Találatok a következő kifejezésre: 1 hete el (442 db)

A páromnak 1 hétre el kell mennie vidékre dolgozni augusztus végén. Elfelejtheti ennyi idő alatt a 6 hónapos kislányunk?

Legjobb válasz: Dehogy :) Ferjem rendszeresen van kulfoldon (kethavonta 1 het) es most 15 honapos kisfiam nem sinylette meg. Abszolut ugy viselkedett vele minha csak reggel ment volna es es este jott volna. Ne aggodj.

Dehogy :) Ferjem rendszeresen van kulfoldon (kethavonta 1 het) es most 15 honapos kisfiam nem sinylette meg. Abszolut ugy viselkedett vele minha csak reggel ment volna es es este jott volna. Ne aggodj.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ. :) Csak azért aggódtam, mert nem tudtam, hogy egy ilyen korú babának mennyire fejlett a memóriája, úgy tudom csak pár napra visszamenõleg tud emlékezni. Remélem, igazad lesz! Annyira imádja az apját, hogy kár lenne, ha újra meg kéne szoknia, hogy van egyáltalán...:)
Az én férjem pont 6 hónapos babával kellett, hogy itthon hagyjon 3 hétre...Hétvégén itthon volt, de kicsit érdekesen nézett rá.Elszokott egy kicsit, utána meg ki sem bújt a s'ggébõlll:) Ne aggódj!
Jaj, nem akartam sok "l" betût írni!(Elõzõ voltam.):)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Lányok!! :) )

Mielőtt megjön, azelőtt kb 1 héttel el kezd fájni a mellem. Ha ezen a héten sperma jut a hüvelyembe akkor teherbe eshetek?

Mert gondolom azért fáj, mert biztosan meg fog jönni.

Legjobb válasz: Egyértelmûen terhes lehetsz.

Egyértelmûen terhes lehetsz.
Na figyelj, ki kell szamolnod a termékeny és a terméketlen napjaidat. a számolást ott kezded h megjön a mensid, es attol a naptol leszámolsz 10 napot. a 10. és a 15. nap között vannak a termékeny napjaid, amikor a legjobb ha csak nézitek egymast :D mar ha gumival védekeztek. ha meg tablettaval, akkor csak azt kell megvarni, h hasson, utana mar mehet a menet barhol, barmikor, es barmekkora mennyiségben. :D
Bármikor terhes lehetsz, még menstruáció alatt is. Igaz kicsi a százaléka, de minden megtörténhet. 2 ismerõsöm is terhes lett antibébi tabletta mellett, sõt még anyám is annak idején, meg is halt a magzata félúton. Vigyázzatok nagyon, egy nem kívánt terhesség csak bajt okozhat.
Bármikor teherbe eshetsz. Nem kéne ezzel játszani!
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ!
Ha babát akarsz, számolgass csak...Ha nem akarsz, védekezz!

1 héttel elõbb jött meg ez normális?

11.-e helyett 4.-én menstruáltam 4 napon keresztül ahogy szoktam. Hogy lehet ez hogy 1 héttel elõtte eddig mindig pontosan jött meg?.Normális ez?

Legjobb válasz: Tiniként normális, még nem állt be a ciklusod. Van, hogy elõször minden rendben, pontosan jön meg hónapokig, majd utána kezd rakoncátlankodni. Mivel azt mondod, olyan, mint mindig, nem lesz ebbõl gond.

Tiniként normális, még nem állt be a ciklusod. Van, hogy elõször minden rendben, pontosan jön meg hónapokig, majd utána kezd rakoncátlankodni. Mivel azt mondod, olyan, mint mindig, nem lesz ebbõl gond.
Miért ne lenne normális?
Igen.
Teljesen normális. Ne aggódj!

Hogy szoktátok előre megtervezni a következő napra az ebédet vagy 1 hétre előre?

nekem alig van ötletem, pedig elég sok ételt eltudok készíteni, még se jut semmi se eszembe. ami a szakács könyben van az vagy nehéz számomra, vagy nem az én ízlése világom. interneten szoktam nézni f?z?s videókat, de hát ott se mindegyik válik be és jegyzem meg. nektek csak úgy jönnek az ötletek?

