Találatok a következő kifejezésre: 1 hetes ki tud (2 db)

Miért nem tud több tejcit kiszívni a babám? El vagyok kenődve.1 hetes babám állítólag keveset szopizik.50-60 ml van egy-egy mellemben (császár után vagyok), amiből kb.20-at szív ki, a többit le kell fejnem.

A véd?n? és a doki szerint egy étkezésre 80at simán meg kéne már ennie, de ? max 60at tud enni, azt is úgy, hogy 20at cicib?l és a többit lefejem neki. 3 óránként keltem, mert kicsit sárga is a lány, pedig nem igényli a keltést, simán aludna, de úgy vagyok vele, hogy minél többször szopizik, annál jobb.

Legjobb válasz: Ha aluszékony, akkor érdemes kelteni és serényen bíztatni a szopásra, de tényleg nincs olyan, hogy ennyit meg annyit kell ennie!!! (Idõnként nagyon felhúzom magam, hogy ennyi orvos van, aki ennyire nem ért a témához és a hülyeségeivel traktálja az anyukát! Ha tudnák, hogy mennyi gondot tudnak okozni ezzel... oda is csinálnak szopis problémát, ahol eredetileg nem is volt. :( ) Fejni fejhetsz, ha úgy érzed és látod, hogy szükség van rá, de mindig a szoptatás legyen az elsõ, amit csinálsz! A lefejtet csakis akkor add neki oda, ha nagyon kínlódik és akkor se üvegbõl, nehogy cumizavaros legyen a végére... Muszáj, hogy hozzá eddzõdjön, hogy a hátsó tejért jobban meg kell dolgoznia, különben elkényelmesedhet és pont a hízlaló tejrésztõl fosztaná meg magát. Ehhez viszont sok idõ és türelem kell mindkettõtök részérõl. Igyekezz minél tovább kitartani és nem "idõ elõtt elcsábulni" akár a folyamatos fejés + üveges pótlás, akár a tápszerezés felé. Mindkettõ sokkal idõigényesebb és kevésbé praktikus, mint a szoptatás. Meg kell dolgozni a tejecskéért. :)

