Találatok a következő kifejezésre: 1 hetes ki (87 db)

1 hetes babánál hogy néz ki egy napotok? Hány óránként eszik a baba, mennyit van fel, éjjel is felkeltitek megetetni?

Legjobb válasz: hát, amennyire emlékszem nálunk az egy hetes babám tulajdonképpen végigaludta a napot. evett, aludt, evett, aludt. talán evés után fél órácskát ha fent volt, és pihent tovább. aztán 2-3 hetesen már többet volt fent, akkor már 1-másfél órát fent volt a két alvás között. 2-3 óránként evett.

hát, amennyire emlékszem nálunk az egy hetes babám tulajdonképpen végigaludta a napot. evett, aludt, evett, aludt. talán evés után fél órácskát ha fent volt, és pihent tovább. aztán 2-3 hetesen már többet volt fent, akkor már 1-másfél órát fent volt a két alvás között. 2-3 óránként evett.
ha kicsi a sulya és hosszu ideig alszik csak akkor szokták fel kelteni , de lehet ugy is pár napig még ök sokszor esznek nem telik el több óra de van ugy hogy jó alvo és 3-4kg akkor nem gond ha hosszukat alszik ugy fejlödik van hogy 4 órát is v. többet alszanak. szoval ha nagybaba nem kell keltegetni
Anyatejes vagy tápszeres a babád? Nem mindegy.
A kérdező hozzászólása: Anyatejes
Az én lányom 1 hetesen vagy cicin lógott, vagy aludt... Még nem nagyon érdekelte a külvilág. Anya kellett, cici kellett, ennyi. Majd pár hét múlva már jobban nézelõdött. Igény szerinti szopi volt, az elsõ héten kb. óránként szopott. Sose keltettem fel, ébredt õ magától is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm

1 hetes a kisfiam. Úgy néz ki hasfájós, milyen tanácsokkal tudnátok segíteni? És van olyan akinél az etetés az 3 részbõl áll tehát szopi után büfiztetés pihen, majd újra igényli? 36/apa

Persze már tudunk pár módszert,de hátha valami újat tudunk meg.

Legjobb válasz: A fiam, most 7 hós, õ is nagyon hasfájós volt, neki a ringatáson kívül semmi nem segített. Nem ettem semmi tiltottat, csak nagyon mohó volt. Fontos sokszor büfiztetni, pocakot simogatni, kézzel melengetni, az jó nekik. Volt olyan is, hogy 1.5 órán át szopizott kisebb megszakításokkal, büfi, 10 perc alvás, stb..Egy 1 hetes baba még a szopizásban is elfárad, szóval adjatok neki több idõt :) Sok sikert!

