Találatok a következő kifejezésre: 1 hetesek mit (433 db)

Normálisak az adatok? Nektek is hasonló méret volt a babátoknál? Nem kicsi a baba? 21+1 hetes. Mit jelentenek ezek a szavak? Minek a mérete? Az elsőt tudom csak a többit nem.

BDP:52 mm

Legjobb válasz: Szia! Itt egy link, ahol megtudhatod, h mi mit is jelent. http://www.pocaklako.hu/terhessegi-ultrahang/uh-tablazatok/u.. De sajnos nem minden esetben kell komolyan venni a méréseket. Én 2x! is úgy jártam, h elmérték. Az Istvánban kötelezõ vizsgálaton 36 hetesen 1700g-ot mértek, és mindene kisebb volt a kelleténél. Majd rá 1 hétre a magándokim 2666g-ot mért... Szintén kötelezõ vizsgálaton a szülés elõtt 3nappal! 3000g-ot mért az sztk-s doki, majd megszületett 3870g-mal a lányom. Egyszerûen nem mindig van kedvük velünk foglalkozni (ha nem magándoki), és meghagyják az elõzõ kismama-baba adatait....

Szia! Itt egy link, ahol megtudhatod, h mi mit is jelent. http://www.pocaklako.hu/terhessegi-ultrahang/uh-tablazatok/u.. De sajnos nem minden esetben kell komolyan venni a méréseket. Én 2x! is úgy jártam, h elmérték. Az Istvánban kötelezõ vizsgálaton 36 hetesen 1700g-ot mértek, és mindene kisebb volt a kelleténél. Majd rá 1 hétre a magándokim 2666g-ot mért... Szintén kötelezõ vizsgálaton a szülés elõtt 3nappal! 3000g-ot mért az sztk-s doki, majd megszületett 3870g-mal a lányom. Egyszerûen nem mindig van kedvük velünk foglalkozni (ha nem magándoki), és meghagyják az elõzõ kismama-baba adatait....

Miért írják úgy terhességekkel kapcsolatban, hogy 36+4 hetes, 38+1 hetes? Ez mit jelent? 22/L

Miért nem csak mondjuk 40 hetes, vagy 39 hetes?

Legjobb válasz: nem 38 hetes és 1 napos? vagy 36 hetes és 4 napos terhesség? Én erre tudok tippelni.

nem 38 hetes és 1 napos? vagy 36 hetes és 4 napos terhesség? Én erre tudok tippelni.
Azt jelenti, hogy betöltött 36 hét plusz 4 nap, tehát az ilyen kismama a 37.hétben van. A másiknál is betöltött 38 hét plusz 1 nap, azaz a 39.hétben van. Én ma vagyok 33+1. A védõnõm így írná a kiskönyvbe: 33/1, nála ez a jelzés. Viszont az orvosom azt írná be a könyvbe, hogy 33. Én viszont úgy mondom, hogy a 34.hétben vagyok. Ennek nincs semmi jelentõsége, csak megszokás.
A kérdező hozzászólása: Köszönom szépen a válaszokat! Így már értem!

A K és D vitamint mikortol és mennyit kell adni a picinek? Mikortol lehet öt utcára vinni? 1 hetesek vagyunk! Hasfájás ellen mit tegyek?

Legjobb válasz: elõzõ, biztos nem hetente kell a K-vitaminból, hanem havonta, heti az már elég túladagolás :D D-vitamin viszont napi 1 általában, 6 hetes kortól HA AZ ORVOS ÚGY ÍRTA KI!!!! a legtöbb babának ennyi de ha valami probléma van több-kevesebb kell. nekem annyira durva egyébként, hogy ennyire fontos dolgokat itt kérdezel! ezeket túl lehet adagolni, nem véletlenül vény köteles, nem is értem hogy gondolod, hogy megszavaztatod!!!! kicsit legyél már felelõsségteljesebb, ha elfelejtetted mit mondott a dokitok akkor hétfõn hívd fel, de nem itt kérdezgesd az egy hetes babád gyógyszer adagját! látod, az elsõ válaszoló is másképp emlékezett, ennyi az egész, máris meglehet a baj...

