Találatok a következő kifejezésre: 1 honapos pici (31 db)

Mikortól kezd már rendesen gügyögni? és puszit adni? : ) 1 hónapos pici anyuja

Legjobb válasz: :D Nem vársz picit sokat attól a picurkától? Igazi Puszit majd legkorábban 8-9hónap múlva, visszafeleselni 3hónap múlva kezd majd:) Addig élvezd a maszatmentes csendet:D

:D Nem vársz picit sokat attól a picurkától? Igazi Puszit majd legkorábban 8-9hónap múlva, visszafeleselni 3hónap múlva kezd majd:) Addig élvezd a maszatmentes csendet:D
Lányom 3 hónaposan kezdett igazán gügyögni. Elõtte csak az "E" betû volt a menõ. Most 11 hónapos és még nem ad igazi puszit. Olyat csinált már, hogy a tátott száját hozzányomta az arcomhoz. Én puszinak vettem :) ))
Puszit az én fiam 11 hónaposan kezdett el adni, azóta igazi puszi gép lett belõle, a képeket, játékokat, stb., mindent amit szeret megpuszil ha épp olyanja van. Gügyögni kb 3-4 hónaposan kezdett.
gügyögni nem sokára meg nagyokat vigyorogni..(1-2 hónap és hallhatsz babahangokat:) ) puszi ügyben nem tudoma 17 hós fiam még csak a levegõbe cuppog de oda nem nyomna egyet az arcomra:)

1 Hónapos pici cicáknak, vízzel felhígított macska tej? Vagy ehetnek alutasakos junior eledelt is már?

Legjobb válasz: Még korai az alutasakos eledel... inkább ilyen tápszert, de a cicatej is jó, ami kifejezetten cicáknak van készítve!

Még korai az alutasakos eledel... inkább ilyen tápszert, de a cicatej is jó, ami kifejezetten cicáknak van készítve!
Az a macskatej egy rakás trutyi, csak f*snának tõle. Vegyél tejpótló tápszert - Fressnapfban kapható - azt add nekik, és egy - két hét múlva kiegészítésképpen meg lehet próbálkozni az alutasakossal.

Miert eszik kevesebbet 1 honapos pici fiam?

Eddig megevett 100-120 ml tapit egy eves alatt, 3-4 orankent. Most meg 2 napja csak max 90 ml eszik szintugy 3-4 orankent, es tegnap ejjel csak ilyen 30-50 ml evett ketszer. Mitol lehet ez hogy nem eszik annyit? Vagy mennyit "kellene" ennie, mi az atlag ilyen korban? Csak tapit eszik sajna, mert nem indult meg a tejem.

Legjobb válasz: milyen súlyú a babád?

milyen súlyú a babád?
A kérdező hozzászólása: 3750-el szuletett es most olyan 5 kilo korul van.
750 ml kellene ennie. Ezt oszt el az étkezések számával és megkapod az egyszeri adagot. pl. ha 6xeszik akkor 125ml kellene ennie egy alkalomkor. De megnyugtatlak az én kislányom 3.5 hónapos és most eszik olyan 100-130ml között, de gyönyörûen fejlõdik 6350gr. A súlyához képest neki 945ml kellene ennie és jó ha a 700-740 ml megeszi egy nap.


Adhatom 1 honapos pici babamnak az infacolt meg az edeskomeny teat egyszerre?

Legjobb válasz: szia! nekem azt mondták a kórházban a szülésznõk, hogy az édesköménytõl még jobban fáj a baba hasa. én pl. ittam laktoherbet és abban is van és még úgy is fájt tõle a hasa.

szia! nekem azt mondták a kórházban a szülésznõk, hogy az édesköménytõl még jobban fáj a baba hasa. én pl. ittam laktoherbet és abban is van és még úgy is fájt tõle a hasa.
A kérdező hozzászólása: Huu tenyleg! Koszi hogy irtad, akkor nem is probalkozok, igy is szendvedunk szegenykemmel a pocifajas miatt, szegenynek ugy gorcsol a sok pukitol ami olyan nehezen jon ki neki. Akkoe szerinted mivel probalkozhatnek, hogy konnyebb\jobb legyen neki?
Szia! Az Infacol csak önmagában nem elég neki?
Espumisan? Gripe Water? Esetleg homeopátiás gyógyszerek? http://homeopatia.info.hu/index.php?mode=HihModSite&page=Hih.. A teát én is megpróbáltam, nálunk is inkább rosszabb volt!!!
Az én lányom szerdán lesz 8 hetes és már mindent kipróbáltunk. Most fogok menni a gyógyszertárba a Papaverin cseppért, amiben már reménykedni tudok! Együtt érzek veled! Jobbulást!
Az én kisfiam 3 hetes és õ is kicsit hasfájós. Elõször kipróbáltuk az Espumisant, ami is-is hatású volt. Utána ajánlották az Infacolt, na ez egyáltalán nem jött be. Most a Gripe Watert vettük neki, 2 napja használjuk és azt hiszem eddig ez a legjobb. Nem múlt el minden teljesen, de már a pukik nagy részét megoldja álmában, kisebb nyögések kíséretében. Nincsenek hosszas sírások, aminek nagyon örülök, mert majdnem belepusztultam, hogy láttam mennyire szenved, és nem segíthettem... Ha gondolod, szerintem érdemes kipróbálni.
Ha a popóban méred, akkor 0, 5öt kell levonni. Tehát az 36, 9.
Még ez normális hõ, de azért mérd meg egy fél óra múlva is
A babák normális testhõmérséklete 36, 5 és 37, 5 között van. A tiédnek tökéletes a hõje, ne méregesd, ha magasabb lenne, késsel is megérzed vagy mikor megpuszilod :) )
Fél fokot kell levonni a mért értékbõl.
5 tizedet kell levonni.
Egyébként rengeteg ilyen kérdés volt már, használd a keresõd.De ha nem megy, úgy van, ahogy a többiek mondják:fél fokot kell levonni, azaz 5 tizedet.Másodiknál a pont.
Fel fokot kell levonni.
Látom dolgoznak a moderátorok
Kedves utolsó! Igeeen ezt akartam írni:) :) Köszi moderátorok!

