Találatok a következő kifejezésre: 1 hetes kb. hány (10 db)

1 mg kb hány ml anyatejnek felel meg? Egy 7-8 hetes babának mennyit kell ennie egy nap?

Legjobb válasz: 1mg=1 ml. 100g=100ml. Az anyatejes babáknál nincs ilyen szabály. Annyit eszik, amennyi neki jólesik. Az a fontos, hogy fejlõdjön, nõjön a súlya. Ha hetente 120-250g között gyarapodik, legalább 1 cm-t nõ, akkor nincs vele semmi gond :

1mg=1 ml. 100g=100ml. Az anyatejes babáknál nincs ilyen szabály. Annyit eszik, amennyi neki jólesik. Az a fontos, hogy fejlõdjön, nõjön a súlya. Ha hetente 120-250g között gyarapodik, legalább 1 cm-t nõ, akkor nincs vele semmi gond :
1 mg kb. 1 ml. Asszem olyan 70-80 ml (mg) körül, de ez nem biztos.
Testsúly kilogrammonként 150ml-t, tehát ha a picid 4kg akkor 4*150ml-t-->600ml-t/nap. És 1mg=1ml kb , igaz.
2. válasz igaz a tápszeres babákra, de az anyatejeseknél nem.. http://www.kismamablog.hu/szoptatas/keves-a-tej
1. vagyok. Nem egy egész napra gondoltam, hanem per etetés, tehát kb. 70-80 ml 1 szopi. Ugyanakkor tökéletesen igaza van a 3-nak, hogy ezt anyatejes babáknál nem igen kell nézni, csak egy nagy átlagot írtam.

Anyukák! Kb. hány hetes koráig kell/lehet használni 1-es méterű pelenkát?

Még nem született meg a babám. Amúgy átlagos súlyúnak becslik. Hány csomagot (24 db-os egy csomag, amit eddig vettem) vegyek 1-esből, hogy az első pár héten ne kelljen érte szaladgálni?

Legjobb válasz: Nem tudhatod elõre. Van aki egybõl 2-essel kezd, mi legalább 1, de inkább másfél hónapig használtuk az 1-est. Majd elmegy az apuka és vesz. Azt tudod ugye, hogy 24 db kb. 3 napra elég?

Nem tudhatod elõre. Van aki egybõl 2-essel kezd, mi legalább 1, de inkább másfél hónapig használtuk az 1-est. Majd elmegy az apuka és vesz. Azt tudod ugye, hogy 24 db kb. 3 napra elég?
egy hós korára lett kicsi, akkor 4600 gr. volt. 3300-al született.
nálunk kb. másfél hónapig volt jó, de babafüggõ
Szerintem az az 1csomag egyenlõre elég lesz!:) Aztán meglátod. A lányomnál mi rögtön 2-essel kezdtünk.
Egy kis csomag 1-es Liberot vettem. Átlagos súlyú ak becsülték a babát, erre a. 39. Héten 4400-al, 59-centivel született. Elhasználtuk azt az egy csomag 1-est, de kicsi volt hosszra. Egy csomagnál többet ne vegyél, majd megkátod hogy nagy, vagy kicsi lesz.
A fiam 6 hetes és 1 hete használunk 2-es pelust addig jó volt neki az 1-es.
Szia. Én az 1-es számú Pampers pelenkából 78db-osat vettem, hála Istennek nem lett kicsi a fiamra(3300g-al és 55 centivel született), ez kb 3 hétig volt rá jó, és eztán már kellett neki a 2-es méret, most még egyenlõre jó rá a 2-es. Könnyû szülést. :) 8 hetes kisfiús anyuka

1 hetes babád hányszor szopizik (vagy eszik tápszert) egy nap? Egy-egy alkalommal kb. mennyit eszik (hány ml-t)?

Legjobb válasz: 1 hetesen 7x szopizott, és evésenként 60-90ml között szopizott. még jól emlékszem, pedig már tavaly áprilisban volt. :) Sok boldogságot a Babádhoz!!!!!

1 hetesen 7x szopizott, és evésenként 60-90ml között szopizott. még jól emlékszem, pedig már tavaly áprilisban volt. :) Sok boldogságot a Babádhoz!!!!!
2 óránként szopizott és 50-80ml.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!


1 hetes babának kb. hány grammot kellene szopiznia?

