Találatok a következő kifejezésre: 1. hónapban a terhesség (81 db)

Nem tudok szamolni. A terhesség 40 het.4 het=1 honap. Akkor terhesseg=10 honap?

Legjobb válasz: ma 21:59 Senki nem fikázta le a kérdezõt. Nem tudta -> kérdezett -> kapott rá választ.

ma 21:59 Senki nem fikázta le a kérdezõt. Nem tudta -> kérdezett -> kapott rá választ.
Nem tudsz számolni:) 4 hét ugyanis nem egyenlõ 1 hónappal, kivéve februárt. Egy hónap általában 4 hétbõl és plusz 2-3 napból áll. Ha végigszámolod, akkor 9 hónap kb. 273-274 nap, a 40 hét pedig 280.
Utolsónál a pont! :) 1 hónap hogy lenne 4 hét? 7x4=28 Februáron kívül az összes többi hónap 30-31 napos ugyebár. :D
Egy hónap nem 4 hét mert vagy 4hét+2nap vagy +3 nap, ezért számolják holdhónapba mert az pont 4 hét és azért 10 hold hónap ami 280 nap vagyis 40 hét. A terhesség meg valóban 9 betöltött hónap, vagyis a 10.ik hónapig tart.
Most aztán jól lefikáztak! Remélik, hogy most nagggyon hülyének érzed magad! De ha mindenki mindent tudna, nem létezne ez az oldal sem, nem igaz?
Ja és február is csak akkor ha nincs szökõév!:) )))
Van a naptári hónap, ami 30-31 napos. És van a hold hónap, ami 4 hét.
Igen. :) Mert igaziból holdhónapokban számolják a terhességet (amit én sem tudom pontosan mit jelent csak olvastam) és ezért jön ki a rendes naptár szerint 9, 5-10 hónapra.
1.vagyok. És még az sem mindegy, hogy melyik hónapokban vagy terhes ezért lehet 9, 5 és 10 hónap között. Merthogy nem egyforma hosszúak a hónapok és nem mindig egyformán jönnek ki a hetek.
mivel az elõzõ jelezte hogy nem tudja mi az a holdhónap akkor most elmondom: annyi ideig tart a hónap, amíg a holdnak egy ciklusa (félhold, telihold stb) vagyis négy hétig. (ez egy más naptári rendszer) És a kérdésedre meg kaptál pár választ nincs értelme még egyszer ugyanazt leírni.
Nem kell állandóan a gyakorin lógni, de ha kiírsz egy kérdést, kidobja a korábban feltett hasonló kérdéseket, kb. 100-at... Abból azért kiderül a válasz.
A "havi rendszerességgel" érkezõ menstruációd sem Pontosan 1 havonta jött. Holdhónapról van ott is szó. Ez alapján számolnak.
Nem hiszem , hogy mindenki itt ül a gyak.kérdések elõtt minden héten. Én sem tudtam , hogy van mikor terhes lettem de a Google a barátom.:) ))))
Az rendben van, hogy a kérdezõ nem tud számolni. De olvasni sem? Szinte minden héten felteszi valaki teljesen ugyanezt a kérdést.
azt is õ írta NEM TUDOK SZÁMOLNI És le is írja a bizonyítékát. mit lehet erre mondani? Ha valóban nem.
1 hónap nem 4 hét hanem 4 és fél.

1 hónap után meglátszik a terhesség a hason? Látszik hogy kezd kerekedni?

Ha nem, akkor kb. mennyi id? után vannak látható jelei?

Legjobb válasz: 1 hónap után még normál esetben semmi sem látszik. Elsõ terhesség mindig késõbb látszik, mert erõsebb a hasfal, mint a további terhességek során. Nekem a 4 hónap után látszott. De ez alkati kérdés is, meg hogy ki mennyit szed fel a terhesség alatt. Jó babavárást!

