Találatok a következő kifejezésre: 1 napja a (4034 db)

Mennyi mikro gramm folsavra van szukseg 1 nap a kismamanak?

Legjobb válasz: Ezen a honlapon olvastam: http://www.folsav.hu/ Terhesség alatt 400-800 mikrogramm folsav napi bevitele ajánlott. Én a 3 milligrammos (mg) tablettából napi 1/2 tablettát vettem be. Bõven elég, az 1500 mikrogramm!

Ezen a honlapon olvastam: http://www.folsav.hu/ Terhesség alatt 400-800 mikrogramm folsav napi bevitele ajánlott. Én a 3 milligrammos (mg) tablettából napi 1/2 tablettát vettem be. Bõven elég, az 1500 mikrogramm!
Csak egy kis észrevétel... A 12:59-es válaszoló nem azt írta, hogy ennyit KELL szedni, hanem azt hogy Õ mennyit szed... Ha esetleg a mértékegységek átváltása problémát okozna... 1 mg (milligramm) = 1000 mikrogramm Tehát a 3 mg-os (milligramm) tabletta = 3000 mikrogrammnak felel meg. És ha ebbõl valaki csak felet szed be naponta, az 1500 mikrogramm! És ha megnézed pl. az Elevit folsav tartalmát, láthatod, hogy 0, 80 mg (milligramm) folsavat tartalmaz, Vagyis 800 mikrogramm-ot! Bõven elég!! Egyébként a bevitt felesleg a vizelettel távozik, nem hasznosul. Gyógyszerész vagyok, de nyugodtan mehet a lepontozás.
Úgy tudom, 4, 5-5, 5mg. Én szedtem a Gravidát (abban azt hiszem 0.8mg van)+ folsav 3mg-osból naponta 1, 5 szemet, de csak a 14. hétig.
En Elevit+5mg. folsavat szedek most is, 30 hetes vagyok.
Az nem létezik, hogy a legkisebb dózisú folsavból csak napi felet kell szedni, pláne, hogy nincs mellette terhesvitamin! Szerintem az inkább 150mikrogramm...

Bepanírozott cukkini állhat 1 napot a hűtőben?

Jó lesz másnap?

Legjobb válasz: És a lesózott cukkini állhat 1 napig?

A kérdező hozzászólása: És a lesózott cukkini állhat 1 napig?
állhat bepanirozva is semmi baja nem lesz én is szoktam hagyni egy napig hûtõben és semmi baja
Nem lesz semmi baja és majdnem olyan finom.
nem hiszem, mert elázik a panírja. a sózott cukkini nagyon sok levet enged még a panírban is.
Sajnos, a panír nálam is elázik, már nem olyan minõségû, mint frissen. De ehetõ. A sóban elállhat, légmentesen lefedve.
felesleges egy napig sóban tartani, a panír meg tényleg jobb frissen
Én a bepanírozott dolgokat, ha többet készítek a frissen felhasználandónál - lefagyasztom. Úgy fagyosan teszem a forró olajba, ha elõveszem...
A kérdező hozzászólása: Azért akarom, mert este amikor hazaérek nincs idõm összevágni lesózni panírozni kisütni, és ezért szerettem volna könnyíteni:S
A kérdező hozzászólása: Szoktunk mi is mindenféle rántott cuccot lefagyasztani, de a cukkini nem jött be fagyasztás után:S

Ha 1 nappal a menstruációm után, szeretkezem a párommal, akkor vérezhetek megint? Nem mindig szokott elmúlni teljesen. Van amikor 1-2 nap még pecsételő kicsit.

Legjobb válasz: Mi? maga a sex nem befolyásolja h mikor jön meg és hogy pecsétel-e... (kivéve, ha terhes vagy, de ezt zárjuk ki lehetõleg)

Mi? maga a sex nem befolyásolja h mikor jön meg és hogy pecsétel-e... (kivéve, ha terhes vagy, de ezt zárjuk ki lehetõleg)
A kérdező hozzászólása: Úgy értem, hogyha addig nincs is "utóvérzés", akkor mi van ha pont szex közben? merthogy akkor összehúzodok-elernyedek és annak hatására. Ez lesz az elsõ alkalom azért kérdezem.
Elõfordulhat, mert a szex hatására vérbõség, és akár méhösszehúzódások is lehetnek, ami fölszakíthatja az éppen csak begyógyult sebeket.
Az én személyes tapasztalatom, h igen. Igaz, sokszor már türelmetlenek vagyunk (fõleg én -"a falat kaparom", úgy kívánom :P) amikor épp elmúlik, aztán ha nem bírunk magunkkal, ráfázunk, mert vérzik megint. De ugyanígy van, ha közvetlenül elõtte, mikor megjön hatol belém nagyon mélyen, utána tuti megjön. NEsze neked, nagy farok...:)
ÉN IS VÉREZNI SZOKTAM UTÁNNA MERT NEM HÚZÓDIK ÖSSZE A MÉHED .
Fagyóba ne tedd. Rázogasd meg sokszor erõsen többször. De ne várj nagy élményt, nekünk nem jött be, elég gagyi
fagyasztóba? XDD Az úgy vodkás jéggumicukor lesz.
nemtudom, én még nem ettem, de a fele, aki próbálta, azt mondja, hogy nagyon király, a másik fele pedig, hogy nagyon rossz. Rejtély.
A kérdező hozzászólása: na megcsináltam. 1 éjszaka hûtõbe tettem, felszívta a gumicukor a vodkát és nagyon jó lett, csak összeragadtak a macik, úgyhogy lehet tökéletesebb lett volna ha néha megkeverem. ízlett nagyon, fogok még ilyet csinálni! :)
milyen vodkából csináltad? Haribo maci, vagy egyéb? :)