A babám most 50 és 90g között eszik általában, de nagyon sokat bukizik. Lehet, hogy sok neki? Szopi közben viszont úgy kell elvennem t?le a cicit, mert annyira eszik, hogy félrenyel, meg folyik vissza neki, rettent? mohó. (kb. 3-4 óránként etetem, de nem is igényli hamarabb.) Más is van ezzel így?

Legjobb válasz: Ne méregesd! Ezzel csak magadat idegesíted, teljesen felesleges. Ha jól érzi magát a baba, jó a közérzete, akkor nem gond a bukás sem (az én kislányom is gyakran bukott, de ennek ellenére szépen fejlõdött). Nem hiszem, hogy többet megenne, mint amennyit bír. A súlyát meg elég havonta mérni. Ha nagyon folyik a tejed, akkor szoptatás elõtt érdemes egy kicsit lefejni belõle, hogy ne "fulladjon" bele a baba. Én legalábbis így csináltam.

Ne méregesd! Ezzel csak magadat idegesíted, teljesen felesleges. Ha jól érzi magát a baba, jó a közérzete, akkor nem gond a bukás sem (az én kislányom is gyakran bukott, de ennek ellenére szépen fejlõdött). Nem hiszem, hogy többet megenne, mint amennyit bír. A súlyát meg elég havonta mérni. Ha nagyon folyik a tejed, akkor szoptatás elõtt érdemes egy kicsit lefejni belõle, hogy ne "fulladjon" bele a baba. Én legalábbis így csináltam.
sztem az 50 nagyon jó, nálunk is így volt, kis bukás mohóságnál elõfordul, igen többször álljatok meg, büfiztesd.
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors és megnyugató válaszokat:)
Én úgy tudom hogy ahány kiló a baba, annyiszor 2.5dl kell meginnia az anyatejbõl.Vagyis ha 3kg, akkor 3x2.5dl-t vagyis 7.5 dl-t egy nap.
Szerintem se méregesd. Úgyis észreveszed, ha még éhes. A bukás lehet, hogy azért van, mert nagyon ömlik a szájába a tej. Próbálj meg lefejni egy picit szopi elõtt és akkor talán ez a probléma megoldódik.

1 hetes babának kb. hány grammot kell szopnia?

Legjobb válasz: Pontosan annyit, amennyitõl jóllakik. Én sosem mértem mennyit eszik. Evett, utána aludt, és az látszott, hogy nem maradt éhes. Ha sûrûn eszik jó a 40 is, ha ritkán, lehet, hogy akár 100-at is eszik. Tehát 40-100 között jó. 6 napos korig igaz, hogy ahány napos, annyiszor 10g-ot "kell" ennie.

Pontosan annyit, amennyitõl jóllakik. Én sosem mértem mennyit eszik. Evett, utána aludt, és az látszott, hogy nem maradt éhes. Ha sûrûn eszik jó a 40 is, ha ritkán, lehet, hogy akár 100-at is eszik. Tehát 40-100 között jó. 6 napos korig igaz, hogy ahány napos, annyiszor 10g-ot "kell" ennie.
Átlagot lehet mondani, de nem érdemes... elsõ gyermekemnél mértem, és míg reggel 100 g után 1 órával megint szopni akart, este 40-tõl meg aludt 6 óra hosszat... Reggel hígabb a tej, este és éjjel meg zsírdús. Így a gramm nem mérvadó... Ha méred, stresszelni fogsz, amitõl kevesebb lesz a tejed.

Szerintetek hány hetes vagy hónapos kortól lehetne vinni a picit kb 1 órás útra kocsival?

Legjobb válasz: Kb. másfél hónapos volt, amikor vittük! Végigaludta az egészet! :)

Kb. másfél hónapos volt, amikor vittük! Végigaludta az egészet! :)
4-6 hetes lehetett, mikortól mentünk vele. Végigaludta az egészet. 10 hetes kortól pedig már több órás utakra mentünk, vidékre a nagyszülõkhöz, 2-3 órás utakra....azokon is szunyált :)
A kórház tõlünk 50 perc autóval, 4 naposan mehettünk haza és akkor utazott 1 órát hazafelé Nem is értem mi a különleges egy egy órás autóútban
2 hetesen vittük 2 és fél órás útra. Végigaludta az egészet.
A kórház tõlünk kb. 1 óra kocsival, ha baleset van akkor 1, 5 óra. Mi is 4 naposan jöttünk haza és akkor már 1 órát utaztunk haza, aludt végig. 2 hónaposan pedig 4 órás útra kellett mennünk, egyszer álltunk meg. és még aznap haza is jöttünk. Szerintem ez inkább késõbbiekben probléma amikor már nem alszik egész nap, ha nem mozgást igényel. Bár ha kocsihoz van szoktatva akkor késõbb is kibír hosszabb utakat, 1 órát pedig fõleg kibír.
2 és fél naposan hoztuk haza, szintén egy órás út volt. Másfél hetesen orvosokhoz rohangáltunk, többször utazott egy-egy órát. Másfél hónaposan 2 és fél órás útra mentünk, nem volt gond. Viszont kb. kéthónapos kora óta utál autózni. :(
4 naposan 50 percet utazott (haza a kórházból) Azóta is gyakran megyünk, mert a nagyobb igényli a kirándulásokat. Eddigi leghosszabb 3, 5 óra volt 9 hónaposan. Semmi gond nincs.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

