Találatok a következő kifejezésre: 1 hetesek mit tegyek (53 db)

22 hetes terhes vagyok. Pár napja nincs étvágyam, napi 1-2 zsömle meg 1 gyümölcs. Mit tegyek, hogy többet egyek?

Félek, hogy ártok a babának!

Legjobb válasz: Ne aggódj, a baba elveszi, ami neki kell. A problémát az okozhatja, ha te legyengülsz, mert könnyebben megbetegszel és nem bírod a strapát. Nem tudom, szedsz-e vitamint, az is csinál étvágyat. Legalább gyümölcslevet igyál, ha nagyon nem megy le a szilárd étel. Ha még pár napig nincs étvágyat, szerintem említsd meg az orvosnak, hátha nem árt utánanézni a dolognak. Vigyázz magatokra!

Ne aggódj, a baba elveszi, ami neki kell. A problémát az okozhatja, ha te legyengülsz, mert könnyebben megbetegszel és nem bírod a strapát. Nem tudom, szedsz-e vitamint, az is csinál étvágyat. Legalább gyümölcslevet igyál, ha nagyon nem megy le a szilárd étel. Ha még pár napig nincs étvágyat, szerintem említsd meg az orvosnak, hátha nem árt utánanézni a dolognak. Vigyázz magatokra!

Több mint 1 év után derült ki hogy a barátom megcsalt mikor még alig voltunk 3 hetesek. Mit tegyek?

Sziasztok. azóta titkolta. pedig mielõtt összejöttünk õrülten szerelmes volt belém 1évig és én csak barátként tudtam rá nézni, aztán összejöttünk és 3hét után csókolózott egy csajjal. most hogy kiderült elmondta hogy le is akart vele feküdni.. azt mondja azóta egyszer sem tett semmit, félt hogy kiderül ez is.. annyira szeretett és soha nem képzeltem volna ezt róla, fõleg hogy 1 éven keresztül képes hazudni mert sokszor beszéltünk a megcsalásról.. szóval hatalmasat csalódtam... nagyon bíztam benne, épp azért mert odáig volt értem mióta ismert.. ja és akkor elmondta hogy rámászott egy csaj, de azt mondta hogy semmi nem történt...... eltelt azóta már 3hét mióta megtudtam, és nem igazán sikerül elfelejteni szenvedek nagyon de neki nem is mutatom és alig beszélünk róla mert ideges lesz meg hasonló..bár ezenkívül megvagyunk.. segítsetek hogy ti mit tennétek mert nekem fogalmam sincs.. õ 18F én 16L Köszönöm elõre is:)

Legjobb válasz: Hidd el, sokkal inkább téged óvott azzal, hogy nem mondta el mint magát mentette. Kapcsolatok elején különben is kevesen tudnak ellenállni egy ziccerhelyzetnek. És ebben nem dönthetünk helyetted, te tudod, hogy képes vagy-e feldolgozni és elfogadni. Nekem az írásod alapján úgy tûnik nem de attól még megpróbálnám megbeszélni. Ne egy éjszaka hibáját nézd, hanem a boldog perceket amiket együtt töltöttetek és mérlegelj. Ráadásul csak egy csók volt, igaz sokkal több állt szándékában de esküdtszék szerint is csak a csók bizonyítható rá.

Hidd el, sokkal inkább téged óvott azzal, hogy nem mondta el mint magát mentette. Kapcsolatok elején különben is kevesen tudnak ellenállni egy ziccerhelyzetnek. És ebben nem dönthetünk helyetted, te tudod, hogy képes vagy-e feldolgozni és elfogadni. Nekem az írásod alapján úgy tûnik nem de attól még megpróbálnám megbeszélni. Ne egy éjszaka hibáját nézd, hanem a boldog perceket amiket együtt töltöttetek és mérlegelj. Ráadásul csak egy csók volt, igaz sokkal több állt szándékában de esküdtszék szerint is csak a csók bizonyítható rá.
most egy csók csak nálam nem az intimitás tetõfoka vagy pedig te rajtad látszik, hogy 16 éves vagy és felfújod a dolgot?
Én megbocsátanám:) Velem megtörtént, hogy kapcsolat elsõ pár hetén "elfelejtettem" hogy basszus, nekem párom van!! és majdnem beleegyeztem egy randiba. Nem tudom, hogy történt:) 19L
A kérdező hozzászólása: nem csak egy csók volt hanem több, és le is feküdtek volna csak a csajnak le kellet lépnie... és lehet neked nem nagy cucc egy csók, de az hogy egy évig hazudik? akkor ha megint megteszi vajon meddig fog hazudni? igen 16 vagyok januárban leszek 17 olyan érett hogy tudjam mirõl beszélek:)
A nõk mindig az igazat akarják hallani aztán, ha hallották akkor kicsapják a balhét miszerint hogy képzeli, a nõknek nem szabad csak így a szeme közé. Pl. most azt kérdezed kövér vagy-e akkor mondja meg az igazat, hogy igen? Mi férfiak évmilliók alatt megtanultuk, hogy a nõk csak akkor boldogok igazán, ha hazudunk nekik. És itt most nem arról van szó, hogy "drágám, megöltem 10 embert és hazudtam amikor azt kérdezted öltem-e már" hanem a kegyes hazugságokról. Tudod te hány kapcsolat maradna a földön, ha mindig minden pasi kimondaná a barátnõjének/feleségének amit gondol? És akkor még nagyon friss egy kapcsolat, talán nem is tudta tervezhet hosszú távra vagy nem vagy mi is van valójában. De azóta egy évig ott volt veled és szeretett, ez miért nem elég? Tanuld meg, hogy nincs tökéletesen õszinte pasi aki párkapcsolatban élne, azok egyedül halnak meg. De most olyanokon problémázol, hogy felhúzta a kacsalábon forgó gyémántpalota alapjait de te rájöttél, hogy egy tégla csak kvarc.