elõzõ, biztos nem hetente kell a K-vitaminból, hanem havonta, heti az már elég túladagolás :D D-vitamin viszont napi 1 általában, 6 hetes kortól HA AZ ORVOS ÚGY ÍRTA KI!!!! a legtöbb babának ennyi de ha valami probléma van több-kevesebb kell. nekem annyira durva egyébként, hogy ennyire fontos dolgokat itt kérdezel! ezeket túl lehet adagolni, nem véletlenül vény köteles, nem is értem hogy gondolod, hogy megszavaztatod!!!! kicsit legyél már felelõsségteljesebb, ha elfelejtetted mit mondott a dokitok akkor hétfõn hívd fel, de nem itt kérdezgesd az egy hetes babád gyógyszer adagját! látod, az elsõ válaszoló is másképp emlékezett, ennyi az egész, máris meglehet a baj...
a k vitamint úgy tudom hetente egyszer ha szopizik ha tápszeres akkor nem kell, hetente egy ampulla.D vitamin napi egy csepp.
Ilyen fontos dolgokat nem mond el a védõnõ?? Igen a D vitaminból naponta egy cseppet kell adni a K vitaminból havonta egy ampulla.
Vitaminokat nem írt az orvos? Nem mondta el hogyan kell? Érdekes orvos lehet. :O No: K-vitamin: ha anyatejes HAVONTA (nem hetente) egy alkalommal kell 1 ampulla Konkion-t adni a picinek. Általában javasolják, hogy hónapfordulón add, akkor nem felejted el. :) Az újabb csomagolásúak már fecskendõt is tartalmaznak, így nagyon egyszerû a beadása. Ha tápszeres: nem kell adni, a tápszerben van. D-vitamin: Általában napi 1csepp Vigantol-t írnak a babáknak (bizonyos esetekben kettõt), kanálba 1csepp+pár csepp anyatej (vagy tápszer), be a szájába. :) Szerintem nyugodtan kiviheted már egy kis idõre, olyan gyönyörû napsütés van. :) Hasfájásos tapasztalatom nincs (szerencsére). Szép napot!
Két hetes kortól lehet kivinni a babát (vagy felöltözteted éd szellõztetsz), ha jó idõ van. Elõször csak rövid idõre aztán fokozatosan emelve a levegõn töltött idõt. A Vigantol csepp adagja normális esetben két hetes kortól, napi egy csepp. A konakionból havonta egy ampulla szükséges, de csak addig amíg kizárólag anyatejet kap a csecsemõ. Régen konakion port adtak, amibõl hetente egyet kellett anyatejben elkeverve adni a babáknak.
Változó hogy a doki a K vitaminra mit mond!Elsõ hónapban hetente is adathatják de van aki havonta adatja.A d-vitamint napont 1szer kivéve ha az orvos máshogy nem írja.


1 hetes babám csak sír ha nincs cici a szájában, mit tanácsoltok?

1 hetes a kislányom, az els? pár napban tény és való, hogy sokszor tettem cicire, hogy beinduljon a tejem, na meg els? gyerekes anyukaként aggódtam is, nehogy éhen haljon:)

Legjobb válasz: A Suttogó szerintem is übergáz. A 2-3 óránkénti szopit meg biztos a nagyon okosok találták ki, nem a babák. Miért kéne bármit beállítani? Nem gép, gyerek! ;) 1 hetesen még nem tudhatod, hogy mi hogy van, épp próbál alkalmazkodni. Nálunk 6 hetes koráig erõs zavar volt a nappal és az éjszaka témában, aztán szépen rájött. Ha nagyon nem akarod már szoptatni, javaslom kösd magadra, járkáljatok egy kicsit. De persze sötétben és csendben, hogy ne ébredjen meg még jobban. Le kéne számolni azzal a mítosszal, hogy a cici csak táplálék, mert annál milliószor több. Anya szeretete, közelsége, megnyugtatás, fájdalomcsillapítás és még sok egyéb. Legyél vele türelmes, most tanulja ezt a világot, és fontos, hogy tudja bízhat benned. (Erik Erikson híres fejlõdéspszichológus szerint az elsõ évben alapozódik meg egész életre a bizalom, ha ilyenkor nem kap a baba mindig a lehetõ leggyorsabban adekvát választ, azt tanulja meg, hogy nem bízhat a világban.) Szóval most különösen fontos, hogy ne hagyd sírni. Én az éjszakai gondoskodást javasolnám Searstõl, jó kis könyv, hátha találsz benne hasznosat.

