Találatok a következő kifejezésre: 1 hónapos kislányom, és ma (6 db)

1 hónapos a kislányom, és ma reggel 6-tól délután 17 óráig kb.2 órát aludt összesen, és most se bírom elaltatni, vmi baja lehet?

Legjobb válasz: Van, hogy az én kisfiam (szintén 1 hónapo) sem hajlandó egész nap aludni. Pláne ilyenkor, amikor front van. Nagyon megérzi. Nem biztos, hogy baja van. Ha evett, tiszta a pelus, a ruhája is rendben, nincs melege, nem fázik, nem fáj a pocija, kakilt is, szeretgetve is volt, akkor más baj nem igazán lehet. Lehet, hogy õ is a frontot érzi, nyûgösebb. Bár azóta, mióta írtál, már lehet, hogy alszik! :)

Van, hogy az én kisfiam (szintén 1 hónapo) sem hajlandó egész nap aludni. Pláne ilyenkor, amikor front van. Nagyon megérzi. Nem biztos, hogy baja van. Ha evett, tiszta a pelus, a ruhája is rendben, nincs melege, nem fázik, nem fáj a pocija, kakilt is, szeretgetve is volt, akkor más baj nem igazán lehet. Lehet, hogy õ is a frontot érzi, nyûgösebb. Bár azóta, mióta írtál, már lehet, hogy alszik! :)
Frontra nagyon érzékenyek a babák, ne aggódj! Lehet, hogy máskor pedg az egész napot átalussza majd.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Este 9-kor aludt el drága:) Ma már megint nem akar aludni:)

8 hónapos a kislányom és kb 1, 5 hete nem eszik vacsorát. Eleinte evett csak nagyon keveset (50-90 ml) ma már ott tartunk h semmit sem (se tápszer, se tejpép, se főzi) így üres hassal alszik el. Hogyan bírjam rá h este vacsizok?

És mivel nem evett este így hajnalban felkel h éhes.Tudom h ez szokássá válhat de nem tudok mit csinálni.Uzsit du fél négykor eszik,a vacsit általában este 8-kor.Napközben jól eszik(még)

Legjobb válasz: és ha elõbb adsz neki vacsit? kisfiam 7 hós, de 4kor eszik délután és 7körül van a vacsi. Nem lehet hogy túl sok idõ telik el két evés közt?

