Találatok a következő kifejezésre: 1 hetes kb (172 db)

Mit tegyek? Szerintem nem elég zsíros a tejem, a gyermekem 2 óránként akar enni (1 hetes, kb.60-kat szopik.

Ráadásul a szopizással is bajlódunk. Félek, hogy a tejem is apadni kezd. Mi a megoldás?

Legjobb válasz: Ha kér tedd mellre.Teljesen normális ha 2 óránként eszik.(minden baba2-3 óránként szopik az elején)Gyakori mellretételel a tejprobléma is meg fog oldódni.Igyál sokat.Vannak szoptatós teák.Homeos bogyók is erre a célra.

Ha kér tedd mellre.Teljesen normális ha 2 óránként eszik.(minden baba2-3 óránként szopik az elején)Gyakori mellretételel a tejprobléma is meg fog oldódni.Igyál sokat.Vannak szoptatós teák.Homeos bogyók is erre a célra.
Szia! Nálunk az volt a baj (azért nem akarta a cicimet bekapni)) mert nekem meg gyorsan jött a tej a cicimbõl!Õ meg "fuldoklott" közben!Így nekem (szoptatási szaktanácsadó javasolta) minden szopi ELÕTT fejnem kellett egy tejleadóreflexet!ÉS csak utána mellre tenni a lányom!Így már neki is kellett e cici! Az sem baj ha a babaád a 2 órát sem bírja ki kaja nélkül!Hamarabb is mellre teheted attól nem lesz hasfájós... Ja és mindig arra kellett törekednem szopikor, hogy függõleges helyzetben legyen a lányom, vagy a legközelebb ahhoz!Mikor már 3 hós volt akkor úgy szopiztattam, hogy õ térdelt az ölemben én meg fogtam a hóna alatt! :) 5 hós koráig kellett elõfejnem :( de még szopizik 14 hós, és a szopitanácsadóval minden hónapban találkozunk a klubjában :)
Javasolnám neked, hogy szoptatás elött fejjél egy nagyon keveset.Annyit csak, amég jól jön a tej.Amikor mellre teszed nem indul el rögtön a tej, lehet, hogy türelmetlen a babád.Hagyd, hogy jól kiürítse egyik melled, ugyanis a hátsó tej a laktatósabb.És semmiképp ne adj cumisüveget szopi elött, megszokja, hogy abból könnyebben jön és a cici nem fog kelleni.Irhatsz privit, ha még van kérdésed, 35 hónapja szoptatok.
így van, így kell.
A kérdező hozzászólása: A kórházban azt tanácsolták, hogy mindkét cicibõl adjak neki, de itthon mindig csak az egyikbõl kap. Köv. szopinál meg a másikból.
A kérdező hozzászólása: Ha szopik az egyik cicibõl, mindig csak azt fejtétek v. a másikat is?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Tényleg nagyon sokat segítetek!
az hogy nem tudod megfeleloen szoptatni a babadat baj, de az is igaz hogy honnan a fenebol is tudnad ha egyszer nem segit neked ebben senki. A helyes szoptatast tanulni kell es amint latom te korul vagy veve idiotakkal (vedono aki javasolta a cumit es cukros tea is a legnagyobb merenylet egy nem szopo picurkara ellen)...probalj meg felkersni egy szoptatasi tanacsadot es hagyd a csudaba vedonot (ok csak kupot tudnak beadni masra mar bebizonyitottak hogy nem alkalmasak). alapszabaly hogy nincs zsiros meg rossz tej, az mindig olyan amilyen pont akkor kell a babanak. Ne merd a gyereket etetesek utan...eleg hetente megmerni 1szer es ha jol fejlodik akkor semmi gond ha viszont le van maradva akkor lehet kezdeni agyalni hogy vajon mi a baj. Az orok mericskelestol csak bedilizel...kitartas...meg kell egy kis ido hogy belerazodj de menni fog
Hidd el, tökéletes a tejed! Pont a babádnak van kitalálva... :o) 1 hetes baba nyugodtan szopizhat 2 óránként. Még nagyon pici lehet a pocakja, ezért gyakrabban megéhezik. Majd változni fog ez, ne aggódj, adj neki, amikor kéri! És gratula a babához! :o)