36 hetes kismama vagyok, 54 kg-ról indultam és most vagyok 70 kg! Sok ez a 16 kg hízás? Hány kg hízás várható az utolsó hónapban? Mennyi fog lemenni kb szülés után 1 héttel?

Legjobb válasz: Én a 36. hét után még 3 kilót felszedtem. Igaz már nem érdekelt hogy vigyázzak az alakomra, ettem amit kívántam (általában édességeket). Összesen 15 kilót híztam. 3 hete szültem és már 14 kilót fogytam. Nekem szülés után egy héttel kb 8 ment le, utána fokozatosan a többi.

Én a 36. hét után még 3 kilót felszedtem. Igaz már nem érdekelt hogy vigyázzak az alakomra, ettem amit kívántam (általában édességeket). Összesen 15 kilót híztam. 3 hete szültem és már 14 kilót fogytam. Nekem szülés után egy héttel kb 8 ment le, utána fokozatosan a többi.
Általában azt mondják, hogy 9-13 kiló a "megengedett". Szerintem meg amíg sem a vérnyomásoddal, sem a cukroddal nincs baj, addig nem az számít, mennyi a plusz! Azért a 20-30 kiló már kicsit sok. :) Az változó, hogy kinek mennyi megy fel utolsó hónapban, mert van olyan, akinél újra elõjön az étvágytalanság. Szóval ez is egyénfüggõ lehet és az is persze, hogy mennyi megy le utána. Attól is függhet a leadott kiló, hogy szoptatsz-e.
Ja amúgy kiegészíteném magam: a szülés után fõleg a baba súlyával, a méhlepény súlyával és a víz súlyával leszel kevesebb, de van olyan, aki az elsõ hetekben nagyon sokat leadott.
Ne azzal foglalkozz, hogy hány kilót híztál és még mennyit fogsz. Én örültem volna ha eljutok 36.hetes korig :( Örülj inkább, hogy egészséges babád lesz és majd úgyis fogyni fogsz szülés után és szoptatás alatt. Egyébként teljesen egyénfüggõ. Van aki 35 kilót szed fel és pár hónap mulva leadja, de ismerek olyat is aki fogyott a terhessége alatt és miután megszült, meg elhízott.
Én vékony voltam szülés elõtt, terhesség alatt 21 kiló jött fel rám, mondjuk a végén már vizesedtem is. Mikor 3 hetes volt a kisfiam, akkor álltam elõször mérlegre és pont annyi voltam mint szülés elõtt. Most ismét babás vagyok, a rosszullétek miatt 3 hétig csak feküdtem, így már 10 hetes van rajtam 2-3 kiló pluszban, de nem érdekel:) Majd lemegy, ezen nem szabad idegeskedni!
Mi a 37. hétben vagyunk, és 55 kg-ról indulva ( 170cm ) most 72-nél tartok. Hát nem kevés. Az elején se volt gondom az evéssel( minimális émelygét volt csak), és most is tudok kajálni rendesen. Egyedül Anyum szólogat be néha-ami idegesít ( Õ picit engem félt emiatt ) de amúgy mindenki azzal jön hogy alig hízhattam, mert hátulról pl. szinte semmi nem látszik rajtam. Elõlrõl persze annál inkább... egy jó nagy poci :) , és nagy mellek. Hát ez van. Babóka sem kicsi mondjuk :) de azért nem indokolt hogy ennyivel több legyek. De mindegy is, a lényeg hogy egészség legyen ( Babókával minden rendben legyen ), a kilók meg majd lemennek azért valamennyire. Ahogy itt olvasgattam, teljesen egyéni hogy ki mennyit/milyen ütemben hízik, és hogy utána hogy adja le a kilókat.
Szia. Én az elsõ terhességem alatt 50kg-ról indultam és voltam 78 is...76-tal szültem. Semmmi bajunk nem volt. Most 31 hetes vagyok és ismét 50-rõl indultam (tehát lemegy) és most elhagytam a 70-et. Semmi jele a vizesedésnek vagy bárminek:D Ha jól érzed magad akkor ne izgulj a kilókon. Ja az elsõval a szüléskor pont 10 kg ment le, ebbõl 4130 volt a baba, majd hónapok alatt a többi mivel szoptattam és kellett a kaja:D További gondmentes pocakoskodást:D:D
Szia!Én 23 hetes kismama vagyok a harmadik babát várom.6kg +súllyal kezdtem a terhességet(76 kg-al)ma áltam a mérlegre, eddig 8 kg jött fel.Amúgy sem vagyok egy egyszerû alkat, mindig gondjaim voltak a súlyommal.Lányommal 30 kg-ot híztam , de most semmiképpen nem szeretnék debella lenni, most kicsit aggaszt a súlygyarapodásom, már sószegény diétáznom is kell mert be-bevizesedek.Hát ez van.Sztem ne aggódj , olyan vészesen sok már nem fog felmenni ez alatt a pár hét alatt.Kellemes babavárást kívánok!
Szia! Én ugyanennyit híztam mint te. Kb 18-20 kg jött fel rám a végére. Amikor 11. hónapos volt a kisfiam és teherbe estem a másodikkal 2 kg-val könnyebb volta mint annak elõtt. Szülés után rólam 6-7 kg-nál több nem ment le de nem is lesz idõd arra hogy ezzel foglalkozz!

