Találatok a következő kifejezésre: 1 hónapos kislányom, és (74 db)

1 hónapos kislányomnak valószínű a fronttól fáj a feje, és semmi nyugtatás nem használ. Behergeli magát, és már a kúp sem használ. Van esetleg valami praktika? Nagyon sajnálom szegényt!

Legjobb válasz: Bocsi, én is sajnálom a kislányodat, nekem is kicsi gyermekem van. Mégis azt kérdezném, hogy egy 1 hónapos gyermeknél mibõl állapítod meg, hogy a feje fáj? Lehet, hogy más baja van... Tényleg nem akartam kötözködni, és remélem megtalálod a megoldást.

Bocsi, én is sajnálom a kislányodat, nekem is kicsi gyermekem van. Mégis azt kérdezném, hogy egy 1 hónapos gyermeknél mibõl állapítod meg, hogy a feje fáj? Lehet, hogy más baja van... Tényleg nem akartam kötözködni, és remélem megtalálod a megoldást.
Szia! Mibõl gondolod, hogy a feje fáj? Én nem hiszem, hogy ez áll a sírás mögött, a front viszont valóban megviselheti az arra érzékeny babákat. Tudom, hogy nincs annál borzasztóbb, mikor sír a baba, megnyugtathatatlan és Te tehetetlen vagy. Viszont szerintem amíg nincs láza, vagy a síráson kívül más tünete ne a kúppal próbálkozz, hiszen az gyógyszer, amire valószínûleg nem is lenne szükség. Próbálj kitartó lenni és nagyon türelmes, meg fogod találni a módját, hogy megnyugtasd. 1 hónapos babák nyelvét sokszor nehéz megérteni, és millió oka lehet a sírásának, de nem hiszem, hogy épp fejfájás. Lehet éhes, szomjas, fájhat a pocikája, lehet túlságosan fáradt, amikor már nem tud a "szokott módon" elaludni, mert ahhoz is fáradt, vágyhat az anyukája közelségére... És nem biztos, hogy azonnal megnyugszik (a cici kivételével) talán a karjaidba vétel után még panaszkodik kicsit. Légy türelmes, meg fogjátok érteni egymást hamarosan. Addig is kitartás!
A kérdező hozzászólása: Nagyon türelmes vagyok, de 7 óra nonstop üvöltés alatt mindent kipróbáltunk.Nem cici kell, nem a közelségem, nem a pocak fáj, mert annak vannak bizonyos jelei. nekik is fájhat a fejük, ezt olvastam, azért gondoltam erre, mert csak frontkor csinálja.
Esetleg próbálj vele együtt fürdeni menni -ha már lehet, menjetek sétálni-ha az idõ engedi.

1 hónapos kislányom nappal nem nagyon akar aludni.10-kor kel, és utána csak fél-egy órákat alszik egyfolytában, sokat van fent az esti fürdetésig. Éjszaka nincs gond, kétszer kel és rögtön vissza is alszik. Mennyire nagy baj ez?

Legjobb válasz: szia én kislányom is egy honapos.Reggel hattol este hatig kb 30 percet alszik össz-vissz.Éjjel nekünk sincs gond.Ha az enyém is ilyen meg a tiéd akkor nem lehet nagy gond :)

szia én kislányom is egy honapos.Reggel hattol este hatig kb 30 percet alszik össz-vissz.Éjjel nekünk sincs gond.Ha az enyém is ilyen meg a tiéd akkor nem lehet nagy gond :)
Szia! Az én kislányom csak a babakocsiban hajlandó egyhuzamban többet aludni, ha bent van õ is alig alszik, csak nyüglõdik. Bajnak nem baj, csak õ sem pihen rendesen, meg te sem jutsz ötrõl a hatra, ha fentvan. 8 hetes kislány anyukája
Ti legalabb szerencsesek vagytok, hogy ejjel nincs gond. Nallunk nappal sem alszik de ejjel is van hogy 3-4 orat virrasztunk mellette.
Nálunk is így volt, semmi baj. 4 hónaposan beállt, hogy alszik 4-5 alkalommal, de fél óránál sosem többet:-) Addig meg volt, hogy csak 1X aludt fél órát...
A kérdező hozzászólása: Látom nem vagyok egyedül ezzel a problémával. Remélem ezek a pici Manók nálam és nálatok is elõbb-utóbb jobb alvók lesznek nappal :-) Köszönöm a válaszokat és boldog babázást!

