Találatok a következő kifejezésre: 1 hetes után (100 db)

Mit vigyek 1 hetes útra?

Holnap Angliába utazom 1 hétre. Mi az amit feltétlenül magammal vigyek? Milyen ott az időjárás? Mennyi pénzt vigyek magammal? (iskolával megyünk)

Legjobb válasz: Akkor miért nem a többieket kérdezed? Mellesleg ezer ilyen kérdés volt már. Harmadrészrõl józan paraszti ésszel belegondolva egyértelmû mit kell vinni. Ha nem vagy hajlandó gondolkodni, az a te problémád. Lehet lepontozni, akkor is igazam van. ;)

Akkor miért nem a többieket kérdezed? Mellesleg ezer ilyen kérdés volt már. Harmadrészrõl józan paraszti ésszel belegondolva egyértelmû mit kell vinni. Ha nem vagy hajlandó gondolkodni, az a te problémád. Lehet lepontozni, akkor is igazam van. ;)

Tanácsot szeretnék kérni! Mi a véleményetek? Menjek vagy maradjak? 1 hetes út Londonba.

Kisfiam 19 hónapos, imádjuk egymást, nagyon ragaszkodó és nagyon okos. Bár itthon vagyok vele Gyeden, a munkahelyemt?l az eddigi munkámra való tekintettel kaptam egy 1 hetes londoni jutalomutat teljes ellátással, programokkal, olimpia látogatással stb. A férjem azt mondja, buta vagyok, ha nem fogadom el, majd ? szabira jön és itthon lesz a kis Drágámmal. De én nem tudom, mit csináljak! Õrülten hiányozna!! Lehet, el is távolodna t?lem?

Legjobb válasz: Másfél éves volt amikor mi egy hétre Görögországba mentünk.A nagyival együtt laktunk,tehát a helyén maradt,a nagyiék látták el.Semmi gond nem volt,telefonáltam neki onnan is(internet még nem volt)nem távolodott el tõlem.Menj nyugodtan.

Másfél éves volt amikor mi egy hétre Görögországba mentünk.A nagyival együtt laktunk, tehát a helyén maradt, a nagyiék látták el.Semmi gond nem volt, telefonáltam neki onnan is(internet még nem volt)nem távolodott el tõlem.Menj nyugodtan.
1 hét nem a világ vége. Szerintem nem távolodik el tõled ennyi idõ alatt. Különben is, az apuka itt lesz vele, nem hiszem, hogy bármi gond lenne, ne hagyd ki a lehetõséget! :-)
Menj nyugodtan, tekintsd úgy, hogy a férjed kap egy hét ajándék idõt, hogy egészen közel kerüljön a kisfiához.
Simán mennék. Jó tesz neked is, és a fiúknak is. Egy hét alatt biztosan nem távolodik el tõled.
Húúú! Én azért megértelek. Õsszel mennénk nászútra a párommal (nyáron lesz az esküvõnk), akkorra 1 hónap híján 2 éves lesz a kisfiunk. A mamával maradna itthon. Én nagyon vacillálok, pedig nem vagyok az a paramami típus. Anyukámmal egy házban élünk, külön lakásban. A kisfiam minden nap találkozik vele, imádják egymást, mégis kicsit aggódok. Viszont a Te eseted kicsit könnyebb, mert apa otthon maradna. Így sokkal nyugodtabb lennék, de hát nászútra nem mehetek a férjem nélkül! :) )) Én a helyedben elmennék, apa otthon lesz, téged lekötnek majd az élmények és minden este beszélhettek is! Hamar elrepül majd az, az 1 hét!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat, még alszom rá egyet. Még kicsit vacillálok és az egyetlen okom, hogy a lehetõ legjobbat szeretném a kisfiamnak, mert Õ az életem és iszonyatosan fájna, ha megváltozna a kapcsolatunk.
A kérdező hozzászólása: Lányok! Légyszí válaszoljatok! Vannak, akik azt mondják, hogy mivel apával lesz és anya nem lesz, anyától eltávolodik, míg apához közelebb kerül, az is lehet, hogy kicsit megharagszik és nem akar majd hozzám jönni??? Szerintetek? Csak mert most nagyon anyás és nagyon fájna, ha kicsit is eltávolodna!!!!!!
szia! Végül elutaztál? Mi történt?

1 hetes a babam es allandoan szopizna! Normalis ez vagy nem eleg taplalo a tejem? A melleimet üresnek erzem lehet, hogy nem lenne eleg tejem vagy majd ez utan jön?