A Suttogó szerintem is übergáz. A 2-3 óránkénti szopit meg biztos a nagyon okosok találták ki, nem a babák. Miért kéne bármit beállítani? Nem gép, gyerek! ;) 1 hetesen még nem tudhatod, hogy mi hogy van, épp próbál alkalmazkodni. Nálunk 6 hetes koráig erõs zavar volt a nappal és az éjszaka témában, aztán szépen rájött. Ha nagyon nem akarod már szoptatni, javaslom kösd magadra, járkáljatok egy kicsit. De persze sötétben és csendben, hogy ne ébredjen meg még jobban. Le kéne számolni azzal a mítosszal, hogy a cici csak táplálék, mert annál milliószor több. Anya szeretete, közelsége, megnyugtatás, fájdalomcsillapítás és még sok egyéb. Legyél vele türelmes, most tanulja ezt a világot, és fontos, hogy tudja bízhat benned. (Erik Erikson híres fejlõdéspszichológus szerint az elsõ évben alapozódik meg egész életre a bizalom, ha ilyenkor nem kap a baba mindig a lehetõ leggyorsabban adekvát választ, azt tanulja meg, hogy nem bízhat a világban.) Szóval most különösen fontos, hogy ne hagyd sírni. Én az éjszakai gondoskodást javasolnám Searstõl, jó kis könyv, hátha találsz benne hasznosat.
Probaltal cumit adni neki?
a"suttogós" válaszoló vagyok.Nagyon sajnálom!!! El fog múlni! Esetleg figyeld meg miket eszel, milyen hatással van rá, nálunk a paradicsom 3 hetesen totál kiverte nála a biztosítékot, 2 éjszakát szó szerint nem aludtunk, végig sírt....nekünk az jött be, hogy én ittam édeskömény teát, az a tejbe kerülve segített neki!Kitartást nektek!!!A 6.hét után már sokkal könnyebb lesz, de az igazi hasfájásmentesség 3 hónapos kor után jön...legalábbis nálunk így volt.
A kérdező hozzászólása: Sajnos azóta kiderült, hogy a kislányom hasfájós, azért cicizett volna mindig szegénykém mert a tej átmenetileg enyhítette a görcseit, utána persze még jobban fájt a pocija:( Azóta kipróbáltunk már mindent, de nem segít nagyon semmi!
Szia! Próbálj meg méretben a mellbimbódnak megfelelõ cumit keresni, tapasztalatból mondom, hiába adtam neki a 0-3 hós tomee tipee cumit, amikor az én mellbimbóm sokkal nagyobb, ezért vettünk 6 hó fölötti mamm-osat és az tökéletes, bent marad és szereti!
Szia, sajnos én nem tudom mi lenne a jó, csak mérlegelésképpen szeretném neked megírni hogy nekem mindkét lányom cumizavaros lett a cumitól és a cumisüvegtõl. Persze ez viszonylag kevésszer fordul elõ, de én jól megszenvedtem amire vissza szoktattam a helyes szopási technikára õket. Én is azért adtam neki amiért te is adnád, de nem érte meg.
persze:) írj nyugodtan, átküldöm!
14:02 tõl szeretném kérdezni, hogy ha írok neked privit nekem is átküldöd, én is szívesen beleolvasnék...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat Nektek is! Igen, errõl megoszlanak a vélemények, hogy akkor most legyen egy "napirend", vagy a gyerek igényeit vegye az ember figyelembe. A "baj" ezzel csak az, hogy ha rajta múlna, õ napi 20 órát cicin lógna és ha nem kapja meg amit akar, üvölt és követelõzik. Ez pedig sem neki, sem nekem nem jó. Nem tudok wc-re menni, sem enni, sem fürödni, mert amit leteszem, máris követeli a cicit. szóval valami szisztémát csak ki kellene alakítani.... Amúgy pedig ha befejezi a szopit, utána még vagy 20 percig hagyom rajta "lógni", szóval nem választom el azonnal, csak azt szeretném vele megértetni, hogy az óránkénti 1, 5 órás szopik nem igazán fenntarthatóak.
