Találatok a következő kifejezésre: 1 honapos milyen teat (5 db)

11 hónapos vagy 1 év körüli babádnak milyen teát adsz inni (ha nem fogad el más innivalót pl vizet)? Hol veszed és mennyibe kerül?

Legjobb válasz: Vörös rooibos teát iszik, ebben nincs koffeint. Penny-ben veszem, akciósan 300,- (egyébként 400,-) 25 db filter. 1 filtert többször is felhasználok.

Vörös rooibos teát iszik, ebben nincs koffeint. Penny-ben veszem, akciósan 300, - (egyébként 400, -) 25 db filter. 1 filtert többször is felhasználok.
Gyümölcsteákat, vagy babateákat.
Kapott Hipp-es granulátumos teát (két és fél deci vízhez egy teáskanál), de megunta. Most minden ízesítés nélkül kapja az Alnatura márkájú gyümölcsös babateát. (Végre, ebbõl lecsúszik a min. 3 dl, más folyadékból max. 120 ml-t ivott meg.)Dm-es, elég drága, majd most akarom kipróbálni a Pickwick gyerekteát.
Épp ma vettem a DM-ben 890-ért HIPP õszibarack-mangó teát.
Szia!Az én Kislányom 13hónapos már egy ideje Saga teát iszik.Nagyon finom.300 forint alatt van.
Hipp, Milupa babatea granulátum a ényeg, h savanykás legyen:) , vagy a pickwick babateáját, ami rooibos és csipkebogyóból van, erdeigyümölcs darabokkal , egy minimális ízesitéssel, vagy sem...Elõbbiek kb 800ft-ba kerülnek, utóbbi 400ft körüli összeg.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. A pickwick gyerekteát bárhol lehet kapni?
szerintem igen, akár nagyobb közértekben is...
Õszibarack-narancsos Milupa teagranulátumot iszik a lányom. Nem teszek bele sokat, csak annyit, hogy legyen egy kis színe és íze, mert a sima vizet nem issza meg.

Milyen teat adhatok 1 honapos fiamnak, ha szomjas es hany milit? TAPIS.

Legjobb válasz: Szomjoltásra adhatsz neki felforralt, majd lehûtött vizet, hasfájósoknak adnak még ilyen korban Mecsek baby-t, vagy Babamosoly teát. Hogy hány milit? A baba majd úgyis annyit iszik, amennyit õ akar.

Szomjoltásra adhatsz neki felforralt, majd lehûtött vizet, hasfájósoknak adnak még ilyen korban Mecsek baby-t, vagy Babamosoly teát. Hogy hány milit? A baba majd úgyis annyit iszik, amennyit õ akar.
A kórházba a babáknak sima csipkebogyó teát adtak.

1 honapos babanak milyen teat lehet adni, es mennyit?

A vedono szerint tartsam be a 3 oras etetest tapszerbol, de a babam neha hamarabb akar enni.

Legjobb válasz: Édesköményteát,kamillát,gyengére fözve.De lehet kapni milupa egy hetes kortól adható tea´t.

