Találatok a következő kifejezésre: 1 mililiter hány miligramm (1 db)

1 mililiter az hány miligramm?

Az interneten nem nagyon találtam semmiféle váltót!

Legjobb válasz: A milliliter a térfogat mértékegysége, a milligramm pedig a tömegé. Az anyag sûrûségétõl függ, hogy adott milliliter hány milligramm. És a milli két l.

A milliliter a térfogat mértékegysége, a milligramm pedig a tömegé. Az anyag sûrûségétõl függ, hogy adott milliliter hány milligramm. És a milli két l.
Igaza van az elsõ hozzászólónak. Egy példát mondanék. 1 milliter víz pont 1 milligram. De ha már 1 ml olajról beszélünk ott már több mg lesz.
m=V*ró. Egy adott anyag sûrûségét általában függvénytáblázatban megtalálod, ebbõl a kg/m3-ben kifejezettet vedd. Ezután az adott anyag térfogatát váltsd át köbméterbe (1ml=0, 000001köbméter). Ezeket szorozd össze és ennyi gramm lesz. Ezt még el kell osztani ezerrel, hogy megkapd, hány mg.
Na, a 2. válaszadónak már nincs igaza:) 1 ml víz az 1 gramm, azaz 1000 milligramm. A milli ezredet jelent, a milliliter az a liter ezrede, s az egy köbcentiméter. A milligramm az a gramm ezredrésze.
A 2. válaszadónak még annyiban sincs igaza, hogy 1 ml olaj nehezebb, mint 1 ml víz. Mivel könnyebb (90..92%-a).
Mondjuk azt h a 2. válaszoló jól mellé fogott a segitõ szándék ellenére!:D
már azt hittem a víz úszik az olajon. höhö


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Egy zárt palackban 0°C hőmérsékletű, 500kPa nyomású levegő van. Hány százalékát kell kiengednünk a levegő tömegének, ha azt akarjuk, hogy az 50°C-re felmelegedett levegő nyomása 500kPa maradjon?

ha lehet kérnék egy kis levezetést is

1

Mindegyik dízel turbódízel? Ha nem, miért hívják külön turbónak?

5

Mágneses térben melyik a Lorentz-erő és melyik az Ampére erő?

1

Hogy töltődik a nimh akkumlátor, lehet túl tölteni?

És mért nem jelzi a töltést és mért kell napokig várni és miért olyan béna hogy lemerül gyorsan ,de mégis azt a ceruza szrt árulják mindenütt mikor ezer éve ott a litium ion ami sokkal gyorsabb erősebb.

3

Valóban igy működik a mágnes? Vagy ez csak egytrükk?

http://www.youtube.com/watch?v=Vo2-Qb3fUYs

14

Mi a kapocsfeszultseg?

Hogyan szamitsuk ki a kapocsfeszultseget? Milyen kepletet hasznalunk (8-os anyag)?Elore is koszonom :)

4

Valakinek MSSZ vizsga megoldása, vagy a 15 kérdésvariációra megoldása?

0

Hogy lehet valami 14 karátos arany és egyben nem is? Egy érdekes történet!

Van egy 14 karátos arany órám, amit el szeretnék adni. Megnézettem Budapesten ékszerésszel, zálogossal, hogy tényleg arany-e és mind a ketten bólintottak, hogy ez bizony arany.
Egy komoly érdeklődő miatt lementem Debrecenbe, ahol is megnézettük több helyen is az órát. Az első helyen megállapítottak, hogy arany a szíj, a csat, de a tok az nem biztos. Elvittük még egy helyre ahol is elég érdekes dolog történt. Az ékszerész hölgy állította, hogy a TOK az nem arany, ezért kértük h kicsit véssenek bele, hogy a gép megmondja, hogy mi a helyzet. a gép konkrétan kimutatta, hogy 14 karátos a tok is, de a hölgy még így sem mert megesküdni rá. Elvittük még egy zálogoshoz, ahol szintén nem tudták eldönteni, hogy arany-e, sőt már a többi részénél is kételkedtek. Kentek rá valamilyen folyadékot (nem értek hozzá, bocsi), arra nem reagált, tehát aszerint arany. Kentek rá még egyet, arra bebarnult.... még mindig nem tudták megmondani, hogy akkor most mi a helyzet.
A végén a vevő elállt a vásártól, mondván, hogy az óra aranyozott...
Kérdem én, hogy hogy lehetséges az, hogy valahol maximális biztonsággal állítják, hogy arany (részletesen megvizsgálva, folyadékkal, reszeléssel) máshol meg az ellenkezőjét állítják?
Elestem egy igen nagy összegtől, amiatt, hogy senki nem tudott semmit mondani.
Azt állították még, hogy valószínűleg vastagon be van aranyozva és ezért mutatja aranynak a gép is. Lehetséges ez?
Kérlek benneteket, hogy azok írjanak akik jártasak ebben az ügyben, mert elég idegesítő az, hogy nem derül ki az igazság!
Illetve, hogy tudtok-e mondani egy helyet Budapesten ahol maximálisan mindennel átvizsgálják az órát és megállapítják egyértelműen, hogy mi a helyzet!

Köszönöm a választ!

6

Hogy lehet ezt kiszámolni számológéppel?

88^3(mod 8)

3

Van ilyen? A call of duty ba láttam, h egy katona a drótkerítésre ráfúj valamit, és utánna ki lehetett szedni

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!