Legjobb válasz: Csak úgy érzed, hogy üres a melled, vagy mérted is, hogy esetleg nagyon keveset sikerült ennie. Azt szokták mondani ugyebár, hogy ha nem sír kajcsi után, elalszik, akkor nem maradt éhes. Vannak olyan babák akkor többet szeretnek cicin lenni. 1 hetes, még nagyon kis picurka. Nekik nem csak a kajaforrás a cici, ezt ne felejtsd el. Mindenesetre azért 30-40 percnél ne tartson tovább egy-egy etetés, mert felázik a bimbód. Ha kell, és igényli tedd sûrûbben cicire. Nekem most a kislányom újabban azt csinálja, hogy 10 perc alatt megeszi az õ "kis" adagját, böfizünk, és utána még visszasírja magát cicire, és kb. 1 perc alatt bealszik. Jobb mint a cumi.:-)

Csak úgy érzed, hogy üres a melled, vagy mérted is, hogy esetleg nagyon keveset sikerült ennie. Azt szokták mondani ugyebár, hogy ha nem sír kajcsi után, elalszik, akkor nem maradt éhes. Vannak olyan babák akkor többet szeretnek cicin lenni. 1 hetes, még nagyon kis picurka. Nekik nem csak a kajaforrás a cici, ezt ne felejtsd el. Mindenesetre azért 30-40 percnél ne tartson tovább egy-egy etetés, mert felázik a bimbód. Ha kell, és igényli tedd sûrûbben cicire. Nekem most a kislányom újabban azt csinálja, hogy 10 perc alatt megeszi az õ "kis" adagját, böfizünk, és utána még visszasírja magát cicire, és kb. 1 perc alatt bealszik. Jobb mint a cumi.:-)
Teljesen normális! Gondolj bele, most váltatok el... Ráadásul, ha most jó sokat szopizik, garantáltan jó sok tejed lesz. A mellbimbód nem fog fölázni, csak arra figyelj, hogy helyesen kapja be. lehet, hogy nálatok picit tovább tart, míg beáll a kereslet-kínálat egyensúly. Egy 1-2 hetes újszülöttnél minden bajra gyógyír egy kis cicizés. Késõbb nem fog rajtad lógni állandóan. Ha kétségeid vannak, nézd meg a http://www.szoptassugyesen.hu oldalt. A kezdõk kétségeinek eloszlatására és önbizalomnövelésre specializálódott:)


1 hetes a kisfiam. Úgy néz ki hasfájós, milyen tanácsokkal tudnátok segíteni? És van olyan akinél az etetés az 3 részbõl áll tehát szopi után büfiztetés pihen, majd újra igényli? 36/apa

Persze már tudunk pár módszert,de hátha valami újat tudunk meg.

Legjobb válasz: A fiam, most 7 hós, õ is nagyon hasfájós volt, neki a ringatáson kívül semmi nem segített. Nem ettem semmi tiltottat, csak nagyon mohó volt. Fontos sokszor büfiztetni, pocakot simogatni, kézzel melengetni, az jó nekik. Volt olyan is, hogy 1.5 órán át szopizott kisebb megszakításokkal, büfi, 10 perc alvás, stb..Egy 1 hetes baba még a szopizásban is elfárad, szóval adjatok neki több idõt :) Sok sikert!