Egy ekkora babánál teljesen normál a 2 óránkénti evés. lödd be ezt neki és gondolj erre mindig, tedd is cickóra minden 2 órába. igyál sokat. ha kell szopi után fejjél, de csak is szopi után. 60 normál mennyiség.
igyál sokat, amikor szükséges, tedd cicire a kicsit, fejj. Az, hogy az 1 hetes babád 2 óránként akar szopizni, nem gond! én az elsõ hónapban óránként tettem mellre a lányunkat, mert így igényelte. -vagyis igény szerint szoptattam. Baromi kimerítõ volt éjszaka is óránként kelni, nappal a házi melót csinálni, meg a nõvérével is foglalkozni, de túl éltük :) én soha nem mértem, mennyit szopiztak a lányaink, láttam, szépen nõnek és gyarapszik a súly is:) Pontosan mit kell érteni azon, hogy bajlódtok a szopival?
Az anyatej egy óra alatt kiürül a gyomrából, teljesen normális, ha étóránként enni kér. Mimél többször teszd mellre, annál több tejed termelõdik, ez így van. Nem kell attól félned, hogy "kifogy". Megteheted, hogy fejed és üvegbõl adod neki, de baromi nagy macera. Én 10 hónapja csinélom, és hidd el, mindent megadnék azpért, ha a fiam szopna. Így bajlódhatok a fejéssel, mosogatással, sterilizálással, pluszba még a cumisüvegbõl etetéssel is.
Nem váltogatod a melleidet ugye? Úgy értem egy evésnél csak az egyik melledbõl eszik, másik etetésnél pedig a másikból?
A kérdező hozzászólása: Kisfiam van, Botond. Bent a kórházban üvegpohárból kapta a tejcsit meg a cukros teát. Már a kórházban sem akart szopni, csak sírt. 3 óránként hozták ki, és ezek szerint neki ez az idõ nem volt optimális v. megitatták elõtte ill. megetették utána. Bele voltam (és még vagyok is valamilyen szinten) keseredve, hogy nem akar szopni, próbáltunk már cselt is bevezetni, hogy cumisüveg és utána cici. Több kevesebb sikerrel, de hát a kisbabák is okosak... Már most odáig jutottunk, hogy nem kell cumisüveg, viszont kb. 10 percig sír és csak tátja a száját. A védõnõm mondta, hogy próbáljam meg cumisüvegbõl és mellette fejjem a tejet. De szeretném, ha cicizne, mert ugye akkor jobban termelõdik, mintha fejném?! Úgyhogy most úgy csináljuk, hogy ha szopik, akkor utána kifejem azt a cicit. De teljesen ki kell, vagy csak addig, míg érzem, hogy nem csomós, nem kemény? Köszönöm a hozzászólásokat, nagyon sokat segítettetek.
A 60-80g az teljesen jó pláne hogy 2 óránként eszik. Nekem mindkét gyerekem így csinálta 6 hónapos korukig. Ne mérd a mérleggel a babát, csak hetente elég, ha akkor hízik akkor nincs baj. Minden szopziáskor tök feleslege mérni, csak stersszeled magad. Tedd olyan gyarkan mellre, amilyen gyakran kéri, igyál sokat (4-5l!) esetleg ehetsz különbözõ tejserkentõ dolgokat is de nem muszáj, attõl is be fog indulni hidd el! Gratula a babához? Fiú, lány? Hogy hívják?
Mindig azt a mellet fejd ki, amelyikbõl szopizott. Ha úgy látod, egyszerre elég neki az egyik, hagyd rajta, hagy szívja ki rendesen, sõt, én akkor is ugyanarra a mellre rakom vissza ha pl. 1óra múlva kér. Ha aztán megint éhes 1óra múlva, már a másikra teszem. Nem értek egyet a védõnõvel, szerintem a pici gyorsabban és jobban kiszopja a tejet mintha leszívnád. Müanyag bimbóvédõt próbáltál?
A kérdező hozzászólása: Igen próbáltam már a bimbóvédõt, a sok tanácsod próbálom alkalmazni, és már odáig jutottunk, hogy nem kell cumisüveg, viszont így sírunk szopinál egy kicsit de ha rákap már nagyon ügyesen szívja(csak ne engedje el...) Ki fogom próbálni, hogy elõtte megfejem a cicimet!