1 hónap után még normál esetben semmi sem látszik. Elsõ terhesség mindig késõbb látszik, mert erõsebb a hasfal, mint a további terhességek során. Nekem a 4 hónap után látszott. De ez alkati kérdés is, meg hogy ki mennyit szed fel a terhesség alatt. Jó babavárást!
Aki vékony testalkatú és alacsony, azon már 8 hetesen látszik a változás.Egyébként a 3.hónap után kezd kerekedni.
en nem vagyok vekony, de 8 hetesen mar latszott valami. de hizni nem hiztam csak a hasam nott picit, gondolom a mehem miatt...
Szerintem ez nagyban alkati kérdés is! Nekem egy hónap után kisebb volt a hasam , mint amikor nem voltam terhes, mivel folyton hánytam (és fogytam). Magas vagyok, átlag súlyú, mondták: "bennem elveszik a gyerek", alig volt hasam, azis késõn kezdett el nõni. Pedig jó nagy baba lett...
Nálam a 16. hét után kezdett látszani. Múlt héten voltam a 28. heti vérvételen, a hölgy elõttem 12 hetes volt és semmi nem látszódott rajta, pedig nagyon vékony volt. 1 hónap után néha még az anya sem tudja, hogy babája lesz.

A 4 hetes terhesség az 1 hónapnak számít?

Legjobb válasz: Egy hónap NEM 4 hét, hanem 4 és fél. Így a 4 hetes terhesség 4 hetesnek számít. HA pl. január 1-én volt meg utoljára, akkor január 29-én leszel 4 hetes terhes, és február 1-én leszel egy hónapos terhes.

Egy hónap NEM 4 hét, hanem 4 és fél. Így a 4 hetes terhesség 4 hetesnek számít. HA pl. január 1-én volt meg utoljára, akkor január 29-én leszel 4 hetes terhes, és február 1-én leszel egy hónapos terhes.
4 hét az egy hónap? Akkor nálatok kedves elsõ, 48 hétbõl áll az év? A maradék 4 hét meg elbújik valahol? GYors alap matek: 1 hónap ( a február kivételével) 30, illetve 31 napos. 4 hét (4x7)= 28 nap. 30, ill. 31 NEM EGYENLÕ 28-al. Kérdezõ, a második válaszoló írta le helyesen.
Olyan jó h néhány embernek csak 4 hét 1 hónap...Tényleg h jön ki ez nektek???? 28 nap lenne minden hónap???? még nem sikerült ezt észrevennem :) kicsit számoljatok mielõtt hülyeséget írtok! Amúgy így számold át a terhességi heteket hónapokba: 1-sõ hónap 1-4 hét, 2. hónap 5-8 hét, 3. hónap 9-13 hét, 4.hónap 14-17 hét, 5.hónap 18-22 hét, 6.hónap 23-27 hét, 7.hónap 28-31 hét, 8. hónap 32-35 hét, 9.hónap 36-40 hét
Hàt mivel 4hèt egy hònap!
bevált? még azt se tudod, hogy terhes vagy-e, hogy vált volna be? a szervezeted nem egy számítógépes program, ne legyél már ennyire buta, anyaságra készülsz, használd már a fejed ha már ott van a nyakadon!
A kérdező hozzászólása: hiába nevezitek viccnek nekem bevált azért írtam, hogy 27-én tesztet.
12-es a számból vetted ki a szót :D komolyan most te internet alapján eldöntötted h terhes vagy???? se teszt se semmi...hát hisz ha ez így is menne :D :D :D komolyan vicc!!!! :D
ne haragudj, de te egy netes kalkulátorral állapítottad meg, hogy terhes vagy? én még ilyet nem hallottam, ha nem értettem félre akkor ez egy vicc! :(
A kérdező hozzászólása: akkora mutatta ki a terhességikalkulátor a biztos terhességet de tesztet majd 27-én csinálok
A kérdező hozzászólása: aha értem majd 3-án megyek orvosnál
a terhességet mindig az utolsó menstruáció elsõ napjától számítják...nem mindenki tudja h pontosan mikor fogant a babája...vannak akik ugye hónapokon keresztül próbálkoznak napi szinten és így lehetetlenség megmondani h mikor is foganhatott ezért számolják a menstruációtól... ez mindenhol így van...gondolom dokinál még nem jártál de majd ott úgyis elmond majd neked mindent errõl...
A kérdező hozzászólása: de van még egy kérdésem, hogy lehet akkor 1 hónapos ha ovu napján szeretkeztem a hónap második hetében amikor ovum volt 13-án ezt nem értem.....
http://szuloklapja.hu/baba/body/kalkulator.php?VALASZTAS=szu.. itt tudod kiszámolni :) használd ezt :) ha 28 naposak a ciklusaid akkor most 3 hetes vagy kb...
A kérdező hozzászólása: köszi ezt el is mentettem.. De Dec 30-án volt meg utóljára akkor kb 27-én leszek 4 hetes jól írtam ugye?
A kérdező hozzászólása: azt tudom csak azt nem tudom hogy a terhességet hogy kell számolni
nem az internet termékenyít meg fogd már fel!!! Azon nekem is mindig középidõben "lettem terhes" és csodák csodájára mégse akkor jött össze a baba hanem menzesz elõtt 1 nappal...igaza van aki elõttem írt honnan tudod h bevált fogalmad sincs arról h terhes vagy-e vagy sem...elõször is teszteld le...sok szerencsét kívánok hozzá h úgy legyen de ne bízd el magad mert h te kiszámoltad...hisz ha sok nõ így eshetne teherbe akkor nem kéne sokaknak éveket várniuk a babára mert hidd el õk is kiszámolják mikor kell együtt lenniük!!!!! Jajj tényleg ha anya akarsz lenni ne legyél ennyire naív és gondolkodj!!!!

