Találatok a következő kifejezésre: 1 hónapos vagyok kb. és (14 db)

1 hónapos terhes vagyok kb. és olyan sokat eszek, régen napi 3 zsömle reggeli helyett most megeszek 6-7 dbot. Normális ez?

Legjobb válasz: Szia! Normális igen:-) Én az elsõ 3 hónapban 15 kilót híztam. Azóta havonta 1 kiló. Most 5 hónapos vagyok és már leáltam a zabálással. Nyugi, elmúlik. Tojd le a védõnõt! Sok sikert!

Szia! Normális igen:-) Én az elsõ 3 hónapban 15 kilót híztam. Azóta havonta 1 kiló. Most 5 hónapos vagyok és már leáltam a zabálással. Nyugi, elmúlik. Tojd le a védõnõt! Sok sikert!
Szia. Próbálj többszor enni, kevesebbet, és laktató ételt.Aze´rt elsö 3 hónapban a 15kg az nagyon sok.25 hetes vagyok, és 13 kg van rajtam, de az is sok.Jo´tény ez nem a die´ta ideje.Egyél bármit amit megkívánsz, csak az e´dessel ba´nj csínja´n.Ez a nagy e´tva´gy tényleg csökkenni fog.Nálam ez hullám szerüen müködik. Gratula a babához.
hát az elso 3honapban 15kiló az kicsit sok, legalább is nem egésszen normális az biztos...en a 4honapig 5kilót hiztam fel és csak a hasamra , pedig mindent ettem amit kivántam napi 2 reggeli ebéd, uzsi vacsi, +joghurtok, , , szóval a sok súly felszedése nem konkrét cél a terhesség alatt szerintem... egyél annyit amennyi jol esik de foleg egészséges vitaminban gazdag ételeket!
ha 3 honap alatt 15kilot hízik valaki terhesség alatt az egyáltalán nem normális és nem is egészséges.ilyenkor már az orvos is leállít, és igaza is van. ha joval éhesebb is vagy probáld inkább beiktatni tobbszor az egészséges kajákat, gyumolcs, zoldség, muzli, ilyesmi.
nekem is folyton ennem kellett az elsõ 3 hónapban, mert félóránként olyan éhség tört rám, hogy majd össze estem! Gyakorlatilag másfél óránként ennem kellett! Ennek ellenére nem híztam csak kb 3-4 kilót, (most a 17 héten vagyok). Próbáltam gyümölccsel, müzliszelettel, teljes kiõrlésû kenyérrel, joghurttal csillapítni az éhséget. Persze nem kell feltételnül ragaszkodni, a védõnõ szerint ideális 10 kiló-hoz, egész terheségre számolva, de nem kell letojni amit mond! Nem tesz jót a se neked se a gyereknek, ha 30 kilót hízol! Ne éhezz, ne koplalj! Egyél, csak figyelj oda, hoigy mit eszel!
jó amit én híztam az se normális, mert én 6 hónapos várandós vagyok, és még mindig nem látszik rajtam.3 kilot híztam. a terhesség elött 80 voltam a terhesség ideje alatt lementem 70-re, és most vagyok 73 kg.ez a másik véglet. tényleg probálj sokszor keveset enni, mert nagyon nehéz lefogyni. én aggodtam az miatt, hogy keveset híztam és azt mondta a doki hogy örüljek neki.
szia, Csak óvatosan a zabálással, nem kell kettõ helyett enni. Én kb. 20 kg-t híztam a terhességem alatt. most 7 hetes a csajszim, de a zsírpárnákból még nem sok tûnt el. Nehéz megszabadulni a felszedett kilóktól. Arról nem is beszélve, ha megszületik a bébid nem lesz egy ruhadarabod sem amit fel tudnál venni, mert amit elõtte hordtál az kicsi, amit meg aterhesség alatt az meg ugye kismama ruha, pocak nélkül hülyén néz ki benne az ember.

