Találatok a következő kifejezésre: 1 hetes kislányom és már (5 db)

1 hetes a kislányom és már alig tudok szopi után lefejni valamit, míg az első napokban dőlt a tejem. Nem fog elapadni ugye?

Annyi van, hogy jóllakjon. Mondták, hogy majd egyszer az a normális, ha nem kell fejni, de egy hét után??

Legjobb válasz: Egy hét után még tuti fejni kell. Én is így voltam, mint te, egy hét után alig volt, sõt semmi. Sûrûbben mellre tettem és minden szopi után fejtem kézzel, úgy, hogy folyt a víz a homlokomon, aztán ittam rengeteg szoptatós teát (Hippet és Laktoherbet) és nagyon beindult, utána naponta 8-10 decit fejtem le, és abba is hagytam a fejét mert már nem fért be a fagyasztóba a sok tejci!!! :-) Kitartás!! Sok sikert!

Egy hét után még tuti fejni kell. Én is így voltam, mint te, egy hét után alig volt, sõt semmi. Sûrûbben mellre tettem és minden szopi után fejtem kézzel, úgy, hogy folyt a víz a homlokomon, aztán ittam rengeteg szoptatós teát (Hippet és Laktoherbet) és nagyon beindult, utána naponta 8-10 decit fejtem le, és abba is hagytam a fejét mert már nem fért be a fagyasztóba a sok tejci!!! :-) Kitartás!! Sok sikert!
Szia! Mindenkinek más vállik be!Én sose fejtem egyik fiammal sem. Mégis 1 éves korukig szopiztak. 2-3 óránként ettek kb 3 hónapos korukig. Mindig annyi tejem volt, amennyi nekik kellett.A lényeg, hogy igyál sok folyadékot. A szoptatós teával vigyázni kell, mert sajnos hasfájást okozhat a babának(védõnõ mondta), ha túl sokat iszol belõle. Meg rendesen kell étkezni.
Azt szokták mondani, hogy a kereslet-kínálat elve érvényesül a szoptatásnál is. Nem kell feltétlenül fejned. Ha a babádnak nem lesz elég a tejecske, majd sûrübben fog enni kérni és akkor több fog termelõdni és több lessz a melledben. Ne aggódj! Rendben van minden és egy hét után is beállhat az összhang! Szerencsés vagy! Emlékszem, amikor a fiam szopizott és éjjel már nem kellett neki, hát reggel úgy ébredtem, hogy ömlött a a cicimbõl a tej! Soha nem felejtem el, lefejtem és 200 ml jött le belõle! Hihetetlen megkönnyebbülés volt!! Boldog babázást!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszi lányok! Igaz még mindig nem tudom, hogy hagyjam, mert szerencsés vagyok, vagy fejjem ész nélkül:) ))

Kislányom 4.5 hónapos.1 hetes korától már tápszert is kap pótlásként. (Milupa Ha 1) 2 hét óta viszont már kevés a tápszer neki ezért bébitalt és bébiételt kap pótlásnak. Milyen tápszert használtok? Milyen arányban adjam a tápszert-italt-bébiételt?

Legjobb válasz: Mindenképp váltani kellene,mert valószínûleg ezét nem elég neki a tápszer,és ilyenkor az lenne a dolga a dokinak hogy felírjon egy újabbat. Mi 3 hós korig ettük,ill. a babám a startot,és utána a sima Beba 1-et.Sztem ne hagyd annyiban,mert az nem megoldás,hogy minden étkezést ki kell egészíteni.A végtelenségig meg nem lehet emelni az adagot.