8 hetes kismama vagyok és elkaptam az influenzát. Nagyon rosszul érzem magam, a lázam olyan 37.5 körül mozog már 1 napja. Mit tegyek?

Mindenhol azt olvasom, hogy ne szedjek lázcsillapítót de a láz is hatással lehet a babára. Na most akkor mit csináljak? Melyik a jobb?Egyik oldalon azt írják az egyik lázcsillapító jó a másikon meg azt hogy az nem jó. Dokihoz sajnos ma nem tudok elmenni, de valamit tennem kellene...

Legjobb válasz: A hosszan tartó (többnapos) láz valóban ártalmasabb a babára nézve, mint a gyógyszer. Paracetamolos gyógyszereket szedhetsz. Ilyen pl. a Panadol és a Rubophen. Sok folyadék és ágynyugalom. Sok langyos citromos tea és C-vitamin! Orrcseppet nem szabad használni, sem mentolos orrstiftet vagy vietnámi balzsamot sem.

A hosszan tartó (többnapos) láz valóban ártalmasabb a babára nézve, mint a gyógyszer. Paracetamolos gyógyszereket szedhetsz. Ilyen pl. a Panadol és a Rubophen. Sok folyadék és ágynyugalom. Sok langyos citromos tea és C-vitamin! Orrcseppet nem szabad használni, sem mentolos orrstiftet vagy vietnámi balzsamot sem.
Ha eléri a 38 fokot a lázad, akkor szedj be kevés dózisban paracetamol tartalmú vény nélküli lázcsillapítót (gyógyszertárban majd elmondják melyiket), mert a láz sokkal károsabb a magzatra ebben az érzékeny idõszakban! Én a helyedben mindenképpen elmennék dokihoz, mert õ tud pontosabb választ adni, ennyit az egészségetek megér!
A kérdező hozzászólása: Azt olvastam eglég sok helyen, hogy algopirint ajánlott az orvosuk. Az van is itthon, szerinted abból szedhetek be 1-et? 37.6-ra kell egyáltalán gyógyszer? Feljebb nem megy, de lejjebb se...:(
Az még nem láz, csak hõemelkedés. Láz 38 felett van.
Mindenképp beszélj orvossal!!!!! Ha valóban az influenzát kaptad el, akkor erõsebb gyógyszerekre lesz szükség. A háziorvos megvizsgál, és ír fel olyan gyógyszert, amit terhesség alatt is szedhetsz. A 37, 5 még valóban nem láz, mielõtt erre gyógyszert veszel be, megpróbálhatnád egyéb módon lejjebb vinni, pl. hideg borogatás bokára, csuklóra. A hûtõfürdõt nem tudom, hogy szabad-e. De mindenképp beszélj orvossal!
Ez nem influenza, az influenza magas lazzal jar. Masik, a 37, 5 nem laz, hanem hoemelkedes, nem kell ra gyogyszer. 38-38, 5 folott kell csillapitani, terhesseg eseten jo a panadol, paracetamol. Ha rosszabbul vagy, mindenkepp menj el majd orvoshoz, amikor tudsz. A 37, 5 fokos hoemelkedes lehet terhesseg hatasara is, nagyon gyakori a kismamaknal, nekem is volt elso terhesseg alatt 37, 3 korul. Semmit nem kell ra szedni.
A kérdező hozzászólása: Tudom, de ez tuti valami nyavaja, mert rossz a közérzetem is, el van dugulva az orrom, tele az arcüregem, orrsprét ugye nem lehet használni a sóoldat meg nem ér semmit. Most mértem 38-ra felment, vettem be egy panadolt remélem nem lesz semmi baj...mert az nagyon rossz lenne:( voltam két patikusnál is délután, mind a kettõ ezt ajánlotta, remélem használ is:( Az a baj, hogy így is alig tudtam ellógni 2 napra a melóból, holnap már mindenképp mennem kell..:(
bocs hogy ezt mondom, de hol vettek azok a gyogyszereszek a diplomajukat, Paracetamol hatoanyagut nem szabad szedni az elso harmadban. Egy tabletta nem fog gondot okozni, de huzamosabb szedese nagyon nem javasolt. Inkabb 200mg-os Ibuprofen hatoanyagut vegyel be, algopirint szinten nem javasolt szedni. Es csak 38, 5fog felett. Igyal sok folyadekot, de gyogynovenyes teakat inakbb hanyagold, ill. homeopatiaval probalkozhatsz, azzal nem artasz egy gyogyszeresz kismama
Biztos, hogy lehet patacetamol tartalmut szedni! Ugyanis ezt a gyogyszertarban is javasoljak, az osszes orvos ismeros-rokon szerint, illetve, amikor az elso harmadban korhazba kerultem, akkor az infuziova tettek paracetamolt, mert azt lehet ilyenkor! Valiszinuleg hulyek az orvosok, gyogyszereszek...