Édesköményteát, kamillát, gyengére fözve.De lehet kapni milupa egy hetes kortól adható tea´t.
Csipke tea ugyanígy jó.De vehetsz babateát is.
Olyat, amit a felnõttek is isznak, csak sokkal hígabbat, minimális ízesítéssel. A védõnõ mondta. De ihat limonádét is, szintén nagyon hígat. Ezt mondta a védõnõ, illetve két gyerekorvos.
Én is vettem édeskömény teát, de a dokinéni azt mondta, hogy csak 3-4 hónapos kortól javasolja, és a dobozon is ez volt. Én kamillateát itatok vele, abból bármennyit ihat, a kislányom 2 hónapos múlt, kb napi 2 dl-t iszik. Azért is jó ha teáztatod, mert ha véletlenül beteg lenne és belázasodna, akkor kell folyadékot pótolni. Az egyik barátnõm így járt, de mivel addig csak anyatejet kapott, így nem fogadta el a teát, a tej pedig folyadékpótlásnak tömény.
Sima feketeteát, csak nagyon hígra fõzve. Épp csak egy pillanatra mártsd mele a filtert. Pár csepp citromlé (rendrs citrom) és 1 teáskanál cukor/dl
Nekünk a kamilla teát javasolták, én még nem próbáltam. Van, aki babateát ad a kicsinek.
A mi doktor nénink kamilla teát javasolt, nagyon gyengére fõzve és egy kis nagyon csapott kanál cukot bele, épp csak az íze miatt.
Fekete teát nem javaslom, de az édesköményt , kamillát, vagy babateát igen.De semmi cukor!!Semmi citrom!A cukrot az egy hós bélrendszer nehezen dolgozza fel.Ha édesíteni akarod akkor vegyél a patikában gyümölcscukrot.Üdv:egy védõnõ
Èdsköménytea, minden nélkül.Semmi cukor, és semi citrom!!!!
Ne riogasd már basszus, biztos belehal majd, ha teát kap, mi? Á, röhejesek ezek a szupernaturális anyukák, ezt nem szabad, meg azt nem szabad... Tuti én sem élek már, vagy tök allergiás vagyok mindenre, meg minen bajom van, mert anyám engem is itatott már az elejétõl, meg két hónaposan már kaptam almát. Hát bííííztos.
NEM SZABAD EGY HÓNAPOS BABÁNAK SEM VIZET, SEM TEÁT ADNI!!!! http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/326621/2/?order=1&ite.. Szüksége van-e a szoptatott babának vízre, teára? Megérkezett a meleg, nyári idõ. Ilyenkor az ember óhatatlanul elbizonytalanodik, nincs-e szüksége a babájának külön folyadékpótlásra az anyatej mellett. Az elsõ fél évben egyértelmûen nem a válasz. Az igény szerint szoptatott babáknak az anyatejen kívül nincs szükségük más folyadékra még kánikula idején sem. Az anyatej 87%-a víz, tehát fedezi a baba folyadékigényét is. A szoptatás elején ún. elsõtej termelõdik, ami vizesebb, kevésbé zsírdús, szomjoltásra kiváló. Amikor a babák szomjasak, akkor csak pár percig fognak szopizni, hogy ezzel az elsõtejjel oltsák szomjukat. Úgyhogy nagy melegben a babák általában nagyon gyakran kérik mellre magukat, de csak kevés ideig szopiznak egy-egy alkalommal. Ha úgy látjuk, hogy babánk kevesebbet pisil a szokottnál, vizelete koncentrált, akkor nyugodtan