Mindenképp váltani kellene, mert valószínûleg ezét nem elég neki a tápszer, és ilyenkor az lenne a dolga a dokinak hogy felírjon egy újabbat. Mi 3 hós korig ettük, ill. a babám a startot, és utána a sima Beba 1-et.Sztem ne hagyd annyiban, mert az nem megoldás, hogy minden étkezést ki kell egészíteni.A végtelenségig meg nem lehet emelni az adagot.
hány milit iszik belõle? meg lehet tápszert kellene váltani, nekünk ennyi idõsen irta ki a doki a ha start-ot...
A kérdező hozzászólása: mi is erre gondoltunk, de az orvos nem igazán mond semmit. Mi most a "start"-ot használjuk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.
És menyi tápot szeik meg egyszerre?? Ez itt a kérdés Mi mûr 1, 5 hósan ettünk a startot!! nekünk nagyon bejött , kaki is van tõle rendesen, most a 200ml simán megeszi!! na jó mi 5 hósak vagyunk!

Már adhatom neki a 2-es avent etető cumit vagy maradjak az 1-nél? Kislányom 11 hetes és tápszeres.

Legjobb válasz: Próbáld ki.Ami rá van írva,h mikortól használható,csak tájékoztató jellegû.Az én babám 6.5 hós,Aventet használtunk/használunk és tápszeres.Én a 2-est használtam ennyi idõs korában.A teát,vizet még most is 1-el adom,vacsira tejpépet kap-üvegbõl,botmixerrel simára keverve-azt a variábilis cumiból kapja,a reggeli fele tápszer-fele tejpép ahhoz jó a 4-es.A fõzelékhez szintén a variábilist használom.Ha túl gyorsan megy,a lassú folyás felé fordítom,és kész.Szval próbáld ki.2 gyerekes anyuka

Próbáld ki.Ami rá van írva, h mikortól használható, csak tájékoztató jellegû.Az én babám 6.5 hós, Aventet használtunk/használunk és tápszeres.Én a 2-est használtam ennyi idõs korában.A teát, vizet még most is 1-el adom, vacsira tejpépet kap-üvegbõl, botmixerrel simára keverve-azt a variábilis cumiból kapja, a reggeli fele tápszer-fele tejpép ahhoz jó a 4-es.A fõzelékhez szintén a variábilist használom.Ha túl gyorsan megy, a lassú folyás felé fordítom, és kész.Szval próbáld ki.2 gyerekes anyuka


Az én fiam 2 éves, és nagyon hisztis. Le fekszik a földre, síkítozik, sír. Van egy 5 hetes kislányom is és kevesebb időm jut a nagyobbra. Hogyan kezeljem a hisztijét? Rá szoktam hagyni de 1 óra után már teljesen fel idegesít.

Legjobb válasz: Próbáld meg bevonni a pici gondozásába! Õ még nagyon kicsi és megviseli, hogy az a figyelem, törõdés amit õ eddig kapott, már nem csak neki szól. Tipikus testvér féltékenységi szitu a tiétek. Én úgy csináltam, hogy megkértem, adja nekem a tiszta pelust, törlõkendõt, õ is mellém bújt, amikor a pici szopizott, az ölébe adtam a picurt, persze én is tartottam stb. Ha vendégek jöttek, mindig megkértem õket, hogy elõször a naggyal foglalkozzanak. Fontos volt, hogy semmiképpen ne érezze magát kirekesztettnek. Nálunk így csak nagyon enyhén jelentkezett a féltékenység. Próbáld ki, hátha bejön! 4 gyerekes anyuka

Próbáld meg bevonni a pici gondozásába! Õ még nagyon kicsi és megviseli, hogy az a figyelem, törõdés amit õ eddig kapott, már nem csak neki szól. Tipikus testvér féltékenységi szitu a tiétek. Én úgy csináltam, hogy megkértem, adja nekem a tiszta pelust, törlõkendõt, õ is mellém bújt, amikor a pici szopizott, az ölébe adtam a picurt, persze én is tartottam stb. Ha vendégek jöttek, mindig megkértem õket, hogy elõször a naggyal foglalkozzanak. Fontos volt, hogy semmiképpen ne érezze magát kirekesztettnek. Nálunk így csak nagyon enyhén jelentkezett a féltékenység. Próbáld ki, hátha bejön! 4 gyerekes anyuka
ülj le vele beszélgetni.ha nem ismeri ugy a szavakat mond te helyette 2 éves kisgyerek nagyon értelmes .biztos féltékeny
A kérdező hozzászólása: Próbáltam már, de olyankor üt , vág, nem lehet vele beszélni.Amugy elég ügyes, megért mindent, de olyankor kész van.