Hány hetes terhes korotokig nőtt a melletek? Az enyém alapból nagy, és kb. a 9. hétig nőtt 2 számot! Aztán leállt már 1 hónapja. Remélhetem, hogy nem nő tovább? Ugye igen?

Legjobb válasz: Jó neked hogy növöget de biztosan nem lesz gond.Nekem nem nõtt semmit és nem is érzek semmit a mellemnél.1 hét múlva szülök.

Jó neked hogy növöget de biztosan nem lesz gond.Nekem nem nõtt semmit és nem is érzek semmit a mellemnél.1 hét múlva szülök.
Nekem az elsõ terhességemnél az elején nem nagyon nõdögélt, aztán a 75 B-bõl 85 C-lett a végére, szülés után amikor meg jött a tejbelövélés még 1-2 számmal megnõtt, aztán késõbb visszaállt a 85-re. Teljes eredményt nem tudok a végeredményrõl, mert ismét babát várok, szóval megint nõdögél. Most már szinte bármikor szülhetek. (azért hiányzik a pici 75-ös :-) )
A kérdező hozzászólása: Elsõ, én irigyellek :-) Nem akarok nagyobbat!!! :-)
nekem nem volt nagy cicim, de az elején kb a 12. hétig nõtt.aztán mikor megvolt a tejbelövellés, akkor megint nõtt.most 95c-s melltartót hordok.
nekem szülés után a tejbelövelléskor még egyszer annyit nõtt, mint az egész terhesség alatt így lett 75B-bõl 95C (a testsúlyom ugyanannyi, mint régen volt, csak van két lökhárítóm :) én nem bánom, nagyon szép :P)
75Brõl 85C-re nõtt most vagyok a 34. hétben. Kíváncsi vagyok mi lesz a vége, ha még tejem is lesz.... Azért nem bánnám ha a hasonalvás szülés után nemcsak álom maradna :) !
Én a 18.hétben vagyok és 75rõl 90-re nõtt..eléggé zavar meg az hogy nem tudom még meddig fog:)
Határeset. Õk már lassan kergetni kezdik majd õket.

Hány hetes terhes lehetek kb ha az vagyok egyáltalán.1-vagy 2 jött meg.8-9 mult el tljesen és 8-9 énvoltamegyütt a párommal. Tehát?

aj ha ilyenkor cigizek?bulizk? alkoholt fogyasztok?még nem biztos h az vagyok.ha nem jön meg tesztelek

Legjobb válasz: Nem vagy terhes, úgyhogy bulizhatsz.

Nem vagy terhes, úgyhogy bulizhatsz.
http://www.kiskegyed.hu/kalkulator/terhessegi-kalkulator/ Nem írtad hány naposak a ciklusaid! Nézd meg a kalkulátorba! Ha kiderül h terhes vagy ne cigizz és ne igyál addig amíg nem is tudod pontosan addig lehet..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!