Találatok a következő kifejezésre: 1 mililiter hány miligramm (1 db)

1 mililiter az hány miligramm?

Az interneten nem nagyon találtam semmiféle váltót!

Legjobb válasz: A milliliter a térfogat mértékegysége, a milligramm pedig a tömegé. Az anyag sûrûségétõl függ, hogy adott milliliter hány milligramm. És a milli két l.

A milliliter a térfogat mértékegysége, a milligramm pedig a tömegé. Az anyag sûrûségétõl függ, hogy adott milliliter hány milligramm. És a milli két l.
Igaza van az elsõ hozzászólónak. Egy példát mondanék. 1 milliter víz pont 1 milligram. De ha már 1 ml olajról beszélünk ott már több mg lesz.
m=V*ró. Egy adott anyag sûrûségét általában függvénytáblázatban megtalálod, ebbõl a kg/m3-ben kifejezettet vedd. Ezután az adott anyag térfogatát váltsd át köbméterbe (1ml=0, 000001köbméter). Ezeket szorozd össze és ennyi gramm lesz. Ezt még el kell osztani ezerrel, hogy megkapd, hány mg.
Na, a 2. válaszadónak már nincs igaza:) 1 ml víz az 1 gramm, azaz 1000 milligramm. A milli ezredet jelent, a milliliter az a liter ezrede, s az egy köbcentiméter. A milligramm az a gramm ezredrésze.
A 2. válaszadónak még annyiban sincs igaza, hogy 1 ml olaj nehezebb, mint 1 ml víz. Mivel könnyebb (90..92%-a).
Mondjuk azt h a 2. válaszoló jól mellé fogott a segitõ szándék ellenére!:D
már azt hittem a víz úszik az olajon. höhö


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A mechatronikai mérnök mire való?

Mert én gépészmérnökin vagyok és elgondolkoztam ezen.
Nem gépészmérnök, viszont a villamosmérnökhöz meg nagyon kevés.
Ez a gyárakba való szak? Mármint ahol robotokkal dolgoznak azokat tartják karban? Ez ilyen üzemmérnök lehet akkor, aki üzemeltet karban tart.

MSc-n vajon érdemesebb lenne mint gépészmérnökit/járműmérnökit végezni?

1

Lehet lézerrel élezni tőr? Mármint h fölmelegíti?

6

Mikor lesz jó idő?

4

Segítene valaki fizikából?

Mennyivel növekszik egy 30 négyzetméter térfogatú jéghegy térfogata ha a hőmérséklet -70 Cfokról -20 Cfok-ra emelkedett?

3

Egy szabályos dobókockát egymás után 6-szor feldobunk. Az "x" véletlen változó értéke a dobott hatosok száma. Adja meg "x" eloszlását, várható értékét. Hogy kell ezeket megoldani?

2

Mi a glomusumor?

1

Milyen nemzetiség érkezett a XVIII. sz. -ban Kárpátalja területére?

Lehet,hogy rossz témába írtam,de ha valaki esetleg tudna segíteni,egy pályázathoz kellene,és aki jártas Kárpátalja történelmében az légyszi írjon.:))Előre is köszi!

2

Fizika 8. osztály: Egy transzformátor primer tekercse 1500, szekunder tekercse 4500 menetes. Mekkora a szekunder feszültség, ha a primer feszültség 230v?

nem értem teljesen valaki segítene??

6

Nokia C3-00 nem kapcsol be, Feher kijelzo bekapcsolas eseten var 3-5 mp. T es kikapcs. Kuka?

Szoftoltam a kis telefont mar egyszer, akkor is kiirt valami teszt menu-t, de mostani szoftolaskor kiirta a progi hogy nem sikerult, es kidobta a telot, kerte hogy huzzam ki a kabelt, es dugjam vissza. Innentol kezdve a telefon a fent emlitetteket csinalja... :( Otlet?

5

A mágneses mező megkönnyíti az elektronok áthaladását a levegőn? 1 cm nagyságra gondolok, és ehhez mekkora erősségü áram kell?

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!