A mult héten jött meg de csak egy pár csepp volt.1-2 napig tartot. Azota hányingerem van émelygek. Van egy 1 hónapos kislányom. Csináltam tesztet és negatív lett. Lehetek ettől függetlenül terhes?

Legjobb válasz: Védekeztetek rendesen? Ha nem, akkor lehetsz terhes, de szerintem ha a babád még csak egy hónapos, tehát nem túl régen szültél, akkor a hányinger nem egy esetleges terhesség miatt lehet.

Védekeztetek rendesen? Ha nem, akkor lehetsz terhes, de szerintem ha a babád még csak egy hónapos, tehát nem túl régen szültél, akkor a hányinger nem egy esetleges terhesség miatt lehet.
Már bocs, de kérdezhetek valamit? Császárral szültél vagy rendesen. Mert ha rendesen elvileg 6 hétig nem is lehet szexelni. Viszont az még nem telt le nálad. Nem rosszindulatból kérdezem. Amúgy nem igen eshettél teherbe még, de elõfordulhat.


1 hónapos kislányomnak néha bekönnyezik a szeme, és olyankor pár percig csorog a könny a szeméből, mitől lehet?

Van amikor a jobb szeme csinálja, valamikor a bal, és utána elmúlik. Van hogy egy nap többször is csinálja, de leginkább késő délután. És nincs begyulladva.

Legjobb válasz: barátnõm kisfia volt ilyen,elvitte orvoshoz és a könnycsatornával volt valami,kezelte v-hol masszírozta az orrát és 1-hó múlva semmi baja nem volt,de ha nem kezelik bizony lehet baj.

barátnõm kisfia volt ilyen, elvitte orvoshoz és a könnycsatornával volt valami, kezelte v-hol masszírozta az orrát és 1-hó múlva semmi baja nem volt, de ha nem kezelik bizony lehet baj.
Valószínûleg túl szûk a babádnak a könnycsatornája. Én a helyedben elvinném szemészetre, mert akár be is gennyesedhet és akkor át kell majd neki mosatni.Ha még nem olyan nagy a baj, akkor kapni fog szemcseppet, az általában segíteni szokott és a belsõ szemzugnál masszírozni kell neki naponta 3-4x.
A kérdező hozzászólása: De nem minden nap csinálja, így is vigyem el az orvoshoz?

Ha Gyeden vagyok 15 hónapos kislányommal és 1 héten belül szülni fogok, milyen kérelmeket és milyen sorrendben kell beadnom a különböző juttatásokért? Mi az, amit a munkáltató intéz és mit kell nekem?

Legjobb válasz: Csak a plusz csaladit kell kérni, azt neked, illetve az egyszeri anyaságit. Egyszerre nem jár ket ellatas, igy mindegy, hogy melyik gyerekre kapod a gyedet.....

Csak a plusz csaladit kell kérni, azt neked, illetve az egyszeri anyaságit. Egyszerre nem jár ket ellatas, igy mindegy, hogy melyik gyerekre kapod a gyedet.....
A gyedet le kell mondani, mivel a második picire elsõre a tgyást fogod kapni. Ugyan úgy kell intézni mindent, mint az elsõvel.
ha, igaz, elfelejtettem, hogy eloszor TGYAS van.
Ugyanúgy kell intézni, mint az elsõ gyerekednél, csak annyi, hogy most a gyedet le kell mondani és a szülés napjától a tgyást kell megigényelned a 2. baba után. Családit, anyaságit neked kell majd a MÁK-nál.

Az 1 hónapos kislányomnak a könnycsatornája nem teljesen átjárható és begyullad a szeme. Van valakinek valami ötlete, természetes gyógymód?

