Találatok a következő kifejezésre: 1 hós milyen (24 db)

Milyen ruhát adjak ma 1 hós babámra sétáláshoz? Kb 20 fok van, de eléggé fúj a szél!

Legjobb válasz: 13 hós a lányom, én a következõket adtam rá: rövidujjú body, hosszuujjú poló, térdzokni, farmernadrág (mert azon nem fúj át a szél) és egy vékonyabb pulcsi. Egy vékony sapi, kendõ pedig a fejére, csak hogy a fülét védje.

13 hós a lányom, én a következõket adtam rá: rövidujjú body, hosszuujjú poló, térdzokni, farmernadrág (mert azon nem fúj át a szél) és egy vékonyabb pulcsi. Egy vékony sapi, kendõ pedig a fejére, csak hogy a fülét védje.
Elsõ vagyok, bocsánat, valamiért azt olvatam, hogy 1 éves a babád. igy szotorno. De harisnyát szerintem adjál rá, meg kicsit vastagabb pulcsit. A többi maradhat.
Én nagy szélben míg olyan pici volt sosem vittem ki...
1 hónapos picibabát szeles idõben nem vinnék ki én se...majd lesz jó idõ a sétáláshoz vele..
A kérdező hozzászólása: Köszi, igazatok van.Itthon maradtunk!

1 hós babának milyen teát adjak, hogy ha nehezen viseli a 3óránkénti etetés közti időket? ( nem édesköményt)

Legjobb válasz: Szerintem probáld meg a kamillateát, jót tesz a pocinak és kicsit nyugtat is ebbe a nagy melegbe. Adhatsz neki forraltvizet v. babavizet is ha csak szomjas és ha elfogadja csak ne eröltesd. De az is lehet, hogy sok neki a 3 óra. Az én fiam 2 hós és van, hogy óránként szopik, mert nem fogad el mást csak a tejcsit. Ha szopik a babád szerintem inkább gyakrabban tedd cicire, a tejcsi jobb neki mint a tea vagy a víz. Ha csak szomjas akkor keveset fog csak szopizni ha éhes is akkor többet. Jó babázást, remélem tudtam segíteni.

Szerintem probáld meg a kamillateát, jót tesz a pocinak és kicsit nyugtat is ebbe a nagy melegbe. Adhatsz neki forraltvizet v. babavizet is ha csak szomjas és ha elfogadja csak ne eröltesd. De az is lehet, hogy sok neki a 3 óra. Az én fiam 2 hós és van, hogy óránként szopik, mert nem fogad el mást csak a tejcsit. Ha szopik a babád szerintem inkább gyakrabban tedd cicire, a tejcsi jobb neki mint a tea vagy a víz. Ha csak szomjas akkor keveset fog csak szopizni ha éhes is akkor többet. Jó babázást, remélem tudtam segíteni.
Nekem a lányom 1 hónaposan volt, hogy óránként szopizott.Ne itasd, hanem szoptasd öt.Lehet, hogy nem tud eleget kiszopizni, ezért nem bírja 3 órát.De az nem is baj.Majd idövel beáll magától. 5 hónapos kislány anyukája.
A kérdező hozzászólása: Eddig én is addig szoptattam, amikor csak kért, de leszúrtak érte, mert túletettem és ettõl bukott sokat.
Ki szúrt le? Nem értem, hogy lehet egy babát túletetni. Ha nem kell neki a tejcsi úgyse fog szopizni. A kisfiam 2 hónapos és bukik nekem azt mondta a doktornõm, hogy mivel mohón eszik attól bukik és, hogy próbáljam gyakran böfiztetni evés közbe és h ne fektessem vízszintesbe evés után egybõl. A fiam kész szopizógép állandóan cicin lenne mégsincs túletetve, a 3 órát meg esetleg éjjel tartja be.
Az elõzõ választ az elsõ válaszoló írta elfelejtettem hozzátenni.
Ez agyrém! Hogy lehet egy 1 hónapos babát túletetni??? Bizonyított tény, hogy az anyatej sokkal hamarabb megemésztõdik, mint pl. a tápszer, ezért kell néha sûrûbben szoptatni. Akár másfél, 2 óránként, fõleg akkor, ha meleg van és szomjas. Mellesleg egy 1 hónapos babának arra van szüksége, hogy akkor kapjon enni, amikor éhes. Ha túlenné magát, akkor sokkal tovább bírná, és nem kellene teáztatni sem. Bukni meg azért bukik, mert túl mohón szopik, vagy a tejleadó reflex túl erõs, és közben sok levegõt nyel.Ezért érdemes szopi közben is megbüfiztetni. Az én babám már több mint 6 hónapos, és még mindig néha kijön belõle egy kis tej a büfivel együtt. Szerintem ne erõltesd ezt a tea dolgot... Boldog babázást!