Babám 5 hetes, mit tegyek, hogy a fejlődési ugráskor elég legyen neki a tej? 1 ciciből etetek, de van úgy, hogy éhes még, és átteszem a másikra is, amíg jól nem lakik.

Szopi után lefejem 30-60 perccel azt a cicim, amib?l evett, de a másikkal mit csináljak? Azt is fejjem, vagy hagyjam, hogy teljen a kövi alkalomra?

Legjobb válasz: Ösztönösen jól csináltad, ezért fog több tejed lenni, mert sûrûbben van cicin a baba, bár kb két nap míg beáll, addig lehet, fog sírdogálni, ha kicsit éhes marad, enyémkék üvöltöttek, mint a sakál, aztán pár perc múlva abbahagyták, ha meg nem, akkor elõ a lefejt tej, de csak kicskét adtam, mert volt, hogy óránként ciciztünk. Két nap, sûrû cicizés, mindig mindkettõbõl, ha nem eszi ki mindkettõt, kifejni a maradékot, de legközelebb ne a lefejtet ad oda, hanem megint cici, így besûrítve szépen megugrik a mennyiség, aztán állj be vele 2 cicizésre, és csak akkor fejd ki, ha alig enne a másodikból, meg éjjel, ha jó alvó......az éjszakai fejés fontos, ráadásul sok tartalék tejed is lesz...én késõbb mindig azt adtam oda esti pótlásnak, amikor már vacsorára nem volt elég a tejem. De ügyes vagy nagyon jó lesz!

Ösztönösen jól csináltad, ezért fog több tejed lenni, mert sûrûbben van cicin a baba, bár kb két nap míg beáll, addig lehet, fog sírdogálni, ha kicsit éhes marad, enyémkék üvöltöttek, mint a sakál, aztán pár perc múlva abbahagyták, ha meg nem, akkor elõ a lefejt tej, de csak kicskét adtam, mert volt, hogy óránként ciciztünk. Két nap, sûrû cicizés, mindig mindkettõbõl, ha nem eszi ki mindkettõt, kifejni a maradékot, de legközelebb ne a lefejtet ad oda, hanem megint cici, így besûrítve szépen megugrik a mennyiség, aztán állj be vele 2 cicizésre, és csak akkor fejd ki, ha alig enne a másodikból, meg éjjel, ha jó alvó......az éjszakai fejés fontos, ráadásul sok tartalék tejed is lesz...én késõbb mindig azt adtam oda esti pótlásnak, amikor már vacsorára nem volt elég a tejem. De ügyes vagy nagyon jó lesz!
Minél gyakrabban fejed/szoptatsz, annál több tejed lesz, a Tejed nem "gyûlni hagyni" kell, hanem a mellet több tej termelésére serkenteni, ennek pedig csak egy igazán hatékony módja van: a gyakori ingerlés. Tedd minél többször mellre a babádat, akkor is, ha csak cumizni akar rajta. Ez is fokozza ugyanis a tejtermelést. Ne aggódj a két mellnõl etetés miatt sem. ha kettõt kér, akkor kettõ dog "megtelni" a következõ alkalomra. Csak arra az egyre ügyelj, hogy azt add neki legközelebb elsõként, ami az elõzõ alkalommal a második volt.

5 hetes terhes vagyok. Az ultrahangon embrionális rész nem ábrázolódik. Az orvos terhességmegszakítást mondott, de ultrahangra jövőhéten kell visszamennem. Félek, elhalt az embrió? Hasfájásom, görcsöm volt 1 hete, pár csepp barna folyás. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Várj még 1 hetet. Lehet, hogy nem is 5 hetes vagy még. Az 5. héten nekem is csak a petezsák látszódott. 5 hetesen + 6 naposan pedig már ott volt a kicsi, és pulzált a szívcsöve. Várjál még 1 hetet. A görcs pedig normális ilyenkor, hisz tágul a méh.

