Találatok a következő kifejezésre: 1 hetes kisbabám, (24 db)

Mit adhatok újszülött 1 hetes kisbabámnak hasfájásra? Folyamatos szélgörcsei vannak.

Legjobb válasz: Espumisant. Vagy infacolt, de az asszem vényköteles, de nem bizti. 1 hó után pedig angol víz! Kitartást! Nagybetûvel!

Espumisant. Vagy infacolt, de az asszem vényköteles, de nem bizti. 1 hó után pedig angol víz! Kitartást! Nagybetûvel!
Sajnálom, hogy már 1 hetes korban utólért titeket a hasfájás. Az infacolt lehet recept nélkül is kapni. Jó lehet még a gripe water, mecsek édeskömény tea, lycopodium homeos bogyó. Mi ezeket illetve az Espumisant használtuk felváltva. Hol az egyik segített, hol a másik. Tényleg sok kitartást, elmúlik, utána lesz egy kis pihi, majd jön a fogacska! Mi most itt tartunk.
A kérdező hozzászólása: nem annyira vészes még csak látom rajt, hogy neki nem jóó és sajnálom én meg ugy vagyok vele érte mindent.Most a törölközõt vasalok a pocijára orvosság van de kipróbálom az espumisant köszike a segítséget
Szia! Nekünk az Infacol vált be és nem vényköteles! A gyerekorvosunk is ezt javasolta, tényleg használ és könnyû beadni. Javulást nektek! 5 hetes kislány anyukája

1 hetes kisbabám nagyon sokat sír. Mit tegyek?

Akár 5 órán keresztül is képes b?gni, próbálom szopiztatni, masszírozni közben, de szinte semmire sem nyugszik meg.

Legjobb válasz: hát fáj a hasa szegénynek. próbálj neki adni gripe watert vagy espumisant, hogy megkönnyebbüljön. amúgy meg, ha csak ez a baja, majd kinövi kb. 3 hós korára. türelem, kitartás! :)

hát fáj a hasa szegénynek. próbálj neki adni gripe watert vagy espumisant, hogy megkönnyebbüljön. amúgy meg, ha csak ez a baja, majd kinövi kb. 3 hós korára. türelem, kitartás! :)
sokan mondják hogy az espumisan és az infacol ugyanaz, nekünk az espumisan mégse vált be, hanem az infacol, ellenben az olyan jó volt hogy a második hét végére már egyáltalán nem volt sírós nem fájt a hasa
detto. egéész nap kézben kell legyen különben borzalmas. már nagyon elegem van belõle.. 17/L
Amit írtak az mind jó, a legfontosabb, h legyél türelmes. Én a tápszer helyett inkább lefejt anyatejjel pótolnék, mert így gyarapszik a tejed, viszont ha tápszert adsz neki akkor azzal egyre kevesebbet fog szopizni. Csak akkor kell ébreszteni a babát, ha még sárga, egyébként akkor szoptasd amikor õ kéri.Viszont ha még sárga akkor ha már 3 órát aludt akkor meg kell etetni. Hasfájásra nekünk az orvos által felírt gyógyszrtári keverék volt a leghatásosabb, aztán pedig , 1 hós kor után a gripe water.
Minden, amit elõttem írtak. Esetleg próbáld meg a matracát megemelni a fejénél. (szótár kiválóan alkalmas) Ha hasfájós segíthet a masszázs: http://www.sangita-babamasszazs.hu/index.php Ezt csak egy tipp, reflux: http://www.babasmamas.hu/hir.php?hir=reflux-44
Szia! Ki kell zárni tényleg sokminden, ahhoz, hogy orvosolni tudd a problémát! Próbáld ki a pocifájásra való szereket, mert minden babánál más-más termék válik be! Nálunk a sok minden kipróbálása után az Eszpumisan csepp vált be, de más babánál esetleg nem hatásos! Hál Istennek van miböl választani! A Chaomilla vulgaris Ch15 homeós bogyó is jó szokott lenni a pocó fájásra! Ahogy elöttem is írták nem éhes-e? Mérd az étkezéseket és, ha kell egészíts ki tápival!(csak, ha muszáj) Fektesd a babát melegítõ párnára hason és masszírozd a hátát vagy cseresznyemag párnát melegen a pocira! + A sok türelem és sok puszi a babának gyógyír!
Nem lehet, hogy éhes? Miután 5 órát ordít kifárad teljesen és azért alszik mélyen. A barátnõm babája így volt és aztán beszereztek egy babamérleget, és kiderült, hogy csak 30-40 ml-t tudott szopizni. Mióta pótolják minden OK
evés után sír?mert akkor lehet fáj a pocija.ilyen pici babáknál döntõ többségben ez a probléma oka.valamint ezek mellett vedd fel, tedd magadra, érezze hogy ott vagy, hiszen még csak most jött a világra ez idegen neki nagyon.és szerintem azért hogy megszoptasd ne keltsd fel.legalábbis én keltettem.volt hogy 5 akár 6 órát is átaludt nem keltettem fel hogy megszoptassam.
gripe watert egy hónapos kor alatt nem szabad adni....
mennyit van cicin? hasfájásra adj espumisant vagy infacolt (mindegy, ugyanaz a kettõ csak más gyártja).
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