A fiam, most 7 hós, õ is nagyon hasfájós volt, neki a ringatáson kívül semmi nem segített. Nem ettem semmi tiltottat, csak nagyon mohó volt. Fontos sokszor büfiztetni, pocakot simogatni, kézzel melengetni, az jó nekik. Volt olyan is, hogy 1.5 órán át szopizott kisebb megszakításokkal, büfi, 10 perc alvás, stb..Egy 1 hetes baba még a szopizásban is elfárad, szóval adjatok neki több idõt :) Sok sikert!
Ki kell zárni mindent! Pelenka nem pisis? Az én fiam ha eg pisis van benne, már ordít, ki kell cserélni. Nincs melege? Egy body+ rugi elég otthonra bentre, s nem kell betakarni csak ha alszik, egy vékony pléddel. Meg kell nézni mit eszik az anyuka! Semmi k betûs, karfiol, kelkáposzta... Semmi hüvelyes, baba, zöldbab, borsó... Csak hús krumpli rizs tészta, kevés fûszer Húsleves. Szendvics, paprika paradicsom uborka Kevés tejtermék, mert attól is fájhat a hasa. Ezeke után lehet mérni a babát, evett-e eleget!? Szopizhatott fel órát, s lehet csak 20 Milit evett, hol ott neki 60-100 Milit kene ennie! Mérjétek, mert lehet azért sír éhes! Egyik cicibõl eszik, ébresztgetés, hogy egyen, ne aludjon be rajta, majd büfi, másik cicibõl etetés. Ha a két cici után is sír, akkor ringatás! Ölben, sétálva, vagy baba hinta. Volt hogy 2 órán át ringattam, mert csak úgy aludt el, de 3-4 hónapos korukra kinövik a babák ahasfájást, szóval nincs sok hátra, kitartás!
Nekem amíg szopott a babám, addig egy kajálás alatt többször is megbüfiztettem. Rengeteg levegõt nyelt és én nemtudtam rávenni, hogy lassabban egyen. Tornáztatás nálunk is volt, fle-fele sikerrel. Infacolt adtunk neki, az jó volt kb 1 hétig, majd Espumisant (abból néha kap még most is) és BabyColm cseppet. Ha már nagyon nem tudtunk vele mit csinálni, akkor hajszárítóval óvatosan átmelegítettük a hasát és a hátát, utánna tornáztatással könnyebben kijött neki, ami bántotta. Mi szerencsések vagyunk, mert kb 2, 5 hónapos korára megszûntek ezek a gondok. Persze lehet még neki köménymagteát adni (nekünk nem vált be, csak jobban fájt neki), van aki arra esküszik, hogy kajcsi elõtt ad egy pár korty vizet a babának, így nem eszik olyan mohón (az enyém ugyanolyan mohón evett), egy próbát lehet ezek is megérnek.
Ha sokat pukizik, akkor nincs gondd, nem a hasa fáj, mert távozik a levegõ! Ha nem pukizik, akkor espumisan, vagy infacol, recept nélkül kapni, újszülött kortól adható, ez segít a levegõtõl megszabadúlni, segít pukizni!
Ja és lehet az is, hogy fázik. Az én babám nyári, mégis majd egy hónapos koráig hosszú rugiban, bebugyolálva vastag plédbe, aludt. És ha fázott, akkor bizony rettenetesen üvöltött. :)
A kérdező hozzászólása: Természetesen azzal tisztában vagyunk hogy, mivel még csak 1hetes hozzá kell szoknia az új világhoz. Figyelünk hogy ne legyen meleg, az anya étkezésére is meg egyéb ilyen dolgokra. Köszönöm a válaszokat és a esetleges többit!
igen, ha tud büfizni, az jó, lehet szopi közben is büfiztetni - infacol vagy espumisan cseppek - esetleg colief, de ez sokkal drágább és csak akkor jó, ha tényleg laktázenzim hiánya van a babának, macerás a beadása is - szélcsõ, pukikat segít kihozni, masszírozás, tornáztatás - sok sok türelem és kézben hordozás, ha sír is, anyánál vagy apánál legyen, hogy érezze, nincs egyedül a fájdalmával - anya ne egyen tejterméket egy darabig, meg puffasztó ételeket - hajszárító! óvatosan lehet melegíteni a pociját, a monoton hangra pedig sokszor el is aludt a miénk, ez kb 10 hetes koráig beválik, utána amúgy is csökken a hasfájás - biogaia cseppek: szintén drága és legalább 2 hét, mire használ..ártani nem árt, mi használtuk
Anyuka figyeljen oda, hogy mielõtt mellet vált a szopinál, alaposa ürüljön ki legalább az egyik melle! A tej elsõ része sok tejcukrot tartalmaz, és ha ez rendszeresen nem keveredik a zsírdús hátsótejjel, az is okozhat szélgörcsöt, puffadást. Ennek a fajta hasfájásnak jellemzõje vagy a nagyon híg, vízszerû kaki, amit szinte beszív a pelus, vagy a zöldes, robbanásszerûen ürülõ kaki.

Miért nem alszik? 9 hetes, eddig minden étkezés után szépen elaludt. Most nehezebben alszik el, és 1 óra után felébred, sír, látom, hogy álmos, de nem tud vissza aludni. Ez megy 1 hete. Teljesen tanácstalan vagyok. Nem tudom elaltani.

Legjobb válasz: (fili) Próbáltad hason fekteni? Ez a magzati állapot még ha hasfájós, pár perc után megnyugszik elalszik. Nem írtad, hogy szoptatott-e a baba?