Már 8 hetesen tudtam, hogy mi lesz a kislányom neve. Direkt SEMMIT nem olvastam róla a neten, hogy ne tántorítson el. Eltelt már több, mint 1 év és utólag kiderült, hogy nagyon gyakori. Ez nagyon zavar engem. Mit csináljak?

Már nincs olyan nap,hogy ne gondolnék arra,hogy miért nem kutakodtam utána és megmondom őszintén zavar,hogy gyakori. Hülye vagyok?

Legjobb válasz: szerintem igen "hülye" vagy már bocsika :-) Én nem foglalkoznék ilyennel. Kisfiam Zoltán Nándor, igaz az apukája és apukám után. Ha a második lány lesz Szimonetta lesz. Nem érdekel, hogy sok van belõle, nekünk tetszik más nem számít.

szerintem igen "hülye" vagy már bocsika :-) Én nem foglalkoznék ilyennel. Kisfiam Zoltán Nándor, igaz az apukája és apukám után. Ha a második lány lesz Szimonetta lesz. Nem érdekel, hogy sok van belõle, nekünk tetszik más nem számít.
Mi a név? szerintem egyáltalán nem baj, hogy gyakori a nèv, inkább legyen gyakori mint ritka, nekem olyan ritka nevem van, hogy szerintem nem is hallottál róla....
De most oszinten minek idegesited vele magadat??? Felesleges mint irtam is vagy most fogod es megvaltoztatod a nevet emrt zavar h gyakori nev???
Igen. Én 6 hónapon keresztül kerestem az ideális nevet, semmikèpp sem akartam hogy valahol visszahalljam.erre mit ad isten, a szomszédba költözött egy család akinek a lányát ugyanugy hívják. Mostmár mindegy. Tedd tul magad rajta.
Ha ennyire szamit a velemeny vagy h gyakori nev, nem ertem miert nem neztel epp ezek miatt utana? Mar most keso sirankozni. Magadrol kellett volna tudnod h zavarnak ezek dolgok epp emiatt kellett volna tudatosan valasztanod. Szerintem mar most felesleges ezen agyalnod. A masik meg miert erdekel h gyakori nev azert ez ne legyen mar akkora tragedia. Amugy h hivjak ha szabad kerdezni h annyira gyakori neve van? Az en lanyomnak is eleg gyakori a neve Boglarkanak hivjak de szerencsere a kornyezetunkben nincs masik de ha lenne se zavarna.
Zavar. Eddig oké. Nem akarod megváltoztatni. Ez is oké. Akkor nem nagyon van más lehetõség, mint a beletörõdés. Nem fogsz tudni odamenni minden másik gyerekhez, hogy ugyanmár változtassák meg neki. Max adj neki egy második nevet és szólítsátok azon.
A kérdező hozzászólása: Jázmint lett volna, de már foglalt volt az a név. :) Nem szeretném konkrétan a nevet elárulni, mert nem esne jól, ha savazást kapnék itt is, annyit mondok, hogy a tavalyi évben a TOP 15-ben benne volt. :) Egyébként mostmár kezd nemérdekelni, hogy sok ilyen nevû kislány van, kb 2 napja is sétáltunk és megdicsérték milyen szép a neve, és ez a lényeg. nem? :) )
Az én lányom Jázmin és engem csak az érdekelt hogy a családban ne legyen ilyen név.A Hanna, Luca, Panka meg hasonló nevek szerintem gyakoribbak de szépek is szóval szerintem ne foglalkozz vele . De elárulhatnád hogy hogy hivják a lányod.
na most kiderült az én lányom neve a 2. legnépszerûbb volt 2012ben. na puff, ettõl még nem leszek zavarban :)
A kérdező hozzászólása: Aranyosak vagytok. :) Szûkül a kör, akkor úgy néz ki egy vélemény alapján 9 pontra értékelhetõ a keresztnév. :) )