Szent ég, már megint a Suttogó. :((((((
A kérdező hozzászólása: Írtam privit, kedves Utolsó!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Igen, én is sejtettem, hogy ez lehet a dolog mögött. Most is lemérte evés elõtt és után, 60gr-ot szopizott, nem lehet éhes! Látszik is rajta, hogy nem az, csak komfortcicizne. Próbáltuk a cumit, ideig óráig beválik, de néhány perc után kiköpi. De most akkor megpróbáljuk "erõszakosabban", hogy szokja meg, hogy az van a szájában, nem a cici.
olvastad a suttogót??lehet érdemes lenne, ha gondolod írj privit, átküldöm emailon.Tényleg jó! A lényeg, hogy ha eleget eszik(márpedig valószínû eleget eszik, ha van tejed), akkor 2, 5 óra elõtt bizti nem éhes, akkor nem kell cicire tenni.Tudom, az igény szerint szoptatók ennek nem hívei, de nekem nagyon szimpi volt amit a könyv írt.Mert ha nem teszed elõbb a cicidre, akkor be fog állni a napi rutin, lehet eleinte picit nehéz, de be fog állni.Én is nagyon ajánlom a cumit!Igaz erre is meg kell tanítani, de ha már tud cumizni, akkor az nagyon nagy áldás tud lenni.Az én babám most 4 hós, eleinte, mikor pár hetes volt én pont azért mértem, hogy tudjam, hogy eleget evett, és ha sírt, akkor sem tettem rá elõbb a cicimre.Lehet kegyetlenül hangzik, de tudtam, hogy nem az a baja, hogy éhes, általában a pocija miatt sírt.Most már cumival ragyogóan elalszik, és csak alváshoz kapja meg!Ez az orális inger nagyon fontos fõleg újszülött korban, de erre ne a cicidet használja, hanem a cumit!És ilyen picinek még az sem baj szerintem ha ringatod!Most érkezett még csak erre a világra, lehet nem érzi magát biztonságban a kiságyban, ezért ragaszkodik a cicihez, hozzád!És ha már elkezd bealudni, akkor jön neki tejcsi, ettõl persze nem alszik el, telítõdik a pocija, és még ráeszik, ez nem jó!Lehet nagyon ki lesz akadva elõször, de próbáld ki a cumit, és közben ringasd!Lehet sokszor ki fogja köpni, de amit rájön mi az, és hogy lehet szopizni azt is, akkor szerintem könnyebb lesz az elalvás. Gondolom azért nehezek az éjszakák, mert este annyira teleeszi magát, hogy utána nehéz neki aludni! Nehéz idõszak, de túl lesztek rajta:) írj, ha küldjem a könyvet!
Mi az, hogy "utána persze még jobban fájt a pocija"? Úgy gondolod, hogy a szopitól, az anyatejtõl? (Mert ez nagyon ritka.) És amit elõtte írsz, hogy a szopizás enyhíti a fájdalmat - ez látod valóban igaz! Nem véletlen, hogy a babád ennyit szeretne szopizni, tudja, érzi, hogy mire lenne szüksége! A Suttogóról nekem is jó hosszú véleményem lenne, de majd egyszer összegzem.
Az 5+1 az 5 hét és 1 nap.
Az 5+1 annyit jelent, hogy 5 hetes + 1 napos
Sokan írják, hogy pl. 40+5 napos, és hát az mégsem lehet 45 hetes terhesség. :) Szóval úgy van ahogy az elõttem írták. 40 hét és 5 napos terhesség a mensitõl számítva.
Pontosan 6 nap a különbség a fenti példák között. a 6 hetes az ugye egyértelmû, az 5+1 pedig 5 hetes és 1 napos terhességet jelent!

