Találatok a következő kifejezésre: 1 hónapos lányom. 2 (16 db)

A férjem 22-éves nevelt lányomnak a gondnoka, és a lányom 2-1/2 éves és 2 hónapos kisfiának én vagyok a gyámja. A férjem elveheti - a gondnokságot a lánya felett, és a 2 pici gyámságát tőlem? Milyen indok kell? -Vagy csak bemegy a gyám ügyre? .

Az az igazság, hogy a férjem másik lánya ,nagyon belelépet a kapcsolatunkba!!! 4 lányát az elözö házságából ,már 10 éves koruktól neveltem. Már nagyon azon a ponton vagyok,hogy el kellene válnunk:a picik a gyámügy szerint nevelö-szülökhöz kerülnének!!!!!! NAGYON ELVAGYOK KESEREDVE!!!!!!

Legjobb válasz: Nem gondnok, hanem gondviselõ.... *facepalm*

Nem gondnok, hanem gondviselõ.... *facepalm*
Ez most valami beugratós kérdés? Sztem x=4 Eltaláltam?

1, 5 éves (21 hónapos) lányunk magára maradt az éjjel 2 percre. Felébredt, keresett minket de nem talált. Mikor beértünk a lakásba nem sírta, csak modnogatta hogy anya, apa. Nem lesz emiatt baja, ugye? Túlreagálom?

Legjobb válasz: Kérdezõ nagyon is túlreagálod?Nem lesz semmi baja a gyereknek ha nem ugrik a szülõ rögtön,nem lesz lelkibeteg,hogy 2 percig nem talált.

Kérdezõ nagyon is túlreagálod?Nem lesz semmi baja a gyereknek ha nem ugrik a szülõ rögtön, nem lesz lelkibeteg, hogy 2 percig nem talált.
Túlreagálod, nem lesz semmi baj :)

1 hónapos a lányom. 2 naponta tud csak kakilni, ha megmaszírozom. Mit lehet tenni, hogy legye széklete?

Amí minden nap kakilt,nem fájt annyira a hasa.Most 2 naponta este begörcsöl.

Legjobb válasz: Huuuuu rokton vidd el orvoshoz hat ez nem jo szerintem hogy nincs szeklete ,jah es amugy hol maszirozod meg neki?

Huuuuu rokton vidd el orvoshoz hat ez nem jo szerintem hogy nincs szeklete , jah es amugy hol maszirozod meg neki?
Szia! Én az anyalevél teát ajánlom, mi is használtuk.Nézz utánna a NET-en!
A kérdező hozzászólása: Elözször a hasát, körkörösen, majd a lábacskáit felnyomom óvatosan a hasához.Így egy idö után kakil.Jó sokat.Csak valamiért 5 napja magától nem.
szia! mondjuk pont erre van a védõnéni. Ha valaki, õ leheet, hogy tud mondani valami jó tanácsot. kérdezz rá nálla. ha eddig jókat mondott. Mi ilyen szempontból szerencsések voltunk, mert ezzel szinte sosem volt gondunk. A védõnéni ennyi idõs korunkban még hetente jött, és kérdezte, "hogy van kaki?" naponta, egyszer, többször? vagy csak párnaponta. azt mondta, hogy az sem baj, ha csak 3 naponta! én csak azon csodálkoztam, hogy miért kérdezi mindig, ha az sem baj, ha naponta többször, meg az sem, ha 3 naponta..... :) Gondold el mennyi mindnenhez kell alkalmazkodnia egy ilyen picinek. mégcsak 1 hónapja kezdte használni a gyomrát és a beleit emésztésre. hozzá kell szoknia a dolokhoz! Nem hiszem, hogy bármi abnormális lenne a picivel. a maszírozás szerintem jó, az nekünk is bevát amikor fájt a kis hasa, vagy valamiért székrekedése volt.
Szia! Szerintem semmi gond nincs vele. Az elsõ gyermekemnél én is kétségbe estem, amikor már egy hét múlva sem volt semmi, de azt mondták, hogy még ez is normális. A kilencedik nap után adtam neki kúpot, mert ezt már soknak tartottam. Még egyszer volt 9 nap, azután egy hét, egy hét, négy nap...és egyszer csak rendbe jött. A lányom is eljátszotta ugyanezt. Nála már nem aggódtam annyira, hiszen hol van az elõírva, hogy minden nap kellene kakilni? Nem biztos, hogy a nemkakilás miatt fáj a hasa! A fiam hasfájós volt, a lányom viszont nem. Légy türelmes, el fog múlni!
Szia.Az én kislányom most lesz 2 honapos és mi is ezzel küzködtünk!Mi is sokmindent megprobáltunk:kamilla tea jo erõsre fözve vagy lehet kapni a hipp instant édeskömény teát!Nekünk ez a kettõ segitett!Probáld ki, hogy nektek melyik segit!A kislányom azota minden nap, van amikor egy nap többször is kakil!
Szia! Anyatejes babáknál az is normális, ha minden pelusba van valami, és az is, ha csak 4-5 naponta van 1x. Van aki annyira jól hasznosítja az anyatejet, hogy alig van maradék.Nem kell megijedni, amíg nem kap szilárdabb táplálékot, vagy tápszert, addig ez normális lehet. A pocakfájásra próbálj adni valamit, pl:espumisan csepp, vagy sab simplex-et, infacol, stb.... Egy csomó jó szer van rá, mert valószínû, hogy szélgörcsei lehetnek.
A kamillának tényleg hashajtó hatása van!