A fiam, most 7 hós, õ is nagyon hasfájós volt, neki a ringatáson kívül semmi nem segített. Nem ettem semmi tiltottat, csak nagyon mohó volt. Fontos sokszor büfiztetni, pocakot simogatni, kézzel melengetni, az jó nekik. Volt olyan is, hogy 1.5 órán át szopizott kisebb megszakításokkal, büfi, 10 perc alvás, stb..Egy 1 hetes baba még a szopizásban is elfárad, szóval adjatok neki több idõt :) Sok sikert!
Ki kell zárni mindent! Pelenka nem pisis? Az én fiam ha eg pisis van benne, már ordít, ki kell cserélni. Nincs melege? Egy body+ rugi elég otthonra bentre, s nem kell betakarni csak ha alszik, egy vékony pléddel. Meg kell nézni mit eszik az anyuka! Semmi k betûs, karfiol, kelkáposzta... Semmi hüvelyes, baba, zöldbab, borsó... Csak hús krumpli rizs tészta, kevés fûszer Húsleves. Szendvics, paprika paradicsom uborka Kevés tejtermék, mert attól is fájhat a hasa. Ezeke után lehet mérni a babát, evett-e eleget!? Szopizhatott fel órát, s lehet csak 20 Milit evett, hol ott neki 60-100 Milit kene ennie! Mérjétek, mert lehet azért sír éhes! Egyik cicibõl eszik, ébresztgetés, hogy egyen, ne aludjon be rajta, majd büfi, másik cicibõl etetés. Ha a két cici után is sír, akkor ringatás! Ölben, sétálva, vagy baba hinta. Volt hogy 2 órán át ringattam, mert csak úgy aludt el, de 3-4 hónapos korukra kinövik a babák ahasfájást, szóval nincs sok hátra, kitartás!
Nekem amíg szopott a babám, addig egy kajálás alatt többször is megbüfiztettem. Rengeteg levegõt nyelt és én nemtudtam rávenni, hogy lassabban egyen. Tornáztatás nálunk is volt, fle-fele sikerrel. Infacolt adtunk neki, az jó volt kb 1 hétig, majd Espumisant (abból néha kap még most is) és BabyColm cseppet. Ha már nagyon nem tudtunk vele mit csinálni, akkor hajszárítóval óvatosan átmelegítettük a hasát és a hátát, utánna tornáztatással könnyebben kijött neki, ami bántotta. Mi szerencsések vagyunk, mert kb 2, 5 hónapos korára megszûntek ezek a gondok. Persze lehet még neki köménymagteát adni (nekünk nem vált be, csak jobban fájt neki), van aki arra esküszik, hogy kajcsi elõtt ad egy pár korty vizet a babának, így nem eszik olyan mohón (az enyém ugyanolyan mohón evett), egy próbát lehet ezek is megérnek.
Ha sokat pukizik, akkor nincs gondd, nem a hasa fáj, mert távozik a levegõ! Ha nem pukizik, akkor espumisan, vagy infacol, recept nélkül kapni, újszülött kortól adható, ez segít a levegõtõl megszabadúlni, segít pukizni!
Ja és lehet az is, hogy fázik. Az én babám nyári, mégis majd egy hónapos koráig hosszú rugiban, bebugyolálva vastag plédbe, aludt. És ha fázott, akkor bizony rettenetesen üvöltött. :)
A kérdező hozzászólása: Természetesen azzal tisztában vagyunk hogy, mivel még csak 1hetes hozzá kell szoknia az új világhoz. Figyelünk hogy ne legyen meleg, az anya étkezésére is meg egyéb ilyen dolgokra. Köszönöm a válaszokat és a esetleges többit!
igen, ha tud büfizni, az jó, lehet szopi közben is büfiztetni - infacol vagy espumisan cseppek - esetleg colief, de ez sokkal drágább és csak akkor jó, ha tényleg laktázenzim hiánya van a babának, macerás a beadása is - szélcsõ, pukikat segít kihozni, masszírozás, tornáztatás - sok sok türelem és kézben hordozás, ha sír is, anyánál vagy apánál legyen, hogy érezze, nincs egyedül a fájdalmával - anya ne egyen tejterméket egy darabig, meg puffasztó ételeket - hajszárító! óvatosan lehet melegíteni a pociját, a monoton hangra pedig sokszor el is aludt a miénk, ez kb 10 hetes koráig beválik, utána amúgy is csökken a hasfájás - biogaia cseppek: szintén drága és legalább 2 hét, mire használ..ártani nem árt, mi használtuk
Anyuka figyeljen oda, hogy mielõtt mellet vált a szopinál, alaposa ürüljön ki legalább az egyik melle! A tej elsõ része sok tejcukrot tartalmaz, és ha ez rendszeresen nem keveredik a zsírdús hátsótejjel, az is okozhat szélgörcsöt, puffadást. Ennek a fajta hasfájásnak jellemzõje vagy a nagyon híg, vízszerû kaki, amit szinte beszív a pelus, vagy a zöldes, robbanásszerûen ürülõ kaki.