Mini yorkisoktól, mennyit eszik 1 nap a kutyusotok?

8h.2kg.fiú kutyám van.Én vékonynak találom.Royal Canint kap, amiből max. napi 30 dk.hajlandó nagy nehezen megenni. Próbáltunk még 7 féle tápot, és kb 15 féle konzerves kaját is.Próbáltuk a fött-sült husokat, azt is csak megszagolja és továbbáll.Semit sem eszik meg , csak ha egész nap nyomom neki.Minden zsebemben kutyakaja van és mindig kínálom neki.(így fogy el napi 30 dk.) Már próbáltam a kiéheztetést, de az sem használt,2 héten belül 3-szor vittem külömböző dokihoz, mindegyik azt mondta, hogy nincs eü.baja, Õ ilyen , nem sovány , mert nincs kint a bordája!(Persze , mert eltakarja a szőre.) Amúgy nagyon életvidám kiskutya, csak aggódok a súlya miatt.Jobban szeretném , ha magától enne,nem kéne könyörögnöm hogy egyen.Egyáltalán létezik anorexiás kutya? :-)Olyan mintha undorodna a kajától.Megszagolja és elsétál.De mivel odajön ebből is látszik , hogy enne, csak.....Ha nem lenne éhes oda sem jönne.A ti yorkitok normál súlyúak vagy gömböjübb? Én jobb szeretném , ha egy 20-30dk-val teltebb lenne. Lehet , hogy jobban enne , ha vennék egy lányt mellé ?? Amúgy 8 hónaposan non-stop szexel. Van erre egy nagy plüss maxi,amin kellően ki tud fáradni, de utána sem eszik.Azt mondják egy kutya akkor nem eszi ,ha eü.baja van, fél ,vagy nagyon izgatott!!!Ebből egyik sem áll fen. Akkor mi lehet ? Hol rontottam el ?Csak aki érdemlegeset tud az írjon ! Köszi !

Legjobb válasz: Az enyém törzskönyves elvileg normál méretû, én enm vagyok otthon így mivel még pici egész nap nem csak vizet hanem Royal Canin Yorkshire terrier juniort is hagyok neki kint néha azt mondják h picit husi de nekem nem tûnik annak jó kis fogása van :)

