Találatok a következő kifejezésre: 1-2 hete viszket (12 db)

1-2 hete szemembe öntöttem arctisztitó alkoholt, és most viszket nagyon egész nap, mit tegyek?

egyik nap tisztítottam egy alkohollal az arcom a pattanások miatt. Épp az orromon volt a pattanás az üveget megfogtam és pattanásra tettem de hülye votlam mert kis lyukon meg a bal szemembe folyt.Csípett de kimostam, most meg már kb 1 hete ha bal szememhez akár egy picit is megvakarom,késztetést érzek hogy vakarjam tovább mert viszket,és nem akar elmúlni. mit tehenék?:/

Legjobb válasz: ja és az a szemem nagyon sokszor könnyezik azóta,de csak az a szemem

A kérdező hozzászólása: ja és az a szemem nagyon sokszor könnyezik azóta, de csak az a szemem
Elballagsz szemészetre.
A kérdező hozzászólása: Azon kívül? valami otthoni dologgal nem lehet?
Nem, ha 1 hete viszket, akkor szemészet. Vagy meg akarsz vakulni?
A kérdező hozzászólása: Attol hogy?:0
Mégis hogy? Baj van a szemeddel, ha nem kezeli, akár meg is vakulhatsz.
Fõleg ha nõ a ször, akkor igen.Borotváld le újra.
Én nullásgéppel tolom le, sokkal gyorsabb és kényelmesebb, és majdnem olyan, mintha le lenne borotválva, de nem szúr és nem viszket, mivel pár tized mm-rel hosszabb.
A kérdező hozzászólása: még nincs aktív szexuális viszonyom, szóval nem fontos annyira és am nem félévente szoktam hanem kb 2-3 hetente... 2 hétig szar, de aztán borotválhatom le újra, és am sem vok szõrös típus, nem nõ gyorsan
A kérdező hozzászólása: de nem akarom folyamatosan borotválni, mert akkor még jobban fog viszketni, vagy nem? - Már több, mint 3-4x borotváltam, és én is azt hittem h jobb lesz, de nem... várjak még, lehet h az én bõröm lassabban szokik hozzá?
neked szõrös a farkad? :O
ja hetente kéne...nem félévente
Ezért nyírom csak rövidre.
1-2 hétig??? 3-4 naponta borotválom. Eleinte viszket de hozzászoksz és nem fog.
Majd ha hozzászokott a bõröd ott lent, akkor már nem fog viszketni ... kb 3-4. alkalom után. Borotva habot használsz ami mentolos és hûsíti akkor nem vészes elsõ alkalom után sem.
Én testszõr vágóval küldöm, olyan, mint a hajnyíró csak sokkal keskenyebb a vágórésze és maga a szerkezet is kisebb. Ez a legtutibb.

1-2 hete nagyon viszket a mellbimbom. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Szia! Az Avent mellápoló krémjét tudom ajánlani a legjobb szívvel, kitûnõen ápol, ráadásul ezt szoptatás idején is javasolt használni, mert védi a bimbót, és nem kell lemosni szoptatás elõtt. Jó még a DM Babylove Mama nevû masszázskréme, hamar beszívódik, és csak természetes anyagokat tartalmaz. 27 hetes kismami

Szia! Az Avent mellápoló krémjét tudom ajánlani a legjobb szívvel, kitûnõen ápol, ráadásul ezt szoptatás idején is javasolt használni, mert védi a bimbót, és nem kell lemosni szoptatás elõtt. Jó még a DM Babylove Mama nevû masszázskréme, hamar beszívódik, és csak természetes anyagokat tartalmaz. 27 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!Kiprobálom!
Szia! De amig nem szoptatsz tökéletesen megteszi egy zsíros krém is. Pl: Nívea. Nekem bevált. 19 hetes pocakos
Vakard meg! Vagy ha nem segit akkor mossad :D

2 eve hasznalom a helia d ranctalanitot, es kb.1 hete viszket az arcom, mas kremet nem hasznalok, lehet cserelni kene kremet?

Legjobb válasz: Nem hiszem,más okozza a viszketést.2 év sok idõ,ha a krém lenne már akkor kijön.