1 hetes kisbabóm szopizás közben nagyon gyorsan veszi a levegőt, ez normális?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem csak azért lehet,mert mivel még picike,és gyenge,biztos hamar elfárad szívás közben. Szopizás közben mindig úgy tartsd,hogy az egész testével veled szemben legyen. Ne csak a feje legyen feléd fordulva,mert úgy még nehezebb a szívás neki.

Szia! Szerintem csak azért lehet, mert mivel még picike, és gyenge, biztos hamar elfárad szívás közben. Szopizás közben mindig úgy tartsd, hogy az egész testével veled szemben legyen. Ne csak a feje legyen feléd fordulva, mert úgy még nehezebb a szívás neki.
Igen, mert dolgozik kemenyen a kis draga. Az en kislanyom homloka meg fejecskeje van hogy tiszta viz ugy szivja.
Szia! szerintem normális , nálunk is ez van, de az sztem nem normális, hogy beleizzad.akkor sztem nem jön neki elég jól és ezért izzad bele.Azért az sem jó ha megkínlódik vele mire jóllakik, mert a végén ezt fogja megunni..6hetes baba mamája


5 hetes kisbabák általában mennyit esznek 1 evésre?

Legjobb válasz: Visszanéztem a 8 hónapos anyatejes kisbabám kajálós füzetét (mindig írom, hogy mikor és melyik mellembõl eszik, régebben néha mértem is), 5 hetesen 60 és 100 között evett.

Visszanéztem a 8 hónapos anyatejes kisbabám kajálós füzetét (mindig írom, hogy mikor és melyik mellembõl eszik, régebben néha mértem is), 5 hetesen 60 és 100 között evett.
Szia! Nem baj, ha nem tudod mennyit eszik. Úgyis annyit, amennyi jólesik neki. Ne izgulj, ha még nem lakott jól, akkor le se tudnád "rángatni" a cicirõl. A szopi utáni méricskéléssel csak felébreszted. Elõzõ válaszolónak: Örülök, hogy más is írta, hogy mikor melyik cicibõl evett a manója. Azt hittem, hogy csak én vagyok ilyen eszement, hogy egyik szopitól a másikig elfelejtem melyikbõl evett. De nyugodtabb voltam, ha felírtam, hogy pontosan mikor és melyikbõl cumizott a lánykám.

Volt már néhány hetes (1-6hetes) kisbabád beteg? Hogy vészeltétek át?

Legjobb válasz: Az én lányom 3 hetesen volt náthás.Szerencsére az orr-szürcsögésen kívül nem lett más baja.én is náthás voltam akkor,eltartott mindegyikünknél 1 hétig.Nem viselte meg különösebben,az orrszívást is nagyon jól tûrte.