1. , 16 hósnak milyen szánkót vegyek? 2. , milyen vitaminokat adsz neki?

Legjobb válasz: Amelyiken van hátul karfa. Vitamint csak természeteset kap:alma,narancs,banán.

Amelyiken van hátul karfa. Vitamint csak természeteset kap:alma, narancs, banán.
1. a legjobbat ami kapható lehetõleg fából legyen. 2. C vitamin és sok kalcium. -nem adok multivitamint-
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Én is mindenképpen fából szeretnék. Az utolsó elsõre szép, kecsegtetõ, de jobban megnézve már nem venném meg, mivel fém, és egy bundazsákért nem fogok 20ezret kiadni. Vitamint C vitamint adok, és Béres cseppet javasolt a doki télre. (Minden nap eszik sok mandarint, banánt, almát.)


2 naponta egyszer kakil, de akkor sokat!
Kislányunk 5 hetes, kb 5 napja kap tápszert, mert kevés a tejem, így csak pótoljuk... Nekünk is minden másnap kakil, de akkor nagyon sokat
Az én lányom 8 hetes és minden nap van legalább egy.

Milyen hordozó eszközt javasoltok, amivel már az 1 hós babámat is magamra tudom "kötni"?

Egész nap kézben akar lenni, egyébként visít, mint egy kismalac :)

Legjobb válasz: Kettes válaszoló: Én nagyon jól tudtam dolgozni úgy, hogy rám volt kötve - fõztem, vasaltam, takarítottam. Azért ez nem csak errõl szól: a közelség, a kötõdõ nevelés... Látszik, hogy nem igazán hiszel ebben, de nagyon nincs igazad - mert nem jártál utána, fogalmad sincs az egészrõl. Miért kell a pici babát azonnal önállóságra szoktatni? Amikor az édesanyja közelségére van a legnagyobb szüksége. Ezzel együtt tiszteletben tartom a véleményed.

Kettes válaszoló: Én nagyon jól tudtam dolgozni úgy, hogy rám volt kötve - fõztem, vasaltam, takarítottam. Azért ez nem csak errõl szól: a közelség, a kötõdõ nevelés... Látszik, hogy nem igazán hiszel ebben, de nagyon nincs igazad - mert nem jártál utána, fogalmad sincs az egészrõl. Miért kell a pici babát azonnal önállóságra szoktatni? Amikor az édesanyja közelségére van a legnagyobb szüksége. Ezzel együtt tiszteletben tartom a véleményed.
Én a rugalmas kendõt javaslom, pl. ezt: http://www.liliputi.hu/babahordozas/rugalmas-hordozokendo Mi imádtuk! Használtan kb fele áron tudsz venni az ismert aukciós oldalakon. 5 hónaposan váltottunk mei taira, most pedig babaerszényezünk nagyrészt. Meg persze babakocsi is aktív használatban van, a hordozás nálunk inkább kiegészítés, de nagyon bevált, mindannyian szeretünk hordozni. (apa is)
Ne szoktasd rá erre, mert késõbb sem fog megmaradni az ágyában. Nem baj, ha visít, ha nem éhes, nem pisis. Néhány nap után megszokja, hogy nem cipeled. Ha rajtad van, nem tudod tõle a munkádat végezni és õ sem fog rendesen fejlõdni. Egy pici babának mozogni kell, figyelni a környezetét, ezt nem tudja, ha rád van kötve. Ez csak újabban lett divat egyes anyukáknál.
Nekünk Nandu kendõnk van, mi nagyon szerettük. Volt, hogy itthon is beletettem ha nagyon nyûgös volt, de inkább csak sétához használtuk amíg nem szerette a babakocsit. Nagyon jó dolog, de szépen lassan azért próbáld a helyére szoktatni, mert különben késõbb nagyon nehéz lesz... az én kislányom már 6 hónapos, és már sétálni sem használjuk mert fél óra után leszakad a derekam... már túl nehéz hogy így sétáljunk.
Szépen lassan szoktasd a helyére, de ne hagyd hogy sírjon.Nekem Amazonas kendõm van, ha végképp nem bírok a fiammal akkor kötöm magamra, meg néha sétához.Már 6 hónapos 9 kilós, de ha olyanja van akkor nagyon szeret még mindig benne lenni. Tehát érdemes beszerezni egy kendõt, de az a jó ha a helyén is elvan.
A kérdező hozzászólása: Hát sírni tuti nem hagyom, mert biztos vagyok benne hogy valamire szüksége van, azért sír. (Akár csak az anya közelsége, vagy fáj a pocija) Próbálom én szoktatni a helyére, de nem megy :( Erre valami ötlet? Ha leteszem, felkel és úgy felhergeli magát hogy alig tudom megnyugtatni :( És köszi a tippeket!! :)
Rugalmas kendõ, karikás kendõ, szövött kendõ.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó elõtti! Hát piszok kitartó párod van :) mi nem tudtuk még eddig végigcsinálni. Igaz inkább én próbálkozok, mert ha nagyon sír akkor csak a cici nyugtatja meg. De jó volt ezt olvasni, motiváló! Holnaptól megint megpróbálom, mert ma már összebújva együtt aludt el :)

Tejkiütésre milyen krémet használjak? 1 hós babának?