Várj még 1 hetet. Lehet, hogy nem is 5 hetes vagy még. Az 5. héten nekem is csak a petezsák látszódott. 5 hetesen + 6 naposan pedig már ott volt a kicsi, és pulzált a szívcsöve. Várjál még 1 hetet. A görcs pedig normális ilyenkor, hisz tágul a méh.
Nekem 5 het 3 naposan volt petezsak es pici pottyel, de sok keszulek 5 hetesen meg nem lat semmit. Egyelore nyugi, majd jovoheten meglatod, hogy mi van. De a doki szimpatiakeszsege egyelo a 0-val. 5 hetesen vagy mondja, hogy max meg van vastagodva a nyalkahartya, de petezsak meg nincs, es akkor visszarendel, ahogy tette. Amugy az 5 hetes terhesseg meg fel is szivodhat magatol, ami sok esetben nem jar muszeres terhessegmegszakitassal, mert a termeszet elvegzi a tisztulast. Csinaltal mar tesztet? Ha igen, + lett? En ebben az esetben csinalnek meg egy tesztet. Ha esetleg az negativ lesz, akkor minden bizonnyal felszivodott. Ettol fuggetlenul is menj majd el a kovetkezo UH-ra. Drukkolok neked.
Nekem 7hetesen látta csak a babát, úgyhogy sztem még várj!
Mindenképp várd meg a jövõ hetet. Nem tudom, de nekem az 5. héten csak petezsák látszott, 0, 71 cm volt. Abban sem volt látható embrió.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a sok biztatást.Most reménykedem egy kicsit.Gyógyszertárban megkérdeztem, hogy a terhességi teszt akkor is pozitív ha az embrió elhalt?És azt mondták, hogy igen.Múlthéten csináltam legutóbb tesztet akkor pozitív volt.Már csak 5napot kell kibírnom....és UH
Nekem 5 hetesen már volt petezsák+szikhólyag, és ritmusos szívverés az uh szerint. De ez mindenkinél változó, a tesómnál csak a 6. héten mutattak ki "valamit" a petezsákban.
Én is orvost váltanék! Az én elsõ dokim is hasonlóan empatikus alkat volt... remélem nem ugyan arról a dokiról van szó! Válts orvost és várj még! Nyugi! Ne idegeskedj! Lehet hogy elnézték az uh-t! (én már jártam így)
Én a helyedben még mopst felkeresnék egy másik orvost is, hogy tudjam a véleményét. 1 hét hosszú idõ, fõleg ilyenkor. Sok sikert! Szorítok Neked!
5 hetes terhesség még túl korai, annyi minden történhet még 1 hét alatt. Kitartás.
szia, nekem is ugyanigy volt, nem latszodott embriotelep, az orvos azt mondta, varjunk meg.utana meg ketszer vissza kellett mennem uh-ra es akkor sem latszodott, csak a petezsak es a szikholyag, pedig mar 6-7 hetes voltam.sajnos be kellett fejezni a terhesseget. de remeljuk nalad jol alakulnak a dolgok, szivbol kivanom!egyebkent ez nekem apr-ban tortent es a tegnapi tesztem ismet pozitiv lett..ugyhogy barhogy is alakuljon, bizzal a sorsban!

A K és D vitamint mikortol és mennyit kell adni a picinek? Mikortol lehet öt utcára vinni? 1 hetesek vagyunk! Hasfájás ellen mit tegyek?

Legjobb válasz: elõzõ, biztos nem hetente kell a K-vitaminból, hanem havonta, heti az már elég túladagolás :D D-vitamin viszont napi 1 általában, 6 hetes kortól HA AZ ORVOS ÚGY ÍRTA KI!!!! a legtöbb babának ennyi de ha valami probléma van több-kevesebb kell. nekem annyira durva egyébként, hogy ennyire fontos dolgokat itt kérdezel! ezeket túl lehet adagolni, nem véletlenül vény köteles, nem is értem hogy gondolod, hogy megszavaztatod!!!! kicsit legyél már felelõsségteljesebb, ha elfelejtetted mit mondott a dokitok akkor hétfõn hívd fel, de nem itt kérdezgesd az egy hetes babád gyógyszer adagját! látod, az elsõ válaszoló is másképp emlékezett, ennyi az egész, máris meglehet a baj...