1 hónapja szültem, elég csúnyán megmaradtak a terhességi csíkjaim, hiába kenegettem végig a terhesség alatt. Mivel lehet kezelni, kenni? Mikorra halványodik?

És még mindig érzékeny a hasamon a b?r.

Legjobb válasz: Szia. Én 3 hónapja szültem és nekem is ott vannak a csíkok. Én bõrfeszesítõs testápolóval kenem, valamennyit használ, de nem a csíkokat tünteti el, hanem a bõr lett feszesebb egy kicsit,nem olyan ráncos. Nekem azt mondják, hogy a csíkok kb. 1-2 év alatt fehérednek ki, addig ilyen 'szép' lilák.

Szia. Én 3 hónapja szültem és nekem is ott vannak a csíkok. Én bõrfeszesítõs testápolóval kenem, valamennyit használ, de nem a csíkokat tünteti el, hanem a bõr lett feszesebb egy kicsit, nem olyan ráncos. Nekem azt mondják, hogy a csíkok kb. 1-2 év alatt fehérednek ki, addig ilyen 'szép' lilák.
Szia! Nem akarlak elkeseríteni, de ez sajnos már nem fog teljesen elmúlni. Halványodni lehet, hogy fog, de már örökre látszódni fog. Nekem a dokim azt mondta kenegethetem akármivel ha szeretném, ha ettõl nyugodtabb vagyok, de higgyem el, hogy nem fog használni. Viszont van valamilyen lézeres mûtéti eljárás amivel teljesen el lehet tüntetni a csíkokat, persze nagyon drága. Úgyhogy én beletörõdök, hogy ha megszülök már nem lesz ugyan olyan a testem mint elõtte.
Én 6 hónapja szültem, de még mindig elég csúnya, apa csak zebrának hív! elmúlni szerintem soha nem fog, csak max halványodni. bár én nem is kenem semmivel...
Én 3 éve szültem, és nekem is látszanak a csíkok a combomon, hasamon, derekamon. Már fehérek, illetve ezüstösek, engem nem zavar, kentem néha terhesen sima testápolóval, de aztán meguntam, és elfogadtam, hogy ez vele jár.Bár alkati kérdés.
sziasztok! olvastam h sajna a csíkokkal nem sokat lehet tenni, fõleg h igazából nem a bõr repedezik ki hanem az alatta lévõ réteg.és azon a csodakence sem segít.. én is kentem a fiamnál, de a köldököm körül mégis csíkos lettem.. lányommal fele annyit híztam, mégis megvastagodtak.. állítólag az olivaolaj a legjobb egyébként..

Lehet baj ha inygyulladasom volt mar terhesseg elott? 8 hetes vagyok es a terhessegem elott jo par honappal mar be volt gyulladva az inyem. Kulfoldon vagyok es 1 honap mulva megyek haza es akkor tudok elmenni a dokimhoz.