és ha elõbb adsz neki vacsit? kisfiam 7 hós, de 4kor eszik délután és 7körül van a vacsi. Nem lehet hogy túl sok idõ telik el két evés közt?
ezek szerint du. f.4-kor eszik utoljára, majd hajnalban? egész nap mit és mennyit eszik?
A kérdező hozzászólása: Már gondoltam én is arra(tegnap este)h elõbb adjak neki vacsit és ma ki is fogom próbálni hátha.Mert már nagyon tanácstalan vagyok. Napközben jól eszik:reggel 150-170 ml tápszer, eddig gyümit evett kb 1 üveggel+keksz v. kifli, zsömi most(ma)natúr joghurt+gyümi(fél nat.joghurt fél ü gyümivel) és keksz, kifli, zsömi, ebédre 170-180 fõzi, du 150-160 tejpép.
A kérdező hozzászólása: A fõzeléket én csinálom nem veszm
A kérdező hozzászólása: Ennek úgy 3 órája lehet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek! Igen, elsõ baba. Rendben telt az éjszaka és most is igen jól van. :) Hála Istennek és köszönet Nektek!
Nyugi! (elsõ gyerek, ugye?) ♥ Én is így éreztem, amikor (pedig õ már a második volt) beleharapott egy üvegpohárba....
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nézd, lehetsz bármilyen gondos és figyelmes anya, balesetek vagy hasonló esetek mindig történhetnek a legnagyobb óvintézkedések ellenére. Én mindig nagyon figyelek, egy kezemen meg tudom számolni hány nagyobb baleset történt az elmúlt 12 v alatt a két gyerekkel, de ebbõl mindegyiknél karnyújtásnyira voltam. Legalábbis a két esetnél amikor koponyaröntgen lett a vége, akkor ott voltam a közvetlen közelben. Ismerõsi körben is nagyon felelõsségteljes és figyelmes szülõk vannak, mégis szinte mindenhol történt már valami. Ez elkerülhetetlen, ne emészd magad tovább. Figyelj oda, nehogy legközelebb lenyeljen egy pénzdarabot, de ennyi. Egy kis mókának ide is bemásolom ezt a linket, érdemes végigolvasni, garantáltan vinnyogni fogsz a kommenteken és úgy érzed, hogy ami nálatok történt az semmi: [link]
Az én öcsém jóízûen ropogtatott el egy kemény hátú bogarat. Amikor anyám észrevette akkor már csak a kemény bogárhátat rágcsálta. Szóval, nyugi, lesznek ettõl még cifrább dolgok is. Mi falun nõttünk fel. Képzelheted miket mûveltünk, amikor esõ után a tócsában bulizhattunk!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, kicsit megnyugtattatok. Bár lelkiismeret-furdalásom van. Meg azért ideges is vagyok még kicsit. Annyira törekszem vigyázni, néha be-be kapunk valamit, de ez nagyon durva volt!
Az én fiam szöget vett a szájába, a szög vége lógott ki a szájából, .Gyorsan kikaptam, mert nem sok kellett hogy lenyelje. Nagyon oda kell figyelni.
Én egyszer egy fórumon panaszkodtam, hogy a gyerek a kakiját szétkente. Több anyuka válaszolt, hogy ugyan, addig örüljek amíg nem kóstolta meg. Tényleg fog még elfogyasztani ennél cifrább dolgot is, amitõl tényleg égnek áll a hajad.
Ennél sokkal különb dolgokat fog még a szájába venni. Kavics, bogár, ha szerencséd van, a kutyasz.rt megúszod. Enyémek minden vackot felettek a földrõl, ha csak egy másodpercre nem néztem oda. kb másfél éves korukig.
A kérdező hozzászólása: Nem nyelte le, hála Istennek. Rám mosolygott és akkor esett ki a szájából. Azt hittem, elájulok. Itt ültem mellette egy széken, õ meg játszott a szõnyegen. A férjem elõtte pár perccel elhullajtott pár érmét, és azt hitte, mindet felvette...
Ha nem nyelte le, akkor semmi baja, sõt a lenyalt kosztól megerõsödik.
Nem. Hasonló volt már nekünk is, azon kívül hogy én idegrohamot kaptam, a gyereknek semmi baja nem lett...
Valószínûleg semmi baja nem lesz tõle.
ne furdaljon a lelkiismeret!!!! Négy gyerekes apaként, sok igazságot látok ebben, meg jópofa is. "Lenyelt pénzérmék 1. Ha elsõszülötted lenyel egy pénzérmét, rohantok az ügyeletre és vered az asztalt röntgenért. 2. Ha másodszülötted lenyel egy pénzérmét, gondosan figyeled a pelenka tartamát, hogy távozott-e. (És csak akkor aggódsz, ha a lenyelt 2 Ft-os helyett két 1 Ft-ost találsz.) 3. Ha harmadszülötted lenyel egy pénzérmét, levonod a zsebpénzébõl" [link]


Ma 3 honapos a kislanyom.3150 g-mal es 51cm-vel szuletett. Most 60cm es 5010g. Az utolso 1 honapban nagyon keveset hizott. Elkezdem hozzataplalni. Nincs keson. Behozhatja a grammokat?

nagyon aggodom, mivel csak az egyik mellembol tudok szoptatni hetek ota, ezert bizonyara kevesebbet is hizott, mert nem tud eleg gyorsan tej termelodni. ma a doki azt tanacsolta, kezdjem el tapozni, ugyhogy egyszer szopi, egyszer tapszer. a nutrilon HA-t javasolta. 3 het alatt 250grammot hizott. aggodom, vajon be tudom e hozni ot sulyban. egyebkent jokedelyu, aranyos formas, imadom.

Legjobb válasz: Nincs lemaradva! És nem kell neki behozni! Ebben a hónapban ennyit hízott! Kész! Mi ugyanebben a cipõben vagyunk. 3200 g-mal született 48 cm. A minimumokat hízza heti 150 g-mot, de augusztusban csak nyammogott, ezért a min.-ot sem hízta meg. Most 4790 g. 60,5 cm 3 hónaposan. Kicsit keveselte a doki néni, de nem stresszelt vele, mert nem nagy lemaradás, és én is ilyen alkatú voltam. Ma viszont zabált 2 óránként 100-130 ml-ket evett. Kap anyatejet és tápit is. Havi 600 g a minimum, akkor a te babád az 5 kilójával pont jó, és jobban áll mint az én babám. Ne aggódj!