Nem hiszem, más okozza a viszketést.2 év sok idõ, ha a krém lenne már akkor kijön.
Szerintem lejárt a szavatossága, nézd meg, a krémen van egy kis piktogram, egy kis tégely, az alatt van egy szám, ált. 12 vagy 24 M (12/24 hónapig jó)... ha lejárt akkor azonnal kuka:)

Baj, ha a terhesség alatt 1-2 fokot ingadozik a hő? Az 5. hétben vagyok. Eddgi a hőm 36, 9 volt, mióta pozitívat teszteltem, ma viszon csak 36, 8.

Legjobb válasz: Szerintem ilyenkor már ne mérd a hõdet, csak feleslegesen stresszeled magad! Légy boldog hogy kismama vagy és felejtsd el a hõmérõt! :) Gratulálok!!! 22 hetes kismama

Szerintem ilyenkor már ne mérd a hõdet, csak feleslegesen stresszeled magad! Légy boldog hogy kismama vagy és felejtsd el a hõmérõt! :) Gratulálok!!! 22 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Akkor nem baj. Megnyugodtam és eldugom a hõmérõt :) Köszönöm, neked is boldog babavárást!

Lehet attól beteges egy másfél éves ha az anyuka a lakóházból télen heti 2 nap fél órára jobb időben max.1 órára viszi ki levegőre? Plusz boltba se járnak? Azaz emberek közé?

Legjobb válasz: igen,lehet. nem tud a szervezete mi ellen védekezni, " burokban " van,és ezért amikor aztán végre ki mennek,akkor minden nyavaját elkap,mert nem elég erõs az immunrendszere.