1 hetes kiskutyából mivel lehet ki irtani a bolhát? :S

most született és szegénykém nagyon bolhás, de nem merem se megfürdetni se bolha irtó porral beszórni.:(

Legjobb válasz: Van ilyen csepp amit a nyakára kell csepegtetni, de hogy azt lehet-e 1 hetes kiskutyára azt nem tudom. gyógyszertárban lehet kapni.

Van ilyen csepp amit a nyakára kell csepegtetni, de hogy azt lehet-e 1 hetes kiskutyára azt nem tudom. gyógyszertárban lehet kapni.
Ilyenkor még nem lehet... 1-2 hónaposan mikor már foga is van meg megy, akkor lesz hihetetlen sok bolha benne, de 3 hónapos kor környékén lehet írtani (bár ez is szertõl függ, de a Frontline nagyon erõs neki pedig csak az hatásos)
Hívj fel egy állatorvost és kérdezd meg tõle(megbízhatót), azért még fizetni sem kell :)
A kérdező hozzászólása: értem. akkor várok.. köszönöm a válaszokat :)
az állatorvost megkérdezheted , meg sztem bolha írtos samponnal is megmoshatod csak a fejére ne nagyon menjen a víz
egyhetes kiskutyát ne furdessen meg.megfázik asztán elpusztul.semmien cseppentot nem szabad rátenni.hivd ki az allatorvos ne kísérletezz
Egy hetes kutyussal nem nagyon tudsz szerintem mit kezdeni. Túl kicsi mind a fürdetéshez, mind a csepphez (ezt csak 3 hónapos kor után lehet rájuk tenni). Mindenképpen dokit kellene hívni. És nyugi nem csak a Frontline jó. Exspot, Advantix, Bio-spotix mind hatásosak és azt hiszem mind olcsóbb is. Mondjuk ezt nektek kell kikísérletetezni, hogy nálatok mi használ. Nálunk pl a Frontline semmit nem ér (mellette találtunk kullancsot), valahol viszont ezt istenítik. Ajánlatos majd minden kutyát lekezelni. Olcsóbb ez a havi 1-2000ft, mint a babesia gyógyítása.
Ne nagyon várjál, a bolhák nagy kárt tudnak tenni egy ilyen kicsi kutyában, könnyen vérszegény lehet a kutyus. Hívd fel az állatorvost és kérdezd meg, hogy milyen szert ajánl. Felnõtt kutyáknak való samponnal, spot on-nal ne kísérletezz.
Szia! Várj egy hetet még, és utána a Frontline spray-t lehet rá fújni. Nézz utána, 2 hetes kortól nyugodtan lehet használni! Ne törõdj az itt össze-vissza beszélõkkel, keress rá a Google-n, és olvasd el a használati utasítást. Szegény kutyus, biztos nagyon rossz lehet neki, de fürdetni semmiképpen ne fürdesd meg, legalább 3 hetes koráíg.


Igen! Mi van, ha borultok?
Sanjos igen.Gondolj bele, ilyenkor még annyira picia azigóta, hogyha egy nagyobb gödörbe mentek akkor is leválhat .Nem kellene kockáztatni.
Szia! Én elõzõ évben 2 hetes túrán voltam Görögországban, azon kívül minden hétvégén mentünk. Most februárban megtudtam, hogy terhes vagyok. A bukósisak azonnal vissza a szekrénybe, én úgy gondoltam nem kockáztatok. Viszont van olyan ismerõsöm, aki még nagy pocakkal is motorra ült. Szerintem kérd ki az orvos véleményét, és azzal együtt mérlegeld az egyéb kockázatokat és csak utána dönts. Az egy hetes túra szerintem elég megerõltetõ ilyen állapotban. De ez csak az én véleményem. 13 hetes kismama
Ez engem is érdekel. Mi van akkor ha területre járok ki ellenõrizni és egész nap atóval kell közlekedni? 6 hetes
Szia! A rázkódás nem olyan jó, fõleg az elsõ idõszakban! Ezért, és a balesetveszély, esés lehetõsége miatt nem ajánlanak ekkor bizonyos sportokat sem, mint futás, sielés stb... Szerintem motoron is sokat zötykölõthetsz, és elég balesetveszélyes is! kérd ki az orvosod tanácsát! Boldog babavárást! 35 hetes kismama
A motor akkor zötyög, ha rossz uton megy, és a kocsi is zötyög, ha rossz uton megy. Borulni meg senki sem akar. De ezt Te döntöd el.