(fili) Próbáltad hason fekteni? Ez a magzati állapot még ha hasfájós, pár perc után megnyugszik elalszik. Nem írtad, hogy szoptatott-e a baba?
(fili) Lehet, hogy mégis cumi zavar. Egy-két napot ha így csinálod be áll. De aggasztóbb a fejfájásod. Így nem lehetsz boldog anyuka. És a cici fájás is rossz dolog. Próbálj más pózokat. Hónaljba fordítva a babát próbáltad már?
A kérdező hozzászólása: Mindenhogy próbáltam. Viszont most próbáltam szoptatni, és szomorúan vettem tudomásul, hogy nincs tejem, "elfogy" estére. Szegénykém ordított az éhségtõl, és nem bírtam tovább, cumisüveghez nyúltam:-( Biztos nagy hiba volt, de nem tudom nézni.
A kérdező hozzászólása: Boldog anyuka? :-) Nem, nem vagyok igazán az a kifejezett boldog anyuka, aki alig várja, hogy a gyermeke a mellén pihenjen:-) Bár azt mondom, hogy érte akár még ezt is elviselem, de az hiszem nem fog menni. Arra gondoltam, hogy úgy csinálom, ahogy eddig, azaz szoptatom minden egyes etetésnél, és ha úgy találom, hogy kevés volt akkor adom a tápszert, persze cumisüvegbõl.
A kérdező hozzászólása: Igen tudom, hogy zsírosabb a tej és kevesebb estére, de nem volt neki elég:( Nagyon nagyon sírt. Sajnos megint cumisüvegbõl kapott enni.Próbáltam pohárból, és kiskanálból is...katasztrófális lett a végeredmény. Most reggel megszoptattam, remekül szopott, jól is lakott, ott gõgicsél az ágyon. Már régóta kettõbõl szoptatok, 1 mellembõl csak az elején lakott jól. Fejfájásom az oxitocin miatt van, a mellem meg fogalmam sincs miért fáj, de szokott fájni éjjel is, pedig akkor nem is szopik a kicsi. Nõvéremnek is fájt mindkét gyerekénél, de õ nem is bírt szoptatni emiatt csak nagyon rövid ideig. Én kitartok amennyire csak tudok, jó lenne legalább a 3 hónapos kort elérni anyatejjel.
Sikerült már szoptatási tanácsadóval kapcsolatba lépned?
A kérdező hozzászólása: Nem. Keresgélem a neten, de nem találok olyat, hogy telefonos tanácsadó...Gondolom nem fontos abból a városból ahol én lakom. Ti nem tudtok valakit?
A kérdező hozzászólása: Azt még leírom, hogy a szoptatásban van változás. Rendesen szopizik ha van tejem. Nem köpködi, nem rángatja, nem vonaglik rajta amennyiben van benne valami. Tegnap nagyon nagyon sok levest ettem, és láss csodát estére is volt tejem. Keveset szopott, aztán kiköpte, próbáltam a tápot, azt meg szinte öklendezve köpte ki(a cumisüveget), gondoltam, hgy fel fog kelni éjjel, mert "szinte semmit nem evett" a melleimbõl, de nem! Aludt, reggel fél 7-ig, akkor is a lépcsõ nyikorgására ébredt fel:-) Szóval remélem, hogy nem is cumizavaros, hanem nem termelõdött elég tejem.
(fili) Én már csatoltam neked Ibolyát. Ha õ nem tud kimenni fog ajánlani másik szopis tanácsadót. http://www.iboly.hu/practice.htm
A kérdező hozzászólása: Igem köszönöm, ezt valahogy átugrottam, bocs:-)
Hol laksz? Egyébként nem telefonos tanácsadót kell keresni, hanem szoptatási tanácsadót. Ajánlottam az lll.hu-t, ott van rengeteg önkéntes szoptatási tanácsadó telefonszámmal, e-mail címmel, van aki skype-on is elérhetõ... De én azt mondom, a legjobb, a legbiztosabb, ha személyesen találkozol eggyel. Ahol szültél, biztosan van ilyen, lennie kell minden Szülészetnél szoptatási tanácsadónak, aki fogadja az anyukákat a babával, esetleg kérésre házhoz is megy, de azért fizetni kell.
A kérdező hozzászólása: Õ nem jön ide ahol én lakom (borsod) De egy ismerõsöm tud valakit, aki telefonon is segít.
A kérdező hozzászólása: Vagy megkeresem a kórházban lévõ szoptatási tanácsadót, bár amikor ben voltam se hírét se hamvát nem láttam, de biztos van.
Én is Borsod megyáben lakom. :) Tudok neked ajánlani kiutazósat, én nála voltam, és nagyon profi. Laktációs tanácsadó a végzettsége, tehát szak, abeli. Itt a honlapja: http://www.hasillo.tk/ A bal oldali menüben meg is találhatod az e-mail címét a Kapcsolatok menüpontban! Elõször kérdõívet fog küldeni, amit ki kell töltened, s azt áttanulmányozva javasolja a személyes találkozót vagy lehet nem is muszály. Nagyon gyorsan válaszol! Egyébként Egerben dolgozik.