Az én lányom 3 hetesen volt náthás.Szerencsére az orr-szürcsögésen kívül nem lett más baja.én is náthás voltam akkor, eltartott mindegyikünknél 1 hétig.Nem viselte meg különösebben, az orrszívást is nagyon jól tûrte.
A kérdező hozzászólása: Nekünk is ez van, és pont 3 hetes a babám. Én lelkileg elég nehezen bírom, míg a kisfiam hõsként viseli, nem sír, csak morog. Szerencsére szopizik és alszik rendesen, de az orra be van idõnként dugulva, és az egyik szeme is könnyesebb, mint máskor. Hétfõn jön az orvos hozzánk. Ha van már nagyobb gyereked és pl. hazahoz valamilyen nyavalyát, egyáltalán meg lehet oldani a szeparálást? Sajna a nagyobb fiamtól kapta el a picur.
2 hetes volt a lányom, amikor 38 fokos láza lett (elkapott vmit a tesóktól). Gyógyszer nélkül pár nap alatt elmúlt szerencsére.
1.vagyok. Nincs nagyobb gyerkõc, õ az elsõ.Szerintem ne izgulj, az anyatejjel megkapja az ellenanyagokat. Kislányom is könnyezett, de a doki is csak annyit mondott, hogy szívjam ki az orrát, és szoptassam tovább, amennyiszer kéri, igény szerint.
Most múlt 10 hetes és szintén náthás, meg talán kötõhártya gyulladása is van, mert eléggé csipásodik a szeme. Sajnos dokinál még nem voltam vele, amíg holnap nem jutunk el hozzá, addig marad a kamillás törölgetés a szemre és orrszívás + cseppentés a náthára.

1 hetes babának kb. mennyi mennyiség az adagja egy étkezésnél? Első kisbabám és Félek nehogy rosszul etessem és ne gyarapodjon. Hogy kell emelni az adagjukat és mennyi időközönként? Egy aggódó anyuka.

Legjobb válasz: Annyi, amennyit kér. Neked nem kell emelgetned, vagy csökkentened az adagját, egyszerûen csak figyeld a kicsit, és meglátod, mikor mennyit kér:) A fiam 1 hetesen 10-20ml-ket evett alkalmanként, a barátnõm vele egyidõs lánya meg 70-80ml-ket. Mindkettõ normális:) Ha a babád kiegyensúlyozott, látod rajta, hogy evés után elégedett, jól alszik, és van elég pisis pelusa, plusz gyarapszik a súlya, akkor elég neki, bármennyit is eszik:) Ne aggódj, és sok boldogságot!

Annyi, amennyit kér. Neked nem kell emelgetned, vagy csökkentened az adagját, egyszerûen csak figyeld a kicsit, és meglátod, mikor mennyit kér:) A fiam 1 hetesen 10-20ml-ket evett alkalmanként, a barátnõm vele egyidõs lánya meg 70-80ml-ket. Mindkettõ normális:) Ha a babád kiegyensúlyozott, látod rajta, hogy evés után elégedett, jól alszik, és van elég pisis pelusa, plusz gyarapszik a súlya, akkor elég neki, bármennyit is eszik:) Ne aggódj, és sok boldogságot!
Mindenkinek más, a kórházban mellettem fekvõ nõ babája 120 ml-t evett a harmadik naptól kezdve, az én babám 70 ml-t. Ha adagemelésrõl van szó, gondolom tápszereztek, az én lányom is tápszeres, tehát le tudom írni, hogy mikor mennyit evett (de a dobozon ott van az átlag szükséglet): 1. hét 60-70 ml 2. hét 120 ml 3. hét 120 ml 4. hét 150 ml
Nekem a kórházba azt mondták, hogy ahány napos annyi milit a 10.napig utána pedig beáll a 100ml/ alkalom..tehát 1 napos 10 ml 2 napos 20 stb tehát hét naposnak 70 ml nálunk ez be is vált, majd a 10.naptól a második hónap végéig 90-100 ml evett, azután már 130 -160 között attól függõen mennyi étvágya volt.

Meddig látnak az 1-2 hetes kisbabák?

Az érdekelne hogy mikortól látnak rendesen, mondjuk nemcsak az árnyakat?!

Legjobb válasz: Szia. Õk még kb 20 cm-re látnak rendesen. Szopi közben pont a te arcodat látja, majd nézd meg, milyen figyelmesen fürkészi az arcodat. 6 hetes kortól látnak rendesen. Üdv, 11 hetes kislány anyukája

Szia. Õk még kb 20 cm-re látnak rendesen. Szopi közben pont a te arcodat látja, majd nézd meg, milyen figyelmesen fürkészi az arcodat. 6 hetes kortól látnak rendesen. Üdv, 11 hetes kislány anyukája
20-25 nentire. Majd olyan 6 hét körül fogod észrevenni, hogy már sokkal jobban lát.-)
Nem meddig, hanem mennyire? Még nem tanulták meg, hogyan kapcsolják össze a különbözõ részleteket, és nincs térlátásuk sem. Volt olyan kísérlet, ahol egy arcot úgy mutattak nekik, hogy minden részlet teljesen össze volt keverve (szem a száj mellett, orr a fül alatt) - és nem vette észre a különbséget.

