Találatok a következő kifejezésre: 1 hetes milyen (62 db)

1 hetes a kisfiam. Úgy néz ki hasfájós, milyen tanácsokkal tudnátok segíteni? És van olyan akinél az etetés az 3 részbõl áll tehát szopi után büfiztetés pihen, majd újra igényli? 36/apa

Persze már tudunk pár módszert,de hátha valami újat tudunk meg.

Legjobb válasz: A fiam, most 7 hós, õ is nagyon hasfájós volt, neki a ringatáson kívül semmi nem segített. Nem ettem semmi tiltottat, csak nagyon mohó volt. Fontos sokszor büfiztetni, pocakot simogatni, kézzel melengetni, az jó nekik. Volt olyan is, hogy 1.5 órán át szopizott kisebb megszakításokkal, büfi, 10 perc alvás, stb..Egy 1 hetes baba még a szopizásban is elfárad, szóval adjatok neki több idõt :) Sok sikert!

A fiam, most 7 hós, õ is nagyon hasfájós volt, neki a ringatáson kívül semmi nem segített. Nem ettem semmi tiltottat, csak nagyon mohó volt. Fontos sokszor büfiztetni, pocakot simogatni, kézzel melengetni, az jó nekik. Volt olyan is, hogy 1.5 órán át szopizott kisebb megszakításokkal, büfi, 10 perc alvás, stb..Egy 1 hetes baba még a szopizásban is elfárad, szóval adjatok neki több idõt :) Sok sikert!
Ki kell zárni mindent! Pelenka nem pisis? Az én fiam ha eg pisis van benne, már ordít, ki kell cserélni. Nincs melege? Egy body+ rugi elég otthonra bentre, s nem kell betakarni csak ha alszik, egy vékony pléddel. Meg kell nézni mit eszik az anyuka! Semmi k betûs, karfiol, kelkáposzta... Semmi hüvelyes, baba, zöldbab, borsó... Csak hús krumpli rizs tészta, kevés fûszer Húsleves. Szendvics, paprika paradicsom uborka Kevés tejtermék, mert attól is fájhat a hasa. Ezeke után lehet mérni a babát, evett-e eleget!? Szopizhatott fel órát, s lehet csak 20 Milit evett, hol ott neki 60-100 Milit kene ennie! Mérjétek, mert lehet azért sír éhes! Egyik cicibõl eszik, ébresztgetés, hogy egyen, ne aludjon be rajta, majd büfi, másik cicibõl etetés. Ha a két cici után is sír, akkor ringatás! Ölben, sétálva, vagy baba hinta. Volt hogy 2 órán át ringattam, mert csak úgy aludt el, de 3-4 hónapos korukra kinövik a babák ahasfájást, szóval nincs sok hátra, kitartás!
Nekem amíg szopott a babám, addig egy kajálás alatt többször is megbüfiztettem. Rengeteg levegõt nyelt és én nemtudtam rávenni, hogy lassabban egyen. Tornáztatás nálunk is volt, fle-fele sikerrel. Infacolt adtunk neki, az jó volt kb 1 hétig, majd Espumisant (abból néha kap még most is) és BabyColm cseppet. Ha már nagyon nem tudtunk vele mit csinálni, akkor hajszárítóval óvatosan átmelegítettük a hasát és a hátát, utánna tornáztatással könnyebben kijött neki, ami bántotta. Mi szerencsések vagyunk, mert kb 2, 5 hónapos korára megszûntek ezek a gondok. Persze lehet még neki köménymagteát adni (nekünk nem vált be, csak jobban fájt neki), van aki arra esküszik, hogy kajcsi elõtt ad egy pár korty vizet a babának, így nem eszik olyan mohón (az enyém ugyanolyan mohón evett), egy próbát lehet ezek is megérnek.
Ha sokat pukizik, akkor nincs gondd, nem a hasa fáj, mert távozik a levegõ! Ha nem pukizik, akkor espumisan, vagy infacol, recept nélkül kapni, újszülött kortól adható, ez segít a levegõtõl megszabadúlni, segít pukizni!
Ja és lehet az is, hogy fázik. Az én babám nyári, mégis majd egy hónapos koráig hosszú rugiban, bebugyolálva vastag plédbe, aludt. És ha fázott, akkor bizony rettenetesen üvöltött. :)
A kérdező hozzászólása: Természetesen azzal tisztában vagyunk hogy, mivel még csak 1hetes hozzá kell szoknia az új világhoz. Figyelünk hogy ne legyen meleg, az anya étkezésére is meg egyéb ilyen dolgokra. Köszönöm a válaszokat és a esetleges többit!
igen, ha tud büfizni, az jó, lehet szopi közben is büfiztetni - infacol vagy espumisan cseppek - esetleg colief, de ez sokkal drágább és csak akkor jó, ha tényleg laktázenzim hiánya van a babának, macerás a beadása is - szélcsõ, pukikat segít kihozni, masszírozás, tornáztatás - sok sok türelem és kézben hordozás, ha sír is, anyánál vagy apánál legyen, hogy érezze, nincs egyedül a fájdalmával - anya ne egyen tejterméket egy darabig, meg puffasztó ételeket - hajszárító! óvatosan lehet melegíteni a pociját, a monoton hangra pedig sokszor el is aludt a miénk, ez kb 10 hetes koráig beválik, utána amúgy is csökken a hasfájás - biogaia cseppek: szintén drága és legalább 2 hét, mire használ..ártani nem árt, mi használtuk
Anyuka figyeljen oda, hogy mielõtt mellet vált a szopinál, alaposa ürüljön ki legalább az egyik melle! A tej elsõ része sok tejcukrot tartalmaz, és ha ez rendszeresen nem keveredik a zsírdús hátsótejjel, az is okozhat szélgörcsöt, puffadást. Ennek a fajta hasfájásnak jellemzõje vagy a nagyon híg, vízszerû kaki, amit szinte beszív a pelus, vagy a zöldes, robbanásszerûen ürülõ kaki.