Ma 10.35, ha a dokitok ezt mondta, akkor annyira azért nincs benne a szopis témában. A mi dokink (aki azért ennél jobban ért hozzá), azt mondta, hogy egy szoptatott babának ÁTLAGOSAN napi 400 és 1200 ml közötti mennyiséget kell ennie. Elõfordul ennél kisebb és nagyon mennyiség is, de csak kevés. A két érték között bármennyit eszik, elegendõ a normál fejlõdéséhez, a babák ösztönösek, rájuk kell bízni. Vannak csendes éhezõ gyerekek, de nekik a súlyuk nem gyarapszik, és ez nem is gyakori. A legtöbb baba annyit eszik, amennyire szüksége van, ha még kér, akkor ordít. A válaszadó által megadott érték valóban a tápszeres babák esetére vonatkozó iránymérõ, hogy KB. mennyit kell enniük a gyarapodáshoz. És egész pontosan így hangzik: minimum 120, maximum 150ml testsúlykilogrammonként. De ezt egy szoptatott babánál nem lehet alkalmazni, ez ilyen egyszerû. Kérdezõ, szoptass, ahányszor kéri, de ébreszd, hogy egyen, gyorsan elmúlik a sárgasága. És bízd rá a kicsire, mennyit eszik, ha van elég pisis pelusa, kiegyensúlyozott, jó kedélyû baba, és gyarapszik a súlya (még ha minimálisat is), akkor elegendõ neki a tejmennyiség, amennyit megeszik.
A kg/150 ml tápszerre vonatkozik, nem tejre. Az én fiam 3 hetes koráig 60 mili tejet ivott maximum egy etetésre, mégis úgy nõtt és hízott, mint a gomba. 6 hónaposan akkora, mint egy egyéves. Nincs olyan, hogy ennyit vagy annyit "kell".
Ha aluszékony, akkor érdemes kelteni és serényen bíztatni a szopásra, de tényleg nincs olyan, hogy ennyit meg annyit kell ennie!!! (Idõnként nagyon felhúzom magam, hogy ennyi orvos van, aki ennyire nem ért a témához és a hülyeségeivel traktálja az anyukát! Ha tudnák, hogy mennyi gondot tudnak okozni ezzel... oda is csinálnak szopis problémát, ahol eredetileg nem is volt. :( ) Fejni fejhetsz, ha úgy érzed és látod, hogy szükség van rá, de mindig a szoptatás legyen az elsõ, amit csinálsz! A lefejtet csakis akkor add neki oda, ha nagyon kínlódik és akkor se üvegbõl, nehogy cumizavaros legyen a végére... Muszáj, hogy hozzá eddzõdjön, hogy a hátsó tejért jobban meg kell dolgoznia, különben elkényelmesedhet és pont a hízlaló tejrésztõl fosztaná meg magát. Ehhez viszont sok idõ és türelem kell mindkettõtök részérõl. Igyekezz minél tovább kitartani és nem "idõ elõtt elcsábulni" akár a folyamatos fejés + üveges pótlás, akár a tápszerezés felé. Mindkettõ sokkal idõigényesebb és kevésbé praktikus, mint a szoptatás. Meg kell dolgozni a tejecskéért. :)
Egy hetes korukban az enyémek se ettek 80-at
Engem is beparáztatott a védõnõ az elsõ hetekben, hogy mennyit kéne ennie a babámnak, de õ sosem evett annyit. Most 4 hós, szépen gyarapszik, áldom az eszem, amiért nem kezdtem el a tanácsára tápszerezni, de bestresszelni így is bestresszelt rendesen.
A Mi dokink nagyon benne van a szopis témában, 3 gyemeke van és nem mellesleg szülésznõ a felesége. Õ azt mondta, hogy minden kg-ra 150 ml-re van átlagosan szüksége, egy nap. A Mi sárgaságunk teljesen 3 hét alatt múlt el. A labor eredmény egyébként nem csecsemõre vonatkozik, hanem felnõttekre. A gyakori szoptatés jót tesz neki. Minket nem akartak szülés után 4 nappal hazaengedni, a sárgasági értéke miatt. Utolsó nap másfél óránként szoptattam, 100-at esett az érték.
Nekem 2 hétig volt sárga
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a biztató válaszokat én is azt gondolom, hogy üvöltene, ha éhes lenne. Remélem hamarosan megerõsödik õ is. Mennyi idõ, míg a sárgaság elmúlik?
Neki is szokni kel. Majd belejön. Ez meg hülyeség hogy 80-at KELL szopnia. Minden gyerek más. Az enyém 70-80-nál többet sosem szopott. Sosem ette meg azt amit a nagykönyv szerint kellett volna, csak felét kétharmadát. És ha esetleg mindíg fejned kell mellé az sem tragédia csak kényelmetlen. Lényeg hogy anyatejt kap. Nem kell nagyon rágörcsölni erre.
Egy hetesen a fiam 10-30ml-t evett egy alkalomra, és elég volt neki. Nem tudom, honnan szedték a dokik a 80-at, az én dokim azt mondta, hogy a baba annyit eszik, amennyire szüksége van, és ha nem elég neki a tej, akkor nincs elég pisis pelusa, és nem gyarapszik semmit. Szerintem hagyd rá a babádra, fejj mellette nyugodtan, de csak akkor add oda, ha kéri. Mindig cicire tedd inkább, ha éhes. És mérd meg hetente, hogy gyarapszik-e, de csak akkor táplálj hozzá, ha két egymást követõ héten sem gyarapodott.
Szia! Nyugi, nálam is pontosan ez volt. Nekem is sárga volt a fiam, és alig tudtam felkölteni 3 óránként (cirógattam, finoman csipkedtem, pelenkáztam, vetkõztettem...) Bár nekem evett, nem kellett lefejnem neki, viszont méregettem, és nekem is 50-60 grammot evett olyankor(kb 2-2, 5 hetesen kezdett 80akat enni.), fejni meg csak annyit tudtam, hogy csak összepiszkoltam a fejõt. Annál több lesz a tejed, ahányszor többször teszed mellre. Nekem azt mondta a védõnõ, hogy mivel sárga, aluszékony és kicsit erõtlen is, azért eszik kevesebbet. De majd belejön, ha már erõsödik.
Szia. Mi 11 naposak vagyunk. 4000 g-mal született elsõ baba. Nekem a kórházban 60ml-t szopott, most pedig simán megeszi a 80ml-t. Szerintem is minden babának más a szopási igénye. A lányom 10 perc alatt evett 60 ml-t, míg másnak a babája a kórházban 30 perc alatt 10 ml-t.

1 hetes terhességet ki tud mutatni a teszt?

Legjobb válasz: nem tud kimutatni!

nem tud kimutatni!
Szia! Hát azzól függ honnan számítottad az 1 hetet!De nem biztos!Ha negatív lett a teszted és te úgy érzed terhes vagy, várj még egy pár napot (4-5nap) és csináld meg újra!Szóritok hogy az legyen amit szeretnél!!!!
Szia! A terhességet az utolsó menstruáció elsõ napjától kell számitani, tehát 1 hetesen még nem is vagy terhes. Ha a terhesség 3. hetét kérdezed még akkor sem mutat semmit a teszt. Úgy tudom, hogy vérvétel esetén hamarabb ki lehet mutatni a terhességet.
Szia! Nekem 5 hetesen mutatta ki a teszt a terhességet. Azaz a baba akkor még "csak" 3 hetes volt. Szerintem várj még 1-2 hetet.... Üdv.: 10 hetes kismama:)
A menstruációd késése után csináld meg egy héttel a tesztet és akkor már tuti kimutatja!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!