1 hetes babámnak az este forraltam vizet inni, de nem kellett neki, cumisüvegben van. Öntsem ki, vagy kínálhatom még vele?

Legjobb válasz: Azt leszámítva hogy egy hetes babának egyáltalán nem adtam vizet, biztos hogy frisset csinálnék.

Azt leszámítva hogy egy hetes babának egyáltalán nem adtam vizet, biztos hogy frisset csinálnék.
A kérdező hozzászólása: Hülye volt maga a kérdés is, kiöntöttem. Azért forraltam, mert rá van írva, hogy bontás után forralandó.
Ha a cumija volt a szájában, tehát nyálas lett, akkor újat. Ha nem ért hozzá, akkor adhatod még neki.
Ne forrald a babavizet, ne csinálj magadnak plusz melót. :) Kis adag vizeket tölts ki így nem sajnálod ha ki kell önteni. Inkább öntsd ki, én nem vagyok túl parázós anyuka de emlékszem hogy az újszülött-pár hetes babámnál nagyon figyeltem az ilyesmire. Nagyobb korában már más, 15 hósomnak este bekészítem a reggeli teáját, nem lesz tõle semmi baja. Piciknél nem lehet tudni, jobb félni mint megijedni.
Babavizet nem kell forralni. Tehát legközelebb nyugodtan tölts ki akkor vizet a babádnak, amikor szomjas.
Babavizet nem kell kulon forralni.
A babavizet amennyire tudom nem kell forralni sem.
A kérdező hozzászólása: Köszi. nem volt hûtõben, forralt babavíz.
Hutoben volt? En ujat csinalnek. Gondolj arra, hogy te sem szivesen innal allott vizet.
A babavizet felbontás után 24 órával már forralni kell. Ezért is tartom hülyességnek. Felesleges pénzkidobás.

1 hetes gátsebetek hogy nézett ki?

Rávettem magam, hogy megnézzem. A felénél csak egy csík látszik, a másik felénél (befűzéshez közel) meg két dudor van. Úgy látom, hogy a varratok erősen fogják közre ezt a két dudort. Ez el fog múlni, ugye? Aggódóm, kérlek írjatok!

Legjobb válasz: Én nem néztem meg. Az orvos nézte meg varrat szedéskor és a 6 hetes kontrollon.

Én nem néztem meg. Az orvos nézte meg varrat szedéskor és a 6 hetes kontrollon.
Pont így nézett ki az enyém is, nyugi el fog múlni!!! :) Nem most, de pár hónap, és teljesen rendben lesz. Emiatt nem kell aggódnod. Jó babázást! :D
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a hozzászólást!! Most megnyugodtam! :)

38+1 hetesen 2ujjnyira nyitva, anyukák ilyen értékekkel ki mikor szült milyen volt? Könnyen, nehezen ment?

Legjobb válasz: Ilyen értékkel szültem 37+6 hetesen.A szülés nagyon hosszú volt, 16 óra, és iszonyatosan nehéz...Akkor nagyon megviselt, de pár nap múlva már szép emlékként tekintettem vissza rá :) Nagyon szép szülést kívánok, és sok boldogságot :)

