Találatok a következő kifejezésre: 1 hetes kisbabám, és (7 db)

1 hetes babának kb. mennyi mennyiség az adagja egy étkezésnél? Első kisbabám és Félek nehogy rosszul etessem és ne gyarapodjon. Hogy kell emelni az adagjukat és mennyi időközönként? Egy aggódó anyuka.

Legjobb válasz: Annyi, amennyit kér. Neked nem kell emelgetned, vagy csökkentened az adagját, egyszerûen csak figyeld a kicsit, és meglátod, mikor mennyit kér:) A fiam 1 hetesen 10-20ml-ket evett alkalmanként, a barátnõm vele egyidõs lánya meg 70-80ml-ket. Mindkettõ normális:) Ha a babád kiegyensúlyozott, látod rajta, hogy evés után elégedett, jól alszik, és van elég pisis pelusa, plusz gyarapszik a súlya, akkor elég neki, bármennyit is eszik:) Ne aggódj, és sok boldogságot!

Annyi, amennyit kér. Neked nem kell emelgetned, vagy csökkentened az adagját, egyszerûen csak figyeld a kicsit, és meglátod, mikor mennyit kér:) A fiam 1 hetesen 10-20ml-ket evett alkalmanként, a barátnõm vele egyidõs lánya meg 70-80ml-ket. Mindkettõ normális:) Ha a babád kiegyensúlyozott, látod rajta, hogy evés után elégedett, jól alszik, és van elég pisis pelusa, plusz gyarapszik a súlya, akkor elég neki, bármennyit is eszik:) Ne aggódj, és sok boldogságot!
Mindenkinek más, a kórházban mellettem fekvõ nõ babája 120 ml-t evett a harmadik naptól kezdve, az én babám 70 ml-t. Ha adagemelésrõl van szó, gondolom tápszereztek, az én lányom is tápszeres, tehát le tudom írni, hogy mikor mennyit evett (de a dobozon ott van az átlag szükséglet): 1. hét 60-70 ml 2. hét 120 ml 3. hét 120 ml 4. hét 150 ml
Nekem a kórházba azt mondták, hogy ahány napos annyi milit a 10.napig utána pedig beáll a 100ml/ alkalom..tehát 1 napos 10 ml 2 napos 20 stb tehát hét naposnak 70 ml nálunk ez be is vált, majd a 10.naptól a második hónap végéig 90-100 ml evett, azután már 130 -160 között attól függõen mennyi étvágya volt.

1 hetes a kisbabám. Először nagyon fájt a mellbimbóm és a mellem. Most már konszolidálódott a helyzet. A jobb mellbimbóm azonban fáj és most enyhe kékes-lilás elszíneződése is van de nem sebes. Esetleg valaki találkozott már ilyennel? Mi a teendő?

Legjobb válasz: Szia! Érdemes beszerezni bimbóápoló krémet. A gyógyszertárban segíteni fognak. Van olyan, amit szoptatás elõtt le kell mosni, de van olyan is, amit rajtahagyhatsz, nem lesz baja tõle a babának (én ezt javaslom) Nekem 2 hét után teljesen rendbehozta. Gratula a babához :))

Szia! Érdemes beszerezni bimbóápoló krémet. A gyógyszertárban segíteni fognak. Van olyan, amit szoptatás elõtt le kell mosni, de van olyan is, amit rajtahagyhatsz, nem lesz baja tõle a babának (én ezt javaslom) Nekem 2 hét után teljesen rendbehozta. Gratula a babához :) )
Ja és az elszínezõdés el fog múlni :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) . A krémeken meg az tej rászárításon már túl vagyok.
Az elsõ 2-3 hétben nekem is fájt a szoptatás a bal mellembõl. Nálam az volt a baj, hogy rosszul szívta a baba. Mikor rájöttem, figyeltem hogy rendesen kezdje szívni és szép lassan fájdalommentes lett a szopizás.
A kérdező hozzászólása: szerintem nálunk is ez lesz, mert elõször nem jól szívta de most már rendesen bekapja. Csak idõ kérdése.:)

Normális hogy 4 hetes kisbabám óránként szopik és max 1 órákat alszik?

Hallom hogy sok baba órákat alszik,meg éjjel is.Tejem van,úgy szoptatok hogy 3 órán belül egy cicib?l adok.Éjjel is óránként kel,és van hogy másfél órát is cicin van,néha bealszik rajta.Köszi.