Az enyém törzskönyves elvileg normál méretû, én enm vagyok otthon így mivel még pici egész nap nem csak vizet hanem Royal Canin Yorkshire terrier juniort is hagyok neki kint néha azt mondják h picit husi de nekem nem tûnik annak jó kis fogása van :)
Nincs olyan, hogy mini yorki. Ha így adtak el neked kutyát, akkor szaporítótól vetted. Ez esetben nem csoda, hogy vékony. Örülj neki, hogy más baja nincs (egyelõre).
Ha doki azt mondta, hogy nincs semmi baja, akkor ne parázz annyit. Majd eszik, ha éhes. Tele tál mellett még egy kutya sem halt éhen. A non-stop szex ellen az ivartalanítás segít.
De teljesen megértelek, és sok sikert kívánok, ha nem jön be, és elmentél másik dokihoz, kérlek írd meg, hogy mi volt, van. De ha meginogsz, vagy bármi van, akkor is íj nyugodtan :) )
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi a biztatást, mert már reménytelennek láttam a kialakult helyzetünket és senki sem tudott érdemben tanácsot adni, csak TE:-)Neki sajnos nincs mibõl fogynia , mert Babika akkora mint 2 kg.cukor egymás mellé téve, szóval pár deka is nagy változás kívülrõl, de meglátjuk meddig jutunk ! Hiszek benne és magamban , hogy most sikerül , mert akarom , neki meg így nem jó ez nem állapot.MÉG EGYSZER KÖSZI ÉS JELENTKEZEK MÉG A JÖVÕBEN . :-)
Szia nem árt, ha csonterõsítõvel is eteted az megerõsíti és talán az étvágyán is növel. Nekem van ismerõsöm akinek van és mondta elég satnya volt kicsinek, de a csonterõsítõtõl meg a vitaminoktól elég strapa bíró kis kutya lett. Amúgy nem olyan vészes a dolog, mert a könyv úgy írja, hogy a normál méretû fiú kutyus nem haladhatja meg 3, 1 kg-ot ez a standard mérete. De ezt csak a könyvben szerepel, ha uram isten valakinek 4 kg-os akkor mi van semmi attól még kutya :) Szerintem az a 2 kg nem olyan vészes :) de ez csak az én véleményem.
A kérdező hozzászólása: Szia ! Használok csonterõsítõt Lavet multivitamint(abból is fiatal kicsi kutyáknak valót) Érdekes, azt imádja, remeg érte , amikor látja a dobozt, pedig elég nagy tabl., de nem kell eltörnöm, mert szét rája.(Becsapni is próbáltam , hogy abból veszem ki a tápját, de nem jött be) Mellette kap Vitaminkraft Beef Stick is , ami kis kolbász formájában található, de abból is az õ súlyához , csak napi 1 szabad adni, és ezek nem tápláló ételek , csak kiegészítõk. SAJNOS. Mert ezt a 2 terméket bármikor gond nélkül megeszi és várja , hogy adjak még. Már volt , hogy 2 hétre megvontam a kolbit, de nem evett mást, csak csipegetett.(Úgymond a túlélési adagot ette csak meg ) Köszi : Ha tudod a vitaminnak a nevét , amirõl írtál megköszönöm. Lehet az jobb . Köszi
Nem szeretnék butaságot írni, mert nem tudom a vitaminok nevét mivel nem nagyon tartjuk az ismerõssel a kapcsolatot így sajnos nem tudom õ mit használ viszont olvastam, hogyha royal canin tökéletes erre a célra vitamin helyett mivel azt is tartalmazza.Ennyi vitamin van benne: A-Vitamin B1-Vitamin Vitamin B12 B2-Vitamin B3-Vitamin B5-Vitamin B6-Vitamin C-Vitamin D3-Vitamin E-Vitamin Szerintem ez bõven elég csonterõsítõvel :)
Szia! Ha rossz kedve van és nagyon keveset eszik, egész nap inkább fekszik, minthogy megmozduljon és egyre csak fogy, akkor nem árt egy állatorvosi vizsgálat. Mikor idehoztam a kutyusunkat (szintén yorki), nem evett, nem ivott, nem pisilt (vagyis igen, de én nem vettem észre, csak a doki mondta, hogy üres a hólyagja) és nem is kakilt két, három napig. Ezután egy kicsit megijedtem, mert még a kenõmájast, édességet se ette meg. Megvizsgálta a doki és azt mondta, hogy begyulladt a mandulája, és bélhurutot kapott, mert az elõzõ "gazdi" valószínûleg kint tartotta mínusz fokban. Kapott kétszer két szurit és utána már minden ok lett. Ha ennyire nem vészes a helyzet, akkor hagyd rá, hogy mikor eszik és mennyit szerintem. Amúgy nem hinném hogy jó ötlet, hogy csak akkor egyen, amikor elé teszed a kaját, különben elveszed elõle, mert így elhízhat irtó könnyen. Azt jegyzi meg, hogy ha kap kaját azonnal meg kell ennie mind, mert utána ha esetleg megéhezne, nem kap, csak amikor te gondolod. Ezt a módszert a nagytestû kutyáknál kell szerintem alkalmazni, hogy ne egyék degeszre magukat, meg azoknál, akik egész nap egyedül vannak, hogy unalmukba ne egyenek. Nem szép egy gurulós yorki.
A kérdező hozzászólása: Mi elsõ perctõl kezdve a royal canint adjuk, ami kimondottan yorkis.Megvan a junior, ami apró szemû, és az adult is, ami felnõtteknek van, amit már szépen fokozatosan adhatnánk neki , de rá sem néz ! Többen mondták már , hogy jó a canin , de nem hízlaló táp, mert csirkehusis.Sajnos a royal csak csirkével dolgozik ezért elmentem egy állateledeleshez és az összes tápból ami kistestû kutyáknak van (12féle)vettem egy maréknyit.Egyikbõl sem evett még.Megszagolja és elsétál.Ha otthagyom késõbb sem megy felé. 2 hete megvettem a Select Gold juniot , amiben detto rengeteg vitamin +tápláló eleség.Nos 2 hét alatt fél maréknyi fogyott.!!!!!! Elegem van , mert látom , hogy mennyire vékony , közben meg kánaán kínálata van !Kétlem , hogy ez a bõség lenne a baj forrása, más kutya degeszre enné ezekbõl magát, de a mién nem.A dokihoz bérletünk van , már ciki vinnem , mert tényleg nincs baja, azzal nyugtat, hogy Õ ilyen fajta, mint egy pici õzike ! Na köszi, de én meg égek , ha szólnak sétáltatás közben , hogy de gebe vagy kicsim!!( Ja és rajta van a kis duplabélelt bundás kabát) Gondolom , ha valaki a ti kutyátokra mondana negatív dolgot, napjában többen is , elõbb utóbb nektek is fóbiátokká válna , ha nem rajtatok múlik akkor is. Amúgy gyönyörû a kis feje , tegnap is a Fresn.