Nem szeretném, hogy kés?bb esetleg szemorvoshoz kelljen vinni átmosatni a szemét. Szeretném ett?l megkímélni.

Legjobb válasz: Az én babámnak 3-4 hós korára elmúlt. Nekem a doki azt mondta, hogy naponta csak 2-3 x töröljem le kamillával (mert amúgy szárítana), a többi alkalommal meg bórvízzel. Ezeket alkalmaztam is. Amúgy elvittem szemészhez is, aki majdnem kiröhögött, azt mondta, hogy minden rendben, ilyen szokott lenni és el fog múlni. Így is lett. Amúgy úgy hallottam, hogy ha esetleg "súlyosabb", akkor megtanítják az anyát, hogy hogyan masszírozza ki.

Az én babámnak 3-4 hós korára elmúlt. Nekem a doki azt mondta, hogy naponta csak 2-3 x töröljem le kamillával (mert amúgy szárítana), a többi alkalommal meg bórvízzel. Ezeket alkalmaztam is. Amúgy elvittem szemészhez is, aki majdnem kiröhögött, azt mondta, hogy minden rendben, ilyen szokott lenni és el fog múlni. Így is lett. Amúgy úgy hallottam, hogy ha esetleg "súlyosabb", akkor megtanítják az anyát, hogy hogyan masszírozza ki.
Nálunk is volt ilyen, de szemcseppet nem használtunk, csak kamillával mosogattam. Nem emlékszem pontosan de 1 hónapos kora körül múlt el, de lehet picit késõbb. Ne aggódj, még van ideje rendbe jönni.
En fejtem egy kis anyatejet belemartottam egy vatta korongot es attoroltem vele 3 orankent. 2 nap alatt rendbejott teljesen a kis szeme. Az anyatejnel nincsen jobb, antitesteket tartalmaz nagyon sok korokozo ellen. Jo a gyuladasra. En kulfoldon elek es itt nekem a gyerekorvos mondta, hogy anyatejjel torolgessem at tobbszor. Mindig frisset kell fejni de csak egy nagyon picit. Egy vatta korongal csak egyszer szabad attorolni. Nyugodtan probald ki, van aki bele is cseppent a baba szemebe ovatosan. A legjobb termeszetes gyogymod!
Én is kipróbáltam ezeket a dolgokat.Sajnos semmi sem segitett és 10 hónapos volt a lányom mikor ki kellett tisztitani a könnycsatornáját.

1 HÓNAPOS KISLÁNYOMAT SZOPTATOM. A jobb cicim alja egy részén be van keményedve és a bimbóudvar egy részén is olyan mintha meglenne vastagodva a bőr. Mit kell csinálni mert nagyon fáj? Főleg amikor szoptatom a babát.

Legjobb válasz: Ez a tejcsatorna-elzáródás. Ahogy írták, meleg borogatás, finom, de határozott lazító masszírozás a bimbó irányába (a kettõt együtt is lehet meleg zuhany alatt) és szopi, szopi, szopi!, szükség esetén még fejés is. Fontos, hogy minél hamarabb "kiduguljon" a csatorna és kiürüljön belõle a tej, különben begyulladhat.

Ez a tejcsatorna-elzáródás. Ahogy írták, meleg borogatás, finom, de határozott lazító masszírozás a bimbó irányába (a kettõt együtt is lehet meleg zuhany alatt) és szopi, szopi, szopi!, szükség esetén még fejés is. Fontos, hogy minél hamarabb "kiduguljon" a csatorna és kiürüljön belõle a tej, különben begyulladhat.
A kemenyedest ki kell masszirozni minel elobb!Eloszor tegyel ra meleg borogatast hogy konnyebben fellazuljon es utana a bimbo fele ki kell nyomkodni a tejet!Valoszinuleg hirtelen tobb tejed lett mint amire a babadnak szukge van, ami persze jo csak mindig idoben le kell fejni, hogy ne kemenyedjen be.Pont igy jartam en is 3 hete. 3, 5 hos baba anyukaja

Tudok ezen segíteni? 1 hónapos kislányom szopizás közben mindig félre nyel, ilyenkor köhög és fuldákol. Félek nehogy megfulladjon.