1 hetes kisfiam egész nap csak szopizna. Mit tegyek?

2 óránként próbálok neki tejcsit adni, ilyenkor 70-90 ml-t is megeszik. Valamikor már másfél órára megéhezik és sír addig, még nem adok neki cicit. Aztán persze fáj a pocak. Jól csinálom, hogy 2 óránként etetem?

Legjobb válasz: Hát szoptasd, mi mást csinálnál? A baba nem gép, hogy programozható legyen, fõleg egy hetesen. Ne mind méricskéld. Adj enni valahányszor akarja, így lesz kiegyensúlyozott egy-kettõre. Mi 5,5 hósok vagyunk, csak anyatejes, soha nem mértem mennyit szopik és soha nem bírta ki a három órát, most sem, éjjel viszont 11 órát alszik egyhuzamban hat hetes korától. Ma is pl taknyol, köhög és félóránként szopunk, nem tudok semmi mást csinálni, dehát annyi baj legyen. Így pedig mosolyog két orrporszívózás között :)))

Hát szoptasd, mi mást csinálnál? A baba nem gép, hogy programozható legyen, fõleg egy hetesen. Ne mind méricskéld. Adj enni valahányszor akarja, így lesz kiegyensúlyozott egy-kettõre. Mi 5, 5 hósok vagyunk, csak anyatejes, soha nem mértem mennyit szopik és soha nem bírta ki a három órát, most sem, éjjel viszont 11 órát alszik egyhuzamban hat hetes korától. Ma is pl taknyol, köhög és félóránként szopunk, nem tudok semmi mást csinálni, dehát annyi baj legyen. Így pedig mosolyog két orrporszívózás között :) ))
az én kisfiam 5 hetes de elejétöl kezdve igény szerint szoptatom még ezmiatt nem fájt a hasa egyszer nálonk is nagyob sirt és 1, 5 ora után követelte a cicit mire rájöttönk hogy éhes azota 30-60ml kell potolnom neki hiába elég a tejem:( igy beálltunk 3-4 oránkénti evésre elég a tejem de lehet nem fedezi az igényeit:(
A kérdező hozzászólása: Sajnos bukik is a túlevés miatt és fáj a hasa. Ha többet adnék, szerintem rosszabb lenne.
Egyetértek az elõttem válaszolóval! Mi ma vagyunk 6 hónaposak és még mindíg csak cici! Az elejétõl fogva akkor eszik amikor csak akar nappal is és éjjel is. Volt hogy óránként evett hónapokig, aztán áttért a 3 órára. Éjjel a mai napig felkel kétszer, de tegnap éjjel például kétóránként kelt. Ilyen napja volt. Én sem mértem soha, csak hétvégén egyszer, hogy mennyit hízott. Felesleges azon rágódni, hogy mennyit eszik. Neki sincs két egyforma napja. 3500 g-al született, de 3 hónaposan már 6 kiló volt (gondolhatod mennyit evett), de ez most már lelassult. Most már csak néha vammak evési rohamai, de nagyon sokszor megnyugvásként is kell neki a cici. Egészséges és életvidám baba. Kérlek ne hallgass senkire, csak szoptasd amikor csak kéri és ne nézzd az órát és a mérleget sem! A hasfájás 6 hét után elmúlik és minden beáll majd, csak türelem és kitartás!!!
A harmadik válaszoló vagyok megint. Az én babám is bukott, de inkább bukjon mint hogy sírni hagyjam és az a csecsemõ is bukik aki 3 óránként eszik és annak a csecsemõnek is fájhat a hasa aki 3 óránként eszik. Mi is sokat szenvedtünk ezzel az elején, de nekünk az Esspumisan L cseppek és a Camomilla homeopátiás bogyók sokat segítettek.
Szia! Errõl szólnak az elsõ hetek, néha hónapok is. Nálam ugyanez volt a helyzet. Ilyen pici korban szerintem ez természetes.Nem csak azért szopizik , mert éhes, hanem azért mert megnyugtatja. Nélküled egyedül érezné magát. Az én kisfiam 3 hónapos koráig min. 2 óránként szopizott éjjel nappal is, de volt hogy óránként.Igaz õ nem volt hasfájós. Persze az sem jó ha sokat bukik, de ilyen korban ez is gyakori.Nem zár még rendesen a gyomor. Mi már elmúltunk 2 hónaposak amikor cumit adtam neki a szopi után.Ennek pont a gyakori bukás volt az oka. Olyan bukásra gondolok, hogy még javában szopizott és már jött is ki a száján a tej.Majd 3 ilyen egymást követõ bukás után jött a cumi. Lehet, hogy a te babád is olyan, hogy gyakran eszik kevesebbet.

21 éves nő vagyok 4 hónapja dolgozom, a párommal élek már 3 éve 1 hetes terhes vagyok, a barátomnak már megvan a két év munkaviszonya. Mit tegyünk?

