Találatok a következő kifejezésre: 1 hetes kb. hány grammot (2 db)

1 hetes babának kb. hány grammot kellene szopiznia?

A babám most 50 és 90g között eszik általában, de nagyon sokat bukizik. Lehet, hogy sok neki? Szopi közben viszont úgy kell elvennem t?le a cicit, mert annyira eszik, hogy félrenyel, meg folyik vissza neki, rettent? mohó. (kb. 3-4 óránként etetem, de nem is igényli hamarabb.) Más is van ezzel így?

Legjobb válasz: Ne méregesd! Ezzel csak magadat idegesíted, teljesen felesleges. Ha jól érzi magát a baba, jó a közérzete, akkor nem gond a bukás sem (az én kislányom is gyakran bukott, de ennek ellenére szépen fejlõdött). Nem hiszem, hogy többet megenne, mint amennyit bír. A súlyát meg elég havonta mérni. Ha nagyon folyik a tejed, akkor szoptatás elõtt érdemes egy kicsit lefejni belõle, hogy ne "fulladjon" bele a baba. Én legalábbis így csináltam.

Ne méregesd! Ezzel csak magadat idegesíted, teljesen felesleges. Ha jól érzi magát a baba, jó a közérzete, akkor nem gond a bukás sem (az én kislányom is gyakran bukott, de ennek ellenére szépen fejlõdött). Nem hiszem, hogy többet megenne, mint amennyit bír. A súlyát meg elég havonta mérni. Ha nagyon folyik a tejed, akkor szoptatás elõtt érdemes egy kicsit lefejni belõle, hogy ne "fulladjon" bele a baba. Én legalábbis így csináltam.
sztem az 50 nagyon jó, nálunk is így volt, kis bukás mohóságnál elõfordul, igen többször álljatok meg, büfiztesd.
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors és megnyugató válaszokat:)
Én úgy tudom hogy ahány kiló a baba, annyiszor 2.5dl kell meginnia az anyatejbõl.Vagyis ha 3kg, akkor 3x2.5dl-t vagyis 7.5 dl-t egy nap.
Szerintem se méregesd. Úgyis észreveszed, ha még éhes. A bukás lehet, hogy azért van, mert nagyon ömlik a szájába a tej. Próbálj meg lefejni egy picit szopi elõtt és akkor talán ez a probléma megoldódik.

1 hetes babának kb. hány grammot kell szopnia?

Legjobb válasz: Pontosan annyit, amennyitõl jóllakik. Én sosem mértem mennyit eszik. Evett, utána aludt, és az látszott, hogy nem maradt éhes. Ha sûrûn eszik jó a 40 is, ha ritkán, lehet, hogy akár 100-at is eszik. Tehát 40-100 között jó. 6 napos korig igaz, hogy ahány napos, annyiszor 10g-ot "kell" ennie.

Pontosan annyit, amennyitõl jóllakik. Én sosem mértem mennyit eszik. Evett, utána aludt, és az látszott, hogy nem maradt éhes. Ha sûrûn eszik jó a 40 is, ha ritkán, lehet, hogy akár 100-at is eszik. Tehát 40-100 között jó. 6 napos korig igaz, hogy ahány napos, annyiszor 10g-ot "kell" ennie.
Átlagot lehet mondani, de nem érdemes... elsõ gyermekemnél mértem, és míg reggel 100 g után 1 órával megint szopni akart, este 40-tõl meg aludt 6 óra hosszat... Reggel hígabb a tej, este és éjjel meg zsírdús. Így a gramm nem mérvadó... Ha méred, stresszelni fogsz, amitõl kevesebb lesz a tejed.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!