primitív vágyakat kielégítõ ideológiák lesznek a legközkedveltebbek.
Abban igazad van, hogy nem a tömegnek van igaza. Az ember buta, befolyásolható, ráadásul kevés rálátása van a dolgokra. De az sem megoldás, ha jön egy kis csoport, akik erõszakkal átveszik a hatalmat mindenki felett és azt mondják, hogy csak nekünk van igazunk és az lesz, amit mi mondunk, mert mi tudjuk mit kell csinálni. Mondanom sem kell, hogy ezt minek hívjuk és mennyire nem jó. És abban is igazad van, hogy bármennyire is jó valami, ha nem jut szóhoz, ha nem erõszakos, akkor nem rúg labdába. Ha pedig erõszakos, akkor meg már nem jó. 22-es csapdája. De valami megoldás biztosan van.
A kérdező hozzászólása: Murr - igen, errõl beszélek, a jóságos diktatúra egy paradox dolog, tehát csak akkor lehet egy demokrácia igazságos, ha az alkotói értelmesek. Ha meg értelmesek, nincs is szükség demokráciára, mert feltételezzük, hogy ezt egy uralkodó is meg tudná tenni ha õ is értelmes. Tehát úgy látszik a buta népen csak diktatúrával lehet uralkodni vagy butítással demokráciában. Ezért paradox jelenség az erkölcsös, igazságos jóságos politikus is, vagy az ilyen párt.
Vannak olyan államok ahol államvallás és nacionalizmus van nem kell messzire menni van Romániában, Izraelben, Iránban de még sorolhatnám.Nekem ezzel problémám nem lenne kérdés mennyire lenne elnyomva a vallási vagy szabad gondolkozásu egyén.A Jobbik szépeket mond , rávilágít mindenre ami rossz, de ha hatalomra kerülne már egész másképp nézne ki a dolog a megoldásokra.Az ne képzelje senki hogy nem lennének szankciók amerika és az eu. által az ország ellen, amikor már egy szerintem hülye kijelentés miatt villanyokat oltogatnak a Colosseumban pl. , hogy az ájvékoló idiótákról az európaparlamentben már ne is beszéljek.Az ország elszigetelése nem lehet cél , nem lehet megoldás a magyarok számára, márpedig a Jobbik kormányra kerülése esetén ez megtörténne.Az igazság viszont csak az erösek oldalán áll és az amit ök annak hirdetnek.
A kérdező hozzászólása: Ezek szerint Orbánnál senki se vezetné jobban az országot? Lehetne rosszabb is alapon törõdjünk bele és majd egyszer vége lesz az éhezésnek?
vége lesz az éhezésnek? Nézzél már bele egy telepi kukába, aztán dobálózz a szavakkal.
Egy biztos , akik itt válaszolgatnak nem éheznek ! És igen.Törödjünk bele hogy nincs jobb az Orbán kormánynál...egyenlöre.Ne feledjük, a politikusok nem tanulták a szakmát mint a villanyszerelö, aki ha mellényúl megvágja az áram.Ha hibáznak általában nem öket éri a kár.