-ban mindenki oda volt érte , pont kutyatalálkozó volt , de mindenki Babival volt elfoglalva.Ez tök jó, de magamban már mondtam is : JAJ DE KIS VÉKONY VAGY....!!! és láss csodát , valaki be is szólt... Nekem ez a legföbb problémám, nem is hogy mennyit eszik , hanem hogy megszólnak!!! Mert mint már írtam , rengeteg energiája van , hiperaktív pozitívan értve , non-stop járkál , futkos, játszik stb... Folyamatosan labdázna , cirkál egész nap és látom rajta, hogy boldog, napjában 100.. puszit kapok és bújik a kezem alá, hogy most elfáradt a játékban lazítás képen simizzem , utána folytatja.. Alapban egész nap együtt vagyunk , ...csak azt nem tudom mibõl merít ennyi energiát?? Biztos az OXIGÉNBÕL :-) Ja és sokat iszik-nagyon sokat. A doki azt mondta az jó, de én arra is gyanakszom , hogy teleissza magát és ezért sem eszik.! Elvenni nem akarom , mert õ tudja mennyi kell neki. Mellette minden nap van normális széklete, mert ami keveset eszik az is az apró szemü royal és emésztés szempontyából ......Na elég , ez már tényleg trai , 50 g lenne a napi adagja , Õ így hogy egész nap mozog, max nagy nehezen 30 g. eszik meg. Kevés, a testfelépítésén látom. Ahoz, hogy hízásnak eredjen 60-70g kéne egyen , mert 50 az alap, de Õ minuszból indul. Próbáltam csirkehusit megfõzni apró db-ba összevágni és úgy adtam oda.Hol megeszi hol nem .ugyan így jártam sertéscombbal is . Tényleg úgy veszem észre , hogy ez csak engem és azokat a kutyásokat zavar, akik megszólják, mert alapban Babi nagyon boldog és nem zavarja ha nem eszik.Addig van jó kedve és játszik amíg nem mutatom a kaját. Ahogy elõveszem, azonnal elmenekül. Mintha valami rossz élményt társítana a kajához.Amióta nálunk van nem érte semmi negatív, ahonnan vette a párom ott sem , mert ismerõstõl van és mert egy kis bárány volt amikor megkaptuk.Biztos én b....tam el valahol... Tegnap óta nem is erõltetem , meglátom mi lesz a vége. CSAK SZEGÉNY KUTYÁMRA RÁ NE SZÁRADJON A BÕR !
A kérdező hozzászólása: Lehet , hogy HOGYAN KELL TÁPLÁLKOZNI, MIKOR ÉS MENNYIT ? azt is meg kellett volna tanítanunk , csak az a fejezet nálunk kimaradt ??
A kérdező hozzászólása: Mindenkitõl azt hallom , elé kell tenni reggel, ha nem eszik , már csak este és elõbb utobb enni fog. Nem kell megsajnálni ez a következõ mondat ! De hogy nem lehet megsajnálni? Olyan édes amikor kérdõen néz ? Tudom , hogy egy 2 kg-os kis porszem néz engem hülyének , de mit tehetnék? Tudom , hogy csak Én változtathatok , de nagyon durván tud terorizálni. Lelki gyenge vagyok , ha róla van szó, és olyan hosszúnak tûnik az a pár nap ramadan.
Ne foglalkozz azokkal, akik megszólják! Fogadni mernék, hogy az õ kutyájuk hiába gurul, rosszul viselkedik. A mi labradorunk pedig rendesen eszik, és mégsem hízik, már rengeteg tápot kipróbáltunk, de semmi. És õ is folyton mozog. Ahány kutya, annyi igény, egyed. Amíg a kutya bolog, mozog, iszik rendesen, de eszik is, csak keveset, addig nincs gond. Ha keveset adni, és elvenni nem akarod, annyit változtass, hogy ne kínálgasd, és csak 15 percig hagyd ott. :)
Szerintem a legjobb amit tehetsz vidd el dokihoz, hátha valami baj van, ha nincs akkor is tudsz tanácsot kérni hátha a doki megtudja oldani ezt a gondot.
A kérdező hozzászólása: Köszi Csenge, te mindig támogatsz , cuki csajszi lehetsz ! Az utolsó válaszadónak: már voltunk dokinál , többször is , és mindent rendben talált. Õ is azt mondja , mint Csenge, hogy ilyen fajta. Az etetés legyen viszont egy idõben , közötte semmi , még jutifalat sem az elsõ idõkben . Én nem kutyát látok Babiban , hanem gyereket, kisbabát: Itt A BAJ . De remélem most már helyrebillen az agyam, és kibírom azt a pár napot. Babi biztos kibírja , csak nekem nehéz , mert félek , hogy éhezni fog és nincs mibõl lefogynia. Majd holnap elkezdem , mert ma sem bírtam ki és kínálgattam , persze szinte semmit nem evett: Bocsi Csenge !
Tudom, tudom, pont ezaz, nyugi, bírni fogja, az enyém 4 kilós volt, 2.5 re lement, de aztán megtört a jég, vissza hízott. Vagy most koplal, és lefogy, vagy még 10 éven keresztül kínálgatod, és úgy nem fog hízni. Tudom, hogy tudod az elméletet, ezért írtam le az elõbb a tapasztalatomat :) kitartás
A kérdező hozzászólása: Nagyon kedves vagy Csenge , köszönöm szépen, ha használ megírom. Az elméletet felfogom és értem, a gyakorlatban kicsit más. Egyszer ezt kipróbáltam , reggel-este és 2 napig bírtam. Mármint én, ( mert a babus akkor sem akart enni. Minden alkalommal amikor letettem elé megszagolta és elfordult. Szemmel látható volt a 2 napos éhezése, megmértem és a 2.15 súly 2-re lement.Ez nem rég volt , azóta visszatértem az egész napos kajaunszolásra, mert így legalább eszik valamit és nem fogy tovább. Most akkor megint kipróbálom, hátha több szerencsém lesz, de.... A dokikban sem bízok, majd ha most sem válik be ez a "Csenge program" :-)akkor elviszem egy másik dokihoz , akivel vért vetetek és megnézetem , hogy nem e cukros ? Vagy nincs e más belsõ betegsége, ami étvágytalanságot okoz. Néztem a héten egy mûsort és abba volt benn , igaz cicával , de a tünetek ugyan ez , gyors súlycsökkenés, étvágytalanság.. Ki lehet nevetni ....., de én imádom az én Babimat, és mindent megtennék azért , hogy egyen rendesen. Ezt úgy is csak az érti meg , ......aki akarja !
A kérdező hozzászólása: Bocsi, de mit jelent a szaporító ebben az esetben ? És miért nem tenyésztõ? Minden szükséges papírt megkaptunk a megvételekor. Én alapban a legkisebb yorkira vágytam úgy hogy nem bánom. Amúgy a royal kajákon is írja , hogy mini yorki 2 kg-os nak mennyit kell ennie, úgy hogy elég gáz , amikor valaki azt írja, hogy nincs mini. Van és nem selejt , mert többen vannak lassan , mint normál 4 kg-os méretek, ez gondolom nem véletlen. Ha selejt lenne , elenyészõ mennyiséggel lehetne találkozni , de ebbõl a 2 kg-os ból annyi van , mint más kutyából. De ezt lehetne még ragozni , mert ez nagyon megosztó. Ivartalanítani nem akarom , mert lehet hogy késõbb kell egy lány is, hogy minél több MINI YORKIM legyen. Kertes házban elférnek . Szerencsére a párom is imádja õket.Csak ez az etetés A súlya miatt nem önszántamból kezdtem el aggódni, túl sokan mondják , hogy bezzeg az Õ kutyájuk gurul! Nem mintha az jó lenne , eü.gondjaik több lesz , de ez a 2 kg.sem tetszik nekem, mert vékony. Köszi mindenkinek.