Az itteni fogorvos azt mondta hogy szerinte kozel vannak a porcelan fogaim ezert van begyulladva.De azota is gyulladt es nagyon aggodom nehogy baja legyen ettol a babanak.Azt irta nekem valaki regen hogy ha hosszan tarto az inygyulladas akkor karos anyagok juthatnak be a babahoz.Ha otthon elmegyek dokihoz azert biztos neki is ido lesz mire rajon mi a gond es gondolom sok ido lesz mire egy tobb honapos gyulladast kikezel!

Legjobb válasz: Probálj meg kamilla teával és szájvizzel öblögetni,ha nem segít biztos van valami homeopátiás gyulladáscsökkentõ. Szép babavárást kívánok

Probálj meg kamilla teával és szájvizzel öblögetni, ha nem segít biztos van valami homeopátiás gyulladáscsökkentõ. Szép babavárást kívánok
A kérdező hozzászólása: Hasznalok szajoblitot egy nap tobbszor is de attol nem jobb de nem is rosszabb!En csak a baba miadt aggodom!
A babádnak ettõl nem lesz semmi baja.

1 hónapja hagytam abba a szoptatást, a menstruációm még nem állt vissza.1-2 nap van, aztán 2 hétig semmi, aztán megint 1-2 nap mensi. Szedem a cerazette fogamzásgátlót, de 2 napja kegyetlenül görcsölök, nagyon érzékeny a mellem. Lehet ez terhesség?

A kislányom egy éves, a kisfiam 27 hós. Mindketten császárral születtek, és az orvosom azt ajánlotta, hogy 3-4 évig ne vállaljak újra babát, mert 2 császár után veszélyes lehet. Belehalok, ha el kell vetetnem :-(

Legjobb válasz: A cerazette egykomponensû fogamzásgátló tabletta, nem igazán megbízható fajta. Addig hatékony, amíg egyébként sincs menzi a szoptatás miatt, utána már nem. Lehet terhesség, de nem hinném, hogy el kellene vetetned. Miért lenne veszélyes? Ha mindent rendesen összestoppoltak a szülések után, akkor nem lehet gond. Sem most, sem késõbb.

A cerazette egykomponensû fogamzásgátló tabletta, nem igazán megbízható fajta. Addig hatékony, amíg egyébként sincs menzi a szoptatás miatt, utána már nem. Lehet terhesség, de nem hinném, hogy el kellene vetetned. Miért lenne veszélyes? Ha mindent rendesen összestoppoltak a szülések után, akkor nem lehet gond. Sem most, sem késõbb.
Nekem múlt héten mondta a dokim, hogy ha a szoptatás abbahagyása után 2 hónappal sem jön meg, akkor már érdemes egy tesztet csinálni. Az én lányom 9 hetes múlt, 1 hónapos koráig tudtam csak szoptatni. És mivel még nem jött meg, jövõ héten veszek egy tesztet. De azt is mondta a dokim, hogy ha negatív, de mégsem jön meg, az sem akkora gond, de azért néha csináljak egy tesztet a biztonság kedvéért.

1, 5 honapja szedek f. gátlót.2 nap mulva fogy el a 2. levél, de a barátom kb.1 hete bennem ment el. Mennyi az esélye h teherbe estem és mennyi idő után jelentkeznek a terhesség tünetei és mik azok?

Legjobb válasz: Ha rendesen szedted a gyógyszert nem fogsz teherbe esni!!!Hiszen pont ezért szeded. Ne aggódj!!!1 hónap után már védettséget ad!!!

Ha rendesen szedted a gyógyszert nem fogsz teherbe esni!!!Hiszen pont ezért szeded. Ne aggódj!!!1 hónap után már védettséget ad!!!
Új gyógyszernél általában elso két hétben ajánlott más módon is védekezni. Ha rendesen szeded, és peteérés kornyékén nincs eros hányás, hasmenés, (ezek csokkentik a felszívódást) a gyógyszer már véd, majdnem 100 %, nyugi. A terhesség tunetei általában 6-7. hét kornyékén jelentkeznek, már akinél jelentkeznek.
Ha az elsõ levelet a mensi elsõ napján kezdted szedni, akkor már onnantól védve vagy! Ha azóta is minden játékszabályt betartottál, akkor nyugodtan, para nélkül benned mehet el a párod!!