igen, lehet. nem tud a szervezete mi ellen védekezni, " burokban " van, és ezért amikor aztán végre ki mennek, akkor minden nyavaját elkap, mert nem elég erõs az immunrendszere.
Szerintem sem kell "bájologni", én sem szoktam.:) Azért járok a lányommal játszótérre hogy kimozogja/játssza magát, amire panelben nincs lehetõség! Persze beszélgetek anyukákkal, de amikor már "fáraszt" a téma egyszerûen elmegyek, megnézem mit csinál a gyerek. A környezetemben vannak olyan anyukák akik "megterítenek a padon" és összegyûlnek, de olyanok is akik szerintem csak arra várnak hogy valaki hozzájuk szóljon! Az hogy valaki heti 2x viszi ki a gyereket semmivel nem lehet megmagyarázni! Lehet a védõnõ vagy a nagyszülõk nem is tudnak róla. Nálunk pld a védõnõ nem is jár/járt hozzánk csak mikor pici volt a lányom. Akkor viszont mindig kérdezte/mondta hogy mennyit van/legyen levegõn! A nagyszülõk meg nagyon messze laknak.
A kérdező hozzászólása: Nem azt mondom , hogy legyen a társaságomba. Ez miatt már meg is szakadt a kapcsolatunk. De õ még játszótérre se viszi le a picijét. A védõnõnk ugyan az , õ meg nem kérdez ilyeneket. Ki se jár a csak az elsõ 2 hónapban. Mégis , hogy mondanám neki ezt a témát? Olyan kellemetlen lenne. Ez annyira alap dolog, hogy a gyereket engedjük játszani, visszük levegõre és nem csak akkor megyünk el vele valahova amikor az anyukának fontos. Nem tudom ki tud róla, én a szomszédja vagyok és sokáig tõlem kérte még azt is , hogy vegyek neki ezt meg azt a boltba , mert õ nem bír lemenni, mert nem ér rá vagy rossz az idõ stb.
Az egy hülye hozzáállás hogy nem ismer valaki senkit a környezetében! Mi akkor költözünk ide ahol lakunk amikor már megszületett a kislányom. A kórházból jöttünk ide haza. Senkit nem ismertem! Sokat jártam ki a kislánnyal sétálni és láss csodát a két kezem kevés arra hogy megszámoljam, hogy hány anyukát és gyermeket ismertem meg 21 hónap alatt! És nem a 21 hónap alatt, hanem kb 2 hónap alatt ismertem meg õket, és azóta is sokat járunk össze, és járunk együtt játszóterezni a gyerekekkel! 10-es
Figyelj kérdezõ, te most panaszkodni akarsz, vagy megoldást keresni egy másfél éves VESZÉLYEZTETETT gyereknek?! Ez, amit leírtál, ugyanis ebbe a kategóriába esik. És nemhogy ajánlatos, hanem kötelességed lenne jelenteni a védõnõnek, gyermekvédelemnek. Emlékezz csak az agárdi kisfiú történetére. Utólag pedig mindenki ujjal mutogatott a másikra. A panaszkodással nem lesz jobb a gyerek helyzete. Az is lehet, hogy az apa bántalmazó (verbálisan is lehet bántalmazni), anya fél. Tessék szépen lépni!
Én ugyan ezt mondom már tegnap óta mint az utolsó!!! (én írtam a 79%-os válaszokat) Nekem is az az érzésem hogy csak panaszkodni akarsz, keresed a kifogásokat, de érdemben lépni nem akarsz/mersz!:(
Vannak barátaim, akikkel beérem, csak nekik vagy még nincs gyerekük vagy már nagyobbak, mint a fiam. Nekem nincs igényem valahogy anyukák társaságára, mert nem bírom a már említett ömlengéseket hallgatni a saját gyerekérõl és unom 20x elmondani, ha kérdeznek. Engem nem érdekel más gyereke, hogy hányszor eszik, hányszor viszi le, van családom, akikkel foglalkozok és nem panasz, hogy nem ismerek más anyukákat, egyáltalán nem hiányzik a társaságuk. Lehet, hogy ez az anyuka is ilyen. Majd ha akkora lesz a fiam, biztosan megyünk játszózni, de remélem addigra kiköltözünk családi házba. Mi más beállítottságúak vagyunk, de attól nincs veszélyben a gyerek, mert valaki zárkózottabb.....gyerekvédelem, te jó ég......én tuti kinyírnám, aki ilyen szinten beleavatkozna az életünkbe, úgy hogy nincs kézzelfogható bizonyítéka, csak unatkozó anyukák agyszülemény találgatásai.....