A kérdező hozzászólása: Oké, meg fogom próbálni a tanácsadót. Ma csak szoptattam, megy a hiszti rendesen, de nem olyna vészes mint amire gondoltam, azt hittem, hogy az éhségtõl ordítani fog egész nap, de nem. Mondjuk a mellemen van 45 percet, aztán kicsit bealszik, felébred és nézelõdik. Pedig tudom, hogy nem szív rendesen, látom is, és vonaglik is szegénykém.
(fili) Szörnyû amit leírtál. Nagyon sajnállak nagyon beleérzek a más fájdalmába, fõleg, hogy már nekem is volt migrénem. Egyébként a cumival valóban nem kell dolgozni de ez okozza a cumizavart. Viszont az a dolgozás a cicin az állkapocs és koponya izomzatnak a megerõsödéséhez vezet. Késõbbiekben nehezebben lesz pl: otitise (középfülgyulladása) a szoptatott babáknak. a Belladona CH200 TALÁN jó a migrénedre, de ha valami nem stimmel, akkor már más szert kell keress. A patikusok helyett inkább keress egy jó homeós orvost.Ne szenvedd végig a szopit. Úgy örülnék ha már azt tudnád írni, hogy tényleg élvezel szoptatni. A mellfájdalom és a fejfájás megszüntetése megér egy teleont egy szoptatási tanácsadónak. Próbáld meg légyszi.
A kérdező hozzászólása: Hason alszik, sokat bukik. Vegyesen etetem, sok anyatej, néha tápszer. Pl. ma 2 étkezés csak tápszer volt. A töbi étkezés szopi+tápszer. Nem tudtam, hogy fontos, azért nem írtam:-)
A kérdező hozzászólása: Nem hiszem, hogy a hasa fájna...menetrend szerûen felsír 1 óra alvás után. És mostanában nem 3 óránként eszik, hanem 2 óránként. Ezt sem tudom, hogy jó e. A tápszer miatt aggódom, nehogy túletessem.
(fili) Nem tudom miért adod a tápszert. A szopi biztosan elég neki. Így szépen elapasztod a tejed és ráadásul még cumizavaros is lehet. Minden egyes tápszer adáskor a melledtõl veszed el a stimulációt a többlet termelésre. És valóban jól látod lehet, hogy túl van etetve szegény baba, hisz a sok bukás is utalhat erre. Sem teára sem vízre, sem tápra nincs szüksége. Próbálj ráállni a szopira és lassan rendezõdik a probléma. És nagyon okos vagy, hogy hason fekteted. http://www.iboly.hu/ Ezt érdemes olvasgatni.
A kérdező hozzászólása: Születésétõl kezdve bukik, ha 30 grammot szopizik, leveszem a mellemrõl büfizni akkor is bukik. Tápra azért van szükség, mert kevés a tejem. Nem lakik jól, ordít az éhségtõl.
A kérdező hozzászólása: Nem szoptatok, fejek.
(fili) Nem hajlandó szopizni? Ha szeretnél még szoptatni hívj fel egy szoptatási tanácsadót. Azért nincs elég tejed mert mellé táplálsz. Ezen mi végig mentünk de nem tápláltunk mellé és sikerült. Beállt a kereslet kínálat. Ha igény szerint szoptatsz és nem etetgeted táppal vsz. jól lesz a babád. Ha sír cicit neki, így néhány nap alatt lesz elég tejed és õ sem fog sírni.
Filinek maximálisan igaza van, mindent a leírt a legprofibban!!!! Tényleg keress szoptatási tanácsadót, ha nem tudsz, segítünk. :)
Nekem talán kicsit rosszabb a helyzetem. 6 hetes a babám, kb soha nem volt olyan, hogy minden szopizás után aludt volna! Napi max 2szer van olyan, hogy alszik 2 órát, de van olyan is, hogy csak 1et. Közben meg minden cicizés után látom rajta, hogy álmos, csukódik le a kis szemecskéje, de nem alszik el. Mindig felriad. Az egész napom kb abból áll, hogy próbálom altatni. De már beletörõdtem, és csak reménykedni tudok, hogy változni fog a helyzet hamarosan
A kérdező hozzászólása: Most megint megszoptattam, 50 perc alatt evett 90grammot, nagy nehezen. Most betettem a kiságyába, nézelõdik. De mit csináljak, ha elkezd 30 40 50 perc múlva üvölteni? Megint adjam a mellem a szájába? Akkor ez így fog menni örökké, megtanulja ha sír van cici, ezért mindig sírni fog, és nekem nem lesz 3 szabad percem sem tõle.