Lassan 1 éve hogy a párommal próbálkozunk, de eddig sikertelen volt. Orvosnál még nem voltam. Hallottam az elevitről, hogy a terhesség előtt 2-3 hónappal kell szedni. Tényleg hatásos?

Legjobb válasz: Az Elevit egy olyan készítmény, amely vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz. Azért szokták javasolni a szedését már a terhesség elõtt, hogy a szervezetet segítse felkészülni, "elraktározni" a szükséges vitaminokat. De a teherbeesést nem segíti! Mi a párommal két hónapja próbálkozunk és az orvosom nekem azt javasolta, hogyha fél év elteltével még mindig nincs "eredmény", menjek vissza és megbeszéljük. Egyébként én szedem az Elevitet. Ha többet akarsz megtudni róla, nézd meg az oldalukat. Remélem hamarosan "pozitívra" fordul az életed!

Az Elevit egy olyan készítmény, amely vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz. Azért szokták javasolni a szedését már a terhesség elõtt, hogy a szervezetet segítse felkészülni, "elraktározni" a szükséges vitaminokat. De a teherbeesést nem segíti! Mi a párommal két hónapja próbálkozunk és az orvosom nekem azt javasolta, hogyha fél év elteltével még mindig nincs "eredmény", menjek vissza és megbeszéljük. Egyébként én szedem az Elevitet. Ha többet akarsz megtudni róla, nézd meg az oldalukat. Remélem hamarosan "pozitívra" fordul az életed!
szia, ÉN NEM AZ ELEVITET, HANEM A GRAVIDÁT SZEDEM, ÉN IS SZERETNÉK MÁR KISBABÁT. DE NEKÜNK NÖVEMBER ÓTA NEM AKAR ÖSSZE JÖNNI. SZTEM MENJ EL DOKIHOZ, JA ÉS ÉN KB. MINDEN MÁSNAPP VESZEK BE EGY GRAVIDÁT... ÁRTANI NEM ÁRT.. HÁTHA... :) SZURKOLOK...
Szia. A terhes vitaminok nem csodaszerek. Ha még nem voltál orvosnál akkor minél hamarabb menj(menjetek) el. De az is lehet, hogy annyira szeretnéd a babát, hogy lelki okai vannak hogy még nem jött össze. Az én barátnõmnek semmi egészségügyi baja nincs, és másfél éve nem tud teherbe esni sajnos. Remélem nálatok hamarosan kopogtat a gólya.
Sajnos a teherbeesést egyik vitamin sem segíti!
Kérj az orvosodtól hormonvizsgálatot. Ha azzal van gond, hiába szedsz vitamint! Sajnos, a mai nõk tipikus problémája a magas prolaktin szint (Ok: stressz, feszültség, túlsúly), ami nem engedi, hogy teherbe essél. A jó hír, hogy gyógyszerrel viszonylag hamar kezelhetõ. Ha ez sem segít, jön a HSG. Szerintem mindenféleképp menj el most már orvoshoz. Lehet az is, hogy a pároddal van a baj...
Nemrég bebizonyíatották hogy az Elevit miatt sok baba született betegen, NE SZEDD! Inkább szedj megbízhatóbb vitaminokat mint a szupradin vagy a Calcium magnézium cink...esetleg sörélesztõ...ezeg a termes bigyók általában csak vakítások már tablettában is ugyanezek az anyagok vannak...

Párommal 2 hónapja szexelünk védekezés nélkül, az első hónapban nem figyeltem, hogy mikor "kell", meg is jött. Viszont most úgy érzem mensi előtt 1, 5 héttel, mintha megjönne, lehet ez jele a terhességnek?

A második hónapban már figyeltem, hogy mikor van peteérés, sokkal többet voltunk együtt, viszont amúgy mást nem érzek, csak ezt a majdnemmegjön érzést.