Ha beoltatom magamat (H1N1), mint szoptatós kismama, az hogyan hat az 1 hónapos pici babámra? Ajánlanátok?

Esetleg az, aki beoltatta magát és szintén feltette ezt a kérdést orvosnak, tud nekem írni vmt err?l? Utána rögtön szoptattatok?

Legjobb válasz: Az ellenanyag állítólag átjut a baba szervezetébe is, valahol azt olvastam, hogy mégsem. Miután higanyt és aluminiumot is tartalmaz az oltóanyag, a babára nézve az nem is biztos, hogy jó. Van orvos, aki azt mondja, oltasd magad, van aki azt, hogy neee. Passz. Barátnõm még szoptatja egy éves kislányát, beolttatta magát, annak tudatában, hogy azzal védi a babáját is.

Az ellenanyag állítólag átjut a baba szervezetébe is, valahol azt olvastam, hogy mégsem. Miután higanyt és aluminiumot is tartalmaz az oltóanyag, a babára nézve az nem is biztos, hogy jó. Van orvos, aki azt mondja, oltasd magad, van aki azt, hogy neee. Passz. Barátnõm még szoptatja egy éves kislányát, beolttatta magát, annak tudatában, hogy azzal védi a babáját is.
nekem most lesz 3 hónapos a babám, és beoltattam magam. Nem hiszem, hogy gondot okoz. Igen, szoptattam utána rögtön. Nekem is azt mondta a gyerekdoki, hogy az antitestek átjutnak majd a szoptatáskor. Remélem, igaza van.
2. vagyok. A higany kötött formában van benne, azzal tartósítják, egy hét alatt kiürül.
A kérdező hozzászólása: köszi, én is gondolkodom az oltáson...
a babam 2hos es en is es a parom is beoltattuk magunkat, szerintem jol tettük, a parom munkahelyen mindenki beteg, a parom nem.csak ö oltatta be magat a munkahelyen, erdekes nem?szerintem is jo a babanak az en dokim is javasolta söt a gyerekorvost is megkerdeztem ö is javasolta Mares
elözö vagyok bocsi te H1N1re gondoltal, szerintem az is jo, en a masik influenzara is kertem oltast
mi beadattuk, mert azt mondta a gyerekdoki, h az ellenanyag jut át amit a te szervezeted termel és igy védettséget kap a babád is!én egyböl szopiztattam ahogy elötte is

Megvártátok a Gripe Water adásával az 1 hónapos kort? A védőnő azt mondta lehet adni neki hamarabb is. Jövő hét pénteken lesz a picim 1 hós. Hát nem tudom.

Legjobb válasz: Szerintem nyugodtan adhatod neki csak esetleg egy picit kevesebbet az elõírt adagnál! Nekem úgy volt,hogy 2 hetes körül lehetett mikor hasfájós lett akkor Infacolt vettem és mire az elfogyott addigra már bõven betöltötte az 1 hónapot és akkor adtam neki a GW-t de ha nem így jött volna ki a lépés én adtam volna neki csak kevesebb adagot!