Ilyen értékkel szültem 37+6 hetesen.A szülés nagyon hosszú volt, 16 óra, és iszonyatosan nehéz...Akkor nagyon megviselt, de pár nap múlva már szép emlékként tekintettem vissza rá :) Nagyon szép szülést kívánok, és sok boldogságot :)
Mikor két ujjnyira nyitva volt a méhszáj akkor már kórházban voltam, a fájások illetve felerõsödésük igazából burokrepesztés után jelentkeztek és pár órán belül meg volt a baba. /2.szülés/
ennyi idõsen bõ egy ujjnyira voltam nyitva. 39+6 mentem szülni, 14 óra vajúdás után 25-30 perces szülésem volt :) szerintem gyorsan megvolt :)
Én a 39.héten nyíltam ki 2 ujjnyira.A kiírt után 10 nappal inditották.Nagy baba, de.11-tõl este 1/4 9-re lett meg.Nehéz volt de nem bánom, van egy gyönyörû, okos, ügyes, tökéletes fiam.
ó én pont igy szültem 4 hónapja !16 óra vajudás után császárral altatásban !Nekem délelõtt nézték meg nst azt monta a doki hogy még nem szülünk hát mi nem igy gondoltuk uhogy hajnalban nekiláttunk a vajudásnak!semmi pánik!boldog bababvárást addig is!
A kérdező hozzászólása: Hát köszi csajok!Már nagyon izgatott vagyok és félek is:) de köszi a biztatást!:DKedvesek vagytok!
nekem 2 ujjnyi volt a méhszáj (40+3), mikor megrepedt a burok. Pont az nst után a magánrendelõben, ahogy felálltam a székbõl, így azonnal megvizsgált a doki. A vajúdás hamar ment, kb 3-4 óra volt, a kitolás volt nehezebb. Könnyû szülést

1 ujjnyira ki vagyok tágulva, 39 hetes kismami vagyok, szerintetek mennyi lehet még hátra?

A dokim szerint ma vagy holnap meglesz a kisfiam.Amióta megvizsgált még rosszabb...menni sem bírok. Az nst fájásokat mutat, a baba feje beágyazódott,px 2-es méhszáj..

Legjobb válasz: Hát szerintem Neked hamarabb meglesz a babád mint Nekem:)) én is 39+4 hetes vagyok de nálunk semmi tünet, fájásaim sem voltak még!Egyedül annyi hogy fél óránként, óránként tisztára bekeményedik a hasam. Nekem megrövidült méhszáj, külsõ felpuhulva és azt mondta h a kisujjának a hegye befér, tehát én is kicsit nyiltam már...Te mikorra vagy pontosan kiirva? Neked is meg van rövidülve a méhszáj?

Hát szerintem Neked hamarabb meglesz a babád mint Nekem:) ) én is 39+4 hetes vagyok de nálunk semmi tünet, fájásaim sem voltak még!Egyedül annyi hogy fél óránként, óránként tisztára bekeményedik a hasam. Nekem megrövidült méhszáj, külsõ felpuhulva és azt mondta h a kisujjának a hegye befér, tehát én is kicsit nyiltam már...Te mikorra vagy pontosan kiirva? Neked is meg van rövidülve a méhszáj?
A kérdező hozzászólása: Hivatalosan 21.-re vagyok kiírva.Remélem elõbb kibújik a kis lurkó, eléggé nehezen bírom már :) Igen a méhszály 2 es...(ha jól értettem) Hááát, neked sincs már sok hátra..hamarosan a kezedben tarthatod a picid!Kisfiú, kislány? Hol fogsz szülni?
Hát remélem is hogy nincs sok :) én 15.ére vagyok kiírva és a Jáhn Ferencbe fogok szülni és kislányom lesz! Nem tudom miért érzem azt hogy kicsit váratni fog magára a kisasszony:) Minden esetre akár mikor szülhetünk szerintem attól függetlenül hogy vannak-e jelek, hisz van akinél semmi elõjele sincs. Te hol fogsz szülni? van fogadott orvosod? milyen szobában szeretnél lenni szülés után(1-es vagy ahol többen is vannak? )?
Szerintem elment szülni:) Drukkoljunk neki:)

Kislányom 1 hetes, és tegnap óta a hasán nagyon ki van száradva a bőre. Eddig nem volt ilyen gond. Mitől lehet? Mivel kenjem be?