Én is Emmát szerettem volna, de férjemnek nem tetszett és végülis fiú lett :)
Csak azért 9, mert nekem egy 10-es név van :) Remélem nem két lányom lesz, mert akkor bajban leszek :D Az én kedvenc nevem az Aliz (lehet leírtam már).
engem marhára nem érdekel, hogy a kislányom neve gyakori vagy sem, konkrétan lesz..rom. Nem értem mit képesek egyesek annyit nyavalyogni a neveken? Meg hogy minél különlegesebb nevet adni, majd megfeszülnek bele. Nekem se lett semmi bajom tõle, hogy annak idején a 22 fõs elsõ osztályomban 5 Tünde volt, közben meg felnõtt koromban nem is igen találkoztam másik Tündével (kivéve a legjobb barátnõmet, de hát õ az említett elsõ osztályban is ott volt)
Én is azt gondolom, hogy ha téged zavar az ilyesmi, akkor utána kellett volna nézned a név gyakoriságának. Ha tényleg annyira tetszett az a név, akkor szerintem az nem tántorított volna el, hogy negatívat írnak róla, olyan név nincs, ami mindenkinek tetszik. Én is viszonylag hamar eldöntöttem, hogy mi lesz a kisfiam neve, sokszor rákerestem a neten, amíg terhes voltam, sokat fikázták, sõt, a családban is akadt, akinek nagyon nem tetszett, de mi eldöntöttük, hogy az lesz a neve, és tartottuk magunkat hozzá, nem bántuk meg :) Most már tök mindegy, ha nem akarod megváltoztatni a nevét, akkor nem igen tehetsz semmit, bele kell törõdnöd. Nincs esetleg második keresztneve? Azt használhatnátok. Engem is nagyon érdekel amúgy most már, hogy mi a lányod neve. Én is a Jázminra gondoltam, abból nagyon sok van mostanában. Ja meg Csenge.
Most már tényleg érdekel mi a neve!!? :)
Akkor jó :D Csak megemlítettem mint alternatívát :D Nekem pl már 2 éve tetszik az Aliz név, és ha nagy divat lesz, akkor sem változtatok az elképzelésemen. Jázmin?
A kérdező hozzászólása: Nem Lili :) és természetesen nem változtatom meg a nevét.
Ha csak 1 éves és fogadjunk Lilinek hívják, akkor még simán át lehet kereszteltetni Liliána vagy hasonló névre :) Én úgy tudom legalábbis. DE engem nem zavarna, ha nekem ez tetszik.
Semmi ertelmes valaszt nem adsz arra amit kerdezek. :-). Nem is ertelek tenyleg. Megismetlem magamat, ha ennyire zavar a dolog es tudtad idegesiteni fog ( mert ugye altalaban az ember ismeri magat ennyire) miert nem neztel utana? Ha azert mert enm akartad lebeszelni magad rola mert annyira tetszik akkor miert most sirankozol??? Nem erted egyaltalan amit irok. Es megis mik a terveid most? Mint az elobb is kerdeztem kepes lennel megvaltoztatni azert a nevet mert az oviban pl ket Hanna, vagy Luca van? Mert ha igen az irto nagy felelotlenseg lenne. Ezzel mast viszont nem tudsz csinalni. Csak magadat bosszantod vele es meg ertelme sincs.
A kérdező hozzászólása: Mert pl nem akarom, hogy az oviban majd minden 2. kislányt így hívjanak.
A kérdező hozzászólása: Azért nem olvastam róla, mert annyita tetszik, annyira szépnek találom most is, hogy nem akartam róla negatívot olvasni, mert tudtam, hogy akkor nem adtam volna, mert ilyen vagyok.... Állandóan visszahallom, hogy milyen gyakori és zavar igen.
Igen írtam :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!