én ma tudtam meg, hogy terhesvagyok. Eddig cigisztem de amint megtudtam lehagytam. Most kb 1 honapos vagyok es nem tudom h a cigi befojasolta e a magzat egeszseget?

Legjobb válasz: Gratulálok!Ha ma letetted a cigit,és nem is fogsz rágyujtani,akkor semmit nem ártottál a babádnak.Ne aggódj nem lesz semmi baj:-)

Gratulálok!Ha ma letetted a cigit, és nem is fogsz rágyujtani, akkor semmit nem ártottál a babádnak.Ne aggódj nem lesz semmi baj:-)
ez nem befolyásolja. minden dohányzó nõnél eltelik egy bizonyos idõ, mire megtudja, hogy terhes.
De soha tobbe ne gyujts ra! En is a babaprjekten vagyok most, es en agusztus ota nem dohanyzo lettem! Mert varom nagyon a babyt es egeszseges babot szeretnek :D Gratulalok ha terhes vagy es egyet ne felejts el hogy mostmar 2tokert vagy felelos, egy pici elet van benned :) )) vigyazz ra nagyon :) )))

Ez az első terheségem kb.1 hónapos vagyok de fáj a derekam és görcsölök is ez normális?

Legjobb válasz: Ha olyan mintha mindjárt meg akarna jönni, akkor igen, ha annál sokkal durvább és vérzel is menj el dokihoz..

Ha olyan mintha mindjárt meg akarna jönni, akkor igen, ha annál sokkal durvább és vérzel is menj el dokihoz..
Mi az hogy egy honapos vagy?1 hónapja késik vagy 4hetes terhes vagy?Magnebét szedj a görcsre 3szor 1et is akár vagy ORVOS!!!!Egyébként gratula:-)
Ha még nem látott orvos, menj el hozzá mert a derékfájás+görcs nem túl jó jel. Nekem csak akkor volt olyan menci görcshöz hasonló, mikor egyébként meg kellett volna jönnie.
igy van ha erõs a görcs, az nem tul jó jel, de az elsõ hetekben mindenkinél elõfordul kis hasszurka, fájdalom.
Valóban szedhetsz magne b6-t, vagy menj el dokihoz, ez a görcs/fájdalom erõsségétõl függ!!! Ha nagyon görcsölsz rvos! De lehet hogy csak a szalagjaid nyúlnak, nekem ez volt kb a 12. hétig, aztán megszûnt, most megint kezd elõjönni, de nekem azért, mert már a vége felé tartok...:)

Kislányom jövő héten lesz 4 hónapos, és kb 1 hete erőteljes kéz és ujjszopásba kezdett. Ez a fogzás jele? Vagy későbbi ujjszopás kezdete?

Cuppog ezerrel. Ha nem a kezét szopja, akkor a nyelvét, vagy az alsó ajkát. Igény szerint szoptatom. Minden közelében lév? tárgyat gyömöszöl a szájába. A kezeit is hevesen tömi. Eddig nem szopta az ujját, cumizni sem cumizott (nem láttuk szükségesnek, így nem adtuk neki). De most konkrétan állandóan a szájában van.

Legjobb válasz: Szerintem a fogzás jele. A mi kisfiunk is ugyanezt csinálta 4 hónaposan. Nem cumizik és szopta az ujját, de lassan az elmaradt és a cumit is kiköpi. Most elmúlt hat hónapos, még mindig nincs fogacskája de szerintem hamarosan lesz, mert nagyon meg van duzzadva a fogínye. Az ujjszopast kiveve nagyjabvol ugyanazt csinalja mint ket hónappal ezelõtt, mostanaban sír is ha nagyon fáj neki, és van olyan, hogy éjjel is megébred miatta. No de azt mondják ez ezzel jár és eltarthat még több hétig is, akár hónapokig. Ez már gyerekfüggõ. Szóval kitartást nektek is :-)