Legjobb válasz: Normális, persze, nem minden baba (sõt a legtöbb baba nem) tartja a nagykönyvi paramétereket, miszerint 3 óránként eszik közben meg alszik nagyokat... :) Az én lányom is így csinálta, pont, mint a te babád. 3 hónapos kora körül változott meg ez teljesen, azóta pár perc alatt végez. Én is 3 óránként váltottam mellet csak, mert sokszor evett keveset és nem ürült ki a cicim. De ezzel a módszerrel fél éves koráig csak anyatejes volt. Szóval nyugalom, minden rendben van, még ha fárasztó is a dolog. Éjszakára tudom ajánlani az együttalvást (korábban én is elleneztem), mert így aludni-pihenni is remekül lehet és a baba is szopizhat, ahányszor és ameddig csak akar. Kitartás, és semmiképpen ne adj tápszert, kár lenne, ha van tejed... :)

Normális, persze, nem minden baba (sõt a legtöbb baba nem) tartja a nagykönyvi paramétereket, miszerint 3 óránként eszik közben meg alszik nagyokat... :) Az én lányom is így csinálta, pont, mint a te babád. 3 hónapos kora körül változott meg ez teljesen, azóta pár perc alatt végez. Én is 3 óránként váltottam mellet csak, mert sokszor evett keveset és nem ürült ki a cicim. De ezzel a módszerrel fél éves koráig csak anyatejes volt. Szóval nyugalom, minden rendben van, még ha fárasztó is a dolog. Éjszakára tudom ajánlani az együttalvást (korábban én is elleneztem), mert így aludni-pihenni is remekül lehet és a baba is szopizhat, ahányszor és ameddig csak akar. Kitartás, és semmiképpen ne adj tápszert, kár lenne, ha van tejed... :)
Csatlakozom Denisához - csak az én fiam 4 hónapig csinálta ezt. :) Kérdezõ, apa nem tudna átmenetileg másik ágyra költözni? Vagy a kiságyat nem lehetne oldalkocsiként a tiétek mellé tenni? Hidd el, pár hét múlva mindent megadnál egy olyan felállásért, ami könnyítene a helyzeteden... (De az ne a tápszer legyen!)
Nálunk ez úgy mûködik, ahogy Stefi is ajánlotta: a kiságy oldalrácsa le van szerelve, a magassága egy szintben van a franciaágyunkkal és így van odatolva az én oldalamhoz. Így a saját ágyában alszik a baba, de mégis mellettem, csak odafordulok hozzá és alszunk is tovább szopi közben. Mindenkinek így jó, és ha nem választottam volna ezt a megoldást, már régen nem is szoptatnám a lányom (van nagytesó is). Most 10 hónapos a kicsi, és ezzel a módszerrel meg sem érzem azt sem, ha óránként kel szopni idõnként. Próbáld ki a fekve szoptatást, hidd el, nagyon kényelmes! :)
Mennyi ideig szopik? Lehet, hogy hamar bealszik rajta, így csak az elejét szopja ki, ami hígabb, és nem lakik jól vele, ezért gyakran megéhezik. Legalább 15 percig kell ennie, hogy hozzájusson a zsírosabb hátsó tejhez.
A kérdező hozzászólása: Este 8-tól ma reggel 8-ig 6-7 szer kelt fel.Aludni csak 10 perceket alszom, meg idõ kell sokszor mire visszaalszik.Nem is magam miatt írom, én kibírom az éjszakázást, csak érdekelne hogy mitõl lehet, talán éjjel adjak neki plusszba tápszert 1x?Köszönöm szépen!
A kérdező hozzászólása: Köszi!Együtt aludni nem tudom hogy tudnánk mert a férjemmel alszom és még nekünk is majdnem szû.Félnék hogy ráfekszem vagy hogy leesik..meghát fekve még nem is próbáltam szoptatni, nem tudom hogy kell.
Hát, ez is lehet... bár az én kisfiam már piciként is elég ügyesen, gyorsan szopizott. De akkor is gyakran kérte. Mondjuk hízott is, mint egy kismalac. :)
Próbáld ki, hogy körberakod a picit egy takaróval, ami az anyaméhre emlékezteti. Mert az is lehet, hogy nem éhes, csak Te hiányzol Neki, és még idegen számára a környezet. Vannak gyerekek, akik nehezebben akklimatizálódnak. Sokan egy anya által hordott pólót tesznek be a picinek, hogy érezze a mami illatát. Sokszor inkább ez a gond, nem az éhség.


1 hetes a kisbabám, és van, hogy 70 gr-t eszik, máskor meg csak 30-at. Van valami baja, vagy ilyenkor ez még normális?