elõzõ, biztos nem hetente kell a K-vitaminból, hanem havonta, heti az már elég túladagolás :D D-vitamin viszont napi 1 általában, 6 hetes kortól HA AZ ORVOS ÚGY ÍRTA KI!!!! a legtöbb babának ennyi de ha valami probléma van több-kevesebb kell. nekem annyira durva egyébként, hogy ennyire fontos dolgokat itt kérdezel! ezeket túl lehet adagolni, nem véletlenül vény köteles, nem is értem hogy gondolod, hogy megszavaztatod!!!! kicsit legyél már felelõsségteljesebb, ha elfelejtetted mit mondott a dokitok akkor hétfõn hívd fel, de nem itt kérdezgesd az egy hetes babád gyógyszer adagját! látod, az elsõ válaszoló is másképp emlékezett, ennyi az egész, máris meglehet a baj...
a k vitamint úgy tudom hetente egyszer ha szopizik ha tápszeres akkor nem kell, hetente egy ampulla.D vitamin napi egy csepp.
Ilyen fontos dolgokat nem mond el a védõnõ?? Igen a D vitaminból naponta egy cseppet kell adni a K vitaminból havonta egy ampulla.
Vitaminokat nem írt az orvos? Nem mondta el hogyan kell? Érdekes orvos lehet. :O No: K-vitamin: ha anyatejes HAVONTA (nem hetente) egy alkalommal kell 1 ampulla Konkion-t adni a picinek. Általában javasolják, hogy hónapfordulón add, akkor nem felejted el. :) Az újabb csomagolásúak már fecskendõt is tartalmaznak, így nagyon egyszerû a beadása. Ha tápszeres: nem kell adni, a tápszerben van. D-vitamin: Általában napi 1csepp Vigantol-t írnak a babáknak (bizonyos esetekben kettõt), kanálba 1csepp+pár csepp anyatej (vagy tápszer), be a szájába. :) Szerintem nyugodtan kiviheted már egy kis idõre, olyan gyönyörû napsütés van. :) Hasfájásos tapasztalatom nincs (szerencsére). Szép napot!
Két hetes kortól lehet kivinni a babát (vagy felöltözteted éd szellõztetsz), ha jó idõ van. Elõször csak rövid idõre aztán fokozatosan emelve a levegõn töltött idõt. A Vigantol csepp adagja normális esetben két hetes kortól, napi egy csepp. A konakionból havonta egy ampulla szükséges, de csak addig amíg kizárólag anyatejet kap a csecsemõ. Régen konakion port adtak, amibõl hetente egyet kellett anyatejben elkeverve adni a babáknak.
Változó hogy a doki a K vitaminra mit mond!Elsõ hónapban hetente is adathatják de van aki havonta adatja.A d-vitamint napont 1szer kivéve ha az orvos máshogy nem írja.

1 hetes kisfiam egész nap csak szopizna. Mit tegyek?

2 óránként próbálok neki tejcsit adni, ilyenkor 70-90 ml-t is megeszik. Valamikor már másfél órára megéhezik és sír addig, még nem adok neki cicit. Aztán persze fáj a pocak. Jól csinálom, hogy 2 óránként etetem?

Legjobb válasz: Hát szoptasd, mi mást csinálnál? A baba nem gép, hogy programozható legyen, fõleg egy hetesen. Ne mind méricskéld. Adj enni valahányszor akarja, így lesz kiegyensúlyozott egy-kettõre. Mi 5,5 hósok vagyunk, csak anyatejes, soha nem mértem mennyit szopik és soha nem bírta ki a három órát, most sem, éjjel viszont 11 órát alszik egyhuzamban hat hetes korától. Ma is pl taknyol, köhög és félóránként szopunk, nem tudok semmi mást csinálni, dehát annyi baj legyen. Így pedig mosolyog két orrporszívózás között :)))