Legjobb válasz: szia.én is így vagyok már 1.5 hete.ez volt az elsõ tünet,aztán jött a hányinger,mellérzékenység,hõemelkedés.nekem holnap v.csüt. fog megjönni,ha megjön.teszteltem egy párat,de korai volt és negatív is lett.majd írok pénteken,hogy alakúlt.

szia.én is így vagyok már 1.5 hete.ez volt az elsõ tünet, aztán jött a hányinger, mellérzékenység, hõemelkedés.nekem holnap v.csüt. fog megjönni, ha megjön.teszteltem egy párat, de korai volt és negatív is lett.majd írok pénteken, hogy alakúlt.
Ebbõl akár baba is lehet, de várd meg a ciklus végét csak azután tesztelj ha nem jön meg.
Nekem ma-holnap jönne meg, de már két tesztem pozitív lett.Nekem is 4napja olyan mintha meg akarna jönni, de itt nagyon sok olyan választ olvastam, hogy a nagytöbbségnek vannak ilyen fájdalmai.
vard meg az esedekes mensid sot jobb ha meg azutan is varsz par napot ha nem jon meg es csak utana tesztelj, mert akkor tobb lesz a hcg-d es biztosabb eredmenyt kapsz, addig ne dobald ki a penzed ugyis negativat mutat.varj meg egy kicsit.kitartas!
szia én vagyok az elsõ válaszoló, ígértem, hogy jelentkezem!.ma kellett volna megjönnie.reggel csináltam egy tesztet és pozitív lett.sok sikert neked is!!!szorítok!!!!

3 hónapja elvetéltem, műszeresen kellett befejezni a terhességet. Azóta újból próbálkozunk, de a menstruáciom 1 napig tart, és rendszertelen, váratlanul vérezgetek. Van esélyem így is, hogy teherbe essek?

Legjobb válasz: A méh nem fél év alatt regenerálódik, hanem sokkal elõbb. Valóban orvosa és paciense válogatja kinek mit javasolnak. Én 11 hetesen vetéltem el. Nekem is mondták ezt a szokásos 6 hónapot, amin nagyra nyitottam a szememet és közölték, hogy nem fognak megsértõdni, ha 3 hónap után azt mondom, hogy terhes vagyok. Na ehhez képest eltelt két hónap és már a harmadik mensim nem jött meg, mert elszámoltam magam és bacsúszott a baba. Felhívtam a dokit és mondtam, hogy baj van, mert a 3 hónap letelte elõtt úgy tûnik terehes lettem. Azt mondta, ha spontán így teherbe tudtam esni, akkor semmi baj nincsen. Kaptam gyógyszert, de én ennek ellenére nagyon izgulok, hogy ne legyen baj. Na ennyit a 6 hónapról. Más orvosoktól olvastam azt is, hogy elég egy mensit megvárni és lehet próbálkozni. Sõt itt is írta valaki korábban. Neked mit javasoltak? Azt vedd alapul!

A méh nem fél év alatt regenerálódik, hanem sokkal elõbb. Valóban orvosa és paciense válogatja kinek mit javasolnak. Én 11 hetesen vetéltem el. Nekem is mondták ezt a szokásos 6 hónapot, amin nagyra nyitottam a szememet és közölték, hogy nem fognak megsértõdni, ha 3 hónap után azt mondom, hogy terhes vagyok. Na ehhez képest eltelt két hónap és már a harmadik mensim nem jött meg, mert elszámoltam magam és bacsúszott a baba. Felhívtam a dokit és mondtam, hogy baj van, mert a 3 hónap letelte elõtt úgy tûnik terehes lettem. Azt mondta, ha spontán így teherbe tudtam esni, akkor semmi baj nincsen. Kaptam gyógyszert, de én ennek ellenére nagyon izgulok, hogy ne legyen baj. Na ennyit a 6 hónapról. Más orvosoktól olvastam azt is, hogy elég egy mensit megvárni és lehet próbálkozni. Sõt itt is írta valaki korábban. Neked mit javasoltak? Azt vedd alapul!
Ha mûszeresen fejezték be a vetélést, valószínûleg azt is mondták a kórházban, hogy kb. fél év, mire a méh regenerálódik, addig pedig nem szabad teherbe eséssel próbálkozni, mert könnyen újabb vetélés lehet a vége. A rendszertelen, váratlan vérzések alátámasztják azt, hogy nincs még itt az ideje egy új terhességnek. A vetélés utáni fél év kihagyás alapszabály!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!3 hónapot mondott nekem is az orvos..És a rendszertelen menstruácio, az nem gond, így is összejöhet?Ki sem tudom számolni így peteérésemet!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!