a 30 dekás adag tápból az durva ekkora kutyának, remélem azt tudod :D a 27 kilós staffim eszik meg napi 35-40 dekát tápból.
A kérdező hozzászólása: Hú bocsi, 30 g., csak elírtam. Az-az egy fél maréknyi, de minden nap a maradékot amit nem evett meg digin megmérem és siralmas az eredmény . Tegnap még ennyit sem evett. Magamnak nem számolom a kalóriákar, a kutyám megszállotja lettem , órákig nézem , miben mi van , tápláló és hízlaló , mellette meg minõségi kajákat veszek , de minden a kukában landol elõbb utobb. Régen még a real natur termékeket is megette, mára már azt sem.Mellette egész nap rohangál, .....stb., nem tudom mibõl merít ennyi energiát, mert kajából biztos nem . Köszi
"nonstop szexel", meg "létezik mini yorkie", meg "akarok még mini yorkit, elférnek a kertes házban" plusz az írásod alapján úgy el van kényeztetve, hogy nem meglepõ, hogy nem eszik(30 dkg? ez nekem is soknak tûnik). isten óvjon az ilyen kutyatartótól..
Egésznap elõtte van a kaja? A nonsztop szexbõl gondolom igen. http://cerberoskutyaiskola.hu/index.php?option=com_content&t.. Ha nem akarsz majd 50 ezret fizetni gennyes méhgyulladás kezelésére, vagy a kutyád életét adni rá, ivartalaníttasd, és neveld meg, párzó mozdulat = dominlás
A kérdező hozzászólása: 7/8 -asnak Szánlak , a szavaid magukért beszélnek, megkeseredett, idióta vagy . A 30 dk, már rég korigálva lett 30 g-ra , na de gondolom elvesztetted a fonalat, ha még szeretnél írni valami ideillõt , elõtte zárkozz fel !!!Szeretnél a kutyám helyében lenni, higgy nekem !!!
A kérdező hozzászólása: az elõzõt a 7/10-esnek , szántam, csak annyira sem méltattam , hogy megnézzem a számát, de úgy is mindegy
A kérdező hozzászólása: 8/11. Köszönöm , sok hasznos dolog van összefoglalva, de nekem nincs baja a méretével , csak az étvágytalanságával. Gondolom nem így született, mert amikor megkaptam duci volt, mellettem meg lefogyott szépen lassan. Biztos elkapattam , hogy egész nap kínálgattam minden finomsággal, most meg már úgy van nem eszik , mert elõbb utóbb jön egy jobb falat !!! Ha elölrõl kezdhetném , következetesebb lennék, de már elrontottam és nem tudom , hogy hozhatnám helyre . Azért köszi
Nincs semmi baj, simán helyrehozhatod, mostantól kezd el alkalmazni, ttartsd be, és 1 hónap alatt minden helyre jön, tapasztalat. A kaja ne legyen elõtte, ne kínálgasd, csak napi 2x tedd elé, ha nem eszi, vedd el. ETETÉS: Az élelem kiemelt jelentõségû, ezért nagyon fontos, hogy az étkezéssel is mutassuk kutyánknak, ki a vezér. Mindig mi együnk elõször, és a kutya csak utánunk. Sohase engedjünk a kunyerálásnak, soha ne adjunk neki asztalról a saját ételünkbõl, mert ezáltal is maga alá helyezhet bennünket. A kutyának soha ne legyen elöl ennivaló! Adjuk neki oda az ételét, és ha nem nyúl hozzá, azonnal vegyük is el elõle. Tanulja meg, hogy az étel "ajándék" a vezértõl; örüljön, hogy kap enni, és becsülje meg. A kutya nem fog éhen halni – amikor tényleg éhes lesz, azonnal enni fog. MIÉRT? Egy farkasokból álló falkában is mindig a falkavezér eszik elõször, és ha õ már jóllakott, akkor engedi a többieket is enni, hiszen elsõdleges a falka túlélése szempontjából, hogy a vezér megfelelõen táplált legyen; a többi falkatag csak másodlagos. Ugyanezt kell utánoznunk a kutyánkkal is. GYAKORLATI MEGVALÓSÍTÁS: Játsszuk el a kutyánkkal, hogy elõször mi eszünk a táljából, és az övé csupán a maradék. Etetéskor az étele tetejére helyezzünk fóliát, és tegyünk rá pár darab virslit, kolbászt vagy sajtot (olyat, aminek jó erõs illata van), és nagyon  feltûnõen eszegessük meg a kutyánk elõtt. Hiába ugrál, ugat, lökdösõdik, tegyünk úgy, mintha ott sem lenne. Pár perc múlva, amikor már nem ugrál annyira és a virsli is elfogyott, csak a saját ételét dobjuk oda elé, mintha ezt mondanánk neki: "Ez a maradék, ez a tied!" Fontos, hogy ezenkívül tartsunk heti 1 koplalónapot is, amikor a kutya nem eszi. (Növendék kutyáknál heti egy etetést hagyjunk ki.) Ez a kutya egészsége szempontjából fontos, hiszen a farkasokéhoz hasonló ragadozógyomra van, amely a rendszertelen evéshez alkalmazkodott. A koplalónapon ugyanúgy együk meg a táljába helyezett virsliket. Ilyenkor ne legyen a tálban a saját étele, hanem csak az, amit mi eszünk belõle, majd az üres tálat dobjuk a kutyánk elé, és hagyjuk õt magára. "Ma kevés volt a zsákmány, nekem kell ennem, hiszen nekem kell az erõ; neked nem jutott, majd talán holnap ehetsz, ha elegendõ táplálékot szerzünk vadászatkor…"
A kérdező hozzászólása: Köszi Csenge, nagyon sok hasznos tudnivaló található meg ezen az oldalon, bár szerencsére magatartási problémái nincsenek , annál elõrébb látó voltam , egyedül ez a kaja dolog..... Betartom amit ott olvastam , próba -cseresznye :-)
Bizony, nálunk bejött. Nekem törpe uszkárom van, nem evettnrendesen, mindig kínálgattam. Úgy volt vele, minek egyen, ha úgyis kínálgatom. Ezt egyik napról a másikra abbahagytam, mikor elétettem, 4 napig semmit sem evett. 5. napon a felét, elfordult, máris elvettem, falkában is így megy, mint írtam. 6. bapon az utolsó szemig beporszívózta. A lényeg, hogy lény kitartó, és ne legyen olya, hogy ó, már 5 napj nem evett, ma ott hagyom elõtte. Simán vedd el, csak megéhezik, és rájön, hogy akkor kell enni, amikor van kaja.
Ja, és elõször nagyon keveset rakj elé, majd ha azt megeszi, kísérletezhetsz, mennyi , amit még megeszik.
Köszönöm! És semmi baj, csak tudom, milyen az, amikor a sok szeretet miatt akadályozod magad, és a kutyid. És minnél jobbat akarsz neki, annál rosszabb. És tényleg kitartás, ki fogja bírni! :) )