megkínálhatjuk õt szopival akár óránként is. A tea, víz adása több szempontból is gondot okozhat. Egyrészt a cumisüveg használata cumizavar kialakulásához vezethet az eltérõ szopizási technika miatt, másrészt a tea, víz, lemossa a bélfalról az anyatejes védõbevonatot, harmadrészt pedig az egyéb folyadék adásával megzavarjuk a kereslet-kínálat folyamatot, amelyen a tejtermelés alapszik. A második fél évben, a hozzátáplálás megkezdése után megkínálhatjuk babánkat forralt-lehûtött csapvízzel, ha úgy gondoljuk, hogy szomjas. De ne essünk kétségbe, ha nem fogadná el: a gyakori szopizás az idõsebb baba folyadékszükésgletét is ugyanúgy képes fedezni még kánikulai meleg idején is.
Mi babateát(Mecsek tea) adunk neki, a gyógyszertárban kapni. Édeskömény és kamilla van benne. Csak egy pici gyümölcscukorral ízesítjük és nagyon szereti!! Ha tápszert eszik a babó, szerintem 2, 5dl-t beosztva egy napra , nyugodtan kaphat! Az én fiam 9hetes és napi 4, 5dl-t iszik naponta, bár õ szívesen inna többet is!:)
A kérdező hozzászólása: uuu mennyi valasz koszonom! Meg annyit hogy a kamilla vagy az edeskomenyteat lehet barmikor barmilyen mennyisegben?
Látom elég régi fórum, de nálunk most lett aktuális! Olvastam pár hozzászólást, ami arra mutat rá, hogy gyakorlatilag hülye az az anya aki teáztatja a babát. Nos az egyik hozzászólónak üzenem, aki részletesen leírta, hogy miért nem jó a tea és milyen halálos is ez, hogy szomorodjon bilire! Ne adjunk a gyereknek teát kánikulába se! Hát kérlek igyál akkor 3 óránként nyáron és bolondulj meg ha kitikkad a torkod! Világon semmi baja nem lesz a babának, ha esetleg gyenge fekete teát vagy kamillát kap. Édeskömény tényleg 4 hó után javasolt. Az Én gyerekem kap bizony bele egy kis cukrot is, mert olyan, mint Én voltam. Már most gyûlöli a sima vizet :D Nem is fogadja el, de etetések közt kap néha teát fõleg a gyakori csuklása miatt, meg mert szomjas. Ez a hozzászóló továbbá taglalja az anyatejet okoskodva, csak hogy dumáljon, de azt nem veszi figyelembe, hogy a kérdezõ tápszerrõl írt!!! Abba meg nincs vizesebb elsõ tej és utána tápláló :) Tehát okosabb lett volna hallgatni. Védõnõk és doktornénik mind mást mondanak. Igazodjon el rajta aki tud. Én ahánnyal beszélek mind mást javasol, tehát marad az anyai megérzés és az anyukámtól való kérdezés, hisz bármilyen meglepõ élünk mindannyian a testvéreimmel. És még egy kis kiegészítés. Mióta tápszeres a babám olvasgatom a dolgokat errõl a témáról. Sok helyen leírják, hogy 2 éves koráig nem kap a gyerek tehén tejet! Kérem szépen a tápszer nem más, mint tehéntej, csak a dolgok eloszlatása végett, tehát tápszeres anyukák kap a gyerek tehéntejet a tápszerrel. Persze Én se fogom vele itatni a 3, 5-ös tehéntejet, de nem is akarok teljesen elvakult lenni