Hát szoptasd, mi mást csinálnál? A baba nem gép, hogy programozható legyen, fõleg egy hetesen. Ne mind méricskéld. Adj enni valahányszor akarja, így lesz kiegyensúlyozott egy-kettõre. Mi 5, 5 hósok vagyunk, csak anyatejes, soha nem mértem mennyit szopik és soha nem bírta ki a három órát, most sem, éjjel viszont 11 órát alszik egyhuzamban hat hetes korától. Ma is pl taknyol, köhög és félóránként szopunk, nem tudok semmi mást csinálni, dehát annyi baj legyen. Így pedig mosolyog két orrporszívózás között :) ))
az én kisfiam 5 hetes de elejétöl kezdve igény szerint szoptatom még ezmiatt nem fájt a hasa egyszer nálonk is nagyob sirt és 1, 5 ora után követelte a cicit mire rájöttönk hogy éhes azota 30-60ml kell potolnom neki hiába elég a tejem:( igy beálltunk 3-4 oránkénti evésre elég a tejem de lehet nem fedezi az igényeit:(
A kérdező hozzászólása: Sajnos bukik is a túlevés miatt és fáj a hasa. Ha többet adnék, szerintem rosszabb lenne.
Egyetértek az elõttem válaszolóval! Mi ma vagyunk 6 hónaposak és még mindíg csak cici! Az elejétõl fogva akkor eszik amikor csak akar nappal is és éjjel is. Volt hogy óránként evett hónapokig, aztán áttért a 3 órára. Éjjel a mai napig felkel kétszer, de tegnap éjjel például kétóránként kelt. Ilyen napja volt. Én sem mértem soha, csak hétvégén egyszer, hogy mennyit hízott. Felesleges azon rágódni, hogy mennyit eszik. Neki sincs két egyforma napja. 3500 g-al született, de 3 hónaposan már 6 kiló volt (gondolhatod mennyit evett), de ez most már lelassult. Most már csak néha vammak evési rohamai, de nagyon sokszor megnyugvásként is kell neki a cici. Egészséges és életvidám baba. Kérlek ne hallgass senkire, csak szoptasd amikor csak kéri és ne nézzd az órát és a mérleget sem! A hasfájás 6 hét után elmúlik és minden beáll majd, csak türelem és kitartás!!!
A harmadik válaszoló vagyok megint. Az én babám is bukott, de inkább bukjon mint hogy sírni hagyjam és az a csecsemõ is bukik aki 3 óránként eszik és annak a csecsemõnek is fájhat a hasa aki 3 óránként eszik. Mi is sokat szenvedtünk ezzel az elején, de nekünk az Esspumisan L cseppek és a Camomilla homeopátiás bogyók sokat segítettek.
Szia! Errõl szólnak az elsõ hetek, néha hónapok is. Nálam ugyanez volt a helyzet. Ilyen pici korban szerintem ez természetes.Nem csak azért szopizik , mert éhes, hanem azért mert megnyugtatja. Nélküled egyedül érezné magát. Az én kisfiam 3 hónapos koráig min. 2 óránként szopizott éjjel nappal is, de volt hogy óránként.Igaz õ nem volt hasfájós. Persze az sem jó ha sokat bukik, de ilyen korban ez is gyakori.Nem zár még rendesen a gyomor. Mi már elmúltunk 2 hónaposak amikor cumit adtam neki a szopi után.Ennek pont a gyakori bukás volt az oka. Olyan bukásra gondolok, hogy még javában szopizott és már jött is ki a száján a tej.Majd 3 ilyen egymást követõ bukás után jött a cumi. Lehet, hogy a te babád is olyan, hogy gyakran eszik kevesebbet.

21 éves nő vagyok 4 hónapja dolgozom, a párommal élek már 3 éve 1 hetes terhes vagyok, a barátomnak már megvan a két év munkaviszonya. Mit tegyünk?

Úgy tervezzűk, hogy első évben ő menne el gyesre, második évbe meg már nekem is meglenne a két év munkaviszonyom akkor meg ő visszamenne dolgozni.nem tudom milenne a legjobb megoldás, tgyás gyed segítséget tanácsot szeretnék kérni mi lenne a legjobb megoldás anyagilag, a babát mindenképpen megszeretnénk tartani,apa is mehet-e gyesre tgyás stb minden megoldás érdekelne. egy kétségbe esett kismama

Legjobb válasz: 1 hetes terhesség nem létezik. A párod csak 6 hónap után mehet gyedre, gyesre te is mehetsz a szüléstõl.Nem mehetsz a második évtõl sem gyedre csak gyesre.