Mit tennél ha 1 napra a másik nem bõrébe bújhatnál?

Legjobb válasz:
Egész nap emberek között lófrálnék, és figyelném, hogyan reagál rám a környezetem. Pofátlanul szemeznék és flörtölnék minden érdekesebb lánnyal, aki csak szembejön velem. Azokkal is, akik félszegebbeknek látszanak, így legalább az õ napjuk is szebb lesz kicsit, hogy tetszettek valakinek - nekem olyan sokszor jólesett volna egy mosoly egy idegen fiútól. :) (Fiúk!!!! Komolyan. Zárójelesen, de fontoljátok meg, ez csak egy mosoly. :) ) Le is szólítanék pár lányt. Megpróbálnám õket elbûvölni, és nagyon kíváncsi lennék, hogy az én nõi tapasztalataimmal és újdonatúj fiús bájammal mekkora sikerre vagy kudarcra számíthatok. Borzasztó zavarban lennék a vécén, de azért nap végére csak megtanulnék állva pisilni. xD Szétkaszabolnám az arcomat a borotvával, gondolom...? Megállapítanám, hogy szõrös a lábam, és röhögnék, hogy na, most szabad szõrösnek lennie. :D Örülnék, hogy nem kell negyedórát gubancolnom a hajammal, hogy kontyot csináljak belõle, és a tussal, amit általában használok. Nem vacakolnék vele félórát, hogy összeválogassam a ruháimat. (De lehet, hogy idegesítene, hogy szûkösebb kelléktárból kell kihoznom magamból a legjobbat.) Biztosan feszült lennék más fiúk, férfiak társaságában, de megpróbálnám elfogadtatni magam velük. Nagyon igyekeznék kerülni a konfliktust. Viszont kinézem magamból, hogy elfeledkeznék magamról, és átmennék Yodába - aztán elkezdeném osztani az észt a nõkrõl... (Remélem, nem vernének meg.) ... Viszont minden percét kiélvezném annak a napnak, és igyekeznék mindent, mindent, mindent megtudni, amit eddig azért nem érthettem meg a fiúkról, férfiakról, mert nem bújhattam a bõrükbe. :)))