A kisbabám 1 hetes, nagyon szeret a szopipárnán aludni. A kiságyban sem marad meg. Hagyhatom a párnán aludni, akár éjszaka is? Egyébként 16 -18 órát alszik.

Legjobb válasz: szia, én max úgy merném ott hagyni, hogy a szopipárnát beletenném a kiságyba. Mert akár milyen kicsi, tudnak ám mozogni. Az enyém két hetes korától körbe járt álmában az ágyban, és hasról hátra is fordult. Az elsõ 6 hétben textilmózesben altattam éjjel a fiam, abban kényelmesen elfért, de nem volt lehetõsége mászkálni. Ilyenkor szeretik a szûk, biztonságot adó tereket, mint amit a pocakodban megszokott. Nálunk ugyan nem vált be, de a pólyával is próbálkozhatsz.

szia, én max úgy merném ott hagyni, hogy a szopipárnát beletenném a kiságyba. Mert akár milyen kicsi, tudnak ám mozogni. Az enyém két hetes korától körbe járt álmában az ágyban, és hasról hátra is fordult. Az elsõ 6 hétben textilmózesben altattam éjjel a fiam, abban kényelmesen elfért, de nem volt lehetõsége mászkálni. Ilyenkor szeretik a szûk, biztonságot adó tereket, mint amit a pocakodban megszokott. Nálunk ugyan nem vált be, de a pólyával is próbálkozhatsz.
Szia! Az én 5 hetes babám is szeret a párnán aludni. De én mindig leveszem és beteszem az ágyába. Már csak azért is, mert a szopipárnán keresztül nem biztos, hogy a légzésfigyelõ riasztana. Biztos, ami biztos. Így nyugodtabb vagyok

1 hetes a kisbabám. Először nagyon fájt a mellbimbóm és a mellem. Most már konszolidálódott a helyzet. A jobb mellbimbóm azonban fáj és most enyhe kékes-lilás elszíneződése is van de nem sebes. Esetleg valaki találkozott már ilyennel? Mi a teendő?

Legjobb válasz: Szia! Érdemes beszerezni bimbóápoló krémet. A gyógyszertárban segíteni fognak. Van olyan, amit szoptatás elõtt le kell mosni, de van olyan is, amit rajtahagyhatsz, nem lesz baja tõle a babának (én ezt javaslom) Nekem 2 hét után teljesen rendbehozta. Gratula a babához :))

Szia! Érdemes beszerezni bimbóápoló krémet. A gyógyszertárban segíteni fognak. Van olyan, amit szoptatás elõtt le kell mosni, de van olyan is, amit rajtahagyhatsz, nem lesz baja tõle a babának (én ezt javaslom) Nekem 2 hét után teljesen rendbehozta. Gratula a babához :) )
Ja és az elszínezõdés el fog múlni :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) . A krémeken meg az tej rászárításon már túl vagyok.
Az elsõ 2-3 hétben nekem is fájt a szoptatás a bal mellembõl. Nálam az volt a baj, hogy rosszul szívta a baba. Mikor rájöttem, figyeltem hogy rendesen kezdje szívni és szép lassan fájdalommentes lett a szopizás.
A kérdező hozzászólása: szerintem nálunk is ez lesz, mert elõször nem jól szívta de most már rendesen bekapja. Csak idõ kérdése.:)

Normális hogy 4 hetes kisbabám óránként szopik és max 1 órákat alszik?

Hallom hogy sok baba órákat alszik,meg éjjel is.Tejem van,úgy szoptatok hogy 3 órán belül egy cicib?l adok.Éjjel is óránként kel,és van hogy másfél órát is cicin van,néha bealszik rajta.Köszi.