Szerintem a fogzás jele. A mi kisfiunk is ugyanezt csinálta 4 hónaposan. Nem cumizik és szopta az ujját, de lassan az elmaradt és a cumit is kiköpi. Most elmúlt hat hónapos, még mindig nincs fogacskája de szerintem hamarosan lesz, mert nagyon meg van duzzadva a fogínye. Az ujjszopast kiveve nagyjabvol ugyanazt csinalja mint ket hónappal ezelõtt, mostanaban sír is ha nagyon fáj neki, és van olyan, hogy éjjel is megébred miatta. No de azt mondják ez ezzel jár és eltarthat még több hétig is, akár hónapokig. Ez már gyerekfüggõ. Szóval kitartást nektek is :-)
Szia! Ez szerintem is a fogzás jele. Nálunk is megrég kezdödöt azzal a külöbségel hogy mi 2 és fél hónaposak vagyuk, azóta elég éberen alszunk és nagyon nyügös szegénykém. Kitartás!
Az én lányom a héten lesz 4 hónapos, és õ is pár hete ezerrel szopizza az ujját, nyomkodja az ínyét vele, cuppog a nyelvével nyomkodja, és dõl a nyál a szájából. Õ cumis volt eddig is, de most a cumit kiköpi és a kezét rágja. Meg van duzzadva az ínye és kezdenek látszani az alsó kicsi fogacskái, szerintem nálatok is ez van a háttérbe.
Szia az én fiam 30. án lesz 5 hónapos 3 és fél hónapos kora óta nõl a foga de még nem is látszik csak fehér a fogínye, éjjel nem alszok és õ se alszik sokat.Nyugodj meg szerintem a foga a ludas a te babádnak is.DE sajnos ez hosszú folyamat!Úgyhogy csak türelem!:)

Hasfájós a babánk, aki 1 hónapos múlt. Mecsek baby teát mikor érdemes adni neki, szopcsi előtt vagy után? és kb. mennyit? Köszi a segítséget:-)

Legjobb válasz: Szopi elõtt és után is 1-2 kortyot, többet ne mert akkor el telítõdik és nem fog szopni, vagy kibukja amit megevett.

Szopi elõtt és után is 1-2 kortyot, többet ne mert akkor el telítõdik és nem fog szopni, vagy kibukja amit megevett.
Nálunk sem a védõnõ sem a háziorvos nem ajánlotta, mivel szopis babáknál mégjobban elõhozza a hasfájást. Most ez az új nézet. ugyhogy én is megvettem, de nem használtuk.
Nekünk hasfájásra csak a Papaverine segített! Nagyon jó, és olcsó! Bocs, tudom, nem a kérdésre válaszoltam! De ha rákérdezel az orvosotoknál, biztos ír fel azt, és a helyedben kipróbálnám! Nekünk nagyon hasfájós volt, de ez segített!!!
Nekünk is 1 hónapos múlt! Kipróbáltuk a mecsek teát, szerintem semmit nem ér, legalábbis az én fiamnak! :S Nagyon keveset lehet nekik adni, nem tudja rendesen kifejteni a hatását! Nekem a gyerekdoki az infacol-t javasolta. Nem mondom azt, hogy soha nem fáj a pocakja, de lényegesen kevesebbet! Majd idõvel (állítólag) 3 hós koruk körül majd elmúlik, addigra erõsödik a kis gyomruk. Addig meg próbálkozni kell...
Nekünk az infacol semmit nem használt, védõnõ is azt mondta, sajnos ritka az a gyerek, amelyiknél használ!
A kérdező hozzászólása: köszi a választ mindenkinek:-)
Nekünk ez a tea nem volt elég, de az Infacol bevált. Próbáld meg! 3-4 nap múlva hozott látványos eredményt, gyakorlatilag elmúlt. A lányommal 4 hónapig szenvedtünk, akkor még nem volt ez a szer, mindent kipróbáltunk.
Teát nem próbáltam, az infacol hatástalan volt, viszont espomisant használunk kb egy hete, azóta már aludtam is:) ))