Legjobb válasz: Te sem eszel mindig ugyanannyit. Normális. Õ tud segíteni: http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/326621/3/

Te sem eszel mindig ugyanannyit. Normális. Õ tud segíteni: http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/326621/3/
Teljesen normális, kár is méregetni, mert csak idegesíted magad :) Én mértem az elsõnél, mert kis súllyal született a lányom, õ is ennyire összevissza evett. Más az anyatej táprtéke is, reggel vizesebb, akkor inkább többet eszik a baba, este és éjjel zsírdúsabb, akkor a kevesebbtõl is jóllakik! Illetve ha szomjas, akkor is beéri kevesebbel.

Kisbabát várok, 6 hetes vagyok.1 hete beteg voltam nagyon, és az egész betegségem alatt barnás folyásom volt. Mostmár csak köhögök, de megszünt a barnázás véglegesen, helyére nagyon sok fehér folyás jött. Ez normális?

Voltam dokinál, azt mondta, fenyeget? vetélés lehet. Csak januárra kaptam uh id?pontot, gondoltam megkérdezem hátha valakinek volt már hasonló.

Legjobb válasz: A barnázás nem normális dolog, ahogy a dokid is mondta vetélés is lehet a vége. Azt viszont nem értem miért csak januárra adott uh idõpontot, rögtön meg kellett volna ultrahangoznia....

A barnázás nem normális dolog, ahogy a dokid is mondta vetélés is lehet a vége. Azt viszont nem értem miért csak januárra adott uh idõpontot, rögtön meg kellett volna ultrahangoznia....
A kérdező hozzászólása: Megnézett uh-n de csak egy pici petezsákot látott még csak , akor 5 hetest mondott, ezért küldött másik uh-ra.
A feje lehet
A kérdező hozzászólása: A mensi szerint számolva még csak szombaton lettem volna 15 hetes de mikor voltam a kötelezö 12 hetes uh-n akkor azt mondták hogy 13 hetes vagyok! Tegnap voltam nögyógyásznál és azt mondta hogy bizony 16 hetes vagyok mert egy héttel fejletebb a babám:D! És ma voltam Afp-n is!
En pont Mikulaskor ereztem ilyesmit(tiz eve), mikorra vagy kiirva?A fiam aprilis 16-an szuletett, a 39 heten.
Igen, ez a babád lesz! :) ) És hétrõl-hétre egyre erõsebben fog rugdalni már. Irtó klassz érzés! :)
szia Én is 16 hetesen éreztem elõször mintha buborékok durrantak volna szét a pocimba sokan meglepõdtek hogy elsõ babánál ilyen hamar érzem de kb egy hét múlva már párom is érezte mikor erõsebbeket rúgott
szia, Ahhoz meg gyenge, hogy határozott rúgásokat érezz, de a mozgását érezheted! Boldog babavárást kívánok.
Lehet hogy ö az, elsöre én sem voltam benne biztos. volt olyan hogy nem éreztem, de láttam hogy féloldalas a hasam, föleg ha zuhanyzok odanyomja magát. most 19hetes vagyok ás még mindig csak ritkán érzem a mozgását. boldog babavárást. üdv:Anita
Egy picit pontosabban leírhatnád, hogy mit érzel, mert azt hogy furcsát, az elég tág fogalom és nem lehet ebbõl megállapítani, hogy baba van-e a dologban.
Szia igen igen az a babád rajtam is nagyon sokan csodálkoztak hogy már érzem a 16. héten. Most pedig már elég nagyokat rugdos és én ettõl repülök a boldogságtól:-) én is május 23.-án születtem majd drukkolok nektek. Az én babám április 15.-én fog megszületni, ha minden igaz.
A 16 het mikortol van szamitva?Az utolso mensitol?
A kérdező hozzászólása: Nem hiszem hogy 1 honappal elöbb szülnék? Az sok idö, nem?
A kérdező hozzászólása: Oké:D! Köszi szépen;)
Akkor jegyezd meg az aprilis16-ot es majd lehet meg beszelgetunk.Sok boldogsagot!!!
A kérdező hozzászólása: Én május 23-a vagyok kiirva:D!
A kérdező hozzászólása: Olyan érzés mintha mocorogna! Eddig ilyet nem éreztem még! A férjem azt mondja hogy õ biztos nem a baba még! Nem rugásokat érzek hanem kicsi apro mozgásokat!
A kérdező hozzászólása: Akkor azt mondjátok hogy már a babámat érzem?:D
Biztos a baba, én a 15. héten éreztem elõször és senki sem akarta elhinni, pedig én ilyet nem éreztem még.De most már tudják hogy õ.21 heteske


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!