1 hetes terhesség nem létezik. A párod csak 6 hónap után mehet gyedre, gyesre te is mehetsz a szüléstõl.Nem mehetsz a második évtõl sem gyedre csak gyesre.
Apa a gyerek fél éves korától mehetne GYED-re, addig csak gyesre, így tök mindegy melyikõtök van gyesen azalatt a fél év alatt. Ha a baba fél éves, és lesz szíved otthagyni, és lesz munkahelyed, akkor elmehetsz melózni. Mindenképpen megszívtátok anyagi szempontból, egy pár hónapig még védekezni kellett volna a jó gyedért.
szerintem a kérdezõ 1 hete tudta meg hogy terhes :)
A gyerek 6 hónapos koráig csak az anya mehet gyesre.
annyira fura nekem ez, hogy erre vállalnak fiatalok gyereket...mi ketten keresünk 450e-t havonta, minimális hitelünk van, saját lakás, autók és még így is jól meggondoltuk a gyereket, illetve még így is meghúzzuk magunkat, mert pl. korán tp-en kellett már lennem kedves kérdezõ, még ha lehet is, hogy az apuka marad egybõl otthon, azt hogy gondoltad? ott hagynád a pár hetes csecsemõt??? munkahelyeden kérdezd meg a bérszámfejtõt, segítsen neked kiszámolni, mivel hogy járnál jól, mivel mennyit kapnál, de szerintem csak a tgyás marad, esetleg utána az apuka, de én nem tudnám otthagyni a 6 hónapos gyerekemet
a babának az a legjobb ha az anyja van vele, hogy fogod szoptatni? Én tuti nem mennék bele, max forditva h elõbb én megyek utäna meg apa.
Nem leszel jogosult tgyásra, mert ahhoz 365 nap kell, és nem 180 nap. (bizonyos esetekben számít abból is idõ, hogyha nappalin tanultál.) De a 365 napnak a szülés idõpontjában kell meglenni. Tehát hiába éred el késõbb a 365 nspot, már nem leszel jogosult tgyásra, vagy gyedre. "Trükközni" annyit lehet, hogy a szülés idõpontjától táppénzen leszel, általában 6 hétre táppénzre vesz/vehet az orvos, mert annyi idõ a szülést követõ regenerálódása a szervezetnek (legalábbis orvos-szakmai vélemények szerint) azután meg jön a gyes. Apa fél éves korától mehet gyedre, tgyásra csak akkor mehet, ha az anya kórházi ápolás miatt nem tudja ellátni a babát. (de ilyen ne történjen) Vagy kérheted még méltányosságból a terhességi gyermekágyi segélyt, de ez csak lehetõség.
A kérdező hozzászólása: koszonjuk szepen!en penzugyi asszisztens vagyok netto 92ezer ftert, parom apolokent dolgozik 110a nettoja hatarozatlan idovel van felveve remeljuk nem lesz gond. diakhitelem van sajat lakasunk nincs rajta kolcson egy autonk van amitol ha kell nyugodt szivvel megtudunk valni, lehet busszal is jarni dolgozni ugy erzem itt nem lesz gond szulok is tudnanak segiteni veszhelyzetbe.mindenkinek koszonom tgyas ha jol ertelmezem nekem is jarni fog meglesz addig a 180 nap munkaviszonyom ha annyi kell. minek varjunk 30-40eves korunkig ugyis tul rovid az elet.minden jot
Nem volt más lehetõsége? Nincs ezzel gond, csak nem kell leszólni a másikat, Úristen nem keres havi félmilliót, hogy mer gyereket szülni, nem tudja majd eltartani félmilliónál kevesebb pénzbõl! Egyébként Kérdezõ, simán jogosult lehetsz tgyásra és gyedre, hiszen , már 4 hónapja dolgozol. Tegyük fel, még a terhessé elején jársz, kb. 5 hetes lehetsz. Tehát pont meglehet a 365 napod, de ha mégse lesz meg, pár nap miatt lecsúszol, akkor kérhetsz méltányossági alapon megítélt gyedet, aminek feltétele, hogy fennálló munkaviszonyod legyen. Tehát, ha már biztos a terhesség és megtartod a babát, akkor írásban jelentsd be a munkáltatódnak, hogy terhes vagy, így nem rúghat ki, ha határozatlan a munkaszerzõdésed. Csak információképpen, a táppénzen töltött napok is beleszámítanak a biztosítási idõbe! Ha méltányossági gyedet kapnál esetleg azt a minimálbérbõl számolják, de így is több lesz, mint a gyes.
nekem sem volt meg az 1éves munkaviszonyom mikor kiderült hogy baba lesz, de mivel olyan munkakörbe dolgoztam ezert táppénzre kellet jönnöm, nekem a táppénz alatt lett meg az 1évem, és így maradhatok itthon majd én a picivel!
van, amikor úgy tûnik, valaki a luxust választja, közben meg nem volt rá más lehetõsége, szóval azért a kettõ között is van állapot.
egyáltalán nem errõl van szó, és baromira nem fényezni akartam magunkat, csupán rámutatni arra, hogy mivel bármi közbejöhet, még ennyi fizetéssel is tervezni kell a jövõt. pl. mint írtam, tp-en vagyok, ami a fizum 60%-a, kiderült, hogy mindkét autón gumit kell cserélni, a megtakarításokhoz nem akarunk nyúlni, tehát a havi megmaradt pénzbõl élünk, ami nem mindig jön ám ki olyan nagyon sokra, és ez mellé még ott vannak a babával, orvossal kapcsolatos kiadások. nem lehet elõre sok mindent eltervezni, ezért tartom felelõtlenségnek 4 hónapos munkaviszonyra gyereket vállalni.
Júliustól ez is változik, éppen azért, mert egyre többen szülnek egyetem, fõiskola után, hogy nincs 365 napjuk, esetükben kedvezõbb lesz az új rendszer.
10-es nem kell fényezni magad, mennyibõl élsz, csupán dicsekvésnek írtad. Ha 450 ezerbõl meg kell húzni magatokat minimális hitel mellett, akkor valamit nagyon rosszul csináltok. Van aki le tud mondani a luxusdolgokról, odafigyel a rezsire, nincs 25 ezres villanyszámla és társai és két gyerek mellett így is megélünk havi 250 ezerbõl, nem nélkülözünk, csak épp nem veszünk 10 ezres ruhákat magunknak. Jó hogy nem csak azok vállalhatnak gyereket, akik havi félmilliót keresnek. Aki nem tud visszavenni a saját luxusából, az nem vállaljon inkább gyereket, mert csak a gyerek sínyli meg.
És az apuka fogja megszoptatni, meg hasonlók? A baba 9 hónapig benned növekszik, te vagy számára a nyugalom, a menedék, ez az érzés szülés után is így van. Te meg elmész inkább dolgozni?
Az egy hetes terhességet hogy gondolod? (mert hogy olyan nincs) Voltál már orvosnál?
A kérdező hozzászólása: 180 napot irnak nem 365 otot vagy en ertelmeztem rosszul? A TGYÁS 2013-ra vonatkozó összegének alapjául szolgáló jövedelem napi átlagát a táppénzre vonatkozó szabályok szerint állapítják meg abban az esetben, ha a biztosítottnak az irányadó idõszakban volt 180 naptári nap bére. Ha az irányadó idõintervallumban nem volt meg a 180 napnyi jövedelem, akkor az egy napra járó ellátás maximum a minimálbér kétszeresének harmincad része, vagyis bruttó 5200 forint lehet.
Még csak egy hetes, természetes, hogy felcseréli. Kb. 1 hós korukra helyreállnak.
Úgy segíthetsz neki, ha nappal nem hagyod 3-4 óránál többet aludni (tudom, ezzel sokan nem értenek egyet, de nekünk bejött), éjjel viszont nem ébreszted szopizni. Ha megébred éjszaka, a szoptatást minél kevesebb hûhóval végezd, nem kell mérni, még tisztába tenni sem, ha nem kakis/nem túl nedves. Ha nehezen alszik vissza, nyugtatgasd, ha szeretnéd, vedd magatok közé, de ne kezdj vele sétálgatni, és ne kapcsolj nagy lámpát. Persze így sem fog egyik pillanatról a másikra menni, de a cél az, hogy lássa, nappal történnek az események, az éjjel meg unalmas. Jó babázást!
A kérdező hozzászólása: Mit tegyek, ha nappal felébresztem, de vissza akar aludni? Köszönöm a válaszokat!
Én felébresztettem, megszoptattam, aztán hadd aludjon vissza. Egy ennyi idõsnek ez a dolga. :)