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Egész nap emberek között lófrálnék, és figyelném, hogyan reagál rám a környezetem. Pofátlanul szemeznék és flörtölnék minden érdekesebb lánnyal, aki csak szembejön velem. Azokkal is, akik félszegebbeknek látszanak, így legalább az õ napjuk is szebb lesz kicsit, hogy tetszettek valakinek - nekem olyan sokszor jólesett volna egy mosoly egy idegen fiútól. :) (Fiúk!!!! Komolyan. Zárójelesen, de fontoljátok meg, ez csak egy mosoly. :) ) Le is szólítanék pár lányt. Megpróbálnám õket elbûvölni, és nagyon kíváncsi lennék, hogy az én nõi tapasztalataimmal és újdonatúj fiús bájammal mekkora sikerre vagy kudarcra számíthatok. Borzasztó zavarban lennék a vécén, de azért nap végére csak megtanulnék állva pisilni. xD Szétkaszabolnám az arcomat a borotvával, gondolom...? Megállapítanám, hogy szõrös a lábam, és röhögnék, hogy na, most szabad szõrösnek lennie. :D Örülnék, hogy nem kell negyedórát gubancolnom a hajammal, hogy kontyot csináljak belõle, és a tussal, amit általában használok. Nem vacakolnék vele félórát, hogy összeválogassam a ruháimat. (De lehet, hogy idegesítene, hogy szûkösebb kelléktárból kell kihoznom magamból a legjobbat.) Biztosan feszült lennék más fiúk, férfiak társaságában, de megpróbálnám elfogadtatni magam velük. Nagyon igyekeznék kerülni a konfliktust. Viszont kinézem magamból, hogy elfeledkeznék magamról, és átmennék Yodába - aztán elkezdeném osztani az észt a nõkrõl... (Remélem, nem vernének meg.) ... Viszont minden percét kiélvezném annak a napnak, és igyekeznék mindent, mindent, mindent megtudni, amit eddig azért nem érthettem meg a fiúkról, férfiakról, mert nem bújhattam a bõrükbe. :) ))
Egyébként 22/L voltam, a feltételezés kedvéért 22/F lennék. :) )
Khm. Maszturbálnék.
Szerintem érdemes lenne tesztet venni.Lehet hogy terhes vagy.
Mindenképp csinálj tezstet!!! Én egy 18 éves 30 hetes kismama vagyok. Nálam is ugyan ez volt és folyamatos fogamzásgátló szedése melett estem teherbe.