Figyelj utolsó, bocs hogy megint beleszólok de te most mirõl beszélsz??? Itt nem te meg a kérdésben szereplõ anyuka a lényeg, hanem a gyerek!!! Egyáltalán nem kell szóba állni senkivel, meg sem kell szólalni ha nem akarsz, de a gyereket nem lehet bezárva tartani, csak mert neked úgy tetszik!
A kérdező hozzászólása: Akkor segítenétek, hogy tálaljam ezt a védõnõnek?
Attól mert nem járnak közösségbe, nincs veszélyben a gyerek. Gondolom a kötelezõ orvosi vizsgálatokon megjelennek, ha valami gond lenne a fejlõdésével, az orvos kiszúrná. A kérdezõ leírta, hogy õsszel bölcsibe megy a kislány, teát közösségbe. Tényleg nem értem, miért kell beleavatkozni más életébe. Ha a kedves szomszédom a fent leírtak alapján feljelentene, tuti képen röhögném legenyhébb esetbe, de biztosan elmesélném neki, mivel foglalkozzon. A kérdezõ esetleg velük lakik a nap 24 órájában, hogy tudja, mit csinál egész nap az anyuka a gyerekével? Azért egy 15 hónapos gyereket nehéz járókáztatni egész nap, ha meg sír, azt neki is hallania kellene......szerintem akkor sincs köze hozzá, pláne nem kapásból a hatóságnak szólni. Örüljön, ha az apuka nem beszélget el vele, ha megteszi ezt. Talán normálisan el kellene beszélgetni az anyukával esetleg áthívni vagy közös programokat szervezni és így megbizonyosodni, van-e probléma. Nem felheccelni, hogy szaladjon a hatósághoz rögtön. Arra senki nem gondol, ha alaptalan, neki kell ott laknia? Én biztosan megkeseríteném az életét, ha az én magánéletembe és a gyerekemébe turkálna az eddig leírtak alapján, ok nélkül, mert ezek nem bizonyítékok, csak feltételezések.
25-nek igaza van! Mégis honnan a fenébe tudja a szomszédom (vagy bárki más), hogy hányszor megyek le az utcára a gyerekkel? És honnan tudja, hogy ha lemegyek, akkor hova megyek? Talán követ? Jézusom. Remélem, engem nem jelen fel majd az unatkozó 90 éves szomszédnéni, mert éppen nem látta, hogy elmegyek/hazajövök, vagy mert nem "csekkoltam" a játszótéren! Kezdek félni.
A kérdező hozzászólása: Ez nem feltételezés, mert hónapokig tartottuk a kapcsolatot és jártam át hozzájuk , így láttam mi van és mondta is! Én sem feljelenteni szeretném hanem esetleg beszélni a védõnõvel hátha õ jobb belátásra bírná és észhez térítené egy picit. Amúgy szoktam hallani a sírást és a kiabálást is. Pl.volt hogy letette aludni mert idõ volt és fél órán át hallgatam én is , majd én mondtam neki, hogy vegye már ki a kislányt csak amíg itt vagyok , mert nem bírom tovább hallgatni , hogy sír. És ez nem hiszti sírás volt, hanem az anyukájáért sírt és vmi oka volt , hogy nem akart egyedül lenni és aludni!
A szülei, a közvetlen környezete (orvos, védõnõ, nagyszülõk) felelõsek érte. Igen, különbség van egy 10, 5 hónapos és egy 15 hónapos között. Nem is írok ki olyan kérdést amihez nekem vagy másoknak nincs semmi köze. Pont az ilyen anyukákból nem kérek, akiknek nincs más témájuk csak a gyerek. Hányingerem van a játszótéri, mennyit eszik, megy-e, hány centis anyukákból....ha a szóban forgó anyuka is ilyen, megértem, miért nem keresi az effajta társaságot. Sétálunk, sokat játszunk, eljárunk foglalkozásokra, de nem igénylem a minden lében kanál és mindent jobban tudó, okoskodó anyukák társaságát. A fiam mégis kiegyensúlyozott, boldog, mindenkire vigyorgó gyerek, anélkül, hogy egész nap itt lógna valaki vagy én csacsognék hülyeségekrõl más anyukákkal. A játszón majd játszik más gyerekekkel, szerencsére nincs kiírva, hogy az anyukáknak kötelezõ bájologni.