Legjobb válasz: Semmi gond,minden babánál elõfordul. Kenegesd gyógyszertári babaolajjal,pikk-pakk elmúlik. 5 hetes kisfiú anyukája

Semmi gond, minden babánál elõfordul. Kenegesd gyógyszertári babaolajjal, pikk-pakk elmúlik. 5 hetes kisfiú anyukája
Igen, sima patikai napraforgó olajat tegyél steril vattára, hipp hopp megoldja!
Az én lányomnak a kezérõl már a kórházban lekopott a bõr, a lábárõl itthon az elsõ pár napban. Én Neugranormonnal kentem, tökéletesen szépen begyógyult 2 nap alatt, és nem hámlott utána. Mondják hogy jó a napraforgó vagy paraffin olaj, de hallottam azt is, hogy a gyógyszertári fürdetõkrémet kend rá testápolóként, az is jó, vagy sima babatestápolóval. Megkérdezheted a védõnõd és a dokid is, hogy mit javasol.
A gyógyszertári fürdetõkrém testápolóként is használ és legjobb a száraz bababõrre. Esti fürdetés után be lehet kenni vele és elmúlik hamarosan!

24 hetes terhes vagyok, ma a méhszájvizsgálaton azt mondta a doki, 1 ujjnyira ki van nyílva a külső méhszáj. Ettől még a napi ház körül teendőket el szabad végezni? Vagy már az is árt?

Ha tovább nyílik, azt fogom érezni? Szeretkezni szabad? Ezt elfelejtettem megkérdezni t?le...

Legjobb válasz: Szia! Nekem a barátnõm volt kinyílva így mint Te, mármint a 24. hét környékén. Õt a sexrõl is letiltották, és szigorú ágynyugalmat javasoltak neki, ami abból állt, hogy csak wc-re és zuhanyozni kelhetett fel, valamint izomlazítókat kapott. Nagyon vigyázz magadra, mert azt mondtják, hogy a 24. héttõl már életképes egy baba ha megszületik, de nagyon nagy szerencse, ha ilyen idõs korban nem marad valami szellemi sérülése. Én a helyedben, ha személyesen nem tudsz elmenni, akkor legalább felhívnám az orvosomat, és megkérdezném ugyan ezeket a kérdéseket. Van akit be is utalnak így a kórházba, vagy összevarrják a méhszáját. Azt nem tudom, hogy mit érzel ha tovább nyílik a méhszájad, eddig éreztél valamit? Viszont minél többet kellene pihenned, nehogy ilyen hamar meglegyen a picike vagy tényleg tovább tágulj. További szép babavárást kívánok 33 hetes kismami