Legjobb válasz: Az én babám is sokat nyel félre születése óta. Én mikor felrenyel, hagyom hogy korrigálja, nem kapom fel. Nagyon jól megtanulta , ahányszor félrenyel, nem ijed meg Õ sem én sem. Az a lényeg, hogy nyugodt maradj. Böfiztesd szoptatás közben, válts szoptatási pózt, kicsit emelve legyen a fejecskéje, karodban úgy tartsd, hogy feljebb legyen a buksi, ne fektetve. Semmi baj nem lesz. Az èn kuslányom 8 hetes:-)

Az én babám is sokat nyel félre születése óta. Én mikor felrenyel, hagyom hogy korrigálja, nem kapom fel. Nagyon jól megtanulta , ahányszor félrenyel, nem ijed meg Õ sem én sem. Az a lényeg, hogy nyugodt maradj. Böfiztesd szoptatás közben, válts szoptatási pózt, kicsit emelve legyen a fejecskéje, karodban úgy tartsd, hogy feljebb legyen a buksi, ne fektetve. Semmi baj nem lesz. Az èn kuslányom 8 hetes:-)
én nem adnék. akkor már inkább a tápszerbe kakaóport, de ha simán is megissza, akkor nem.
Az utolsó válaszadó már írta, nem csak a tejallergiától kell tartani. A tehéntej jóval magasabb fehérjetartalmú mint az anyatej, megterhelheti a vesét, ill. felnõttkorban szív és érrendszeri problémákat okozhat. Persze nem mindenki lesz beteg felnõtt, mert tehéntejet ivott idõ elõtt, de azért jobb ezt a lehetõséget is figyelembe venni. A legjobban egyébként a szamártej hasonlít az anyatej összetételére, csak kár hogy sehol sem hallottam, hogy van eladó. :)
Attól, hogy más babának nem lett baja tõle, a tidnek lehet..
Az enyém 17 hónapos még nem ivott tejet. Instanat kakaót tettem már a tápiba, sõt gabonapelyhet is. Én sem a tejallergia miatt féltem a legjobban, az késõbb is elõjöhet, még akár felnõtt korban is. Elõttem már leírtáka káros hatásait. Szerintem már a két hónap nem olyan sok (de inkább még késõbb ajánlják a tehéntejet), lesz még elég ideje a babának tejet inni, meg kakaót is. És ha unokatesód kútbaugrik, Te utánaugrasz? (nem bántássképp írtam) Attól, hogy az õ babájának nem lett baja, a Tiednek még lehet. Én is 8 hónaposan már tehéntejet ittam, de a lányomnak mégsem adtam.
Én úgy tudom, hogy nem csak az allergia miatt nem javasolják. A tehéntej fehérjetartalma majdnem háromszor annyi mint az anyatejé vagy a tápszeré. Ezt meg nehezen tudja megemészteni a baba pocija, és megterheli a vesét. Amúgy én már kb. 6 hós kora óta rakok instant kakaóport a tápszeréhez, ha nem akarja meginni.
Én sem adnék még. Szerintem ezt a 2 hónapot már kibírjátok kakaó nélkül :) Ha mégsem, akkor esetleg tápszerrel keverve próbálnám.
Én is adnék neki, semmi baja nem lesz tõle.
Nyugodtan adj neki.Az enyémek már 3 hónaposan kaptak, és soha nem volt semmi bajuk.AEz a mánia a tápszergyáraktól ered.A napokban olvastam a neten, hogy megállapították, hogy a tejallergia oka vagy öröklés, vagy genetikai rendellenesség.Ez pedig csak kevés gyerekre lehet igaz.Ha igaz lenne, minden 25-31 év feletti ember tejallergiás lenne.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.Nem is tudom de szerintem ha nem is adok most neki és ez a tejallergia benne van a szervezetében ez akkor késõbb úgy is elõjönne nála de remélem nem fog.