Legjobb válasz: rajta vagyok egy fõzõs levelezõlistán, azt szoktam elolvasgatni, ott kapok általában ötletet - vagy csak sétálok a boltban céltalanul és általában belefutok valamibe - pl szép friss csirkemáj, vagy akciós a marhahús, vagy cukkini stb stb, és akkor már jön az ihlet vagy a párommal beszélgetünk, hogy mit ettünk már régen és úgy eszembe jut

rajta vagyok egy fõzõs levelezõlistán, azt szoktam elolvasgatni, ott kapok általában ötletet - vagy csak sétálok a boltban céltalanul és általában belefutok valamibe - pl szép friss csirkemáj, vagy akciós a marhahús, vagy cukkini stb stb, és akkor már jön az ihlet vagy a párommal beszélgetünk, hogy mit ettünk már régen és úgy eszembe jut
Van egy listám azokról az ételekrõl, amit fõzni szoktam. Ha nincs semmi ötletem, akkor megnézem a listát.
Férjemtõl megkérdezem mit szeretne enni ha haza jön a munkából :) neki hál' istennek mindig van ötlete.
Étel szállitó cégek menüjibõl vehetsz ötleteket. http://www.anyucika.hu/index.php http://www.foodexpress.hu/?f=etlap de ha csak magadra fözöl hétköznap sali, szendó is elég lehet pl 1 lencse konzervet elkeversz tartár mártásban mellé piritos vagy fött virsli, laktató és nem kell fözni.
én általában a gyereket kérdezem meg, hogy mi volt a menü a suliban és így kapom az ötleteket :)
A kérdező hozzászólása: nagyon mûkaja ellenes vagyok, a húslevesbe se teszek pl ételízesítõt, csak sót, és atöbbi fûszert, zöldséget. erõsen kerülöm a természet ellenes ételeket. szóval ilyen szendó, meg elõre gyártott szósz, sõt virsli... én vidéki lány vagyok és nálunk erõsen él az, hogy a természetbõl táplálkozunk :) megtermelünk mindent. voltak teheneink is, de már nem érte meg és egészségügyileg se voltunk toppon, így eladtuk. az ételszállító céges nagyooon jó :) nagyon jó zöldséges ételek vannak benne. köszönöm szépen :) ez isteni ötlet! én is írok majd listát, ez is nagyon jó ötlet! köszönöm szépen mindenkinek!
hétközben mindig csak egytálételeket fõzök, hétfõn általában maradékból. ma pl a maradék pulykasülthöz, most készítem a majonézes-lilahagymás tojássalátát:) a hétvégi menü a családdal megbeszélés tárgya, de mivel legtöbbször, azt mondják, nekik mindegy, így mégis nekem kell kitalálni. mindig felírom évek óta a hétvégi alkotásokat, és azt visszalapozva keresek olyan ételeket, amik már régen voltak. ezt legkésõbb csütörtökig eldöntom, és aszerint vásárolok friss hozzávalókat.
22:09 ez nagyon jó ötlet :D
és én is 20 éves vagyok :) 22:04 voltam.
A kérdező hozzászólása: édesanyám szoktak kérdezni, de õ mindig rohan, nem igazán tud ezekrõl beszélni velem (nem vele lakom, telefonon beszélünk ritkán).
A kérdező hozzászólása: 20 vagyok, nincs gyerekem :)
Menüötlet egy hétre. Én így szoktam, amit nem szeretek behelyettesítem mással, és kész. http://olcsoetel-polihanna.blogspot.com/2011/11/heti-menu-no..

A menstruáció előtt 1 héttel el kezdtem barnázni azt hittem megjön mert ugyanazok a tünetek voltak de semmi, mi lehet ez?

gyógyszert nem szedek és elmúltam 35 éves.ugyanúgy fájt mint ha meglenne,ez már 3 napja tart,de nem sok a barnázás.irjon valaki ha hasonló volt neki!

Az aszcendens 2 óránként változik.1 hét alatt kb. mennyit halad előre? /pl-ul: azaz amibe hétfőn 8 órakor lépett, az egy hét mulva már nem 8-kor fog, hanem előrecsúszik. /

Legjobb válasz: Szia! Ha kétóránkánt változik, egymás után sorban következik, egy hét pedig 168 óra, akkor egy hét alatt 83, 84 vagy 85 változás lehetséges. Ez attól függ, hogy a téli napfordulótól haladunk a nyári felé vagy a nyáritól a téli felé. A másik, ami még bejátszik, hogy volt-e a héten óraátállítás, mert ugye az +/- 1 óra, nekünk más az idõ, de a bolygókat ez nagyon nem hatja meg. Meghatározás: amikor a nap felkel, akkor ugyanaz az aszcendens, mint a napjegy. (tehát ha ezen a héfõn 8:01-kor kel a nap, a múlt héten meg 7:59-kor, akkor most 8:00-kor már más lesz az aszcendens)

Szia! Ha kétóránkánt változik, egymás után sorban következik, egy hét pedig 168 óra, akkor egy hét alatt 83, 84 vagy 85 változás lehetséges. Ez attól függ, hogy a téli napfordulótól haladunk a nyári felé vagy a nyáritól a téli felé. A másik, ami még bejátszik, hogy volt-e a héten óraátállítás, mert ugye az +/- 1 óra, nekünk más az idõ, de a bolygókat ez nagyon nem hatja meg. Meghatározás: amikor a nap felkel, akkor ugyanaz az aszcendens, mint a napjegy. (tehát ha ezen a héfõn 8:01-kor kel a nap, a múlt héten meg 7:59-kor, akkor most 8:00-kor már más lesz az aszcendens)

Rendszeres esti kb.1, 5 óra gyaloglással, ill. futással. mennyi idő alatt érhető el fogyás, vagy valamiféle változás? Persze diéta mellett? Már 1 hete keményen csináljuk.