Sony Ericsson w205! ÚJ! (1 hetes kb. ) telefon nagyon gyorsan lemerül. Mitől lehet?

Volt olyan hogy este feltöltöttem 99%re

Legjobb válasz: nemjó az aksija. vidd vissza ahol vetted, és mondd el nekik mi a baja. ha van rá garancia akkor kicserélik/megcsinálják.

nemjó az aksija. vidd vissza ahol vetted, és mondd el nekik mi a baja. ha van rá garancia akkor kicserélik/megcsinálják.
A kérdező hozzászólása: igen igen..erre gondoltam erre is.. vagyis sejtettem köszi:)

Most 3 hetesek, kb 1 hetesen kinyílt a szemük. Kb 2 hete az anyjuk a lépcső alá vitte őket, ahol teljesen sötét van. Ha néha kihozzuk őket a fényre, olyan, mintha nem látnának. Vakok a kiscicáim?

Közelítjük a szemük felé az ujjunkat és nem is reagálnak. Nem csípásak, szép kék a szemük. Nem látnak,vagy csak nem olyan élesek még a reflexeik? Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: sztem még nem fejlõdött ki a látásuk, meg a reflexeik :) szal sztem nem kell aggódni :D sztem nem vakok :P remélem tudtam valamennyit segíteni :D:D:D:D

sztem még nem fejlõdött ki a látásuk, meg a reflexeik :) szal sztem nem kell aggódni :D sztem nem vakok :P remélem tudtam valamennyit segíteni :D:D:D:D
Nem hinném hogy vakok, lehet hogy csak kicsit bambák még. Játszani szoktak már? Akár kis madzagot ha elhuzigálsz elõttük arra oda szoktak figyelni. Akkor kiderül hogy jól látnak:)
Sztem látnak! Nekem most voltak kb. 2 hónaposak a cicáim, és olyan 2 hétig még õk sem láttak igazán. Próbáltam játszani velük, de nem nagyon érzékelték még õk sem, h most mutatok nekik vagy sem. Lehet, h hozzászoktak a sötéthez, és azért ilyenek. Sztem semmi komoly nincsen, 1-2 hét múlva már játszani is fognak.


1 hetes babának kb. mennyi mennyiség az adagja egy étkezésnél? Első kisbabám és Félek nehogy rosszul etessem és ne gyarapodjon. Hogy kell emelni az adagjukat és mennyi időközönként? Egy aggódó anyuka.

Legjobb válasz: Annyi, amennyit kér. Neked nem kell emelgetned, vagy csökkentened az adagját, egyszerûen csak figyeld a kicsit, és meglátod, mikor mennyit kér:) A fiam 1 hetesen 10-20ml-ket evett alkalmanként, a barátnõm vele egyidõs lánya meg 70-80ml-ket. Mindkettõ normális:) Ha a babád kiegyensúlyozott, látod rajta, hogy evés után elégedett, jól alszik, és van elég pisis pelusa, plusz gyarapszik a súlya, akkor elég neki, bármennyit is eszik:) Ne aggódj, és sok boldogságot!

Annyi, amennyit kér. Neked nem kell emelgetned, vagy csökkentened az adagját, egyszerûen csak figyeld a kicsit, és meglátod, mikor mennyit kér:) A fiam 1 hetesen 10-20ml-ket evett alkalmanként, a barátnõm vele egyidõs lánya meg 70-80ml-ket. Mindkettõ normális:) Ha a babád kiegyensúlyozott, látod rajta, hogy evés után elégedett, jól alszik, és van elég pisis pelusa, plusz gyarapszik a súlya, akkor elég neki, bármennyit is eszik:) Ne aggódj, és sok boldogságot!
Mindenkinek más, a kórházban mellettem fekvõ nõ babája 120 ml-t evett a harmadik naptól kezdve, az én babám 70 ml-t. Ha adagemelésrõl van szó, gondolom tápszereztek, az én lányom is tápszeres, tehát le tudom írni, hogy mikor mennyit evett (de a dobozon ott van az átlag szükséglet): 1. hét 60-70 ml 2. hét 120 ml 3. hét 120 ml 4. hét 150 ml
Nekem a kórházba azt mondták, hogy ahány napos annyi milit a 10.napig utána pedig beáll a 100ml/ alkalom..tehát 1 napos 10 ml 2 napos 20 stb tehát hét naposnak 70 ml nálunk ez be is vált, majd a 10.naptól a második hónap végéig 90-100 ml evett, azután már 130 -160 között attól függõen mennyi étvágya volt.

1 hetes babád hányszor szopizik (vagy eszik tápszert) egy nap? Egy-egy alkalommal kb. mennyit eszik (hány ml-t)?

Legjobb válasz: 1 hetesen 7x szopizott, és evésenként 60-90ml között szopizott. még jól emlékszem, pedig már tavaly áprilisban volt. :) Sok boldogságot a Babádhoz!!!!!

1 hetesen 7x szopizott, és evésenként 60-90ml között szopizott. még jól emlékszem, pedig már tavaly áprilisban volt. :) Sok boldogságot a Babádhoz!!!!!
2 óránként szopizott és 50-80ml.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

26+1 hetes kismama vagyok. Ilyenkor kb mennyi a magzat+lepény+magzatvíz súlya összesen?