A héten derült ki h kismama lettem, 4, 5 napja alig élek olyan fáradt vagyok és meg is vagyok fázva, ez a fáradtság meddig normális? Kb 1 hónapos a baba

Legjobb válasz: Hááát, azt nem tudom, hogy meddig normális, de én már 3 hete érzem ezt és elég borzasztó, pláne, hogy már társult mellé egy kis émelygés és hányinger. :( Nem egyszerû az eleje, de megéri! Kitartás!!! :) 7+3hkm

Hááát, azt nem tudom, hogy meddig normális, de én már 3 hete érzem ezt és elég borzasztó, pláne, hogy már társult mellé egy kis émelygés és hányinger. :( Nem egyszerû az eleje, de megéri! Kitartás!!! :) 7+3hkm
Az elsõ trimeszter (elsõ 3 hónap) a legnehezebb. Onnantól már inkább csak jó dolgok jönnek. Kitartás!
Én is így kezdtem.Állandóan fáradt voltam, alig éltem. Nekem a 13.hétig volt így, aztán jobb lett. :D 34+6 hkm
Az elsõ trimeszterben teljesen normális, akár a 18-dik hétig is. Én most a másodikat várom, és teljesen kész vagyok: arcüreg gyulladás, állandó hányás, -3 kg, vérvétel, és persze mindemellett a nagyobbik, aki egy sajtkukac, egész napos figyelmet kíván. Az immunrendszerem teljesen padlón van és persze éjszaka sem tudok rendesen aludni. Ennél rosszabb csak az utolsó hónap lesz, amikor sehogy sem jó semmi. Szóval örülj, ha még csak most jön az elsõ baba... Kitartást kívánok és jó babázást.

Mit kezdjek ezzel a helyzettel? A fiam 23 hónapos múlt, kb 1 hónapja csinálja azt, hogy bizonyos helyzetekben leveti magát a földre és beleveri a fejét a padlóba, vagy odaáll a falhoz és beleveri a fejét.

Félek. Nem tudom kezelni, mit kell cisnálni ilyenkor? Hagyni, majd elmúlik? Vagy szóljak rá, esetleg üssem meg, hogy nem szabad? Mindig akkor csinálja ezt amikor valamit nem szabad neki, vagy nem tetszik neki valami, példa: Dobálja a játékot, rászólok egyszer kétszer háromszor, negyedszerre meglegyintem a kezét, vagy erélyesebben megfogom, erre legörbíti a száját elkezd bőgni, és gondol egyet már veti is le magát, és egyszer beleveri a homlokát a földbe. Megbuktam. Nem tudom mihez kezdjek, nem tudom, hogy viszonyuljak ehhez a dologhoz.

Legjobb válasz: ... és utána sír, hogy fáj neki? Mert a fiam ezt csinálja. Én azt csinálom, hogy nem babusgatom, olyan nagy jelentõséget nem tulajdonítok neki. Pont az a célja, hogy felkeltse a figyelmet. Elmondom, hogy látod, ha bevered a fejed, az fáj. Ettõl nem lesz jobb, nem kapd meg, amit akarsz. Azért is csinálja, mert feszült, ideges, és nem tudja még, hogyan vezesse le. Taníts neki valami mást. Én odaadom az elsõ párnát, plüss állatot, ami puha, hogy vágja földhöz. Elmondom, hogy most mérges, de ezen tudja csak megmutatni, mennyire mérges, mutassa meg. Vezesse le a dühét.