Szia! Nekem a barátnõm volt kinyílva így mint Te, mármint a 24. hét környékén. Õt a sexrõl is letiltották, és szigorú ágynyugalmat javasoltak neki, ami abból állt, hogy csak wc-re és zuhanyozni kelhetett fel, valamint izomlazítókat kapott. Nagyon vigyázz magadra, mert azt mondtják, hogy a 24. héttõl már életképes egy baba ha megszületik, de nagyon nagy szerencse, ha ilyen idõs korban nem marad valami szellemi sérülése. Én a helyedben, ha személyesen nem tudsz elmenni, akkor legalább felhívnám az orvosomat, és megkérdezném ugyan ezeket a kérdéseket. Van akit be is utalnak így a kórházba, vagy összevarrják a méhszáját. Azt nem tudom, hogy mit érzel ha tovább nyílik a méhszájad, eddig éreztél valamit? Viszont minél többet kellene pihenned, nehogy ilyen hamar meglegyen a picike vagy tényleg tovább tágulj. További szép babavárást kívánok 33 hetes kismami
38 hetes múltam.28 hetesen volt nyitva 1 újnyira a külsõ méhszájam.Egy hét szigorú fekvés (napi pár 2-3 órára kelhettem fel összesen).Én keményedtem mellé sokat.Kaptam gyógyszert a méhösszehúzódások ellen.Egy hét után kellett mennem kontrolra, addig nem lehetett szeretkezni.Utána igen, de óvatosan.A fekvés óta nem is kemnényedtem sokat, így ismét mozoghattam.Az egy hétig viszont a doki szólt a páromnak, hogy ne engedjen csinálni semmit, szolgáljon ki, különben kórház lesz a vége.Egy hetet kibírtam, azóta minden rendben.Nem érezni ha nyílik sajnos.Ettõl még túl is hordhatod.A kimélõ életmód viszont fontos.Pihenj, ha a szervezeted igényli.A házimunka megvár, majd ha nem érzed nehéznek meg lehet csinálni.Azért kérdezd meg az orvosod.Ha nagy gáz lenne szólt volna már.
szerintem senki nem akar rosszat azzal a kérdezõ kismamának, h pihenjen amennyit lehet és vigyázzon magára még jobban... saját véleményem, bár nekem zárt a méhszájam, de jobb ha tartozkodsz a szexuális élettõl is....vigyázz magadra, pihenj sokat....mindenki véleményétt elolvashatod, ikérheted, de ugyis Te döntesz mit teszel...
Nem orvos függõ a diagnózis, csak nem kell olyan emberekre hallgatni, akik a Piri nénitõl hallották, hogy az orvosa mit mondott. A 3100-as méhszájjal semmi probléma nincs, teljesen jól mondott mindent az orvosod. Csak azokra hallgass, akik veled egy cipõben járnak, és ne azokra, akik mások vagy a húguk esetét írják le!
Te okoskodó uccsó hozzászóló! Látszik nem te vagy terhes, hanem a húgod. Azért mert 1 újnyira nyitva van a külsõ méhszáj még nem fektetnek be senkit, szerintem fogalmad sincs, hogy 2 méhszájkinyílás közt is van különbség. Nekem is nyitva van a külsõ 20. hét óta, sõt a belsõ is nyiladozik, na ezt kapd ki! A fogadott orvosom amit akkor nekem tanácsolt, ugyanazt írtam le a kérdezõnek, és nem neked! Naponta du pihi van, és amíg nem szól az orvos addig mehet a szex. 37 hetes vagyok és még esélyünk sincs, hogy holnap megszülnénk.
Hát érdekes válaszokat olvastam. Mintha a dokik nem ugyanazt tanulnák az egyetemen? hogy lehet az, hogy mást mondanak nekünk ugyanolyan "panaszokra"? Akkor ez az én sztorim: nekem 30 hetesen mondta hogy cx 3100, azaz a külsõ méhszáj 1 ujjnyira nyitva. totál berezeltem, addig teljesen zárva volt minden, mondjuk nem pihentem addig semmit, melóztam. én azonnal feltettem a kérdéseket, amiket te is kedves kérdezõ most itt tõlünk kérdezel, bár a dokim magától is mondta. a következõket: mostmár igenis lassítsak, pihenjek többet, ha lehet, hagyjam abba a melót (persze hogy azonnal abbahagytam). de!!!! elvileg semmi konkrét házimunkától nem tiltott el, 3x2 magnéziumot írt föl, a szexre pedig azt mondta, hogy õ mondja, ha nem lehet, tehát lehet, csak term. finomabban.... én bízom a dokimban, elvileg tudja mit beszél, nem??? számomra ezért hihetetlen, hogy ugyanolyan panaszokra dokik eggggészen másképp reagálnak .... hát akkor engem már rég be kellett volna fektetnie ... ha hozzáveszem, hogy jócskán túlsúlyos kismama vagyok, enyhe magasvérnyomással, ami mondjuk kordában van tartva. Szóval még itthon vagyok, 34 hetesen, igaz, érzem nem egyszer a kisebb szúrásokat, néha néha megfeszül, de elvileg még kibírható. Épp most fogok visszamenni ellenõrzésre, kíváncsi vagyok, most mi lesz a helyzet .... szóval akkor ennyire orvos függõ a diagnózis??????