Lányom 1 éves 2 hónapos. Még nem megy egyedül, ez baj?

Jókedvű amúgy semmi baja, , talán kicsit későn érő tipus mivel a mászást is kicsit később kezdte el (húsvét hétfőn indult el de nagyon stabilan mászott első perctől kezdve) Feláll, a kanapé mellett lépeget, a széket tolva "megy", ha fogom a két kezét ugy is megy de nem sokat.nem tudom számít e de nem raktam sose (mivel direkt nem is vettünk) bele a járókába.baj ha még nem megy egyedül és nem is látom hogy akarna?

Legjobb válasz: Fiam 18 hónapos,15 hónapos kora óta megy egyedül,1 hónapja meg már a motorozáshoz is bátor. Õ fél éves koráig le volt maradva,kis pufi is még pluszban. Õ 10 hónaposan állt fel és kezdett kapaszkodva lépegetni,15 hónaposan meg elkezdte azt hogy próbálkozik egyedül és 1-2 lépést tett minden nap.

Fiam 18 hónapos, 15 hónapos kora óta megy egyedül, 1 hónapja meg már a motorozáshoz is bátor. Õ fél éves koráig le volt maradva, kis pufi is még pluszban. Õ 10 hónaposan állt fel és kezdett kapaszkodva lépegetni, 15 hónaposan meg elkezdte azt hogy próbálkozik egyedül és 1-2 lépést tett minden nap.
Szerintem nem.
kislányom 8 honapos kora óta áll, kapaszkodva lépeget, de csak 15 hósan kezdett önállóan járni egyik napról a másikra. egy héttel késõbb már szaladt. ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Megnyugodtam, nem vagyunk lemaradva:)
Fiam 9 hóan indult el a bútorok mentén, de csak 16 hósan egyedül. Addig azt is utálta, ha kezét fogtam.
Az én lánykám is 15 hónapos, és ô sem jár még egyedül. Kézen fogva gyönyörûen lépked, már simán sikerülne egyedül is neki, de bátortalan. Imád mászni, így jut el mindenhová. Kapaszkodás nélkül leguggol-feláll, motorozik, felmászik bárhová. Tehát az egyensúlya rendben van, mégsem indul el... Van ilyen. Azt mondják, ha egy baba sokat mászik, okosabb lesz. :)
Kedves Kérdezõ! 18 hónapos koráig bõven ráér még elindulni. Amúgy nem biztos, hogy lesz ennek bármilyen elõjele. A nagyobb lánykám 16 és fél hónaposan indult el, addig kapaszkodva lépegetett. A kezét én sem tudtam megfogni addig, amíg magától el nem indult. Nála sem volt semmi elõzmény, hirtelen elengedte magát és ment. Onnantól kezdve nem csetlett-botlott, hanem rendesen járt.

Mikor érkezzen? Szeretnénk kistesót a pici Lányunk mellé, most 5, 5 hónapos. Az lenne a kérdés, hogy mekkora az ideális korkülönbség szerintetek? A 3 évet mi soknak tartjuk az 1 év kevés, 1, 5-2 évre gondoltunk. Várom a tapasztalatokat is!

Legjobb válasz: Mi nemsokára próbálkozni fogunk a kistesóval, kb. 2-2,5 év lesz köztük.Így összenõhetnek, nekem nem kell visszamenni 1-2 évre dolgozni,aztán haza, majd újra vissza,és lesz 1 év amikor itthon leszünk hármasban, ami ezután már soha nem lesz......