Ha voltál 1 hetes cserediák programon (szóval nem 1 éves külföldi tanulásra gondolok) mi a véleményed róla, megéri? Milyen szintű nyelvtudás kell hozzá? (ahová mennék nem angol a hivatalos nyelv, szóval a csrepár is csak tanulja a nyelvet)

Legjobb válasz: Nem én hanem pár osztálytársam volt cserediák programon, de nem kell hozzá semmilyen nyelvtudás! (2 hetes volt) Vicces volt mert ügye csak mutogatni tudtak, hiszen nem tudtak egymás nyelvén beszélni! Hát 30 euróba került, és szerintem megéri mert 3 országba is mentek 2 hét alatt! (Csehország, Szlovákia, és Lengyelország) Sok nevezetességet is megnéztek, kedves családokhoz kerültek, és egy pár idegen szót is megtanultak! Menj el egy ilyen programra, szerintem megéri! (Persze ha nem kerül sokba)

Nem én hanem pár osztálytársam volt cserediák programon, de nem kell hozzá semmilyen nyelvtudás! (2 hetes volt) Vicces volt mert ügye csak mutogatni tudtak, hiszen nem tudtak egymás nyelvén beszélni! Hát 30 euróba került, és szerintem megéri mert 3 országba is mentek 2 hét alatt! (Csehország, Szlovákia, és Lengyelország) Sok nevezetességet is megnéztek, kedves családokhoz kerültek, és egy pár idegen szót is megtanultak! Menj el egy ilyen programra, szerintem megéri! (Persze ha nem kerül sokba)
A kérdező hozzászólása: Nem hiszem hogy nagyon drága lesz , mert iskola szervezi

1 hetes babának milyen mennyiséget "kell" szopnia 2-3 óránként?

Legjobb válasz: Nekem úgy mondták a kórházban, hogy ahány napos annyi grammot, mármint a 10-szeresét. Tehát 1 hetesen kb. 70 grammot. De ezek csak körülbelüli értékek. Az én babám is kevesebbet evett és csak 3 óránként, mégis szépen gyarapodott. Késõbb 5 kg eléréséig 150 ml/testsúly kg-val számolnak (4 kg-nál 4*150=600 ml a napi adag), 5 kg felett pedig 120 ml-vel. De hangsúlyozom ezek csak átlagok a babák, pedig egyediek. Szóval könnyen lehet, hogy a te babád mindig többet/kevesebbet eszik, mert annyira van szüksége. Anyatejjel túletetni nem lehet. A kiszáradás tüneteire kell nagyon figyelni, ha arra gyanakszol, hogy nagyon keveset eszik.