Utolsó azért egy 10hónapos és egy másfél éves gyerek között nagy különbség van! Egy 10hós még járni sem tud, de egy 1, 5éves jobb esetben már szalad! Az hogy nem ismersz senkit csak rajtad múlik, de a 4 fal között nem is fogsz! És szerintem igen is köze van a környezetnek ahhoz ha valaki nem megfelelõen neveli a gyerekét(itt nem piti dolgokra gondolok)! Az a kicsi még nem tudja megvédeni magát, nem tudja kifejezni a "jogait", így mindenki felelõs érte.....
Szerintem meg semmi közöd hozzá. Vannak nagyszülõk, orvos, védõnõ, ha valamit nem találnak rendben, majd intézkednek. Persze, sajnálom a kislányt, de ha nekik így jó, úgysem látják be, hogy amit csinálnak nem teljesen normális. Én is rendelem a kaját, netezek is, anyukám 2 hetente segít a nagyobb takarításban, naponta 1x megyek 1, 5-2 órára, mert a kaja és az alvás közé kell beiktatni, mert babakocsiban nem alszik, esetleg este egy fagyizás apával. Gyerekek közé mi sem járunk havonta 2x, mert nem ismerek senkit a közelben, most megyünk majd úszni és ringatóra, 10, 5 hónapos és egyszer sem volt beteg a fiam. Mondjuk járókánk elvbõl nincs....
Beteg lehet hogy nem lesz mivel alig érintkezik valakivel szegény, de jót biztosan nem tesz vele neki az anyuka! De ha belegondolok lehet e miatt beteg mert alig van friss levegõn! Egy ilyen idõs gyereknek már kellene hogy ismerkedjen másokkal, és szüksége van mozgásra is amit a lakásban nem tud kielégíteni. A gyerek elõbb utóbb fusztrált lesz, az anyukának meg el kéne menni egy orvoshoz ha "ember" fóbiája van! Vagy lehet hogy csak szimplán lusta?!
A kérdező hozzászólása: Lusta szerintem. Mindig azzal jön, hogy nincs ideje. Közben semmi dolga nincs, mert a férje hoz haza neki fõtt ételt, õ vásárol be . A gyerek a nap nagy részét még mindig járókában tölti anya meg a számítógép elõtt adja elõ , hogy milyen nagyszerû anya. Plusz sajnáltatja magát, hogy semmire sincs ideje. A gyerek havonta beteg és tudom semmi közöm ki , hogy neveli a gyerekét de már sajnálom. Még most betegen is azt se tudta alszik e a gyerek, mert be se ment hozz. Náluk úgy van , hogy rácsukja az ajtót és ha fél óráig bömböl a gyerek akkor se veszik ki megnyugtatni.
Azzal egyet értek hogy senkinek semmi köze ahhoz hogy ki hogy neveli a gyerekét de vannak kivételek, és ez szerintem az! Mivel itt veszélyeztetve van a gyerek testi és szellemi fejlõdése is!!! Hogy lehet egy 1, 5éves gyereket járókában tartani??? Én a te helyedben szólnék a védõnõnek az 1000%, nem hagyna nyugodni a dolog! Amúgy az apuka mit szól mindehhez? Nem bántás de elég papucs lehet ha még be is vásárol az asszonynak az meg otthon mereszti magát.
A kérdező hozzászólása: Nem kibeszélni akarom , de mégis, mert már muszáj valakinek elmondanom mennyire zavar ez a téma és mennyire sajnálom a picit. Itt meg név nélkül lehet. Van valami ötletetek?