(fili) Ez ne haragudj de butaság. Nem pavlovi reflex a szopás. Amikor kéri adni kell mint írtam ezen átmentünk és nem lett sûrû szopi nem ravaszkodnak a babák, hogy így "kínozzák" szegény anyukájukat. DD Csak egy kis türelem kell. A nagyon gyakori, szinte folyamatos szopást a szakirodalomban cluster feeding-nek nevezik. Nem káros, sõt, ilyenkor emelkedik a szopott tej összes zsírtartalma. Megnyugtatja a babát, segít átvészelni a nehéz idõszakokat. A fájdalmas szoptatásnak és a fejfájásnak is van oka, de itt hosszú írkálni. Azért írtam, hogy hívj egy szopis tanácsadót, hogy tudd meg mi az az örömteli szoptatás. Az egész fejben dõl el. Ha nem fájna szeretnél szoptatni? Nagyon drukkolok, hogy ne kelljen tápoznod és élvezd a szopit.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Én élvezném, ösztönösen adnám neki a cicit. Ezért adtam ma is, de ismét elkezdõdött az ami 1 hete. "Vergõdik" a mellemen, megbüfizetetem, de ugyanugy vonaglik szegény. És ugyanezt csinálta mielõtt cumisüveget kapott volna. Szopott 60 grammot, üvöltött, volt még lefejt tejem a hûtõben 60 gramm azt is megkapta, és 20 gramm tápot. Nehezen elaltattam. De tudom, hogy max 1 óra múlva kiabálni fog.
A kérdező hozzászólása: A pavlovi reflexrõl meg csak annyit, hogy mondenki mást mond. Ne hagyjam sokáig a cicimen, mert késõbb nem lehet majd leválasztani. Ne hagyjam, hogy sokat egyen, mert fájni fog a hasa, ne egyen keveset, mert ordítani fog, ne aludjon el a cicimen, mert majd CSAK úgy fog elaludni ezentúl, hagyjam elaludni a cicimen, mert az jó neki. Komolyan mondom néha falnak mennék már a sok jó tanácstól:-(
Kedves Kérdezõ, én írtam, hogy fili milyen jókat írt. Nálam is probléma volt a fájdalmas szopi. 1, 5 hós koráig így szoptattam a babám, bimbóvédõ nélkül, igaz, csak az egyik fájt, de irgalmatlanul. Sírtam néha közben, és szorítottam a fogam. Teljesen úgy nézett ki, hogy jól van cicin a baba szája, de idõvel rájöttem, hogy mégsem. Ugyanis megoldódott a probléma, amint a baba megtanult helyesen szopizni. Voltam szoptatási tanácsadónál is, mivel teljesen tanácstalan voltam. Õ sem talált semmit, és nem tudta, mi lehet a gond, csak azt, hogy mégsem lehet jól mellen a baba. (Látszólag minden stimmelt!) Akkor nem hittem neki, de utána már igen... Amit tehetsz: próbáld meg a helyes szoptatási testtartást felvenni, pl. fekvõnél a szembefordulás, a baba szája a bimbóddal egyvonalban, teste feléd fordulva. Így add a szájába, és úgy, hogy pont szabályosan kapja be. Próbálgasd ezt többszöri csúsztatásokkal, picit emeled a cicid közben, hogy lentebbrõl kapja be, hátha ez a kulcs. Én úgy is kísérletezgettem, hogy fordultam. A baba velem fordított testtartásban volt, vagy rajtam, vagy alattam, stb., mindenféle pózt kipróbáltam, végül valahogy magától megoldódott a probléma. 50 perc szoptatás "nem is olyan sok", én 2x annyit szoptattam alkalmanként. :) Fogzásnál is megszenvedtem, amikor harapta, és teljesen kisebezte az egyiket, be is szakadt a bimbóm alul, na ekkor is fordultam, hogy a sebet kihagyva legyen rajtam a szája. Csak okosan! Meg tudod te is magadtól oldani a problémád, ne félj! Ha most sebed van, kenegesd pl. Lansinohhal, patikában kapható, és ha jól van mellen a baba, akkor 2-3 nap, és begyógyul a seb. Szerintem napok kérdése, és sikerül újra szoptatnod a babát. Ami teljesen felesleges, az a méricskélés. Nincs rá szükség, ha a havi méréseknél meghízza a minimumot, és jó kedélye van a babádnak. :) Olvasgass, mûvelõdj a neten magadtól, én is tudok ajánlani honlapot: http://www.lll.hu Nagyon jó kis szoptatásbarát oldal! Egy kérdés: azt tudod -e, hogy hol fáj a cicid? Melyik ponton? Ha nem, akkor szopi után tapogasd finoman, és ahol érzékenyen reagál, ott sebzi a baba. Nos, ha ezt tudod, eggyel közelebb vagy a megoldáshoz. :)
A kérdező hozzászólása: Dejó! Nagyon szépen köszönöm! Fel is veszem vele a kapcsolatot! :-)