Úgy tervezzűk, hogy első évben ő menne el gyesre, második évbe meg már nekem is meglenne a két év munkaviszonyom akkor meg ő visszamenne dolgozni.nem tudom milenne a legjobb megoldás, tgyás gyed segítséget tanácsot szeretnék kérni mi lenne a legjobb megoldás anyagilag, a babát mindenképpen megszeretnénk tartani,apa is mehet-e gyesre tgyás stb minden megoldás érdekelne. egy kétségbe esett kismama

Legjobb válasz: 1 hetes terhesség nem létezik. A párod csak 6 hónap után mehet gyedre, gyesre te is mehetsz a szüléstõl.Nem mehetsz a második évtõl sem gyedre csak gyesre.

1 hetes terhesség nem létezik. A párod csak 6 hónap után mehet gyedre, gyesre te is mehetsz a szüléstõl.Nem mehetsz a második évtõl sem gyedre csak gyesre.
Apa a gyerek fél éves korától mehetne GYED-re, addig csak gyesre, így tök mindegy melyikõtök van gyesen azalatt a fél év alatt. Ha a baba fél éves, és lesz szíved otthagyni, és lesz munkahelyed, akkor elmehetsz melózni. Mindenképpen megszívtátok anyagi szempontból, egy pár hónapig még védekezni kellett volna a jó gyedért.
szerintem a kérdezõ 1 hete tudta meg hogy terhes :)
A gyerek 6 hónapos koráig csak az anya mehet gyesre.
annyira fura nekem ez, hogy erre vállalnak fiatalok gyereket...mi ketten keresünk 450e-t havonta, minimális hitelünk van, saját lakás, autók és még így is jól meggondoltuk a gyereket, illetve még így is meghúzzuk magunkat, mert pl. korán tp-en kellett már lennem kedves kérdezõ, még ha lehet is, hogy az apuka marad egybõl otthon, azt hogy gondoltad? ott hagynád a pár hetes csecsemõt??? munkahelyeden kérdezd meg a bérszámfejtõt, segítsen neked kiszámolni, mivel hogy járnál jól, mivel mennyit kapnál, de szerintem csak a tgyás marad, esetleg utána az apuka, de én nem tudnám otthagyni a 6 hónapos gyerekemet
a babának az a legjobb ha az anyja van vele, hogy fogod szoptatni? Én tuti nem mennék bele, max forditva h elõbb én megyek utäna meg apa.
Nem leszel jogosult tgyásra, mert ahhoz 365 nap kell, és nem 180 nap. (bizonyos esetekben számít abból is idõ, hogyha nappalin tanultál.) De a 365 napnak a szülés idõpontjában kell meglenni. Tehát hiába éred el késõbb a 365 nspot, már nem leszel jogosult tgyásra, vagy gyedre. "Trükközni" annyit lehet, hogy a szülés idõpontjától táppénzen leszel, általában 6 hétre táppénzre vesz/vehet az orvos, mert annyi idõ a szülést követõ regenerálódása a szervezetnek (legalábbis orvos-szakmai vélemények szerint) azután meg jön a gyes. Apa fél éves korától mehet gyedre, tgyásra csak akkor mehet, ha az anya kórházi ápolás miatt nem tudja ellátni a babát. (de ilyen ne történjen) Vagy kérheted még méltányosságból a terhességi gyermekágyi segélyt, de ez csak lehetõség.
A kérdező hozzászólása: koszonjuk szepen!en penzugyi asszisztens vagyok netto 92ezer ftert, parom apolokent dolgozik 110a nettoja hatarozatlan idovel van felveve remeljuk nem lesz gond. diakhitelem van sajat lakasunk nincs rajta kolcson egy autonk van amitol ha kell nyugodt szivvel megtudunk valni, lehet busszal is jarni dolgozni ugy erzem itt nem lesz gond szulok is tudnanak segiteni veszhelyzetbe.mindenkinek koszonom tgyas ha jol ertelmezem nekem is jarni fog meglesz addig a 180 nap munkaviszonyom ha annyi kell. minek varjunk 30-40eves korunkig ugyis tul rovid az elet.minden jot