Legjobb válasz: szia! elõsször is gratulálok az elhatározáshoz és az eddigi kiartáshoz :) ne várj azonnali eredményt, nem úgy mûködik, hogy ma 100 kalóriával kevesebbet ettem, és futottam egy órát, akkor azonnal fél kiló le is ment... sajnos az emberi szervezet igen sokág tartalékol. Függ a diétától is, hogy milyen gyors lesz a fogyás, és persze a Te szervezetedtõl is. (mennyi káros anyagot halmoztál már fel, aminek ürülnie kell, mennyi a zsír amibõl fogyni akarsz stb) Ha pl. korábban sportoltál, akkor már egy hét után jelentkeznie kellene némi változásnak: tipp mérd a derekad, csípõd, lábad körfogatát hétrõl hétre. Állj jár a mélegre 3-5 naponta vagy hetente.

szia! elõsször is gratulálok az elhatározáshoz és az eddigi kiartáshoz :) ne várj azonnali eredményt, nem úgy mûködik, hogy ma 100 kalóriával kevesebbet ettem, és futottam egy órát, akkor azonnal fél kiló le is ment... sajnos az emberi szervezet igen sokág tartalékol. Függ a diétától is, hogy milyen gyors lesz a fogyás, és persze a Te szervezetedtõl is. (mennyi káros anyagot halmoztál már fel, aminek ürülnie kell, mennyi a zsír amibõl fogyni akarsz stb) Ha pl. korábban sportoltál, akkor már egy hét után jelentkeznie kellene némi változásnak: tipp mérd a derekad, csípõd, lábad körfogatát hétrõl hétre. Állj jár a mélegre 3-5 naponta vagy hetente.
Pár napja olvastam a következõt: 1 kg zsír energiaértéke 9000 kcal, azaz: 10 nap alatt naponta 500 kcal-lal kevesebbet eszel és 400 kcal-t elégetsz mozgással, akkor fogysz 1 kg-ot. Persze az ember nem minden nap fut, vagy naponta akár többet is eléget edzésel. Én szinte minden nap járok konditerembe, bemelegítésnek taposok-biciklizek, aztán jön a súlyzózás kb 40-45 perc hasizommal együtt, és a végén szoktam 30 percet gyors tempóban hegynek fel gyalogolni. Kb 1 hónapja van ez a feszítettebb tempó, elõtte 2-3 hónapig elég lightosan nyomtam, 2-3x mentem egy héten. És nem eszek este kenyeret, és nem eszek édességet. Nekem most kezd látszani az eredmény.
Ez függ a testi adottságoktól, alkattól, sokmindentõl. Futni vagy gyalogolni ne úgy kezdj el, hogy na most neki esek. Számold ki a pulzusértékeid (200-életkor, ez a pulzusérték a legjobb amivel mozogni kell), és állj be erre a szintre. Ehhez célszerû valami olcsóbb polar órát venni, ami mutatja neked az aktuális pulzusod. Aztán ahogy szokik hozzá a szervezetet, úgy növelheted majd a terhelést. Ajánlott az 1 km/óra sebesség, ami már nem séta, de még nem is futás - inkább egy kellemes kocogás. Ez a sebesség a legjobb zsírégetõ.
Bocsi, elírtam: 220 - életkor, nem a 200-ból kell kivonni. (Tehát ha pl. 20 éves vagy, akkor 200-as pulzussal dolgozz.)
Azutolsó 2 hsz- re ne alapozz!!! az eleje még oké, de nem így kell kiszámolni. Próbálj csak meg bármit csinálni 20 évesen 200-as pulzussal... csak az extrém sportolóknál jöhet szóba, de az akkor is baromi sok!!! A helyes számolás: 220- ÉLETKOR Az eredmény 80- 90%- a PIROS TARTOMÁNY- nagyon megterhelõ. Az eredmény 60-70%- a AEROB TARTOMÁNY- zsírégetés. 50%- ot írtak a súlymegtartó tartománynak. Tehát ha mondjuk 30 éves vagy, akkor 152 és 171 között vagy a PIROS TARTOMÁNYBAN. 114 és 133 között AEROB TARTOMÁNYBAN, ha 95- ös pulzussal mozogsz, akkor vagy a súlymegtartó tartományban. Én ezt találtam egyszer róla neten és sztem ez hihetõbb. Tapasztalatból mondom, 180- as pulzussal dolgozni már épp elég megterhelõ...
Az szerintem sok nem kell sokat futni csak hatásosan. Öltöz fel melegen hogy folyon rólad a viz és zsirégetõket szedj attól gyorsan le fogsz fogyni és ha gyursz rá kicsit szép formás is lehetsz. de az idõ
Az utolsó elötti hozzászólóval teljesen egyet tudok érteni, ha tudod mérni a pulzusodat, akkor rajta! ennél korektebb számítát nem fogsz kapni. én ha futok vagy kocogok (28) kb 150 körül van a pulzusom, ha e fölé megy, kiköpöm a tüdõmet! tényleg képetelenség zakatoló szívvel dolgozni. és be ne öltözz eszkimónak, ha az idõjárás nem olyan, mert el fogsz ájulni. az izzadság nem zsír veszteség, hanem víz. ha futás közben kiszáradsz el is ájulhatsz útközben, ezt pedig nem akarnád. szóval csak kényelmesen az idõjárásnak megfelelõen öltözz, lehetõleg rétegesen, hogy legyen mit levenned, ha meleged kezd lenni. most már lassan eltelt egy hónap! hogy álltok??