... és utána sír, hogy fáj neki? Mert a fiam ezt csinálja. Én azt csinálom, hogy nem babusgatom, olyan nagy jelentõséget nem tulajdonítok neki. Pont az a célja, hogy felkeltse a figyelmet. Elmondom, hogy látod, ha bevered a fejed, az fáj. Ettõl nem lesz jobb, nem kapd meg, amit akarsz. Azért is csinálja, mert feszült, ideges, és nem tudja még, hogyan vezesse le. Taníts neki valami mást. Én odaadom az elsõ párnát, plüss állatot, ami puha, hogy vágja földhöz. Elmondom, hogy most mérges, de ezen tudja csak megmutatni, mennyire mérges, mutassa meg. Vezesse le a dühét.
A kérdező hozzászólása: Igen...sír, bár nem tudom, hogy azért sír e mert megtiltottam neki valamit, vagy azért, mert fáj a feje ami már lila. Próbálok én sem nagy jelentõséget tulajdonítani neki, tárgyilagos hangon közlöm, hogy azért fáj, mert beverte, butaságot csinál, nem szoktunk ilyeneket csinálni. Stb, de nem ragozom túl. Van, hogy ott is hagyom. Ekkor jobban õrjöng. Igen, a düh lehet ez...nagyon dühös tud lenni, és én meg is értem, én is elég pipa lennék a helyében de hát nyilván meg kell tanulnia, hogy nem dobálunk másra sem kockát, sem követ, sem semmit. Meg úgy egyébként is a szabályokat valahogy meg kellene tanulnia. De mára olyan tökélyre fejlesztette a hisztit, hogy azt veszem észre, hogy már lassan kerülöm ezeket a szituációkat, pl késleltetem a pelenkázást, mert ekkor is ordít, és odázom inkább, csak ne legyen megint a cirkusz. Nem megyünk a barátjához, és a barátjt sem hívom át, mert akkor megint dobálni fog, én megint rászólok, õ megint hisztizni fog. És ez így megy 2 hete....aztán ma már rájöttem, hogy ez így nem mehet, nem lehet így élni. De olyan mintha sakkban tartana a hisztivel. Persze õ ezt nem tudja, ezt csak én érzem. De komolyan nem tudpk mit kezdeni ezzel a fej veréssel. Ma is vendégeink voltak, a fiam produkciózott, mert dobált én nem engedtem kezdõdött a cirkusz, a vendégek meg csak meresztették a szemüket, hogy félnótás a fiam vagy milyen betegsége van, hogy igy reagál:( De nem is mások miatt aggódom, hanem õ miatta és magam miatt, nehogy kicsússzon a kezembõl a dolog.
A kérdező hozzászólása: itt a link http://www.ranschburg.hu/index.php?oldal=17
Az én fiam 16 hónapos és õ is elkezdte ezt csinálni.Nem foglalkozom vele, nem vált ki belõlem semmi reakciót.Így már ritkán csinálja és nem sír utána.Remélem hamar leszokik róla, mert bár nem mutatom nagyon is zavar a dolog.
26 honapos fiammal tul vagyunk rajta! amikor ezt csinalta összeszoritottam a fogam és ott hagytam ra se néztem.honapokig küzdöttem aztan 4nap alatt leszokott rola!aztan az ujjat dugdosta a torkan 2szer hagytam behanyt és nem csinalta többet!
Azt mondják nem szabad figyelmen kívül hagyni a hisztit és otthagyni a gyereket. Vedd fel öleld meg szorosan míg meg nem nyugszik. A figyelemelterelést tartom a legjobb módszernek.
A kérdező hozzászólása: Amikor nagyon belehúz a hisztibe nem merem már egyedül hagyni. Amikor elkezdi akkor próbálok nyugodt higgadt maradni, beszélek hozzá mit miért nem szabad, nyugodjon meg, nézünk másik játékot, stb. De nem mindig segít ez. Látszólag lehiggad, de amint megnyugszik azonnal elkezdi ugyanazt csinálni amit miatt a hiszti kirobbant, ekkor kezdõdik elõlrõl minden, én nem vagyok már nyugodt, van hogy kiabálok vele, mert fáj, hogy nekem dobja az autóját, nyilván dühösebben reagálok hatodszori dobálására. És ekkor ott hagyom, nem érdekel mit csinál, veri a fejét, nem veszek róla tudomást, pár perc az egész szerintem még 2 perc sincs, és odamegyek hozzá, megölelem, hagyja, megpuszilom, beszélek hozzá. Szóval én elég vegyesen próbálom megoldani, ezt diktálja a józan eszem, vagy az indulatom, úgy cselekszem ahogy akkor abban a pillanatban az eszem diktálja, ösztönösen. Persze nem feltétlenül e a jó megoldás. Emiatt aggódom. Valaki azt mondta verjem el:-( Neki a fia 4 éves lesz, és amai napig BÁRHOL boltban, utcán, veri a fejét a földbe, mert õ amikor a gyerek elkezdte, elhanyagolta, nem figyelt erre a problémára, nem vett róla tudomást, mert úgy gondolta, hogy ekkor abbamarad ez a fejverés. És sajnos nem maradt abba. Õ tanácsolta, ha most az én helyemben lenne akkor már nem hagyná annyiban ezt a dolgot, és mivel más nem segít, így elverné a gyereket. Ami ugye bennem több kérdést is felmerít, az egyik az, hogy akkor miért nem verte el a sajátját. És, hogy honnan tudja, hgy ez segít ha soha nem alkalmazta. Így ezt, hogy verjem el valahogy elvetem, nem hiszem, hogy ez lenne a jó megoldás.
Nem kell verni a gyereket. Az erõszak erõszakot szül. Akkor öleld meg amikor a hiszti kezdõdik nem a leghiggadás után. Én nem hagynám ott