Nem volt más lehetõsége? Nincs ezzel gond, csak nem kell leszólni a másikat, Úristen nem keres havi félmilliót, hogy mer gyereket szülni, nem tudja majd eltartani félmilliónál kevesebb pénzbõl! Egyébként Kérdezõ, simán jogosult lehetsz tgyásra és gyedre, hiszen , már 4 hónapja dolgozol. Tegyük fel, még a terhessé elején jársz, kb. 5 hetes lehetsz. Tehát pont meglehet a 365 napod, de ha mégse lesz meg, pár nap miatt lecsúszol, akkor kérhetsz méltányossági alapon megítélt gyedet, aminek feltétele, hogy fennálló munkaviszonyod legyen. Tehát, ha már biztos a terhesség és megtartod a babát, akkor írásban jelentsd be a munkáltatódnak, hogy terhes vagy, így nem rúghat ki, ha határozatlan a munkaszerzõdésed. Csak információképpen, a táppénzen töltött napok is beleszámítanak a biztosítási idõbe! Ha méltányossági gyedet kapnál esetleg azt a minimálbérbõl számolják, de így is több lesz, mint a gyes.
nekem sem volt meg az 1éves munkaviszonyom mikor kiderült hogy baba lesz, de mivel olyan munkakörbe dolgoztam ezert táppénzre kellet jönnöm, nekem a táppénz alatt lett meg az 1évem, és így maradhatok itthon majd én a picivel!
van, amikor úgy tûnik, valaki a luxust választja, közben meg nem volt rá más lehetõsége, szóval azért a kettõ között is van állapot.
egyáltalán nem errõl van szó, és baromira nem fényezni akartam magunkat, csupán rámutatni arra, hogy mivel bármi közbejöhet, még ennyi fizetéssel is tervezni kell a jövõt. pl. mint írtam, tp-en vagyok, ami a fizum 60%-a, kiderült, hogy mindkét autón gumit kell cserélni, a megtakarításokhoz nem akarunk nyúlni, tehát a havi megmaradt pénzbõl élünk, ami nem mindig jön ám ki olyan nagyon sokra, és ez mellé még ott vannak a babával, orvossal kapcsolatos kiadások. nem lehet elõre sok mindent eltervezni, ezért tartom felelõtlenségnek 4 hónapos munkaviszonyra gyereket vállalni.
Júliustól ez is változik, éppen azért, mert egyre többen szülnek egyetem, fõiskola után, hogy nincs 365 napjuk, esetükben kedvezõbb lesz az új rendszer.
10-es nem kell fényezni magad, mennyibõl élsz, csupán dicsekvésnek írtad. Ha 450 ezerbõl meg kell húzni magatokat minimális hitel mellett, akkor valamit nagyon rosszul csináltok. Van aki le tud mondani a luxusdolgokról, odafigyel a rezsire, nincs 25 ezres villanyszámla és társai és két gyerek mellett így is megélünk havi 250 ezerbõl, nem nélkülözünk, csak épp nem veszünk 10 ezres ruhákat magunknak. Jó hogy nem csak azok vállalhatnak gyereket, akik havi félmilliót keresnek. Aki nem tud visszavenni a saját luxusából, az nem vállaljon inkább gyereket, mert csak a gyerek sínyli meg.
És az apuka fogja megszoptatni, meg hasonlók? A baba 9 hónapig benned növekszik, te vagy számára a nyugalom, a menedék, ez az érzés szülés után is így van. Te meg elmész inkább dolgozni?
Az egy hetes terhességet hogy gondolod? (mert hogy olyan nincs) Voltál már orvosnál?
A kérdező hozzászólása: 180 napot irnak nem 365 otot vagy en ertelmeztem rosszul? A TGYÁS 2013-ra vonatkozó összegének alapjául szolgáló jövedelem napi átlagát a táppénzre vonatkozó szabályok szerint állapítják meg abban az esetben, ha a biztosítottnak az irányadó idõszakban volt 180 naptári nap bére. Ha az irányadó idõintervallumban nem volt meg a 180 napnyi jövedelem, akkor az egy napra járó ellátás maximum a minimálbér kétszeresének harmincad része, vagyis bruttó 5200 forint lehet.