Legjobb válasz: Nekem a gyerekorvos írt fel egy krémet, amit a gyógyszertárban kevertek ki, de tényleg néhány nap alatt segített is. Sajnos nem tudom megmondani a nevét, mert épp a múltkor selejteztem ki a lejárt szavatosságú cuccokat...

Nekem a gyerekorvos írt fel egy krémet, amit a gyógyszertárban kevertek ki, de tényleg néhány nap alatt segített is. Sajnos nem tudom megmondani a nevét, mert épp a múltkor selejteztem ki a lejárt szavatosságú cuccokat...
Igyál kalcium pezsgõtablettát, naponta 1et, csillapulni fog a babád kiütése mert az anyatejjel együtt a kalciumot is megkapja.
Nekem is a gyerekorvos írta fel. 2 nap alatt le is tisztult az arca. Szerintem vidd le a dokihoz, és õ majd ír neki. De ha nem kened semmivel, akkor sem lesz semmi baj, elmúlik magától is egy idõ után.
Elmúlik magától kb. 1 hét alatt! Szép vékonyan szerintem Sudocremmel is bekenheted. Az mindenre jó!
Lehet, hogy furán fog hangzani, amit írok, de nekem a védõnõ azt mondta, hogy anyatejjel kenjem a kiütéseket. És tényleg elmúltak tõle! De mint én is írtam, szakembert kérdeztem meg, kérdezd meg nyugodtan a védõnõtöket vagy a dokitokat!

1 hós babát milyen hosszú időre visztek ki ilyen időben sétálni?

Legjobb válasz: Szélvédett helyen voltunk 3/4 órát.3hetessel.

Szélvédett helyen voltunk 3/4 órát.3hetessel.

Milyen (volt) 1 hós babátok? Mit kell tudjon ebben az időszakban?

Mit tud, miket csinál, mennyit alszik?

Legjobb válasz: Szopott, aludt, nézelõdött, ha fájt a hasa akkor csak kézben volt el. Amúgy is szeret(ett) kézben lenni.

Szopott, aludt, nézelõdött, ha fájt a hasa akkor csak kézben volt el. Amúgy is szeret(ett) kézben lenni.
kézben szeretett lenni, este üvöltött, mint a sakál a hasfájás miatt.egyébként kezdte a zenélõ forgót felfedezni.

8-9 hós babának mennyi husit adtok 1 adagba? Milyen formában eszik már darabosat?

Legjobb válasz: Egy evõkanálra valót teszek egy adaghoz,ami nálunk max 150ml készen. Nincs még foga így a darabosat csak próbálgatjuk, kenyérbelet, tejberizst(tápszerbõl) és néha egy kicsit darabosra hagyom a fõzeléket.

Egy evõkanálra valót teszek egy adaghoz, ami nálunk max 150ml készen. Nincs még foga így a darabosat csak próbálgatjuk, kenyérbelet, tejberizst(tápszerbõl) és néha egy kicsit darabosra hagyom a fõzeléket.
Én egy jégkockányi húst adok a fõzelékhez. A darabossal még csínnyán bánunk, inkább pépesítem, két foga van alul, és gyakran öklendezik ha nincs pürésítve a fõzije.

Étkezés előtt v. után adjak 1 hós babámnak vizet v. teát? És milyen teát?

Kislányom pótlásként kap tápit is az anyatejen kívül. Azt mondák, ezért folyadékot is adjak neki. Hallottam a Mecsek babyr?l, de azt nem csak hasfájásra kell adni?

Legjobb válasz: Nem csak hajfájásra jó, hanem úgy általában is szokták adni, de én elõbb sima vízzel próbálkoznék, hátha azt is elfogadja. Kajcsi elõtt semmiképp, inkább utána, szerintem 2 étkezés közötti idõben add!

Nem csak hajfájásra jó, hanem úgy általában is szokták adni, de én elõbb sima vízzel próbálkoznék, hátha azt is elfogadja. Kajcsi elõtt semmiképp, inkább utána, szerintem 2 étkezés közötti idõben add!
A kérdező hozzászólása: S ha fáj a hasa, akkor a Mecsek babyt mikor adjam?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!