A kérdező hozzászólása: Azért van járókában , mert nem mehet a bútorok közelébe ha anyuka nem ér rá, mert becsukja az ujját. Meg arra sem hajlandóak , hogy a díszeket , könyveket feljebb pakolják, mert úgy csúnya lenne a lakás. Viszont ez miatt a gyerek alig nyúlhat valamihez. A járókában sokszor nincs is játék csak valami plüss , mert félnek, hogy megdobja a 100 ezres tv-t valamivel.
Ne már, most komolyan?! Ha te ilyeneket tudsz akkor szólj a védõnõnek!!! Ki nem [email protected] le hogy hogy mit gondolnak! A gyereket kell nézni, és megóvni az ilyen "zakkant" szülõktõl!!! Csak nehogy úgy járjon mint az agárdi kisfiú, mert ahogy nõ az étele is egyre többe fog kerülni.....
Szerintem jobb jelezni a védõnõnek. Az majd eldönti, hogy mit érdemes tenni. Ha nem hallgatnak rád, akkor sokat nem tehetsz a gyerekért, de hátha normális a védõnõ és õ hajlandó lesz.
Milyen lehet az a másfél éves akit be tudnak zárni egy járókába? ÉS mi köze van anya lustaságához annak, hogy apa osztja be a pénzt? Nem kell vásárolni menni csak azzal a kis drágával ki a játszótérre minél többet! Az ilyen ember minek szül gyereket!
A kérdező hozzászólása: Játszón még alig voltak, homokozni is még csak egyszer homokozott a kislány. Szeptembertõl bölcsis lesz, hátha ott arra a pár órára figyelembe veszik az õ igényeit is.
10-es vagyok! Szerencsétlen gyerek! Nincs szebb dolog amikor egy gyermek a játszótéren szaladgál boldogan! Imádom amikor a lányom felfedez új dolgokat! :D Remélem tényleg a bölcsi segít majd a kislányon, csak az elején nagy hátrányba lesz! :S
Annyit azért hozzátennék, hogy én csúnya idõben napi egyszer, szép idõben napi kétszer másfél-két órára megyek le a gyerekekkel, aztán mégis havonta betegek... Kb. úgy néz ki, hogy két hét orrfolyás után két hét nyugi. Úgyhogy nem biztos, hogy van közvetlen összefüggés. Ettõl persze nem szimpatikus, amit az anyuka csinál, csak a tények kedvéért írtamm
20-as, nagyon igazad van. Lépni kell. Nekem másfél éves fiam van. Kéthetes kora óta dolgozom. Majdnem minden nap. De akkor is minden nap kimegyünk, ha meghalni készülök a fáradtságtól. Amikor csak tehetem viszem a játszótérre. Nem tudom, nálam mûködik a beszélgetés is az anyukákkal. Sõt hasznosnak tartom, ha elmondják, hogy mi van a gyerekükkel és meghallgatják az enyémrõl mondott dolgokat. Mi is járunk úszni, baba-mama klubba és legalább 3-4 játszótérre, mert mindenhol más és más játéklehetõség van (és persze más és más emberek) Már 6 hónaposan vittem és nagyon nagyon jól tettem, mert csodálatosan fejlõdik mint mozgásában, mint beszédben és szocializációban is (persze tudom, hogy igazán a szocializálódás még késõbb fog megindulni) Összefoglalva, nem tudok nagyobb veszélyt egy pici kisgyerekre, minthogy nem viszik ki a levegõre, gátolják a mozgásba és menzáról vagy akárhonnan hordják Neki a ki tudja milyen ételt, ami alapból tele van sóval/cukorral/liszttel. Igenis semmi közöm hozzá, elismerem. Viszont az a gyerek nem tudja, hogy az nem jó Neki, hogy a járókában tartják, nem tud szólni, hogy menni akar és lehet, hogy nem is érzi, mert amióta megszületett ebben nevelkedik késõbb pedig ez lesz a természetes... az agyi fejlõdésrõl, ingerekrõl és az immunrendszerrõl nem is beszélve. Én biztosan nem hagynám... Egy kisgyermek tehetetlen, ártatlan, tudatlan. Akár van közöm hozzá, akár nincs nem engedhetem, hogy úgy legyen nevelve, ami Neki nem maximálisan jó. Talán a védõnõ, orvos, ha tudomást szerezne errõl a dologról, akkor beszélhetne a szülõkkel, ami a helyzet megváltozásához is vezethetne akár... Lehet lepontozni.

