Találatok a következő kifejezésre: 1 hós hajlatait (2 db)

1 hós babám hajlatait mivel kezeljem, ha egy kicsit kipállott?

Legjobb válasz: Azzal a hintõporral fürdés után, amivel a köldökét ápoltad. De ha már nincs meg, bármilyen babahintõpor jó. A lényeg, hogy ne használj ugyanazon a testfelületen krémet is, ahol hintõporozod, mert összecsomósodik, és még csúnyább lesz. Tehát fürdés után, szárazra törölgeted, és mehet a hintõpor. Boldog babázást! :o)

Azzal a hintõporral fürdés után, amivel a köldökét ápoltad. De ha már nincs meg, bármilyen babahintõpor jó. A lényeg, hogy ne használj ugyanazon a testfelületen krémet is, ahol hintõporozod, mert összecsomósodik, és még csúnyább lesz. Tehát fürdés után, szárazra törölgeted, és mehet a hintõpor. Boldog babázást! :o)
A kérdező hozzászólása: Köszi:)

Mi ez? 5 hós kislányomon kb.1 hónapja a hajlataiban vörös folt van. Ami hol jobb, hol rosszabb. Ezenkívül vöröses pettyes foltok vannak az egész testén.

A doktorn? és a véd?n? azt mondja atópiás dermatitis és kinövi, de szerintem ?k se biztosak benne! Mit tehetnék? Volt nektek ilyen? Aggódom hogy fáj neki és maradandó lesz!

Legjobb válasz: Szia! Atopiás dermatitises gyerek anyukája vagyok. Elõször is mihamarabb vidd el gyerek bõrgyógyászhoz! Ha tudod, akkor olyanhoz, aki foglalkozik ekcémás gyerekekkel. Csak és kizárólag gyógyszertári termékeket használj: fürdetõ, popsikenõcs. Sampon Babé lehet, ha muszáj. Kóstolgat már a babád? Ha lehet, ne izzadjon, az rossz a bõrének. Kinövi... Jó esetben igen, de mi már 13 éve kínlódunk vele :(

Szia! Atopiás dermatitises gyerek anyukája vagyok. Elõször is mihamarabb vidd el gyerek bõrgyógyászhoz! Ha tudod, akkor olyanhoz, aki foglalkozik ekcémás gyerekekkel. Csak és kizárólag gyógyszertári termékeket használj: fürdetõ, popsikenõcs. Sampon Babé lehet, ha muszáj. Kóstolgat már a babád? Ha lehet, ne izzadjon, az rossz a bõrének. Kinövi... Jó esetben igen, de mi már 13 éve kínlódunk vele :(
Tegnapi 17:43-nak: szerintem ne használj rá Babét meg ilyesmit, hanem gyermek bõrgyógyásszal írass rá megfelelõ kenõcsöt. Ha szteroidosat kaptok, pontosan tartsd be az használati utasítást! (persze a többinél is) És ne használjatok illatosított kozmetikumokat. Figyeld meg, ha melege van, akkor jön ki jobban, nem?
Az atópiás dermatitis tartós betegség, szakorvos kell hozzá, hogy megállapítsa, és javasolja az emelt családi pótlékot. Többezres kenõcsök és gyógyszerek vannak a tünetek enyhítésére, ezért jó a közgyógy-igazolvány. 3 éves kor felett Gyes jár 10 éves korig. Mindezt nekünk "elfelejtették" mondani, sajnos nem a megfelelõ orvosokhoz jártunk. És mulya is voltam, hiszen hallottam róla, de nem mertem rákérdezni, magam sem hittem, hogy emiatt tényleg Gyest adnak meg emelt családit. Pedig de. Kérdezzetek rá a gyermek bõrgyógyászaton! Évente van felülvizsgálat, negyedévente ellenõrzés. De leginkább azt kívánom, hogy hamar múljon el!!! Legyetek szerencsésebbek, mint mi, és nõje ki gyorsan!!!
15:26-os vagyok. A dokival írasd fel, az a legjobb. A többi nekünk csak ideig-óráig használt, aztán ugyanolyan lett. Ami a doki felírt, egy nap alatt levitte róla a pöttyöket és egy nap csak egyszer kell bekenni.
Bocsi az offért: milyen krémet használtok a piros foltokra? Az én kislányomnak a fültövénél van és állandóan vakarja. Babe testápoló jó rá? Ajánlották a Halicar nevû homeopátiásat is? Melyik jó?
Ekcéma. Sensitive mosószer, ecetes viz öblitõ helyett, kûlön mosd a ruháit, ne etesd citrusfélékkel és hüvelyesekkel, kerüld jó darabig a tehéntejet, pamut ruhákat adj rá, minden este alapos krémezés fürdés után, csak gyógyszertári fürdetõkrém és babé sampon, se gabi, se johnson, meg ilyenek, mert rettentõ allergènek. A babakori ekcéma kinõhetõ probléma. Ha odafigyelsz, tünetmentes lehet.
Én is ilyen piros pöttyös vakarózós voltam gyerekkoromban, volt amikor véresre vakartam a hajlataimat, mármint a kezemet és a hátul a térdemnél. Úgy emlékszem, hogy alsós koromban még bõven vakaróztam, de késõbb már elmúlt. Azóta sem jött elõ szerencsére. Úgyhogy van esély rá, hogy elmúlik. A kisfiam is örökölte a szerencsétlen bõrömet, úgyhogy õt is kenegetni kell, a doki írt fel neki tök jó kenõcsöt, de még így is 1200, - forint volt egy kis tubus.
Én a második vagyok. Bocs, hogy közbekérdezek, de nekünk nem mondták, hogy tartós betegségnek számít. Azt sem mondták a Heim Pálban, hogy vissza kellene járnunk. A gyerekorvos ellenõrzi a fiam bõrét, és ha kell felírja a krémeket.
Elsõ vagyok megint. A bõrgyógyász nagyon fontos most is és a késõbbiekre gondolva is! Fájni nem fáj, max. viszket, de helyileg lehet kezelni, és ha szükséges gyógyszerrel is. Nehéz vele együtt élni, de meg lehet tanulni. Tartós betegség, tehát közgyógy-igazolvány, emelt családi pótlék jár majd, ha nem múlik el, de ehhez is szakorvos kell. Mi pár évet elszúrtunk, mert nem a megfelelõ orvos kezelte :P Remélem, elmúlik a kislányodon! Kérdezz, ha tudok segítek.
Valószínû, hogy tényleg ekcéma, az én fiamon is ilyen idõsen jött ki. Gyermekbõrgyógyászaton biztosat tudnak mondani. Ha ekcéma, akkor kezelni kell, folyamatosan testápolózni, és a foltokat speciális krémmel kenni. Fájni nem fáj, viszont ha bedurran valamitõl, például a fiamnak a szeles idõjárástól, akkor nagyon tud viszketni. Nekünk is azt mondták, hogy kinõheti, de még mindig van rajta három folt, ami szerintem már meg is marad:( 19 hónapos.
A kérdező hozzászólása: Köszi csajok! Most várom a gyerekorvost, megvárom mit mond. Ha nem tud semmit, viszem tovább. Csak az érdekel, hogy elmúljon róla és ne szenvedjen. Én most nagyon a tápszerre gyanakszom, változtatok. Mert most kellett a tej mellé.Amúgy eszeget, de a kajától semmi baja.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!