Legjobb válasz: Normális, persze, nem minden baba (sõt a legtöbb baba nem) tartja a nagykönyvi paramétereket, miszerint 3 óránként eszik közben meg alszik nagyokat... :) Az én lányom is így csinálta, pont, mint a te babád. 3 hónapos kora körül változott meg ez teljesen, azóta pár perc alatt végez. Én is 3 óránként váltottam mellet csak, mert sokszor evett keveset és nem ürült ki a cicim. De ezzel a módszerrel fél éves koráig csak anyatejes volt. Szóval nyugalom, minden rendben van, még ha fárasztó is a dolog. Éjszakára tudom ajánlani az együttalvást (korábban én is elleneztem), mert így aludni-pihenni is remekül lehet és a baba is szopizhat, ahányszor és ameddig csak akar. Kitartás, és semmiképpen ne adj tápszert, kár lenne, ha van tejed... :)

Normális, persze, nem minden baba (sõt a legtöbb baba nem) tartja a nagykönyvi paramétereket, miszerint 3 óránként eszik közben meg alszik nagyokat... :) Az én lányom is így csinálta, pont, mint a te babád. 3 hónapos kora körül változott meg ez teljesen, azóta pár perc alatt végez. Én is 3 óránként váltottam mellet csak, mert sokszor evett keveset és nem ürült ki a cicim. De ezzel a módszerrel fél éves koráig csak anyatejes volt. Szóval nyugalom, minden rendben van, még ha fárasztó is a dolog. Éjszakára tudom ajánlani az együttalvást (korábban én is elleneztem), mert így aludni-pihenni is remekül lehet és a baba is szopizhat, ahányszor és ameddig csak akar. Kitartás, és semmiképpen ne adj tápszert, kár lenne, ha van tejed... :)
Csatlakozom Denisához - csak az én fiam 4 hónapig csinálta ezt. :) Kérdezõ, apa nem tudna átmenetileg másik ágyra költözni? Vagy a kiságyat nem lehetne oldalkocsiként a tiétek mellé tenni? Hidd el, pár hét múlva mindent megadnál egy olyan felállásért, ami könnyítene a helyzeteden... (De az ne a tápszer legyen!)
Nálunk ez úgy mûködik, ahogy Stefi is ajánlotta: a kiságy oldalrácsa le van szerelve, a magassága egy szintben van a franciaágyunkkal és így van odatolva az én oldalamhoz. Így a saját ágyában alszik a baba, de mégis mellettem, csak odafordulok hozzá és alszunk is tovább szopi közben. Mindenkinek így jó, és ha nem választottam volna ezt a megoldást, már régen nem is szoptatnám a lányom (van nagytesó is). Most 10 hónapos a kicsi, és ezzel a módszerrel meg sem érzem azt sem, ha óránként kel szopni idõnként. Próbáld ki a fekve szoptatást, hidd el, nagyon kényelmes! :)
Mennyi ideig szopik? Lehet, hogy hamar bealszik rajta, így csak az elejét szopja ki, ami hígabb, és nem lakik jól vele, ezért gyakran megéhezik. Legalább 15 percig kell ennie, hogy hozzájusson a zsírosabb hátsó tejhez.
A kérdező hozzászólása: Este 8-tól ma reggel 8-ig 6-7 szer kelt fel.Aludni csak 10 perceket alszom, meg idõ kell sokszor mire visszaalszik.Nem is magam miatt írom, én kibírom az éjszakázást, csak érdekelne hogy mitõl lehet, talán éjjel adjak neki plusszba tápszert 1x?Köszönöm szépen!
A kérdező hozzászólása: Köszi!Együtt aludni nem tudom hogy tudnánk mert a férjemmel alszom és még nekünk is majdnem szû.Félnék hogy ráfekszem vagy hogy leesik..meghát fekve még nem is próbáltam szoptatni, nem tudom hogy kell.
Hát, ez is lehet... bár az én kisfiam már piciként is elég ügyesen, gyorsan szopizott. De akkor is gyakran kérte. Mondjuk hízott is, mint egy kismalac. :)
Próbáld ki, hogy körberakod a picit egy takaróval, ami az anyaméhre emlékezteti. Mert az is lehet, hogy nem éhes, csak Te hiányzol Neki, és még idegen számára a környezet. Vannak gyerekek, akik nehezebben akklimatizálódnak. Sokan egy anya által hordott pólót tesznek be a picinek, hogy érezze a mami illatát. Sokszor inkább ez a gond, nem az éhség.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!