Nincs lemaradva! És nem kell neki behozni! Ebben a hónapban ennyit hízott! Kész! Mi ugyanebben a cipõben vagyunk. 3200 g-mal született 48 cm. A minimumokat hízza heti 150 g-mot, de augusztusban csak nyammogott, ezért a min.-ot sem hízta meg. Most 4790 g. 60, 5 cm 3 hónaposan. Kicsit keveselte a doki néni, de nem stresszelt vele, mert nem nagy lemaradás, és én is ilyen alkatú voltam. Ma viszont zabált 2 óránként 100-130 ml-ket evett. Kap anyatejet és tápit is. Havi 600 g a minimum, akkor a te babád az 5 kilójával pont jó, és jobban áll mint az én babám. Ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: koszi szepen, nagyon aranyos vagy. en edesnek latom a babomat, egyfalat nagyon szeretnivalonak. es nem szoktam ehesnek erezni, sot mindig nagyon sok visszajon neki, es nem kivanja se aa cicit, se a teat, ha kinalom. ha ehes lenne, sirna, nem??? na de holnap elkezdjuk a tapot, ejjelre, ill.estere mar azt nem akartam, nehogy fajjon a pocakja.
Ne aggódj! Az én lányom 4 hónapos 5520 gramm és 59 centi. Kb. másfél hete ingadozik 5500-5530 között van mindig, nem hízik egy dekát sem és nem fogy. Pedig az étvágya nõ. Nem tudom a Te babád mennyire aktív 3 hósan, az enyém már sokat mocorog, ütögeti a játékait a játszószõnyegen, szóval én nem aggódom.

2 hónapos a kislányom.1 hónapja voltunk csípőszűrővizsgálaton, akkor azt mondták terpeszpelus+tornáztatás. Ma voltunk kontrollon azt mondták nem változott semmit. Valamit rosszul csináltam? Ettől még nem lesz csípőficamos? Hasonló eset?

Legjobb válasz: Szia! Nekünk 6 hetesen volt az elsõ vizsgálat. Mindkét csípõ 1B lett.Terpeszpelus+torna nekünk is. 1 hónap múlva kellett menni kontrollra, akkor csak az egyik javult. Aztán még több mint egy hónapot kellett várni, míg megint mentünk kontrollra. Aug 9-én született, és csak dec 17-én vehettük le a pelust. Szóval nekünk is lassú folyamat volt! Kitartást! A végén én már jobban utáltam, mint õ.

Szia! Nekünk 6 hetesen volt az elsõ vizsgálat. Mindkét csípõ 1B lett.Terpeszpelus+torna nekünk is. 1 hónap múlva kellett menni kontrollra, akkor csak az egyik javult. Aztán még több mint egy hónapot kellett várni, míg megint mentünk kontrollra. Aug 9-én született, és csak dec 17-én vehettük le a pelust. Szóval nekünk is lassú folyamat volt! Kitartást! A végén én már jobban utáltam, mint õ.

Kislányom ma 5 hónapos és pár napja elég nyűgös. Éjszaka 1-2 óránként kelek hozzá, sokat szopizik. Napközben a kezemben nyugszik meg. Ha leteszem, kiabál, hisztizik. A foga bújhat elő?

Legjobb válasz: Fog is lehet, meg front is. Chamomilla 15CH-t próbáld neki adni, 3x5 golyót! (ja, és a babák egy éves korukig azt sem tudják, hogy mi az a hiszti)

Fog is lehet, meg front is. Chamomilla 15CH-t próbáld neki adni, 3x5 golyót! (ja, és a babák egy éves korukig azt sem tudják, hogy mi az a hiszti)
Most pont két ismerõsnél is 5 hónapos a baba, és õk is nyûgösek, alig alszanak...és jön a foguk! Egyiküknek lent, a másiknak meg fent!! Nem tömi a szájába a kezét? Vagy nem nyáladzik többet?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.De, tömi a kezét a szájába, meg mindent amit tud. Helyesbítek: nem hisztizik, hanem nyûgõs.
2. vagyok, akkor szerintem tuti a foga jön! Kitartást, lesz pár álmatlan éjszakátok! :)
Hát a Chamomilla homeós nagyon rövid idõn belül enyhülést hoz neki!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!