Pelussal kapcsolatban kérdeznék. Kisfiam 16 hónapos, kb 12 kg. Este lefekvéskor megiszik 3 dl tápszert, éjfél körül kb.1, 5 dl teát, 2-3 körül megint 3 dl tápszert. Milyen pelus bírna el ennyi pisit?

Reggelre mindig átázik a ruhája. Eddig zöld pamperst használtunk. Létezik olyan pelus, ami elbír ennyi pisit, hogy ne ázzon át reggelre?

Legjobb válasz: Libero, 7-es méret. A hasánál jól összepatentolod, mert elvileg még nagy rá. De az sok pisit kibír. Hogy pont ennyit elbír-e, azt nem tudom, mert az én kisfiam kevesebbet iszik, de neki abból még sosem folyt ki a pisi.

Libero, 7-es méret. A hasánál jól összepatentolod, mert elvileg még nagy rá. De az sok pisit kibír. Hogy pont ennyit elbír-e, azt nem tudom, mert az én kisfiam kevesebbet iszik, de neki abból még sosem folyt ki a pisi.
Huggiest használt a kislányom bár nem ivott ennyit. Off: rákérdeznék az orvosnál, hogy normális-e, hogy éjjel ennyit iszik, ez nagyon sok. Majdnem másfél évesen már nem kéne 2-kor felkelnie, hogy 3 dl tápszert megigyon. Mit eszik vacsorára? Adjál neki kenyeret, felvágottat, akkor nem fog legalább tápszerért felkelni és nem ázik át a pelus.
A Huggies a fiam hátsóját rákvörösre marta. Liberó!!! Egyébként az én kisfiam is ennyit ivott, kutya baja. Napközben Rossmanos pelus volt rajta, éjjelre kapta a Liberót, nagyon ritkán ázott át!
A kérdező hozzászólása: Amikor a rágófogak jöttek, akkor szokott rá az éjjeli teázásra, azzal nyugodott meg, ez azóta megmaradt, bár folyamatosan fogzik. A tápit meg azért eszi ilyen korán, mert napközben elég keveset eszik (kap kenyeret is, husit is), és gondolom hamarabb megéhezik a "reggelire". Eddig a 4-es pamperst használtuk, vettem 4+ -ost, de nem sokkal nagyobb, így nem segített a helyzeten. Megpróbálom az 5-ös liberót, hátha. A 7-es szerintem nagyon nagy lenne. Köszönöm a válaszokat!!!
nekem a Libero ki fojik most vettem a nagy dobozos pamperst és még reggel is száraz volt megváltás 22honapos a lányom 12kg és este meg iszik 340ml tejet
A kérdező hozzászólása: Igen, a pampers valóban jó, eddig nekünk is tökéletesen megfelelt, de kételkedem abban, hogy 1 liter pisit bármelyik pelus elbírna. Egyébként tegnap éjjel kimaradt a tea, és nem ázott át reggelre a 2x3 dl tápszertõl. Lehet, hogy a hajnali tápi mennyiségét csökkentem, és talán akkor napközben is jobban kiéhezik más kajákra. :)
Amikor éjjel eteted cseréld a pelust, én is úgy csinálom. Nakünk is nagyon mozgalmasak az éjszakáink, azt a mennyiséget egy pelenka sem szívná fel.
Nekünk éjjelre csak a libero vált be, nappalra bármelyik jó.

Milyen teával lehet itatni a babát 1 hónapos kortól, ha elmegyünk valahova, és nem tudom megszoptatni?

Legjobb válasz: Csipke,mecsek,kamilla.En a csipket ajanlanam a korhazban is azt kap.

Csipke, mecsek, kamilla.En a csipket ajanlanam a korhazban is azt kap.
nálam mindig van mecsek baby tea, pont emiatt. rendszerint a mosogatóban köt ki, mert elõ se veszem. ha mozgásban vagyunk, nem az evéssel van elfoglalva. ha viszont éhes, adhatsz te neki bármilyen teát, nem fog jóllakni vele, talán húzhatod egy picit, de nem sokkal. ne mászkálj el nagyon egy 1 hónapossal, ha meg muszáj, akkor inkább fejjél le tejet.
A Mecsek baby tea adható már újszülötteknek is, valamint a dm-ben van a babylove bio babytea, ami 2 hetes kortól adható a picinek. Nekünk az elõbbi vált be, világosra készítem, napi 70-80 ml-t iszik a lányom, úgyhogy ne fõzz le sokat, felesleges.
Baby mecsek teát adok neki, 3 dl vízben 1 filtert párszor megmártogatok, ha meghûlt átöntöm a cumisüvegbe, s megyünk. Nincs tõle semmi baja, a cumisüveget is elfogadta simán. 11 hetes, 1 hónaposan már elvittük a Westendbe, fél napot ott töltöttünk, este hazafelé bealudt, meg se fürdettük aznap, áttettük a kiságyba, s reggelig aludt! Azóta ha megyek valamerre mindig viszem magammal. Olyan jó érzés mikor mindenki megnézi s dícsérik milyen szép!
Mi is mindenfelé visszük (10 hetes, már voltunk hosszú hétvégézni is), és ahol tudom megszoptatom. (leginkább az autóban, de volt már fa mögött, padon eldugott helyen..) Vásárolni is vele járok, a kocsiban egyébként rendszerint elelszik. Nekünk egyébként mecsek baby tea van itthon, hasfájós azért vettem, de csak nagyon néha-néha iszik belõle. Vigyél magaddal lefejt tejet.
Én is szoptattam, de nem tudtam fejni, így rövid távon marad a tea, de van, hogy ez nem elég, mert éhes. HA abszulut nem kivitelezhetõ a dolog, marad a tápszer. Most 6 hós, még mindig szopik, ha el kell mennem hosszabb idõre, tápszert kap. A teáról már rég leszoktunk, most épp nem iszunk korszak van:-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!