Mikor kezdett el a babátok beszélni? A kislányom 16 hónapos lesz és nem nagyon mond szavakat 1 párat igen de nem sokat és a szüleim emiatt piszkálnak. Mik a normális határok?

Egyébként mindent megért.És elég jól megérteti magát.Ill babahalandzsa az megy.Csak a szüleim mondogatják h el vagyunk maradva mert én ilyen idös koromban már elég sok mindent mondtam állítólag.Szerintetek is elvagyunk maradva?Meddig normális hogy nem beszél?

Legjobb válasz: Fiam 2,5 évesen kezdett két-három szavas mondatokat mondani, a lányom pedig már 20 hónapos kora óta beszél folyékonyan. Gyerekfüggõ szerintem. 16 hónaposan abszolúte jó "helyen" van a lányod a pár szóval. Ja, és a szobatisztaság még várat magára.. Lányom most 23 hónapos, fiam szintén 2,5 évesen lett szobatiszta. Nem lóverseny ez :)

Fiam 2, 5 évesen kezdett két-három szavas mondatokat mondani, a lányom pedig már 20 hónapos kora óta beszél folyékonyan. Gyerekfüggõ szerintem. 16 hónaposan abszolúte jó "helyen" van a lányod a pár szóval. Ja, és a szobatisztaság még várat magára.. Lányom most 23 hónapos, fiam szintén 2, 5 évesen lett szobatiszta. Nem lóverseny ez :)
az enyém fiú, kb ennyi idõs lehetett, amikor felírtam minden szót, amit érthetõen mondott több száz szavas szókincse volt, 18 hónaposan már olyanokat mondott: Apa elment Dunába autóval. Soha nem halandzsázott, soha nem keverte a betûket, tökéletesen ragozott mindig.Még a gyerekorvosok is le voltak döbbenve, hogy ennyire szépen beszél. Õ volt az idõsebbik, a kicsi nem mondott semmit, illetve valami teljesen érthetetlen halandzsát, pár szót talán anya, apa, már 2 éves volt, mikor a nagyobbik mondta, rájöttem anya a Zalán horvátul beszél. És nyár végén 25 hónaposan elkezdett beszélni, most már (28 hónapos) mondatokban beszél. De sok betût kever ( k helyett t, b helyett d stb) nagyon édes. Úgyhogy nem tudom, nálunk egyik sem volt az átlag. Egyikük nagyon korán a másikuk nagyon késõn kezdett beszélni. Vagy pont ezért átlagosak, mert mindkettõ tökéletesen belefér.
Az enyém 20 hónapos lesz és szintenapról napra több szót mond, de ez csak pár hónapja van így. 16 hónaposan szerintem alig pár szót mondott, aztán nyár végén beindult. Most viszont egész nap be nem áll a szája:-)))) Úgyhogy nyugi. Ja régen már 1 éves bilin ültünk... az idõ mindent megszépít.
elõzõ az enyém is lány
A kérdező hozzászólása: Na igen ez a szoba tisztaság még nagy téma nálunk.Már 8 hónaposan mondogatták h tanítsam szobatisztaságra mert az alsó szomszéd lánya 9 hónaposan bilizett.Az én kislányom meg fél a bilin.....A szavakkal az agond h pl régen is mondott szavakat pl autó vagy ajtó de azokat nem mondja hanem helyette mondja h szia meg anya.
22:47 Nálunk is szokták nagyszülõk kérdezni a bilizést:-)))
Mesélj neki minden este lefekvés elõtt mesét. Akik ezt teszik, a babájuk 1.5 évvel meghaladja a korát, hamarabb kezdenek el beszélni, sokkal nagyobb lesz a szókincse. De szerintem sincs elkésve a babád beszédben.
A fiam is 16hónapos, és csak babául beszél. Ha érdekes szót hall, azt megismétli párszor, és annyi. Magától csak az anyát mondja felnõtt módon, semmi mást. Minden ciiii szi, ádábmmm és társai. Mindent ért, mondok neki valamit és megteszi, megmutatja...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!