1 hetes a kislányom és már alig tudok szopi után lefejni valamit, míg az első napokban dőlt a tejem. Nem fog elapadni ugye?

Annyi van, hogy jóllakjon. Mondták, hogy majd egyszer az a normális, ha nem kell fejni, de egy hét után??

Legjobb válasz: Egy hét után még tuti fejni kell. Én is így voltam, mint te, egy hét után alig volt, sõt semmi. Sûrûbben mellre tettem és minden szopi után fejtem kézzel, úgy, hogy folyt a víz a homlokomon, aztán ittam rengeteg szoptatós teát (Hippet és Laktoherbet) és nagyon beindult, utána naponta 8-10 decit fejtem le, és abba is hagytam a fejét mert már nem fért be a fagyasztóba a sok tejci!!! :-) Kitartás!! Sok sikert!

Egy hét után még tuti fejni kell. Én is így voltam, mint te, egy hét után alig volt, sõt semmi. Sûrûbben mellre tettem és minden szopi után fejtem kézzel, úgy, hogy folyt a víz a homlokomon, aztán ittam rengeteg szoptatós teát (Hippet és Laktoherbet) és nagyon beindult, utána naponta 8-10 decit fejtem le, és abba is hagytam a fejét mert már nem fért be a fagyasztóba a sok tejci!!! :-) Kitartás!! Sok sikert!
Szia! Mindenkinek más vállik be!Én sose fejtem egyik fiammal sem. Mégis 1 éves korukig szopiztak. 2-3 óránként ettek kb 3 hónapos korukig. Mindig annyi tejem volt, amennyi nekik kellett.A lényeg, hogy igyál sok folyadékot. A szoptatós teával vigyázni kell, mert sajnos hasfájást okozhat a babának(védõnõ mondta), ha túl sokat iszol belõle. Meg rendesen kell étkezni.
Azt szokták mondani, hogy a kereslet-kínálat elve érvényesül a szoptatásnál is. Nem kell feltétlenül fejned. Ha a babádnak nem lesz elég a tejecske, majd sûrübben fog enni kérni és akkor több fog termelõdni és több lessz a melledben. Ne aggódj! Rendben van minden és egy hét után is beállhat az összhang! Szerencsés vagy! Emlékszem, amikor a fiam szopizott és éjjel már nem kellett neki, hát reggel úgy ébredtem, hogy ömlött a a cicimbõl a tej! Soha nem felejtem el, lefejtem és 200 ml jött le belõle! Hihetetlen megkönnyebbülés volt!! Boldog babázást!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszi lányok! Igaz még mindig nem tudom, hogy hagyjam, mert szerencsés vagyok, vagy fejjem ész nélkül:) ))

Én a Belara tablettát szedem, és 1 nap kimaradt és kb.3nap adagja volt még meg és utána az 1 hetes szünet, most újra kezdtem és 1 hét után tényleg elkezd hatni? (lent)

És az 1-2 óra kihagyás az nem nagy baj?

Legjobb válasz: Az 1-2 óra kihagyás nem gond. Mivel 12órán belül pótoltad. Amúgy meg ha rendszeresen szedted véd akkor is mikor újra szeded a 7 napos szünet alatt és utána is. De olvasd el a betegtájékoztatót.

Az 1-2 óra kihagyás nem gond. Mivel 12órán belül pótoltad. Amúgy meg ha rendszeresen szedted véd akkor is mikor újra szeded a 7 napos szünet alatt és utána is. De olvasd el a betegtájékoztatót.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)

Baj, ha az 1 hetes késés után még csak halvány rózsaszín a tesztcsík?

