Találatok a következő kifejezésre: 1 hetes kivihetem (4 db)

Mikor vigyem majd sétálni az ujszülött babámat? Szeptember közepére várjuk gondolom 1 hetesen már kivihetem kicsit de késöbb ha már nagyobb töbször vigyem 1 nap vagy egyszer és inkább du. Vagy mikor?

Legjobb válasz: Hazavitel után nem hogy lehet, kell sétállni a babával. Neki is kell a friss levegõ, és igényelni is fogja, meglátod. Igaz én nyáron szültem, de jobba 40 fok árnyékban? És már elsõ naptól sokat voltam vele az udvaron.

Hazavitel után nem hogy lehet, kell sétállni a babával. Neki is kell a friss levegõ, és igényelni is fogja, meglátod. Igaz én nyáron szültem, de jobba 40 fok árnyékban? És már elsõ naptól sokat voltam vele az udvaron.
Szerintem nem jó a babának, ha 4 hétig a szobában van... Én egy hetesen már kivittem néhány percre a teraszra, aztán egyre messzebb merészkedtünk. Persze csak jó idõben szabad kivinni, ha nagyon fúj a szél, akkor inkább ne. Ha pedig már nagyobb, akkor az a jó, ha minél többször van kint. Ha teheted, vidd naponta többször is sétálni. :)
Szia. Mi tegnap voltunk egy hetesek és a védõnõ azt mondta hogy hétvégén már kimehetünk. Az ablak egyébként egész nap nyitva. Ha belegondolunk ha haza hozzuk is a levegõn van miért lenne baja?
Én is szeptember közepére várom a babát. Én egy hetesen még csak az erkélyre fogom kitolni, hogy szokja a zajokat, majd a következõ héten egyszer-kétszer kitolom sétlni, aztán szépen fokozatosan egyre többször. Nekünk ki kell használni a jó idõt, mert utána jön a hideg. Bár én akkor is kiviszem levegõre csak jól beöltöztetem. Már úgy várom!!!38 hétben lévõ kismama
Nekem a kislányomnál azt javasolták, hogy amig a köldökcsonk le nem esik, addig ne vigyem ki. Igaz, nekem februári szülésem volt. Akkor jóval hidegebbek vannak, mint szeptemberben.
szia! én azt olvastam, hogy olyan 4 hetesen szabad vinni. (persze ez idõjárásfüggõ is, ha esik vagy erõsebb szél fúj, nyilván nem lehet) Azt javasolta a szerzõ, hogy elõször csak nyitott ablaknál levegõztessük, majd utána mehet séta.

1 hetes a babám. Hány fok legyen kinnt, amikor már kivihetem egy kicsit levegőzni?

Legjobb válasz: A múltkor volt a tvben,hogy ebben ahidegben egyáltalán ne vigyék ki a 6 hetesnél fiatalabb babákat.Én elõször levegõztetném a szobában,majd lassanként az ajtót rányitnám.Olyan -5ig biztos várnék.

A múltkor volt a tvben, hogy ebben ahidegben egyáltalán ne vigyék ki a 6 hetesnél fiatalabb babákat.Én elõször levegõztetném a szobában, majd lassanként az ajtót rányitnám.Olyan -5ig biztos várnék.
védõnõt kérdezd meg...
5 fok. plusz! de: most sokan fûtenek szénnel, fával, nagyon szennyezett a levegõ. amíg ki nem tidztul, addig nem vidd ki. és szerintem 3 hetes koráig várjatok. enyém decemberben született, 2, 5 hetesen kezdhettük el a szoktatást, pont 3 hetes volt amikor kivittem elõször fél órára. 8-10 fok volt akkor
Az én babám december cégén született, 3 hetesen vittük ki elõször, de most decemberben meg januárban enyhe, +6 fokos idõ volt. Ebben a hidegben mi már másfél hete nem voltunk kint. A hét második felében jönnek a plusszok, azt várd meg szerintem!
Január elején szuletett meg a lányom és csak február utolso napjain vittem ki. 1 hete babát nem vinnék ki!
A kérdező hozzászólása: Persze, most még én sem viszem ki, csak kíváncsi voltam, hogy kb mikor.. Hétvégére ígérik, hogy olvadni fog a hó, remélem jövõ héten tavaszodik:) ) köszi
nekem azt mondta a védõnõ, hogy -5 fokig nyugodtan ki lehet vinni az 1-2 hetes babát.

Ma 1 hetes a babám kivihetem egy 15percre sétálni?

Legjobb válasz: Persze, de késõ dèlután már inkább, mert most 30 fokot mutat a hõmèrõ. Szóval vagy reggel menjetek, vagy estefelé.

Persze, de késõ dèlután már inkább, mert most 30 fokot mutat a hõmèrõ. Szóval vagy reggel menjetek, vagy estefelé.
Persze, szerintem is nyugodtan kiviheted. Az én fiam október legvégén született és már akkor is ki lehetett vinni 1 hetesen, pedig akkor nem volt ilyen jó idõ. De csatlakozom az elõttem szólóhoz, 11 és 15h között semmiképpen ne vidd ki, válasszatok inkább reggeli vagy délutáni idõpontot. Nagyon jót fog aludni a friss levegõn meglátod! És nem utolsó sorban gratulálok! :-)
Igen, kiviheted késõ délután. Arra viszont nagyon figyelj, hogy mennyire fáradsz el a séta során. Jó ha van a közelben pad, ahova leülhetsz. Én is 15 perccel kezdtem 1 héttel a szülés után de nem gondoltam, hogy ennyire elfáradok.
Az én babám is ekkorka még, június 8-án született. 1 hetesen kezdtem én is a levegõztetést, és most már 1 órára is leviszem. A barátnõm az ikerbabáit 6 naposan másfél órára vitte sétálni, bár ez kicsit szerintem túlzás, de semmi bajuk nincs.


1 hetes kislányom kivihetem már néhány percre a levegőre? Persze megfelelő öltözetben.

5 percre, 10re? köszönöm szépen

Legjobb válasz: Nem biztos, hogy szabad nekem válaszolni, hiszen még most várom az elsõ babámat (szintén kislány lesz). Azt gondolom, én mindenképpen kiviszem majd ennyi idõsen. Egészségügyis párom sem talál benne kivetnivalót. Sok boldogságot a picihez!

Nem biztos, hogy szabad nekem válaszolni, hiszen még most várom az elsõ babámat (szintén kislány lesz). Azt gondolom, én mindenképpen kiviszem majd ennyi idõsen. Egészségügyis párom sem talál benne kivetnivalót. Sok boldogságot a picihez!
szia. Olyan szép idö van, hogy igen. Nekem a lányom januárban született, de ár 2 hetesen ki vittem, pedig hideg volt.
Szerintem többre is. Az én lányom február elején született, de már a hazajövetel másnapját egy órát sétáltunk, és semmi baja nem lett tõle. Az a lényeg, hogy ne hagyd hogy az ismerõsök fogdossák vagy közel hajoljanak hozzá az utcán. A séta és a friss levegõ erõsíti az immunrendszerét és segít neki jót aludni. ( az én lányom betegen született, és mikor be kellett 5 hetesen feküdnünk a kórházba, így legalább nem kapott el semmit a benntfekvõktõl)
Mindenképp vidd ki, mert az kell neki. télen ha minuszok vannak, akkor is ki szokták õket vinni, még ha csak pár percre is. jókat alszanak a levegõn.
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!