Nekem úgy mondták a kórházban, hogy ahány napos annyi grammot, mármint a 10-szeresét. Tehát 1 hetesen kb. 70 grammot. De ezek csak körülbelüli értékek. Az én babám is kevesebbet evett és csak 3 óránként, mégis szépen gyarapodott. Késõbb 5 kg eléréséig 150 ml/testsúly kg-val számolnak (4 kg-nál 4*150=600 ml a napi adag), 5 kg felett pedig 120 ml-vel. De hangsúlyozom ezek csak átlagok a babák, pedig egyediek. Szóval könnyen lehet, hogy a te babád mindig többet/kevesebbet eszik, mert annyira van szüksége. Anyatejjel túletetni nem lehet. A kiszáradás tüneteire kell nagyon figyelni, ha arra gyanakszol, hogy nagyon keveset eszik.
Fogalmam sincs mennyit kell, nekem 1 hetesen kábé 50-60 grammokat szopott.
a baba súlyától függ...
50-70gramm között.
Annyit hogy elégedett legyen. Ha nem elégedett, egyen óránként, vagy fél óránként. Az enyém 60-90 között evett ilyenkor 2, 5 óránként kb.
hogy vidám, elégedett, kiegyensúlyozott legyen. és jól aludjon. (de ne legyen túl aluszékony)
Ha valami "tudományost" szeretnél, a védõnõnk szerint egy ekkora(ilyen idõs) baba szervezete egyszerre 60 ml-t tud megemészteni rendesen. kérdem én: mi van, ha 120 ml-t "benyakalt" a drága? szóval csatlakozom az elõttem válaszolókhoz.

Menyit kell ennie egy 1 hetes babának anyatejböl (hány ml-ert), és ameddig nem indul meg a tejcsi mit agyak neki? Milyen teát ihat, folyadékpotlásnak?

Tudom hogy általában a vizrt javasolják de ha nem issza?Kamilla sem az igazi,meg azt sokáig nem lehet mert nem jo a beleknek(ugy hallotam)?!

Legjobb válasz: Szia! Általában az egy hetes babák 30-40ml esznek,de ez nem minden babára igaz. Mibõl gondolod,hogy még nem indult meg a tejed? Az egy nap után már megindul,csak kb 2 hét kell,hogy beálljon a mennyiség. Szerintem addig se adj neki mást! Én nagyon gyakrak raktam didire az elsõ napokban. Volt,hogy 1 órán belül kétszer is. Most 5 hónapos és 8.5kg,amit csak anyatejjel ért el.:) Szerintem inkább szoptatsd gyakrabban!

Szia! Általában az egy hetes babák 30-40ml esznek, de ez nem minden babára igaz. Mibõl gondolod, hogy még nem indult meg a tejed? Az egy nap után már megindul, csak kb 2 hét kell, hogy beálljon a mennyiség. Szerintem addig se adj neki mást! Én nagyon gyakrak raktam didire az elsõ napokban. Volt, hogy 1 órán belül kétszer is. Most 5 hónapos és 8.5kg, amit csak anyatejjel ért el.:) Szerintem inkább szoptatsd gyakrabban!
Szia! Ne aggódj, a tejtermelõdés már biztos megindult. A baba tudja, hogy mikor éhes, biztos jelzi is a sírásával. Nyugodtan szoptasd meg sûrûbben, ilyenkor nyáros akkor is szopni akarnak, ha szomjasak. Arra vigyázz, hogy szoptatás után a maradékot ki kell fejni, mert annyi termelõdik után, mint amennyi fogyott és a babák eleinte keveset esznek, késõbb beáll a mennyiség és nem kell fejni. Az én legkisebb unokám két hetes, van amikor egyóránként szopik, van amikor három-négy pontosan jelzi ha éhes, figyeld a sírás.
Szia.Ha nincs tejed egyátalán akkor tápszer .Nincs vagy csak szerinted kevés a baba milyen sír mindig vagy mibõl gondolod hogy nem elég?
Szerintem 50-60 ml-t már kellene szopiznia, igaz ez attól függ, hogy mekkora a súlya. Testsúly kg-ként napi 150 ml-r kell enniük minimum. Pl. ha a babád 4 kg, akkor naponta 600 ml-t kell ennie. Ezt kell elosztani a szoptatások számával. Az én babám 3400 g-mal született. Eleinte is megette a 60 g-ot, most 9 hetes, 120-130 g-ot eszik. Én Mecsek baby teát is adok neki ebben a melegben és nagyon szereti. Teszek bele neki pici cukrot, pici citrom levet és olyan jókat pukizik tõle, egyáltalán nem hasfájós. Etetés után mindig fejd le a bent maradt tejcsit, attól fog sokkal több termelõdni, én még most is fejek minden etetés után és van is sok tejem.
Honnan tudod, hogy anyatejbõl hány mlt eszik? Fejed és úgy addod neki cumiból? Miért? Mert ha cicizik, nem hiszem, hogy tudod, hogy mennyit evett. Amennyi kell neki, annyit eszik. Tej van már szülés után mindjárt, és folyamatosan egyre több lesz, mindig annyi , amennyi a babának kell. semmi mást nem kell adni neki, elég neki az a tej, és kb egy hét alatt "belövell" a sok tejcsi, és onnan meg bõven van. Addig elég a kevés is. Vizet lehet adni, jó az a babának szomjoltónak, lehet köménymagteát, kamillát is, és vannak kimondott babateák a gyógyszertárban.