Doktor Úr! Mi a teendő abban az esetben, ha a fogamzásgátlót nem kezdtem el menstruáció után, mert elmentem nyaralni és nem vittem magammal, tehát csúszott 1 hetet. Ilyenkor kezdjem el 1 hét után ugyanazon a napon vagy hagyjak ki 1 hónapot? Köszönöm.

Doktor Úr! Mi a teendő abban az esetben, ha a fogamzásgátlót nem kezdtem el menstruáció után, mert elmentem nyaralni és nem vittem magammal, tehát csúszott 1 hetet. Ilyenkor kezdjem el 1 hét után ugyanazon a napon vagy hagyjak ki 1 hónapot? Köszönöm.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Elkezdheti a tabletta szedését, de ebben az esetben - egy hónapig – nincsen védettség. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Elkezdheti a tabletta szedését, de ebben az esetben - egy hónapig – nincsen védettség. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Doktor Úr! Mi a teendő abban az esetben, ha a fogamzásgátlót nem kezdtem el menstruáció után, mert elmentem nyaralni és nem vittem magammal, tehát csúszott 1 hetet. Ilyenkor kezdjem el 1 hét után ugyanazon a napon vagy hagyjak ki 1 hónapot? Köszönöm.

Doktor Úr! Mi a teendő abban az esetben, ha a fogamzásgátlót nem kezdtem el menstruáció után, mert elmentem nyaralni és nem vittem magammal, tehát csúszott 1 hetet. Ilyenkor kezdjem el 1 hét után ugyanazon a napon vagy hagyjak ki 1 hónapot? Köszönöm.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Elkezdheti a tabletta szedését, de ebben az esetben - egy hónapig – nincsen védettség. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Elkezdheti a tabletta szedését, de ebben az esetben - egy hónapig – nincsen védettség. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán
Ha már 1 hete szeded, akkor nem!
Mikor volt az aktus? Ha a fogamzásgátló tabletta bevétele után, akkor tudtommal nem eshetsz teherbe.
A kérdező hozzászólása: Hát az aktus az ma volt! De másoktól azt hallottam, hogy két hét kell, hogy védjen a gyógyszer! Most elég idegesek vagyunk, hogy mi lesz a folytatás!
Szia! Én is úgy tudom, hogy 2 hét kell, hogy védjen. Nézd meg a betegtájékoztatót! Ha nincs meg, neten is megtalálod a gyógyszered leírását.
én igaz nem szedek, de én is 2 hétrõl tudok. Szerintem menj el 72 órásit feliratni, én szedtem be és bevált és semmi mellékhatás nem volt:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget!!! De a 72 órás tabletta nem okoz komolyabb mellékhatásokat?
Szia! Ha elkezded szedni (újra kezded szedni, vagy fogamzásgátlót váltasz), akkor az 1. hónapig kiegészítõ védekezés is kell! Ez le van írva a tabletták tájékoztatójában is! Csak egy példa: A testvérem nõgyógyásza azt javasolta neki, hogy váltson másik fogamzásgátlóra. El is kezdte szedni az "új" tablettát, de "elfelejtettek" pluszban védekezni, és meg is lett az eredménye. Kiderült, hogy terhes lett, csak mert az elsõ hónapban nem használtak a tabletta mellé óvszert. Úgy hogy a kérdésedre a válaszom: Igen, lehetsz terhes!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!