Szerintem nyugodtan adhatod neki csak esetleg egy picit kevesebbet az elõírt adagnál! Nekem úgy volt, hogy 2 hetes körül lehetett mikor hasfájós lett akkor Infacolt vettem és mire az elfogyott addigra már bõven betöltötte az 1 hónapot és akkor adtam neki a GW-t de ha nem így jött volna ki a lépés én adtam volna neki csak kevesebb adagot!
3 nappal hamarabb adtam, mint betöltötte az 1 hónapot. Szintén védõnõi javaslatra, nagyon bevált nálunk.
3 hetesen kapta a kislányom elõször gyerekorvosunk jóváhagyásával. Nekünk SEMMI nem segített és kétségbeesésemben a GW-hez nyúltam. Nem bántam meg, bár megszüntetni nem szüntette meg a hasfájást de nagyon sokat javított.
Szerintem valahogy pont akörül vettem neki, és bevált! :) ))
Nekem is 3 hetes és 2 napos volt amikor adtam neki, de kicsit ideges vagyok most is, nehogy baja legyen tõle.Egyébként az is bosszant, hogy miért nem írják le konkrétan hogy miért nem adható 1 hónapos korig...gyógyszerészt kérdeztem, és NEM tudja a kapor miért nem adható 1 hónapos korig, elvileg nem okoz bajt szerinte de azért érdekelne...Egyébként csodákat tett velünk!Nem múlt el teljesen, de elõtt órákon át ordított, és semmi nem használt, volt hogy reggel 8-tól este 8-ig 10-10 perceket aludt, a többit sírt.Ettõl csak nyöszörög néha amikor jönnek a pukik, de akkor kijön 8-10 és csend van.
A kérdező hozzászólása: Végülis adtam neki nem lett semmi baja, már elmúlt három hónapos és van mikor még most is kap.

Több mint 1 hónapos (1 hónap 5 nap) guppikat össze lehet már engedni a nagy guppikkal? Csak 3 nagy guppi van és 3 db páncélos harcsa. Szóval összeengedhetem őket, nem fogják a nagyok megenni a piciket?

Köszönöm előre

Legjobb válasz: Hát ha úgy látod, hogy a felnõttek fizikailag képtelenek lennének a szájukkal megenni õket, akkor szerintem kiengedheted.

Hát ha úgy látod, hogy a felnõttek fizikailag képtelenek lennének a szájukkal megenni õket, akkor szerintem kiengedheted.
Én azt mondom legalább legyenek 1, 5;2 cm-esek.Akkor nyugodt szívvel ki lehet.Nem fogják bántani õket.
én a multkor teszteltem. Nekem a 1cm es szifó ivadékomat sem zabálták fel.:) Másnap reggelre ugyanugy az akváriumban volt. Sõt meg sem próbálták megenni.:)
A kérdező hozzászólása: nekem kb 2 cm-sem a kis guppik, kivettem 1-et és megnéztem hogy mit csinálnak vele de nekiállták csipkedni a farkát és inkább visszatettem a szülõszobába.

Szívesen felvenném a kapcsolatot Budapest 2. kerületében élő ksimamákkal, pici babás anyucikkal.1 hónapos az úrfikám. Hol tudnék megismerkedni?

H?vösvölgyben élünk, és nagyon szívesen beszélgetnék, ismernék meg anyukákat, babákat (pocakban és azon kívül is :)

Legjobb válasz: szia! Mi a Ferenchegyi erdõbe járunk sétálni és a Vérhalomtérre játszóterezni (bár ez még nálatok korai). Lehet, h kicsit messze vagyunk Hûvösvölgytõl (nagy a kerület) de ha érdekel, küldj egy mailt. üdv. (itt 1 évestõl 3 évesig sok baba van)

szia! Mi a Ferenchegyi erdõbe járunk sétálni és a Vérhalomtérre játszóterezni (bár ez még nálatok korai). Lehet, h kicsit messze vagyunk Hûvösvölgytõl (nagy a kerület) de ha érdekel, küldj egy mailt. üdv. (itt 1 évestõl 3 évesig sok baba van)
menj vele szakemberhez (orvoshoz)ajánlom..
Szerintem 2 hét sok idõ ahhoz, hogy a foga miatt ne egyen. Fiam is 16 hónapos - ha jön a foga 2-3 napig eszik kevesebbet, majd a 4. napon bepótolja :) Nem vashiány? Torka biztos nem fáj? Én kivizsgáltatnám! Kérdésedre válaszolva: valaki cumisüvegbe önt pépet és úgy eteti a babáját. Lehet kapni erre a célra etetõcumit (asszem ez a neve), vagy vágj egy nagyobb lyukat a sima cumira. Hátha így rákap újra.
A kérdező hozzászólása: de nem beteg!nem fogy semmi!
Meleg van, lehet azért. Nem tudom, tud a gyerek már tésztát enni? A gyerekek azt szeretik enni, amivel nem kell dolgozni, pl-ul a Bolonyai, a Milánói, ami szinte folyik le a torkukon. Nincs türelmük enni. Illetve a paradicsomos dolgok, mint a paradicsomos gombóc.
A kérdező hozzászólása: igen szerette a tésztát eddig!akkor megprobálok neki azt adni!én is a melegre na meg a szemfoga jön arra gondoltam!köszi a válszt aranyos vagy
Az én lányom is nagyevõ. Egyszer volt egy ijen idõszaka, amikor egy doboz joghurtot sem tudott megenni. Teljesen kétségbe estem, de elmúlt pár nap alatt. Szerintem a foga miatt volt. Mostanában újra sokat eszik :) Szerintem legyél türelemmel. Ha megjön az étvágya biztosan szívesen eszik majd a tiétekbõl is!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!