Legjobb válasz: Ezt így nehéz megmondani, hiszen eleve a magzat súlya is eltérõ lehet, illetve nem tudni, hogy mennyi a magzatvized. Egy átlagos gyerkõc ilyenkor 7-800 gramm körül mozog, a magzatvíz kb. fél liternyi lehet, azaz kb. fél kilónyi. A terhesség végére kb. fél kilónyi a méhlepény is, de ennek súlyát terhesség közben nem mérik. (Ha a súlygyarapodásod kapcsán az érdeklõdés, akkor fontos, hogy nem csak ezek együttesen okozzák a súly növekedését. Megnövekszik a mellek, és a méh súlya, a szervezeted vizet raktároz el, illetve a plusz vérmennyiség is súlytöbbletet okoz. Ez utóbbi kettõ a terhesség végére 3-4 kg pluszt is jelenthet, de aki vizesedik, annak jóval többet is.) 35 hkm

Ezt így nehéz megmondani, hiszen eleve a magzat súlya is eltérõ lehet, illetve nem tudni, hogy mennyi a magzatvized. Egy átlagos gyerkõc ilyenkor 7-800 gramm körül mozog, a magzatvíz kb. fél liternyi lehet, azaz kb. fél kilónyi. A terhesség végére kb. fél kilónyi a méhlepény is, de ennek súlyát terhesség közben nem mérik. (Ha a súlygyarapodásod kapcsán az érdeklõdés, akkor fontos, hogy nem csak ezek együttesen okozzák a súly növekedését. Megnövekszik a mellek, és a méh súlya, a szervezeted vizet raktároz el, illetve a plusz vérmennyiség is súlytöbbletet okoz. Ez utóbbi kettõ a terhesség végére 3-4 kg pluszt is jelenthet, de aki vizesedik, annak jóval többet is.) 35 hkm

1 hetes babám kb.1.5-2 óráig eszik alkalmanként. Ez napi kb 6-szori étkezést jelent. Normális ez az időtartam? Nem sok?

A szoptatás: eszik, majd pihen kicsit, majd megint eszik...és ez így megy amíg jól nem lakik.

Legjobb válasz: Normális, nem sok. Idõvel, ahogy nõni fog, áttér a 3, majd a 4 óránkénti evésre. Addig is kitartást! :)

Normális, nem sok. Idõvel, ahogy nõni fog, áttér a 3, majd a 4 óránkénti evésre. Addig is kitartást! :)
Teljesen normális :) Az én babám már 10 hetes de az elején 2-3 hétig ugyan ez volt velünk is. Én is az elején teljesen kivoltam hogy ez nem normális + a környezetem is kontrázott...de használd ki ezt az idõszakot. Neked sem árt a pihenés tehát vackold be magatokat a lakás legkényelmesebb pontjába és újság, csoki egy kis TV ha már nagyon nem bírod, vagy énekelj neki sokat azt nagyon szeretik (én mindig egy megadott sorrendben énekeltem neki a dalokat és olyan jó érzés hogy most már látni az arcán hogy felismeri õket:) :) ezt az idõszakot senki sem adja vissza Neked :) Gratulálok a Picidhez :)
Nekem azért kicsit soknak tûnik a 2 óra. Nekünk azt mondta a gyerekorvos, fél óránál tovább ne tartson a szoptatás, a tej 90%-át ugyanis az elsõ 10 percben eszi meg.
elõzõ válaszoló vagyok szerintem ez minden babánál más és más. De szerintem nem is baj ha ilyen, mert ebben az elsõ pár hétben nagyon fontos nekik az anyukájuk intenzív testközelsége. Sokkal kiegyensúlyozottabbak lesznek késõbb. (nekem pl. már 1 hónapos kora óta átalussza az éjszakákat)és mindig vidám, mosolyog, nem gyötri annyira a hasfájás sem. Jó nem azt mondom hogy biztos emiatt, de biztosan ez is számított
Nálunk pontosan ugyan ez volt az elsõ hetekben!! Én teljesen kin voltam, nekem is azt mondták, hogy nem jó ha sokáig szopizik, mert megfájdul a hasa és mire befejezi, kezdheti is újra, stb. De ilyen pici babát nem tudsz befolyásolni, etesd addig amíg Õ kéri, majd szép lassan kialakul (megjegyzem most 5 hetes a babám és néha most is jó egy órásak az etetések) de minden baba más, és lehet neki nem elég az az idõ, mert lassabban eszik. Kitartás :)

Én a Belara tablettát szedem, és 1 nap kimaradt és kb.3nap adagja volt még meg és utána az 1 hetes szünet, most újra kezdtem és 1 hét után tényleg elkezd hatni? (lent)

És az 1-2 óra kihagyás az nem nagy baj?