Mit tegyek? Ülőmunkát végzek ugyan, de már most nem bírom.8 hetes vagyok, fáj a derekam, hányingerem van, állandóan aludnék. Napi 9 órát dolgozom, + 1-1 óra utazás! Estére úgy érzem magam mint akit "agyonvertek". Menjek el táppénzre?

Legjobb válasz: Szia.Ha tudsz kérj kismamamûszakot (négy órában)Ha nem megy akkor a legjobb a táppénz.Ez a 11óra össz. szerintem sok egy kismamának akár 25 akár 8 hetes.Ha nem gond (anyagilag) én a táppénz mellett döntenék.(A fizud 70%a a táppénz)

Szia.Ha tudsz kérj kismamamûszakot (négy órában)Ha nem megy akkor a legjobb a táppénz.Ez a 11óra össz. szerintem sok egy kismamának akár 25 akár 8 hetes.Ha nem gond (anyagilag) én a táppénz mellett döntenék.(A fizud 70%a a táppénz)
Én a helyedben elmennék táppénzre, mert a baba ilyenkor a legfontosabb, fõleg, hogy sem szellemileg sem fizikailag nem bírod. Nem vagyunk egyformák, mindenki saját magáról tudja és érzi, hogy mit bír. Én nem szerettem volna az elején táppénzre menni, mert jól éreztem magam, de addig húztam még bevéreztem, pedig csak olyan tüneteim voltak mint neked. Aztán jött a hasgörcsölés. Szerintem ne várd meg még rosszabb lesz, igaz, hogy ezek a tünetek a terhesség legelejére jellemzõk, de nem véletlenül jelez a szervezet. Boldog babavárást!
Gratula a babához! szerintem is ha , nem gond anyagilag elkellenne menned táppénzre.ne hogy túl hajszóld magad! egyébként ez az elalvás általában egy-két hétig tart, és a rosszúllétek is elmúlnak majd, általában a 12-15.héttõl. boldog babavárást
Én is hasonló cipõben jártam!(10 óra munka + 3 óra utazás) Én nem mehettem táppénzre egyéb okok miatt, kinlódtam 3 még hétig. Aztán elmúltak ezek a panaszok. a 16. héttõl nem dolgozom, már kezdek unatkozni. Ha akkor megtehettem volna, tuti táppénzre megyek! Ezt a kis idõt ki kell használni, mert ha megszületik a baba nincs pihenés!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat, a táppénz mellett döntöttem, ma vagyok utoljára. Most mindennél fontosabb hogy a babám egészséges legyen!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!