Kislányom 4.5 hónapos.1 hetes korától már tápszert is kap pótlásként. (Milupa Ha 1) 2 hét óta viszont már kevés a tápszer neki ezért bébitalt és bébiételt kap pótlásnak. Milyen tápszert használtok? Milyen arányban adjam a tápszert-italt-bébiételt?

Legjobb válasz: Mindenképp váltani kellene,mert valószínûleg ezét nem elég neki a tápszer,és ilyenkor az lenne a dolga a dokinak hogy felírjon egy újabbat. Mi 3 hós korig ettük,ill. a babám a startot,és utána a sima Beba 1-et.Sztem ne hagyd annyiban,mert az nem megoldás,hogy minden étkezést ki kell egészíteni.A végtelenségig meg nem lehet emelni az adagot.

Mindenképp váltani kellene, mert valószínûleg ezét nem elég neki a tápszer, és ilyenkor az lenne a dolga a dokinak hogy felírjon egy újabbat. Mi 3 hós korig ettük, ill. a babám a startot, és utána a sima Beba 1-et.Sztem ne hagyd annyiban, mert az nem megoldás, hogy minden étkezést ki kell egészíteni.A végtelenségig meg nem lehet emelni az adagot.
hány milit iszik belõle? meg lehet tápszert kellene váltani, nekünk ennyi idõsen irta ki a doki a ha start-ot...
A kérdező hozzászólása: mi is erre gondoltunk, de az orvos nem igazán mond semmit. Mi most a "start"-ot használjuk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.
És menyi tápot szeik meg egyszerre?? Ez itt a kérdés Mi mûr 1, 5 hósan ettünk a startot!! nekünk nagyon bejött , kaki is van tõle rendesen, most a 200ml simán megeszi!! na jó mi 5 hósak vagyunk!

38+1 hetesen 2ujjnyira nyitva, anyukák ilyen értékekkel ki mikor szült milyen volt? Könnyen, nehezen ment?

Legjobb válasz: Ilyen értékkel szültem 37+6 hetesen.A szülés nagyon hosszú volt, 16 óra, és iszonyatosan nehéz...Akkor nagyon megviselt, de pár nap múlva már szép emlékként tekintettem vissza rá :) Nagyon szép szülést kívánok, és sok boldogságot :)