Az utolsó hozzászóló lennék. Ne haragudj kedves utolsó kérdezõ, a válaszomat nem Neked szántam, hanem az elõtted szólónak, csak megelõztél a válaszod elküldésével.
Az utolsó hozzászólónak írnám, hogy Te talán orvos vagy? És ha a nyitott méhszájhoz csatlakozik az, hogy lent van a baba? Akkor majd okos tanácsodra a kérdezõ kismama egész nap teszi a dolgát, persze állva. És mi van ha kinyílik a belsõ méhszája is? Akkor majd a következõ kérdésére ami az lesz, hogy gáz, ha a 30. hét elõtt megszületett a babámat, majd azt fogod válaszolni, hogy nagyon sajnálom ami veled történt? Szóval kedves kérdezõ kismama. A hugom 32 hetes terhes. 2 hete kórházban van, mert kinyílt a külsõ méhszája 2 ujjnyira. Folyamatosan fektetik és gyógyszereket kap, hogy nehogy meginduljon neki a szülés, ugyanis már 2-szer szülési görcsöket mutattak ki nála és az orvosa azt mondta, hogy 3-adszor már nem tudják leállítani a fájásokat, mert az káros lehet a magzatra. Tehát pihenj sokat, ezeket a kérdéseket pedig mihamarabb tedd fel az orvosodnak, mert ha egy orvos siet a rendelésen, akkor hajlamos kihagyni 1-2 részletet. Ha tovább nyílik a méhszájad, azt nem igazán fogod érezni, a hugom sem érzett semmit. Ha bizonytalan vagy, akkor tedd fel a kérdéseidet MOST a http://www.hazipatika.com-on, Dr. Elek Csabának, aki szülész, nõgyógyász, humángenetikus. Nagyon hamar válaszol, szinte másnap és igen kimerítõen. Remélem tudtam picit segíteni
bocsi.. napi 4x2 szem magneB6-ot.. :-)
Nekem 28 hetesen voltak ugyanezek a tünetek, és azt mondta az orvos, hogy kötelezõ pihenés, max 4 órát lehetek talpon (ülés is beleszámit) naponta. Szedni kell napi 4x8 szem magneB6-ot. Sex tilos!! Nem fogod érezni, ha tovább nyilik a méhszáj.. És nem akarlak megijeszteni de egy ismerõsöm 26 hetesen nem vette ezeket komolyan, megszült és meghalt a babája. Orvos szerint ilyenkor minden nap nagyon sokat számit. Hiába marad életben a babád, ha élete végéig testi vagy szellemi fogyatékos lesz esetleg.. amúgy a dokid hogyhogy nem mondta el ezeket??? Nagyon furcsállom.. Szóval most a baba a legfontosabb. egy cipõben járunk, én is fekszem 4 hete.
Ha a külsõ van nyitva még túl is horhatod a babát! Nyugodtan végezd el a napi teendõidet, de törekedj arra, hogy minden délután pihenj le min. fél órára. Ha tovább nyílna, nem fogod érezni, szeretkezni pedig addig szabad, amíg az orvos nem szól, ugyanis azonnal szól, ha le kell állni. Teljesen rendben vagy, ne izgulj!!!
Kimelo eletmod, csak a legszuksegesebb teendok, es hazaselet tilalma!
A kérdező hozzászólása: Pont ez a legfurább, hogy eddig sem éreztem semmit, nem keménykedett a hasam, nem görcsöltem...semmi! Nagyon aktív voltam eddig! Mostmár aztán kényszerpihi! A babáért bármit megteszek!
Ha ilyen panaszom lenne en tuti a dokit kerdeznem meg itt csak jol beijeszt mindenki. Ami fix hogy a pihenes nem art. De ha az orvos magatol nem mondta hogy fekudj ne csinalj semmit, akkor csak nem lehet olyan nagy a baj. Remelem minden rendben lesz! Viszont a kerdes hogy lehet-e erezni hogy kinyilt/nyitva a mehszaj az nagyon hasznos.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!