Legjobb válasz: Az 1-2 óra kihagyás nem gond. Mivel 12órán belül pótoltad. Amúgy meg ha rendszeresen szedted véd akkor is mikor újra szeded a 7 napos szünet alatt és utána is. De olvasd el a betegtájékoztatót.

Az 1-2 óra kihagyás nem gond. Mivel 12órán belül pótoltad. Amúgy meg ha rendszeresen szedted véd akkor is mikor újra szeded a 7 napos szünet alatt és utána is. De olvasd el a betegtájékoztatót.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)

1 hetes babám kb.2 óránként eszik 5 percet, ez alatt 40-50 grammot. Ez nem kevés?

Most 2800 gramm a baba, hamar bealszik. Sokszor ömlik a tej a szájába, amit nem bír lenyelni.

Legjobb válasz: Egy hetesen a fiam 3 óránként 30-40 ml-t evett:) Amíg gyarapszik a pöttöm, és van elég pisis pelusa, addig nem kell aggódnod. A babák teljesen eltérõ igényûek:) Sok boldogságot!

Egy hetesen a fiam 3 óránként 30-40 ml-t evett:) Amíg gyarapszik a pöttöm, és van elég pisis pelusa, addig nem kell aggódnod. A babák teljesen eltérõ igényûek:) Sok boldogságot!
Egy hetesen az én babám 30 milit evett. Ez nem kevés, ne aggódj. :-)
Szia! Ebben a korban a nagyon gyakori, de kevés szopi a jellemzõ. Cseresznyenagyságú gyomorral jön világra az újszülött baba, ezt vedd alapul, ekkora gyomrocskába nem sok minden fér ám! Ráadásul az anyatej 50 perc alatt teljesen megemésztõdik. Ne méregesd a babát, csak idegesíted magadat, teljesen feleslegesen. Ha a babának (ahogy elõttem is írták) van napi 4-5 jó pisis pelusa, akkor eleget evett. A többit bízd rá és szopizzatok igény szerint. Arra vigyázz, hogy ne ömöljön a szájába a tej, elmehet a kedve a szopizástól, ha fuldoklik közben. Próbálj más tartásban szoptatni, ez segíthet, illetve fejj ki egy pici tejet szopi elõtt, hogy ne folyjon annyira. Ha még így is problémás, inkább vedd le egy pillanatra cicirõl, hogy lenyelhesse a tejcsit, aztán tedd vissza. Sok boldogságot nektek!
Az is ügyes dolog, hogy 5 perc alatt ennyit eszik, van olyan kisbaba, aki 1-2 hetesen 30 percet is elnyammog 30-40 gramm tejciért. Úgyhogy egész hatékonyan szopizik! Majd csak 4-8 hetes korára fog többet szopizni (60-140 gr), de akkor is nagyon eltérõ, hogy melyik baba mennyivel lakik jól. Amíg van 5-6 pisis pelus, addig elég neki!

1 mg kb hány ml anyatejnek felel meg? Egy 7-8 hetes babának mennyit kell ennie egy nap?

Legjobb válasz: 1mg=1 ml. 100g=100ml. Az anyatejes babáknál nincs ilyen szabály. Annyit eszik, amennyi neki jólesik. Az a fontos, hogy fejlõdjön, nõjön a súlya. Ha hetente 120-250g között gyarapodik, legalább 1 cm-t nõ, akkor nincs vele semmi gond :

1mg=1 ml. 100g=100ml. Az anyatejes babáknál nincs ilyen szabály. Annyit eszik, amennyi neki jólesik. Az a fontos, hogy fejlõdjön, nõjön a súlya. Ha hetente 120-250g között gyarapodik, legalább 1 cm-t nõ, akkor nincs vele semmi gond :
1 mg kb. 1 ml. Asszem olyan 70-80 ml (mg) körül, de ez nem biztos.
Testsúly kilogrammonként 150ml-t, tehát ha a picid 4kg akkor 4*150ml-t-->600ml-t/nap. És 1mg=1ml kb , igaz.
2. válasz igaz a tápszeres babákra, de az anyatejeseknél nem.. http://www.kismamablog.hu/szoptatas/keves-a-tej
1. vagyok. Nem egy egész napra gondoltam, hanem per etetés, tehát kb. 70-80 ml 1 szopi. Ugyanakkor tökéletesen igaza van a 3-nak, hogy ezt anyatejes babáknál nem igen kell nézni, csak egy nagy átlagot írtam.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!