Jelenleg 8 hetes a babám, 2-3 hét múlva le szeretnénk menni a Balatonra csak 1 napra. Bírja egész nap a parton? Viszünk neki sátrat, ott ehet aludhat, árnyékba van. Vízbe természetes nem visszük.

Legjobb válasz: Én csak akkor vinném, ha van természetes árnyék, vagy nyitott napernyõ, terasz, ilyesmi. Ezek a kis sátrak hiába vetnek árnyékot, a part mentén irtóra felforrósodnak, és nem jár bennük a levegõ. Én múlt szombaton voltam a gyerekeimmel egy kis tó partján, de ott árnyas volt, sok fa vette körül az egészet. Ja a picim 3 hetes volt akkor. Végig feküdt a babakocsijában (szúnyogháló nagyon hasznos!), a jó levegõn szinte végig aludt, amikor nem szopizott. Két dolog kérdés számomra: az utazást bírja-e oda-vissza ugyanaznap? (az enyém autóban sokszor üvölt, és nem a meleg miatt, mert légkondis), illetve hogy ha szuper kánikula lesz, akkor az mennyire jó neki... Minden esetre ha mentek, ügyelj a gyakori folyadékpótlásra (szopira, ha van)

Én csak akkor vinném, ha van természetes árnyék, vagy nyitott napernyõ, terasz, ilyesmi. Ezek a kis sátrak hiába vetnek árnyékot, a part mentén irtóra felforrósodnak, és nem jár bennük a levegõ. Én múlt szombaton voltam a gyerekeimmel egy kis tó partján, de ott árnyas volt, sok fa vette körül az egészet. Ja a picim 3 hetes volt akkor. Végig feküdt a babakocsijában (szúnyogháló nagyon hasznos!), a jó levegõn szinte végig aludt, amikor nem szopizott. Két dolog kérdés számomra: az utazást bírja-e oda-vissza ugyanaznap? (az enyém autóban sokszor üvölt, és nem a meleg miatt, mert légkondis), illetve hogy ha szuper kánikula lesz, akkor az mennyire jó neki... Minden esetre ha mentek, ügyelj a gyakori folyadékpótlásra (szopira, ha van)
A kérdező hozzászólása: A kis sátrát is árnyákba raknám.... Autózni szeret, sûrûn megyünk és végig alszik.
mi 6 hetesen vittük elõször, bírta, jól érezte magát. de aparton csak annyit töltöttünk, amíg párom úszott egyet, aztán meg én. a házban gyakorlatilag folyamatosan aludt, csak enni kelt föl.
Nyugodtan viheted.Semmi baja nem lesz árnyékban , jó levegõn.Kellemes pihenést nektek!
A kérdező hozzászólása: Köszönjük! :)
+ a "cipeléstõl" remek kis sérvet is össze lehet szedni nagyon nem hagynám a gyereknek amit müvel
Mindenképpen vidd orvoshoz, mert ezer és egy tennivaló van egy kölyökkutyával. A kislányod meg nem rossz és nem kulturálatlan, hanem még nem tudja, hogy kell helyesen fogni a kutyust. Pici gyerekre ne bízd a kutyát, a kutya nem játékszer! Te sem tudod még mit kell tenni egy kölyökkutyával, honnan tudná a három éves kislányod!
A kérdező hozzászólása: Több emberen keresztül jutottak el a kutyák hozzánk. Akitõl mi kaptuk nem tudta megmondani, hogy be lettek-e oltva. Kaptuk õket. Szegények nagyon rossz helyen voltak. Féregtelenítõt adtunk nekik, meg lekezeltük õket bolhairtóval, mert tele voltak bolhával. A kislányom nem dobálja a kutyákat. Finoman fogja meg õket. "Kulturáltan" játszik velük. Nem hiszem, hogy attól van bajuk.
Mondjuk ahonnan kaptátok esetleg kérdezzétek meg, hogy kaptak-e oltást. Nem hiszem el, hogy ez nem egyértelmû. A másik: Egy kölyökkutya nem gyerekjáték. Nem arra valóak, hogy össze-vissza nyomorgassák õket. Egy 3 éves gyereknek azért ezt már el lehet magyarázni...
Talán a gyereket is nevelni kéne. A kutya az nem elemes plüssjáték a kölyöknek...
Bizony, a kislány még kicsi, nem tudja, hogy kell megfogni a kutyust ahhoz, hogy ne okozzon neki sérülést. A kutyáért is felelõs vagy!
Ha tenyésztõtõl vetted, akkor kell hogy legyen törzskönyve és oltási könyve. Ha zugszaporítótól, akkor jobb ha mielõbb orvoshoz viszed teljes kivizsgálásra és oltásra. Egyébként is neki még kéthetente kellenek oltások. Annyiszor el lett mondva annyi helyen, hogy az olcsó kutya a zugszaporítónál mindig ráfizetés.
A kérdező hozzászólása: Egyébként van már egy felnõtt amstaf kan kutyánk akit vinnünk kell a kötelezõ veszettség elleni oltásra a hétvégén. Akkor visszük el a kicsiket is. Úgy gondoltam addig valaki tud nekem választ adni. A nagy nagyon szereti a gyereket, felügyelet mellett szokott is vele játszani. Az biztos hogy a kiskutyák nem bolhacsípéstõl rángatózik. Olyan mintha folyamatosan csuklana, "pattogva" jár. Amikor fekszik akkor is megfigyelhetõ ez az izomrángás. Egyébként nincs neki semmi más baja, tünete. Nagyon eleven.
Alapimmunizálás: minden kutyának ajánlott védõoltások. 7-8 hetes korban Parvovírusos bélgyulladás elleni oltás. 9-10 hetes korban kutya kombinált oltás. (kutya parvovírus, szopornyica, kennelköhögés, fertõzõ májgyulladás, leptospirózis). 11-12 hetes korban Parvovírusos bélgyulladás elleni oltás. 13-14 hetes korban kutya kombinált oltás. 15-16 hetes korban veszettség elleni oltás. 6 hónapon belül veszettség elleni oltás ismétlése. Még nagyon nem csusztatok el az oltási programmal, de ne várjatok vele jövöhétig. A pattogást is mindenképp meg kellene mutattni a dokinak ... nem lehet hogy valami beszorult a talppárnái közé?
Az izomrángásnak komoly oka van. Mikor voltatok vele orvosnál, vagy mikor viszitek el? A mája is sérülhetett, ha a hasánál fogva cipelték...
De az is lehet, hogy a féreghajtó kellene már neki nagyon. Ne sokat kérdezõsködj itt, vidd sürgõsen orvoshoz!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!