Ilyen értékkel szültem 37+6 hetesen.A szülés nagyon hosszú volt, 16 óra, és iszonyatosan nehéz...Akkor nagyon megviselt, de pár nap múlva már szép emlékként tekintettem vissza rá :) Nagyon szép szülést kívánok, és sok boldogságot :)
Mikor két ujjnyira nyitva volt a méhszáj akkor már kórházban voltam, a fájások illetve felerõsödésük igazából burokrepesztés után jelentkeztek és pár órán belül meg volt a baba. /2.szülés/
ennyi idõsen bõ egy ujjnyira voltam nyitva. 39+6 mentem szülni, 14 óra vajúdás után 25-30 perces szülésem volt :) szerintem gyorsan megvolt :)
Én a 39.héten nyíltam ki 2 ujjnyira.A kiírt után 10 nappal inditották.Nagy baba, de.11-tõl este 1/4 9-re lett meg.Nehéz volt de nem bánom, van egy gyönyörû, okos, ügyes, tökéletes fiam.
ó én pont igy szültem 4 hónapja !16 óra vajudás után császárral altatásban !Nekem délelõtt nézték meg nst azt monta a doki hogy még nem szülünk hát mi nem igy gondoltuk uhogy hajnalban nekiláttunk a vajudásnak!semmi pánik!boldog bababvárást addig is!
A kérdező hozzászólása: Hát köszi csajok!Már nagyon izgatott vagyok és félek is:) de köszi a biztatást!:DKedvesek vagytok!
nekem 2 ujjnyi volt a méhszáj (40+3), mikor megrepedt a burok. Pont az nst után a magánrendelõben, ahogy felálltam a székbõl, így azonnal megvizsgált a doki. A vajúdás hamar ment, kb 3-4 óra volt, a kitolás volt nehezebb. Könnyû szülést

1 hetes terhességnek milyen tünetei vannak?

Legjobb válasz: altalaban semmilyen bar vannak akik aztmondjak h erztek h terhesek es melluk feszult stb....az orvosok ezt megcafoljak mondvan a fogamzas egy 3 hetig tarto folyamat es a tunetek ha koran jelentkeznek is 3 hetnel elobb kizart.ezt egy ujsagbol masoltammegyebkent en sem ereztem semmit.mikor tesztet vettem mert sejteseim voltak mar 6 hetes volt,tehat kb 4 hete fogant.de sokan irjak h ez nem igaz,szoval en a cikkre es orvosokra na meg a sajat tapasztalataimra hivatkozva mondom ezt.

altalaban semmilyen bar vannak akik aztmondjak h erztek h terhesek es melluk feszult stb....az orvosok ezt megcafoljak mondvan a fogamzas egy 3 hetig tarto folyamat es a tunetek ha koran jelentkeznek is 3 hetnel elobb kizart.ezt egy ujsagbol masoltammegyebkent en sem ereztem semmit.mikor tesztet vettem mert sejteseim voltak mar 6 hetes volt, tehat kb 4 hete fogant.de sokan irjak h ez nem igaz, szoval en a cikkre es orvosokra na meg a sajat tapasztalataimra hivatkozva mondom ezt.
Az egyik barátnõmnek most lett pozitív a teszt, egy kicsivel több mint két hete fogant, de már 1 hete érezte a tüneteket, sõt már hányt is!
alkat kérdése hogy a szervezet hogyan reagál a terhesség tényére nekem a 27ik hétig semmi tünetem nem volt(persze azért elöbb vettem észre mint 27 hét), de sem hányinger, sem mellfeszülés, sem menstruáció kimaradás, semmi nem volt ami a terhességet alátámasztaná, szóval szerintem mindenkinek a szervezetén múlik, hogy hogyan viseli a változást, nekem annyi volt hogy hisztis lettem.ezt a párom mindig arra fogta, hogy "ez nõ, és ez is hisztis".
Bizonyára úgy van, mint ahogy azt az elõzõ válaszoló írta, hogy egyénenként nagyon változó. Nekem a mellfeszülés volt az elsõ tünetem, a várható menstruáció elõtt már pár nappal. Gondoltam is, hogy ez a menses elõjele is lehet. Szerencsére baba lett :)
Én is hallottm már több nõtõl, hogy szinte elsõ naptól "érezte", hogy terhes. Nekem a menses kimaradása után 2 héttel-mindig késik-kezdett fájni a mellem (5 hetes voltam), és akkor csináltam tesztet, ami + lett. Azóta sincs más tünetem, csak a néhai hasfájás-nõ a méh.

27 hetes korában (+/- 1 hét) milyen volt a magzatotok mérete? Gramm is érdekelne.

Illetve, ha azóta megszületett, mekkora méretekkel született? Vagy mekkorára saccolják a szülésre?