1 nap a nem vártig Tesztelt már valaki?

Legjobb válasz: Anno én 3 nappal elõbb teszteltem. A 10-es erõsségû teszt már halványan két csíkos volt. Sok sikert!!!

Anno én 3 nappal elõbb teszteltem. A 10-es erõsségû teszt már halványan két csíkos volt. Sok sikert!!!
Nekem 2 nap van a nemvártig. Teszteltem ma reggel, de negatív. A kisfiam már 4 nappal a mensi elõtt látszott:-)
Nekem nem mutatta ki csak a nemvárt után két nappal , de bolhafingnyi halványka volt:)
A kérdező hozzászólása: jaj már nagyon izgulok menzire utalo jelem egyenlöre nem sok van
Nekem 4 nappal elõtte kimutatta:)
ha jól emlékszem elõtte 1 nappal teszteltem és nagyon nagyon halványka volt . most itt mászik a kisasszony IMÁDOM
4 nappal a nemvárt elõtt kimutatta:D 20-as medi-lab:) azóta 10+3 hetes:D ficánkol, kivéve, ha uh-n nézzük, mert akkor csak szundikál:D Nem produkálja magát, rúg egyet hogy tûnés innen és ennyi:D kis viccespofa:D

Ma (menzi előtt 1 nappal) a ClearBlue negatívat mutatott, de ettől még reménykedhetek? Tapasztalatotok?

Legjobb válasz: Amíg nem jön meg, addig van remény is. Pár nap múlva megpróbálhatod újra. A HCG 2 naponta megduplázódik.

Amíg nem jön meg, addig van remény is. Pár nap múlva megpróbálhatod újra. A HCG 2 naponta megduplázódik.

Menszi előtt vagyok 1 nappal a reggeli hőm 36, 5, lehetek még babás? A meleim feszülnek és kicsit görcsölök, de ez menszi jel is lehet.

Legjobb válasz: Elsõ vagyok. Nekem mensi elõtt 3 nappal erõs +, napközben :) Írj majd!!!! :)

Elsõ vagyok. Nekem mensi elõtt 3 nappal erõs +, napközben :) Írj majd!!!! :)
A kérdező hozzászólása: Hát sajna már megint megjött, pedig most még ittam a teákat is, ha van valami jó ötletetek még mi segítene kérlek írjatok mindent megfogadok.Köszönöm a válaszokat.
tesztelj! Én hõt soha nem mértem, úgyhogy azt nem tudom. nekem csak jelei voltak, és tényleg baba van :)
A kérdező hozzászólása: Ilyen hamar kimutatja a teszt?Nagyon félek tesztelni mert már sok negativ tesztben volt részem.De most ebben a hónapban ittam a cickafark és a palástfü teákat, remélem baba lesz.
A kérdező hozzászólása: Írjatok már tapasztalatokat, ti hogy voltatok ebben a helyzetben.Nagyon tanácstalan vagyok.
Nekem már a menstruáció elõtt pozitív volt, és csak mellfeszülést éreztem. Szerintem holnap tesztelj! Egy tesztet megér, hogy megtudd mi van! Szerintem már fogja mutatni, ha van baba!!
Sajnálom :(( Én nem tudok praktikákat, nekem a teherbeesés könnyen megy, nekem 2 missed ab-om volt a 3. terhességembõl van a kisfiam, és most várjuk a tesót. Aggódom is végig az egészet. Drukkolok, hogy minél hamarabb 2 csíkos legyen a teszted!!! 7 hetes km-elsõ válaszoló
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen neked is drukk hogy minden rendben legyen.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!