A kérdező hozzászólása: Nézzél már bele egy telepi pénztárcájába. Csak azért mert neked vagy a többségnek van pénze, nem jelenti azt, hogy nem sanyarog egy nagy réteg. Egyre több embert bocsátanak el, egyre kevesebb munkahely van, bár a munkanélküliséget 20-40-60 ezres közmunkával manipulálják, de elõbb élj meg abból a pénzbõl, és utána dobálózz a szavakkal. Könnyû lelustázni a diákokat, meg hataloméhség menetnek csúfolni az éhezõket, de ha csak MSZP szervezés lenne az egész, miért vannak olyan emberek is köztük akik korábban jobboldaliak vagy pont fideszesek voltak? Bizonyára olyan sokat jártad te is az országot, hogy tudod, milyen az élet Borsodban, Nyírségben, vagy azt is, hogy Budapesten is vannak olyanok, akik éheznek... Ennyi idióta közt nem is csoda, hogy 1 értelmes ember se kerül ki a politikusok közül. Milliós meg százezres fizetések mellett könnyû kijelenteni, hogy meg lehet élni 47E ftból, meg nézzél bele a telepi kukába. Nézz bele a telepi lakásokba! Ne csak azt lássátok, amikor szépen ki van festve meg gyümölcstál az az asztalon. Lássátok azt is, amikor napi 10 órát gürcöl (fizetetlen túlórában) minimálbérért, és napi 3 órát utazik érte, aztán hazamegy, takarítani kell, fõzni, netán még van egy gyerek is, akit egyedül nevel, aztán aludni, és kezdõdik az egész elõrõl. Lásd meg azt is, amikor a pályakezdõknek nincs jövõjük, mert sehol nem kapnak munkát, mert nincs tapasztalatuk, mert sehol nem kapnak munkát. Nem azoknak, akiket anyuci eltart és sehol nem dolgozott még. Hanem akit senki sem tud támogatni, egyszer dolgozott, de többet nem kap munkát. Vagy azt, akit 15 év szakmai tapasztalattal lapátra tesznek egy kezdõvel szemben, mert nem rokona senkinek és nem kormánypárti. Vagy azt, akit szerzõdésszegéssel hívnak vissza tûzoltó vagy katonaként 50 évesen protézissel a vállában, térdében, hogy szaladgáljon, aztán megszûntetik a munkaviszonyát. A kifogások nagyon jól mennek, de csak 1x kéne belebújni annak a bõrébe, akirõl magyarázok, máris érthetõbb lenne. Fentrõl könnyû okoskodni, hogy nem fáj nektek semmi ott lent.
A kérdező hozzászólása: " Egy biztos , akik itt válaszolgatnak nem éheznek ! És igen.Törödjünk bele hogy nincs jobb az Orbán kormánynál...egyenlöre.Ne feledjük, a politikusok nem tanulták a szakmát mint a villanyszerelö, aki ha mellényúl megvágja az áram.Ha hibáznak általában nem öket éri a kár." Ebben én is biztos vagyok, csak 2 hónapig éljenek minimálbérbõl, aztán ugassanak, hogy élõsködõ meg lusta... Igen, furcsa világban élünk, egy mezei mérnöknek tudnia kell 2 nyelvet meg diplomát szerezni, az országot kormányozni elég általános iskola is. Elég durva, amikor volt jobboldaliak is elkezdenek azon gondolkodni, hogy ennél még Gyurcsány meg a kommunizmus is jobb volt.
Ahoz, hogy a válaszomat értsd, tudnod kell alapgondolatomat: Az mszp, az mszmp-bõl alakult. - Ugye ez eddig szerinted is igaz.-Ez volt az a párt, mely saját népét volt képes gyilkolni idegen érdekekér. - No itt már nem értesz velem egyet, ugye? - Ezek után van még mirõl beszélnünk. Azért mondom, hisz ez csak alapja a következõnek.Egyik oszt. társmam báttyát felakasztották, egy ismerõsöm fiát, és még sok aljasságot kov. el idegen nép érdekéér. Ezek után szavazók "drága" többsége szavazott az mszp-re egymás után kétszer!!!! Ez nem maga az õrület???!!!!! Van ezeknek szivük, eszük? Aligha van egyik is. És te ezek közül vársz valami emberséges vezetést. Jobbulást kivánok. Amit az elõzõ elnökök csináltak azok után még azokat várod vissza? Erkölcs??? Jó szándék Hallottál ilyenekrõl Már elfelejtettd Ó te szegény Állítom neked nagyon sokan, velem együtt azért szavaztak a FIDESZ-re, mert az elõzõk meggyûlöltették magukat Soha nem lesz párt, mely teszi amit igért. Ha másért nem, azért, mert a pillanatnyi körülmények szerint igér, de az évek multán alakuló körülményeket õ se látja.
Én azért díjazom a kérdezõt : ) Hidd el kérdezõ tudja a kormány hogy sz, , ban vagyunk , de nem érdekli.Kezükben a hatalom ..és a pénz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!