A kérdező hozzászólása: Most találtam ezt a cikket, érdemes elolvasni: http://www.hoxa.hu/?p1=cikk&p2=4460
Mi nemsokára próbálkozni fogunk a kistesóval, kb. 2-2, 5 év lesz köztük.Így összenõhetnek, nekem nem kell visszamenni 1-2 évre dolgozni, aztán haza, majd újra vissza, és lesz 1 év amikor itthon leszünk hármasban, ami ezután már soha nem lesz......
szép a tervezés:-) Nálunk 2 év 4 hónap lesz januárban jön az öcsi. Hozzá kell tennem mi ennél kevesebbet akartunk de késõbb jött. Szóval hiába tervezed el lehet hogy csúszni fog a tesó és késõbb jön mint szeretnétek.
Sajnos nem csak rajtunk múlik:-))))Úgyis akkor jön, ha õ is szeretné.
A kérdező hozzászólása: Mi is ezen az elven vagyunk, szeretnénk novemberi kistesót, így pont másfél év lenne köztük, de ebbe belekalkuláljuk, hogy "ember tervez, Isten végez" :) sokan a 3-4 évet mondják, annak is megvan az elõnye, a kis korkülönbségnek is. Sokféle tapasztalatot olvastam, ezért is írtam ki a kérdés, hátha okosabb leszek :)
Nekünk 9 hónapos a kislányom és jövõre akár jöhetne a kis tesó is! Mi is maximum 1, 5-2 év különbséget szeretnénk, többet nem, jobban össze tudnak nõni és el tudnak játszani, minél kevesebb a korkülönbség!
A kérdező hozzászólása: :) nem egyértelmûen szeretnénk tervezni, de akár már most is jöhetne, ezért jobbnak láttuk, hogy egy kicsit várunk még.nem szeretném úgy, ahogy anno az én szüleim, hogy "tervezett gyerekek vagytok", az olyan idegen tõlünk, olyan gépies.
Számomra az ideális a 2-2, 5 év:)
Mi is pont ezen vacilalunk.mienk 9hos.2ev minimum korbulombsegrt beszeltunk meg a ferjemmel.
20 hónap :)

8 hónapos múlt a lányom, mostanában egyre többször tapasztalom, hogy 1 üveg bébiétel nem elég neki (190g). Adjak desszertet Neki ebéd után, vagy 2 üveg bébiételt?

Nemcsak ebédnél van hasonló, hanem uzsonnánál. F?zök is neki amikor tudok, de elég sokat vagyunk úton, így ilyenkor a bébiételt viszem. Ma is rokonoknál voltunk, megette és utána még éhes maradt. Még szerencse, hogy volt nálam desszert is. A 8 hónapos kortól való bébiételt, ami 220grammos, nem tudja még megenni, csak turmixolva, fogunk még nincs:), és csak öklendezik t?le. Két üveggel adhatok neki vagy inkább utána egy kis desszert lenne jobb? Tápszeres baba.

Legjobb válasz: A lányom tányérjába 300 ml kaja fér. 8 hónaposan simán megevett ekkora adagot, szóval szerintem ne desszertet adj neki, hanem növeld az ebéd adagját. Az, hogy mennyit eszik, a kajától is függ. Egy krumpli-máj-sóska laktatóbb, kevesebb kell, mint egy sima zöldségfõzelékbõl, hús nélkül.

A lányom tányérjába 300 ml kaja fér. 8 hónaposan simán megevett ekkora adagot, szóval szerintem ne desszertet adj neki, hanem növeld az ebéd adagját. Az, hogy mennyit eszik, a kajától is függ. Egy krumpli-máj-sóska laktatóbb, kevesebb kell, mint egy sima zöldségfõzelékbõl, hús nélkül.
Kb ez az a kor, amikor már 1 üveg bébiétel kevés. Én általában mindig fõztem a gyerekeimnek, de ha néha úgy adódott, hogy elmentünk, bizony 2 üveg bébiételt készítettem be neki. Szerintem is növeld meg az étel adagot, akkor legyen nálad 2 üveg bébiétel.
Szia! Adj neki többet, majd mutatja, ha elég. Hacsak nem olyan haspók, mint a lányom, kb. 10 hónapos volt, mikor kipróbáltam, meddig eszik, de 4, 5 dl-nél valahogy megálltam, nem mertem többet adni. :)
A kérdező hozzászólása: csak a jobb mellembõl valami folyadék a ballbol abbol nem

Lányom 3 hónapos és 1 hetes. Tápszert adok neki sajnos, jó étvágya van, 250-300 milit eszik általában. Szerintetek adhatok neki 1-2 kanál pépesre tört almát?