Abszolút látható és kontrasztos, de még mindig rózsaszín (az el?z?t 2 napja csináltam), az el?z? babánál ilyenkor már élénk szín? volt.Lehet cisztától is rózsaszínes a teszt?

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj!Nekem 5 nap késés után volt alig látható 2 csíkos tesztem és 10 napra a nemvárt után lett egyértelmû 2csíkos, erõs pozi. Jó babavárást!

Szia! Ne aggódj!Nekem 5 nap késés után volt alig látható 2 csíkos tesztem és 10 napra a nemvárt után lett egyértelmû 2csíkos, erõs pozi. Jó babavárást!
Lehet baba is, ami nem középidõben fogant, hanem késõbb, vagy lehet ciszta is.
egy normais ciszta nem produkal + tesztet csak ha rosszindulatu ami nagyon ritka es ugy hivjak oket hogy dysgerminoma. Baba van a pocakban de erdemes lenne egy vervizsgalatot csinalni mert fenyegeto veteles jele ha nem emelkedik a hcg szint
A kérdező hozzászólása: A ma reggeli már sokkal erõsebb csík lett!!!Köszönöm a válaszokat!

1 hetes kislányom nem nagyon tud büfizni, csak egy jó idö után, ezért csak oldalra fektetve merem aludni hagyni váltva az oldalt. Igy nem fog eldeformálodni, oldalt ellaposodni a kis feje?

Legjobb válasz: Az én kicsim 3 hetes, és mi is így vagyunk :-). A nõvérkéje ugyanígy volt anno, és nem deformálódott el a feje :-) Az jó, hogy váltogatod az oldalt!!! Esetleg próbáld meg ugyanezt hason- ha szereti! Büfiztetéskor próbáltad már, hogy sétálsz vele úgy, hogy a válladon "fekszik" és picit paskolod a popóját finoman? Ez is segíthet a büfizésben. Légy türelmes, szerintem egyre ügyesebb lesz, és belejön a büfizésbe, hidd el!!!!!! Üdv, egy másik anyuka :-)

Az én kicsim 3 hetes, és mi is így vagyunk :-). A nõvérkéje ugyanígy volt anno, és nem deformálódott el a feje :-) Az jó, hogy váltogatod az oldalt!!! Esetleg próbáld meg ugyanezt hason- ha szereti! Büfiztetéskor próbáltad már, hogy sétálsz vele úgy, hogy a válladon "fekszik" és picit paskolod a popóját finoman? Ez is segíthet a büfizésben. Légy türelmes, szerintem egyre ügyesebb lesz, és belejön a büfizésbe, hidd el!!!!!! Üdv, egy másik anyuka :-)
az enyem harom honapos lesz nemsoka, o oldalt fekve alszik, hiaba teszem le hanyatt. ha hetente valtod az oldalat, nem fog eldeformalodni (de ha nem, akkor se, en nem hiszek benne legalabbis, nekem hanyatt fekudt eddig a babam, oldalt volt a feje, mindig jobb oldalt, mert picit merev volt a baloldalon a nyakizma, hiaba tettem bal oldalra jatekokat), semmi gond nincs, nagyon helyre kis kölyök lett. amugy az enyem meg mindig nem tud bufizni, nem tudom mikor lesz mar ennek vege :( 15 perc kaja, 45 perc bufiztetes, és meg igy se bufog, ellenben fáj a pocakja :((
2 hetes korukra érik el a születési súlyukat
Ha válaszolni akarok a kérdésedre, akkor kb 100-180 milit szopnak egyszerre, de ez babánként változik. Vannak babák akik többször esznek keveset, vannak akik ritkábban sokat. Naponta szerintem kb 700 milit "kell" elfogyasztaniuk, de azt szokták mondani, hogy ha van 6-8 pisis pelus/nap, és az a pisi szagtalan, színtelen, akkor van elég tejcsid. Én nem méregettem, mikor mennyit eszik. Az is változó, hogy mikor érik el a születési súlyukat, ha jól emlékszem, átlagban úgy 2-3 hét, de az sem ritka ha egy-másfél hónap alatt.
Attól függ, hogy hány kg a babád. Napi 130-150 grammal kell számolni. Vagyis hgyha 3 kg a babád akkor 3x130g=390g, 3x150=450g Egy nap alatt minimum 390 g-ot és max 450 g-otkellene ennie. A maximum annyira nem lényeges. Hogyha mondjuk 8x eszik akkor a 450:8= kb 56g Egy egy etetéskor kb 60g-ot ha eszik akkor jól fog gyarapodni. Általában azért többet szoktak enni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!