Ha voltál 1 hetes cserediák programon (szóval nem 1 éves külföldi tanulásra gondolok) mi a véleményed róla, megéri? Milyen szintű nyelvtudás kell hozzá? (ahová mennék nem angol a hivatalos nyelv, szóval a csrepár is csak tanulja a nyelvet)

Legjobb válasz: Nem én hanem pár osztálytársam volt cserediák programon, de nem kell hozzá semmilyen nyelvtudás! (2 hetes volt) Vicces volt mert ügye csak mutogatni tudtak, hiszen nem tudtak egymás nyelvén beszélni! Hát 30 euróba került, és szerintem megéri mert 3 országba is mentek 2 hét alatt! (Csehország, Szlovákia, és Lengyelország) Sok nevezetességet is megnéztek, kedves családokhoz kerültek, és egy pár idegen szót is megtanultak! Menj el egy ilyen programra, szerintem megéri! (Persze ha nem kerül sokba)

Nem én hanem pár osztálytársam volt cserediák programon, de nem kell hozzá semmilyen nyelvtudás! (2 hetes volt) Vicces volt mert ügye csak mutogatni tudtak, hiszen nem tudtak egymás nyelvén beszélni! Hát 30 euróba került, és szerintem megéri mert 3 országba is mentek 2 hét alatt! (Csehország, Szlovákia, és Lengyelország) Sok nevezetességet is megnéztek, kedves családokhoz kerültek, és egy pár idegen szót is megtanultak! Menj el egy ilyen programra, szerintem megéri! (Persze ha nem kerül sokba)
A kérdező hozzászólása: Nem hiszem hogy nagyon drága lesz , mert iskola szervezi

1 hetes babám bőre elkezdett nagyon hámlani, ez normális? Mit csináljak vele? Kentem bébi krémmel de nem javul

Legjobb válasz: teljesen normális a hámlás, az enyémnek is hámlott 1 hetesen a bõre, vettem Babylove testápolókrémet száraz bõrre 800Ft és másnapra már rendbe is tette.

teljesen normális a hámlás, az enyémnek is hámlott 1 hetesen a bõre, vettem Babylove testápolókrémet száraz bõrre 800Ft és másnapra már rendbe is tette.
Szia, semmi baj, hogy hámlik, nekem a gyógyszertári napraforgó olaj tette rendbe, vény nélkül kapható, minden pelus cserénél áttöröltem az egész testét, arcocskáját. Ez az olaj nagyon jó a hajlatokra is, és a füle mögött is mindig törölgesd át vele. A drága kozmetikumok nem jók, tele vannak parfümmel meg minden nyavajával, gyógyszertárit vagy Babe terméket javaslok! Szép napot
Láttad volna az én apróságomat! :) A feje búbjától a talpáig hámlott. :O Én Jonson's olajat használtam (használok, még most is), nekünk bevált. :)
Nekünk elég volt a hydrophiles fürdetõ is.
Szia! Mi 3 hetesek vagyunk és mi is hámlunk, mi a Johnson's baby olajat használjuk. Én fürdés elõtt szoktam bekenni pár perccel és úgy fürdünk. Nekünk bevált így! Próbáld meg, hátha neked is jó lesz! :)
nekünk hintõport ajánlott rá az orvosunk nem olajat.
A hintõpor az szárít! Szerintem úgy még jobban hámlik. Azért kell a köldökére is az újszülöttnek hintõpor hogy gyorsabban száradjon.
Teljesen normális ha hámlik, minden újszülöttnél ez van. Én nem kentem rá semmit és egy-két nap után el is múlt. Ha nem látványosan száraz a bõre, akkor ne kend semmivel.
A kislányomnak is hámlott ennyi idõsen. Mi is babaolajjal kentük fürdés elõtt és teljesen rendbe tette. Krémek stb... nem segítettek, csak a babaolaj.
Még csak egy hetes, természetes, hogy felcseréli. Kb. 1 hós korukra helyreállnak.
Úgy segíthetsz neki, ha nappal nem hagyod 3-4 óránál többet aludni (tudom, ezzel sokan nem értenek egyet, de nekünk bejött), éjjel viszont nem ébreszted szopizni. Ha megébred éjszaka, a szoptatást minél kevesebb hûhóval végezd, nem kell mérni, még tisztába tenni sem, ha nem kakis/nem túl nedves. Ha nehezen alszik vissza, nyugtatgasd, ha szeretnéd, vedd magatok közé, de ne kezdj vele sétálgatni, és ne kapcsolj nagy lámpát. Persze így sem fog egyik pillanatról a másikra menni, de a cél az, hogy lássa, nappal történnek az események, az éjjel meg unalmas. Jó babázást!
A kérdező hozzászólása: Mit tegyek, ha nappal felébresztem, de vissza akar aludni? Köszönöm a válaszokat!
Én felébresztettem, megszoptattam, aztán hadd aludjon vissza. Egy ennyi idõsnek ez a dolga. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!