Legjobb válasz: Jelentkezem! :) 10 nap és betölti a 4. hónapját a leányzóm. Almából pépesen megeszik naponta 1 egészet, paprikáskrumpli szaftot nyaldossa, gulyásleves levét nyeli mintha kötelezõ lenne neki :D Mai menü egy kis húsleves krumplival meg répával. Tegnap egy egész üveg bébiételt evett meg (almapüré csirkehússal) Szerencsére semmi baja! :) 7 kiló fölött van

A kérdező hozzászólása: Jelentkezem! :) 10 nap és betölti a 4. hónapját a leányzóm. Almából pépesen megeszik naponta 1 egészet, paprikáskrumpli szaftot nyaldossa, gulyásleves levét nyeli mintha kötelezõ lenne neki :D Mai menü egy kis húsleves krumplival meg répával. Tegnap egy egész üveg bébiételt evett meg (almapüré csirkehússal) Szerencsére semmi baja! :) 7 kiló fölött van
A kérdező hozzászólása: Az is megeshet! Ma voltunk a Ligába védõoltást kapott, ne értsetek félre, nem bántásként szeretném írni, de az én gyerekem ilyen hatalmas? Volt ott sok kisbaba, Alexámnál idõsebb pl. fél éves, fele akkora volt mint lányom, és még most kezd el hasra fordulni, az enyém már szerencsére ezen is túl van :) ( persze ez elsõsorban a babától függ ) E hónap elején voltunk súlymérésen, akkor volt 3 hónapos, 6 és fél kilót nyomott, ma 3 hónap és két hetes, 7 kiló 20 deka...pedig csak akkor kap enni ha kéri :) ) Volt egy másik kisfiú 4 és fél hónapos, az anyja a húson kívül már mindent adott 3 hónaposan neki és mégsem hízik szegény, étvágya sem nagy.
Igazad van, tényleg mindenki mást mond, ezért is állandó vitatéma többek között a hozzátáplálás is. Mindenki másképp gondolja, és valószínûleg sosem lesz egyetértés. Ha nem kezditek el 4 hónaposan, hanem mondjuk 6 hónaposan, akkor is ki fog derülni, hogy mi az, amire allergiás vagy mit nem szeret, viszont az emésztõrendszerének nem lesz túl jó... Egyébként nem lehet, hogy csak növekedési ugrása van? Ilyenkor nagyobb az étvágyuk. Vagy esetleg csak erõs szopó reflexe van, és nem is éhes?
A kérdező hozzászólása: Szerintem minden település védõnõje és orvosa mást mond. Ez most olyan dolog, hogyha 4 hónaposan nem kezdjük el neki adni a bébiételt, kóstolásképp, nem fogjuk tudni mit szeret ill. mit bír, értem itt a kipattogásra. Ha meg nem laktatja a tápszer, az sem megoldás, hogy fél litert megeszik 4-5 hónaposan majd.
4. vagyok. Jól le lettem pontozva... Amúgy ez tény, hogy 6 hós kor elõtt nincs szüksége a babának másra, csak anyatejre vagy tápszerre (ha tápszeres, akkor +vízre). Nekünk a gyerekorvos, védõnõ, mindenki ezt tanácsolta. A kisbaba emésztõrendszere nem érett más táplálék befogadására 6 hós kor elõtt, és nagyon sok baba még 6 hósan sem. A tápszeres babák gyomra sem különbözik az anyatejesekétõl ebbõl a szempontból.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszotokat. Nekem az orvosunk aszisztensnõje mondta, hogy ha betölti a 4 hónapot, lehet kezdeni almával. Sõt, említette még a sütõtököt és a borsót, amivel nem igazán értek egyet.
Szerintem ne. Bõven elég 6 hónapos korában elkezdeni a kóstoltatást, mert szinte lehetetlen, hogy 3-4 hónaposan érett legyen rá a gyomra (igen, akkor is, ha tápszeres, sõt).
A lányom szeptember 3-án lesz 4 hónapos, tegnap a gyerekorvos mondta hogy most lehet elkezdeni pépes almát adni neki, így ma kapott elõször egy keveset.
250-300ml az igen!Az én kislányom is tápszeres volt az elejétõl, én 3, 5 hónaposan kezdtem el az almát.
Szerintem várj vele még 2 hetet!

6 hónapos múlt a lányom, kb 1-1/2 hónapja többször felébredt éjszaka.1 hete azomban már óránként ébred nem tudom mit tehetnék?

Kiderült hogy jön a foga,nagyon megviseli,napközben alszik ugyan úgy mint régen.Az éjszakák azomban egyre rosszabbak ? is és én is nehezen viseljük.Nem tudom mit tehetnék hogy jobban aludjon,már sok mindent kipróbaltam,de nem vált be.Gyógyszert nem tudok neki adni mert kiütése jönnek ki rajta szinte mindent?l amit kipróbáltuk.Tanácstalan vagyok,mit tehetnék még?

Legjobb válasz: chamomilla, viburcol kúp

chamomilla, viburcol kúp


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!