Legjobb válasz: lányom:28+1 BPD:7,61cm OFD:9,59 cm HC:27,21 cm AC:5,25 cm BS:1158gr 37.héten 2860gr 52cm született fiam :26+3 BPD:7,00cm OFD:8,74cm HC:24,75cm AC:20,26 cm BS:783gr kiírt napon 3420gr 54cm született A Te babád mekkora?

lányom:28+1 BPD:7, 61cm OFD:9, 59 cm HC:27, 21 cm AC:5, 25 cm BS:1158gr 37.héten 2860gr 52cm született fiam :26+3 BPD:7, 00cm OFD:8, 74cm HC:24, 75cm AC:20, 26 cm BS:783gr kiírt napon 3420gr 54cm született A Te babád mekkora?
Lányom: BPD:7, 84 cm, MC: 28, 96 cm, AC: 25, 02cm, FL: 5, 34 cm becsült súly: 1400 gramm 37. heten született megindítással: 3600 grammal Neked mekkora a babád? Boldog babavárást! :)
2. válaszoló vagyok! 28+1 nap Azért az megírom, hogy nem kell mindig hinni a becsült súlynak....nekem a szülés napján, mivel megindították a szülést elõtte csináltak egy ultrahangot, mégis mekkora babára kell számítaniuk...2450 grammra becsülték, pár óra múlva megszületett a lányom 3600 grammal. Mondtam is neki, jól megnõttel pár óra leforgása alatt!:) ) A dokim mondta, azért lehetséges ez, mert pici volt nagyon a picikém feje és ezért becsapós. 31 cm volt csak a fejkerülete:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, még várok párat:) nekem 26+4 naposan volt 67 mili BPD, FL 48 mili és 924 gramm. A többi adat otthon van a papíron, de ez a három biztos:) na most valaki erre nekem azt mondta, hogy nem kicsi a baba és nagy lesz mire születik... Tudni kell, hogy 160 centi vagyok és 44 kilóval indultam a terhességnek, szóval vannak fizikai korlátaim, ezért sem szeretnék 4 kilós gyereket:) De a természet csak megoldja valahogy.
24+5 hetes: BPD 60 mm, AC 199 mm, HC: 217 mm, FL: 44 mm, becsült súly: 720 gramm 3980 grammal született (38+4).
Azt jó ha tudod, hogy a súlybecslést az ultrahang szoftvere végzi, elõre bevitt átlagpopuláció méretei alapján (fej, has, combcsont méretbõl). Szóval ha bármelyik mérete ezek közül eltér az átlagtól, akkor a súlybecslés nem pontos. Nekem a szülés elõtt egy nappal pont annyira becsülték amúgy, amennyivel született, de ez nagyon ritka.
1. fiam: 24+4: BPD:61mm, Femur:42, 7mm, AD1:69mm, OFD:82mm, HC:272mm, AC:209mm, 732g 2. fiam: 25+1: BPD:63, 9mm , OFD:79mm, HC:225, 7mm, AC:224, 6mm, FL:43mm, 830g
Én 165 cm és 44 kilóval kezdtem a terhességet és 3800 gramm lett a lányom. Ez genetika és nem méretfüggõ! Becsült súlyra nem lehet hagyatkozni. A barátnõm 150 cm és 38 kilóval kezdte a terhességet a fia 60 cm és 4950 grammal született!
Hûûû, utolsó, ez nem semmi...
Jófogás, apród, vatera, hardverapró
A kérdező hozzászólása: És telefont tudsz ajánlani?
A legjobban ebben az árkategóriában a Sony Xperia Tipo éri meg vagy ha nagyobb kijelzõt szeretnél ZTE Blade 3
A kérdező hozzászólása: Blade 3-at honnan? Nincs már sehol.
Pedig ennyiért az xperia u magasan a legjobb, fényévekkel jobb a mini2-nél, de ha nem, akkor nem. Akkor vegyél xperia tipo-t. Olcsóbb, mint a mini2, és jobb.
szia! Milyen színû a telefonod?
Mi a baj vele? Nekem ilyen van és szerintem nagyon jó, teljesen meg vagyok vele elégedve...

Milyen 1 hetes nyaralás jön ki 200. 000 ft-ból 2 főre + egy 1 éves gyereknek?

Külföld érdekelne, repül?jegy, vagy autó, Horvátország, Románia, stb, lehet tenger, vagy hegyvidék is. Aki ennyib?l kihozott egy nyaralást, mikoet csinált, városnézés, minden érdekel, köszi :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!