Szerintetek az 1 éves és 3 hónapos kuvasz kan kutyának a marmagassága 65 cm kb. az megfelel, vagy nem? és mit lehet tenni az érdekében hogy még nőjjön?

Legjobb válasz: magasságban már nem fog nõni. nem felel meg,a standard minimum 71 centit ír elõ. nem tudommilyen szerzõdéssel vetted, ha tenyész minõséget vettél, akkor visszajár a pénzed egy része

magasságban már nem fog nõni. nem felel meg, a standard minimum 71 centit ír elõ. nem tudommilyen szerzõdéssel vetted, ha tenyész minõséget vettél, akkor visszajár a pénzed egy része
Nem felel meg a standard elõírásnak, de csinálni semmit se tudsz vele. Nem lehet "nyújtani".
A kérdező hozzászólása: Értem, köszi a válaszokat. és milyen ételt/tápot érdemes neki venni, vagy adni amitõl még fejlõdik, ha nem is nõ, de testileg, izmosodjon stb..
a növés szempontjából fontos a táp az elsõ 9 hónapban. Most már csak az a fontos, hogy sok proteint, húst kapjon

Van egy kb.1 hónapos SAMSUNG GT S5230-am és ha hívnak vagy hívok valakit, nem hallja amit mondok (de csak időnként)! De ha headset-en beszélek nincs baj! Mi baja lehet? :-S

Legjobb válasz: Ahogy az elsõ írta, mikrofonprobléma. Majd lesz még több, reménykedj, hogy gari alatt jöjjenek elõ a hibái.

Ahogy az elsõ írta, mikrofonprobléma. Majd lesz még több, reménykedj, hogy gari alatt jöjjenek elõ a hibái.
ja
Mikrofonprobléma. Van rajta garancia, vidd be a szolgáltatódhoz vagy egy Samsung szervizbe és kész...
A kérdező hozzászólása: Ingyen kell javítaniuk igaz?
Garanciába természetesen ingyen. Azért van a garancia.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! :-)
Aggódhatsz... Garis? Mondjuk ahohz, hogy csináljanak vele valamit, produkálni kell a hibát.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!